Forum » Loža » Desna koalicija: Interventni zakon 2026
Desna koalicija: Interventni zakon 2026
harmonkar9 ::
bbbbbb2024 je izjavil:
In katera država v soseščini plačuje NEvladne organizacije? Pustmo ob strani koristnost, ker to je element, ki ga objetivnoni mogoče določiti. Le redke so aktivnosti (npr. gasilci), ki so univerzalno sprejete kot koristne.
Za prvo je odgovor - ne. Nobena sosednja država tega nima.
Nobena, to je samo pri nas. Res pa levakarske AI lažejo, da je drugod tudi oz. še več:
V Evropski uniji vlade Nemčije, Francije in Nizozemske namenjajo največ vladnih sredstev za delovanje in projekte nevladnih organizacij (NVO), medtem ko države Severne Evrope, kot sta Švedska in Danska, izstopajo po najvišjem deležu proračunskega financiranja glede na velikost svojega gospodarstva.
Meni kot pravemu domljubu se tudi zdi, da to zgoraj ne drži in da smo svetovni unikat
Zgodovina sprememb…
- spremenil: harmonkar9 ()
bbbbbb2024 ::
harmonkar9 je izjavil:
bbbbbb2024 je izjavil:
In katera država v soseščini plačuje NEvladne organizacije? Pustmo ob strani koristnost, ker to je element, ki ga objetivnoni mogoče določiti. Le redke so aktivnosti (npr. gasilci), ki so univerzalno sprejete kot koristne.
Za prvo je odgovor - ne. Nobena sosednja država tega nima.
Nobena, to je samo pri nas. Res pa levakarske AI lažejo, da je drugod tudi oz. še več:
V Evropski uniji vlade Nemčije, Francije in Nizozemske namenjajo največ vladnih sredstev za delovanje in projekte nevladnih organizacij (NVO), medtem ko države Severne Evrope, kot sta Švedska in Danska, izstopajo po najvišjem deležu proračunskega financiranja glede na velikost svojega gospodarstva.
Meni kot pravemu domljubu se tudi zdi, da to zgoraj ne drži in da smo svetovni unikat
Preveč futraš AI s svojimi agendami in premalo bereš. To niso sosednje države, v Franciji je cel sistem šol in internatov za depriviligirane (=sirotišnic) na plečih države, že od časa Ludvika XIV. Kar furajo v glavnem s Cerkvijo povezane pravne osebe (razne Usmiljene Sestre, oz. nunski sestrski redi).
Squirrel ::
Dejstvo je, da je to predvsem lastnost sodobnih, razvitih družb.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Squirrel ()
Ukinitev financiranja nepotrebnih NVOjev? Super.
Nepotrebne so seveda njihove, naše so tisti ta prave...
Isto sranje, drugo pakovanje.
Če bo sumarno manj, je to dobro.
Če pa v 4. mandatu Gospoda Janše skupno ne bo manj, ker še praktično nobeno leto v zgodovini Slovenije ni bilo manj kot prejšnje leto, pa tudi dobro. Gospod Janša je vendarle Gospod Janša.
Kaj ima veze če so sosednje ali pa zgolj v našem delu sveta oz. mejijo na sosednje? To je čisto umetno postavljen kriterij, ki ne služi ničemur.
Ne, sigurno ima veze. Pri vsaki stvari, ki jo kot država delamo, moramo predvsem videti, ali to počne kdo od sosedov. Ker migracije talentiranega kadra v glavnem gredo v sosednje države. Ker Strabag (Avstrijci) konkurirajo v soseščini, torej pri nas.
Marsikaj smo prevzeli, kot neumnost, pri sosedih - na primer označevanje gotovinskih računov. To nam kot skupnosti samo dviguje stroške. Hrvati so to uvedli, ker so imelispecifičen problem, ker so na plažah pobirali denar, po vseh luknjah - in utajevali DDV. Po drugi strani pa jim je Sanader & co. kradel ko sraka.
