» »

Nepremičnina, partnerska zveza in deleži

Nepremičnina, partnerska zveza in deleži

1
2
»

AI-SLOP ::

Likalnik je izjavil:

še ko je bejba prišla iz trgovine je hotela za 10EUR nakupa 5EUR nazaj....

Patriarhat!!! Drugače pa ja, večje račune ja, recimo, TČ, SE, EV, keramika, kuhinja, dnevna, kopalnica, ograja, streha, izolacija... TV/računalnik kar ne :D

endelin je izjavil:

Bi podpisali predporočno pogodbo če bi jo zahtevala vaša bodoča žena?

Na mojo izkušeno mladostniško/obalno žalost takšne nočejo ničesar z menoj, plebejcem, već kot nekaj mesecev zabave in kot sredstvo upora pričakovanjem staršev :D

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: AI-SLOP ()

gruntfürmich ::

endelin je izjavil:

da. ne vem pa če bi jo upal jaz zahtevati.

sicer pa se itq gleda premoženje pred poroko/skupnim življenjem, ter vmes posamezni dohodek in odhodek (če je na spletni banki, potem je verjetno še dolgo časa v njihovem arhivu), tako da ni tu nekega velikega zajeba, imho.

nismo amerika s 50-50.
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

Zgodovina sprememb…

fur80 ::

Likalnik je izjavil:

AI-SLOP je izjavil:

Likalnik je izjavil:

če bi rad vsak EUR razdelil na pol...

Namig a/2+b/2+c/2+... = (a+b+c+...)/2 da kakšno preprostejšo perspektivo? Samo pač shranjujta pomembne račune (najboljše ločeno) že zaradi lastne evidence in garancije (poslikajta s telefonom), ni potrebno preračunavati sproti in sploh ne za potrebe za neke (morebitne) ločitvene delitve v nedoločeni alternativni časovnici.

matematično znam tudi sam izračunat, kako deliti na pol...ampak je s tem preveč dela in kompliciranja...pač nisem tak človek, da bi jo lovil za vsak EUR in veliko raje jaz plačam več in nikoli ne zahtevam nazaj. Poznam par kateri je vse delil dobesedno na pol...še ko je bejba prišla iz trgovine je hotela za 10EUR nakupa 5EUR nazaj....sedaj sta pa v fazi gradnje hiše + otrok in se je zadeva malo zakomplicrala....

glede računov, so shranjeni, tisti ta večji, kot si omenil že zaradi garancije itd....ampak kot rečeno...oprema je stara 15+ let in praktično ni vredna nič več.

Potem si naletel ravno na kako računovodkinjo? :D Si se mi kar zasmilil! :D Drgače, pa sodišče potem odloči, ti daš svoje not, ona svoje pa odloči sodišče. Določi se skupno premoženje. Čas zakonske in izven zakonske zveze (ki jo moraš dokazati!). Traja od 6 do 8 let da prideš do sodišča! ;)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: fur80 ()

gruntfürmich je izjavil:

endelin je izjavil:

da. ne vem pa če bi jo upal jaz zahtevati.

sicer pa se itq gleda premoženje pred poroko/skupnim življenjem, ter vmes posamezni dohodek in odhodek (če je na spletni banki, potem je verjetno še dolgo časa v njihovem arhivu), tako da ni tu nekega velikega zajeba, imho.

nismo amerika s 50-50.

Niti malo se ne gleda kdo več zasluži! ;) Če imaš otroke pa sploh ne! Lahko en dela 10 let, drugi pa je doma, pa je 50:50! Izhodišče je vedno 50:50, potem pa se nižajo in višajo %! Kar pa se dokazuje potem na sodišču. Tudi izven zakoska zveza - priče, slike, prebivališče,... skratka šmoren in fajn imet odvetnika, ki se zelo spozna! :D

Zgodovina sprememb…

bm1973 ::

fikus_ je izjavil:

Izven zakonska zveza se po nekaj letih skupnega življenja obravnava enako kot zakonska, edino pri razhodu imajo nekateri svoje ideje.
V osnovi velja, kar partnerja prineseta v zvezo , se ne deli avtomatično 50/50m vsak "obdrži" svoj delež, prav tako prejeta darila v času zveze. Če imata partnerja v času trajanja zveze zelo različno višino dohodka, potem se to lahko dokazuje na sodišču in v tem smislu deli premoženje.

Se šteje, ampak če ni registrirana, jo je treba dokazati...

