Forum » Loža » Desna koalicija: Interventni zakon 2026
Desna koalicija: Interventni zakon 2026
Temo vidijo: vsi
gen Maister ::
c3p0 ::
Če bi vlada rada kaj dosegla proti Izraelu, naj to doseže na sestankih EU. Ampak kaj ko tam ne hodijo, če že pridejo, so pa pomembni glih tolk kot kelnarji.
Ne pa da soliraš in blejiš neumnosti. Tudi če bi bilo vse res, tisto ni ravno primeren način.
Najprej se je treba vprašat, zakaj so odstopili od tožbe proti Izraelu? Nekam neverjetno nakjučje je, da od 54 posnetkov, ki naj bi obstajali iz afere Black Cube, le ti nikoli niso bili prikazani, še več, novi posnetki so takoj nehali prihajati, ko je Slovenija odstopila od tožbe proti Izraelu. Neverjetno nakjučje, res, še iz vesolja se vidi to povezavo.
To je res, pomeni da so vpleteni izredno kompromitirani in nikoli več ne bi smeli zasedat političnih pozicij, saj bodo vedno podvrženi izsiljevanju.
Tudi verjamem, da je preostali material še precej bolj "sočen".
FireSnake ::
Baje da stevo že kadruje na polno.
Menuje direktorčke v direktoratih za neke 30 letne frčafele, na katerih je opaziti zgolj cunje in šminko, možganov ne.
Seveda se ex direktorčka ne vrže na cesto, ampak se ga pusti kar v isti pisarni, za isto mizo, le plačilni mu pade za razred ali dva.
Torej imamo zdaj namesto enega, ki nima pojma o ničemer in nič ne dela, dva, ki nimata pojma o ničemer in nič ne delata.
Ker je zakon napisan tako, da lahko. Nihče od politikov, v tem oziru, ni bil izjema v preteklosti.
Jaz sem pred volitvami govoril: bolje je fojtrati sito vrano kot lačno.
Poglej in se nasmej: vicmaher.si
delavec44 ::
veselim se privatizacije zdravstva in ukinitev ZZZSja, že tako sem dodatno zavarovan pri GEnerali zavarovalnici in pridem na vrsto takoj in enako vsi moji družinski člani, javnega zdravstva že nekaj let sploh ne povoham, zobozdravnika pa imam tudi privat (Modri zob, Janez je res zakon!), javnega ga ne potrebujem
Saj vem, da je sarkastično ampak vseeno, da ne bo kdo dobil napačne predstave. Vsa ta dodatna zdravstvena zavarovanja odpovejo, ko rabiš bolnišnično oskrbo (kar ni enostaven poseg) ali kakšna dražja zdravila. Je pa super, ko si relativno zdrav.
bbbbbb2024 ::
Če bi vlada rada kaj dosegla proti Izraelu, naj to doseže na sestankih EU. Ampak kaj ko tam ne hodijo, če že pridejo, so pa pomembni glih tolk kot kelnarji.
Ne pa da soliraš in blejiš neumnosti. Tudi če bi bilo vse res, tisto ni ravno primeren način.
Najprej se je treba vprašat, zakaj so odstopili od tožbe proti Izraelu? Nekam neverjetno nakjučje je, da od 54 posnetkov, ki naj bi obstajali iz afere Black Cube, le ti nikoli niso bili prikazani, še več, novi posnetki so takoj nehali prihajati, ko je Slovenija odstopila od tožbe proti Izraelu. Neverjetno nakjučje, res, še iz vesolja se vidi to povezavo.
To je res, pomeni da so vpleteni izredno kompromitirani in nikoli več ne bi smeli zasedat političnih pozicij, saj bodo vedno podvrženi izsiljevanju.
Tudi verjamem, da je preostali material še precej bolj "sočen".
