Forum » Na cesti » Nakup PHEV za 50k
Nakup PHEV za 50k

endelin ::
XC60 T8ni več 50k ;)
SUV-a nocem v blizini vidt. Napisal sem V60
https://suchen.mobile.de/fahrzeuge/deta...
...pa se dost sleeper je, ce ni ravno Polestar, isto kot modificiran Alltrack 300KM...kjer kaksne GTI-je malce osmesim, kot danes recimo ;)
Gtije se osmeši s teslo za 38 jurjev :-)
Buggy ::
Gtije se osmeši s teslo za 38 jurjev :-)
Tamalga sem vprasal kaj bo zdej kej kupil ko dela med faksom. Prav, sam GTI golfa ne ker, ga ima vsak debil, ki ne zna vozit pa se prav ima
Tip spara za nekega youngtimerja, old skul, ki mu bo pocas vrednost rastla. Neka! Porsa mu disi sam bo mogu se mal pocakat in delat s 3D risanjem.
Jaz sem mu predlagal da proda podarjeno Insigno 4x4 2.0T za bagsis, pa noce. Ce vse asisistence (TC) izklopis in das na SPORT kjer je diff fokusiran na RWD na starih gumah lahko vleces drift ene 50m iz ovinka, vseen je 280KM in FUN
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Buggy ()
Ahim ::
gddr85 ::
za Buggyja najbolš en 911 safari, bo lahko po rovtah fural pa driftal okol kmetij, nazajgrede pa lepo čez mesto po nakupih
Zgodovina sprememb…
- spremenil: gddr85 ()
Vceraj sem imel zaradi VW smrduha s svojim tunerjem mal debato okol tega kaj nabavit. Cela jeba!
Tip pravi, da so novi avti po 150Kkm za v smeti. Taki in drugacni problemi, ki te kostajo vec kot je smiselno.
Po 2022 delajo samo se junk, po 2023 nove norme za piskanje, ki se stopnuje z vsakim refreshom...vse ostalo pa ni vredno dnarja. B10 Audi PHEV ima se najvec sans sam je overpriced.
EV ne bo se nekaj casa IMO zame. Mogoce Ionic 5, ce bo kaksna prilika.
Zdej imam v ozjem izboru C400 4matic 2024 - lucke za jebene asistence bojo sicer opozarjale. Diagnosticnega toola aka OBD11 za MB ni, tko da sem fucked
Volvo V60 T8 je se vedno v igri, pazit je treba da ne vzames top opreme Ultra, ker imajo problem s sibedahom. Prenovljen model nad 2024 ima samo se turbo in ne vec kompleksnega compressor+turbo pa se baterija je povecana na 18Kwh...samo ga noben ne pozna, se manj pa ga servisira kozolcar. Kar je pri temu dobro je da ima samostojno motor na RWD EV only in ni integriran v menjalnik al karksne koli carolije delajo ostali. Dost kewl.
Je pa se opcija A7 z EA888 2.0 trurbo sam ima avtonomijo manjso, je pa agregat bulet proof in high tunable. CCA 50km na elektriko sam je jebena ladja za moje ovinke in nekako no-go.
Skratka, mid term PHEV avto s cca 100km EV range avtonomije iscem, cca 350PS+ in 4x4...ki bo zdrzal vsaj 300Kkm. Optimist a ne ?
Tip pravi, da so novi avti po 150Kkm za v smeti. Taki in drugacni problemi, ki te kostajo vec kot je smiselno.
Po 2022 delajo samo se junk, po 2023 nove norme za piskanje, ki se stopnuje z vsakim refreshom...vse ostalo pa ni vredno dnarja. B10 Audi PHEV ima se najvec sans sam je overpriced.
Zdej imam v ozjem izboru C400 4matic 2024 - lucke za jebene asistence bojo sicer opozarjale. Diagnosticnega toola aka OBD11 za MB ni, tko da sem fucked
Volvo V60 T8 je se vedno v igri, pazit je treba da ne vzames top opreme Ultra, ker imajo problem s sibedahom. Prenovljen model nad 2024 ima samo se turbo in ne vec kompleksnega compressor+turbo pa se baterija je povecana na 18Kwh...samo ga noben ne pozna, se manj pa ga servisira kozolcar. Kar je pri temu dobro je da ima samostojno motor na RWD EV only in ni integriran v menjalnik al karksne koli carolije delajo ostali. Dost kewl.
Je pa se opcija A7 z EA888 2.0 trurbo sam ima avtonomijo manjso, je pa agregat bulet proof in high tunable. CCA 50km na elektriko sam je jebena ladja za moje ovinke in nekako no-go.
Skratka, mid term PHEV avto s cca 100km EV range avtonomije iscem, cca 350PS+ in 4x4...ki bo zdrzal vsaj 300Kkm. Optimist a ne ?
Zgodovina sprememb…
ššš ::
Vceraj sem imel zaradi VW smrduha s svojim tunerjem mal debato okol tega kaj nabavit. Cela jeba!
