Forum » Loža » Desna koalicija: Interventni zakon 2026
Desna koalicija: Interventni zakon 2026
Temo vidijo: vsi
delavec44 ::
Čudno da v tujini po EU to nočno delo na AC funkcionira brez težav. Mi smo spet 100 let za časom.
Če bo to res za 1 mesec pohitrilo zaključek del, super. Drugače ne vem, so mislili imeti celo poletje gradbišče? Med turistično sezono.
Če bo to res za 1 mesec pohitrilo zaključek del, super. Drugače ne vem, so mislili imeti celo poletje gradbišče? Med turistično sezono.
Gregor P ::
Videti je kot da so (bili) dokaj razpuščeni za časa Alenke.
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

krepelce ::
Sprijazni se, da so volitve mimo.
Hremo naprej!
Prve poteze so že v pravi smeri.
Zanimivo, da te to, da so bile volitve mimo, ni ustavilo, ko so bile prejšnje voltve mimo in si 4 leta jokal in stokal, tarnal, kot majhna
punčka,... Spet hinavščina.
ENSO will fuck you up... 1877, here we come.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: krepelce ()
harmonkar9 ::
Domoljubi nismo nič jokali, ampak smo 4 leta pernato kroto objektivno in agromentirano kritizirali. Jokate in norite levaki.

harmonkar9 je izjavil:
Domoljubi nismo nič jokali, ampak smo 4 leta pernato kroto objektivno in agromentirano kritizirali. Jokate in norite levaki.
Tako ja, komaj čakam, da povprašam mlade, čez pol leta, če uživajo pod fašističnim škornjem, ki so ga volili.
Res, prav komaj čakam, da jih natlačijo v vojašnice in na referendumu bom za (čeprav sem sicer ostro proti vojski) služenje vojaškega
roka, mularija se mora naučiti, da moraš biti nor, da voliš desnico. Tale vlada bo boleča lekcija, ki je nikoli ne bodo pozabili.
Zgodovina sprememb…
tzpods ::
Recte kar hocte ampak Sircelj je car https://www.rtvslo.si/slovenija/sircelj...
Klemen Bostjancic glej in se uci.

Šircelj je čisto nepomemben, dokler stranka v kateri je, vrta miljardno luknjo v proračun,
potem pa on gasi z dodatnimi davki. DDV bi dvignili, he he, me prav zanima kako bodo to
požrli SDSovi neumni volilci, ki jim gre 90+% plače za nakupe hrane.
Komaj čakam, da vidim na koncu mandata, koliko so spustili davke sleherniku in ne samo osiromašili
davčno blagajno za davke najbolj premožnih.
Iz koalicijske pogodbe:
Skratka, spet siromašenje blagajne, za ljudi, ki imajo 9400 eurov bruto plače oz. 5200 neto.
---
Mimogrede berem koalicijsko pogodbo:
Matotu se bo zmešalo
potem pa on gasi z dodatnimi davki. DDV bi dvignili, he he, me prav zanima kako bodo to
požrli SDSovi neumni volilci, ki jim gre 90+% plače za nakupe hrane.
Komaj čakam, da vidim na koncu mandata, koliko so spustili davke sleherniku in ne samo osiromašili
davčno blagajno za davke najbolj premožnih.
Iz koalicijske pogodbe:
Ukinitev 50-odstotnega dohodninskega razreda ter njegova združitev z
zgornjim razredom na enotno stopnjo 40 %.
Skratka, spet siromašenje blagajne, za ljudi, ki imajo 9400 eurov bruto plače oz. 5200 neto.
---
Mimogrede berem koalicijsko pogodbo:
Pilotna uvedba kulturnega bona za 18-letnike (v vrednosti 200 EUR) za
spodbujanje obiska kulturnih prireditev in nakupa knjig.
Matotu se bo zmešalo
Zgodovina sprememb…

Uuuuuu, lepa, mislim, da bomo imeli 4 leta stavk sindikatov 
Tole je leporečenje iz koalicijske pogodbe:
Tole je pa realnost:
Drugi del, security pa se nanaša, da bo država morala seči v žep namesto podjetij in nuditi
varnost odpuščenim.
Pa še malo več siromašenja proračuna:
In ker vemo, da bo SDS spet rekordno napolnil javno upravo s svojimi zaslužnimi...
Šircelj ga je najebal
Tole je leporečenje iz koalicijske pogodbe:
Uvedba modela flexicurity kot krovnega pristopa k urejanju trga dela, ki
združuje večjo fleksibilnost in varnost zaposlenih
Tole je pa realnost:
Visoka prožnost za podjetja (Flexibility): Podjetja lahko zelo enostavno in hitro zaposlijo ali odpustijo delavce. Ni zapletenih birokratskih postopkov ali dolgih odpovednih rokov.
Drugi del, security pa se nanaša, da bo država morala seči v žep namesto podjetij in nuditi
varnost odpuščenim.
Pa še malo več siromašenja proračuna:
Izplačevanje nadomestila za bolniško odsotnost v breme ZZZS se začne izvajati 20. delovni dan.
In ker vemo, da bo SDS spet rekordno napolnil javno upravo s svojimi zaslužnimi...
Šircelj ga je najebal
Zgodovina sprememb…
Haha vidva sta res posebna, ukinitev najvisjega razreda tako malo vzame iz dohodkov da ni omembe vredno.
Kaj je problem sedaj z dvigom ddv-ja? Kot je Sircelj rekel bolj solidarnega davka od tega ni, placujemo ga vsi, cca 150 evrov vec bo prislo na druzino, noben ne bo propadel bomo pa vsi boljse ziveli (300 miljonov vec v malhi).
Kaj je problem sedaj z dvigom ddv-ja? Kot je Sircelj rekel bolj solidarnega davka od tega ni, placujemo ga vsi, cca 150 evrov vec bo prislo na druzino, noben ne bo propadel bomo pa vsi boljse ziveli (300 miljonov vec v malhi).

