Forum » Loža » Depresija
Depresija
Temo vidijo: vsi

mtosev ::
A ima kdo od vas tudi depresijo? Jaz se z depresijo borim že od srednje šole. Sem pa postal bolj depresiven kot sta mi pes in oče umrla. Sem na zdravilih za depresijo samo mi kaj dosti ne pomagajo. Skoraj nič me ne veseli ali da bi se počutil veselega.
Še kdo?
Še kdo?
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
- zaklenilo: Samael ()
FireSnake ::
mtosev: šel si skozi težko življenjsko obdobje za kar nisi sam kriv.
Poskušaj pa "presekati". Boleče izgube je na neki točki treba pustiti za sabo.
In ohraniti lepe spomine.
Čemu pravim, da je treba "presekati": z vsem spoštovanjem do tvojega očeta in hišnega ljubljenčka ... daj ju "spusti" in ju izbriši iz podpisa.
Razmisli tudi, kaj v svojem življenju lahko spremeniš, da bi več dogajanja, da bo vedro in tako naprej.
Hobiji, sprehodi, druženja, ....
Poskušaj pa "presekati". Boleče izgube je na neki točki treba pustiti za sabo.
In ohraniti lepe spomine.
Čemu pravim, da je treba "presekati": z vsem spoštovanjem do tvojega očeta in hišnega ljubljenčka ... daj ju "spusti" in ju izbriši iz podpisa.
Razmisli tudi, kaj v svojem življenju lahko spremeniš, da bi več dogajanja, da bo vedro in tako naprej.
Hobiji, sprehodi, druženja, ....
Poglej in se nasmej: vicmaher.si
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: FireSnake ()
OutOfTheBox ::
Sami Andreji Tatovi v komentarjih, ki ne verjamejo v "stanje depresivnosti". Kaki low life fuckheads.
Ganon ::
Sprašujem se o namenu te teme. Da obstajajo še drugi depresivni ljudje, je menda jasno. Da bi mtosev v svojem življenju karkoli spremenil? Znanstvena fantastika.
Vsak bi bil nesrečen, če bi presedel tričetrt dneva in ne imel ene same obveznosti, začenši s službo.
Skratka, eno samo večno jamranje.
Vsak bi bil nesrečen, če bi presedel tričetrt dneva in ne imel ene same obveznosti, začenši s službo.
Skratka, eno samo večno jamranje.

D3m ::
Tema je brezzvezna, ker spet išče neko pozornost in potrditev.
Danes bo šel v Mc'Donalds pol pa na sprehod and will call it a day.
Pač len tip.
Danes bo šel v Mc'Donalds pol pa na sprehod and will call it a day.
Pač len tip.
|HP EliteBook|R7 8840U|
Zgodovina sprememb…
- spremenil: D3m ()

Miki N ::
garamond ::
Saj bo bolje, mtosev. Drži se.
Koliko enakih ali podobnih tem rabiš za samopotrditev, da si najbolj nesrečen človek na tem planetu?Ravno obratno, ko so materialne potrebe zadoščene, izgine zunanja prisila za dejavnost. Na primer mtosev ima res dobro grafično kartico, samo sem prepričan, da je po pol leta (?) še vedno zaprta v škatli. Če bi imel jahto, bi bila čisto neuporabljana.
Zakaj bi človek sploh imel depresijo? Ker nima 250 metrov dolge jahte?
A parody of extremism is impossible to differentiate from sincere extremism.
Zgodovina sprememb…
- odbrisalo: Samael ()
velikBrokoli ::
Nasvet: zbriši slotech iz vseh naprav in nehaj ga uporabljati, ker ti ne bo niti malo pomagal pri tvoji depresiji, sploh taki posti.
Fejsty ::
Dan brez računalnika in drugih elektronskih motenj. Bi šlo?
Itak na računalniku ne počne nič koristnega.
Zunaj pa sonce in ljudje
Itak na računalniku ne počne nič koristnega.
