» »

V Sloveniji več priseljencev kot otrok

V Sloveniji več priseljencev kot otrok

Temo vidijo: vsi
1
2
3 4 5

iKst_ ::

Miki N je izjavil:

... in itak je dosti "potreb po delovni sili" totalen bulšit. Prej sem dal primer Wolta brez katerega ne samo da zlahka ekonomija shaja ... še škodljiv je, ker zafukava domače gostinstvo. Če pač ne bi bilo Padžitov, da furajo une e-bajke z debelimi gumami bi pač moral več furati Šinto s Fordom, ali pa - IDEALNO - ne bi fural sploh noben in bi pri nas pač propadli, Zumerji pa bi šli po sendvič nekam.

Ok, pa vem , vem, to je majhen, nepomemben primer branže .. samo je bolj indikativen, kot si mislite. Pa preden ven privlečete ritobrisce v hiralnicah - zato rabiš licenco oz. delovni izpit, ki ga ti liki nimajo. Razen če so polasi tudi pri nas kaki "hitri pasovi" za te zadeve ...

Plansko gospodarstvo, kjer je par "brihtnih" odločalo kaj lahko državljani proizvajajo, smo že probali. Ni se obneslo.

no comment ::

Probali smo s par brihtnimi komunisti. Sedaj probavamo s par brihtnimi miljarderji.

Neka razlika vseeno je.

Zgodovina sprememb…

enavlaka ::

Lev al pa desn čevelj, ni neke razlike, če si spodaj

endelin ::

Zakaj v javnem sektorju ni kvot koliko migrantov morajo zaposliti?

no comment ::

Ker bi se produktivnost v JU preveč povečala?

DamijanD ::

harmonkar9 je izjavil:

Jaz pogrešam pri teh dostavljalskih servisih hrane, da bi lahko odkljukal, da mora Slovenec pripeljat hrano, ne pa neki rjavi tujci.

V Zagrebu imaš pri naročanju Bolta ali Uberja opcijo, da izbereš, da dobiš voznika, ki zna hrvaško (ne da je Hrvat, samo da nekaj zna) in plačaš dodatno za to "ponudbo"
Imajo že pekarne, kjer ne moreš naročiti v hrvaščini, tako da krasni novi sveti...

mtosev ::

Eh. Meni je glih vseeno kdo mi prek wolta pripelje stuff
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Imajo že pekarne, kjer ne moreš naročiti v hrvaščini, tako da krasni novi sveti...

Bullshit. Praktično po celem svetu lahko v pekarni naročiš v hrvaščini. Naročanje kruha v pekarni ni neka huda umetnost, poveš kaj bi pa pokažeš s prstom in dobiš. Pa je lahko v Zagrebu ali Bangkoku.

delavec44 ::

iKst_ je izjavil:

Bullshit. Praktično po celem svetu lahko v pekarni naročiš v hrvaščini. Naročanje kruha v pekarni ni neka huda umetnost, poveš kaj bi pa pokažeš s prstom in dobiš. Pa je lahko v Zagrebu ali Bangkoku.

1 brod pa 2 čamca :))

Miki N ::

iKst_ je izjavil:

Miki N je izjavil:

... in itak je dosti "potreb po delovni sili" totalen bulšit. Prej sem dal primer Wolta brez katerega ne samo da zlahka ekonomija shaja ... še škodljiv je, ker zafukava domače gostinstvo. Če pač ne bi bilo Padžitov, da furajo une e-bajke z debelimi gumami bi pač moral več furati Šinto s Fordom, ali pa - IDEALNO - ne bi fural sploh noben in bi pri nas pač propadli, Zumerji pa bi šli po sendvič nekam.

Ok, pa vem , vem, to je majhen, nepomemben primer branže .. samo je bolj indikativen, kot si mislite. Pa preden ven privlečete ritobrisce v hiralnicah - zato rabiš licenco oz. delovni izpit, ki ga ti liki nimajo. Razen če so polasi tudi pri nas kaki "hitri pasovi" za te zadeve ...

Plansko gospodarstvo, kjer je par "brihtnih" odločalo kaj lahko državljani proizvajajo, smo že probali. Ni se obneslo.

