Forum » Loža » Desna koalicija: Interventni zakon 2026
Desna koalicija: Interventni zakon 2026
Temo vidijo: vsi
harmonkar9 ::
Tistih par 100EUR praviš ti da je davek? Na pol milijona in vec premoženja? Sem mislil da si bolj pameten. Najbrž je tako kot je rekel nekdo prej, taki kot sta vidva sta si nagrabila premoženje in zdaj hočeta da vas drugi zivijo preko njihovih davkov.
Tako je, saj si je sam kriv da ima že 40 let hišo v Ljubljani in je sedaj vredna milijon (kar mu sicer bolj malo pomaga). Naj se preseli v Kočevje v bajto za 150kEUR in bo plačeval manj. Požrešneš en.
Nima veze, da so za hišo že bile plačane vse davščine in dajatve. Dajmo kar še en pavšalni letni davek, da se čim prej razlasti. Pri tem pa pozabimo na delnice, zlato, kripto, jahte, umetnine in ostalo premoženje.
Itak pa menda v koalicijski pogodbi piše, da davka na nepremičnine v tem mandatu ne bo. Tako da lahko date na hladno za 4 leta.
K odaja, tudi pobere kocevsko najemnino, in ne oderuske, Ker ima nepremicnino v Ljubljani?
Res smo domoljubni najemodajalci zelo radodarni in oddajamo v Ljubljani po kočevskih najemninah, ampak Delavec44 je izpostavil primere revežev, ki v milijonskih ljubljanskih hišah živijo sami in jih ne oddajajo in ti več kot oprostitve do 160m2 površine ne dobijo, zato se morajo masovno selit v Kočevje.
Sta samo dve opciji za postenost ali ni davka na nic, ali pa je davek na vse.
Tukaj mislim res na vse avto, delnice, hise, ne druga, tretja in neke izjeme da se prepisuje nepremicnine na zeno in staro mamo, na vse!
Se strinjam. Ampak levaki si seveda vedno izmislijo neko vmesno varianto in naših razumnih domoljubnih kriterijev za poštenost sploh ne upoštevajo. Če hočejo posegat na nepremičninski trk, naj obdavčijo tudi avte enako!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: harmonkar9 ()
jernejl ::
Če je oprostitev 160 m2, naj bo 160 m2 za vse. Brez pogojev da je to ena nepremičnina ali da moram živet v njej. Ker nikogar nič ne briga kje živim, niti če imam 100 m2 plus 60 m2 ali 160.Absolutna kozlarija. Še kako ljudi briga, kdo kje živi, ker ni prav nobenega razloga, da bi morali bogatim tujcem, ki se odločijo, da bodo svoje premoženje hranili v slovenskih nepremičninah, častiti neko oprostitev.
Utk ::
Če je slovenski rezident, naj živi kje hoče, če ni, pa tudi. Samo da potem pač nima olajšave. Samo to nima nobene veze s tem na katerem naslovu živi.
Levaki bi radi ljudi nepošteno diskriminirali in ločevali na tiste, ki v nepremičnini samo živijo, in tiste, ki jih zbiramo. To je protiustavno, ampak se vseeno vleče že veliko let, ker levakarsko krivosodje proti temu ne naredi nič! Na srečo je vsaj Gospod Janša obljubil, da bo ukinil nepošteni davek na premoženje, se mi zdi.
Zgodovina sprememb…
Da, to da bi nek bogataš za vilo z bazenom plačeval manj oz nič davka kot nekdo, ki je podedoval pol podrtije v pizdi materni, sam pa živi v neki garsonjeri, je dejansko nepošteno.
Tudi to če nekdo živi pri neki ženski, svoje stanovanje pa oddaja (na kar itak plača svoj davek), tudi ni nek razlog da bi moral plačevat več kot če bi sam živel v svojem stanovanju. Kvečjemu je to za vzpodbujat...
V Kranjski gori je prijavljenih kar nekaj Ljubljančanov, da ne plačujejo tega, za vas strašno nizkega, davka. Če bi imeli olajšavo na m2 ali vrednost, bi plačevali kolk bi, ne glede kje so prijavljeni. Po kateri definiciji poštenja to ni bolj pošteno?
