Forum » Loža » Desna koalicija: Interventni zakon 2026
Desna koalicija: Interventni zakon 2026
Temo vidijo: vsi

Miki N ::
Malo sem zmeden...rečeno je, da bo nova vlada naredila davčne razbremenitve, ljudje dobijo več v žep...prvi predlagan ukrep pa višji DDV? Nočem izpast bedak, samo tu nekaj ne štima po moje...![]()
Ja gre za razbremenitev v unem stilu, da ne nosiš ruzaka samo na eni rami no ali pa uno ko vrečko iz štacune malo podajaš iz leve in desne.. da se RAZBREMENIŠ. Veliko lažje!
mojsterleo ::
Pusti Izrael.Saj delajo na polno.
Mi imamo doma kaj za postoriti.
Zastavo so sneli in ljudi menjujejo.
To bo v glavnem tudi vse, kar bodo storili v štirih letih.
Ok, plus par kapitalističnih olajšav.
Meni ni jasno zakaj ne snamejo še ukrajinske zastave. Potem bi zadeva vsaj izgledala bolj higienično.
harmonkar9 ::
Če neka država ugotovi, da v drugi državi ni več na oblasti popolnoma zmešana vlada in hoče tam, spet, postavit ambasado, ni neka strašna zasluga nove vlade, ampak stare, da je to sploh nekaj kar bi kdorkoli omenjal.
Kako prosim? Ni neka zasluga nove vlade, da ni zmešana, da je podpirala Izrael vedno in ni nasprotovala Izraelu nikoli v zadnjih treh letih, če ne več? Tipično levakarsko, da se hoče jemati zasluge Gospodu Janši in nam domoljubom. V zvezi z Izraelom zdaj obiramo plodove preteklega trdega dela Gospoda Janše, dolgoletni pogovori, srečanja, tajna srečanja, obiski, menjave garderob, pogajanja, ustni posli, spletne borbe za Izrael, vi levaki bi pa vse to dajali v nič. Sram vas je lahko! Se vidi, da še enega dneva v življenju niste delali za dolgoročne pozitivne rezultate, sicer takih izjav ne bi dajali.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: harmonkar9 ()
Zato ker zmorejo eno zastavo na dan.
A hočeš da se pregrejejo že prvi dan?
Janša res ne zna biti državotvoren. Že takoj prva zamujena priložnost, lahko bi odstranili obe zastavi in izjavili da od sedaj dalje gre za Slovenijo in Slovence, ostalo je stvar tihe diplomacije.
Ampak itak da ne, treba se je vidno klanjati gospodarju Izraelu. Tiha diplomacija my ass.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: mojsterleo ()
Zato ker zmorejo eno zastavo na dan.
A hočeš da se pregrejejo že prvi dan?
Naredili so čisto prav in konsistentno z vsemi mednarodnimi smernicami, mednarodnim ugledom in tudi domačimi zakoni o zastavah. No, kot domoljub bi si želel, da bi hkrati še ameriško zastavo izobesili, tukaj so malo kiksnili, da je še ni (da ne boste rekli, da domoljubi ne gledamo Gospdu Janši pod prste, ko si zasluži), ampak res se je mandat komaj začel in ne moreš vsega naenkrat.
sbawe64 ::
Ja ker pajaci, če si sposodim tvojo žaljivko, ne počnete to ves čas, ko je na oblasti opcija, ki vam ni blizu.
A je bil en sam dan na tem forumu, ko nisi zganjal histerije čez preteklo vlado, se po tleh metal od grozot ki so ti jih povzročili, ker prej je bilo pa vse uredu, so podedovali polno funkcionalno zdravstvo (zato takoj uvedba ambulant za neopredeljene) in vse ostalo.
To kar očitaš drugim ti počneš ves čas.
Meni je popolnoma vseeno, kdo je na oblasti.
Dokler mi nekdo, kot je pernati, ne nabije preko 4000EUR davščin na leto.
S tem, da razsuje zdravstvo in vse ostalo.
To je pa nesprejemljivo zame! In tako škodljivo bando je treba sklatiti dol iz oblasti.
Gargamel bo dvignil izdatke za ZDA staro železo na 5% BDP, kar znaša ~22% državnega proračuna.
Tako da teh 4k je bila kaplja v morju.