Poanta je bila druga. Nič groznega se ne bi zgodilo, če Wolt-Padžitov ne bi bilo več. Pač jih ne bi bilo, nobene bistvene razlike. Demografije ti pa kup podkontinentalnih TIPOV tudi ne bo rešil.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Miki N ()

feryz ::

mtosev je izjavil:

Eh. Meni je glih vseeno kdo mi prek wolta pripelje stuff
Meni je tudi vseeno, kdo ti preko wolta pripelje stuff.
Meni ga točno nihče ne. Ne vem, kaj bi se moralo zgoditi, da mi spajsano in prešekljano hrano pripeljejo domov. Nepokretnost mogoče.

Magic1 ::

Nepokretnosti imaš več vrst...
Magic

FireSnake ::

iKst_ je izjavil:

FireSnake je izjavil:

Vir za tole pa je?

Moja domneva. Glede na to, da se običajno priseljujejo odrasli ljudje, ki grejo v tujino iskati boljše življenje.

Se mi je zdela.

A tvoja domneva ne pije vode, ker socialni transferji vse bolj dušijo:
- klik
- klik
in preveri podatke.
Poglej in se nasmej: vicmaher.si

Squirrel ::

Ni se ti zdelo, samo FirerSnake kot FirerSnake, ki mu šepa domoljubna matematika, vidiš, kar želiš videti, ignoriraš pa ostalo.

harmonkar9 je izjavil:

FireSnake je izjavil:

iKst_ je izjavil:

V tem primeru je stanje še posebej pozitivno, ker so priseljenci verjetno v večini delovno aktivni

Vir za tole pa je?

Sem videl levakarske statistične laži, da tujci med zaposlenimi in podjetniki v Sloveniji predstavljajo 16 %, med splošno populacijo v Sloveniji pa tujci predstavljajo samo 10 %. In potem levaki na podlagi tega lažejo, da so tujci nadpovprečno delovno aktivni, ker pač ne obvladajo domoljubne matematike.

Squirrel je izjavil:

Junija se je število delovno aktivnih povečalo za 0,1 %, na nekaj manj kot 942.900. Njihovo število je zraslo v polovici področij dejavnosti, najbolj v zdravstvu in socialnem varstvu. Delež delovno aktivnih tujih državljanov (brez kmetov) je bil 16,1-odstoten.

Še najprej narašča število tujih državljanov

Z vidika skupin državljanstva (brez kmetov) se je število delovno aktivnih med tujimi državljani na mesečni ravni znova povečalo, tokrat za nekaj manj kot 700 ali za 0,4 %, na okoli 148.900. Gre za najvišjo vrednost, odkar spremljamo registrske podatke o delovno aktivnem prebivalstvu. Pregled po področjih dejavnosti pokaže, da se je njihovo število najbolj zvišalo v predelovalnih dejavnostih (za približno 160 ali za 0,4 %). Število delovno aktivnih slovenskih državljanov je po drugi strani upadlo za okoli 100.

V medletni primerjavi je bilo delovno aktivnih tujih državljanov za 1,8 % več, slovenskih državljanov pa za 0,7 % manj. Delež tujih državljanov med delovno aktivnimi (brez kmetov) se je z lanskih 15,8 % povečal na 16,1 %
.

Vir je SURS

Miki N je izjavil:

Poanta je bila druga. Nič groznega se ne bi zgodilo, če Wolt-Padžitov ne bi bilo več. Pač jih ne bi bilo, nobene bistvene razlike. Demografije ti pa kup podkontinentalnih TIPOV tudi ne bo rešil.

Ponato si očitno zgrešil.

V kapitalizmu smo, imamo kolikor toliko proste trge, zato se lahko vsak sam odloča kakšen biznis bo gradil. Definitivno ne rabimo random tipa iz slo-techa, ki bo kontroliral in odločal kakšni biznisi so OK in kakšni ne.

delavec44 ::

Squirrel je izjavil:

Ni se ti zdelo, samo FirerSnake kot FirerSnake, ki mu šepa domoljubna matematika, vidiš, kar želiš videti, ignoriraš pa ostalo.

Vidiš veverica, 2x si se zmotil. Tako kot se verjetno motiš v vsem ostalem. FireSnake je pravilno.

FireSnake je izjavil:

Se mi je zdela.

A tvoja domneva ne pije vode, ker socialni transferji vse bolj dušijo:
- klik
- klik
in preveri podatke.