Obstaja en detajl: ne vemo, kdo vse je kompromitiran. Ker recimo, jaz sem skoraj prepričan, da se je med "govorci" znašla tudi Tincika. Ona je neskončno ambiciozna, podobno kot Pipanca in Klemenčička, nenazadnje. Samo da privat avion pošlješ po Tinciko, pa se bo raztopila od medenosti.
Pa še drug detajl: kako naj vemo, da je to vse? Kaj če je Pipanca še kaj klobasala?
Skratka, močvara.
feryz ::
Ker je zakon napisan tako, da lahko. Nihče od politikov, v tem oziru, ni bil izjema v preteklosti.Itak da zato, ker lahko.
Ampak proračun je pa v pizdi, kaj ne? Ceste razpadajo, zdravstvo razpada, železnice razpadajo ...
In še bolj bo.
FireSnake ::
Golobarji so pravili, da nam vsi zavidajo.
Tako, da ne vem, kje bi bile težave?
Ali nam, nemara, ne?
Tako, da ne vem, kje bi bile težave?
Ali nam, nemara, ne?
Poglej in se nasmej: vicmaher.si
Ena beseda je napačna.
Zamenjaj nam za njemu in bo vse držalo.
+1
Podpišem!
To je šolski primer narcisoidnosti. Nekdo (zase) meni, da je v dobri poziciji, da se mu morajo vsi klanjati (drugi tega ne vidijo tako), je pa pernati verjento srečal tudi koga, ki mu zavida, pa je sedaj to posplošil, da vsi zavidajo. On govori nam, misli pa sebe. Če bi ga novinar v tistem hipu vprašal, če misli sebe ali vse, bi se pernati verjetno zmedel, ker ne bi razumel vprašanja.
Čim prej gre na smetišče, bolje bo. Za nas.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: bbbbbb2024 ()
gen Maister ::
Obstaja en detajl: ne vemo, kdo vse je kompromitiran. Ker recimo, jaz sem skoraj prepričan, da se je med "govorci" znašla tudi Tincika. Ona je neskončno ambiciozna, podobno kot Pipanca in Klemenčička, nenazadnje. Samo da privat avion pošlješ po Tinciko, pa se bo raztopila od medenosti.
Pa še drug detajl: kako naj vemo, da je to vse? Kaj če je Pipanca še kaj klobasala?
Skratka, močvara.
Verjetno vsi! Levi in desni!
Ne gre za neko paradržavno, ampak kar državno institucijo, ki skrbi za interese izraela!!
primoz4p ::
Ker je zakon napisan tako, da lahko. Nihče od politikov, v tem oziru, ni bil izjema v preteklosti.Itak da zato, ker lahko.
Ampak proračun je pa v pizdi, kaj ne? Ceste razpadajo, zdravstvo razpada, železnice razpadajo ...
In še bolj bo.
... in še ob novega falkona smo ...
08. maj 2025
Obrambni minister Sajovic je poudaril, da vlada razmišlja tudi o nakupu novega vladnega letala. Kot je dejal, je namreč falcon, ki se uporablja tudi za prevoz organov za presaditev, star že 20 let.
"Dober gospodar gleda naprej in razmišlja o možnih rešitvah. Falcona za zdaj ni v teh načrtih in programih, ampak sem prepričan, da ga bo Robert Golob, ko bo predsednik naslednje vlade, uvrstil v srednjeročni obrambni program, zato da v letih 2026 in 2027 povečamo število ur, ko je letalo v zraku," je pojasnil Sajovic.
https://n1info.si/novice/slovenija/kako...