Looool:
Seveda, se razume: SDS ima največ podpore med osebami z OŠ ali manj
Nobenega problema ne bi bilo, če ne bi SDS in NSi cele kampanije gradila, na tem, da so davki previsoki in jih bodo znižali.
Ker pa so jo, so navadni smrdljivi lažnjivci.
DDV je pa sicer najmanj solidaren davek in Šircelj je bil proti njegovemu poviševanju. Zdaj pa nima izbire, ker so mu naluknjali
tako luknjo v proračun, da bo moral nekje vzeti
Da pa si razčistiš pojme, da ne boš več uporabljal besed, ki jih ne razumeš:
Reforma nacionalnega preverjanja znanja in mature.
Seveda, se razume: SDS ima največ podpore med osebami z OŠ ali manj
Haha vidva sta res posebna, ukinitev najvisjega razreda tako malo vzame iz dohodkov da ni omembe vredno.
Nobenega problema ne bi bilo, če ne bi SDS in NSi cele kampanije gradila, na tem, da so davki previsoki in jih bodo znižali.
Ker pa so jo, so navadni smrdljivi lažnjivci.
DDV je pa sicer najmanj solidaren davek in Šircelj je bil proti njegovemu poviševanju. Zdaj pa nima izbire, ker so mu naluknjali
tako luknjo v proračun, da bo moral nekje vzeti
Solidarni davki delujejo tako, da tisti, ki imajo več, prispevajo večji delež svojih prihodkov (progresivnost - npr. dohodnina).
DDV deluje ravno obratno, če gledamo delež razpoložljivega denarja:
- Revnejši porabijo vse: Posameznik z nizkimi prihodki (npr. 800 EUR) celotno svojo plačo porabi za preživetje (hrana, položnice, nujni nakupi). To pomeni, da plača DDV na 100 % svojih prihodkov.
- Bogatejši varčujejo in investirajo: Posameznik z visokimi prihodki (npr. 10.000 EUR) za tekoče življenje porabi le del denarja, preostanek pa privarčuje ali investira v delnice in nepremičnine (kjer se DDV ne plačuje). DDV tako plača le na primer na 20 % ali 30 % svojih prihodkov.
Rezultat: Revnejši človek skozi DDV državi odda veliko večji odstotek svoje plače kot bogataš.
Zgodovina sprememb…
BmoQuh ::
Tzpods, odlično, da je Šircelj to rekel hitro na začetku in zdaj sicer kakor uradno postavil na zadnje mesto (MSM forumi se odprejo čez 35').
Moral bi še na dolgo in široko govoriti prej o 900MEUR proračunski luknji ob rekrodni zaposlenosti. Očitno bo moral v šolo retorike - za potrebe MSM, ker je pač nestrukturirano in netaktično povedal, ta fiasko bo pa kmalu pozabljen, brez skrbi - naj malo preveri odnos MSM do takšnih izjav - v svoji butasti tintari pač ne razume, da moraš govor tako propagandno zatvistati, da ti ljudje dejansko verjamejo, da je katastrofa nekaj dobrega - kot da ni imel 4 leta časa poslušati Svobodinega Goloba, verjetno bo šel v zgodovino kot največji upad podpore volilcev v zgodovini Slovenije nasploh.
Komaj čakam, da vidim žlahto na obisku, ko se tako smejali zadnji teden - ni pa se jim dalo dopovedati nič v zvezi s številkami, skoraj tako kot na tem forumu :D No, ob naslednji priliki jih bom malo poprcal, da vidim, kdo bo spet fuge štel, ne bo prvič, točno vem, koga in kako :D
Moral bi še na dolgo in široko govoriti prej o 900MEUR proračunski luknji ob rekrodni zaposlenosti. Očitno bo moral v šolo retorike - za potrebe MSM, ker je pač nestrukturirano in netaktično povedal, ta fiasko bo pa kmalu pozabljen, brez skrbi - naj malo preveri odnos MSM do takšnih izjav - v svoji butasti tintari pač ne razume, da moraš govor tako propagandno zatvistati, da ti ljudje dejansko verjamejo, da je katastrofa nekaj dobrega - kot da ni imel 4 leta časa poslušati Svobodinega Goloba, verjetno bo šel v zgodovino kot največji upad podpore volilcev v zgodovini Slovenije nasploh.
Komaj čakam, da vidim žlahto na obisku, ko se tako smejali zadnji teden - ni pa se jim dalo dopovedati nič v zvezi s številkami, skoraj tako kot na tem forumu :D No, ob naslednji priliki jih bom malo poprcal, da vidim, kdo bo spet fuge štel, ne bo prvič, točno vem, koga in kako :D
c3p0 ::
Recte kar hocte ampak Sircelj je car https://www.rtvslo.si/slovenija/sircelj...
Jaz in Aleš sva pa mislila, da je Boštjančič, grobar podjetij, tista prava izbira.
FireSnake ::
DARS : Za delo ponoči nimamo kadra.
Bratovšek : Stroka nasprotuje delu ponoči.
Vrtovec : Hold my beer
https://x.com/juanmato14/status/2064031...
In kaj smo videli na posnetku iz Postojne. Manj ko deset delavcev, nobene tehnike.......in teologa s čelado.
Tko da res, teolog se "spozna na organizacijo dela", pravi operativec. On to obvlada. Nobenih podatkov o angažiranih delavcih, tehniki.
Če ma kaj časa, bi lahko opravil še kakšno operacijo v UKC ju, ker je zgleda vsestranski.
Upam da jih občani prijavijo, če bojo zganjali hrup.![]()
Razumem, da si manj izobražen in določenih stvari ne znaš analitično razložiti, zato sem jaz zate pripravil preprosto vprašanje.
Nečesa jaz ne razumem:
- bentil si, ker nič ne bodo naredili, da bi dela potekala hitreje (ti si to vnaprej vedel - kako?)
- zdaj so ukrepali, da se bo delalo hitreje a ti spet ni prav
V luči tega, da je to v nasprotju te sprašujem: kaj bi morali narediti, da bi bilo tebi prav?
Poglej in se nasmej: vicmaher.si
Solidarni davki delujejo tako, da tisti, ki imajo več, prispevajo večji delež svojih prihodkov (progresivnost - npr. dohodnina).
Ja ja levaki bi zmeri mal po svoje da vam je prav, bogati so in bodo vedno (naj)vec kupovali, zato bodo tudi placali najvec ddv-ja.
Aja vi bi spet isto progresivno foro kot pri placah, nekdo ki hodi v sluzbo naj placa vecji procent ddv-ja za nakup avta kot nekdo k je na sociali
Sprijazni se, da so volitve mimo.
Hremo naprej!
Prve poteze so že v pravi smeri.
Zanimivo, da te to, da so bile volitve mimo, ni ustavilo, ko so bile prejšnje voltve mimo in si 4 leta jokal in stokal, tarnal, kot majhna
punčka,... Spet hinavščina.
Ker so delali svinjarije in mi kradli iz žepa. Zato!
Glede na to, kako podrobno me spremljaš bi moral do sedaj že vedeti, da mi nobena vlada ni v 4 letih ukradla iz žepa preko 4000EUR na letni ravni.
NOBENA!
In to sem večkrat povedal. Čudno, da si pa tega nisi zapomnil.
Zato mi ne govori o hinavščini, ker sem vseskozi govoril isto.
Vi si pa hitro premislite (davki, krediti ....). Zato si ne drzni govoriti o hinavščini.
harmonkar9 je izjavil:
Tako ja, komaj čakam, da povprašam mlade, čez pol leta, če uživajo pod fašističnim škornjem, ki so ga volili.
Res, prav komaj čakam, da jih natlačijo v vojašnice in na referendumu bom za (čeprav sem sicer ostro proti vojski) služenje vojaškega
roka, mularija se mora naučiti, da moraš biti nor, da voliš desnico. Tale vlada bo boleča lekcija, ki je nikoli ne bodo pozabili.
Zeeeeeeh, smo že slišali: ja, kar pocrkali bomo, ker nam ne vlada pernati blefer.
Aja, saj res, ne bomo ...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: FireSnake ()
Gambino ::
Če ti buteljni zvišajo DDV za sam pol odstotka bojo mel za opravka z več kot samo kolesarji pred parlamentom. Novinarji pa govorite o povprečnem strošku družine, kot da je to taka enostavna računica, da bo izdelek pač 1% dražji? NITI POD RAZNO, izdelek bo VSAJ 4% dražji, vsaj 1% podraži trgovec in vsaj 2% podraži dobavitelj. vstopni in izstopni DDV se plačata 1% več. In to od vlade, ki je obljubljala 15% davke, se vid, da je trenutna vlada del CPAC-a in, da so isti nateguni kot Trumpelj, še igrajo an iste karte.