Ampak na prejšnji strani imal linke do 4 razskav in mnenja OECD, kjer vidimo, da priseljenci pod črto državo stanejo manj. Socialni transferji torej niso visoki (samo) zaradi priseljencev, ravno obratno.

deskstar ::

Vse skupaj je v načrtu že od formiranja Pan-Evropske skupnosti pred dobrimi 100 leti: Združiti Evropo in njene kolonije.
https://bigthink.com/strange-maps/coude...

Utk ::

iKst_ je izjavil:

Miki N je izjavil:

Ponato si očitno zgrešil.

V kapitalizmu smo, imamo kolikor toliko proste trge, zato se lahko vsak sam odloča kakšen biznis bo gradil. Definitivno ne rabimo random tipa iz slo-techa, ki bo kontroliral in odločal kakšni biznisi so OK in kakšni ne.

Ne, uvoz delavcev iz Azije definitivno ni odločitev nekega privatnika, ampak strateška odločitev države.
Ker bo treba v naslednjih letih postavljat vrtce za tujce, šole, stanovanja, ki si jih ljudje s temi plačami po tržnih cenah ne bojo mogli privoščit itd. Ne more nek privatnik uvozit 100 Indijcev, plačat tistih 400 evrov prispevkov in rečt državi zdaj pa naj skrbi za njih in njihove otroke. Tu bo treba pobrat dodatne prispevke od teh firm, drugače to ne bo zneslo.

Če bi uvažali zdravnike in podobno, ok, tam imaš nek proračun, če imaš pa ljudi na minimalcu pa to ne bo šlo čez.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Utk ()

Tudi Slovence na minimalcu subvencioniramo. Samo njih pač moramo. Če bi uvažali tujce za negovalce v DSO, kar je recimo da je nujno, je to pač druga stvar kot wolt dostavljalci. Oni niso ravno nujno potrebna strateška stvar, ki je bi morala cela država subvencionirat.

Zgodovina sprememb…

Ne, uvoz delavcev iz Azije definitivno ni odločitev nekega privatnika, ampak strateška odločitev države.

Nihče ne govori o uvozu delavcev iz Azije.

Ti si trdil, da je Wolt brezvezen biznis, ker ga ti ne uporabljaš. Jaz pa pravim, da je popolnoma vseeno kaj si ti misliš dokler se gremo tržno ekonomijo.

"Uvažanje delavcev s strani privatnika" je pa tudi neumnost. Delavci so ljudje, noben jih ne uvaža.

Edit: sori, zamešal sem. Nisi ti trdil, da je Wolt ne bi smel obstajati.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: iKst_ ()

Bellator ::

Kaj torej počnejo, če ne uvažajo delovne sile :))

Manj razgledanim svetujem rabo SSKJ
ekspr. nogometaše so uvozili
Preveri koliko mtoseva si v resnici!

https://mojkviz.neocities.org/

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Bellator ()

Iz kod pa za Wolt če ne iz Azije?
Ne more bit taka odločitev prepuščena nekemu privatniku. Ali wolt obstaja ali ne je stvar privatnika, ne pa da bojo vozili zanj Indijci.

Bellator je izjavil:

Kaj torej počnejo, če ne uvažajo delovne sile :))

Izbris sem kliknil po nesreči, itak da uvažajo, kaj pa drugega.

Zgodovina sprememb…

ne pa da bojo vozili zanj Indijci.

Dvomim, da Wolt pogojuje zaposlitev s tem, da si iz Indije. Nič pa ni narobe, če si.

Zanimivo, da nekateri v isti sapi tarnajo čez to, da tujci pridejo samo socialno pobirat, če želijo delati stvari, ki jih Slovenci očitno nočejo, pa tudi ni OK. Kaj zdaj?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: iKst_ ()

harmonkar9 ::

Utk je izjavil:

Tu bo treba pobrat dodatne prispevke od teh firm, drugače to ne bo zneslo.

To boste vi levaki delali, pravi domoljubi ne bomo posegali v prosti trk.

enemon ::

tikitoki je izjavil:

velikBrokoli je izjavil:

Statisticni urad je ravnokar objavil podatke za prejsnje leto:

statistika

statistika

Kaj menite?

Debili so ustvarili razmere bi katerih ljudje nočejo imeti otrok. Sedaj bomo želi sadove.

Npr. Cene nepremičnin, ki si takšne, kot so, ker je praktično povsod prepovedano graditi, in istočasno katastrofalne stanovanjske politike.