Tudi to če nekdo živi pri neki ženski, svoje stanovanje pa oddaja (na kar itak plača svoj davek), tudi ni nek razlog da bi moral plačevat več kot če bi sam živel v svojem stanovanju. Kvečjemu je to za vzpodbujat...
V Kranjski gori je prijavljenih kar nekaj Ljubljančanov, da ne plačujejo tega, za vas strašno nizkega, davka. Če bi imeli olajšavo na m2 ali vrednost, bi plačevali kolk bi, ne glede kje so prijavljeni. Po kateri definiciji poštenja to ni bolj pošteno?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Utk ()
Da, to da bi nek bogataš za vilo z bazenom plačeval manj oz nič davka kot nekdo, ki je podedoval pol podrtije v pizdi materni, sam pa živi v neki garsonjeri, je dejansko nepošteno.
Meni kot domoljubnemu strokovnjaku za nepremičnine se tudi zdi nepošteno, da je za pol podedovane podrtije sredi ničesar višja osnovna vrednost kot del nad 160 m2 na elitni vili. Najhuje je pa to, da ti levaki roko zvijajo na sodišču, da sprejmi neuporabno dediščino.
Zakaj si rekel del nad 160 m2? Pol podrtije nima 160 m2 olajšave če ne živi tam.
Levaki lažejo, da sem o delu nad 160m2 pisal pri naseljeni vili, ne pri polovici nenaseljene podrtije:
del nad 160 m2 na elitni vili
In levaki lažejo tudi, da vila tudi nima olajšave, če lastnik ne živi tam.
Zgodovina sprememb…
Da, to da bi nek bogataš za vilo z bazenom plačeval manj oz nič davka kot nekdo, ki je podedoval pol podrtije v pizdi materni, sam pa živi v neki garsonjeri, je dejansko nepošteno.Slovenija je socialna država in če že komu kaj častimo, lahko ljudem častimo varovanje stanovanja, kjer živijo, do neke mere, ne pa naložbene nepremičnine ali pa gradu s 100 sobanami. Tako bogati pa nismo, zato naj si taki, ki si to lahko privoščijo, vse te storitve kar sami sebi častijo, brez olajšav.
Če jim to ne paše, pa lahko to nepremično premoženje prestavijo v kako drugo razvito državo, kjer ne bo nič bolje.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: jernejl ()
Malo se mi pa tudi dozdeva, da si en nesposoben levak. Motijo te vile, ki smo jih uspešni domoljubni podjetniki kupili s svojo podjetnostjo in trdim delom in živimo v njih, objokuješ pa neke levake, ki jim je pol podrtije padlo v naročje prek dediščine. Zaradi vas levakov smo potem nekonkorenčni, če uspešni domoljubni podjetniki še na domačo vilo ne moremo dobit neke solidne oprostitve davka. Levak bo itak zapravil za bedarije in je bolje, da vsaj nekaj denarja od podrtije da v proračun, da bo za kakšno dobro podjetniško subvencijo za nas. Mi, uspešni domoljubni podjetniki, pa bomo prihranjen davek na našo domačo vilo pametno investirali v gospodarstvo in konkorenčnost. Naslednje se boste levaki verjetno še na naše jahte spravili.
krepelce ::
Tistih par 100EUR praviš ti da je davek? Na pol milijona in vec premoženja? Sem mislil da si bolj pameten. Najbrž je tako kot je rekel nekdo prej, taki kot sta vidva sta si nagrabila premoženje in zdaj hočeta da vas drugi zivijo preko njihovih davkov.
Tako je, saj si je sam kriv da ima že 40 let hišo v Ljubljani in je sedaj vredna milijon (kar mu sicer bolj malo pomaga). Naj se preseli v Kočevje v bajto za 150kEUR in bo plačeval manj. Požrešneš en.
Nima veze, da so za hišo že bile plačane vse davščine in dajatve. Dajmo kar še en pavšalni letni davek, da se čim prej razlasti. Pri tem pa pozabimo na delnice, zlato, kripto, jahte, umetnine in ostalo premoženje.
Itak pa menda v koalicijski pogodbi piše, da davka na nepremičnine v tem mandatu ne bo. Tako da lahko date na hladno za 4 leta.
Ne idiot, se ti vnaprej opravičujem ampak si pač nekdo, ki nima možganov, v glavi ti seva slama. Ni problem en fucking brezveznež, ki je slučajno zaslužil miljon s hišo, po božji volji.