Miki N ::
Očitno je Jajo kar resno zastavil tole "prijateljstvo" z Nosonjami, že letajo okoli, dobesedno: 
https://www.rtvslo.si/slovenija/letala-...
https://www.rtvslo.si/slovenija/letala-...
Telbanc ::
In kaj smo videli na posnetku iz Postojne. Manj ko deset delavcev, nobene tehnike.......in teologa s čelado.
Tko da res, teolog se "spozna na organizacijo dela", pravi operativec. On to obvlada. Nobenih podatkov o angažiranih delavcih, tehniki.
Če ma kaj časa, bi lahko opravil še kakšno operacijo v UKC ju, ker je zgleda vsestranski.
Razumem, da si manj izobražen in določenih stvari ne znaš analitično razložiti, zato sem jaz zate pripravil preprosto vprašanje.
Nečesa jaz ne razumem:
- bentil si, ker nič ne bodo naredili, da bi dela potekala hitreje (ti si to vnaprej vedel - kako?)
V luči tega, da je to v nasprotju te sprašujem: kaj bi morali narediti, da bi bilo tebi prav?
Dve leti med koronono so zapravili, naredili niso nič, zaj se pa mudi, ko Slovenija stoji.
Meni bi blo prav, da bi takrat ko je bla korona in so ble prazne ceste, naštukali ta tretji pas.
In zaj poslušamo, da je Vrtovec "operativec", ker je spal med korono.
Hvala bogu, nisem cepljen za covid-19.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Telbanc ()

