» »

Desna koalicija: Interventni zakon 2026

Desna koalicija: Interventni zakon 2026

Temo vidijo: vsi
««
82 / 83
»»

Utk ::

Ko so nazadnje tujci imeli pri nas kakšna večja premoženja, so morali potem čakat 60 let da so dobili nazaj. Še zmeraj so pa 3/4 časa na oblasti njihovi ponosni nasledniki. Tako da nekega velikega davka na njihovem mestu jaz ne bi plačeval. Največja nevarnost za premoženje so pa ravno ti, ki jim naj bi plačeval davek.

harmonkar9 je izjavil:

Utk je izjavil:

delavec44 je izjavil:

Ne vem kdo točno je iztiril to temo z nepremičninskim davkom (menda tam nekje, ko se je začel omenjati DDV) ampak pod to vlado ga baje ne bo. Tako da lahko gremo nazaj na topic.

Je pa DDV, če ga že omenjate, eden bolj poštenih davkov. Za razliko od nepremičninskega.

Tako je. Levičarji ga hočejo, ampak so ga nesposobni uvest (oz ga v resnici nočejo) desni ga niti nočejo, so vsaj jasni pri tem.

Se strinjam, levaki ga niso povišali, čeprav lažejo, da ga hočejo, ampak ga v resnici nočejo, domoljubi pa takoj povemo, da ga nočemo, ampak bi ga mogoče povišali, ker ga mogoče ne bi bilo slabo. Nam, uspešnim domoljubnim podjetnikom, je vseeno, če ga Gospod Janša dvigne na 40 %, ker je to še najbolj pošten in logičen davek. Niti s 40 % ne bi imeli najvišjega na svetu, ampak bi bili drugi, za Butanom (50 %) na prvem in pred Madžarsko (27 %) na tretjem mestu.

Jaz sem pisal o drugem davku, ampak ok, razumem da imaš zelo omejen prostor za kontekst.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Utk ()

delavec44 ::

jernejl je izjavil:

delavec44 je izjavil:

Je pa DDV, če ga že omenjate, eden bolj poštenih davkov. Za razliko od nepremičninskega.
Ja, nadvse pošteno je, da stare mame z nakupom predrage moke in krompirja v trgovini financirajo varovanje naložbenih nepremičnin bogatih tujcev, ki so v slovenske nepremičnine vtaknili svoj denar, ker vedo, da jim ga bodo slovenski davkoplačevalci skrbno varovali, ne da bi jim za to zaračunali.

Nepremičninski davek je bolj pošten od DDV-ja, pa tudi bolj učinkovit. Seveda tisti, ki nikdar ne prebirate kake strokovne literature, tega ne veste, potem pa naokrog širite bedarije.

Še posebej očitna bedarija pa je, da bi dvigovali DDV, ki ga itak že poberemo več kot v drugih razvitih državah, če bi lahko dvignili davek od premoženja, ki ga poberemo bistveno manj kot v drugih razvitih državah in je poleg tega še bistveno bolj učinkovit z manj negativnimi učinki na gospodarstvo kot DDV. Vas levakarje gospodastvo prav nič ne zanima, vi bi radi samo še naprej freeridali na račun ostalih davkoplačevalcev in vam je čisto vseeno, če država zaradi tega nazaduje.

Dosti pišeš pa malo pravilnega poveš. Je pa zate vse bedarija kar se ne sklada s točno tvojim prepričanjem. Že to, da se ne strinjaš, mi je dovoljšnja potrditev, da razmišljam pravilno.

harmonkar9 ::

Utk je izjavil:

Jaz sem pisal o drugem davku, ampak ok, razumem da imaš zelo omejen prostor za kontekst.

Domoljubi (brez jasnega citiranja predhodnika, ki piše o dveh davkih) res že težko izluščimo kontekst od vas, nenormalnih in neumnih levakarskih trolov, ker ste že glede vseh možnih davkov napisali vse mogoče neumnosti. Glavna neovrgljiva resnica seveda ostaja, da pravi domoljubi ne bomo domoljubni vladi nič zamerili, če pusti nepošten davek na premoženje v veljavi in poviša pošten DDV na 40 %.

Zgodovina sprememb…

jernejl ::

delavec44 je izjavil:

Dosti pišeš pa malo pravilnega poveš. Je pa zate vse bedarija kar se ne sklada s točno tvojim prepričanjem. Že to, da se ne strinjaš, mi je dovoljšnja potrditev, da razmišljam pravilno.
Pravilnega je toliko, kolikor napišem, pri tebi pa je pravilnega nič ali manj.
Že to, da se tvoje prepričanje ne sklada ne s stroko, ne s priporočili in dokumenti OECD, ne s prakso drugih razvitih držav, vsekakor kaže na to, da se motiš tudi o tem, da razmišljaš pravilno.