2020 is new 1984
Corona World order
Corona World order
Utk ::
Malo sem zmeden...rečeno je, da bo nova vlada naredila davčne razbremenitve, ljudje dobijo več v žep...prvi predlagan ukrep pa višji DDV? Nočem izpast bedak, samo tu nekaj ne štima po moje...![]()
Če se bo (vsaj) za toliko znižala dohodnina kot se bo zvišal prihodek od DDV, sem za, drugače sem proti. DDV je bolj pošten davek od dohodnine, ker ga plačamo vsi enako. Pa tudi pri ddvju imaš vsaj nek vpliv na to koliko, katerega in komu ga boš plačal. Pri dohodnini te oberejo preden vidiš prvi cent.
Zgodovina sprememb…
- predlagalo izbris: p1nky ()
Squirrel ::
Dej, ne deli se bolj butastega kot si. Vsi vemo, na kaj se nanaša izraz pocestnica, razen neizobraženci s slabim besednim zakladom. Si med njimi?
To, da se je avtorica knjige igrala z besedo ne pomeni prav nič, človek mora biti prav posebno spran, predvsem pa neizobražen, da se oklepa takšnih nitk.
Ja pocestnica pomeni točno to, kar pravi levica in ne kar pravite neizobraženi skrajni desničarji.
Zavržeš predložene dokaze in zdaj trdiš, da se je Benki Pulko zmešalo, ker si pravi pocestnica? Zraven tega je Stevo (ne morem verjet, da ga zdaj kao branim, lol) rekel "pocestniško obnašanje" in ne pocestnice. Je pa dobro meso za stekle bevskačice. Damn, je to še slabši naziv od pocestniškega obnašanja? Daj, povej mi, ti očitno veš.
Dokaze? Ti si pa res en neizobražen čudak. Dokaze česa?
Edini dokaz, ki si ga dal, je, da imaš slab besedni zaklad, da nisi ravno načitan in da ne razumeš osnovnega pomena besed.
Kaj pravi Slovar slovenskega knjižnega jezika? https://fran.si/iskanje?View=1&Query=po...
pocéstnica -e ž (ẹ̑)
slabš. prostitutka, ki si pridobiva stranke na cesti, ulici: ulice, na katerih postavajo pocestnice; zgodbe o pocestnicah; ravna z njo kot s pocestnico zelo nespoštljivo / družiti se s pocestnicami vlačugami, prostitutkami; postala je prava pocestnica
Celotno geslo Sinonimni Kliknite, če želite geslo skopirati v odložišče
pocéstnica -e ž
GLEJ SINONIM: prostitutka
GLEJ ŠE: prostitutka
Evo, to ti je edini legitimni dokaz, ki ga rabiš za razumeti pomen besede.
To, da izbrskaš random neko knjigo, ki ima naslov, kakršnega pač ima, ničesar ne spremeni. Gotovo obstaja tudi knjiga z naslovom "I am a Slut", ali pa kaj podobnega, ker želi biti avtorica provokativna al pa kaj, pa če kateri to rečeš, vseeno to ni izrečeno kot kompliment.
Dokazuje pa samo, kako močno si želiš žaljivo in poniževalno besedo prek nekega obskurnega primera prikazati drugače, kot je njen uveljavljen pomen in kot je bilo usmerjeno ženskam političnega pola, ki ga ne maraš.
Telbanc ::
Potrebno bo dobiti nazaj sredstva, ki jih bodo prihranili najbogatejši po omnibusu zakonu.
Nekaj lah potegnejo nazaj pri dohodnini.
Ampak problem je še zmeraj luknja, ki nastane na drugih področjih.
Šircelj danes, zgleda meni edini kompetenten v tej novi vladi.
https://www.rtvslo.si/lokalne-novice/no...
"V juniju in juliju dolgotrajna zapora priključka Postojna proti Ljubljani"
Se že pozna da Vrtovec "del"a.
Hvala bogu, nisem cepljen za covid-19.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Telbanc ()
FireSnake ::
Dokazuje pa samo, kako močno si želiš žaljivo in poniževalno besedo prek nekega obskurnega primera prikazati drugače, kot je njen uveljavljen pomen in kot je bilo usmerjeno ženskam političnega pola, ki ga ne maraš.
Zdaj, nečeda nisem citiral, a eno je jasno: vi, neizobraženi težko govorite o slabem besednem zakladu.
To, kar sem pa citiral:
- za trenutek pozabimo na levo desno in te vprašam
- ali se tebi obnažanje grugurovćke zdi normalno?
Poglej in se nasmej: vicmaher.si
aytim ::
cmerar je takoj na začetku omenil, da je vlada pernatih bila ideološki boj. barabe pokvarjene pa so ta dejanja pripisovali drugim.
cmerar omeni, da je treba s tem nehati. In jaz upam, da se s tem neha.
A že plešemo?