Mato989 ::
Delavec, a kaj poves svoji hcerki al pa sinu, a ves , zdj pride dobra vlada, bomo imel velik denarcka. Sam ta tvoja pa una prjatlca, ne se vec druzit. Oni so bolj revni. mogoce bo umrckala k ne bodo imel za zdravnika.
Pa itak je bedna, nima lepih novih oblek, pa se smucat ne hodi pozimi. Nimas se s tako kaj druzit.
Pa nekak se mi zdi, da sploh verjetno ni tok dalec od resnice.
Bravo, bravo. Upam, da ste ponosni
V pedagoških krogih so se na napoved šolskega ministra Boruta Rončevića glede uveljavitve ideološko nevtralnega izobraževanja odzvali z zagotovili, da so javne šole že danes ideološko nevtralne.
Čakaj: gibljem se tudi v akademskih krogih in tole, kar govorijo v "pedagoških krogih" ne drži.
Res bi rad vedel, kdo je to informacijo dal, ker bi mu takoj poslal elektronsko pošto ali dve.
No daj povej konkreten primer ideolosko nenevtralnega izobrazevanja
No kar daj, samo ne mores a ne? Kar nekaj lazete, laznivec, in si izmisljujete
Spet se je pokazalo, da si navaden pokvarjen laznivec firesnake
Daj vse vire, ki kazejo. Aja jih nimas.
Laznivec.
Primer ideološko nevtralnega izobraževanja je tak kjer ne podajaš VREDNOSTNIH SODB recimo zgodovine ampak jo samo predstaviš...
Recimo če rečeš da nekoč ženske pač niso imele volilne pravice je to ideološko nevtralno, če pa to povežeš s tem da poveš še zraven da zato morajo punce postat feministke in se boriti za privilegije je pa to že ideologija ki v šole ne spada.
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115
Nečesa jaz ne razumem:
Dve leti med koronono so zapravili, naredili niso nič, zaj se pa mudi, ko Slovenija stoji.
Meni bi blo prav, da bi takrat ko je bla korona in so ble prazne ceste, naštukali ta tretji pas.
Med korono je bilo pa kaj drugega za rešvati. Življenja, mogoče.
Vseskozi bleješ eno in isto.
Sploh pa: od kje podatek, da se ni delalo nič. Kje je vir za to trditev?
Ne mi reči, da si jo iz riti potegnil in je vir: trust me bro.
Torej, kje je vir?
-----
Moje vprašanje in tvoje pisnaje ni povezano v nobeni točki. Nisi mi odgovoril na vprašanje.
Vem, da si nizko izobražen, a vprašanje je preprosto. Če ne razumeš, povej. Bom vprašal še na bolj preprosti način in razložil še bolj nazorno.
Nečesa jaz ne razumem:
Torej, kje je vir?
-----
Moje vprašanje in tvoje pisnaje ni povezano v nobeni točki. Nisi mi odgovoril na vprašanje.
Vem, da si nizko izobražen, a vprašanje je preprosto. Če ne razumeš, povej. Bom vprašal še na bolj preprosti način in razložil še bolj nazorno.
Ne vem, vprašal si me, kdaj naj bi delali. In sem ti lepo odgovoril.
Med korono ko so ble prazne ceste.
Ni mi jasno, kako je Dars takrat reševal življenja, in Vrtovec?
Delo takrat na prostem je bilo zaželjeno.......možno je da si ti takrat prejel 7 boosterjev in zaj se to pozna.
Zgodovina sprememb…

[Ker so delali svinjarije in mi kradli iz žepa. Zato!
Glede na to, kako podrobno me spremljaš bi moral do sedaj že vedeti, da mi nobena vlada ni v 4 letih ukradla iz žepa preko 4000EUR na letni ravni.
Ojej, mar res?
in uvedli nazaj dohodninsko olajšavo, ki ti jo je Golobova vlada tako grdo vzela.
Da vidimo, ali je bila ta tvoja famozna olajšava resno mišljena ali pa imam spet prav jaz, ker trdim, da je bila
zadeva samo podtaknjena in so samo tisti, res neumni in neizobraženi, nasedli.
Čakam na ponovno uvedbo te tvoje dohodninsko olajšave... pa bova videla, mar ne?
Zgodovina sprememb…
Preko 4000EUR dodatnih davščin mi zagotovo ne bodo nabili.
S tem, da s tem denarjem niso naredili nič. Pokradli so ga in uničili vse, česar so se dotaknili (zdravstvo, ...)
OK, ne veš.
Razumem. Potem pa drugič malo manj zmedeno piši.
S tem, da s tem denarjem niso naredili nič. Pokradli so ga in uničili vse, česar so se dotaknili (zdravstvo, ...)
Ne vem
OK, ne veš.
Zgodovina sprememb…

4000€ dodatnih davščin mi zagotovo ne bodo nabili.
Saj ti pravim, bova še vse videla, 4 leta si bil glasen in blebetal o dohodninski olajšavi, bova videla,
koliko je bilo na tem, je tvojih citatov dovolj za nekaj strani.
Upam, da boš, v primeru, da je ne uvedejo, premogel dovolj osebne integritete, da boš javno priznal, da si
naiven bebec, mar ne?

Meni se zdi, da ima Jajo tudi dosti smole, vedno ko se glih spravi vladati se zgodi kaka kriza - recimo letos niti pod razno še ni konec preplaha zaradi židarij na BV. Saj ne da bomo letali okrog z gorečimi ritmi samo kak kazalec pa definitivno lahko obrne navzdol - v bistvu če bo svetovna kriza "prikrita" bo za Jajota še slabše, ker bodo vsi pomislili da je on zajebal in da se samo izgovarja.