Problem je en kup prascev, ki pa nimajo samo eno hišo ampak jih kupujejo serijsko, s tem pa dvigajo ceno stanovanjem in preprečujejo, da bi ljudje, ki pa sploh
rešujejo, da bi imeli kje živeti, prišli do stanovanja. To je cilj nepremičninskega obdavčevanja, ne en tvoj brezvezneš.
Ne vem, ali si samo tako pokvarjen ali zabit do obisti. Verjetno oboje. Pač Utk.
ENSO will fuck you up... 1877, here we come.
Zgodovina sprememb…
- predlagalo izbris: FireSnake ()
Da, to da bi nek bogataš za vilo z bazenom plačeval manj oz nič davka kot nekdo, ki je podedoval pol podrtije v pizdi materni, sam pa živi v neki garsonjeri, je dejansko nepošteno.Slovenija je socialna država in če že komu kaj častimo, lahko ljudem častimo varovanje stanovanja, kjer živijo, do neke mere, ne pa naložbene nepremičnine ali pa gradu s 100 sobanami. Tako bogati pa nismo, zato naj si taki, ki si to lahko privoščijo, vse te storitve kar sami sebi častijo, brez olajšav.
Če jim to ne paše, pa lahko to nepremično premoženje prestavijo v kako drugo razvito državo, kjer ne bo nič bolje.
To ne pojasni zakaj bi nekdo, ki živi v garsonjeri, moral plačevat davek za 80 m2 vikend, nekdo v 160 m2 veliki hiši pa ne, še manj pa kako varovanje tistega vikenda stane več kot varovanje hiše.
Problem je en kup prascev, ki pa nimajo samo eno hišo ampak jih kupujejo serijsko, s tem pa dvigajo ceno stanovanjem in preprečujejo, da bi ljudje, ki pa sploh
rešujejo, da bi imeli kje živeti, prišli do stanovanja. To je cilj nepremičninskega obdavčevanja, ne en tvoj brezvezneš.
Ta davek že imamo. Z enim členom zakona bi ukinili olajšavo za prvih 10 let, z drugim členom bi dvignili stopnjo.
Tega v 4 letih niste bli sposobni naredit.
Močni na besedah, nula od nule v dejanjih.
Zgodovina sprememb…
Vlada dela dobro, za spravo in našo prihodnost. Malo me je razočarala slaba udeležba domoljubnih in sredinskih poslancev in ministrov, spet Gospod Janša skoraj edini rešuje čast Slovenije:
Žal levaki spet ne morejo brez laganja:
Bolj pravilno domoljubno bi bilo: vodja skrajne levičarske inkvizicije. Kot pravi domoljub imam mešane občutke ob njegovi udeležbi.
Slovesnosti so se med drugim udeležili predsednik vlade Janez Janša, minister za infrastrukturo in energetiko Jernej Vrtovec, varuhinja človekovih pravic Simona Drenik Bavdek ter zagovornik načela enakosti Miha Lobnik. Vsi so pred brezno tudi položili venec. Garda Slovenske vojske je položila venec v imenu predsednice republike Nataše Pirc Musar.
Žal levaki spet ne morejo brez laganja:
zagovornik načela enakosti Miha Lobnik
Bolj pravilno domoljubno bi bilo: vodja skrajne levičarske inkvizicije. Kot pravi domoljub imam mešane občutke ob njegovi udeležbi.
delavec44 ::
harmonkar9 je izjavil:
K odaja, tudi pobere kocevsko najemnino, in ne oderuske, Ker ima nepremicnino v Ljubljani?
Res smo domoljubni najemodajalci zelo radodarni in oddajamo v Ljubljani po kočevskih najemninah, ampak Delavec44 je izpostavil primere revežev, ki v milijonskih ljubljanskih hišah živijo sami in jih ne oddajajo in ti več kot oprostitve do 160m2 površine ne dobijo, zato se morajo masovno selit v Kočevje.
Sta samo dve opciji za postenost ali ni davka na nic, ali pa je davek na vse.
Tukaj mislim res na vse avto, delnice, hise, ne druga, tretja in neke izjeme da se prepisuje nepremicnine na zeno in staro mamo, na vse!
Se strinjam. Ampak levaki si seveda vedno izmislijo neko vmesno varianto in naših razumnih domoljubnih kriterijev za poštenost sploh ne upoštevajo. Če hočejo posegat na nepremičninski trk, naj obdavčijo tudi avte enako!
