» »

Oglasi nekaterih delodajalcev so smešni

Oglasi nekaterih delodajalcev so smešni

1 2
3
»

OutOfTheBox ::

Ne kupim.

Noben je rekel da moraš. Imaš pa vsekakor napačno predstavljena dejstva. Govorimo o dveh popolnoma različnih poklicih, znanju in odgovornosti. Se pa strinjam do te mere, da ni vsak ki pride v politiko , tudi istočasno dober politik. Vsekakor ne moremo in ne smemo vse ljudi trpat v isti koš, predvsem zato ker imamo politike ki delajo dobro in slabo, skupaj pa se balancira ravno toliko da Slovenija ni druga Nigerija. Ker to se pač lahko zgodi, če imaš več politikov, ki delajo slabo.

Zgodovina sprememb…

eriCartman ::

kje pa se skrivajo ti "ta dobri"?
a to so univerzalno dobri ali le občasno ali kako drugače?

Na to vprašanje lahko dobiš odličen odgovor če pogledaš kako ti opravljaš svojo službo (ali je to univerzalno dobro, občasno ali kako drugače), in nato še nekaj tvojih sodelavcev in boš dobil približek kako tudi politiki, medicinske sestre in drugi opravljajo svoje delo.

BmoQuh ::

Lenarim, zabušavam, zlorabljam bolniške, znanec me štemplja na uri (in obratno), pijem, se drogiram, v dnevnik del vpišem več, kot je res, na sestankih lažem, karkoli mi kdo očita, je to posledica zavisti ali pa gre za mobing. Če me kdo mikromanagerira, mi krši človekove pravice, če pa dokazuje, gre za ponaredek z namenom rušenja mojih vrhuunskih rezultatov... No, seksam pa res ne v službi, vsaj to, bi pa tudi to, če bi bila priložnost.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: BmoQuh ()

karafeka ::

Saj veš, da je "delo" poslancev v živo predvajano na 3. programu rtv? Lahko iz prve vidiš njhov doprinos... Se isto prepucavajo kot vi tule gor.

Tdlr, še smetar ima večjo odgovornost pri svojem delu, kaj šele medicinska sestra. Marsikdo bi rad sam odločal koliko plače bo dobil... no, poslanci lahko in rezultat je jasen. Ogromno plače za prepucavanje in prelaganje odgovornosti na nasprotno stran.

BmoQuh je izjavil:

Lenarim, zabušavam, zlorabljam bolniške, znanec me štemplja na uri (in obratno), pijem, se drogiram, v dnevnik del vpišem več, kot je res, na sestankih lažem, karkoli mi kdo očita, je to posledica zavisti ali pa gre za mobing. Če me kdo mikromanagerira, mi krši človekove pravice, če pa dokazuje, gre za ponaredek z namenom rušenja mojih vrhuunskih rezultatov... No, seksam pa res ne v službi, vsaj to, bi pa tudi to, če bi bila priložnost.

No vidiš. Si eden izmed koruptivnih "politikov". Na srečo celoten sistem laufa v pozitivno smer (ali pa vsaj ne v negativno, ker bi kot že rečeno imeli državo v stanju Nigerije), zato ker imamo več ljudi, ki niso tako pokvarjeni kot ti.

Je pa zanimivo, da si znal našteti dost stvari s katerimi lahko izkoriščaš delodajalca. Jaz lahk cel dan razmišljam, jih ne bi toliko znal naštet.

Zgodovina sprememb…

OutOfTheBox je izjavil:

No vidiš. Si eden izmed koruptivnih "politikov". Na srečo celoten sistem laufa v pozitivno smer (ali pa vsaj ne v negativno, ker bi kot že rečeno imeli državo v stanju Nigerije), zato ker imamo več ljudi, ki niso tako pokvarjeni kot ti.

Pozabil sem reči, da delam od doma, ko ni potrebno, dobim dodatke, vpisujem fiktiven effort.

Imaš pa prav, upanje umre zadnje, trenutno izgleda precej slabotno, se pa je vsaj puls povrnil.

Zgodovina sprememb…

Super zate, slabo za sistem v katerem deluješ.

krepelce ::

Mato989 je izjavil:

krepelce je izjavil:

Mato989 je izjavil:

In to je težava ki se dogaja preko večine Slovenije... na delovna mesta kjer bi morala bit plača vsaj 0,75 povprečne do 1,5 povprečne, pride kader ki ni primeren za to samo zato da delodajalec prihrani 4-10 jurčkov letno... na dolgi rok pa verjetno stane to več kot če bi izpljunil tole...