Meni se zdi, da ima Jajo tudi dosti smole, vedno ko se glih spravi vladati se zgodi kaka kriza - recimo letos niti pod razno še ni konec preplaha zaradi židarij na BV. Saj ne da bomo letali okrog z gorečimi ritmi samo kak kazalec pa definitivno lahko obrne navzdol - v bistvu če bo svetovna kriza "prikrita" bo za Jajota še slabše, ker bodo vsi pomislili da je on zajebal in da se samo izgovarja.![]()
Jajo bo itak zajebal in naredil krizo, od tega SDS živi. Dejansko je še dobro, če bo prava kriza, ker mu je vsaj fabricirati
ne bo treba in bo že škoda, mu je ne bo treba delati.
4000EUR dodatnih davščin mi zagotovo ne bodo nabili.
Saj ti pravim, bova še vse videla, 4 leta si bil glasen in blebetal o dohodninski olajšavi, bova videla,
Upam, da boš, v primeru, da je ne uvedejo, premogel dovolj osebne integritete, da boš javno priznal, da si
naiven bebec, mar ne?![]()
Zdaj, malo težko ti mene žališ (od nekoga, ki ima tako nizko izobrazbo kaj drugega ne gre pričakovati), če ne razumeš tako preprostega pisanja kot smo mu priča zgoraj.
Tisto, česar ti ne razumeš (ali nočeš razumeti) je, da jaz ne pričakujem, da bodo izničili to, kar mi je pernati blefer nabil.
Pričakujem pa, da mi ne bodo nabili toliko, kot mi je on.
Upam, da sem dovolj nazorno razložil in zdaj razumeš.
Bolj preprosto pa, žal, ne znam razložiti. Če ti ne potegne, ti pač ne potegne. Saj nisi sam kriv, da si tak.
Zgodovina sprememb…
Preko 4000EUR dodatnih davščin mi zagotovo ne bodo nabili.
Ne vem
OK, ne veš.
Napisal sem ti, da bi morali delati med korono ko je bil ljubi čas. Naredilo se ni nič. Zaj ti vlečeš besede iz konteksta.
Zakaj bi bilo zmedeno, če človek napiše, da se dve leti ni naredilo nič. Zdaj se pa slikajo u Postojni z desetimi delavci in prižgano lučko, ter vzneseno vpijejo "tretja izmena"- rešeni smo
Ker je treba narisati (in, ker se delaš večjega neumneža, kot dejansko si):
- govorim za trenutno vlado
- še vedno čakam na odgovor (za trenutno situacijo)
- še vedno čakamo na vir za tvojo laž, da se me da korono ni delalo nič (ker to si se preprosto zlagal)
- govorim za trenutno vlado
- še vedno čakam na odgovor (za trenutno situacijo)
- še vedno čakamo na vir za tvojo laž, da se me da korono ni delalo nič (ker to si se preprosto zlagal)
Zgodovina sprememb…

4000EUR dodatnih davščin mi zagotovo ne bodo nabili.
naiven bebec, mar ne?![]()
Zdaj, malo težko ti mene žališ (od nekoga, ki ima tako nizko izobrazbo kaj drugega ne gre pričakovati), če ne razumeš tako preprostega pisanja kot smo mu priča zgoraj.
Tisto, česar ti ne razumeš (ali nočeš razumeti) je, da jaz ne pričakujem, da bodo izničili to, kar mi je pernati blefer nabil.
Pričakujem pa, da mi ne bodo nabili toliko, kot mi je on.
Upam, da sem dovolj nazorno razložil in zdaj razumeš.
Bolj preprosto pa, žal, ne znam razložiti. Če ti ne potegne, ti pač ne potegne. Saj nisi sam kriv, da si tak.
Seveda, zelo dobro te razumem.
Iz dreka, ki si ga 4 leta trosil se vlečeš ampak ne skrbi, če ne uvedejo svoje (in tvoje) famozne dohodninske olajšave
nazaj, se bom hudo smejal, ker bo čisti dokaz, da sta, ti in SDS, polna sranja.
Bova počakala, človek bi rekel, da bi to moralo biti že v interventnem zakonu...
Zgodovina sprememb…
Iz dreka, ki si ga 4 leta trosil se vlečeš ampak ne skrbi, če ne uvedejo svoje (in tvoje) famozne dohodninske olajšave
nazaj, se bom hudo smejal, ker bo čisti dokaz, da si poln sranja.
Jaz se sploh iz ničesar ne vlečem. Od kje ti ta neumnost?
To praviš ti! Ne jaz.
Jaz še danes trdim popolnoma isto, kot sem za pernatega blefreja govoril v preteklosti. Tako, da ne razumem od kje ti neumnost, da se jaz iz česa vlečem.
Glede na tvoja podtikanja se ne pretvarjaj, da kar koli razumeš.
Zgodovina sprememb…