Zunaj pa sonce in ljudje
feryz ::
Ravno obratno, ko so materialne potrebe zadoščene, izgine zunanja prisila za dejavnost. Na primer mtosev ima res dobro grafično kartico, samo sem prepričan, da je po pol leta (?) še vedno zaprta v škatli. Če bi imel jahto, bi bila čisto neuporabljana.Ne boj se, ta problem mi je hudičevo dobro poznan. Manjko želja po materialnih dobrinah in s tem manjko gonila za nadaljevanje ali napredovanje v življenju.
Ena izmed rešitev je depresija.
Druga rešitev je zadovoljevanje želja po materialnih dobrinah drugih ljudi. In ta rešitev mene žene naprej.
Zgodovina sprememb…
Vanich ::
Ravno obratno, ko so materialne potrebe zadoščene, izgine zunanja prisila za dejavnost. Na primer mtosev ima res dobro grafično kartico, samo sem prepričan, da je po pol leta (?) še vedno zaprta v škatli. Če bi imel jahto, bi bila čisto neuporabljana.Ne boj se, ta problem mi je hudičevo dobro poznan. Manjko želja po materialnih dobrinah in s tem manjko gonila za nadaljevanje ali napredovanje v življenju.
Ena izmed rešitev je depresija.
Druga rešitev je zadovoljevanje želja po materialnih dobrinah drugih ljudi. In ta rešitev mene žene naprej.
Super! A ti lahko pošljem spisek, katere materialne dobrine želim? Izpolniš te moje želje in bova vesela potem in ti in jaz.
Zgodovina sprememb…
esel ::
Mogoče Slo tech ni najbolj pravi naslov za pomoč pri tvojih težavah. Na FB se lahko pridružiš skupini - Depresija, tesnoba, anksioznost in panični napadi, kjer so ljudje, ki se soočajo s podobnimi težavami in bodo razumeli tvojo stisko, ter ti poskušali pomagati.
Za trajno rešitev pa ti vsekakor svetujem obisk ustreznega terapevta.
Za trajno rešitev pa ti vsekakor svetujem obisk ustreznega terapevta.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: esel ()
Scorpy84 ::
Vsak človek ima depresijo, razlika je koliko se pustis, da se smislis sebi in isces potuho drugih. To da so ti bliznji umrli ne sme biti izgovor, vredu ce je kratkotrajno.
Vsi smo izgubili bliznje eni celonotroke, v mojem primeru 8 letni otrok. Pac v zivljenju se je treba nauciti, da te take zadeve ojacajo, da dobis na samozavesti, ne pa da jamras. Sploh pa tukaj ali drugim da tezis, potem si se brez prijateljev. Enkrat se je treba nauciti, da se svet ne vrti okrog tebe in da jih veliko trpi se huje. Zivljenje je tako, kot si sam naredis. Ce se vrtis v krogu, ne bos nikamor prisel, punce in prijatelje ne bos dobil s tako taktiko. Sam sem tudi del otrostva prezivel vojno, tukaj pa jebanje vrstnikov in potem se velika tragedija. In kaj se mocnejsi sem, ne pustim se jebat niti sefom, delam dve sluzbi pa sedaj ze 40i dan zapored na morju, do sole je pa se... mislim da dosti pove kako sem se boril, da sem to dosegel... ce znas tragedije obrniti v sebi prid sploh v gradnji samozavesti, lahko veliko dosezes v zivljenju.
Vsi smo izgubili bliznje eni celonotroke, v mojem primeru 8 letni otrok. Pac v zivljenju se je treba nauciti, da te take zadeve ojacajo, da dobis na samozavesti, ne pa da jamras. Sploh pa tukaj ali drugim da tezis, potem si se brez prijateljev. Enkrat se je treba nauciti, da se svet ne vrti okrog tebe in da jih veliko trpi se huje. Zivljenje je tako, kot si sam naredis. Ce se vrtis v krogu, ne bos nikamor prisel, punce in prijatelje ne bos dobil s tako taktiko. Sam sem tudi del otrostva prezivel vojno, tukaj pa jebanje vrstnikov in potem se velika tragedija. In kaj se mocnejsi sem, ne pustim se jebat niti sefom, delam dve sluzbi pa sedaj ze 40i dan zapored na morju, do sole je pa se... mislim da dosti pove kako sem se boril, da sem to dosegel... ce znas tragedije obrniti v sebi prid sploh v gradnji samozavesti, lahko veliko dosezes v zivljenju.