(Samuel, tole je iskreno izrečena pohvala, ne se spet vmešavat, po nepotrebnem)

Opa, Mato izkazuje kognitivne sposobnosti, mogoče boš pa do penzije, še Levico volil... navdušeno spremljam tvoj razvoj iz skrajno desničarskega kretena v dejansko dojemanje družbe in srži neoliberalizma (greš tja, si pa ne delam utvar, da še nisi tam). Mogoče pa še obstaja upanje za družbo, če tak popoln idiot, še pred nekaj leti, začne dejansko dojemati malo bolj kompleksne tematike, me navdaja z upanjem.

Ja, saj vem, ne pričakujem preveč od tebe, sploh ne prehitro. Ampak trendi nekega minimalnega pulza v možganih, so več kot očitni.

To kaj pišeš nima veze, problem je v tem ker uvažamo kader, kar se ti strinjaš... in zato ker uvažamo kader ne moremo zahtevat več plače...

Uvažamo kader, kjer ti ne boš zahteval višje plače, ker nočeš pri 30+ stopinjah vlivati asvalta ali sortirat odpadkov na smetišču.

Za vsa normalna delovna mesta, je Slovenija samo "fly over country".

Zgodovina sprememb…

• spremenil: krepelce ()

OutOfTheBox je izjavil:

Je pa zanimivo, da si znal našteti dost stvari s katerimi lahko izkoriščaš delodajalca. Jaz lahk cel dan razmišljam, jih ne bi toliko znal naštet.

Pozabil sem še dodati, da z izvajalci podpisujemo pogodbe za dogovorjen znesek, precej višji od dejanskih stroškov z aneksi vred, mi ga prinesejo v kovčku ali nakažejo kar v Belize - toliko je tega, da se ne spomnim naenkrat, saj se razumemo, bi bilo preveč šokantno naenkrat. Aja, komot se lahko pohvalim s korupcijo, pa mi nihče nič ne more, me politika in mediji branijo, četudi nekdo to predvaja javnosti.

Če tega ti sicer ne želiš opaziti, je verjetno nekaj precej narobe s tvojim dojemanjem okolja in še posebej politike z javnim sektorjem nasploh. Seveda ne čisto vseh (in gasilcev, medicinskih sester, učiteljic mogoče ni toliko med njimi, ker so pač 'leaf nodes' v drevesu), delam v javnem sektorju Republike Slovenije, normalno, kje pa bi?

Zgodovina sprememb…

krepelce ::

BmoQuh je izjavil:

delam v javnem sektorju Republike Slovenije, normalno, kje pa bi?

V marketinški agenciji, ki ponuja storitev širjenje desničarskega bullshita po medijih.

c3p0 ::

eriCartman je izjavil:

kje pa se skrivajo ti "ta dobri"?
a to so univerzalno dobri ali le občasno ali kako drugače?

Saj je simpl. Dobri so naši, četudi kradejo, so totalno nesposobni in se delajo norca iz sebe in ljudi. Slabi pa nasprotni pol.

fikus_ ::

karafeka je izjavil:

Saj veš, da je "delo" poslancev v živo predvajano na 3. programu rtv? Lahko iz prve vidiš njhov doprinos...

Za preverjanje zgovornosti poslancev obstaja tudi to:

https://parlameter.si/
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.
PS Ne odgovarjam trolom in provokatorjem!

Tropinar ::

Pri vseh teh postavkah v oglasih za delo, ko ponujajo sadje, "teambuildinge", fitnes, simbolična darilca, ipd.; je pač težava, ker koristijo samo tebi, tvoja družina pa ima od tega malo ali nič. Če jih finančno ovrednotiš, in deliš z 12 ugotoviš, da prispevajo k tvoji plači za mogoče 50€ bruto in so torej brezpredmetni.

urli ::

Blinder je izjavil:

ZveeZ je izjavil:

Lepo si se pustil "na suho":)

Jaz dam vsakomur vedet, da je moj čas neprecenljiv. Na delovno mesto sem vedno prišel točno ob uri ali minuto kasneje. Odšel pa najkasneje točno ob uri in bil za delodajalca instantno nedosegljiv.

Ja to lahko počneš, kadar ni recesija, kadar imaš možnost hitro dobit novo službo in kadar ima delodajalec težave za te nadomestit.
10 let nazaj, ko je verjetno Urli moral v prostem času na teambuildinge, je moral bit pohleven, da je obdržal tisto ubogo delovno mesto.

Sem se tako hitro spokal stran od tega pacienta.
1 2
3
»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Tuš trgovine stavka (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Problemi človeštva
14121178 (12751) kriptobog
»

Hofer nateg, placna razlika LJ vs ostali del Slovenije (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Loža
25964290 (57159)          

Več podobnih tem