A s to stroko in tem oecd, ki so dosegli, da si na zahodu več skoraj nihče ne more privoščit lastnega stanovanja?

jernejl je izjavil:

delavec44 je izjavil:

Pravilnega je toliko, kolikor napišem, pri tebi pa je pravilnega nič ali manj.
Že to, da se tvoje prepričanje ne sklada ne s stroko, ne s priporočili in dokumenti OECD, ne s prakso drugih razvitih držav, vsekakor kaže na to, da se motiš tudi o tem, da razmišljaš pravilno.

Visoko se ceniš, ni kaj.

Mogoče, če je pri meni pravilnega manj kot 0, je to že dvojni minus in da potem spet plus.

Utk je izjavil:

A s to stroko in tem oecd, ki so dosegli, da si na zahodu več skoraj nihče ne more privoščit lastnega stanovanja?

Eh, saj smo mu že ne vem kolikokrat pokazali, da smo v tej obdavčitvi že sedaj v zlati sredini EU držav. Ne bo pa srečen, dokler ne bomo prvi. Meni se ne da več, ker se v par letih ni premaknil v svojem svetem prepričanju niti 0,01%. Čao.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: delavec44 ()

krepelce ::

delavec44 je izjavil:

Utk je izjavil:

Eh, saj smo mu že ne vem kolikokrat pokazali, da smo v tej obdavčitvi že sedaj v zlati sredini EU držav. Ne bo pa srečen, dokler ne bomo prvi. Meni se ne da več, ker se v par letih ni premaknil v svojem svetem prepričanju niti 0,01%. Čao.

Kje smo po obdavčitvi sploh ni pomembno in je zavajujoč podatek. Pomembno je, koga se obdavči in koliko. Če problem ostaja po drugih državah,
ne pomeni, da davek na nepremičnine ne deluje ampak, da je prenizek in ga nekateri še vedno lahko vračunajo v posel.
ENSO will fuck you up... 1877, here we come.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: krepelce ()

Utk je izjavil:

Ja, za razliko od naše "stroke", ki je dosegla, da si pri nas nihče ne more privoščit lastnega stanovanja. Ti in tebi podobni seveda to podpirate in se trudite, da ne bi slučajno dobrih praks iz tujine prenesli v tujino, če imamo pa dober zakon, ki so ga spisali partijci enkrat v času jugoslavije, ki je naštiman tako, da lahko bogatejši živijo na račun revnejših.

delavec44 je izjavil:

Od premoženja poberemo približno tretjino povprečja EU držav, in še manj kot tretjino v primerjavi s povprečjem OECD. Seveda se v par letih niste premaknili v svojem svetem prepričanju niti 0,01%. Moje prepričanje je na drugi strani že ves čas enako kot so priporočila OECD. Moje prepričanje temelji na znanosti in podatkih, tvoje prepričanje pa na modrosti, ki ti jo je v glavo vlil sam Sveti Peter osebno, zato pa ni čudno, da klobasaš neumnosti. Če bi ti kdaj uspelo prebrati kakšno literaturo, bi mogoče vsaj tu in tam imel prav, tako kot pokvarjena ura, zdaj pa pač tega standarda žal ne dosegaš.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: jernejl ()

Jaz sem za to da če uvajamo bistveno spremenjen davek, da ga naredimo boljšega od tistih, ki dokazano ne delujejo. Ti bi pa rad da kopiramo 30 let stare koncepte, ki ne delujejo nič kaj bolje kot 50 let stari.

Utk je izjavil:

Jaz sem za to da če uvajamo bistveno spremenjen davek, da ga naredimo boljšega od tistih, ki dokazano ne delujejo. Ti bi pa rad da kopiramo 30 let stare koncepte, ki ne delujejo nič kaj bolje kot 50 let stari.

Ne, vzamemo koncepte, ki vsaj malo delujejo v tujini in jim dodamo multiplikator davka glede na število nepremičnin v lasti.

In zadeva začne delovati bolje kot v tujini.

Tvoje klasično sranje, kjer ni nič dobro, kar ni idealno, od boga dano in iz pravljice pričarano, je samo še ena tvojih logičnih zablod,
okrog katerih se (po mojem nalašč) vrtiš cele dneve.

Zgodovina sprememb…

Ljudje ne plačujejo 300 evrov davka na vikend v kranjski gori, raje nekoga tam prijavijo, ti bi pa dvignil ta davek na 2 jurja, potem ga bi ziher plačevali.