Moramo paziti, kar počnejo sosedje, za vsako stvar, kar je izdatek, je potrebo skrbno pretehtati, če to rabimo.
Zato ta kriterij.
Saj ne da ne bi uvedli dobrih praks, še od kod po svetu. Deljenje denarja specifični grupaciji državljanov - jaz ne bi rekel dobra praksa.
bbbbbb2024 je izjavil:
Preveč futraš AI s svojimi agendami in premalo bereš. To niso sosednje države, v Franciji...
Če je kdo nafutral AI s svojimi zlobnimi agendami, so to levaki, jaz kot domoljub sem AI samo vprašal, katere vlade dajo največ denarja za NGO, pa mi je vrglo to ven. Strinjam pa se, da je zelo pomembno, da Nemčija, Nizozemska, Švedska in Danska niso naše sosede, to dokazuje, da smo unikat.
bbbbbb2024 je izjavil:
Kaj ima veze če so sosednje ali pa zgolj v našem delu sveta oz. mejijo na sosednje? To je čisto umetno postavljen kriterij, ki ne služi ničemur.
Ne, sigurno ima veze. Pri vsaki stvari, ki jo kot država delamo, moramo predvsem videti, ali to počne kdo od sosedov.
Žal so levaki svoje agende v AI vstavili tudi glede Avstrije:
Both Austria and Slovenia have active non-governmental organization (NGO) sectors supported by a mix of state, European Union, and private funding, though they differ in scale and political environment. Austria generally has a larger, more established philanthropic sector, while Slovenia's sector is heavily influenced by EU structural funds and recent political debates over state funding allocation
Odebelil sem največje svinjarije levakov
Zgodovina sprememb…
c3p0 ::
harmonkar9 je izjavil:
harmonkar9 je izjavil:
Baje se Muki že več let igračka z nekimi računalniki in podatki iz parlamenta, ampak vsi domoljubi na vsakem tehnološkem forumu vemo, da to ni uporabno za nikogar v Sloveniji, pravo koristno delo je gašenje požarov, vožnja otrok na morje in mogoče še kmetovanje. Pokažite enega levaka, ki to dela (razen Kordiša, tista njiva ne velja).
Zakaj bi država to financirala? Delo DZ je javno, zapisniki so javni, lahko vsak vleče ven kar hoče tudi avtomatsko, ampak zakaj bi država to financirala? Če prostovoljci gasijo požare, lahko tudi to kdo dela prostovoljno če hoče, mu noben ne sme branit. Ni ga pa treba financirat z ne vem kolk 100 jurji. Če kaj, je tak nadzor nad državno ravno primer tega kar država ne bi smela financirat, ker mora bit neodvisno od države.
Jaz kot pravi domoljub na tehnološkem forumu tudi ne vem, kaj naj bi bilo koristno na tem, da nekdo naredi neko orodje za enostavno sortiranje podatkov in bolj pregleden nadzor dela poslancev, če pa lahko to vsak laik naredi sam posebej. Obdelovanje javnih podatkov ni koristno za nas domoljube. Ne samo, da ni tega treba financirat in ne samo da nobenemu državljanu to ne koristi, celo škodljivo je, ker se lahko uporabi kot napad na naše domoljubne poslance.
Trobiš o tem kot pokvarjena harmonika. Ta website je zate vreden 770k? To je torej produkt Mukija, en usran website s transkripcijami sej? Verjetno jih itak od nekod dobi, vnese v bazo in le prezentira. Zato si pa res zasluži te silne denarce. V dobi AI in STT je tak site igračka.
gozdar1 ::
Ne to se zgodi, če je tvoja cela ekonomija odvisna samo od ene stvari, katere cene fluktuira. Podobno je bila verjetno tudi cena nafte eden od vzrokov propada sz in kasnejših ruskih težav.
Misliš, tako kot Kuvait, Irak, Libija? Sploh slednjima niti ni šlo tako slabo, dokler jih niso američani zbom... zdemokratizirali. ;)
Kdaj so američanio bombardirali kuvajt?