Tisti, ki pač služi več, naredi finančno anaalizo, pol pa ni več pol-pol zadeve.

babnice mislijo, da je tako kot v ZDA...
Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje.
Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet
skrivljen, biča vajen in željan! [Ivan Cankar]

delavec44 ::

Me zanima koliko bo Dončičeva dobila sedaj. Po naših ali ZDA zakonih?

bm1973 je izjavil:

fikus_ je izjavil:

Izven zakonska zveza se po nekaj letih skupnega življenja obravnava enako kot zakonska, edino pri razhodu imajo nekateri svoje ideje.
V osnovi velja, kar partnerja prineseta v zvezo , se ne deli avtomatično 50/50m vsak "obdrži" svoj delež, prav tako prejeta darila v času zveze. Če imata partnerja v času trajanja zveze zelo različno višino dohodka, potem se to lahko dokazuje na sodišču in v tem smislu deli premoženje.

Se šteje, ampak če ni registrirana, jo je treba dokazati...

Tisti, ki pač služi več, naredi finančno anaalizo, pol pa ni več pol-pol zadeve.

babnice mislijo, da je tako kot v ZDA...

Ampak, če imaš otroke, potem lahko ženska ali moški dokaže, da je skrbel za otroke, skrb za gospodinjstvo, drugemu pa omogočil šolanje, popoldansko delo... možnost višjega zaslužka in s tem spet padeš na 50:50, kar je seveda začetno izhodišče, pri ugotovitvi skupnega premoženja v času trajanje zveze ali izvenzakonske zveze, ki jo seveda moraš dokazati.

Zgodovina sprememb…

MadMax ::

delavec44 je izjavil:

Po ZDA bolj malo. Bi moral vprašat ali po SLO ali TX oz. CA.
Sicer karkoli bo, bo za naše razmere ogromno, vsekakor pa ne bo toliko kot nekateri mislijo.
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.

delavec44 je izjavil:

Medtem ko je on igral basket, je ona skrbela za njihove otroke in gospodinjstvo! Tako, da cena za Dončiča bo visoka za tista leta zaslužka! ;)

Zgodovina sprememb…

fikus_ ::

Bolj bo, kako bosta uredila skrbništvo za otroka in koliko preživnine bosta otroka dobila.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.
PS Ne odgovarjam trolom in provokatorjem!

fikus_ je izjavil:

Bolj bo, kako bosta uredila skrbništvo za otroka in koliko preživnine bosta otroka dobila.

Delat nje in otrokom več verjetno ne bo treba, kar je seveda pravilno, pa tudi Luka ne izgleda, da bi se sedaj ravno penil za svoje $$$! :D

Zgodovina sprememb…

kixs ::

Ona je dala zahtevo v Kaliforniji. On pa temu nasprotuje. Tako, da cisto gladko ne bo slo.

bm1973 ::

Če sta se poročila v Sloveniji, Kalifornija nima nič tukaj...
Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje.
Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet
skrivljen, biča vajen in željan! [Ivan Cankar]

Luka in Anamari nista bila porocena.

kixs je izjavil:

Luka in Anamari nista bila porocena.

Za Slovenijo velja, da je izven zakonska zveza enaka zakonski. V revijah so pisali, da sta skupaj od srednje šole, tudi skupaj sta verjetno to v revijah potrdila, tako da ji to ne bo težko dokazati! ;) Je pa on služil v USA največ, kako bo pa ona ta denar "spajtlala" iz USA k sebi v Slovenijo pa ne vem! :D

Zgodovina sprememb…

To verjetno velja vec ali manj povsod (ne vem). Ampak ona je vlozila zahtevo v Kaliforniji. Verjetno ze ve zakaj tam in ne pri nas.

kixs je izjavil:

To verjetno velja vec ali manj povsod (ne vem). Ampak ona je vlozila zahtevo v Kaliforniji. Verjetno ze ve zakaj tam in ne pri nas.

Itak, da ve, oz. ona ne, to vedo njeni odvetniki, kje se bo dalo max ven dobiti oz. v kateri državi ima največ denarja. Verjetno Slovenija - sodišče ne more zahtevati, da jo Luka izplača iz bank v USA ali da sploh dobijo pogled koliko $$$ ima tam, oz. da se mu usede gor?! ;)

Zgodovina sprememb…

Ganon ::

Ne verjamem, da ravno "vedo", bolj poskušajo, ker je Luka jasno povedal, da ne on in ne nihče od ostalih treh, ni rezident Kalifornije. Ena od hčera je bila v Kaliforniji samo tri mesece lanske pomladi, druga nikoli. Anamarija je peticijo vložila v Kaliforniji zato, ker so sodišča tam v teh primerih precej radodarna. Ampak to ne drži vode. Luka skupaj z odvetnikom trdi, da je to primer, ki se rešuje v Sloveniji. Ni dvoma, da je najel enega najboljših odvetnikov.

Sicer pa drži, konci zvez so lahko zelo grdi. :P Z majhnimi otroki še toliko bolj.