Tako si butast da se sploh ne zavedaš kako si butast.

Utk je izjavil:

Ljudje ne plačujejo 300 evrov davka na vikend v kranjski gori, raje nekoga tam prijavijo, ti bi pa dvignil ta davek na 2 jurja, potem ga bi ziher plačevali.

Ne bi o tem, kdo je tukaj butast, potenciraš do absurdnosti (še ena logična zabloda, bi te bilo v živalski vrt za postaviti, kot primer homo-brez-sapiens z
gensko zakrnelo logiko) in se počutiš pametnega.

Zgodovina sprememb…

Utk je izjavil:

Ravno nasprotno, ti bi rad uvedel davek, ki dokazano ne deluje nikjer na svetu, zato, da bi premožni še naprej lahko živeli na račun revnejših.

Naj tam prijavijo kogarkoli hočejo, važno je, da bi plačali pošten davek. Če ne zmorejo, naj vikend prodajo ali pa se spravijo delat, da bo dovolj za davek, ne pa, da kradejo denar tistim, ki nimajo ne vikenda ne osnovnega stanovanja, kjer bi živeli.

Pa sej ti praviš da mora bit olajšava, zakaj bi potem plačevali davek za vikend v kranjski gori, če je tam prijavljena žena, čeprav živi z možem v lj?

krepelce je izjavil:

Utk je izjavil:

Ne bi o tem, kdo je tukaj butast, potenciraš do absurdnosti (še ena logična zabloda, bi te bilo v živalski vrt za postaviti, kot primer homo-brez-sapiens z

To niso absurdni primeri, ampak čisto realni. Tudi jaz plačujem davek za hišo v kateri ne živim, dvigni ta davek na 5 jurjev pa pač bom tam "živel", in plačeval še manj kot zdaj.

Zgodovina sprememb…

Utk je izjavil:

Pa sej ti praviš da mora bit olajšava, zakaj bi potem plačevali davek za vikend v kranjski gori, če je tam prijavljena žena, čeprav živi z možem v lj?
Ne, ti praviš, da bi morala olajšava, če bi jo sploh imeli, veljati za vikend v kranjski gori, ne jaz.
Olajšava po tvoji nelogiki bi pa lahko obstajala samo, če bi se z ognjem lahko zmenili, da naj ne uničuje nepremičnin z olajšavami. In če bi se z roparji zmenili, da vsaj ob sobotah in nedeljah nepremičnine z olajšavami pustijo pri miru. Tako je to urejeno tudi v drugih razvitih kapitalističnih državah.

Zgodovina sprememb…

Utk je izjavil:

krepelce je izjavil:

Utk je izjavil:

To niso absurdni primeri, ampak čisto realni. Tudi jaz plačujem davek za hišo v kateri ne živim, dvigni ta davek na 5 jurjev pa pač bom tam "živel", in plačeval še manj kot zdaj.

Če boš malo privil svojo narcistično nastavitev, boš dojel, da si nepomemben prdec v veter, za katerega je čisto vseeno, če ne boš plačeval za tisto bogo drugo
nepremičnino, na katero si tako pretirano ponosen.

Glavno je, da tisti, ki imajo 5+ stanovanj ne bodo mogli živeti v vseh naenkrat.

Butasti desničarji ves čas počnete enako napako, mislite, da ste sami relevantni. Tisti, ki so relevantni, ne debatirajo na tem forumu, ampak imajo za to tebe,
da blebečeš namesto njih.

Zgodovina sprememb…

Tudi če je takih stanovanj 5+ 20,000, pa jih ni, in tudi če jih obdavčiš z 10 jurji, pa jih ne boš, je to usranih 200 mio letno. Ali 200 evrov višji neto letno povprečnemu zaposlenemu. Ali 17 evrov več na mesec.

Lepo in lahko je kričat tax the rich, ampak v Sloveniji se ta matematika ne izide, ker prekleto dobro bogate naženete še preden bi postali bogati.

Zgodovina sprememb…

Tudi če bi tvoja nelogika držala, pa ne, je 200 mio obremenitve bogatih na račun razbremenitve ostalih pač boljši začetek kot nič.
Ker še bolj butasto je to tvojo nelogiko o pomanjkanju bogatih razviti v misel, da nima smisla razbremenjevati manj bogatih, če ni bogatih. Na tak način bi kvečjemu vztrajal pri tem tvojem "bogate naženete še preden bi postali bogati".

