» »

Izraelci so vedeli za napad

Izraelci so vedeli za napad

Temo vidijo: vsi
1 2
3
4

karafeka ::

Ti govoriš o lokalnih stvareh. Jaz sem imel bolj v mislih te globalne vplive od Izraela in podobno. Zakaj se mora cela država uklonit, če hoče janšek (ali pa je prisiljen zaradi njegovih grehov) genocidni izrael v Sloveniji?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: karafeka ()

razor1911 ::

karafeka je izjavil:

Ti govoriš o lokalnih stvareh. Jaz sem imel bolj v mislih te globalne vplive od Izraela in podobno. Zakaj se mora cela država uklonit, če hoče janšek genocidni izrael v Sloveniji?

Zato, ker vodi vlado in mu bodo uničili kariero, če se ne bo uklonil. Mi pa kasiramo.

Pa saj, nič novega, še vsakič kadar je vodil vlado, je delal sramoto Sloveniji v mednarodnih odnosih.
Obstajata samo dve vrsti desničarjev: bogati in njim koristni idioti.

Preveri svoj bančni račun, da ugotoviš, v katero skupino spadaš.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: razor1911 ()

In to je potem kar ok? Bogi bogi janšek...

Pa bogi bogi golob in cela njegova vlada, ker se niso, pod pritiskom se ve koga, udeležili tiste južnoafriške tožbe proti sveti deželi. Komu smo se zamerili, da imamo take hlapce za politike?

Gregor P ::

Ne da je zdaj to pomembno, ker kot zapisano, od kdaj začnemo "šteti", ampak malo zgodovinskih dejstev v poljudnem članku "Kdo je prišel prej? Judje ali Palestinci?".

Ker je poljudnoznanstven, malo meša "po domače" arheologijo, genetsko poreklo, nastanek modernih narodov in današnje politične pravice. Ampak odgovor je seveda zgodovinsko jasen: poimenovana izraelska oziroma judovska identiteta je mnogo starejša od moderne palestinske nacionalne identitete.
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

mirator ::

V bistvu je sploh irelevantno, ali so Izraelci za napad vedeli ali ne. Relevantno je, da so na osnovi tega napada postali genocidne zverine, ki jih niti svetovna javnost ne more ukrotiti.

Gregor P je izjavil:

Ne da je zdaj to pomembno, ker kot zapisano, od kdaj začnemo "šteti", ampak malo zgodovinskih dejstev v poljudnem članku "Kdo je prišel prej? Judje ali Palestinci?".

Ker je poljudnoznanstven, malo meša "po domače" arheologijo, genetsko poreklo, nastanek modernih narodov in današnje politične pravice. Ampak odgovor je seveda zgodovinsko jasen: poimenovana izraelska oziroma judovska identiteta je mnogo starejša od moderne palestinske nacionalne identitete.

SE pravi, tudi Slovenci nismo upravičeni do ozemlja, na katerem smo?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: mirator ()

Gregor P ::

Morda če prebereš celoten komentar, ne sam tisti del, kjer se ti je potem zatemnilo pred očmi ;)
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

Mr.B ::

Gregor P je izjavil:

Morda če prebereš celoten komentar, ne sam tisti del, kjer se ti je potem zatemnilo pred očmi ;)

Meje med Izraelom in sosednjimi državami so bile po arabsko-izraelski vojni leta 1948 določene z ločitvenimi sporazumi iz leta 1949, pogosto imenovanimi tudi "zelena črta".
Če nekdo vztraja, da bi morala biti edina sprejemljiva rešitev vrnitev na meje iz leta 1949, potem naj se temu načelu dosledno sledi in naj se vse strani vrnejo na položaje, kot so bili določeni takrat. Seveda se takšna stališča običajno zagovarjajo precej selektivno, odvisno od tega, katera stran naj bi morala popuščati.
Smešno je,
da po skoraj petih letih še vedno rusophrenik nisi sposoben opredeliti,
pod kakšnimi pogoji zmagujemo v Ukljani.

aytim ::

karafeka je izjavil:

Izrael je vedel, kje in kdaj je Hezbolah kupoval tiste pagerje (pa to je bilo leta nazaj pomoje), da je svoje podtaknil. Vedeli so do metra, kje so generali v Iranu, da so jih je raketiral.