Sredstva za obrambo in infrastrukturo za plače učiteljev
21. 5. 2026
Vlada je danes potrdila prerazporeditev pravic porabe v letošnjem državnem proračunu v višini 133 milijonov evrov z namenom izboljšanja javnofinančnega salda. S temi prerazporeditvami v kombinaciji s prihranki zdravstvene blagajne in višjimi davčnimi prihodki od napovedanih bo vlada primanjkljaj sektorja država v letošnjem letu ohranila v okviru načrtovanih 2,9 odstotka bruto domačega proizvoda (BDP). Največji del prilagoditev bomo izvedli na obrambnem in infrastrukturnem področju, sredstva pa bomo prerazporedili v finančna načrta Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti ter Ministrstva za vzgojo in izobraževanje, ki izkazujeta manko. Z Ministrstva za obrambo in Generalštaba Slovenske vojske bomo tako na račun nižje porabe na Ministrstvo za vzgojo in izobraževanje prerazporedili 75 milijonov evrov. Sredstva bodo namenjena za plače zaposlenih v osnovnih šolah in osnovnih šolah s prilagojenim programom. Ministrstvo za obrambo in Generalštab Slovenske vojske bosta porabo v največjem delu znižala pri sredstvih za opremljanje Slovenske vojske, infrastrukturi in modernizaciji vojske. Ostali predlagatelji pa so pripravili predloge prerazporeditev pravic porabe na Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti za izplačilo starševskih nadomestil. Gre za prerazporeditve v skupnem znesku 58 milijonov evrov, od tega je največji del (30 milijonov evrov) prispevala Direkcija Republike Slovenije za infrastrukturo, ki bo porabo znižala pri gradnji državnih cest in investicijah v železniško infrastrukturo. V ostalih primerih gre za manjše prerazporeditve. S temi prerazporeditvami v kombinaciji z načrtovanim znižanjem odhodkov Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije in višjimi davčnimi prihodki od načrtov se bo saldo državnega proračuna, ki predstavlja glavni del javnofinančnega salda, izboljšal za 370 milijonov evrov. Primanjkljaj sektorja država bi lahko tako v letošnjem letu znašal sprva načrtovanih 2,9 odstotka bruto domačega proizvoda (BDP).
https://www.gov.si/novice/2026-05-21-20...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: primoz4p ()
... inrastruktura se dvakrat šteje; posledično dvojna škoda ...
"Pod pretvezo obrambnih izdatkov so hoteli zvezi Nato 'prodati' anekse za prenovo (avto)cest in železniških postaj v višini 330 milijonov evrov," je komentirala nekdanja poslanka Monika Gregorčič. Je minister za obrambo v odhodu Borut Sajovic med obrambne izdatke res 'vtaknil' preplačane železniške postaje Alenke Bratušek in upal, da v Natu tega ne bodo opazili? Na ministrstvu za infrastrukturo so pred časom dejali, da imajo za vsak projekt argumente, zakaj je na seznamu. Smo katerega od njih že slišali?
"Če držijo informacije, da je Slovenija pod oznako obrambnih izdatkov prijavljala tudi investicije v prenove cest, železniških postaj in druge infrastrukture v višini okoli 330 milijonov evrov, potem ne govorimo več o kreativnem računovodstvu, ampak o nevarnem političnem blefu," ja zapisal Slovenija info portal in nadaljeval, da Nato ni dobrodelni krožek niti debatni klub, kjer si vsaka članica sama določa pravila igre. Obstajajo jasni standardi, kaj šteje med obrambne izdatke in kaj ne. "Če so ocenjevalci zavezništva ob obisku v Sloveniji dejansko ugotovili, da država pod obrambne stroške 'parkira' še infrastrukturne projekte, ki z vojsko nimajo neposredne povezave, potem je škoda precej večja od nekaj političnih zadreg," so ocenili in dodali, da to pomeni, da je Slovenija pri partnerjih lahko izpadla kot država, ki poskuša z računovodskimi triki umetno doseči zaveze, ki jih v resnici ni pripravljena izpolniti.
https://www.domovina.je/kateri-projekti...
"Pod pretvezo obrambnih izdatkov so hoteli zvezi Nato 'prodati' anekse za prenovo (avto)cest in železniških postaj v višini 330 milijonov evrov," je komentirala nekdanja poslanka Monika Gregorčič. Je minister za obrambo v odhodu Borut Sajovic med obrambne izdatke res 'vtaknil' preplačane železniške postaje Alenke Bratušek in upal, da v Natu tega ne bodo opazili? Na ministrstvu za infrastrukturo so pred časom dejali, da imajo za vsak projekt argumente, zakaj je na seznamu. Smo katerega od njih že slišali?