Za vas, se je plesanje končalo pred par urami![]()
Jaz nisem med plesalci.
Ampak zdaj bodo pravi domoljubi plesali, kajne?
Nisi več med plesalci, si mislil reči, drži?
Zelo pomemben detajl.
Pusti Izrael.Saj delajo na polno.
Mi imamo doma kaj za postoriti.
Zastavo so sneli in ljudi menjujejo.
To bo v glavnem tudi vse, kar bodo storili v štirih letih.
Ok, plus par kapitalističnih olajšav.
Čakaj: trdiš, torej, da si ne smejo sami ekipe izbrati? In delati z ljudmi, ki jih je nastavil pernati? Po tvoje bi morali še ministre obdržati, drži?
Ti je, vsaj približno, jasno kako te zadeve potekajo?
Drži! Tole se čudno bere.
Nisem jaz del te sorte primitivcev, ki vzklikajo Holob bad, Janša gut. Niti ne one sorte ki vzklikajo Holob good, Janez Ivan Janshari bad.
Tle pacjenti skušate delati razkol med Janšisti in Holobnjaki, pa so dejanski isti praseti v sosednjih štalah.
Razkol gre vertikalno in ne horizontalno.
Zdaj, nečeda nisem citiral, a eno je jasno: vi, neizobraženi težko govorite o slabem besednem zakladu.
To, kar sem pa citiral:
To je čist irelevanten v kontekstu žaljenja poslank s pocestnicami. Čist povsem. In če bi bil ti res to, za kar se imaš, bi to razumel in obsodil. Ampak itak ne zmoreš preko tega in boš opravičeval vse.
Sam si skrajno žaljiv, ženske označuješ kot kure, tsipe in podobno, potem se pa pizdiš nad retoriko drugih. In to počneš non stop. Ves čas si žaljiv, ves čas konflikten, ves čas si neuravnovešeno problematičen ... potem si pa ravno ti tisti, ki bo druge označeval za takšne.
Za trenutek pozabimo na levo in desno in te vprašam: je označevati poslanke za pocestnice s strani predsednika državnega zbora normalno? Je ali ni?
In če ni, zakaj to zagovarjaš samo zato, ker ti ugovori poslanke niso všeč? Ajde, recimo, da je težka. Ja, pa Kokotova je tudi primitivna. A potem jih je kar okej označevati z žaljivimi, poniževalnimi izrazi? Al zakaj te moti, da se ljudje ob to obregnemo?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Squirrel ()

Miki N ::
No ja, kakorkoli... tale Jajotova nova-stara ekipa res ni nek presežek. Pa ne zaradi tistih pocestnic, ko jih lol jebe - govorim o kompetencah, k ijih razni Matozi in ostali po mojem nimajo. Bomo videli.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Miki N ()
Za trenutek pozabimo na levo in desno in te vprašam: je označevati poslanke za pocestnice s strani predsednika državnega zbora normalno? Je ali ni?
Ne, ni.
Je normalno, da nekoga, ki nima veze s tem, obtožiš zagovarjanja genocida?
Je normalno, da vlado, ki še presegla ni, označiš kot nedemokratično? Ker btw, Golob je na sestanek povabil vse demokratične stranke. Sds to očitno ni, in 28% Slovencev je očitno za diktaturo al nekaj takega.
Je to normalno?
Zgodovina sprememb…
No ja, kakorkoli... tale Jajotova nova-stara ekipa res ni nek presežek. Pa ne zaradi tistih pocestnic, ko jih lol jebe - govorim o kompetencah, k ijih razni Matozi in ostali po mojem nimajo. Bomo videli.
Matoz bo pomoje kmalu obupal. Naloge ki si jih je zadal so precej zahtevne. Notranje zadeve in javna uprava v enem ministrstvu so težka naloga.
Pa ne zaradi tistih pocestnic
To je sicer manjša zadeva, ampak ima simbolno vrednost za visok položaj med nami domoljubi. V preteklosti Gospod Janša ni imel konkurence s presstitutkami, zdaj pa pride Stevanovič in že takoj poskuša prevzeti dominantni domoljubni položaj s pocestnicami. Tu bi moral Gospod Janša dati vsaj neko kontro vsaj s kakšnim tvitom o lajdrah, vlačugah ali cipah, da bi se tudi simbolno videlo, kdo je glavni. Gospod Janša je sicer zelo močno zasidran kot vodja v naših domoljubnih srcih, ampak neaktivnost v teh simbolnih zadevah pa verjetno ne bi pomenila nič dobrega na dolgi rok.