Bro, volvo ti ne bo zdrzal eno leto. To je najvecji junk mozn. Sam staro slavo furajo. To je dons Temu avto. Mercedes isto. Ce hocs neki za nek cajt mas outbacka, toyoto in mazdo.
Itaq da je kitajc, sam to IMO ni malus FFS. Glede reability so zadevo dost postimal s prenovo 2024+, to pomeni da so zadeve popedenal na nivoju SW, motorno umaknili kompresor, povecal baterijo so pa seveda se problemcki, sam je obcuten preskok v kvaliteti naparam starim T8 kombinacijam. Mogoce zato zgubljajo ceno, kar je men cist kewl. Od lani je V60 T8 izbugil 8KEUR na ceni.
Kot sem ze reku. Kitajcki dominirajo na EV podrocju, ce so pa v kombotu s swedi (ki jih jaz osebno zelo cenim) pa znajo narest dost epic zadeve. Zeekr je recimo en dost dober merge, ki pa se se ta trenutek dogaja in je ziv. Pri Volvo V60 PHEV pa mislim da ze zrel. Lahko se motim, a jebat ga.
Zeekr X in volvo Ex30 ter Smart so itaq kloni, ki so v razvoju in vsake pol leta izboljsani...pri Volvu V60 so pa zgolj uporabili ta new tech.
Kot sem ze reku. Kitajcki dominirajo na EV podrocju, ce so pa v kombotu s swedi (ki jih jaz osebno zelo cenim) pa znajo narest dost epic zadeve. Zeekr je recimo en dost dober merge, ki pa se se ta trenutek dogaja in je ziv. Pri Volvo V60 PHEV pa mislim da ze zrel. Lahko se motim, a jebat ga.
Zeekr X in volvo Ex30 ter Smart so itaq kloni, ki so v razvoju in vsake pol leta izboljsani...pri Volvu V60 so pa zgolj uporabili ta new tech.
Zgodovina sprememb…
Sicer pa moja itaq zdej ker ga Alltrack serje z Adblue, navija za MB. Ne vem kdaj je ratala kesh pichka, tko da cist mozn da bom dal mojim fantom ki so mi pripeljal iz njemacke alltracka zdej nalogo AMG line 2x C400, pa bo mir do proper EV-ja, ki se mora se malo dorect tako s subvencijam, kot tudi z V2H/V2G opcijam.
Ce se najde kaksen Ioniq 5N v prenovi pa tud nic ne dam roke v ogenj
Ce se najde kaksen Ioniq 5N v prenovi pa tud nic ne dam roke v ogenj
recimo
pa ga dam v folijo se extra?
100km na strom ce je treba fast charge ce je treba..kaj se rabis, mas pa se proper petrol tunable AMG engine?
kuca-posau-kuca je cca 100km
pa ga dam v folijo se extra?
100km na strom ce je treba fast charge ce je treba..kaj se rabis, mas pa se proper petrol tunable AMG engine?
kuca-posau-kuca je cca 100km
Zgodovina sprememb…
Supro hoce tamal kupit WTF..ok...will follow that route.
J2z kot projekt?
J2z kot projekt?
Zgodovina sprememb…
iKst_ ::
Kaj te moti pri EVju? Delaš veliko relacij daljših od 400-500km? Hitra vožnja po AC (160+?). Vleka prikolice?
Jaz trenutno razmišljam, da bi šel iz EV nazaj na ICE ali PHEV. Ne zaradi pogona, ampak zato, ker bi imel specifičen tip avtomobila, ki v EV obliki ne obstaja. Pa bo verjetno vse skupaj padlo v vodo, vse kar probam se mi zdi prevelik kompromis zaradi pogona. Človek se res razvadi.
Jaz trenutno razmišljam, da bi šel iz EV nazaj na ICE ali PHEV. Ne zaradi pogona, ampak zato, ker bi imel specifičen tip avtomobila, ki v EV obliki ne obstaja. Pa bo verjetno vse skupaj padlo v vodo, vse kar probam se mi zdi prevelik kompromis zaradi pogona. Človek se res razvadi.

deepsick ::
Pa kdo te videe gleda ali si samo povzetek naredi zase in jih ne lepi nesebično?
Znan avtomobilski preizkuševalec Bjorn Nyland opozarja, da so PHEV-ji ob današnjem bliskovitem napredku čisto električnih vozil postali zastarel in nepremišljen kompromis. V praksi izkazujejo izjemno slabo energetsko učinkovitost v električnem načinu (poraba dosega od 200 do 250 Wh/km v primerjavi z le 145 Wh/km pri čistih EV-jih), baterijske izbokline drastično krčijo prtljažni prostor, pod sprednjim pokrovom pa zaradi motorja na notranje izgorevanje ni sprednjega prtljažnika (frunka). Ko se majhna baterija izprazni, deluje avto kot "tandemsko kolo" z enim izčrpanim kolesarjem, saj mora klasični motor s seboj vleči vso odvečno težo neaktivnega električnega pogona, kar znatno poveča porabo goriva. Hibridi prinašajo tudi dvojne stroške vzdrževanja dveh ločenih pogonskih sistemov, pri čemer lahko popravilo ali menjava majhne 10 kWh hibridne baterije stane celo več kot zamenjava celotne 60-100 kWh baterije pri čistem električnem vozilu. Ker današnja električna vozila omogočajo ultra hitro polnjenje (od 10 do 80 % v le 11 do 12 minutah) in je polnilna infrastruktura odlično razvita, so hibridi izgubili svojo nekdanjo smiselnost za dolge poti, zato Nyland svetuje jasen izbor: kupite ali čisto električno vozilo ali klasičnega bencinarja/dizla, priključnim hibridom pa se v velikem loku izognite.