Ganon je izjavil:

Ne verjamem, da ravno "vedo", bolj poskušajo, ker je Luka jasno povedal, da ne on in ne nihče od ostalih treh, ni rezident Kalifornije. Ena od hčera je bila v Kaliforniji samo tri mesece lanske pomladi, druga nikoli. Anamarija je peticijo vložila v Kaliforniji zato, ker so sodišča tam v teh primerih precej radodarna. Ampak to ne drži vode. Luka skupaj z odvetnikom trdi, da je to primer, ki se rešuje v Sloveniji. Ni dvoma, da je najel enega najboljših odvetnikov.

Sicer pa drži, konci zvez so lahko zelo grdi. :P Z majhnimi otroki še toliko bolj.

Ja v Sloveniji gre preživnina hitro, za skupno premoženje v Sloveniji pa naj se kar pripravi, da bo rešeno po pravni poti brez mediacieje cez ene 8 let. :D

starfotr ::

OP, tvoja boljša polovica naj ti da kredit, ki ji ga odplačuješ.

Če se zveza ne izide, boš pač šel na banko in vzel kredit (na hipoteko, z zavarovanjem) in jo poplačal.

Vse to uredita pri notarju z ustrezno pogodbo in naj bodo jasne vse relacije.

Bi pa rekel, da zveze, kjer je v igri kredit, stanovanje in podobno kar trajajo. Tudi prisilno.

mirator ::

RatedR je izjavil:

Potrebujem mnenja pri verjetno pogostem scenariju, vendar se gre za življenjske prihranke.

S partnerko kupujeva stanovanje od moje babice (ki je v domu) in že nekaj časa prazno. Cena ne bo tržna, temveč 50% nižja od tržne. Pri nakupu bi partnerka prispevala 60% in jaz 40% (v obratnem primeru bi moral vzeti kredit).

Dilema: kako v pogodbi zastaviti razmerja v lastništvu, da ne bi partnerka v primeru razhoda in prodaje nepremičnine po tržni ceni odšla s precej večjo vrečo denarja kot je prispevala? Babica bi nama namreč ta discount podarila, vendar to še vedno prihaja iz moje strani družinskega premoženja.

Za sledeč scenarij, vzamem fiktivno tržno ceno stanovanja 200.000€ in prodajno 100.000€. Jaz prispevam 40.000€ k nakupu, ona 60.000€. Se razideva in prodava nepremičnino - v primeru 50/50 deležev bi ona dobila 100 jurjev, medtem ko jih je dala le 60.

Se vam to zdi smiselno in kdaj postane skupna lastnina 50/50, kljub temu da nekdo prispeva več?

Nisi nov na forumu, čeprav sem pomislil, da si eden tistih, ki se registrirajo in postrežejo s trol temo. Sem te predvsem zaradi firbca malo preveril pa sem ugotovil, da zelo rad lansiraš trol teme. Sedaj, ali si res tako introvertiran ali pa uživaš ob gostilniško - psiholoških debatah nekaterih forumašev. Vsaj v tej temi si vrgel kost in se tui podrugi strani razno raznih debat, nisi več pojavil.

Partnerka mu ne pusti :P

otago ::

Obstaja tudi možnost, da so novi lastniki z nedefiniranim solastniškim deležem. V ZK sta potem vpisana 2 lastnika , vsak z deležem 1/0.

Če pride do kasnejše prodaje nepremičnine in bosta zdaj prijavila nakupno vrednost 100k... bo potrebno kriti večjo razliko v nakupni in prodajni ceni.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: otago ()

Pa je to kar piše v ZK dejansko pomembno ob ločitvi?

Kako se potem davki določijo pri takem nedefiniranem deležu?

Zgodovina sprememb…

Furbo ::

delavec44 je izjavil:

Napiši vse od avta, hiše in trr na ženo, se loči in nam javi, če je pomembno ali ne. :))
i5-13600K, Noctua NH-D15, TUF Z790-F, 64GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX 5080 AORUS, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC

Furbo je izjavil:

delavec44 je izjavil:

Napiši vse od avta, hiše in trr na ženo, se loči in nam javi, če je pomembno ali ne. :))

Je pisano vse name, pa mislim da bi ob ločitvi vseeno ona nekaj (beri precej) dobila.

Razen če govoriš o tem, da to velja le za en spol.

ps. TRRja pa ne smem prepisati, vsi težijo da mora imeti vsak svojega. Sem že hotel samo skupnega, pa v slo ne gre.

Zgodovina sprememb…

1
2
»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Bodoča partnerka in nepremičnina (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
13321308 (13518) Miki N
»

Dedovanje. Kakšne so vaše izkušnje ? (strani: 1 2 3 4 )

16139426 (28736) matobeli
»

Ločitev, delitev donosa iz posebnega premoženja

4410425 (8666) 111111111111

Delitev premoženja v vezi? (strani: 1 2 3 4 )

15033182 (27175) AndrejO

Več podobnih tem