Ogromno ljudi ne bi imelo depresije, če bi živeli bolj zdravo življenje.
Vsak dan športat (kardio, trening z utežmi), zdravo jesti (in ne preveč), vsaj 8-9 ur spanca, pa je kar naenkrat življenje 10x bolje. Pa še manj časa imaš, da se v svoji glavi prepričuješ, da si depresiven.
Vsak dan športat (kardio, trening z utežmi), zdravo jesti (in ne preveč), vsaj 8-9 ur spanca, pa je kar naenkrat življenje 10x bolje. Pa še manj časa imaš, da se v svoji glavi prepričuješ, da si depresiven.
karafeka ::
velikBrokoli je izjavil:
Pa še manj časa imaš, da se v svoji glavi prepričuješ, da si depresiven.
Depresiven postaneš zaradi okolja okrog sebe, raznorazno ghostanje nasprotnega spola in delodolajalcev ko iščeš službo, in nimaš pojma kakšen je vzrok, in takšne podobne stvari, recimo ko nikomur več ne zaupaš, ker te vsak okrog prenese oz. izkoristi. Šport pomaga enako kot zaljubljenost ali pa šnops, samo kratkoročno, potem pa je vse samo še slabše.
Ja, dejansko je štrik oz. misel, da boš enkrat odrešen, zelo pozitivna in edino to te še žene naprej.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: karafeka ()
velikBrokoli je izjavil:
Pa še manj časa imaš, da se v svoji glavi prepričuješ, da si depresiven.
Depresiven postaneš zaradi okolja okrog sebe, raznorazno ghostanje nasprotnega spola in delodolajalcev ko iščeš službo, in nimaš pojma kakšen je vzrok, in takšne podobne stvari, recimo ko nikomur več ne zaupaš, ker te vsak okrog prenese oz. izkoristi. Šport pomaga enako kot zaljubljenost ali pa šnops, samo kratkoročno, potem pa je vse samo še slabše.
Ja, dejansko je štrik oz. misel, da boš enkrat odrešen, zelo pozitivna in edino to te še žene naprej.
Cope, take stvari se dogajajo prakticno vsem odraslim, pa zaradi tega nismo takoj depresivni.
FTad ::
velikBrokoli je izjavil:
Ko si enkrat v (globoki) depresiji, je vse to, kar si napisal za nekoga v tem stanju nemogoce opravilo. Clovek se takrat komaj iz postelje spravi, tezko je vzdrzevati higieno, tezko je skrbeti za (zdravo) prehrano. Uspeh je, da gres na sprehod za 10 min.
Tisti, ki pravite, da je potrebna samo mocna volja in se da, niste nikoli dejansko bili v taki depresiji. Pogosto je potrebna pomoc, da se stvari malo "zalaufajo", pol pa ze gre pocasi tudi samo od sebe.
velikBrokoli je izjavil:
Ko si enkrat v (globoki) depresiji, je vse to, kar si napisal za nekoga v tem stanju nemogoce opravilo. Clovek se takrat komaj iz postelje spravi, tezko je vzdrzevati higieno, tezko je skrbeti za (zdravo) prehrano. Uspeh je, da gres na sprehod za 10 min.
Tisti, ki pravite, da je potrebna samo mocna volja in se da, niste nikoli dejansko bili v taki depresiji. Pogosto je potrebna pomoc, da se stvari malo "zalaufajo", pol pa ze gre pocasi tudi samo od sebe.
Prava klinična depresija je takrat, ko tvoji možgani dejansko ne proizvajajo specifičnih kemikalij.
Tukaj pa folk govori o depresiji, ker nimajo sreče z ženskami ali pa jih je frend okoli prinesel. Ne bit snežinkica in je to to, večina teh primerkov ne bi bila depresivnih, če bi živeli zdravo življenje.