Pa razmerje med delom in časom za družino je tudi katastrofa. Včasih je bila žena doma in skrbela za otroke, sedaj imata starša malo časa pozno popoldne.

Nobene večje škode, če bo ljudi čez nekaj desetletij manj

Kako si priseljenci ob takih cenah privoščijo nepremičnine, še posebej če gre za nizkokvalificirano delovno silo? Pa v bistvu je to začaran krog, ker priseljevanje še dodatno draži nepremičnine in posledično mladi še težje pridejo do njih.

Kako si priseljenci ob takih cenah privoščijo nepremičnine, še posebej če gre za nizkokvalificirano delovno silo?

Navajeni so na nižji standard. Ne vejo, da rabijo 80m2 sredi Ljubljane, ampak se zadovoljijo z luknjo nekje na obrobju, pa se s kolesom peljejo do službe.

harmonkar9 je izjavil:

Utk je izjavil:

To boste vi levaki delali, pravi domoljubi ne bomo posegali v prosti trk.

Prosti trk bomo imeli ko bojo tudi tisti na minimalcu plačevali 500 evrov vrtca. Da to subvencioniramo Slovencem je narobe, da subvencioniramo Indijcem v naslednjem koraku je pa norost.

Zato pa kot pravi domoljub pravim, da je tvoj predlog, da naj bi od preobremenjenih podjetij pobirali še višje prispevke, totalna levakarska norost! To bi bil še manj prosti trk in pravi domoljubi smo proti!

Zgodovina sprememb…

fujtajksel ::

harmonkar9 je izjavil:

Sem videl levakarske statistične laži, da tujci med zaposlenimi in podjetniki v Sloveniji predstavljajo 16 %, med splošno populacijo v Sloveniji pa tujci predstavljajo samo 10 %. In potem levaki na podlagi tega lažejo, da so tujci nadpovprečno delovno aktivni, ker pač ne obvladajo domoljubne matematike.

Tvoj ljubi gospod Janša je sprejel zaščitni zakon za romsko skupnost, na podlagi katerega imamo v tej populaciji za evropske razmere pravo demografsko čudo. Ampak menda naj pristop žal ne bi bil uporaben za celotno slovensko populacijo?
A FMF pol v kratkem čaka ustanavljanje katedre za domoljubno matematiko ;)

harmonkar9 je izjavil:

Zato pa kot pravi domoljub pravim, da je tvoj predlog, da naj bi od preobremenjenih podjetij pobirali še višje prispevke, totalna levakarska norost! To bi bil še manj prosti trk in pravi domoljubi smo proti!

Problem levakov je da ne razumete kaj je naloga države in kaj ne.
To da ima tovarna delavce, da lahko nekaj izvažamo, ali da ima kdo rit brisat v DSOjih, to je naloga države. To da priskrbi Indijce in jim subvencionira vrtce, ker se hipsterjem ne da lastnonožno v Maca, to ni naloga države.

Problem vas levakov je to, da imate spomin zlate ribice in se ne spomnite, kaj ste zapisali par ur nazaj. Ti si predlagal, naj se država bolj vtika v prosti trk in pobira več prispevkov uspešnim domoljubnim podjetnikom za Indijce, zato nima najmanjšega smisla, da drugim podtikaš levakarstvo. Nehaj mamila jemat in si najdi neko pametno službo.

Zgodovina sprememb…

Službe so za pijavke. Statistika kaže, da je velik del zaposlenih pod črto strošek za proračun.

iKst_ je izjavil:

Službe so za pijavke. Statistika kaže, da je velik del zaposlenih pod črto strošek za proračun.

Ja, saj bi rad prevzgojil ravno zgornjo levakarsko pijavko, ki navija za dodatne prispevke. Poleg tega pa predlagam pametno službo (to je z vrhunsko produktivnostjo, visoko dodano vrednostjo in minimalnimi stroški za delodajalca, da bo dobiček), ne kar katerokoli službo, ki je samo strošek. Mogoče bi res lahko zapisal pametno domoljubno službo, da bi bil še bolj jasen moj domoljubni agroment za manj pozorne bralce.

Zgodovina sprememb…

driftwood ::

Kockar je izjavil:

Ne razumem, zakaj ne bi enostavno prenehali izdajanje delovnih viz in omejili deljenje državljantva, tako kot japonci.