Vprašanje je, ali so vedeli tudi za šolo?

kow ::

floyd1 je izjavil:

Ok, če se postavim na stališče, da je vse to res le anti-izraelska propaganda - veliko nas, "butlov",tu vseeno ne razume nekaj detajlov:

1. Da bi lahko netanjahu nekaj izvedel od sosedov, pa tega Mosad ne bi že zdavnaj sam odkril in raziskal, je zame verjetno ravno toliko kot da bosta jutri janezek in golobček priznala vse svoje grehe, se pokesala in spreobrnjena in očiščena vseh grehov po spovedi in proslavi v Dražgošah ustanovila skupno stranko narodne enotnosti.

2. Če bi bilo npr. samo 1% možnosti, da v mojo državo vdrejo oboroženi teroristi - ali je normalna reakcija, da od tam umakneš nekaj vojaških enot? Ki jih imaš tam ob skoraj vseh drugih priložnostih - tudi takrat, ko ni nobene grožnje - praktično na vsakem koraku?

1. "butelj" ocitno ne razumes, da netanjahuju lahko vsak nekaj pove. Pustimo ob strani, da pise "naj bi povedal". Recimo, da bi bilo res. Ti v principu trdis, ce mu jansa rece, da Fajonova financira Hamas, da mora takoj obvestiti Mosad in se mora sproziti ogromna preiskava. Ter seveda morajo ustaviti vse ostale aktivnosti itd.
2. Korelacija ne implicira kavzalnosti

Urednik, ki je dovolil tak clanek, bi moral biti naslednji dan odpuscen. Ampak to je RTV. Ali si levicarski fanatik ali zapit. Ali pa oboje. Ok, pretiravam. Zaposlijo se kaksnega Mozino, da je zadeva "uravnotezena".

aytim je izjavil:

karafeka je izjavil:

Izrael je vedel, kje in kdaj je Hezbolah kupoval tiste pagerje (pa to je bilo leta nazaj pomoje), da je svoje podtaknil. Vedeli so do metra, kje so generali v Iranu, da so jih je raketiral.

Vprašanje je, ali so vedeli tudi za šolo?

Pomoje so vedeli za kar nekaj šol in bolnic v gazi....

WizzardOfOZ ::

Verjetno so vedeli tudi kdo vse se v teh šolah in bolnišnicah skriva.
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!

Zgodovina sprememb…

Poldi112 ::

Seveda - palestinci.
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

floyd1 ::

kow je izjavil:

floyd1 je izjavil:

Ok, če se postavim na stališče, da je vse to res le anti-izraelska propaganda - veliko nas, "butlov",tu vseeno ne razume nekaj detajlov:

1. Da bi lahko netanjahu nekaj izvedel od sosedov, pa tega Mosad ne bi že zdavnaj sam odkril in raziskal, je zame verjetno ravno toliko kot da bosta jutri janezek in golobček priznala vse svoje grehe, se pokesala in spreobrnjena in očiščena vseh grehov po spovedi in proslavi v Dražgošah ustanovila skupno stranko narodne enotnosti.

2. Če bi bilo npr. samo 1% možnosti, da v mojo državo vdrejo oboroženi teroristi - ali je normalna reakcija, da od tam umakneš nekaj vojaških enot? Ki jih imaš tam ob skoraj vseh drugih priložnostih - tudi takrat, ko ni nobene grožnje - praktično na vsakem koraku?

1. "butelj" ocitno ne razumes, da netanjahuju lahko vsak nekaj pove. Pustimo ob strani, da pise "naj bi povedal". Recimo, da bi bilo res. Ti v principu trdis, ce mu jansa rece, da Fajonova financira Hamas, da mora takoj obvestiti Mosad in se mora sproziti ogromna preiskava. Ter seveda morajo ustaviti vse ostale aktivnosti itd.
2. Korelacija ne implicira kavzalnosti

Urednik, ki je dovolil tak clanek, bi moral biti naslednji dan odpuscen. Ampak to je RTV. Ali si levicarski fanatik ali zapit. Ali pa oboje. Ok, pretiravam. Zaposlijo se kaksnega Mozino, da je zadeva "uravnotezena".

Mosad torej ni vedel, Bibi pa jih ni hotel obremenjevat z nekim možnim načrtom napada. razumem prav?

Jaz zgoraj bolj malo trdim, samo sprašujem se, če kdo res verjame v kaj takega. Ampak razumem, dvomijo samo zapiti RTV FDV levaki, tisti tapravi slovenci pa o tem nič ne sprašujejo, ne dvomijo in samo pokimajo. Spominja na sekto, ampak, spet... na nikogar ne kažem s prstom.
Zanimivo pri tem pa je, da en lep del Evrope očitno ne kupi teh izraelskih razlag. Ampak pustimo te ekstremne levičarje in pijančke iz Evropske ljudske stranke in somišljenikov. Aja, čakaj malo... pa saj to so...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: floyd1 ()

Kaj zdej blodis? Nimas argumentov in se sklicujes na "en lep del evrope"? Mogoce pa ne bi rabil visje navednic uporabit.
Svetujem ti, da nehas goltati fake news. Analitika je kar pomembna beseda.

floyd1 je izjavil:

Mosad torej ni vedel, Bibi pa jih ni hotel obremenjevat z nekim možnim načrtom napada. razumem prav?

