Slo-Tech - Novozelandsko prizivno sodišče je zavrnilo pritožbo Kima Dotcoma zoper izročitev ZDA. Sodišče je potrdilo prvostopenjsko odločitev in Dotcomu naložilo plačilo sodnih stroškov. Sedaj Dotcomu ostane le še pritožba na vrhovno sodišče, a njegov odvetnik še ni sporočil, ali bo to tudi storil.
Dotcom se je rodil kot Kim Schmitz v Nemčiji, a že 16 let živi na Novi Zelandiji. Tam je vzpostavil stran Megaupload, prek katere si je bilo mogoče izmenjevati datoteke, kar so uporabniki izkoristili za deljenje avtorsko zaščitenih vsebin. Njegove težave z zakonom so se začele leta 2011, ko je novozelandska policija na zaprosilo FBI začela preiskavo Megauploada. Januarja 2012 so ga aretirali, odtlej pa se bori proti izročitvi ZDA.
Njegova obramba poudarja, da bi bil tam zelo verjetno obsojen na nesorazmerno visoko kazen, zato predlagajo sojenje na Novi Zelandiji. Vrhovno sodišče je leta 2020 razsodilo, da ga država lahko izroči, a da je končna odločitev v rokah ministra za pravosodje. Ta je odločil, da Dotcoma izročijo, a se je slednji pritožil.
Novice » Tožbe » Kim Dotcom izgubil predzadnjo bitko proti izročitvi ZDA
Glugy ::
Bivši kralj piratstva. V bistvu sem presenečen da se je tako dolgo uspel boriti proti izročitvi. Sem že čisto pozabil da ta človek sploh obstaja. Če ga bodo izročil ZDA bo verjetno do konca imel življenje uničeno če bo sploh še na prostost prišel. Upam da se bo uspel zment za kakšno bolj mehko kazen.
fikus_ ::
Kaže da SLO ni unikum, tudi v NL dolgo meljejo sodniški mlini.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.
PS Ne odgovarjam trolom in provokatorjem!
PS Ne odgovarjam trolom in provokatorjem!
tony1 ::
Glede na krajo, ki se jo grejo LLMji, je njegov sodni postopek za umret smešen anahronizem.
c3p0 ::
Teh servisov je še vedno kot gob, nobene zaznatne anti-warez zaščite. Spravli so se pač na debelinkota... Če se kdo spomni kakšno akcijo so izvedli NZ specialci, kot da gre za najmanj Escobarja.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: c3p0 ()
Jarno ::
Žalostno, a resnično, pospravili so ga za to, ker je nudil kvalitetno storitev.
Ni vsaka direktna file-sharing platforma primerna za deljenje vsebin obsežnejše velikosti. Uporabnikom lahko hitro crkne DL itd.
Reveža obravnavajo, kot da bi na kakšni črni spletni tržnici proti plačilu ponujal cele kataloge piratiziranih filmov in iger...
Ni vsaka direktna file-sharing platforma primerna za deljenje vsebin obsežnejše velikosti. Uporabnikom lahko hitro crkne DL itd.
Reveža obravnavajo, kot da bi na kakšni črni spletni tržnici proti plačilu ponujal cele kataloge piratiziranih filmov in iger...
Chuck Norris je med števili 0.999... in 1 uspel vriniti konstanto imenovano CN.
James Bond je že pred časi mislil, da bo prišel na zeleno vejo in chillal.
#65W!
#65W!

mtosev ::
Me zanima kolikšno kazen bo dobil v ZDA.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

bambam20 ::
Bivši kralj piratstva. V bistvu sem presenečen da se je tako dolgo uspel boriti proti izročitvi. Sem že čisto pozabil da ta človek sploh obstaja. Če ga bodo izročil ZDA bo verjetno do konca imel življenje uničeno če bo sploh še na prostost prišel. Upam da se bo uspel zment za kakšno bolj mehko kazen.
Dokler je imel za placevanje imunitete.
crystal ::
kr neki. americani mu bodo dali dozivljensko ker je tip naredu portal za sharat fajle lol
ZigaZiga ::
karafeka ::
A ni mega.nz ali pa rapidgator ali pa clicknupload, konec koncev se tudi na arhive.org najde kaj, ista zadevščna? Pa jih kdo preganja?
nuclear ::
saj vsi vemo pravi razlog zakaj ga hocejo v usa. utisanje. samo poglejte njegove zadnje twite.
Asus G14 2023 - Ryzen 7940HS - 32GB DDR5 - GeForce RTX 4080 - 990 PRO 4TB
Jarno ::
saj vsi vemo pravi razlog zakaj ga hocejo v usa. utisanje. samo poglejte njegove zadnje twite.
Res - je nekoliko poravnan s Tuckerjem in Hinklom. Do osebnega mnenja ima pravico.
Chuck Norris je med števili 0.999... in 1 uspel vriniti konstanto imenovano CN.
#65W!
#65W!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Jarno ()
karafeka ::
Vredno ogleda ...
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
|---|---|---|---|
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
| » | Kim Dotcom tik pred izročitvijo ZDAOddelek: Novice / Tožbe | 7903 (4892) | Gregor P |
| » | Obsojena še dva ključna človeka MegauploadaOddelek: Novice / Tožbe | 8517 (6276) | c3p0 |
| » | Kimu Dotcomu se obeta izročitev v ZDAOddelek: Novice / Avtorsko pravo | 9689 (6529) | c3p0 |
| » | Me.ga v težavah še pred zagonomOddelek: Novice / Avtorsko pravo | 7794 (5994) | BigWhale |
| » | Primer Megaupload: Dotcom podpira izročitev, novozelandski sodnik se umikaOddelek: Novice / Avtorsko pravo | 12379 (11013) | Jst |