Mečeš ven teh 160m2 pa sploh ne razumeš, da moj post ni nanašal na trenutno ureditev temveč na to kar bi si nekateri želeli v tej temi narediti.
Je kdo mogoče razmišljal raje v smeri, da mogoče pa premoženja ustvarjenega z dobički od katerih so že bili plačani davki, ni smiselno (da ne rečem pošteno) še periodično ponovno obdavčevati. Če moram jaz plačati davek samo zato ker nekaj imam, naj ga plača še tisti, ki je vse zagonil za luksuz. Oz. naj plačuje od tega 0,1% vsako leto. DDV sva oba plačala.
Če želite reševati problem z nekom, ki ima 10 nepremičnin (pisanih na firmo), potem to rešite. Ne pa zafrkavati ljudi z dvema pa še to pogojevati z nekimi prijavami in kvadraturami.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: delavec44 ()
Mečeš ven teh 160m2 pa sploh ne razumeš, da moj post ni nanašal na trenutno ureditev temveč na to kar bi si nekateri želeli v tej temi narediti.
Levaki lažejo, da je tudi predlog novega zakona predvideval oprostitev davka prve nepremičnine (sicer ta kompletno, ne samo za 160m2). Torej noben revež, ki živi 40 let v ljubljanski nepremičnini za milijon, ne bi imel čisto nič od selitve v Kočevje, ker bi bila že njegova ljubjanska oproščena vsega davka. Tako vsaj lažejo levaki, da bi nam domoljubom podtaknili, da nimamo pojma in pišemo bedarije.
Zgodovina sprememb…
Kdorkoli od teh dveh bi moral plačevati davek za vikend.Da, to da bi nek bogataš za vilo z bazenom plačeval manj oz nič davka kot nekdo, ki je podedoval pol podrtije v pizdi materni, sam pa živi v neki garsonjeri, je dejansko nepošteno.Slovenija je socialna država in če že komu kaj častimo, lahko ljudem častimo varovanje stanovanja, kjer živijo, do neke mere, ne pa naložbene nepremičnine ali pa gradu s 100 sobanami. Tako bogati pa nismo, zato naj si taki, ki si to lahko privoščijo, vse te storitve kar sami sebi častijo, brez olajšav.
To ne pojasni zakaj bi nekdo, ki živi v garsonjeri, moral plačevat davek za 80 m2 vikend, nekdo v 160 m2 veliki hiši pa ne, še manj pa kako varovanje tistega vikenda stane več kot varovanje hiše.
Varovanje za vikend bi pa v vsakem primeru stalo vsaj za velikostni razred več, kot bi bilo davka.
Zakaj bi moral plačevat davek za vikend, ne pa za hišo večjo od stanovanja in tistega vikenda?
Pravo vprašanje je, zakaj naj komurkoli ne bi bilo treba plačevati davka na vikend, ne pa, zakaj bi kdo imel olajšavo za hišo, v kateri živi, kar je čisto običajno v razvitem svetu.
Se pravi, ni odgovora.
Enako kot ga ni od levakov zakaj niso v 4 letih spremenili 2 člena.
Enako kot ga ni od levakov zakaj niso v 4 letih spremenili 2 člena.
Zgodovina sprememb…
Na nesmiselno vprašanje ni mogoče dati smiselnega odgovora. Naslednjič vprašaj kaj smiselnega.
Mož in žena imata dva stanovanja. Plačata različen davek glede na to kje sta prijavljena. Kje dejansko spita 183x na leto tako ne more živ bog preverit.
Samo v zblojenih glavah je to logično.
Samo v zblojenih glavah je to logično.
Hočeš povedat, da je najbolj smiselno, da vsi državljani odjavimo rezidentstvo in nehamo plačevati še kake druge davke, ker itak živ bog ne more preverit, če res spimo v SLO ali v tujini? Dajmo se vsi potem prijavit v državi, kjer je to najbolj racionalno. Pa firme naj se fiktivno preselijo ven in vse delo naj se fiktivno opravlja v tujini.
Sliši se smiselno.
Sliši se smiselno.
Zgodovina sprememb…
Lonsarg ::
Kar se slisi smiselno so davki ki niso odvisni od nekih tezko preverljivih ali preenostavno ponarejenih faktorjev.