Znan avtomobilski preizkuševalec Bjorn Nyland opozarja, da so PHEV-ji ob današnjem bliskovitem napredku čisto električnih vozil postali zastarel in nepremišljen kompromis. V praksi izkazujejo izjemno slabo energetsko učinkovitost v električnem načinu (poraba dosega od 200 do 250 Wh/km v primerjavi z le 145 Wh/km pri čistih EV-jih), baterijske izbokline drastično krčijo prtljažni prostor, pod sprednjim pokrovom pa zaradi motorja na notranje izgorevanje ni sprednjega prtljažnika (frunka). Ko se majhna baterija izprazni, deluje avto kot "tandemsko kolo" z enim izčrpanim kolesarjem, saj mora klasični motor s seboj vleči vso odvečno težo neaktivnega električnega pogona, kar znatno poveča porabo goriva. Hibridi prinašajo tudi dvojne stroške vzdrževanja dveh ločenih pogonskih sistemov, pri čemer lahko popravilo ali menjava majhne 10 kWh hibridne baterije stane celo več kot zamenjava celotne 60-100 kWh baterije pri čistem električnem vozilu. Ker današnja električna vozila omogočajo ultra hitro polnjenje (od 10 do 80 % v le 11 do 12 minutah) in je polnilna infrastruktura odlično razvita, so hibridi izgubili svojo nekdanjo smiselnost za dolge poti, zato Nyland svetuje jasen izbor: kupite ali čisto električno vozilo ali klasičnega bencinarja/dizla, priključnim hibridom pa se v velikem loku izognite.
Tody ::
Buggy ma itak preveč denarja pa pol... Tole o hibridih pa velja že kar nekaj let, ni to nekaj novega, poleg tega če ti crkne hibrid , boš malce težje našel strokovnjaka, ki ga bo popravil, večina jih gre po metodi poskusov in menjajo del za delo dokler dela ali pa dokler si pripravljen plačati :D

deepsick ::
Ja, večina najbrž dojema, pod vplivom marketinga, dva dopolnjujoča popolna pogona, ne pa dejanskega vzdrževanja in stroškov; fino se pa mogoče sliši - za po mestu/do trgovine na baterijo, razdalje na gorivo in še baterijo polni. Kupcev nekaj je :D
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: deepsick ()
Gregor P ::
Hibridne Toyote so res zanesljivi avtomobili in servisi so normalni, le da ti testirajo še baterijo poleg. Vprašanje smiselnosti je pri priključnih hibridih, ker so to kar dražja vozila in praktično potem nič ne pridobiš (ker je vse na meji, imaš slabši - manj močen - ICE/MNZ motor in slabši e-motor itd.).
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Gregor P ()

endelin ::
Buggy: si videl novi audi a6 allroad z road prezenco od rs6? Mislim da je to to. Je tudi hibrid. Avto zate
Zgodovina sprememb…
- spremenil: endelin ()
@endelin: ceprav sva glede politicne konotacije popolnoma razlicna, se pa pri avtih nekak strinjava glede okusa...manjka mi ene 30K€ za tole zadevo, oz. je nehigienicno dat vec kot 50K€ za avto IMO
Se je pa nekaj za vprasat zdej IMO. Glede na to da bodo desnuharski oblastniki po vsej verjetnosti subvencije za EV s 1.1.2027 spet uvedli, bojo pa s stalisca trosarin lasnike EV tudi dodatno ocolati z recimo cestnino na kilometer, ki bo imel nek kolicnik ker elektrika ni podvrzena temu. Recno EV na polno, ICE manj, ker trosarino placujejo ze pri gorivu...PHEV zna bit dost dobra lukna, ker ce bo sel v rang ICE (kar naceloma je) bo pac obdavcen na kilometer po Co2 izpustu po standardih. Sem se malo raziskoval V60 T8 sceno in po 2024 je res top pick. Kaj pravite ostali?
Bili zivi pa videli...zdej kupovati avto je pac najslabsi cas, trgovci to tudi jasno povejo...
Bili zivi pa videli...zdej kupovati avto je pac najslabsi cas, trgovci to tudi jasno povejo...
Tamal-tamal je pa najdu neki zase, kar zna drzat ceno, je dost fun in tud dost bullet proof. Prenovljen 2.9 Cayman, ga zajagas v njemckoj ze pod 30K€ rocni seveda. Mid engine. Sicer ga je mal skoda za daily. Sam ker je ze diplomiral in bo delal tud med magisterijem tistih par km do sihta za 21 letnika ni glih neka briga, bo pa vsaj uzival ko je za to primeren cas