Cena pridobivanja nafte na bv je precej nižja kot v venezueli zato slednja me ddrugim veliko bolj občuti padec cene.
Članek iz l.99, torej pred sankcijami, komunisti,...
https://revista.drclas.harvard.edu/vene...
harmonkar9 je izjavil:
harmonkar9 je izjavil:
Baje se Muki že več let igračka z nekimi računalniki in podatki iz parlamenta, ampak vsi domoljubi na vsakem tehnološkem forumu vemo, da to ni uporabno za nikogar v Sloveniji, pravo koristno delo je gašenje požarov, vožnja otrok na morje in mogoče še kmetovanje. Pokažite enega levaka, ki to dela (razen Kordiša, tista njiva ne velja).
Zakaj bi država to financirala? Delo DZ je javno, zapisniki so javni, lahko vsak vleče ven kar hoče tudi avtomatsko, ampak zakaj bi država to financirala? Če prostovoljci gasijo požare, lahko tudi to kdo dela prostovoljno če hoče, mu noben ne sme branit. Ni ga pa treba financirat z ne vem kolk 100 jurji. Če kaj, je tak nadzor nad državno ravno primer tega kar država ne bi smela financirat, ker mora bit neodvisno od države.
Jaz kot pravi domoljub na tehnološkem forumu tudi ne vem, kaj naj bi bilo koristno na tem, da nekdo naredi neko orodje za enostavno sortiranje podatkov in bolj pregleden nadzor dela poslancev, če pa lahko to vsak laik naredi sam posebej. Obdelovanje javnih podatkov ni koristno za nas domoljube. Ne samo, da ni tega treba financirat in ne samo da nobenemu državljanu to ne koristi, celo škodljivo je, ker se lahko uporabi kot napad na naše domoljubne poslance.
Trobiš o tem kot pokvarjena harmonika. Ta website je zate vreden 770k? To je torej produkt Mukija, en usran website s transkripcijami sej? Verjetno jih itak od nekod dobi, vnese v bazo in le prezentira. Zato si pa res zasluži te silne denarce. V dobi AI in STT je tak site igračka.
Mene kot domoljuba pri levakih najbolj moti, da jih vprašaš, kaj je naredil koristnega, potem pa ti povedo, kaj je naredil koristnega in nočejo nehat. Res pa bi morali še ponoviti, da vsi pravi domoljubni vemo, da obdelovanje javnih podatkov za večjo preglednost ni vredno nič in tega domoljubi ne rabimo, vsak pravi informatik mora podatke ustvariti iz nič.
V dobi AI in STT je tak site igračka.
Levaki so točno vedeli, da bo AI to mogoče skoraj tako dobro pokril v prihodnosti, zato so to levakarsko orodje hinavsko ustvarili več kot 10 let nazaj.
Vsak pravi domoljub bi lahko tako orodje ustvaril z zasebnimi sredstvi za manj denarja, ampak ga noben ni, ker je brezveze in nekoristno. Žal so pa levaki vstavili svojo agendo tudi v bolj znana AI orodja. Vprašam nekaj o poslancih, pa mi začne dajati podatke via Mukijeve NVO igračke.
Zgodovina sprememb…
Utk ::
Itak so pa tudi mediji financirani v glavnem od države, kar je pa še dodana katastrofa.
Ena ideja se zdaj pojavlja, ki sploh ni slaba. Par evrov na mesec stane rtv "splošni servis", karkoli to pomeni, orkester in podobno. Kakih 5, 6 evrov odpade pa na program. Zakaj ne bi za teh 6 evrov ljudje sami odločili komu grejo?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Utk ()
Je to orodje karkoli spremenilo? Če je to orodje v korist "raziskovalnim novinarjem", bi zlahka vse te strašne medijske hiše financirale enga zaposlenega, ki bi to delal. In ne, ne bi stalo 100 jurjev na leto al kolk že dobiva zdaj.