Levaki verjetno sploh ne razumejo, zakaj bi kdo dejansko preverjal, kje kdo spi kolikokrat na leto, po njihovo je enostavno preverit, če je prijavljeni tudi lastnik in je to to. Tako kot je zdaj pri davku na premoženje.
Mi domoljubi bi jim radi dokazali, kje kolikokrat na leto spimo, njih pa verjetno sploh ne zanima!
Mi domoljubi bi jim radi dokazali, kje kolikokrat na leto spimo, njih pa verjetno sploh ne zanima!
Zgodovina sprememb…
FireSnake ::
Aja, a bo visji ddv, res, te levi sam ddv visajo
Od nekje je treba vzeti da bo vec za zepe bogatunov a ne
Pfej
Upam, da dajo DDV na 30%.
Saj, davki so pa ja kul, ane?
Ali pa, kar naenkrat, niso več?
Iz davkov se napaja sociala in vse ostalo. To bi ti moral vedeti.
Da te bi sram, da si proti višjemu davku.
Samo za lastno rit ti gre!
Upam, da si ponosen nase.
Poglej in se nasmej: vicmaher.si
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: FireSnake ()
jest10 ::
harmonkar9 je izjavil:
Levaki lažejo, da je tudi predlog novega zakona predvideval oprostitev davka prve nepremičnine (sicer ta kompletno, ne samo za 160m2). Torej noben revež, ki živi 40 let v ljubljanski nepremičnini za milijon, ne bi imel čisto nič od selitve v Kočevje, ker bi bila že njegova ljubjanska oproščena vsega davka. Tako vsaj lažejo levaki, da bi nam domoljubom podtaknili, da nimamo pojma in pišemo bedarije.
Saj tudi o tem sfaljenem predlogu nisem govoril. Ne vem zakaj bi ga sploh še omenjali, Goloba ni več na oblasti, predlog v taki obliki kot je bil pa ne bo nikoli zaživel.
Ne vem ali je problem v tvojem bralnem razumevanju ali namenoma iztirjaš pogovor v tebi željeno smer.
delavec: s trolom se pogovarjaš.
Jest10:
Več, kot mi je pernati pokradel, mi ti ne morejo.
Jaz bom imel še naprej polno rit vsega.
Sem pa veliko delal, da sem prilezel do tukaj. Nič mi ni bilo podarjenega (edino izobrazba od staršev, ki so mi omogočili študij).
Jest10:
Jaz bom imel še naprej polno rit vsega.
Sem pa veliko delal, da sem prilezel do tukaj. Nič mi ni bilo podarjenega (edino izobrazba od staršev, ki so mi omogočili študij).
Zgodovina sprememb…
feryz ::
harmonkar9 je izjavil:
Saj tudi o tem sfaljenem predlogu nisem govoril. Ne vem zakaj bi ga sploh še omenjali, Goloba ni več na oblasti, predlog v taki obliki kot je bil pa ne bo nikoli zaživel.
Ne vem ali je problem v tvojem bralnem razumevanju ali namenoma iztirjaš pogovor v tebi željeno smer.
Ja, levaki pozabljajo, da nisi pisal niti o starem in niti o predlaganem novem zakonu tako kot vsi ostali, ampak o nekem tretjem fantazijskem. Nesramni levaki pa iztirjajo pogovor z domoljubnih fantazijskih zakonov v tirnice veljavnih oz. v preteklosti uradno predlaganih zakonov. Prekleti levaki!
Zgodovina sprememb…
Ne, niso je. Resnica jo je
Ko je jajo sestavljal tretjo vlado resnice ni bilo nikjer.
Si nerazgledan. Takrat je počivalšek odigral svoje karte.
Zgodovina sprememb…
Ti bom dal trola, levak zmedeni! Delavec44 me zelo dobro pozna še od takrat, ko sem ga z intelegentnimi domoljubnimi agromenti prepričal, da pravilno voli.
Jest10:
Heh...
Kako že gre tista? Hold my beer and watch these
Preko 4000EUR na leto mi ne bodo nabili novih davščin.
Če bi, bi bil prvi v vrsti za kolesarjenje.
feryz ::
Zna biti da se motiš.
Ker en toliko že danes manjka državi na letni ravni. 4 jurje na vsako delovno glavo.