Dodatno pa bi Gospod Janša moral malo razkazati tudi svoj brutalni benč rekord, da bi Stevanovič tudi na tem področju uvidel, da Gospodu Janši ne seže do gležnjev. Mogoče bi lahko s seboj v telovadnico vzel koga izklesanega iz Stranke, recimo Breznika, da bi ta pazil na strop, da ga Gospod Janša ne bi po pomoti razbil s prehitrimi in premočnimi dvigi.
Zgodovina sprememb…
primoz4p ::
V "Ura resnice z Bojanom Požarjem | Podkupovanje Resnice: ima politika krvave roke?" pravijo, da je to spin RTV in ostalih MSM ...
To, kar sem pa citiral:
To je čist irelevanten v kontekstu žaljenja poslank s pocestnicami. Čist povsem. In če bi bil ti res to, za kar se imaš, bi to razumel in obsodil. Ampak itak ne zmoreš preko tega in boš opravičeval vse.
Sam si skrajno žaljiv, ženske označuješ kot kure, tsipe in podobno, potem se pa pizdiš nad retoriko drugih. In to počneš non stop. Ves čas si žaljiv, ves čas konflikten, ves čas si neuravnovešeno problematičen ... potem si pa ravno ti tisti, ki bo druge označeval za takšne.
In če ni, zakaj to zagovarjaš samo zato, ker ti ugovori poslanke niso všeč? Ajde, recimo, da je težka. Ja, pa Kokotova je tudi primitivna. A potem jih je kar okej označevati z žaljivimi, poniževalnimi izrazi? Al zakaj te moti, da se ljudje ob to obregnemo?
Brez veze se napihuješ. Saj te poznamo. Ne vedno znova isto. ni potrebe.
Nisi odgovoril na konkretno vprašanje!
Poskusi še enkrat.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: FireSnake ()
Dimnik ::
mojsterleo je izjavil:
Matoz bo pomoje kmalu obupal. Naloge ki si jih je zadal so precej zahtevne. Notranje zadeve in javna uprava v enem ministrstvu so težka naloga.
Maš prav ja.....
On ni vedel, v kaj gre...
Svojo poklicno pot je začel kot miličnik leta 1982, ko je končal Kadetsko šolo za miličnike v Tacnu. Leta 1990 je končal Višjo šolo za notranje zadeve. V policiji je bil komandir Postaje prometne policije Koper. Poklicno pot je nadaljeval kot odvetniški pripravnik in nato leta 2002 po opravljenem pravniškem državnem izpitu postal odvetnik s svojo odvetniško pisarno, kjer je deloval vse do potrditve za ministra.
Kot policist je deloval na vseh področjih policijskega dela, tako da delo policista dobro pozna.
BmoQuh ::
Kolegi iz Finance.si imajo težave s transkriptom, tudi ortodoksni matematiki? Naj subtilno vprašajo na slo-tech.com, zagotovo se kdaj oglasijo :D
V podkastu "Davki do dna" prihajajoči finančni minister Andrej Šircelj predstavlja svoje načrte in usmeritve na področju javnih financ, davkov ter javnega sektorja v svojem novem mandatu. Njegova ključna izhodišča lahko razdelimo na naslednja področja:
- Javne finance in davčna razbremenitev plač
- Davki za podjetja in kapital
- Nepremičnine in osebno premoženje
- Racionalizacija javne porabe in javni sektor
- Finančna uprava (FURS) in državna podjetja
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: BmoQuh ()
krepelce ::
Sram me je, da sem tako neumen
Vidim, da ti gre na bolje, dosegel si nivo samokritičnosti, morda pa bo, ko prideš iz adolescence še kaj iz tebe
ENSO will fuck you up... 1877, here we come.
Zgodovina sprememb…
- predlagal izbris: delavec44 ()
kamiKaZaA ::
Vidim, da ti gre na bolje, dosegel si nivo samokritičnosti, morda pa bo, ko prideš iz adolescence še kaj iz tebe
Ko citiraš, citiraj vse. Ne pa da del pobrišeš in izpade čisto drugače kot če bi vse citiral:
Sram me je, da sem tako neumen da ti še zmeraj odgovorjam.
Vi, neizobraženi, res ne znate drugega, kot žaliti.
Od kje ta mržnja, če so vas pa polna usta vključenosti?
To, kar sem pa citiral:
Brez veze se napihuješ. Saj te poznamo. Ne vedno znova isto. ni potrebe.
Poskusi še enkrat.
Zakaj pišeš pa v množini? Kdo pa ste vi? Ali misliš, da tako zveniš bolj pomembno?