Sicer pa je naša država od državljanov sposobna pobrati nadpovprečno davkov od dohodkov in od potrošnje (DDV), zato je idiotizem meniti, da bi pa pri obdavčitvi nepremičnin bilo popolnoma drugače in bi se tam slovenci nenadoma izjemno izogibali davkom, da državi ne bi uspelo pobrati skoraj nič tovrstnega davka. Če bi država imela interes, bi lahko tudi od premoženja komot ljudem pobrala nadpovprečno davkov.
Če bi bili slovenci tako strašno iznajdljivi pri izogibanju davkov in država tako zelo nesposobna pri pobiranju davkov, se tudi od dohodkov in potrošnje ne bi nabralo kaj veliko davka.

Zgodovina sprememb…

Zato ker ob vsaki taki brilijantni ideji kako bomo obdavčli bogate, največ plačamo tisti, ki že itak plačamo preveč. Ker zares bogatih nimamo, je tudi raja s 1800 neto dovolj dobra da se ji pobere čim več. 1800 neto je nekje meja ko 2 zaposlena z enim otrokom plačata polno ceno vrtca, in ostaneta brez doklad, enako kot milijonar z 10 stanovanji.
Tako da fuckoff.

Zgodovina sprememb…

Utk je izjavil:

Zato ker ob vsaki taki brilijantni ideji kako bomo obdavčli bogate, največ plačamo tisti, ki že itak plačamo preveč. Ker zares bogatih nimamo, je tudi raja s 1800 neto dovolj dobra da se ji pobere čim več.
To je ravno zaradi tebe in tebi podobnih, ki bi prekomerno obdavčevali tiste s 1800 neto (tako z visoko obremenitvijo plač kot visokim DDV-jem), zato da lahko tiste, ki imajo veliko premoženja, obdavčite premalo.
Briljantne ideje o obdavčitvi bogatih ne zajemajo 1800€ plače, ampak premoženje. Tega ti seveda ne razumeš, ker ti po glavi rojijo zgolj butaste ideje.

Utk je izjavil:

Levaki lažejo, da ni nek kunšt v zakon zapisati, da samo prijava družinskega člana ne zadošča več, ampak bi se moralo tudi lastništvo prenesti (kar prinaša tudi razne davčne pasti kasneje pri potencialnem prepisovanju nazaj in zato ni več tako gladko za utajevalca). In da je to celo že bilo v predlogu, ki ni bil sprejet.

Levaki prav tako lažejo, da ima marsikdo več nepremičnin kot družinskih članov, da bi jim jih lahko vse prepisal, in da bi se najmanj v tistih primerih za lastnika podražilo. Ampak domoljubi vemo, da to ni res in se temu davku res čisto vsak lahko izogne.

Zgodovina sprememb…

Levaki predvsem lažejo da hočejo ta davek. Če ga bi hoteli, ga bi v 4 letih sprejeli.
Ker je tudi Boštjančič naračunal da se številke ne izidejo, ga niti niso zares poskusili.

Utk je izjavil:

Levaki predvsem lažejo da hočejo ta davek. Če ga bi hoteli, ga bi v 4 letih sprejeli.
Seveda levaki nočete zakona po vzoru drugih kapitalističnih držav, če vam pa partijski zakon precej bolj ustreza.
Kateri kaviar levičar bi si pa želel začeti plačevati pošten davek na nagrabljeno premoženje, če ste pa že vse življenje navajeni živeti na račun drugih.

Zgodovina sprememb…

Utk je izjavil:

Ker je tudi Boštjančič naračunal da se številke ne izidejo, ga niti niso zares poskusili.

Ja, to smo že namanj 10x obnovili, da golobja hunta tega ni hotela skozi spravit, zato bomo domoljubi ponovili še enkrat. Ampak levaki še kar debatirajo o potencialnih zakonih ne glede na pernatega, kot da jim pernati sploh ni pomemben vsako minuto življenja in pri vsaki besedi, kot je nam domoljubom pomemben Gospod Janša. Naj si pri nas domoljubih pogledajo pravo zvestobo.

Utk je izjavil:

Tudi če je takih stanovanj 5+ 20,000, pa jih ni, in tudi če jih obdavčiš z 10 jurji, pa jih ne boš, je to usranih 200 mio letno. Ali 200 evrov višji neto letno povprečnemu zaposlenemu. Ali 17 evrov več na mesec.

Lepo in lahko je kričat tax the rich, ampak v Sloveniji se ta matematika ne izide, ker prekleto dobro bogate naženete še preden bi postali bogati.

Kot običajno, spet ne razumeš. Cilj je ustaviti kopičenje stanovanj. Ker naredi višina cena stanovanj tako luknjo v proračune ljudi, da tudi, če ves ta denar od
davka za napremičnine, zabrišemo direktno v smetu, kot družba profitiramo mnogo več, od nataliteta do razpoložljivega denarja za druge stvari, namesto koncentracije
pri tistih, ki ga tako ali tako ne morejo razpršeno zapravit.

