Forum » Loža » Desna koalicija: Interventni zakon 2026
Desna koalicija: Interventni zakon 2026
Temo vidijo: vsi

krepelce ::
Čemu pa nisi študiral in uspel v življenju?
Sem, bolj kot boš ti kadarkoli v življenju. Samo, pri tebi je tvoj neuspeh, razlog, da si prasec do okolice, jaz pa vem, da sem
imel srečo in nimam popolnoma nobenih problemov, da še kaj prispevam. Ti pa nočeš in sanjaš o svojem uspehu na račun izkoriščanja
vseh ostalih. Pač pokvarjenec.
Pokvarjenec, ki v vseh svojih točkah še projicira, namesto, da bi mi poljubljal noge, ker sem tvoj ideal, ki ga nikoli ne boš
dosegel, kaj šele presegel. Živim tvoje sanje in bruham po tvojih idealih. Ker lahko.
ENSO will fuck you up... 1877, here we come.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: krepelce ()
aytim ::
Čemu pa nisi študiral in uspel v življenju?
Kdo ti je kriv?
Ker v vsaki objavi govoriš o bogatih.
Kdo ti je kriv, da si na dnu? Ti, sam. Nihče drugi.
In že nehaj razdvajati in širiti sovraštva do vsakega, ki ima veclč, kot imaš sam.
Zelo nagnusno je tole tvoje razpihovanje sovraštva.
Med tem nova vlada radira golobarje:
https://siol.net/novice/slovenija/nove-...
Spomni nas koliko izobrazenega cveta tega sveta, ki raziskuje in ne zgolj prelaga papirjev, je deleznih teh 7500eur plus placa olajsave?
p1nky ::
@firesnake
Tvoji novi ideali:
Resni.ca: Mijić bo kmalu poravnal davčni dolg. Lukić: Del plače naj nameni za poplačilo delavcev.
https://www.rtvslo.si/slovenija/resni-c...
In @utk, @delavec...
Tvoji novi ideali:
Resni.ca: Mijić bo kmalu poravnal davčni dolg. Lukić: Del plače naj nameni za poplačilo delavcev.
In @utk, @delavec...
Stojimo na robu prepada, ampak mi bomo naredili korak naprej.
Jozef horvat, nsi, 2020
Jozef horvat, nsi, 2020
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: p1nky ()
harmonkar9 ::
Da ne govorimo, da je pernati kriv, da je uničil gospodarstvo, brez tega uspešni domoljubni sredniski podjetniki sploh ne bi bili v dolgovih
FireSnake ::
@firesnake
Tvoji novi ideali:
In @utk, @delavec...
Slabo si volil. N.Si bi moral voliti. Jaz sem volil prav.
Sam si kriv.
Ampak, volitev je konec. Jokcanje, čemu svojega glasu nisi namenil prav je brez pomena.
Hremo naprej!
Poglej in se nasmej: vicmaher.si
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: FireSnake ()

Slabo si volil. N.Si bi moral voliti.
Tudi, če si volil katolibane, je končni učinek enak - volil si SDSovo vlado.
Dejansko je bilo voljenje SDSa, napram NSi, manj pokvarjena opcija.
Zgodovina sprememb…
Čemi si pa nestrpen?
Niste levaki (samooklicani) strpni ljudje?

Čemi si pa nestrpen?
Spet težave z bralnim razumevanjem.
Čemi si pa nestrpen?
Glede na:
- tvojo nizko izobrazbo
- nizek nivo splošnega znanja (tole fracovje v srednji šoli obvladajo v nulo ti, starina, pa še zdaj ne)
bi ti meni težko očital manjko bralnega razumevanja.
Tole je žalitev:
katolibane
ker ti je treba vse narisati.
Ampak, glede na nizek standard in izobrazbo ti oprostimo.
Nisi sam kriv (ali pa tudi ne).
@firesnake
Tvoji novi ideali:
In @utk, @delavec...
Slabo si volil. N.Si bi moral voliti. Jaz sem volil prav.