Prej ali selj bo tudi priseljencev zmanjkalo in se bo treba spopast z globalnim upadanjem prebivalstva in delovne sile

Ja, res. Problem je talanje državljanstev vsevprek. Zato, da imajo stranke "frišne" volilce?

harmonkar9 je izjavil:

Problem vas levakov je to, da imate spomin zlate ribice in se ne spomnite, kaj ste zapisali par ur nazaj. Ti si predlagal, naj se država bolj vtika v prosti trk in pobira več prispevkov uspešnim domoljubnim podjetnikom za Indijce, zato nima najmanjšega smisla, da drugim podtikaš levakarstvo. Nehaj mamila jemat in si najdi neko pametno službo.

Če moramo zarad levakov subvencionirat skoraj pol zaposlenih, nam ne morete na to obesit še 200,000 Indijcev. Ali je treba zmanjšat prispevke in bojo ljudje plačevali vrtce in ostalo po realnih cenah, ali pa bojo morale firme za tujce plačevat večje davke, vsaj pri teh, ki imajo bolj zanič plače.
Normalni in objektivni se zavedamo da nekdo na minimalcu pač ne nosi svoje teže. Mi bi radi da to uredi trk, se pač ne subvencionira vrtcev, stanovanj, otrok, in bojo ljudje sami ugotovili da se za to plačo ne splača delat. Ampak levaki tega nočete, vi hočete subvencije in ogromne prispevke. Za Slovence bomo to še nekako preživeli, za Indijce pa sori ne bomo. Nekaj bo tu počilo.

Utk je izjavil:

Ampak levaki tega nočete, vi hočete subvencije...

Ne bi si mislil, da so podjetniki in kmetje levaki. Zanimivo.

Ko je za denar dobit smo vsi levaki.
Zato bolje da ni nič za nobenga.

Ja, tako je bilo včasih, v srednjem veku. Pa še prej. Pejmo nazaj v čas, mogoče ti pa rata priti v tisti 1%, ki so živeli bolje.

Utk je izjavil:

Normalni in objektivni se zavedamo

Levaki se pač ne morete med normalne prištevat, to vsi vemo

Utk je izjavil:

nekdo na minimalcu pač ne nosi svoje teže.

Mi, uspešni domoljubni delodajalci, nosimo njihovo težo, za nagrado bi nas pa vi, zmešani levaki, radi še bolj obdavčili!

Utk je izjavil:

Mi bi radi da to uredi trk, se pač ne subvencionira vrtcev, stanovanj, otrok, in bojo ljudje sami ugotovili da se za to plačo ne splača delat.

Vam, lenim levakom, se tako ali tako nič ne splača, samo socialke pobirat, bluzit in droge jemat. Nam, uspešnim domoljubnim podjetnikom, se splača tudi voditi podjetja z zaposlenimi na minimalcu.

Utk je izjavil:

Ampak levaki tega nočete, vi hočete subvencije in ogromne prispevke.

Pisat moraš v prvi osebi, norček levakarski:

Utk je izjavil:

Zgodovina sprememb…

Mi, uspešni domoljubni delodajalci, nosimo njihovo težo, za nagrado bi nas pa vi, zmešani levaki, radi še bolj obdavčili!

Seveda. Jaz bi ves dohodek nad 4000€ na dan obdavčil s 95% davkom. Več kot 4k noben ne rabi. V zameno za to bi naredil nacionalno lestvico top 100 najbogatejših, ki bi se potegovali za high score, kot v starih arkadnih igrah.

iKst_ je izjavil:

Seveda. Jaz bi ves dohodek nad 4000€ na dan obdavčil s 95% davkom. Več kot 4k noben ne rabi. V zameno za to bi naredil nacionalno lestvico top 100 najbogatejših, ki bi se potegovali za high score, kot v starih arkadnih igrah.

Če te država najbolj okrade z davki, nisi več najbogatejši, ampak samo najbolj okraden. Nisem pa strogo proti lestvici, na podlagi te lestvice bi npr. tisti na minmalcih, ki ne nosijo svoje teže, lahko pokazali sočutje in zbirali prostovoljne prispevke za najbolj okradene uspešne domoljubne podjetnike, ki jim omogočamo življenje, smo pa kaznovani. Mogoče bi bilo potem vsaj malo pravice in ne bi uspešni domoljubni podjetniki najbolj od vseh nasrkali v tej državi.