Kot pravi domoljub se absolutno strinjam. Preveč denarja po mnenju nas domoljubov je dobil verjetno samo zaradi tega, ker se je prvi tega spomnil in izvedel, ko pravi domoljubi še danes ne vemo, kaj bi bila korist od tega. Skopirat bi se dalo za manj denarja.
A vse kar se nekdo prvi spomne mora financirat država? Zakaj ni odprl sp, in šel do poptv, Mladine in ostalih in jim to ponudil?
Ne da mora. Država takih stvari NE SME financirat. Tako kot gašenja požarov in vodenja otrok na morje ne. Naj to prosti trk dela.
Za gasilstvo ljudje veliko sami prispevajo, večina je pa prostovoljcev. Pomeni da ljudje za to stvar so. Levi in desni. Za neke razne inštitute za mešanje megle pa niso, oz jih ni noben niti vprašal. Lahko pa prispevaš 1% dohodnine za kogar hočeš. Če plačuješ sploh dohodnino seveda...
harmonkar9 je izjavil:
A vse kar se nekdo prvi spomne mora financirat država? Zakaj ni odprl sp, in šel do poptv, Mladine in ostalih in jim to ponudil?
Ne da mora. Država takih stvari NE SME financirat. Tako kot gašenja požarov in vodenja otrok na morje ne. Naj to prosti trk dela.
In potem bodo gasili samo tistim, ki plačajo? Zakaj bi potem država financirala, sodišča, policijo,..pa bodo ta na voljo samo bogatim, prava libertarna "utopija".
Zakaj so zda po medijski svobodi tako nizko?
Država ne financira morja, ampak ljudem, ki to organizirajo, kje kaj malega prispeva. Pa ne kaj dost.
Za gasilstvo ljudje veliko sami prispevajo, večina je pa prostovoljcev. Pomeni da ljudje za to stvar so. Levi in desni. Za neke razne inštitute za mešanje megle pa niso, oz jih ni noben niti vprašal
Absolutno noben ni vprašal nas domoljubov, če želimo boljši pregled dela parlamentarcev, take stvari bi morale najprej skozi centralni komite domoljubov. Zato pa imamo danes orodja, ki jih noben od nas domoljubov ne uporablja. Požrešni levaki pa tudi poleg državnega denarja zbirajo še zasebni denar.
Zgodovina sprememb…
harmonkar9 je izjavil:
In potem bodo gasili samo tistim, ki plačajo? Zakaj bi potem država financirala, sodišča, policijo,..pa bodo ta na voljo samo bogatim, prava libertarna "utopija".
Če nimaš denarja za gašenje oz. dežuranje gasilcev, si pač ne moreš privoščiti hiše, raje jo prodaj uspešnim domoljubnim najemodajalcem. Pa če nimaš denarja za otroke peljat na morje, pač ne bodo šli. Zakaj moramo mi domoljubi to plačevat? Mene ni noben nič vprašal, jaz svojih nepremičnin ne vžigam in ni pošteno, da moj denar gre v to.
harmonkar9 je izjavil:
harmonkar9 je izjavil:
Če nimaš denarja za gašenje oz. dežuranje gasilcev, si pač ne moreš privoščiti hiše, raje jo prodaj uspešnim domoljubnim najemodajalcem. Pa če nimaš denarja za otroke peljat na morje, pač ne bodo šli. Zakaj moramo mi domoljubi to plačevat? Mene ni noben nič vprašal, jaz svojih nepremičnin ne vžigam in ni pošteno, da moj denar gre v to.
Država ne pošilja otrok na morje, ampak prave NVO, ki zbirajo prispevke ljudi in podjetij za ta namen. To je bistvo NVO. Ne pa prijavljanje na državne razpise za cuzanje državnega denarja.
harmonkar9 je izjavil:
harmonkar9 je izjavil:
Država ne pošilja otrok na morje, ampak prave NVO, ki zbirajo prispevke ljudi in podjetij za ta namen.