"Če držijo informacije, da je Slovenija pod oznako obrambnih izdatkov prijavljala tudi investicije v prenove cest, železniških postaj in druge infrastrukture v višini okoli 330 milijonov evrov, potem ne govorimo več o kreativnem računovodstvu, ampak o nevarnem političnem blefu," ja zapisal Slovenija info portal in nadaljeval, da Nato ni dobrodelni krožek niti debatni klub, kjer si vsaka članica sama določa pravila igre. Obstajajo jasni standardi, kaj šteje med obrambne izdatke in kaj ne. "Če so ocenjevalci zavezništva ob obisku v Sloveniji dejansko ugotovili, da država pod obrambne stroške 'parkira' še infrastrukturne projekte, ki z vojsko nimajo neposredne povezave, potem je škoda precej večja od nekaj političnih zadreg," so ocenili in dodali, da to pomeni, da je Slovenija pri partnerjih lahko izpadla kot država, ki poskuša z računovodskimi triki umetno doseči zaveze, ki jih v resnici ni pripravljena izpolniti.
https://www.domovina.je/kateri-projekti...
harmonkar9 ::
Yep, takoj privlečejo ven gasilce in otroke.
Ja, levaki tipa Utk, ker vidim, da se še vedno nisi naučil brat. Mi, pravi domoljubi, na to odgovarjamo in agromentirano ovržemo, da morajo celo levaki tipa Utk hitro priznati svojo zmoto.
Mogoče se je "harmonkar" tudi preveč razgalil z odkritim navijanjem za Mukija & Co. in je mod preventivno raje oba pobrisal.
Harmonkar je včasih out of character, živci verjetno, dober igralec nikoli ne pade ven. Slabo to. Dajmo vseeno umirit debato in počakat, da se vzpostavi možnost varnih okolij za vse, ki so ob dogodkih zadnjih tednov že na robu.
Moje domoljubne kritike levakarja Mukija niso nobena skrivnost in tudi niso pobrisane. Modi vedno in povsod pobrišejo nas domoljube, ko uničimo vaše levakarske halucinacije in katastrofalne agromente, da reševali vašo čast (sicer nemogoč cilj), ker niste kos debati.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: harmonkar9 ()
bbbbbb2024 je izjavil:
harmonkar9 je izjavil:
bbbbbb2024 je izjavil:
Verjetno upajo, da bo ustavno sodišče dalo kakšno odredbo, ter da bo svoj ego-trip pernati še podaljšal.
Če bo špičasto, bodo vile
bbbbbb2024 je izjavil:
Verjetno se čaka, da bodo imenovani vsi ministri, potem pa primopredaja.
če bo ploščato, pa lopata
To se pa celo strinjam.
Jaz se kot pravi domoljub strinjam z obema tvojima domoljubnima tezama. Da pernati ni predal vladnega profila, ker upa, da bo USRS razveljavilo volitve. In strinjam se tudi s tem, da bo pernati predal vladni profil, ko bo vlada sestavljena (skupaj z drugimi vladnimi posli), čeprav vsi pravi domoljubi vemo, da bi moral pa vladni profil predati, preden je vlada sestavljena
Glede na naslov te teme, a se je/bo intervencijski zakon sploh kam premaknil?
Zakon je bnil sprejet, pobuda za referendum dana, sklep o nedopustnosti referenduma vložen:
https://www.rtvslo.si/slovenija/v-dz-vl...
Ko bo izglasovan (nisem našel novice, da je bil sklep o nedopustosti izglasovan), potem se lahko pobudniki obrnejo na ustavno sodišče.
tzpods ::
OK hvala! Ne morem verjet da sindikati lahko tolk stopajo to zadevo, kar naj jih JJ malo...