To praviš ti! Ne jaz.
Jaz še danes trdim popolnoma isto, kot sem za pernatega blefreja govoril v preteklosti. Tako, da ne razumem od kje ti neumnost, da se jaz iz česa vlečem.
Je že vredu, z nestrpnostjo pričakujem SDSovo dohodninsko olajšavo z enakim besedilom kot si ga tako dolgo zagovarjal
in norel, kako ti je Golob vzel to olajšavo.
Vem, ti bi rad zdaj govoril o nečem drugem, jaz pa bom ostal kar pri famozni olajšavi...
Zgodovina sprememb…
Malcolm_Y ::
Zdaj se pa slikajo u Postojni z desetimi delavci in prižgano lučko, ter vzneseno vpijejo "tretja izmena"- rešeni smo![]()
Tretja izmena, drugi tir,.... ampak vam tako ni pomoči.
Tampermonkey + AI skript --> trol filter
To praviš ti! Ne jaz.
Je že vredu, z nestrpnostjo pričakujem SDSovo dohodninsko olajšavo z enakim besedilom kot si ga tako dolgo zagovarjal
Vem, ti bi rad zdaj govoril o nečem drugem, jaz pa bom ostal kar pri famozni olajšavi...
Še vedno ne razumeš (razumem, da si manj izobražen ampak zdaj si pa že malo trd):
- ni samo olajšava, od kje ti spet ta neumnost? (to ne bi naneslo toliko)
- gre za ves skupek neumnosti, ki jih je prejad sprejela in mi nabijala davščine (to sem večkrat podaril, ne morem verjeti, da ti še ni potegnilo)
- s tem denarjem pa niso naredili nič (so ga pokradli, v proračun pa naredili še večjo luknjo, kot so jo poerbali od prej
Ne, ne veš: jaz se držim rdeče niti, ti bi pa rad na stran pota, da bi zakril svoje laži, ki si jih natrosil na tej strani in jih ne znaš pojasniti.
No, jaz sem povedal zdaj vse tako, da nadaljnja debata niti ni potrebna.
Zdaj se pa slikajo u Postojni z desetimi delavci in prižgano lučko, ter vzneseno vpijejo "tretja izmena"- rešeni smo![]()
Tretja izmena, drugi tir,.... ampak vam tako ni pomoči.
4 milijone davkoplačevalskih dinarjev je tale predstava za rajo požrla, če se spominjam prav.
4 milijončke za tole prevaro!
Zgodovina sprememb…

To praviš ti! Ne jaz.
Še vedno ne razumeš (razumem, da si manj izobražen ampak zdaj si pa že malo trd):
- ni samo olajšava, od kje ti spet ta neumnost? (to ne bi naneslo toliko)
- gre za ves skupek neumnosti, ki jih je prejad sprejela in mi nabijala davščine (to sme večkrat podaril, ne morem verjeti, da ti še ni potegnilo)
- s tem denarjem pa niso naredili nič (so ga pokradli, v proračun pa naredili še večjo luknjo, kot so jo poerbali od prej
Ne, ne veš: jaz se držim rdeče niti, ti bi pa rad na stran pota, da bi zakril svoje laži, ki si jih natrosil na tej strani in jih ne znaš pojasniti.
No, jaz sem povedal zdaj vse tako, da nadaljnja debata niti ni potrebna.
No jaz sem ti pa tudi, že večkrat povedal, da je olajšava, ki jo je SDSova vlada sprejela tik pred izgubljenimi volitvami
nateg in jo je kot tako Golob moral umakniti, kljub temu, da si vedno znova računal in blebetal, koliko denarja si zaradi
tega izgubil.
Skupaj z ostalimi skrajnimi desničarji na forumu in vsemi fake news glasili SDSa.
In zdaj ima SDS škarje in platno v rokah in pričakujem splošno davčno olajšavo, z enakim besedilom kot je bila ta, ki jo je
Golob umaknil. In pričakujem jo še letos, ker nečesa tako pomembnega, pa SDS zagotovo ne bo izpustila.
Zraven se pa čudim, da ni zadeva že del interventnega zakona, če je bila pa tako odlična, super, nujna, velepomembna SDSovim
medijem in zelotom.
Zgodovina sprememb…
primoz4p ::
Preletim novice na Nova24tv in vidim, kje Janša in kompanija vidijo prihranke.
Morda pa le ne bodo dvignili ddv.
LGBTIQ+ industrijski kompleks v Sloveniji: vsaj 10,3 milijona evrov davkoplačevalskega denarja
V Sloveniji je v zadnjih letih nastal pravi "LGBTIQ+ industrijski kompleks" - mreža nevladnih organizacij in zavodov, ki pod krinko boja za človekove pravice, enakost in vidnost uspešno pretvarja aktivizem v stabilen, visoko donosen posel, financiran skoraj izključno iz javnih sredstev. Podatki iz javne aplikacije ERAR razkrivajo šokantne zneske: te organizacije so skupaj "posrkale" več kot 10,3 milijona evrov davkoplačevalskega denarja.
Kritiki opozarjajo, da gre za sistematično črpanje proračuna za ideološke projekte, ki nimajo širokega družbenega konsenza, medtem ko se osnovne javne storitve (zdravstvo, šolstvo, infrastruktura) borijo s pomanjkanjem sredstev.
Medtem se pripravlja upor na Ministrstvu za kulturo?
https://nova24tv.si/pripravljajo-levica...
Komaj nekaj dni po prevzemu Ministrstva za kulturo se je nova ministrica za kulturo Ignacija Fridl Jarc po navedbah novinarja Bojana Požarja znašla pred prvim resnim izzivom. Slednji opozarja, da naj bi uslužbenci ministrstva, ki so bili zaposleni v času nekdanje ministrice Aste Vrečko, bojkotirali sprejem za zaposlene, ki ga je organizirala nova ministrica. Požar je namreč zapisal, da naj bi sprejem bojkotirali "praktično vsi, razen redkih izjem", njegovi viri pa naj bi opozarjali, da Fridl Jarc na ministrstvu čaka "tihi bojkot". Navedbe za zdaj ostajajo neuradne in jih Ministrstvo za kulturo ni komentiralo.
Ministrstvo za kulturo velja za enega politično najbolj občutljivih resorjev v državi. Poleg kulturne politike odloča o številnih razpisih, financiranju javnih zavodov, medijev in nevladnih organizacij ter razdeljevanju več deset milijonov evrov javnih sredstev. Prav zato menjava na vrhu ministrstva pogosto pomeni več kot samo zamenjavo ministra, saj številni levi "umetniki" in "ustvarjalci", kot tudi nevladniki, lahko ostanejo brez sredstev. Nova ministrica pa prevzema sistem, v katerem so se v zadnjih štirih letih oblikovale tudi kadrovske in interesne mreže, povezane s prejšnjim vodstvom.
Morda pa le ne bodo dvignili ddv.
LGBTIQ+ industrijski kompleks v Sloveniji: vsaj 10,3 milijona evrov davkoplačevalskega denarja
V Sloveniji je v zadnjih letih nastal pravi "LGBTIQ+ industrijski kompleks" - mreža nevladnih organizacij in zavodov, ki pod krinko boja za človekove pravice, enakost in vidnost uspešno pretvarja aktivizem v stabilen, visoko donosen posel, financiran skoraj izključno iz javnih sredstev. Podatki iz javne aplikacije ERAR razkrivajo šokantne zneske: te organizacije so skupaj "posrkale" več kot 10,3 milijona evrov davkoplačevalskega denarja.
Kritiki opozarjajo, da gre za sistematično črpanje proračuna za ideološke projekte, ki nimajo širokega družbenega konsenza, medtem ko se osnovne javne storitve (zdravstvo, šolstvo, infrastruktura) borijo s pomanjkanjem sredstev.
Medtem se pripravlja upor na Ministrstvu za kulturo?
https://nova24tv.si/pripravljajo-levica...
Komaj nekaj dni po prevzemu Ministrstva za kulturo se je nova ministrica za kulturo Ignacija Fridl Jarc po navedbah novinarja Bojana Požarja znašla pred prvim resnim izzivom. Slednji opozarja, da naj bi uslužbenci ministrstva, ki so bili zaposleni v času nekdanje ministrice Aste Vrečko, bojkotirali sprejem za zaposlene, ki ga je organizirala nova ministrica. Požar je namreč zapisal, da naj bi sprejem bojkotirali "praktično vsi, razen redkih izjem", njegovi viri pa naj bi opozarjali, da Fridl Jarc na ministrstvu čaka "tihi bojkot". Navedbe za zdaj ostajajo neuradne in jih Ministrstvo za kulturo ni komentiralo.
Ministrstvo za kulturo velja za enega politično najbolj občutljivih resorjev v državi. Poleg kulturne politike odloča o številnih razpisih, financiranju javnih zavodov, medijev in nevladnih organizacij ter razdeljevanju več deset milijonov evrov javnih sredstev. Prav zato menjava na vrhu ministrstva pogosto pomeni več kot samo zamenjavo ministra, saj številni levi "umetniki" in "ustvarjalci", kot tudi nevladniki, lahko ostanejo brez sredstev. Nova ministrica pa prevzema sistem, v katerem so se v zadnjih štirih letih oblikovale tudi kadrovske in interesne mreže, povezane s prejšnjim vodstvom.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: primoz4p ()