Sam si kriv.
Ampak, volitev je konec. Jokcanje, čemu svojega glasu nisi namenil prav je brez pomena.
Hremo naprej!
Ni res, ker podpiras resnico prav tako. Saj ne da je nsi in sds kaj boljsi
Spet lazes kaca pokvarjena
Jozef horvat, nsi, 2020
Jozef horvat, nsi, 2020

Čemi si pa nestrpen?
Glede na:
- tvojo nizko izobrazbo
- nizek nivo splošnega znanja (tole fracovje v srednji šoli obvladajo v nulo ti, starina, pa še zdaj ne)
Tole je žalitev:
katolibane
Malo preveč projiciraš, jaz ne volim desnice: SDS ima največ podpore med osebami z OŠ ali manj
Katolibani, je uveljavljen izraz za katoliške verske iztirjence in je glede na število teologov v vrhovih stranke, več kot pravilen.
Zgodovina sprememb…
Čemi si pa nestrpen?
Glede na:
- tvojo nizko izobrazbo
Tole je žalitev:
katolibane
Ti si zalitev za celoten forum. Ti in utk
Jozef horvat, nsi, 2020
Jozef horvat, nsi, 2020

Čemi si pa nestrpen?
Glede na:
- tvojo nizko izobrazbo
Tole je žalitev:
katolibane
Ne vem, če bi se omejil samo na forum, bi rekel bolj za celo Slovenijo, ali celo Evropo.
Ne, nista tako pomembna. Ampak zelo pa kvarita pogled na ta forum.
Jozef horvat, nsi, 2020
Jozef horvat, nsi, 2020
Utk ::
Jaz sem pošten in konsistenten. Če poštenje nekomu ne ustreza, verjamem da mu grem ekstremno na živce. Ampak to ne pomeni da je z mano nekaj narobe...

Jaz sem pošten in konsistenten. Če poštenje nekomu ne ustreza, verjamem da mu grem ekstremno na živce. Ampak to ne pomeni da je z mano nekaj narobe...
Pošten nisi, konsistenten še manj.
Ti pa nisi posten, si pa konsistenten v zagovarjanju pokvarjencev. To pa si ja
Jozef horvat, nsi, 2020
Jozef horvat, nsi, 2020
Volitve so mimo. Se še nisi sprijaznil?
Kaj kdo podpira je povsem nepomembno. Dečko, si vsaj toliko razumen, da to razumeš?
Zlagal sem se pa: kaj že? Ker samo bruhaš. Od kje to sovraštvo?
Katolibani, je uveljavljen izraz...
med primitivci, kamor spadaš tudi sam.
Dokazuješ znova in znova.
Samo zato, ker ne misliva isto, kot misliš sam.
Drži?
Od kje ta jeza in nestrpnost?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: FireSnake ()
Volitve so mimo. Se še nisi sprijaznil?
Kaj kdo podpira je povsem nepomembno. Dečko, si vsaj toliko razumen, da to razumeš?
Zlagal sem se pa: kaj že? Ker samo bruhaš. Od kje to sovraštvo?
Katolibani, je uveljavljen izraz...
Samo zato, ker ne misliva isto, kot misliš sam.
Drži?
Od kje ta jeza in nestrpnost?
Pokvarjena kaca, deklica, jaz sem tebi ze vse napisala. Bodi se naprej pokvarjena, kot si. In dvolicna.
Jozef horvat, nsi, 2020
Jozef horvat, nsi, 2020
Zgodovina sprememb…
Utk ::
Jaz sem pošten, samo tvoji standardi poštenja so fucked up.

Katolibani, je uveljavljen izraz za katoliške verske iztirjence in je glede na število teologov v vrhovih stranke, več kot pravilen.
O primitivcih mi govori nekdo, ki verjame v bradatega strička nad oblaki (samo kadar ni jasno vreme), ker mu je nekdo pred 2026 leti tako rekel
karafeka ::
A ste spet začeli neotesane poslance in vlado oponašat? Potem se pa čudite, da imamo takšne politike...ti so le odraz ljudstva.