Levaki nepošteno in nezakonito zadržujejo zakon, ciljajo na protiustaven in nedemokratični referendum. Jaz tudi ne morem verjet, da lahko to delajo.
Zgodovina sprememb…
Gambino ::
OK hvala! Ne morem verjet da sindikati lahko tolk stopajo to zadevo, kar naj jih JJ malo...
To je njihova pravica, če mi hočemo ali nočemo. Saj smo v demokraciji ane. In Ustavni sodniki so bili jasni, da bi se morali takšnim zakonov izogibati!
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Gambino ()
gen Maister je izjavil:
Čaka na glasovanje!V vsej svoji veličini!
Resnica ga je že notarsko overovila!!![]()
Lahko bi mi domoljubi overjeno podpisali, da je referendum protiustaven in nedemokratičen in da ga ne želimo, da se pohitri to zadevo.
Zgodovina sprememb…
Gregor P ::
Iz aviona je očitno, da ne moreš kar zmetati vse skupaj v en zakon z davčno zakonodajo vred in se potem sklicevati na izjemo referenduma za davčne zadeve.
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).
To je njihova pravica, če mi hočemo ali nočemo.
Ni. In nočemo!
Saj smo v demokraciji ane.
To je "demokracija" po levakarsko, da nam hočejo vsiliti nek protiustaven referendum.
In Ustavni sodniki so bili jasni, da bi se morali takšnim zakonov izogibati!
Ustavni sodniki so levaki, njihovo mnenje ni relevantno
link_up ::
ker pravicno je in spodobi se, da nekdo z visjo placo pokrije sto tistih z minimalno.
In and Out
Lahko naloži državnemu zboru popravek zakona!
Kot domoljub se ne strinjam.
Posebnost tega primera je, da pravniki opozarjajo, da v Sloveniji še ni ustaljene ustavnosodne prakse za tak “mešani” zakon, ki vsebuje tako davčne kot nedavčne ukrepe. Zato bi bila odločitev ustavnega sodišča lahko precedenčna.
Se ne strinjam, da ni prakse, meni kot domoljubu se zdi, da je pernati že delal hujše. In nisem edini.
Zgodovina sprememb…
- odbrisalo: Samael ()
nejc_nejc ::
Kolikokrat so ga že?
Kaj se je nato tudi zgodilo?
Malcolm_Y ::
Kaj bo iz tegaZaenkrat nič kaj, gre za smernice. Nova vlada jih po moje ne bo kaj prida forsirala. Pernati je pač moral narediti, kar so mu z WHO plačali. Vsi s kančkom zdrave pameti pa bežijo od tega.
Kolikokrat so ga že?
Kot domoljub upam, da levakarsko ustavno sodišče ne bo niti zahtevalo razbitja zakona niti dopustilo referenduma o zakonu, za katerega sodišče meni, da je preveč širok, da bi ga ustava ščitila pred referendumom. Toliko bi nam levakarsko ustavno sodišče res lahko šlo na roko, da bi ta domoljubni zakon čimprej spravilo skozi čimhitreje, brez nedemokratičnih referendumov in brez odlašanja.
Zgodovina sprememb…
90. člen ustave je jasen:
https://e-kurs.si/cleni/90-clen/
Ustavno sodišče ne more soditi v neskladju z ustavo.
Točno to! Ampak levaki pač menijo, da je ustavno sodišče edino pristojno za interpretacijo ustave, mi domoljubi pa nismo. Domoljubi pa dobro vemo, da se lahko na ustavno sodišče pritožimo, da ustavno sodišče po našem domoljubnem mnenju krši ustavo. In zahtevamo, da ustavno sodišče samo sebe sankcionira zaradi neustavnosti.
Ustavno sodišče tudi ne more "interpretirati" ustave, niti zakonov.
Levaki so spet svoje laži razširili po celem internetu, da bi osmešili nas domoljube:
Ali ustavno sodišče interpretira ustavo?