Pa tanovi sploh še niso začeli krasti.
Ker en toliko že danes manjka državi na letni ravni. 4 jurje na vsako delovno glavo.
Levak pač. Pravi domoljub ne bi nikoli kolesaril proti Gospodu Janši.
Zgodovina sprememb…
- predlagalo izbris: FireSnake ()
Kar se sliši smiselno je davek na nekaj kar ti ustvarja dobiček ne pa na nekaj kar samo imaš in si davek plačal že ob nakupu.Kakšen davek na vsakodnevno varovanje si plačal že ob nakupu? A za to, da ti bo nekdo 31.12.2047 varoval nepremičnino, si ti plačal davek ob nakupu? Pa za to, da bo nekdo to nepremičnino varoval tvojim dedičem leta 2142 tudi?
Eni očitno menite, da ste ob nakupu nepremičnine poravnali vse račune vse do konca obstoja Zemlje, kajneda.
Čudno da se ne pritožite, da bi še elektriko, vodo, odvoz smeti in podobno imeli zastonj do konca obstoja Zemlje, glede na to, da ste vi že davno plačali vse davke.
To slednje je postopno razlastninjenje.Ravno nasprotno. Razlastninjenje se dogaja sedaj, ko tistim, ki nimajo nepremičnin, razlastninijo premoženje preko previsokih davkov za to, da s tem subvencionirajo lastnike nepremičnin.
Zgodovina sprememb…
Jest10:
Heh...
Kako že gre tista? Hold my beer and watch these
Počakmo še malo, da začnejo delat
Zna biti da se motiš.
Živi bili in videli.
Jaz, za zdaj, ne verjamem.
Samo firme niso demokracija (vsi ti našteti niso enakopravni), ne vem če je primerjava ravno na mestu. Razen če želimo bolj avtokratsko državo.Aha, država pa je demokracija, praviš?
Torej ti misliš, da si enakopraven s plešcem? Vesel sem zate. Da tako misliš.
Kam se ti sedaj zapletaš, kdo je kje mene omenjal. Poslanci so enakopravni. Vsak ima enako težo glasu pri glasovanju. V firmah pa nimaš 90 enakovrednih direktorjev.
Drugače pa ja, v ustavi piše, da živimo v demokratični republiki. Moj in tvoj glas na volitvah sta enako vredna. Prav tako sva v teoriji enaka pred zakonom.
harmonkar9 je izjavil:
harmonkar9 je izjavil:
Ja, levaki pozabljajo, da nisi pisal niti o starem in niti o predlaganem novem zakonu tako kot vsi ostali, ampak o nekem tretjem fantazijskem. Nesramni levaki pa iztirjajo pogovor z domoljubnih fantazijskih zakonov v tirnice veljavnih oz. v preteklosti uradno predlaganih zakonov. Prekleti levaki!
O nobenem zakonu nisem pisal. Že v prvem stavku sem ti napisal, da pišem o željah nekaterih v tej temi in primerjavi s tujino. Lahko končava sedaj?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: delavec44 ()
kamiKaZaA ::
Kar se sliši smiselno je davek na nekaj kar ti ustvarja dobiček ne pa na nekaj kar samo imaš in si davek plačal že ob nakupu.Kakšen davek na vsakodnevno varovanje si plačal že ob nakupu? A za to, da ti bo nekdo 31.12.2047 varoval nepremičnino, si ti plačal davek ob nakupu? Pa za to, da bo nekdo to nepremičnino varoval tvojim dedičem leta 2142 tudi?![]()
100x že ovržene te blodnje. Potemtakem ti tudi obdavčijo hladilnik, pa TV, pa štedilnik, pa gate, pa... ker vse to ti lahko ukradejo in ker nisi plačal davka na vsakodnevno varovanje.
Kaj je davek? Davek je ravno to, da ko ga plačaš se potem s tem ureja infrastruktura, plačuje šolstvo, zdravsto, policija, vojska, gasilci... in ko ti enkrat nekaj plačaš si svoje naredil. Če potem, ko si nekaj kupil in še moreš vsako leto plačevati, ker si si kupil hladilnik, avto, gate je samo kraja tvojega premoženja. In davek ravno zaradi tega ni 1% ali 2%, ampak po večini 10% ali 20%, ker se smatra, da je to potem dovolj za vse zgoraj našteto. Bi pa lahko imeli nižje davke, če bi imeli manjšo javno upravo, sploh sekretarjev in podsekretarjev imamo preveč in od teh nihče ne stane države manj kot 40k letno. Pa ob vsaki novi vladi se nove zaposli, stari pa obdržijo službo in potem imamo da po 6 ljudi dela delo za prosti stol v pisarni.