Eni pa cele dneve preživijo doma, jejo junk food, imajo zjeban bioritem, cele dneve skrolajo tiktok, potem se pa čudijo, da so depresivni. A majketi …
Vertjetno je del depresije tudi to, da si misliš, da se slabe stvari dogajajo samo tebi oz. da si rojen pod nesrečno zvezdo, medtem ko vsi ostali živijo kot v pravljici.
gen Maister ::
A ima kdo od vas tudi depresijo? Jaz se z depresijo borim že od srednje šole. Sem pa postal bolj depresiven kot sta mi pes in oče umrla. Sem na zdravilih za depresijo samo mi kaj dosti ne pomagajo. Skoraj nič me ne veseli ali da bi se počutil veselega.
Nabavi si novega psa!
Za izbrise Utk, Gorečihkač, harmonikarjev in drugih, ki teme svinjajo spolitiko
Ne priporočam hišnega ljubljenčka. Ker se preveč navežeš, živijo pa ponavadi samo nekaj let.
gen Maister ::
Ne priporočam hišnega ljubljenčka. Ker se preveč navežeš, živijo pa ponavadi samo nekaj let.
Življenska doba psa je 10 let!!
Tistih, na baterije še dlje!!
Lahko se pa začne udejstvovati v kakšnem anti-depresijaki skupnosti ali društvu!
Včasih se je s takimi primerki ukvarjal tudi Rugl!
Lahko se pa včlani tudi v kakšno društvo! Anonimnih alkoholikov ali pa kleklarsko društvo!?
Nikoli ne veš, kaj te čaka za vogalom...
Za izbrise Utk, Gorečihkač, harmonikarjev in drugih, ki teme svinjajo spolitiko
Vsak človek ima depresijo, razlika je koliko se pustis, da se smislis sebi in isces potuho drugih. To da so ti bliznji umrli ne sme biti izgovor, vredu ce je kratkotrajno.
Sicer malo "na trdo", a lepo povedano.
Treba se je boriti.
Biti pri tem konsistenten. Čeprav se ti zdi, da se nič ne spremeni, če si konsistenten se pa kar naenkrat vse spremeni v željeni smeri.
delavec44 ::
Toše vas dobro trola. On že ve zakaj ne rabi (se mu ne da) delati in uživa v lagodnem življenju. Kaj pa je do danes sploh spremenil?
Toše vas dobro trola. On že ve zakaj ne rabi (se mu ne da) delati in uživa v lagodnem življenju. Kaj pa je do danes sploh spremenil?
Žal nas tokrat ne trola. V njegovo dobro bi bilo, če bi nas, pa temu ni tako.
deskstar ::
Naši predniki so prav tako imeli depresijo in so v naravi našli zdravila. V spodnjem videu vam bosta najbolj zanimiva dva dela. 4:56 do 10:21, s čim so si utemeljitelji zahodne civilizacije dvigovali nivo zavesti in od tod izhaja moderna znanost. Drug zanimiv del je 43:21 - 49:16, od kod prihaja božična simbolika.
Drugače pa bolj znanstveno in ta znanost doživlja nov preporod:
Drugače pa bolj znanstveno in ta znanost doživlja nov preporod:
...pa sem mu že hotel predlagati DMT in pa gobice, pa sem se ugriznil v tastaturo.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Vanich ()

IL_DIAVOLO ::
Ne depresija, samo preveč casa in smiljenja samemu sebi.
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!
Ni to, ampak občutek, da se lahko še tako trudiš in na glavo postavljaš, ne moreš ničesar spremenit, ker je vse odvisno od nekih zunanjih dejavnikov, ki so tebi iz nekega razloga nenaklonjeni. V bistvu zaradi tega deluješ na zunaj zelo ofenzivno do ostalih (ne da bi se sam tega zavedal), kar vse skupaj samo še poslabša.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: karafeka ()
ripmork ::
Preveč časa za razmišljanje v okolju, ki podpira pasivnost = depra. Tudi marsikateri zvezdnik, ki je preskrbljen in ima preveč časa, pade v to.
Dober je video Petersona, ki pravi: tudi če nimaš ravno idealne službe - samo da imaš neke vrste zaposlitev, ki daje ritem življenja in občutek smisla - to lahko naredi veliko razliko.
Nekdo je omenjal prostovoljstvo, kar se mi zdi tudi dobra ideja. Verjamem pa, da je to lahko precej izven "cone komforta" za nekoga v depresiji, kar je kavelj-22... ker edini način, za "reset" možganov je ravno sprememba vsakodnevne rutine.