In mimogrede, 200 miljonov bo pri miljardni luknji, ki jo boste zvrtali v proračun in še dodatnih treh miljardah, ki jih boste posredno ali neposredno pokradli, mnogo bolje kot nič.

Zgodovina sprememb…

Mimogrede, to pa je nekaj kar bi pa moralo biti v interventnem zakonu, ker imajo lastniki večih stanovanj 2 generacije za talce svojega pohlepa.

Pa seveda, nepremičnin v interventnem davku ni, ker koalicija ne smatra stanja mladih, katerih marsikdo je volil za njih, problem, ki bi ga bilo
vredno reševati. So jim nepomembni.

Pa pač ni in so rekli da tudi v planu drugih zakonov te koalicije ne bo. Svoje želje uveljavljaj pa na volitvah in glasuj za stranko, ki ti obljublja čim večji nepremičninski davek.

Zgodovina sprememb…

FireSnake ::

krepelce je izjavil:

Utk je izjavil:

Pa nisem sploh rekel, da bi morala bit vrednost merilo za davek. Lahko so tudi m2. Ampak naj bojo spet za vse enako.

Tako ja, pa število nepremičnin je multiplikator davka. Če imaš recimo 4, plačaš 8x višji davke pri vseh. Pa da vidimo, če bo še problem kupiti prvo nepremičnino.

In čemu pernati ni tega naredil?
Nadalje: kaj ima to opraviti z naslovom teme?

krepelce je izjavil:

Utk je izjavil:

Eno je sistem, drugo pa konkretna situacija v neki firmi.

Saj ti pravim, da nimaš blage. Ko boš enkrat delal v veliki korporaciji boš razumel, do takrat pa nekaj na pamet blebetaš.

Jaz pa verjamem, da vi, manj izobraženi, tudi niste požrli vso pamet tega sveta. Skupno vam je pa eno: pamet bi pa vsem solili.
Malo čudno, ni?

krepelce je izjavil:

Nisi na nivoju, absolutno ne, ne z izobrazbo (osnovnošolska, kot večino volilcev SDS), ne z izkušjami (couch potato).

Počni, kar te je volja. A, če bi jaz bil ti ne bi omenjal tega stavka.
Glede na to kako klavrno se je končala tvoja izobraževalna pot :P
Poglej in se nasmej: vicmaher.si

Zgodovina sprememb…

kamiKaZaA ::

delavec44 je izjavil:

Pa pač ni in so rekli da tudi v planu drugih zakonov te koalicije ne bo. Svoje želje uveljavljaj pa na volitvah in glasuj za stranko, ki ti obljublja čim večji nepremičninski davek.

Točno to!

Nepremičninskega davka pod to vlado ne bo. Je imela prejšnja vlada dosti večjo koalicijo, pa tudi ni tega sprejela. Konec zgodbe glede nepremičninskega davka, ker ga desni ne bodo uvedli in so se glede tega izjasnili, levi pa bi ga radi, pa nimajo jajc za to. Zdaj pa še naprej tulite v luno kak bi bilo fajn, če bi sprejeli nepremičninski davek. To je edino kaj še vam ostane. :D

kamiKaZaA je izjavil:

Nepremičninskega davka pod to vlado ne bo.

Res je, to smo domoljubi notarsko overili, se mi zdi.

Žal pa tudi že imamo nepošten nepremičninski davek, ki so imenuje davek na premoženje, za katerega se domoljubi ne moremo odločiti, ali je bolj levakarski ali manj levakarski od levakarskih novejših predlogov.

Zgodovina sprememb…

link_up ::

Kdaj zacne zdaj to veljati? Bi bilo ze davno cas, da dajo davek od najemnine nazaj na 15%. Koga se caka?!?
In and Out

Siso ::

V Italiji tudi veliko razpravljajo o davku na premoženje,razbremeniti plače (po bruselsko)
In od 2 miljona brez prve hiše 1%,od 5 miljonov 1,7% ,od 8 do 20 miljonov 2,1 % in nad 20 miljonov 3,5 % na vse premoženje

tzpods ::

link_up je izjavil:

Kdaj zacne zdaj to veljati? Bi bilo ze davno cas, da dajo davek od najemnine nazaj na 15%. Koga se caka?!?