Ne. Ne razumes prav.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: kow ()

En veeelik del evrope ne kupi izraelskih razlag. Slovenija pa na srečo ve malo več. Tako?

Utk ::

Zakaj bi mi morali vedet več? A imamo en objektivni medij, ki bi ga odprl in vsaj enkrat na teden izvedel objektivno resnico kaj se je tam zgodilo ta teden?

Ne, nimamo. Kako bi potem lahko sploh karkoli vedeli? A tako da beremo RT in insider?

Ce nisi idiot (floyd), si lahko v clanku preberes prvi odstavek in vidis, da gre za natolcevanje.

"Predsednik Združenih arabskih emiratov šejk bin Zajed je v mesecih pred začetkom vojne večkrat navezal stik z Izraelom in ga opozoril, da je treba "razrešiti napete razmere", je dejal izraelski predsednik Izak Hercog. Hercog z bin Zajedom, ki je v Izrael poslal tudi posebnega odposlanca, vzdržuje prijateljske odnose. "Emir je slutil, da je območje na robu eksplozije," je dejal Hercog."

Zgodovina sprememb…

Ne dobim niti simpl odgovora o tem, ali je Mosad vedel za možnost napada?

Kako naj vem, kaj so delali v Mosadu? Kaj mislis, da sem zaposlen pri njih? Zdrava pamet pravi, da pri Mosadu ves cas razmisljajo o moznostih napada. Kaj bodo pa delali?
Zdaj pa ti meni povej. Je Netanjahuju kdo omenil kdaj, kje, kako bodo napadli? No, povej.

Zgodovina sprememb…

Poldi112 je izjavil:

Seveda - palestinci.

Pa teroristi zelo verjetno tudi.

kow je izjavil:

Kako naj vem, kaj so delali v Mosadu? Kaj mislis, da sem zaposlen pri njih? Zdrava pamet pravi, da pri Mosadu ves cas razmisljajo o moznostih napada. Kaj bodo pa delali?
Zdaj pa ti meni povej. Je Netanjahuju kdo omenil kdaj, kje, kako bodo napadli? No, povej.

Ali so PO TVOJEM vedeli?
Govorimo o Mosadu, ne o Micki iz Spodnje vukojebine, ki sicer veliko ve o svoji vasi, se pa kdaj tudi zmoti.

Niso vedeli. Razen, ce verjames v teorije zarote, da je drzavna institucija nalasc dopustila pobijanje lastnih drzavljanov. Torej v teorije zarote. Kaj je tvoja poanta?

No, zdaj pa ti povej.

Zgodovina sprememb…

Imaš prav, nikoli v zgodovini se še kaj podobnega ni zgodilo in sploh ne vem, kako sem lahko kaj takega pomislil.

Bom odgovoril. Bibiju tega najverjetneje ni nihče povedal. Ni dobil ne datuma ne zemljevida načrtov. In logično je, da če nimaš teh podatkov, umakneš del vojske s potencialnih žarišč.

včasih moraš zakurit parlament, da ti potem ljudje sledijo....

Sploh, če ti kaže zelo slabo pri podpori. Njemu je.

Pa kako lahko sploh razmišljate o tem, da niso vedeli?

Vedeli so, kdaj bo hezbolah naročil paket pagerjev za njihove vodje, niso pa vedeli, da se pripravlja ogromen napad na sveto deželo, na njihovo lastno zemljo?
Pa ne samo to, pustili so, da pobijejo 1200 ljudi. A si prestavljate, da bi v Sloveniji kdo kar tako začel pobijat 1200 ljudi danes? V pol ure bi tam bila policija in vojska in vse ostalo. Če pa imaš take sosede, ki se ti maščujejo zaradi tvojega večdesetletnega zatiranja, si pa skoz pripravljen na posredovanje in bi v par minutah poslali vojsko tja. Ne pa da pustijo, da z nekim streljanjem ubijejo 1200 ljudi. 1000 ljudi? Pa še par 100 ugrabijo.

floyd1 je izjavil:

Imaš prav, nikoli v zgodovini se še kaj podobnega ni zgodilo in sploh ne vem, kako sem lahko kaj takega pomislil.