Pri 4 jurjih na dan si lahko privoščiš biti "okraden". Ni bolj domoljubne aktivnosti kot je plačevanje davkov.

driftwood ::

iKst_ je izjavil:

troll alert

Ne, njihovo težo nosijo drugi zaposleni, ki jih levaki obdavčujete s 50%. In zdaj naj bi to plačevali še za Indijce, za dela, ki niso nujna.

Zgodovina sprememb…

driftwood je izjavil:

iKst_ je izjavil:

troll alert

Zakaj troll alert? Čisto resno.

Cca. 1,5 milijona na leto je dovolj za ves luksuz, ki ga premote ta svet. Lahko furah hude avtomobile, živiš v hudih hišah, najemaš jahte, potuješ s private jeti...

Nad tem zneskom denar nima več kake posebne funkcije. Noben milijonar, ki služi 1,5 milijona na leto ne dela več zato, da bo imel 15 milijonov letno, ampak vsi delajo samo še za status. Državna lestvica je idealen pokazatelj statusa. Pomeni, da si tako bogat, da ne rabiš več delati za denar.

phantom ::

Ali pa če bi raje obdavčili premoženje, recimo za začetek stanovanja in dedovanje ... in znižali obdavčitev plač. Treba je obdavčit koncentracijo premoženja, ne pa produktivnosti, tako bi se tudi socialna mobilnost precej povečala, stanovanj se ne bi več splačalo kupovati kot investicijo/špekulacijo ...

Pa zakaj so prekarci (normiranci, študenti) tako smešno malo obdavčeni napram redno zaposlenim?
~
~
:wq

phantom ::

iKst_ je izjavil:

driftwood je izjavil:

iKst_ je izjavil:

troll alert

Zakaj troll alert? Čisto resno.

Cca. 1,5 milijona na leto je dovolj za ves luksuz, ki ga premote ta svet. Lahko furah hude avtomobile, živiš v hudih hišah, najemaš jahte, potuješ s private jeti...

Nad tem zneskom denar nima več kake posebne funkcije. Noben milijonar, ki služi 1,5 milijona na leto ne dela več zato, da bo imel 15 milijonov letno, ampak vsi delajo samo še za status. Državna lestvica je idealen pokazatelj statusa. Pomeni, da si tako bogat, da ne rabiš več delati za denar.

Bolje kot to je progresivna obdavčitev premoženja. Pa ti premoženje hitro "skopni". Več kot ga imaš, hitreje "kopni". Tako se lahko "kaznuje" koncentracijo premoženja, kajti bogati relativno veliko manj trošijo od revnejših in tako bremzajo gospodarstvo. Po drugi strani kopičenje premoženja dviguje cene assetov (delnice, nepremičnine) in tako te dela balone in nepremičnine bolj nedostopne, tistim, ki jih dejansko rabijo zato, da bi v njih živeli, ne pa z njimi služili.

Kot drugo, s tem dosežeš bisveno boljšo socialno mobilnost, ker reven in sposoben se lahko (če je plača veliko manj obdavčena kot premoženje) precej hitreje povzpne, hkrati pa bogat, ki je do svojega premoženja prišel bolj po sreči kot sposobnosti (npr. podedoval ali pa mu je enkrat slučajno uspel en posel, ali pa sreča s kriptom itd.) bi hitro izgubil premoženje. Da bi ostal bogat, bi moral imeti dovolj prihodka, da bi kompenziral davke, torej bi moral konsistentno uspevati na trgu, namesto da bi se mu zgolj enkrat posrečilo. Tako bi dobili veliko boljšo meritokracijo.
~
~
:wq

Utk je izjavil:

Ne, njihovo težo nosijo drugi zaposleni, ki jih levaki obdavčujete s 50%. In zdaj naj bi to plačevali še za Indijce, za dela, ki niso nujna.

Levaki ne znate računat, še manj pa razumete ekonomijo. Noben zaposlen ne nosi nobene teže, težo nosimo mi, domoljubni delodajalci, tudi teh 50 % je naše breme, mi to plačamo (tako kot preostalih 50 %). Vi levaki bi nam pa še dodatno navili prispevke

enavlaka ::

Kako boš domoljub, če ne daš vsega dobička državi ?
1
2
3 4 5

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

domoljubje in nacionalizem (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Problemi človeštva
12122237 (19741) jb_j

Več podobnih tem