Poskusi še enkrat.
LeQuack ::
"Desničarji" se pripravljajo na dvig davkov. Tolk o tem, da bodo nižali davke.
Šircelj prevzel posle finančnega ministrstva, ne izključuje dviga DDV
https://forbes.n1info.si/novice/sircelj...
Quack !
Telbanc ::
Svojo poklicno pot je začel kot miličnik leta 1982, ko je končal Kadetsko šolo za miličnike v Tacnu. Leta 1990 je končal Višjo šolo za notranje zadeve. V policiji je bil komandir Postaje prometne policije Koper. Poklicno pot je nadaljeval kot odvetniški pripravnik in nato leta 2002 po opravljenem pravniškem državnem izpitu postal odvetnik s svojo odvetniško pisarno, kjer je deloval vse do potrditve za ministra.
Kot policist je deloval na vseh področjih policijskega dela, tako da delo policista dobro pozna.
Ja to je res. Sam zaj naj bi on peljal reorganizacijo državne uprave. Ko začneš zmajnševat št. zaposlenih v JS to postane, ko da bi začel drezat v osje gnezdo.
O kaih reorganizacijah se pobu ne sanja, na žalost.
Tale Šircelj verjetno boga moli, da bo referendum o interventnem. Ker prejšnja vlada je pač hodila po robu in trošila po Kenesijansko, recimo isto počne nemška, da je BDP ostal nad nulo. Štorija z Iranom se nadaljuje, tko da zna bit kmal sodček 150 evrov. To pa že bremza. Šircelj je že zračunal, da mu je interventni vzel milijardo....
Hvala bogu, nisem cepljen za covid-19.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Telbanc ()
Vi, neizobraženi, res ne znate drugega, kot žaliti.
Od kje ta mržnja, če so vas pa polna usta vključenosti?
Se boš že enkrat naučil spoštovati cvet naroda, ali ne!
Naj ti bo za vzgled Laboratorij za energetske strategije Fakultete za elektrotehniko Univerze v Ljubljani.
Klik na spodnji link in se prikaže prof. dr. Robert Golob, Predsednik vlade Republike Slovenije.
Tako se to dela. Takoj naziv "redni profesor"...
https://lest.fe.uni-lj.si/sl/alumni/
https://lest.fe.uni-lj.si/sl/alumni/pro...
bbbbbb2024 ::
https://www.zurnal24.si/slovenija/pretr...
Nisem psiholog, ampak zakaj bi nekdo delal samomor, ki ga nečesa obtožujejo neupravičeno? A ne bi vsak normaln človek poskusil dokazat, da ni res? Sploh če je to nek športnik, direktor, predsednik tega in onega, se pravi človek, ki ne odneha na prvi oviri in prvič ko nekdo pljune nanj, tudi če neupravičeno.
Da je samomor kakorkoli povezan s to zadevo jaz seveda ne vem, ker nisem nikoli prej slišal za tega človeka, ampak Golob pravi da je.
Saj so povedali, kaj je narobe s Kondo. Človek je pecal denar tu in tam, pa je dobil donacije tu in tam. Ne da bi bil neuspešen, neuspešen, pač uspel je nekaj napecati.
Potem je Golob postal premje. Potem so se prihodki povečali in ni rabil pecati za mali denar. Poglej si samo prihodke zadnja tri leta od tega kluba.
Potem so ambicije narasle in hotel je nek nov center. In Golob mu je to obljubil. In potem je šel preko trupel, da poskuša zagotoviti glasove. Realno mislim, da je bil Konda zaveden.
Kot vsak dober športnik je naredil introspekcijo, ugotovil je predvsem, da so ga nafarbali. Verjetno pa ga je preiskovala policija, kar je njegovo percepcijo, da je storil nekaj zelo hudega - še povečalo. Še več, zdaj je to percepcijo imelo več članov tega kluba, ki so vsi po vrsti izjavljali, da si niso mislili, da bo Konda šel tako daleč.
Od tod, do samomora pa več ni daleč.
Realno je bil Konda predvsem zaveden, ter je to plačal s svojim življenjem. Kot sem pa že večkrat rekel, ti ljudje, ki so podkupovali - so blefirali. Nihče nima tega milijona za plačati.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: bbbbbb2024 ()
Ko citiraš, citiraj vse. Ne pa da del pobrišeš in izpade čisto drugače kot če bi vse citiral:
Obadva vidva levakarska lažnivca citirajta vse, da se bo videlo, da se nenormalni in neumni spravljajo na nas domoljube:
Dobro stari, harmonkar je (prekleto slab) trol. Nihče normaln mu ne odgovarja.
