Novice » Znanost in tehnologija » Donut Labove baterije s trdnim elektrolitom so prevara
TechnologyHD ::
Tako dolg članek si prebral v minuti ali dveh? Vsaka ti čast (povsem jasno je da ga nisi prebral). Ne pozabi cene baterij bodo padale z vsako podvojitvijo proizvodnje zaradi learning krivulje, nekaj tega cenovnega padca bo seveda tudi na račun manjših stroškov materiala.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: TechnologyHD ()
kow ::
Nikjer nisem rekel, da cene ne bodo padale. Le, da ne bo slo tako hitro kot si tisti na linku predstavlja. Faktor, ki ga ni uposteval je tudi profitabilnost industrije pri cenah, ki jih omenja. Cene so se v zadnjem casu odbile navzgor, ker industrija ni bila vec profitabilna.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: kow ()
Kako pa ti veš kako hitro predstavlja da bodo cene padale, če pa članka sploh prebral nisi?
Clanek sem preletel. In hitro videl logicne napake. Kar pomeni, da ni kredibilen, ker ni premislil. Z zakljuckom se sicer strinjam.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: kow ()
Cene materiala za LFP baterije je v rangu 10 EUR na kWh, za NMC še precej več. Za natrijeve baterije pa 1 EUR na kWh, to je najmanj 9 EUR na kWh prihranka že samo zaradi manjsih stroškov materiala. Plus klasicno padanje cen zaradi optimizacije tehnologije.
Govoriš na pamet. Kakšne napake? Preden članka ne prebereš v celoti nima smisla debatirati.
Clanek sem preletel. In hitro videl logicne napake. Kar pomeni, da ni kredibilen, ker ni premislil. Z zakljuckom se sicer strinjam.
Govoriš na pamet. Kakšne napake? Preden članka ne prebereš v celoti nima smisla debatirati.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: TechnologyHD ()
Pri 100kwh je 900 EUR skorajda zanemarljivih. Enako kot pri postavitvi fotovoltaike, cena panelov ni vec glavni problem.
No zanemarljivih vendarle ni. Sploh zato ker že v ne tako daljni prihodnosti bo 1000 kWh stalo 1000 EUR, kar je skoraj 2x večja cena kot pa 1900 EUR, če ne bi bilo 900 EUR prohranka na ceni materiala za baterije, na račun natrijevih baterij.
Kot sem rekel, cena ni edina prednost, je še mnogo drugih prednosti, med drugim je ena pomembnih prednosti tudi to da EV haterjem zapreš gobec, kako litija ne bo zadost, pa čeprav bi ga bilo več kot zadost. Natrija v obliki natrijevega klorida, torej kuhinjske soli so polna vsa svetovna morja, poleg vseh kopenjskih nahajališč seveda.
Kot sem rekel, cena ni edina prednost, je še mnogo drugih prednosti, med drugim je ena pomembnih prednosti tudi to da EV haterjem zapreš gobec, kako litija ne bo zadost, pa čeprav bi ga bilo več kot zadost. Natrija v obliki natrijevega klorida, torej kuhinjske soli so polna vsa svetovna morja, poleg vseh kopenjskih nahajališč seveda.
Zgodovina sprememb…
- predlagalo izbris: fikus_ ()
krucymucy ::
Baterije že imamo. In delujejo.
Objublja se neka strašna revolucija, ko je nikoli ne bo. Omenja se tudi drastična pocenitev. Ki je kar ni in ni.
Primera Northvolt, Morrow nista bila zadosti zgovorna, da še kar mečemo denar skozi okno?
Revolucije res ni, je pa evolucija. Revolucije sam niti nisem pricakoval.
Pred 20 leti so imeli baterije gostoto ~100Wh/kg sedaj imajo pa 300Wh/kg. Ce to ni napredek, potem ne vem kaj je.
Kar se tice cene, je pa padla 90%. Pred dvajsetimi leti je bila cena kWh jurja, sedaj so pod 100/kWh.
fikus_ ::
Po teoriji in znani kemiji za baterije smo blizu teoretične limite za energijsko gostoto baterij.