Jaz sem pošten, samo tvoji standardi poštenja so fucked up.
Mogoce ne krades direkt, zagovarjas pa krajo. Dobrota ti je nekaj kar si slisal enkrat dalec nazaj.
Zagovarjas fevdalizem. Sramota
A ste spet začeli neotesane poslance in vlado oponašat? Potem se pa čudite, da imamo takšne politike...ti so le odraz ljudstva.
Ja, resitev je, ko imas gnoje, da jih pustis pri miru, ker potem se dokazano sami odstranijo a ne? Torej, ce vidis nekaj, kar ni dobro, se obrni stran, in se bo resilo?
Jozef horvat, nsi, 2020
Jozef horvat, nsi, 2020
Zgodovina sprememb…
- predlagalo izbris: FireSnake ()

Ja, saj že od nekdaj trdim, da iz slovenskega "kadrovskega" bazena ne moreš dobiti kaj drugega.
Zgodovina sprememb…

Ja, resitev je, ko imas gnoje, da jih pustis pri miru, ker potem se dokazano sami odstranijo a ne? Torej, ce vidis nekaj, kar ni dobro, se obrni stran, in se bo resilo?
A imaš občutek, da slovenski politiki karkoli rešujejo? Razen za svoje žepe seveda.
Prejšnja vlada je. SDSova pa še ni nikoli ampak je stanje vedno samo poslabševala, za srednji sloj in navzdol. Žepe pa si bodo polnili oboji.
Zgodovina sprememb…
Edino kar je Svoboda naredila je, da je občutno povišala plače poslancem in ostalim posvečenim. Nihče mi imel kaj proti iz opozicije. A se ti zdi, da so zdaj kaj bolj produktivni?
Medtem so si madžarski poslanci plače znižali...
Medtem so si madžarski poslanci plače znižali...
A imaš občutek, da slovenski politiki karkoli rešujejo? Razen za svoje žepe seveda.
Redki se trudijo (seveda ne iz trenutne vladajoce garniture). Ali pa zelis povedati, da so te enaki kot prejsnji? Ker so veliiiikooooooooooooo slabsi
Jozef horvat, nsi, 2020
Jozef horvat, nsi, 2020
Zgodovina sprememb…
Z vidika, da se popolnoma enako spravljajo en na drugega na sejah in odborih državnega zbora, se ni spremenilo kaj bistvenega. Razen da jih mi vsi sedaj plačujemo še več.
Sem prepričan, da na sejah, ki jih ne snemajo, preprosto glasujejo in gredo po 5 minutah skupaj na kavo.
Sem prepričan, da na sejah, ki jih ne snemajo, preprosto glasujejo in gredo po 5 minutah skupaj na kavo.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: karafeka ()
delavec44 ::
Z vidika, da se popolnoma enako spravljajo en na drugega na sejah in odborih državnega zbora, se ni spremenilo kaj bistvenega. Razen da jih mi vsi sedaj plačujemo še več.
Ce je tebi glavno to, ti pa res ni pomembna vsebina. In povedal si nekako tako: nesramen buli maltretira vse naokoli. Ti mu reces nekaj nesramnega, zato si ti zdaj najvecji nesramnez...
To, da buli sicer tepe ljudi, ni vec pomembno
Jozef horvat, nsi, 2020
Jozef horvat, nsi, 2020
primoz4p ::
@firesnake
Tvoji novi ideali:
In @utk, @delavec...
Parlamentarna demokracija temelji na tekmovanju in tudi medsebojnem nadzoru političnih strank.
Vlada se je komaj sestavila; volitve niso bile dolgo nazaj.
Kako, da volivci nismo takrat zvedeli Resni.ce Mijića?
Bi to morala takrat vedeti politična konkurenca? Po mojem mišljenju vsekakor, razen če je povsem nesposobna.
Potem je tu še civilna iniciativa - Muki in Nina ter RTV z ogromnim finančnim in kadrovskim potencialom ...