Zgodovina sprememb…
Tuje vmešavanje v volilno kampanjo 2.0.
Ni Črna kocka; lahko bi rekli tudi, da je pocestniško ravnanje.
https://info360.si/politika/ima-tudi-gi...
Bralci so nas opozorili na nekatere fotografije na družbenih omrežjih, na katerih se je skupaj s kandidati Gibanja Svoboda pojavljal 43-letni Andrew Hamilton Falloon. Pomagal jim je v predvolilni kampanji, po neuradnih informacijah ga je našla Alenka Bratušek, za storitve pa naj bi mu v stranki plačali 150.000 evrov.
Falloon je nekdanji novozelandski poslanec, ki pa se je moral iz nje umaknili. Bil je predstavnik desnosredinske, konservativno-liberalne politične stranke. Nato je bil direktor svetovalnega podjetja Farm Road Consulting.
Mediji so poročali, da je julija 2020 Falloon sporočil, da se na volitvah leta 2020 ne bo ponovno potegoval za mandat, pri čemer je kot razlog navedel osebne okoliščine po samomoru prijatelja.
Kasneje pa je prišlo v javnost, da je 19-letni študentki poslal pornografsko sliko. Starša te mlade ženske sta informacijo o nezaželenem eksplicitnem sporočilu poslala predsednici vlade Jacindi Ardern. Iz njenega kabineta so o tem obvestili voditeljico Nacionalne stranke Judith Collins.
Po njegovem odstopu je po poročanju medijev vsaj pet žensk trdilo, da so od Falloona prejele neprimerne fotografije. Policija je primer preiskala, vendar je ugotovila, da pošiljanje fotografije ne dosega praga za kazenski pregon.
Ni Črna kocka; lahko bi rekli tudi, da je pocestniško ravnanje.
https://info360.si/politika/ima-tudi-gi...
Bralci so nas opozorili na nekatere fotografije na družbenih omrežjih, na katerih se je skupaj s kandidati Gibanja Svoboda pojavljal 43-letni Andrew Hamilton Falloon. Pomagal jim je v predvolilni kampanji, po neuradnih informacijah ga je našla Alenka Bratušek, za storitve pa naj bi mu v stranki plačali 150.000 evrov.
Falloon je nekdanji novozelandski poslanec, ki pa se je moral iz nje umaknili. Bil je predstavnik desnosredinske, konservativno-liberalne politične stranke. Nato je bil direktor svetovalnega podjetja Farm Road Consulting.
Mediji so poročali, da je julija 2020 Falloon sporočil, da se na volitvah leta 2020 ne bo ponovno potegoval za mandat, pri čemer je kot razlog navedel osebne okoliščine po samomoru prijatelja.
Kasneje pa je prišlo v javnost, da je 19-letni študentki poslal pornografsko sliko. Starša te mlade ženske sta informacijo o nezaželenem eksplicitnem sporočilu poslala predsednici vlade Jacindi Ardern. Iz njenega kabineta so o tem obvestili voditeljico Nacionalne stranke Judith Collins.
Po njegovem odstopu je po poročanju medijev vsaj pet žensk trdilo, da so od Falloona prejele neprimerne fotografije. Policija je primer preiskala, vendar je ugotovila, da pošiljanje fotografije ne dosega praga za kazenski pregon.
Demokrati
Naši poslanki Tea Košir in Barbara Levstik Šega sta bili imenovani za državni sekretarki. Iskrene čestitke!
Uspešno delo za Slovenijo. Pred vama so veliki izzivi in reševanje nakopičenih problemov. Srečno!
Hvala za vajino delo v poslanski skupini.
https://www.facebook.com/demokratiSLO/p...
Kdo ju bo nadomestil?
Eva Irgel?
Naši poslanki Tea Košir in Barbara Levstik Šega sta bili imenovani za državni sekretarki. Iskrene čestitke!
Uspešno delo za Slovenijo. Pred vama so veliki izzivi in reševanje nakopičenih problemov. Srečno!
Hvala za vajino delo v poslanski skupini.
https://www.facebook.com/demokratiSLO/p...
Kdo ju bo nadomestil?
Eva Irgel?

cvalsr ::
Ja, to je ena od mnogih ničvrednosti in goljufivosti slovenskega volilnega "sistema": Poslanec, ki je bil kakorkoli že izvoljen, gre na funkcijo, recimo ministrsko. Nadomesti pa ga naslednji po vrsti iz stranke iz tistega okraja, pa čeprav je dobil naprimer samo 11 (enajst) glasov ... in "nas zastopa" ??? Slaboumno in norčevanje iz volilcev!
