» »

Silikonanje tuš kabine

Silikonanje tuš kabine

Bostjan_321 ::

Po samo dveh letih je začelo puščat med tuš kadjo in steklom na strani, poleg tega pa je nekdaj prozon silikon postal rjavkasto rdečkaste barve in na otip se zdi kot da je zgubil vso prožnost.

Ali je normalno da je silikon tako hitro propadel? Na drugi strani je beli silikon med kadjo in steno tak kot je bil prvi dan.
Kateri se po izkušnjah dobro obnese ker tale očitno je bil nek šrot.

Stari silikon pa odstranim z olfa nožem in do konca očistim z TEKAPURSIL S 110ml? https://www.obnova.si/izdelek/tekapursi...

Likalnik ::

pač nič nenavadnega...ko boš kupoval silikon glej, da bo tisti sanitarni in proti plesni (če pač to res kaj pomaga ali pa je samo marketinški trik) jaz tudi, kar pogosto menjam silikon...na dve do tri leta sigurno.
Mogoče pomaga, če z brisalcem po tuširanju obrišeš tuš kabino

Sprašujem ker je na drugi strani silikon brez znakov uporabe, je pa seveda drugačen in očitno bolje prenaša vso vlago.

Likalnik je izjavil:

pač nič nenavadnega...ko boš kupoval silikon glej, da bo tisti sanitarni in proti plesni (če pač to res kaj pomaga ali pa je samo marketinški trik) jaz tudi, kar pogosto menjam silikon...na dve do tri leta sigurno.
Mogoče pomaga, če z brisalcem po tuširanju obrišeš tuš kabino

Ga samo fizično odstraniš ali uporabljaš kak odstranjevalec silikona?

Zgodovina sprememb…

Likalnik ::

fizično ga odstranim...v glavnem uporabljam olfa nož...potem imam pa še ene dve namenski rezili za odstaranjevanaje silikona...ampak z olfa nožem gre najboljše...razni odstranjevalci silikona (preparati, kemikalije) mi do sedaj niso nič pomagali...

fikus_ ::

Silikoniranje spojev ni trajno, po nekem času se pojavi plesen na, ob in pod silikonom. Torej ga zamenjaš, starega odstraniš, površino očistiš, da ni ostankov mila, da se nov silikon dobro oprime.
Da bo lepše izgledalo, zaščitiš z "abdek" trakom ob straneh, naneseš sanitarni kislinski silikon, s ploščico posnameš višek silikona in odstraniš "abdek" trak.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.
PS Ne odgovarjam trolom in provokatorjem!

Ganon ::

Kakšna plesen, še nikoli je ni bilo, je pa res, da se tuš kabine ne pušča mokre.

Ni vsak silikon primeren za kopalnico. In če boš pred nanosom s čopičem nanesel še temeljni premaz za silikon (primer), ne bo nobenega odstopanja. Skratka, kvaliteta izvedbe šteje.

Ganon je izjavil:

Kakšna plesen, še nikoli je ni bilo, je pa res, da se tuš kabine ne pušča mokre.

Ni vsak silikon primeren za kopalnico. In če boš pred nanosom s čopičem nanesel še temeljni premaz za silikon (primer), ne bo nobenega odstopanja. Skratka, kvaliteta izvedbe šteje.

Predlagaš kak silikon?

Kak primer? Hitr google vrže sam neke primerje za fasado v več kilskih pakungah.

Magic1 ::

Proti plesi se drugače boriš, kot pa redna menjava samega silikona. Ko se ti plesen globoko zaredi v silikon si že zamudil. Vse kar je treba narest je pošpricat s sprejem proti plesni parkrat na leto (četudi se nič ne vidi), da plesen ubiješ preden se razširi. V našem primeru je 2x v letu dovolj, če pa ima kdo extra vlažno kopalnico in se tuš uporablja čez cel dan pa je smiselno naredit to večkrat.
Magic

Magic1 je izjavil:

Proti plesi se drugače boriš, kot pa redna menjava samega silikona. Ko se ti plesen globoko zaredi v silikon si že zamudil. Vse kar je treba narest je pošpricat s sprejem proti plesni parkrat na leto (četudi se nič ne vidi), da plesen ubiješ preden se razširi. V našem primeru je 2x v letu dovolj, če pa ima kdo extra vlažno kopalnico in se tuš uporablja čez cel dan pa je smiselno naredit to večkrat.

S čim špricaš?

Beli slikon med kadjo in steno je kot prvi dan, ta prozorni med kadjo in steklom pa je ves propadel.