Tako da revolucije ne bo, bo pa se evolucija, predvsem na ceni.
Tako da revolucije ne bo, bo pa se evolucija, predvsem na ceni.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.
PS Ne odgovarjam trolom in provokatorjem!
PS Ne odgovarjam trolom in provokatorjem!
Blue3D ::
Jaz sem se zdaj po 100 letih sem prijavil, da ti povem da si bxxxxr.
Lahko bi argumentiral ampak nebom, ker nebi razumel oz. Nočeš. Živi dalje v naftnem mehurčku.
Lahko bi argumentiral ampak nebom, ker nebi razumel oz. Nočeš. Živi dalje v naftnem mehurčku.
Baterije so nateg že dolgo. Imajo pa srečo, ker "zelene tehnologije" nujno rabijo baterije. In se pumpa strašne količine denarja v ta BS.
Tested on Quakers
I5 14600K 4080SUPER
I5 14600K 4080SUPER
Kandidat ::
Haha, ma izgleda, da imajo nekati tukaj nekašne "osebne zamere" proti baterijam. Dejansko ima TechnologyHD prav in njegovi posti so vsebinsko korektni.
Baterije napredujejo in tudi solid state baterije bodo verjetno nekoč prićle bolj masivno na trg, čeprav verjetno ne tako hitro kot nekatri upajo.
Jaz vidim velik problem pri Evropskih firmah. Vse je neki predrago in prezapleteno. Kitajci so nas tuki na polno prehiteli. In edino upanje za Evropo so ostale rayne carine, omejitve in dajatve. Apmak to je vse skup en blažev žegenj na dolgi rok.
Baterije napredujejo in tudi solid state baterije bodo verjetno nekoč prićle bolj masivno na trg, čeprav verjetno ne tako hitro kot nekatri upajo.
Jaz vidim velik problem pri Evropskih firmah. Vse je neki predrago in prezapleteno. Kitajci so nas tuki na polno prehiteli. In edino upanje za Evropo so ostale rayne carine, omejitve in dajatve. Apmak to je vse skup en blažev žegenj na dolgi rok.
c23po ::
"Osebne zamere" ciljajo predvsem na tezo, da gre za razvoj, ne pa za preboj. Koliko ima TechnologyHD prav je stvar debate o tem ali lahko ima tehnološki navdušenec popolnoma prav. Prav gotovo posti niso vsebinsko korektni, saj ne pozna (vsaj) ekonomije. Sicer bi mu po prvem semestru moralo biti jasno, da 50% znižanje cene materiala ne more povzročiti 50% znižanja cene izdelka.
Računalniki nimajo spominov.
Magic1 ::
TechnologyHD prav in njegovi posti so vsebinsko korektni
On je teoretik. Vso možno teorijo izlije tukaj gor in hkrati še 10x napihne, kako je oh in sploh. Zanemari pa kup pomembnih parametro, ki so še kako pomembni pri končni uporabnosti.
Gleda na to, da vsako novost malikuje kot revolucionarno, ni hudič, da bo enkrat le zadel.
Magic
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Magic1 ()
karafeka ::
Pri cenah EV-jev je zadel, da bodo stali enako kot navadni.
Edino kar se je moralo zgoditi je, da so podražli navadne za 100%+.
Edino kar se je moralo zgoditi je, da so podražli navadne za 100%+.
Vredno ogleda ...
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
|---|---|---|---|
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
| » | Donut Labove baterije s trdnim elektrolitom so prevara (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija | 4324 (856) | karafeka |
| » | Na Tasmaniji zgradili največji električni trajektOddelek: Novice / Znanost in tehnologija | 5265 (2504) | starfotr |
| » | Natrij-ionske baterije prihajajo (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija | 25088 (11228) | matobeli |
| » | Prevare pri prenosnikihOddelek: Strojna oprema | 5608 (4391) | overlord_tm |