Enako kot je slaboumno, da državo vodi nekdo, ki se na ves glas hvali, da je dobil največ glasov v državi - dobil pa jih je dejansko samo smešnih 6800 (šesttisočosemsto) v svojem okraju. Ja, vsi drugi pa so jih dobili še manj, pa kljub temu "zastopajo vse državljane" - to so Butale Slovenija!
Enako kot je slaboumno, da državo vodi nekdo, ki se na ves glas hvali, da je dobil največ glasov v državi - dobil pa jih je dejansko samo smešnih 6800 (šesttisočosemsto) v svojem okraju. Ja, vsi drugi pa so jih dobili še manj, pa kljub temu "zastopajo vse državljane" - to so Butale Slovenija!
delavec44 ::
Meni tudi volilni sistem ni kul, samo kaj predlagaš? Vedno se oglasijo nasprotniki sprememb, ki pravijo, da bodo s tem manj zastopani okraji z nizkim številom prebivalstva. Kaj bi naredil preferenčni glas?
Meni je smotano že to, da če želim voliti za stranko, moram obkrožiti kandidata, ki kandidira tam kjer živim, tudi če mi je človek čisto napačen.
Je pa tudi res, da večina poslancev glasuje kot reče stranka in ne po svoji vesti, tako da je vseeno kdo sedi tam. Mogoče sploh ne rabimo 90 poslancev.
Meni je smotano že to, da če želim voliti za stranko, moram obkrožiti kandidata, ki kandidira tam kjer živim, tudi če mi je človek čisto napačen.
Je pa tudi res, da večina poslancev glasuje kot reče stranka in ne po svoji vesti, tako da je vseeno kdo sedi tam. Mogoče sploh ne rabimo 90 poslancev.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: delavec44 ()
Še nikoli nisem volil neke stranke zarad lokalnega kandidata. Kvečjemu me je kdo odvrnil, ker enostavno nisem mogel obkrožit njegovega imena.
Za to bi morali čisto spremenit sistem. Da voliš človeka, ne stranko, in iz vsakega okraja postane poslanec tist z največ glasovi, ne glede na to koliko % je dobila stranka na državnem nivoju.
Za to bi morali čisto spremenit sistem. Da voliš človeka, ne stranko, in iz vsakega okraja postane poslanec tist z največ glasovi, ne glede na to koliko % je dobila stranka na državnem nivoju.
Zgodovina sprememb…
p1nky ::
Aja, a bo visji ddv, res, te levi sam ddv visajo
Od nekje je treba vzeti da bo vec za zepe bogatunov a ne
Pfej
Pfej
<strong>Stojimo na robu prepada, ampak mi bomo naredili korak naprej.</strong>
Jozef horvat, nsi, 2020
Jozef horvat, nsi, 2020
Pa ne pravim da bi morali to spremenit, samo da bi morali, če bi hoteli res vplivat na to kdo nas zastopa. Po eni strani bi bilo to dobro, ker bi izbrali človeka, ki bi svojim volilcem direktno odgovorjal. Zdaj je to vse nekako v oblaku. Pa tudi stranke se bi dejansko morale potrudit za dobre kandidate na terenu, ne da imajo eno ime na soočanjih na tv, in da to prinese 20, 30 poslancev.
Zgodovina sprememb…
"Desničarji" se pripravljajo na dvig davkov. Tolk o tem, da bodo nižali davke.
Desnicarji vedno nizajo davke! Ampak pac za bogate a ne? Saj tako je prav, ali ni? Tako razumem marsikoga na tem portalu.
Jozef horvat, nsi, 2020
Jozef horvat, nsi, 2020
Zgodovina sprememb…
- predlagalo izbris: FireSnake ()
delavec44 ::
Samo potem se ti lahko zgodi, da imaš same nestrankarske kandidate v parlamentu ali pa 30 različnih strank. Kako bi naredili koalicijo mi ni jasno. Še sedaj so s tem problemi.
Meni se zdi, da je bolj pomembna stranka kot pa posamični kandidati. Lahko bi vsaka stranka imela le predsednika v parlamentu, njegov glas je vreden toliko % kot je stranka dobila na volitvah in je zadeva rešena.
Meni se zdi, da je bolj pomembna stranka kot pa posamični kandidati. Lahko bi vsaka stranka imela le predsednika v parlamentu, njegov glas je vreden toliko % kot je stranka dobila na volitvah in je zadeva rešena.