Ampak, če so vedeli, tu mislim vso politično konkurenco levo, desno in koderlajsasto, zakaj niso seznanili javnost?
So hoteli le-to informacijo uporabiti za izsiljevanje?
Pri sestavljanju koalicijske kombinatorike so se pojavljale informacije, da dr Robert Golob drži Resni.co oz. nekaj njenih poslancev za xxx (cenzura). Ampak nič konkretnega ...
Kaj javnost in volivci nimamo pravice biti pravočasno, pred volitvami, ustrezno seznanjeni s takim dejanji?
Zakaj ustavno sodišče ne odloči o tem ampak samo predlaga odločitev; Črna kocka je tudi na temo odkrivanja in informiranja javnosti?
Ustavno sodišče o razveljavitvi državnozborskih volitev še brez odločitve
Ustavni sodniki znova preložili odločanje o zadevi RTV
Ce je tebi glavno to, ti pa res ni pomembna vsebina. In povedal si nekako tako: nesramen buli maltretira vse naokoli. Ti mu reces nekaj nesramnega, zato si ti zdaj najvecji nesramnez...
Ja, samo še to manjka, da se bodo začeli tepst med sabo.
Drugače sem pa namigoval na to, da se zmerjajo med sabo podobno kot vi tule gor. Totalno neokusno.
Zgodovina sprememb…
Ja, samo še to manjka, da se bodo začeli tepst med sabo.
Drugače sem pa namigoval na to, da se zmerjajo med sabo podobno kot vi tule gor.
Ja. Ampak kakor je to slab znak, trenutno ena stran ne more biti kulturna, ce druga ni. Je bila leva dolgo kulturna, samo enkrat ne gre vec. Sem ti napisala primer.
Ampak je to najmanj pomembna stvar trenutno v primerjavi s tem, da gre Slo sedaj na dno.
Jozef horvat, nsi, 2020
Jozef horvat, nsi, 2020
Zgodovina sprememb…
Ali lahko daš primer, kako kulturni so bili v prejšnji vladi?
A je to kulturno, da se golob slika pred hišo, za katero ni prispeval nič od nič? A je to kulturno, da predsednica državnega zbora pleše pred častno četo? A je to kulturno, da Asta Vrečko (ki mi je drugače kul), ukinja muzej slovenske samostojnosti?
Pa to je samo par stvari iz glave.
A je to kulturno, da se golob slika pred hišo, za katero ni prispeval nič od nič? A je to kulturno, da predsednica državnega zbora pleše pred častno četo? A je to kulturno, da Asta Vrečko (ki mi je drugače kul), ukinja muzej slovenske samostojnosti?
@firesnake
Tvoj vrtovec
Ko ni Vrtovca in kamer, so nočna dela pri Postojni videti tako (FOTO)
https://reporter.si/clanek/slovenija/no...
Sry, torej tebi je vseeno, imas zdravstvo ali ne, samo da se kulturno pogovarjajo? Ne razumem te
Daj najdi mi to kulturo pri jj recimo, ce ti je ze tako pomembna...
Aja, desna genialna stran ima revolucionaren nacrt:
- znizanje ddv in
- zvisanje ddv
Tvoj vrtovec
Ko ni Vrtovca in kamer, so nočna dela pri Postojni videti tako (FOTO)
https://reporter.si/clanek/slovenija/no...
Ali lahko daš primer, kako kulturni so bili v prejšnji vladi?
Sry, torej tebi je vseeno, imas zdravstvo ali ne, samo da se kulturno pogovarjajo? Ne razumem te
Daj najdi mi to kulturo pri jj recimo, ce ti je ze tako pomembna...
- znizanje ddv in
- zvisanje ddv
Jozef horvat, nsi, 2020
Jozef horvat, nsi, 2020
Zgodovina sprememb…
Aja točno še to, ko zdravstvo omenjaš. A je to kulturno, da na stotine ljudi čaka že sred noči, da se vpišejo pri osebnem zdravniku? Razumem če je en tak primer, ampak vlada ni naredila praktično ničesar, da bi to popravila in so se izgovarjali, da to ni njihova stvar. Pa to je stvar enega portala, kamor bi se lahko folk vpisal. Ampak ne, morajo čakat celo dan v koloni. Če to ni dno....