Bom odgovoril. Bibiju tega najverjetneje ni nihče povedal. Ni dobil ne datuma ne zemljevida načrtov. In logično je, da če nimaš teh podatkov, umakneš del vojske s potencialnih žarišč.

O premikih izraelske vojske nisem obvescen. Ce te prav razumem, se pritozujes (kot je tipicno za levicarje), da je imel Izrael premalo vojske na mejah? Hahaha.
Vsaka debata s fanatikom, se vedno konca na isti nacin. Obilo smeha. Lahko noc.

Zgodovina sprememb…

• odbrisalo: Samael ()

Utk je izjavil:

Zakaj bi mi morali vedet več? A imamo en objektivni medij, ki bi ga odprl in vsaj enkrat na teden izvedel objektivno resnico kaj se je tam zgodilo ta teden?

Ne, nimamo. Kako bi potem lahko sploh karkoli vedeli? A tako da beremo RT in insider?

Tako, da gledate NoraTV zagotovo ne.

Utk ::

Ne gledam rtv glede Izraela.

kow je izjavil:

floyd1 je izjavil:

O premikih izraelske vojske nisem obvescen. Ce te prav razumem, se pritozujes (kot je tipicno za levicarje), da je imel Izrael premalo vojske na mejah? Hahaha.

Ko si, sicer s stisnjenimi zobmi, končno napisal, da po tvojem Mosad ni vedel, sem se tudi jaz samo še nasmejal, ker itak nima smisla...
Ne razumeš prav.
Žalitve pa so velikokrat odraz poraza v debati.
Vsaka debata s fanatikom, se vedno konca na isti nacin.

Tvoje besede, se pa tu strinjava. Sam sicer ne bi tako napisal, ampak če nekdo bolje razume primitivizme, lahko tudi tako.

Zgodovina sprememb…

aytim ::

Poldi112 je izjavil:

Seveda - palestinci.

Predvsem šoloobvezni

floyd1 je izjavil:

kow je izjavil:

floyd1 je izjavil:

Ko si, sicer s stisnjenimi zobmi, končno napisal, da po tvojem Mosad ni vedel, sem se tudi jaz samo še nasmejal, ker itak nima smisla...
Ne razumeš prav.
Žalitve pa so velikokrat odraz poraza v debati.
Vsaka debata s fanatikom, se vedno konca na isti nacin.

Tvoje besede, se pa tu strinjava. Sam sicer ne bi tako napisal, ampak če nekdo bolje razume primitivizme, lahko tudi tako.

Dej, ne seri. Bibi izvaja genocid.

Zgodovina sprememb…

Utk je izjavil:

Ne gledam rtv glede Izraela.

Pa bi lahko malo: Fauda (Chaos), izraelska vohunska/politična/psihološka thriller serija

Saj te razumem, je težko zagovarjati SDS in Fuhrerja, če enkrat vidiš kaj Izraelci počnejo, ampak tole
je njihova serija, skozi njihovo dojemanje, tako, da ti bo sedlo, si boš lažje lagal, da Fuhrer dela prav.

Zgodovina sprememb…

Netflix serija je gotovo izreden ucen pripomocek :)

kow je izjavil:

Netflix serija je gotovo izreden ucen pripomocek :)

Glede na to, da slepo zaupate NoraTv, s tem, da veste, da gre za Madžarsko propagando...

Sicer serija je odlična.

Imaš pa spodaj še dokumentarec o Shin Betu. Interviewe z vsemi preživelimi vodjami.

Zgodovina sprememb…

Ne gledam TV. Daj torrent link.

kow je izjavil:

Ne gledam TV. Daj torrent link.

Ne uporabljam public torrent trackerjev, boš že našel.

Ha, imaš na YT:

Žal brez podnapisov, snami si ga z yt-dlp in najdi subtitle na podnapisi.net

Tudi vreden ogleda.

Zgodovina sprememb…

floyd1 je izjavil:

Ti bom napisal neprimitivno: "Correlation does not imply causation"

Premiki izraelske vojske so irrelevantni. Sem pa preprican, da se bos ti primitivno, se naprej delal neumnega.

Se opravičujem za budnico 8-).
Ne delam se neumnega, jaz samo razmišljam in debatiram. A ni ta forum za to?
Lahko da so irelevantni, lahko pa da le potrjujejo, da je Bibi resnično brezkompromisen, ko se gre za oblast. Nekateri pravijo, da so se mu v tem času uresničile najbolj mokre sanje, ampak pustimo zlobna natolcevanja.
Večkrat si v zgornjem pogovoru omenil, o več stvareh, da nimaš pojma, ne veš, nisi bil tam, nisi obveščen... O premikih vojske pa si tako prepričan?
In seveda to sploh ni bilo bistvo. Bistvo je, da po tvojem Mosad ni vedel.