Aja, a bo visji ddv, res, te levi sam ddv visajo
Pfej
Ddv je najbolj pošten davek. Nisem za to da se dvigne, ampak če bo zarad tega direktno nižja dohodnina, je to bolje kot višanje dohodnine.
Zgodovina sprememb…
Utk, ja, vem, ti si za to, da damo vse bogatim, revni naj crknejo. Itak obstajajo samo zato, da lahko delajo za bogate, da lahko ti lepo zivijo a ne?
Pfej
Pfej
Jozef horvat, nsi, 2020
Jozef horvat, nsi, 2020
Zgodovina sprememb…
- predlagalo izbris: FireSnake ()
Samo potem se ti lahko zgodi, da imaš same nestrankarske kandidate v parlamentu ali pa 30 različnih strank. Kako bi naredili koalicijo mi ni jasno. Še sedaj so s tem problemi
Zakaj je pa sploh rabiš? Predlagaj dobre zakone in jih bojo podprli.
Zgodovina sprememb…
Utk, desni ne dvigujejo ddvja a ne
Jozef horvat, nsi, 2020
Jozef horvat, nsi, 2020
Meni tudi volilni sistem ni kul, samo kaj predlagaš?
Levaki hočejo uvesti nedemokratični preferenčni glas in so 70 % volivcev pretentali, da so to podprli. Že prej so poskušali te podle poteze, na srečo smo pravi domoljubi to preprečili:
Leta 2018 je ustavno sodišče ugotovilo, da je člen zakona, ki določa območja volilnih okrajev, v neskladju z ustavo. Vse parlamentarne stranke razen SDS in DeSUS so si prizadevale za spremembo ustave in uvedbo preferenčnih glasov, glavni pobudniki so bili poslanci LMŠ.
Na srečo ni dovolj, da nedemokratični levaki pretentajo 70 % ljudi na referendumu, ampak potrebujejo 60 poslancev za spremembo in lahko domoljubi blokiramo te nedemokratične levakarske poskuse uničenja domoljubne demokracije.
Zgodovina sprememb…
jernejl ::
DDV-ja že danes poberemo več kot je povprečje razvitih držav. Obstaja pa davek, ki ga poberemo bistveno manj od povprečja razvitih držav, in ki ima najmanj negativnih učinkov na ekonomijo. Reče se mu davek od premoženja. Ampak bivši partijci so seveda proti, ker so si oni nekdaj napisali ustrezen zakon o davku od premoženja, si do danes nagrabili premoženje, zdaj pa jim nagrabljeno premoženje - ker so že vse življenje navajeni živeti na račun drugih - financirajo drugi.Aja, a bo visji ddv, res, te levi sam ddv visajo
Pfej
Ddv je najbolj pošten davek. Nisem za to da se dvigne, ampak če bo zarad tega direktno nižja dohodnina, je to bolje kot višanje dohodnine.
Jasno torej je, zakaj bi nekdo pomislil na dvigovanje bolj škodljivega davka, ki se ga že danes pobere preveč, namesto na dvigovanje manj škodljivega davka, ki se ga pobere premalo: ker je njegova prioriteta osebna korist in izkoriščevanje drugih, ne pa dobrobit države in gospodarstva.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: jernejl ()
LeQuack ::
Tako je, vse najuspesnejse drzave imajo davek na premoženje in nepremicnine. Mi pa nismo uspešni.
Quack !
Tako je, vse najuspesnejse drzave imajo davek na premoženje in nepremicnine. Mi pa nismo uspešni.
Mi ga imamo tudi. Če ga ti ne plačuješ, je to tvoj problem. Verjetno zato, ker ga nimaš.
DDV-ja že danes poberemo več kot je povprečje razvitih držav. Obstaja pa davek, ki ga poberemo bistveno manj od povprečja razvitih držav, in ki ima najmanj negativnih učinkov na ekonomijo. Reče se mu davek od premoženja.
Naredi še primerjavo koliko imamo takega obdavčljivega premoženja, in glede na prihodke, od katerih naj bi plačevali ta davek.
Tudi ko se je govorilo o davku na nepremičnine, so ga zastavili tako da se ne bi plačeval niti na 800,000 jurjev vredne hiše, ali pa 500 jurjev vredna stanovanja. Tako da če se ne plačuje na to, je brez veze da sploh kaj spreminjamo.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Utk ()
Mi ga imamo tudi. Če ga ti ne plačuješ, je to tvoj problem. Verjetno zato, ker ga nimaš.
Za levake je prenizek, ker imajo v "uspešnih" državah višjega.
Zgodovina sprememb…