Človek je narejen za to, da se z nečim ukvarja. Pa naj bo to bilokakšen hobi, delo, podjetniška ideja, vzgajanje familije, umetniško ustvarjanje, ipd...
Še budistični menihi cele dneve perfekcionistično pometajo in urejajo okolico v samostanih in iščejo smisel v vsakem momentu. Ker to je tudi cel smisel življenja > biti in uživati momente.
@mtosev: Probaj nekaj neobičajnega in razbij vsakodnevno rutino, ker to res vpliva na delovanje uma.
Že samo en 20 minuten vsakodneven sprehod lahko veliko razliko naredi, 100%. Vse dobro želim.
Dober je video Petersona, ki pravi: tudi če nimaš ravno idealne službe - samo da imaš neke vrste zaposlitev, ki daje ritem življenja in občutek smisla - to lahko naredi veliko razliko.
Nekdo je omenjal prostovoljstvo, kar se mi zdi tudi dobra ideja. Verjamem pa, da je to lahko precej izven "cone komforta" za nekoga v depresiji, kar je kavelj-22... ker edini način, za "reset" možganov je ravno sprememba vsakodnevne rutine.
Človek je narejen za to, da se z nečim ukvarja. Pa naj bo to bilokakšen hobi, delo, podjetniška ideja, vzgajanje familije, umetniško ustvarjanje, ipd...
Še budistični menihi cele dneve perfekcionistično pometajo in urejajo okolico v samostanih in iščejo smisel v vsakem momentu. Ker to je tudi cel smisel življenja > biti in uživati momente.
@mtosev: Probaj nekaj neobičajnega in razbij vsakodnevno rutino, ker to res vpliva na delovanje uma.
Že samo en 20 minuten vsakodneven sprehod lahko veliko razliko naredi, 100%. Vse dobro želim.
wajdouc ::
Še kdo?
1. K terapevtu na pogovore, takoj!
2. Če si sam ne želiš sprememb v življenju, ti točka 1 ne bo popolnoma nič pomagala (in tudi vsi ostali nasveti, objavljeni tukaj). V bistvu ti ne bo nič pomagalo.
3. Če se vidiš v točki 2, štrik. /s
"Merjenje in sekiranje je najboljši način, da ti neka stvar škodi.
Celo zelo zanesljivo deluje ta sistem." feryz, 2025
Celo zelo zanesljivo deluje ta sistem." feryz, 2025
Ja rutina ubija. Se spomnim na film, kjer je Jim Carrey igral lika, ki se je odločil, da bo na vsako vprašanje odgovoril z ja. Kdo se upa to?:)
delavec44 ::
driftwood ::
Še kdo?
In kako veš, da je depresija? Si šel k zdravniku in ti je diagnosticiral? Ker mogoče je kaj drugega.
Jaz ne vem, če sem. Imam pa žolčen karakter. A je to depresija?
starfotr ::
Še kdo?
Najdi si pomoč. Poleg javnega zdravstva, prični še s tem:
https://psihoanalitiki-ipa.si/kdo-smo/
In srečno.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: starfotr ()
Lepo da si tudi družino dal med primere. Marsikdo najde smisel ravno v tem.
Familija je mariskdaj vzrok še večje depresije, ko ne gre tako kot si želiš in ne moreš ničesar spremenit, pa se še lahko tako trudiš, rezultat je pa ravno obraten kot si želiš.

mtosev ::
Jypeta nisem že dolgo slišal. Resno ne vem kaj je z njim.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,

Miki N ::
Saj človek bi svetoval obisk pri Stroki ... samo kaj ko se vprašaš od kje potem vsi tisti zombiji na antidepresivih? Potem imaš pa tiste skrivnostne tragične zgodbe "ni kazal znakov, ok malo depre ampak saj je šel k psihologu"

Kretencr ::
Vredno ogleda ...
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
|---|---|---|---|
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
| » | Umrl Robin Williams (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 16324 (13671) | Phantomeye |
| » | Katera hrana za srečo in katera za depresijo?Oddelek: Loža | 10566 (10063) | Matjaž Lojen |