Levaki zdsj lahko delajo kar hočejo. Goloba in Meseca smo se znebili, to je to. Če Janša očisti rtv, policijo in sodstvo, je naredil dovolj. Tudi če gre ddv na 40%, jebe se mi.
Kar se sliši smiselno je davek na nekaj kar ti ustvarja dobiček ne pa na nekaj kar samo imaš in si davek plačal že ob nakupu.Kakšen davek na vsakodnevno varovanje si plačal že ob nakupu? A za to, da ti bo nekdo 31.12.2047 varoval nepremičnino, si ti plačal davek ob nakupu? Pa za to, da bo nekdo to nepremičnino varoval tvojim dedičem leta 2142 tudi?![]()
100x že ovržene te blodnje. Potemtakem ti tudi obdavčijo hladilnik, pa TV, pa štedilnik, pa gate, pa... ker vse to ti lahko ukradejo in ker nisi plačal davka na vsakodnevno varovanje.
Kaj je davek? Davek je ravno to, da ko ga plačaš se potem s tem ureja infrastruktura, plačuje šolstvo, zdravsto, policija, vojska, gasilci... in ko ti enkrat nekaj plačaš si svoje naredil. Če potem, ko si nekaj kupil in še moreš vsako leto plačevati, ker si si kupil hladilnik, avto, gate je samo kraja tvojega premoženja. In davek ravno zaradi tega ni 1% ali 2%, ampak po večini 10% ali 20%, ker se smatra, da je to potem dovolj za vse zgoraj našteto. Bi pa lahko imeli nižje davke, če bi imeli manjšo javno upravo, sploh sekretarjev in podsekretarjev imamo preveč in od teh nihče ne stane države manj kot 40k letno. Pa ob vsaki novi vladi se nove zaposli, stari pa obdržijo službo in potem imamo da po 6 ljudi dela delo za prosti stol v pisarni.
Mah, meni se z jernejl sploh ne da več. Vedno to varovanje privleče ven, že 2 leti od teme o prvem predlogu nepremičninskega davka. Pa vedno to zavijajo v celofan premoženjskega davka, ampak pomembne so pa zleda le nepremičnine. Tudi denar na banki, delnice, kripto, zlato, umetnine, opremo je potrebno varovati. Po moje se kriminalisti še več s cyber kriminalom ukvarjajo.
Mah, meni se z jernejl sploh ne da več. Vedno to varovanje privleče ven, že 2 leti od teme o prvem predlogu nepremičninskega davka. Pa vedno to zavijajo v celofan premoženjskega davka, ampak pomembne so pa zleda le nepremičnine. Tudi denar na banki, delnice, kripto, zlato, umetnine, opremo je potrebno varovati. Po moje se kriminalisti še več s cyber kriminalom ukvarjajo.
Imaš prav. Več kot očitno pa še jernejl ni slišal za storitve kot so zavarovanje in varovanje. Ker z zavarovanjem si plačaš vse nepredvidljive dogodke, hkrati pa lahko imaš tudi varovanje. In vse to je že sedaj na voljo kot storitev za plačilo (nihče te ne sili, da moraš to imeti) in ni razloga, da bi še zraven teh storitev moral še enkrat plačevati davek na nepremičnine, če pa že plačuješ zavarovanje in varovanje. Ta njegov kao argument je iz riti povlečen in nima nobene veze z realnostjo.
O nobenem zakonu nisem pisal. Že v prvem stavku sem ti napisal, da pišem o željah nekaterih v tej temi in primerjavi s tujino. Lahko končava sedaj?
Meni kot pravemu domoljubu tako ali tako manjka pozornosti za branje in daljše debate, tako da lahko nehava. Ampak levaki se pa verjetno vseeno sprašujejo, ali si te domnevne želje drugih potegnil iz česa približno realnega, ker deluje, da drugi uporabniki nekako razumejo, da se primerjave delajo med konkretimi veljavnimi ali vsaj predlaganimi zakoni in ne med fantazijami brez vira.