Ne morem drugace reci kot pa barabe od sindikatov zavlacujejo, zakonsko imajo 15 dni casa da vlozijo pritozbo na ustavno sodisce. Konec tega tedna se jim rok iztece, tako da predvidevam bojo to storili na zadnji dan.
Sele potem ima ustavno sodisce 30 dni casovni rok, da odloci ali bo referendum ali ne. Takoj za tem oziroma zelo kmalu, zakon zacne veljati, ker referenduma ne bo moglo biti, pika dokoncna pika!

kamiKaZaA ::

Siso je izjavil:

V Italiji tudi veliko razpravljajo o davku na premoženje,razbremeniti plače (po bruselsko)
In od 2 miljona brez prve hiše 1%,od 5 miljonov 1,7% ,od 8 do 20 miljonov 2,1 % in nad 20 miljonov 3,5 % na vse premoženje

???

Tu pa človek res potrebuje podnapise, če želi razbrati kaj je ta bot želel povedati?

Siso ::

Predlog obdavčitve premoženja, menda preko referenduma

Na mizo bo dano partnerstvo za razvoj.
Glede na to, da so levaki tako polni idej za razvoj bodo zagotovo pristopili.

In nam bodo vsi še bolj zavidali.

Siso je izjavil:

Lepe meje. Se strinjam, če to pomeni da je pod 2 mio brez prve hiše 0%. Krepelce bi se strinjal, da zajamemo tiste z 10 nepremičninami.

Telbanc ::

FireSnake je izjavil:

Seveda, zaj Jajo sam še nuca enga, da bo nanj zvalil krivdo, ko bo šlo vse narobe.

Kako kaj avtocesta pri Postojni so sigurno že fertik? :D
Hvala bogu, nisem cepljen za covid-19.

Telbanc je izjavil:

FireSnake je izjavil:

Seveda, zaj Jajo sam še nuca enga, da bo nanj zvalil krivdo, ko bo šlo vse narobe.

Kako kaj avtocesta pri Postojni so sigurno že fertik? :D

A ni pernati želel vlado narodne enotsnoti?
Zdaj ima popolno priliko, da to, e čemer je blebetal, tudi uresniči.
Zdaj: on je blebetal pa mi ni ratalo. Zdaj mu pa rešitev ponuja pleško. Samo norec bi to zavrnil.
Ali ne?

Kaj ima vlada, ki se je šele sestavila, z avtocesto?
To boš zagotovo znal pojasniti. Drži?

Zgodovina sprememb…

Ja no, glede da ma Jajo četrti mandat,(plus Vrtovec 2) pol sigurno nekaj ma z to avtocesto. Ane. V njegovih mandatih se ni gradilo niti novih stanovanj, niti reševalo avtocestne problematike, poglej si statistiko, kolko fletov se je zdradilo pod njegovo "strahovlado". Nikdar ni Jajo jamral, da je treba nekej narest z tem cestnim križem.....aja, takrat še ni blo zastojev, tretji pas se začne gradit, ko v treh pasovih stojijo od unca do Ljubljane....

Sicer no, smo lepo videli na stranki SLS kako se tej zadevi streže.

Ko te v vladi narodne enotnosti ne potrebujejo, čevelj u rito. :))

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Telbanc ()

Hmmm, potem je pa čudno, da je šivilja odpirala uvoz na avtocesto za katerega je prostorski načrt podpisal vlada jajota.
Pod pernatim se tudi ni nič zgradilo - kar se je odprlo je bil plod Šarca, če se prav spominjam.

In ne vem od kje vam ideja, da vam bo država kar koli zgradila? mesečnika so bila polna usta, pa ni naredil nič. Dajte si zabit v glavo, da boste ta problem morali rešiti sami. Med tem, ko vi jamrate, jaz kupujem drugo nepremičnino. Vi pa še kar jamrajte pa čakajte. Do penzije, če bo treba. Mogoče pa potem bo :)

Pernati je proti širjenju avtocest.

Glede na to, kaj praviš: so nam avtoceste zgradili vesoljci?

Daj, počasi se odloči kako se boš lagal. Vem, da si nizko izobražen ampak daj se malo potruditi, no (če že želiš debatirati na določeno temo).

Zgodovina sprememb…

Telbanc je izjavil:

Ko te v vladi narodne enotnosti ne potrebujejo, čevelj u rito. :))

Še nedolgo nazaj ste levaki to želeli in tarnali, ker N.Si tega ni hotela sprejeti.
Dajte se uskladiti, ker se tako lažete in spreminjate mnenje, da eni več ne sledimo.

Squirrel je izjavil:

c3p0 je izjavil:

Squirrel je izjavil:

Dej, ne deli se bolj butastega kot si. Vsi vemo, na kaj se nanaša izraz pocestnica, razen neizobraženci s slabim besednim zakladom. Si med njimi?
To, da se je avtorica knjige igrala z besedo ne pomeni prav nič, človek mora biti prav posebno spran, predvsem pa neizobražen, da se oklepa takšnih nitk.
Ja pocestnica pomeni točno to, kar pravi levica in ne kar pravite neizobraženi skrajni desničarji.