Da, Ustavno sodišče Republike Slovenije interpretira (razlaga) ustavo. To je njegova osrednja naloga, saj lahko le prek razlage ustavnih določb odloča o tem, ali so zakoni in drugi predpisi v skladu z ustavo.
Kolikokrat so ga že?
To je stalna praksa.
Varuhi človekovih pravic neprestano opozarjajo na to.
Naprimer:
4. 4. 2018
Sovdatova neupoštevanje odločb ustavnega sodišča označila za hudo kršenje načel pravne države
Dokler se zakonodajalec ne odzove na odločbe ustavnega sodišča, hudo krši načela pravne države in načelo delitve oblasti, je danes na novinarski konferenci ob predstavitvi poročila ustavnega sodišča za leto 2017 povedala predsednica Jadranka Sovdat. Opomnila je tudi, da se število pripadlih zadev povečuje, obenem pa so vsebinsko zahtevnejše.
https://siol.net/novice/slovenija/sovda...
ps
Takrat se je zaklučeval mandat Mira Cerarja, pravnika.
12. vlada Republike Slovenije (18. september 2014–13. september 2018) - predsednik Miro Cerar ml.
Zakon o obveznem testiranju funkcionarjev na prepovedane droge
Vrsta postopka redni
Predlagatelj Skupina poslank in poslancev (prvopodpisani Nedeljko Todorović)
Datum prejema v DZ 25. 5. 2026
Bo sprejet?
Se bo izvajal v primeru sprejetja?
Vrsta postopka redni
Bo sprejet?
Kolikokrat so ga že?
To je stalna praksa.
Varuhi človekovih pravic neprestano opozarjajo na to.
Ustavno sodišče lahko izvajanje zakona celo zadrži, če se mu zdi, da popravljanje ne bi zadoščalo. Česa vse si levaki ne izmislijo.
Zgodovina sprememb…
Zakon o obveznem testiranju funkcionarjev na prepovedane droge
Vrsta postopka redni
Bo sprejet?
Luka Mesec (in Levica) prestopil h Janševi vladi?
Sedaj, ko ga ne ovira dr Robert Golob, lahko končno udejanja svoj (ali janševe koalicije?) program.
Postopno uvedbo brezplačnega vrtca za vse otroke so v koalicijski pogodbi napovedali podpisniki Janševe nove koalicijske pogodbe.
Po tem ko je bil štiri leta minister za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Luka Mesec v izdihljajih svojega mandata predlaga zakon, ki ga je v novi koalicijski pogodbi predvidela Janševa vlada. Luka Mesec je v petek v državni zbor vložil predlog zakona za brezplačni vrtec za vse otroke, ne glede na premoženjsko stanje ali geografsko bivanje družine.
https://info360.si/politika/luka-mesec-...
Sedaj, ko ga ne ovira dr Robert Golob, lahko končno udejanja svoj (ali janševe koalicije?) program.
Postopno uvedbo brezplačnega vrtca za vse otroke so v koalicijski pogodbi napovedali podpisniki Janševe nove koalicijske pogodbe.
Po tem ko je bil štiri leta minister za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Luka Mesec v izdihljajih svojega mandata predlaga zakon, ki ga je v novi koalicijski pogodbi predvidela Janševa vlada. Luka Mesec je v petek v državni zbor vložil predlog zakona za brezplačni vrtec za vse otroke, ne glede na premoženjsko stanje ali geografsko bivanje družine.
https://info360.si/politika/luka-mesec-...
Luka Mesec (in Levica) prestopil h Janševi vladi?
Upam, da ne, ker bodo potem morali Logarjevi ven, ker so rekli, da z Levico ne morejo bit v vladi, verjetno bi tudi Nsi protestno izstopila, če ne tudi Resni.ca. in potem propade cela domoljubna vlada.
Res pa ga je verjetno pernati oviral, čeprav smo domoljubi bili do zdaj prepričani, da je pernati plesal po nareku Levice, ker svojega programa ni imel.
Nika Kovač in obljube
Dragi vsi,
še vedno sem živa in še vedno obstajam. ?