Zgodovina sprememb…

Bistvo je, da ti bluzis in ne zmores priznati, da je rtv clanek propagandna budalastina. Sej pravim, primitivno se delas neumnega. Lahko noc se enkrat.

Vsaj eno stvar pa imaš prav, tajming objave članka je gotovo precej političen (oz. levakarska propaganda po tvoje 8-)), članek pa v bistvu ni povedal nič blazno novega (ajde, mogoče je novo kako ime), verjetno pa tudi laži ne, o vsem tem se je govorilo že hitro po palestinskem napadu. Tudi na zahodu, ne samo med "komunajzarji".

Primitivno, neumnega, ... to je res vse kar znaš?

Moram še to - mamica in ati te res nista naučila nič manir, jaz ti tu sicer lahko pomagam, samo bo pa kar težko.

enavlaka ::

Dežurni zanikovalci genocida pač morajo kontrolirat debato.
Ko se jih izpostavi, dobiš nazaj besedno solato.

DamijanD ::

V bistvu ne glede na to ali so vedeli za napad ali ne: povračilni ukrepi so daleč sorazmernih. In ta napad je izgovor za marsikaj, kar bi Izrael rad dosegel.

Kretencr ::

Torej je terorizem ok? Kako ustaviš fanatike med civili po vaše? Vse je tako enostavno.. Hitro jezno cepetat na ulico, da se boste bolje počutili.

I did my part!!!1 XD

Lp Marjan

Zgodovina sprememb…

bm1973 ::

Terorizem se gre Zahod od leta 1991 nad arabskimi državami. Bolj odkrito... Irak, Libija, Afganistan, Sirija,

Izrael pa od leta 1948...

Jasno, da se Arabci ne bodo pustili pobiti...
Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje.
Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet
skrivljen, biča vajen in željan! [Ivan Cankar]

Kretencr je izjavil:

Torej je terorizem ok? Kako ustaviš fanatike med civili po vaše? Vse je tako enostavno.. Hitro jezno cepetat na ulico, da se boste bolje počutili.

I did my part!!!1 XD

Lp Marjan

Tudi partizani so bili teroristi. Z vidika švabov in lahov. Slednji imajo še dandanes kaj za povedat o tem.

Zgodovina sprememb…

Kretencr je izjavil:

Torej je terorizem ok? Kako ustaviš fanatike med civili po vaše?

Napačna vprašanja, pravo vprašanje je, ali je zjebati ljudi do nivoja, ko jim je vseeno za življenje,
da se gredo recimo samorazstrelit, ok? Kako ustaviš nekoga, ki si mu pobil celo familijo in mu uničil
življenje, da nima več za kaj živet razen za "protezo", ki mu jo nudi vera, da bo po smrti vse boljše?

Jaz bi odgovoril "ne" in "težko, razen, da jih vse pobiješ", ampak seveda produkti zahodne propagande
veste vse bolje.

Zgodovina sprememb…

DamijanD ::

razor: +1
Glavno vprašanje je zakaj je prišlo do terorizma. In tukaj lahko gre dabata zelo zelo v preteklost, da se ugotovi, kdo je prvi vrgel kamen. Je imel Lex kakšno leto nazaj 2 na strani Izraela in 2 na strani Palestine hkrati na podcastu, pa itak , da niso prišli skupaj.

Miki N ::

Pozabite, da boste vi pa potem z Židom neki BFF in srečno živeli do prihoda Mošeta. On ima drugo računico. Taktično ja, mogoče, dolgoročno ne. Pa jebemti do so pogruntali že vsi, ki so jih gostili od bronaste dobe naprej.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Miki N ()

vere prepovedat, pa se ne bodo več metal v zrak, da bi prišli do sedaj že zelo ostarelih devic.

Kretencr ::

DamijanD je izjavil:

razor: +1
Glavno vprašanje je zakaj je prišlo do terorizma. In tukaj lahko gre dabata zelo zelo v preteklost, da se ugotovi, kdo je prvi vrgel kamen. Je imel Lex kakšno leto nazaj 2 na strani Izraela in 2 na strani Palestine hkrati na podcastu, pa itak , da niso prišli skupaj.

Kdo je upadeval v Evropo prvi? :)) kolk nazaj gremo?

Jaoooo

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Kretencr ()
1 2
3
4