Zavržeš predložene dokaze in zdaj trdiš, da se je Benki Pulko zmešalo, ker si pravi pocestnica? Zraven tega je Stevo (ne morem verjet, da ga zdaj kao branim, lol) rekel "pocestniško obnašanje" in ne pocestnice. Je pa dobro meso za stekle bevskačice. Damn, je to še slabši naziv od pocestniškega obnašanja? Daj, povej mi, ti očitno veš.

Dokaze? Ti si pa res en neizobražen čudak. Dokaze česa?
Edini dokaz, ki si ga dal, je, da imaš slab besedni zaklad, da nisi ravno načitan in da ne razumeš osnovnega pomena besed.

Kaj pravi Slovar slovenskega knjižnega jezika? https://fran.si/iskanje?View=1&Query=po...

pocéstnica -e ž (ẹ̑)
slabš. prostitutka, ki si pridobiva stranke na cesti, ulici: ulice, na katerih postavajo pocestnice; zgodbe o pocestnicah; ravna z njo kot s pocestnico zelo nespoštljivo / družiti se s pocestnicami vlačugami, prostitutkami; postala je prava pocestnica
Celotno geslo Sinonimni Kliknite, če želite geslo skopirati v odložišče
pocéstnica -e ž
GLEJ SINONIM: prostitutka
GLEJ ŠE: prostitutka

Evo, to ti je edini legitimni dokaz, ki ga rabiš za razumeti pomen besede.

To, da izbrskaš random neko knjigo, ki ima naslov, kakršnega pač ima, ničesar ne spremeni. Gotovo obstaja tudi knjiga z naslovom "I am a Slut", ali pa kaj podobnega, ker želi biti avtorica provokativna al pa kaj, pa če kateri to rečeš, vseeno to ni izrečeno kot kompliment.

Dokazuje pa samo, kako močno si želiš žaljivo in poniževalno besedo prek nekega obskurnega primera prikazati drugače, kot je njen uveljavljen pomen in kot je bilo usmerjeno ženskam političnega pola, ki ga ne maraš.

Klik.

Zgodovina sprememb…

FireSnake je izjavil:

Hmmm, potem je pa čudno, da je šivilja odpirala uvoz na avtocesto za katerega je prostorski načrt podpisal vlada jajota.
Pod pernatim se tudi ni nič zgradilo - kar se je odprlo je bil plod Šarca, če se prav spominjam.

In ne vem od kje vam ideja, da vam bo država kar koli zgradila? mesečnika so bila polna usta, pa ni naredil nič. Dajte si zabit v glavo, da boste ta problem morali rešiti sami. Med tem, ko vi jamrate, jaz kupujem drugo nepremičnino. Vi pa še kar jamrajte pa čakajte. Do penzije, če bo treba. Mogoče pa potem bo :)

Pernati je proti širjenju avtocest.

Glede na to, kaj praviš: so nam avtoceste zgradili vesoljci?

Daj, počasi se odloči kako se boš lagal. Vem, da si nizko izobražen ampak daj se malo potruditi, no (če že želiš debatirati na določeno temo).

Poskušaj napisat kaj sta Janša in Vrtovec glede na svoje mandate, Janša jih je imel že 3 Vrtovec že enega na infrastrukturi, kaj sta naredila da se danes ne bi cijazili pol dneva od MB do Obale. In kaj sta naredila na področju stanovanjske politike.

Verjetno tako kot ti, še nista slišala za pojme kot so štetje prometa, kratkoročni, srednjeročni, dolgoročni plani.

Ne zanima me, kaj ti kupuješ za eno luknjo 300 m od jedske elektarne za 3000 evrov. :D

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Telbanc ()

Spet hajanje iz teme pogovora: se to vam, manj izobraženim, vseskozi dogaja, da izgubite rdečo nit?

Glede tega:

Telbanc je izjavil:

Verjetno tako kot ti, še nista slišala za pojeme kot so štetje prometa, kratkoročni, srednjeročni, dolgoročni plani.

Zanimivo: manj izobraženi bi radi učili druge :))
Žalitve na vsakem koraku. Mogoče to pride iz kompleksa, da niste uspeli pridobiti omembe vredne izobrazbe?

Zdaj pa resno:
Fant, o stvareh o katerih jaz nisem le slišal ampak z njimi delal ti sploh veš ne, da obstajajo :))
Tako, da previdno s poskusi napihovanja in poniževanja. Ker sam sebi nastaviš ogledalo in se še bolj razgališ.