Bomo videli če bo zdaj kaj bolje.
Bomo videli če bo zdaj kaj bolje.
Ok, ocitno pricakujes, da bo sedaj bolje, ko bo za zdravstvo denarja manj, za bogate pa vec? Dobro padas na desno propagando
Jozef horvat, nsi, 2020
Jozef horvat, nsi, 2020
Zgodovina sprememb…
- znizanje ddv in
- zvisanje ddv
To me malo skrbi ja, vključno s tisto socialno kapico za bogate. Kot da nimajo že dovolj denarja.
Mogoče nisem dovolj pojasnil. Nisem a priori za neko stran. Kritičen sem do vsake vlade, tako desne kot leve. Ampak desna se je šele komaj začela.
Malo? Premisli pri sebi, ker res ni tezko, kaj je usmeritev ene in druge strani. Kako tocno je znizanje davkov za najbogatejse in optimizacija zdravstva dobra zate?
Pa ce te zanima kultura, dovolj je par utrinkov iz prejsnjih jj ali pa ze zacetka te vlade, in je vse jasno. Lahko se pa delas da ne vidis ja
Pa ce te zanima kultura, dovolj je par utrinkov iz prejsnjih jj ali pa ze zacetka te vlade, in je vse jasno. Lahko se pa delas da ne vidis ja
Jozef horvat, nsi, 2020
Jozef horvat, nsi, 2020
Zgodovina sprememb…
Srkbi me glede zdravstva ja. Še posebej pomanjkanje zdravnikov. Moraš pa priznat, da je to zelo težko rešit. Imaš korupcijo, imaš pomankanje kadra, imaš vedno dražje storitve, zzzs je vedno bolj prazen, prebivalstvo se stara... Ni lahke rešitve, zato bi morala leva in desna to skupaj rešit, podobno kot takrat tiste pogoje za vstop v EU.
Pa nikjer ne pravim, da je zdaj desna vlada to sposobna rešit. Po vsej verjetnosti bo vse še poslabšala.
Kar nam, raji, ostaja je, da si sam svoj zdravnik...
Se v celoti strinjam. Kultura na obeh straneh je porazna.
Pa nikjer ne pravim, da je zdaj desna vlada to sposobna rešit. Po vsej verjetnosti bo vse še poslabšala.
Kar nam, raji, ostaja je, da si sam svoj zdravnik...
Se v celoti strinjam. Kultura na obeh straneh je porazna.
Zgodovina sprememb…
Problem je v tem, da ti desna vlada ze vnaprej pove, da bo drzavo optimizirala samo za najbogatejse. To je njena osnova. Cesa tukaj ne razumes? Preberi vsaj malo program kaksne stranke, npr nsi, pa ti bo vse jasno. Potem pomisli na usa, ker njihov zeljeni sistem bi se pocasi priblizeval temu. To je v njihovem programu, tako da drugace ne more biti.
Jozef horvat, nsi, 2020
Jozef horvat, nsi, 2020
Zgodovina sprememb…
To sicer ni opravičilo za našo, ampak to delajo vse vlade po svetu, tudi leve. Namesto, da bi šli obdavčit to multimilijonarsko in milijadersko elito, jim grejo še na roko.
Ne vem, kdo je pravkar znizal davke najbogatejsim.
Jozef horvat, nsi, 2020
Jozef horvat, nsi, 2020
Zgodovina sprememb…
...
Ne mores ne videti, v katero smer vse skupaj gre
Ne mores ne videti, v katero smer vse skupaj gre
Jozef horvat, nsi, 2020
Jozef horvat, nsi, 2020
Zgodovina sprememb…

Edino kar je Svoboda naredila je, da je občutno povišala plače poslancem in ostalim posvečenim.