Preletim novice na Nova24tv
Točno toliko si rabil povedati. Ali pa če citiraš neko sranje flateartherjev. Enaka vrednost.
In na Nova24tv ni novic. Je samo strankarska propaganda.
Zgodovina sprememb…
primoz4p ::
Točno toliko si rabil povedati. Ali pa če citiraš neko sranje flateartherjev. Enaka vrednost.
Največja vladna stranka s predsednikom vlade.
Kratkoročen (ali dolgoročen) vladni program ...
Morda alternativa, če se ljudje uprejo dvigu ddv, eu trojka pa v nizkem staru ...
Vsekakor za pogledat, če si želiš informacij.
Nečesa jaz ne razumem:
Torej, kje je vir?
-----
Delo takrat na prostem je bilo zaželjeno.......možno je da si ti takrat prejel 7 boosterjev in zaj se to pozna.
In priporočila o nedruženju ljudi v skupinah? Bi imel na vsakih 20m enega delavca, ki dela nekaj po svoje?

Morda alternativa, če se ljudje uprejo dvigu ddv, eu trojka pa v nizkem staru ...
Ne, ker ves čas lažejo, ni popolnoma nobenega smisla, da bi stran sploh odpiral.
Mi naredi preverjanje vsake laži več dela, kot je od njih koristi.
Kar neko pavšalno dviganje splošne dohodninske olajšave na obstoječe stanje, ko je Golob že vsem dvignil plače v JU in zvišal minimalno plačo, pa tudi ni priporočljivo. Če že bi morali potem razveljaviti vse te zakone prejšnje vlade kar je utopično pričakovati.
No jaz sem ti pa tudi, že večkrat povedal, da je olajšava, ki jo je SDSova vlada sprejela tik pred izgubljenimi volitvami
nateg in jo je kot tako Golob moral umakniti, kljub temu, da si vedno znova računal in blebetal, koliko denarja si zaradi
tega izgubil.
No, si le priznal, da večkrat lažeš in blodiš. Bom razložil, zakaj je temu tako.
Te olajšave pernatemu bleferju ne bi bilo treba odpraviti, kot ti praviš. Ker to sploh ni res.
Če tega ne bi odpravil, bi minimalna plača danes bila 1022€.
Polna usta so vas, kako je treba malim dati več denarja, ko bi se pa to lahko zgodilo je pa pernati s pomočjo levice to preprečil.
Kako hinavsko!
Govoriš, da je to pernati moral umakniti. Kar je laž!
Še več: priznali so, da je bila ukinitev napaka.
Tako, da ti te pravljice in laži govori komu drugemu, hinavec.
In zdaj ima SDS škarje in platno v rokah in pričakujem splošno davčno olajšavo, z enakim besedilom kot je bila ta, ki jo je
Golob umaknil. In pričakujem jo še letos, ker nečesa tako pomembnega, pa SDS zagotovo ne bo izpustila.
Še ena blodnja, ki je zrasla na tvojem zelniku. Ker vlada tega ni obljubila.
Blodnja in nič več.
Zakaj blodnja: v zraku si nekaj izmisliš in pričakuješ, da bo vlada to naredila.
Ti pa si, kdo že?
In potem bo vlada slabo delal, če ne bo točno tako, kot si si ti zamislil
Saj res: pernati blefer je pa obljubil 100 000€ dodane vrednosti na zaposlenega.
Še en vir.
Njemu si pa kar oprostil? Čemu pa o tem ne govoriš? O tem, kar je bilo dejansko obljubljeno.
Zgodovina sprememb…
bm1973 ::
Ima kdo seznam obljub slovenskih politikov skozi leta?
Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje.
Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet
skrivljen, biča vajen in željan! [Ivan Cankar]
Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet
skrivljen, biča vajen in željan! [Ivan Cankar]
Ne, ker ves čas lažejo, ni popolnoma nobenega smisla, da bi stran sploh odpiral.
Mi naredi preverjanje vsake laži več dela, kot je od njih koristi.
Imamo vsaj na izbiro, da teh laži tam ne beremo.
Ti pa lažeš tukaj ves čas. Kar pa ni lepo, ker nimamo izbire in na te laži hočeš-nočeš naletimo.