Izgleda je bil uprabljen neprimeren silikon in ga je kemija v vodi in milih razgradila.
Jaz imam Cillit bang proti plesni. Eno imam za par let.
Magic

c3p0 ::

Če je pravi, propade ne, sčasoma ga pa napada plesen (postaja črn). Jaz ga preventivno menjam na par let, ker se mi ne da tuš kabine brisat po vsaki uporabi.

Silikon ne propade, za tesnjenje npr. tuš kabine se pa uporablja kislinski, sanitarni, ker je kisel, kar zavohaš tudi pri vgradnji in to je zaščita pred plesnijo.

Ta zaščita pomaga le nekaj časa. Ta sanitarni je bolj pomemben, ker je odporen na klor, razna mila in maščobe, da ne razpade kot je OPju.
Kot sem rekel, če narediš dezinfekcijo parkrat na leto, se ti plesen nikoli ne bo zaredila v silikon.
Magic

Propade ne, ampak vsakega sčasoma napade plesen, če res ne brišeš in luftaš po vsaki uporabi.

Kako ne propade, če je OPju propadel? Verjetno niso uporabili sanitarnega.
Jaz nikoli ne brišem ali ektra luftam pa ni plesni že 5 let odkar delam dezinfekcijo parkrat na leto. Prej se je pa po določenem času prav konkretno zaredilo. Sej ni težko, pošpricaš izpostavjene dele silikona, ki so dostikrat mokri, pustiš 20min in splakneš. Sej je logično če pomisliš, plesen in bakterije se širijo, več kot jih je hitreje gre. Če narediš čistko, mora štartat iz skoraj nule in traja preden se naredi spet kakšna večja kolonija.
Magic

WizzardOfOZ ::

Verjetno so uporabili sanitarnega, vendar brez kisline, takega ki ne smrdi. Po dveh letih začne razpadat. Sem tudi jaz naredil podobno napako, ko sem si delal kopalnico.
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!

Plesen se pojavlja v režah, ko npr. silikon odstopi, ali na površini, če ni gladka,.... in z raznimi čistili proti plesni to vneseš v te površine ter tako uničiš in preprečuješ nastanek plesni.
Pomembno je pred nanosom silikona dobro očistiti površino, da čim pozneje začne odstopati, da se silikona ne nanaša na debelo, ker se s strjevanjem krči in prej začne odstopati od površine.
Kako hitro nastane plesen, je odvisno, kako hitro se posuši voda, kako suha je kopalnica, prezračevanje, ali se tuš kabina pusti odprta,....

Alfa Dog ::

Za lažje odstranjevanje starega silikonskega kita lahko uporabiš tole, vendar moraš pustiti delovati par ur oz čez noč:
https://www.merkur.si/cistilo-tkk-tekap...

Nato na novo zasilikoniraj s tem: https://www.merkur.si/sanitarni-silikon...

Magic1 je izjavil:

Kako ne propade, če je OPju propadel? Verjetno niso uporabili sanitarnega.
Jaz nikoli ne brišem ali ektra luftam pa ni plesni že 5 let odkar delam dezinfekcijo parkrat na leto. Prej se je pa po določenem času prav konkretno zaredilo. Sej ni težko, pošpricaš izpostavjene dele silikona, ki so dostikrat mokri, pustiš 20min in splakneš. Sej je logično če pomisliš, plesen in bakterije se širijo, več kot jih je hitreje gre. Če narediš čistko, mora štartat iz skoraj nule in traja preden se naredi spet kakšna večja kolonija.

Govorim za sanitarnega. Katero sredstvo za dezinfekcijo pa? Verjetno deluje, dokler plesen še ne gre pregloboko.

Točno tako, ne smeš dopustit da se plesen preveč razširi, ker gre tedaj tudi v globino in ga posledično ne moreš več popolnoma uničit. Zato jaz razkužim neglede na to, če ni nič videt. Uporabljam običajen cillit bang proti plesni, ga imajo povsod. Verjetno so ok tudi drugi, samo mi je ta dober, ker plesen načeloma izgine brez drgnenja. Samo ko to počneš dost redno (parkrat letno), itak nima kaj za zginit:))
Magic

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Moker strop pri sosedu - kopalnica

Oddelek: Loža
294773 (1356) blabla80
»

Sanacija tuš kadi

163052 (2336) nejc_nejc
»

Plesen v tuš kabini

4216658 (14903) louser
»

Popravila v kopalnici (kitanje in odtok pralnega stroja)

123327 (2118) Dimnik
»

Problem v kopalnici (strani: 1 2 )

5031655 (28414) Malajlo

Več podobnih tem