Delam samo na različnih koncih sveta.
Kot sem obljubljala zadnje pol leta, sem se za nekaj časa umaknila iz slovenskega prostora. V zadnjih letih se je nabralo preveč vsega, zato sem si dala čas in prostor, da lahko ponovno postanem samo človek. Urejam sladkorje, veliko hodim, berem in to nameravam početi še nekaj časa.
...
Žal je del demokracije tudi to, da se oblasti menjajo, da stranke v predvolilnem času lažejo in da že v prvih tednih prelomijo obljube.
Vsako oblast in vsakega politika pa je treba soditi po ukrepih in se vedno boriti za socialno državo, skupnost in javno zdravstvo.
Anže Logar je v enem izmed svojih prvih nastopov po volitvah rekel: "V politiki, saj veste, so besede enkrat tako, drugič drugače."
https://www.facebook.com/photo.php?fbid...
Nika Kovač seveda izpolnuje obljube ...
Ampak večina pa ne. V nasprotnem primeru bi bili še vedno v SFRJ in otroci bi še vedno prisegali
Danes, ko postajam pionir dajem častno pionirsko besedo da se bom pridno učil in delal, spoštoval starše in učitelje, da bom zvest in iskren tovariš, ki drži svojo obljubo, da se bom ravnal po zgledu najboljših pionirjev, da bom spoštoval slavna dejanja partizanov, in napredne ljudi sveta, ki žele svobodo in mir, da bom ljubil svojo domovino samoupravno Socialistično Federativno Republiko Jugoslavijo, njene bratske narode in narodnosti in gradil novo življenje, polno sreče in radosti. Dati častno pionirsko (besedo) ni mačji kašelj, saj je pionir:
P = pošten
I = iskren
O = olikan
N = neustrašen
I = iznajdljiv
R = radodaren
Dragi vsi,
Kot sem obljubljala zadnje pol leta, sem se za nekaj časa umaknila iz slovenskega prostora. V zadnjih letih se je nabralo preveč vsega, zato sem si dala čas in prostor, da lahko ponovno postanem samo človek. Urejam sladkorje, veliko hodim, berem in to nameravam početi še nekaj časa.
...
Žal je del demokracije tudi to, da se oblasti menjajo, da stranke v predvolilnem času lažejo in da že v prvih tednih prelomijo obljube.
Vsako oblast in vsakega politika pa je treba soditi po ukrepih in se vedno boriti za socialno državo, skupnost in javno zdravstvo.
Anže Logar je v enem izmed svojih prvih nastopov po volitvah rekel: "V politiki, saj veste, so besede enkrat tako, drugič drugače."
Ampak večina pa ne. V nasprotnem primeru bi bili še vedno v SFRJ in otroci bi še vedno prisegali
Danes, ko postajam pionir dajem častno pionirsko besedo da se bom pridno učil in delal, spoštoval starše in učitelje, da bom zvest in iskren tovariš, ki drži svojo obljubo, da se bom ravnal po zgledu najboljših pionirjev, da bom spoštoval slavna dejanja partizanov, in napredne ljudi sveta, ki žele svobodo in mir, da bom ljubil svojo domovino samoupravno Socialistično Federativno Republiko Jugoslavijo, njene bratske narode in narodnosti in gradil novo življenje, polno sreče in radosti. Dati častno pionirsko (besedo) ni mačji kašelj, saj je pionir:
P = pošten
I = iskren
O = olikan
N = neustrašen
I = iznajdljiv
R = radodaren
Nika Kovač in obljube
Dragi vsi,
...
P = pošten
I = iskren
O = olikan
N = neustrašen
I = iznajdljiv
R = radodaren
Naredila je edino pravilno, pospravila se je nekam, kjer ne soli pameti drugim. Vprašanje je sicer, kaj dela za denar, domnevam, da je dobila neko normalno službo, ali pa si je toliko nabrala s kampanjami, da zdaj živi od tega.