Seveda je to čista neumnost, če ne spremljaš kaj se dogaja v državi vsaj ne komentiraj.
@firesnake
Tvoji novi ideali:
In @utk, @delavec...
Parlamentarna demokracija temelji na tekmovanju in tudi medsebojnem nadzoru političnih strank.
Bi to morala takrat vedeti politična konkurenca? Po mojem mišljenju vsekakor, razen če je povsem nesposobna.
Potem je tu še civilna iniciativa - Muki in Nina ter RTV z ogromnim finančnim in kadrovskim potencialom ...
Ampak, če so vedeli, tu mislim vso politično konkurenco levo, desno in koderlajsasto, zakaj niso seznanili javnost?
Pri sestavljanju koalicijske kombinatorike so se pojavljale informacije, da dr Robert Golob drži Resni.co oz. nekaj njenih poslancev za xxx (cenzura). Ampak nič konkretnega ...
Kaj javnost in volivci nimamo pravice biti pravočasno, pred volitvami, ustrezno seznanjeni s takim dejanji?
Zakaj ustavno sodišče ne odloči o tem ampak samo predlaga odločitev; Črna kocka je tudi na temo odkrivanja in informiranja javnosti?
https://INFO360.SI/pravosodje/ustavno-sodisce-o-razveljavitvi-drzavnozborskih-volitev-se-brez-odlocitve
https://INFO360.SI/pravosodje/ustavni-sodniki-znova-prelozili-odlocanje-o-zadevi-rtv
In spet prišel propagandist, in je natresel nekaj fake news linkov iz SDSovih trobil. Mislim prav prozoren si.
Seveda misliš, da bomo pod tvojem podtikanju lažnih informacij, čemurkoli od tebe napisanemu verjeli?
Zgodovina sprememb…
primoz4p ::
Edino kar je Svoboda naredila je, da je občutno povišala plače poslancem in ostalim posvečenim.
Seveda je to čista neumnost, če ne spremljaš kaj se dogaja v državi vsaj ne komentiraj.
@firesnake
Tvoji novi ideali:
In @utk, @delavec...
https://INFO360.SI/pravosodje/ustavno-sodisce-o-razveljavitvi-drzavnozborskih-volitev-se-brez-odlocitve
https://INFO360.SI/pravosodje/ustavni-sodniki-znova-prelozili-odlocanje-o-zadevi-rtv
In spet prišel propagandist, in je natresel nekaj fake news linkov iz SDSovih trobil. Mislim prav prozoren si.
Seveda misliš, da bomo pod tvojem podtikanju lažnih informacij, čemurkoli od tebe napisanemu verjeli?
17. seja
Dne 21. 5. 2026 bo potekala 17. seja Ustavnega sodišča Republike Slovenije.
Dnevni red:
2. Peter Gregorčič in drugi, Ljubljana – Pobuda za oceno ustavnosti Zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o Radioteleviziji Slovenija (Uradni list RS, št. 163/22 - ZRTVS-1B) (U-I-479/22)
Državni svet Republike Slovenije, Ljubljana – Zahteva za oceno ustavnosti 1. do 25. člena in 27. člena Zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o Radioteleviziji Slovenija (Uradni list RS, št. 163/22 - ZRTVS-1B) (U-I-228/23)
https://www.us-rs.si/sl/seje/seje-ustav...
19. seja
Dne 10. 6. 2026 bo potekala 19. seja Ustavnega sodišča Republike Slovenije.
Dnevni red:
2. A. B. iz C. – Pritožba zoper sklep Državnega zbora št. 004-003/26-7 z dne 10. 4. 2026 in zoper poročilo Mandatno-volilne komisije št. 004-03/26-7 z dne 10. 4. 2026 in zoper Zapisnik Državne volilne komisije o ugotovitvi izida volitev poslancev, ki so bile 22. 3. 2026, z dne 7. 4. 2026 in zoper "volitve poslancev v Državni zbor, ki so bile 22. 3. 2026" (Mp-1/26)
https://www.us-rs.si/sl/seje/seje-ustav...