Če bi jernejl bil preimer bi še uvedel davek na telefone. Ker ti ga lahko ukradejo in ker se ti lahko zlomi, pa izgubiš ga lahko... In bi uvedel, da letno plačuješ 1% ali 2% vrednosti telefona. Seveda, ko bi mu povedal, da imamo za takšne stvari zavarovanja in da ta zavarovanja nekateri tudi plačujejo, katera potem krijejo zgoraj našteto, mu to seveda ne bi bilo dovolj. On bi uvedel davek na lastništvo telefonov, kjer bi letno plačeval še dodatno, čeprav si že ob nakupu plačal 22% DDV.
Blodnje prihajajo kvečjemu izpod tvojih prstov, kot je tudi tale zadnja, da je to bilo že kadarkoli ovrženo, ko pa vemo, da nihče nikdar ni plačal toliko davkov, da bi s tem pokril delovanje države do konca obstoja Zemlje. Kljub temu nekateri še kar blodijo, da jim pripada brezplačno varovanje njihovih nepremičnin do konca obstoja Zemlje, ker je njihov (pra)ded, ko je 100 let nazaj gradil bajto, na material plačal prometni davek, če se mu slučajno ni izognil.Kar se sliši smiselno je davek na nekaj kar ti ustvarja dobiček ne pa na nekaj kar samo imaš in si davek plačal že ob nakupu.Kakšen davek na vsakodnevno varovanje si plačal že ob nakupu? A za to, da ti bo nekdo 31.12.2047 varoval nepremičnino, si ti plačal davek ob nakupu? Pa za to, da bo nekdo to nepremičnino varoval tvojim dedičem leta 2142 tudi?![]()
100x že ovržene te blodnje.
Potemtakem ti tudi obdavčijo hladilnik, pa TV, pa štedilnik, pa gate, pa... ker vse to ti lahko ukradejo in ker nisi plačal davka na vsakodnevno varovanje.Neumnost, pobiranje davka od premoženja od gat bi povzročilo več stroškov kot bi se lahko od tega pobralo davka.
Kaj je davek? Davek je ravno to, da ko ga plačaš se potem s tem ureja infrastruktura, plačuje šolstvo, zdravsto, policija, vojska, gasilci...Ja, ko si enkrat plačal davek, si enkrat dobil policijo, vojake in gasilce. Jutri jih boš pa dobil, ko boš jutri spet plačal davek.
in ko ti enkrat nekaj plačaš si svoje naredil.
Če potem, ko si nekaj kupil in še moreš vsako leto plačevati, ker si si kupil hladilnik, avto, gate je samo kraja tvojega premoženja. In davek ravno zaradi tega ni 1% ali 2%, ampak po večini 10% ali 20%, ker se smatra, da je to potem dovolj za vse zgoraj našteto.Neumnost. Stopnja DDV pri nepremičninah je nižja kot pri gatah, pa čeprav je eno zemljišče načeloma večno in se ne pokvari po par letih, tako kot gate, za katere plačaš 22% DDV. Če že trmoglaviš, da je 22% dovolj za par let varovanja gat, potem bi pri eni bajti, ki drži par stoletij, moral DDV biti reda 1000%. Tako da boste morali plačati še precej davkov, da boste lahko rekli, da ste plačali vse davke.
Če pa pustimo blodnje ob strani, je DDV bil plačan zato, ker je država ustvarila pogoje, da je vsa dobavna veriga sploh lahko ustvarila tisto, kar si ti lahko povezneš čez tvojo revščino tam nekje med nogami, ne pa zato, da bo nekdo tisto reč še neskončno dolgo varoval.
Pri bajti nisi plačal DDV zato, da jo bo tebi in tvojim potomcem država varovala, dokler ne bo Sonce požrlo Zemlje, ampak zato, da niso cestni razbojniki prestregli materiala, ki je bil na poti do tvoje parcele (ali od poddobavitelja do dobavitelja), in ga odnesli drugam.
Ko kupite mobilni telefon, tudi zahtevate od prodajalca, da vam nudi še brezplačen paket uporabe do konca obstoja Zemlje, ker ste pač kupili telefon in s tem plačali vse, ali ste pač sprejeli dejstvo, da se mora to plačevati ekstra?
Zgodovina sprememb…