Vsekakor to o 'pionirski' kaže točno na to, kar sem večkrat rekel - gre za male buržuje, ki so zaostali nekje v letu 1970, ter hočejo na vsak način nositi plave titovke in rdeče rutice.
Da se razumemo, pionir sem bil tudi jaz, pa časi so bili (vsaj zame) dobri. A sedaj je leto 2026 in je treba gledati naprej.
Kolikor lahko razberem iz clanka, vidim da bo jutri potekalo v DZ zavrnitev referenduma https://www.delo.si/novice/slovenija/pr...
Potem se pa spet Pocivavsek in ostala ekipa iz sindikatov vzge da upravicijo svoje 10k place.
Potem se pa spet Pocivavsek in ostala ekipa iz sindikatov vzge da upravicijo svoje 10k place.
Uf dobro so se udarili, levaki itak poznani s svojo nesramostjo kot da jim nekaj pripada https://siol.net/novice/slovenija/na-se...
Golob ni nobenega vprasal nic...
Haha ja dobra fora, ko so pa oni vladali jim je pa to cisto pasalo, kdaj so imeli socialni dialgo s gospodarsko zbornico, Bostjancic jih je oznacil za licemerstvo in zakljucil debato.
Super obcutek ko jim Stevanovic tudi moznosti razprave ne da haha
V SD za vpis socialnega dialoga v ustavo
Haha ja dobra fora, ko so pa oni vladali jim je pa to cisto pasalo, kdaj so imeli socialni dialgo s gospodarsko zbornico, Bostjancic jih je oznacil za licemerstvo in zakljucil debato.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: tzpods ()
Uf dobro so se udarili, levaki itak poznani s svojo nesramostjo kot da jim nekaj pripada https://siol.net/novice/slovenija/na-se...
V SD za vpis socialnega dialoga v ustavo
Je bila že izvedena primopredaja?
Se je po pregledu omar in predalov tudi pri nas kaj našlo?
“Biti socialist pomeni imeti zelo malo in biti pripravljen dati veliko.”
Nekomu je potrebno dati veliko, da se ima malo.
Povsem razumljivo in vredno vse hvale, da se socialistični liderji žrtvujejo na tak način.
José Luis Rodríguez Zapatero, dolgoletni voditelj španskih socialistov in nekdanji premier, je v preteklosti v enem od svojih govorov poudaril: “Biti socialist pomeni imeti zelo malo in biti pripravljen dati veliko.” Prav v tem kontekstu so včerajšnja razkritja španskih medijev, ki govorijo o najdbi več kot sto kosov luksuznega nakita v njegovi pisarni, pričujejo kako v resnici živijo in vladajo socialisti.
https://nova24tv.si/video-v-pisarni-soc...

Miki N ::
José Luis Rodríguez Zapatero, dolgoletni voditelj španskih socialistov in nekdanji premier, je v preteklosti v enem od svojih govorov poudaril: “Biti socialist pomeni imeti zelo malo in biti pripravljen dati veliko.” Prav v tem kontekstu so včerajšnja razkritja španskih medijev, ki govorijo o najdbi več kot sto kosov luksuznega nakita v njegovi pisarni, pričujejo kako v resnici živijo in vladajo socialisti.
https://nova24tv.si/video-v-pisarni-soc...
Ja glej, če hočeš veliko dati moraš najprej veliko imeti. Delal je zalogo.
Aleksander Reberšek
Razlika med 100 € in 100 milijonov €. Alenka ve, kaj dela.
https://www.facebook.com/Aleksander.Reb...
GregiB ::
Aleksander Reberšek
Zanimivo... je propadli gostinec kaj povedal, ali tisti, ki je v državno blagajno do sedaj vrtal največje luknje tudi ve, kaj dela?
Upam le, da ne bomo po letu, dveh po uvedbi sprememb z interventnega zakona ugotavljali, kdo vse je vedel, kaj dela... ko so ga sprejemali...
https://www.dugout-online.com/ fajna slow pace football mgt igrica