BREAKING: Jajo je spustil ven trole iz Twitter gulaga!
https://www.zanima.me/vlada-odblokirala...
Sedaj se boste tudi vi tukaj morali načiti novih "akordov", prihaja konkurenca.
https://www.zanima.me/vlada-odblokirala...
Sedaj se boste tudi vi tukaj morali načiti novih "akordov", prihaja konkurenca.
Nečesa jaz ne razumem:
Torej, kje je vir?
-----
In priporočila o nedruženju ljudi v skupinah? Bi imel na vsakih 20m enega delavca, ki dela nekaj po svoje?
Spet sprenevedanje.
No, kot je pri desničarjih, ki so izležavali med korono, in zaj pol Slovenije stoji na avtostradi, zaradi tega....se zgodba nadaljuje še sedaj.
https://reporter.si/clanek/slovenija/no...
"V ponedeljek zvečer, ko je šel novi minister za infrastrukturo Jernej Vrtovec pozirat ob delavcih, ki so ponoči delali, se je skušal ustvariti vtis, da bo zaprti del avtoceste pri Postojni do končanja del tudi ponoči človeško mravljišče.
A na fotografijah je moč videti le eno samo človeško mravljico, pa še ta sedi na tleh pod mostom. Na fotografijah je opaziti še osamljene delovne stroje, kontejnerje in nekaj reflektorjev."
Zgodovina sprememb…
Koronski ukrepi so sprenevedanje? Potem boste pa še levičarji meni rekli da sem anticepilec...
Povej mi eno državo na svetu, ki je med korono prenavljala avtoceste.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: delavec44 ()

tega izgubil.
No, si le priznal, da večkrat lažeš in blodiš. Bom razložil, zakaj je temu tako.
Te olajšave pernatemu bleferju ne bi bilo treba odpraviti, kot ti praviš. Ker to sploh ni res.
Če tega ne bi odpravil, bi minimalna plača danes bila 1022EUR.
Polna usta so vas, kako je treba malim dati več denarja, ko bi se pa to lahko zgodilo je pa pernati s pomočjo levice to preprečil.
Kako hinavsko!
Govoriš, da je to pernati moral umakniti. Kar je laž!
Še več: priznali so, da je bila ukinitev napaka.
Tako, da ti te pravljice in laži govori komu drugemu, hinavec.
Še ena blodnja, ki je zrasla na tvojem zelniku. Ker vlada tega ni obljubila.
Blodnja in nič več.
Zakaj blodnja: v zraku si nekaj izmisliš in pričakuješ, da bo vlada to naredila.
Ti pa si, kdo že?
In potem bo vlada slabo delal, če ne bo točno tako, kot si si ti zamislil
Saj res: pernati blefer je pa obljubil 100 000EUR dodane vrednosti na zaposlenega.
Še en vir.
Njemu si pa kar oprostil? Čemu pa o tem ne govoriš? O tem, kar je bilo dejansko obljubljeno.
Spet se zapletaš v lastne laži in za to obtožuješ sogovornika.
No, pač, da skrajšava tvoje nakladanje, ki ne spremeni ničesar. Golob je zadevo umaknil in ti si tarnal 4 leta.
Golob je povedal, da bo olajšavo v naslednjem mandatu vrnil.
SDS je na vrsti, da olajšavo vrne, pa da jih vidimo. Sicer ti bom 4 leta razlagal, kako me je SDS oškodoval za
tisočake, pa tebe tudi.
ker ste v javni upravi že dobili povišanje plač pod Golobom?
Zgodovina sprememb…
- predlagal izbris: Dimnik ()
Koronski ukrepi so sprenevedanje? Potem boste pa še levičarji meni rekli da sem anticepilec...
Švedi recimo bi lah.
Pa mi tud bi lah, sam je blo treba zganjat histerijo.
Takrat sem bil med korono v hotelu, in smo fino nabasani jedli v jedilnici, tle pa nakladate o priporočenih 20m. Zmerli smo si temperaturo na vhodu in pol gasa-
Zgodovina sprememb…