Zgodovina sprememb…

c3p0 ::

Izraz pocestniško ne degradira v "pocestnica". Sicer spoštovanja vredna ženska Benka Pulko in njena knjiga gor ali dol.

Delanje neumnosti iz sebe, iz strani levakov je povsem nepotrebno, pa ne da se morajo kaj pride trudit. Jasno je, kaj je Stevo mislil. Delajo zgago in to je šele začetek.

Iz desne sredine še vedno pogrešam kolaž vulgarnosti prejšnje vlade, npr. kratko verzijo ~30 minut. Dviganje krila v parlamentu, glivični rdeči šolni, lizanje žličke, najstniško gledanje v telefon... pocestniško obnašanje?

FireSnake je izjavil:

Tako, da previdno s poskusi napihovanja in poniževanja. Ker sam sebi nastaviš ogledalo in se še bolj razgališ.

Vprašanje je bilo, kaj sta Janša in Vrtovec v svojih prejšnjih mandatih za katere sta bila pošteno plačana, naredila na področju stanovanske gradnje in razvoja avtocestnega križa?

Telbanc je izjavil:

1) Verjetno tako kot ti, še nista slišala za pojme kot so štetje prometa, kratkoročni, srednjeročni, dolgoročni plani.

2) Ne zanima me, kaj ti kupuješ za eno luknjo 300 m od jedske elektarne za 3000 evrov. :D

1) nisi se pa pozabil napihovati. Glede na tvojo stopnjo izobrazbe žališ sam sebe.

2) Ne bi povedal, če me pa že vlečeš za jezik: za 330 000 pa res. Zdaj se pa požri :))

-------------------------------

Nazaj na temo:
Novi v. d. direktorja Urada vlade za komuniciranje (UKOM) Sebastjan Jeretič je sporočil, da so na družbenih omrežjih odblokirali vse uporabnike, ki so jih vladni profili v preteklem mandatu blokirali. Pri tem je poudaril, da to ne pomeni strinjanja z njihovim stilom komunikacije, za to potezo pa so se odločili, ker gre za profile države, ki mora biti odprta do svojih državljanov.

Vir.

Kako to, da so ti vključujoči levaki koga blokirali?

Zgodovina sprememb…

FireSnake je izjavil:

Nazaj na temo:
Novi v. d. direktorja Urada vlade za komuniciranje (UKOM) Sebastjan Jeretič je sporočil, da so na družbenih omrežjih odblokirali vse uporabnike, ki so jih vladni profili v preteklem mandatu blokirali. Pri tem je poudaril, da to ne pomeni strinjanja z njihovim stilom komunikacije, za to potezo pa so se odločili, ker gre za profile države, ki mora biti odprta do svojih državljanov.

Vir.

Kako to, da so ti vključujoči levaki koga blokirali?

Gotovo zdaj domoljubni vladni profili ne bodo namesto uglajenih domoljubov blokirali primitivnih levakov, ker se zavedajo pomembnosti svobode govora, tako kot Gospod Janša kot premier ni še nobenega državljana blokiral. Če bo kateri levak začel lagati, da domoljubi ne spoštujemo svobode govore, mu bom začel domoljubno stiskat izbris.

Zgodovina sprememb…

FireSnake je izjavil:

krepelce je izjavil:

Utk je izjavil:

Pa nisem sploh rekel, da bi morala bit vrednost merilo za davek. Lahko so tudi m2. Ampak naj bojo spet za vse enako.

Tako ja, pa število nepremičnin je multiplikator davka. Če imaš recimo 4, plačaš 8x višji davke pri vseh. Pa da vidimo, če bo še problem kupiti prvo nepremičnino.

In čemu pernati ni tega naredil?

Kaj, če bi se iz ognjenega črva raje preimenoval v whataboutčrv? Ker si absolutni rekorder v whataboutizmih...

FireSnake je izjavil:

Tudi projekte - zato 3 leta praktični nismo črpali EU sredstev.

Kar je seveda še ena laž zajedalskega črva...

Zgodovina sprememb…

FireSnake je izjavil:

Klik.

Levaki že kar njegovih v komentarjih želijo diskreditirati vrhunskega domoljubnega misleca, gospoda Macarola:

Kričijo lektorji. Kričijo jezikoslovci. Kričijo poslanke Svobode (...) Razliko razume vsak, ki je pri slovenščini poslušal in ne le čakal zvonca.

Torej so po vaše lektorji in jezikoslovci pri slovenščini čakali na zvonec?

Zgodovina sprememb…

««
82 / 83
»»