In prispevke države. Za katere mene osebno kot domoljuba ni nihče nič vprašal. Tako kot tile ne.
bbbbbb2024 je izjavil:
Tukaj bomo počasi zaključili s tem. Videli bomo, kako bo nova vlada (ki je še ni) vodila Slovenijo ta mandat. Jaz sem skratka, optimističen.
+1, samo da sem verjetno še bolj optimističen.
Če Muki in ostale NVO tako dobro nadzirajo državo, kako to da je Janković še zmeraj na prostosti?
Drži, nalašč se je spravil na podatke o DZ poslancih, kjer Ljubljankoviča ni. Ampak nič hudega, zato je pa prosti trk z zasebnimi sredstvi namesto njega ustvaril orodja za podobno nazoren pregled aktivnosti LJ mestnih svetnikov.
jernejl ::
Aha, se pravi, če nehajo financirat gasilska društva, bo to dobro, ker se bo sumarno porabilo manj denarja za NVO. Še sreča, da velika večina državljanov ne razmišlja tako neumno.
Če se sredstva zmanjšuje, jih je treba zmanjševati za nepotrebne stvari, ne pa po nekem škodljivem ključu.
Tile zdaj so s škodljivim početjem že začeli z interventnim zakonom, s katerim so upokojence oprostili plačevanja prispevkov za zavarovanje za dolgotrajno oskrbo, čeprav so upokojenci prvi, ki lahko iz te blagajne koristijo storitve. Res pa je, da to niso NVO, tako da če bodo Mukiju vzeli 100k in upokojencem častili za desetine milijonov prispevkov, bodo lahko rekli, da so privarčevali 100k, čeprav so v resnici v proračun zvrtali desetine milijonov veliko luknjo.
harmonkar9 je izjavil:
Če Muki in ostale NVO tako dobro nadzirajo državo, kako to da je Janković še zmeraj na prostosti?
Drži, nalašč se je spravil na podatke o DZ poslancih, kjer Ljubljankoviča ni. Ampak nič hudega, zato je pa prosti trk z zasebnimi sredstvi namesto njega ustvaril orodja za podobno nazoren pregled aktivnosti LJ mestnih svetnikov.
Zasebni kapital financira novinarje, ki so napisali vse o Jankoviću. Pomaga pa glih tolk kot Muki.
harmonkar9 je izjavil:
Zasebni kapital financira novinarje, ki so napisali vse o Jankoviću. Pomaga pa glih tolk kot Muki.
Novinarji so pa res znani po golih dejstvih, jedrnatosti, nepristranskosti in raznoraznih možnostih hitrega filtriranja za bralce. Mi domoljubi pričakujemo od Mukija samo to, česar zasebni kapital ne zmore (ampak definitivno ima interes, če kdo) - da z aplikacijo (za katero domoljubi ne vemo in je ne uporabljamo) in obveščanjem izkorenini korupcijo. Drugače nam naj vrne denar!
Zgodovina sprememb…
LeQuack ::
Zgodovina sprememb…
- spremenil: LeQuack ()
Najbolj smešno je, ker so nekateri ljudje optimistični. To je velika napaka, ne živimo v Švici. Treba se je sprijazniti, da je naš standard balkan, ne glede na to kdo nas vodi. In vedno bo tako.
Balkan nas v marsičem prehiteva po desni.
pujsekpepe ::
Najbolj smešno je, ker so nekateri ljudje optimistični. To je velika napaka, ne živimo v Švici. Treba se je sprijazniti, da je naš standard balkan, ne glede na to kdo nas vodi. In vedno bo tako.
Bo pa velika zmaga ce se samo ukine rtv prispevek oz kar celoten rtv ker je vec zaposlenih tam kot gledalcev.
Tale vlada bo najboljse kar je se je Sloveniji lahko zgodilo:
https://www.zurnal24.si/pod-streho/grad...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: pujsekpepe ()
pujsekpepe je izjavil:
Bo pa velika zmaga ce se samo ukine rtv prispevek oz kar celoten rtv ker je vec zaposlenih tam kot gledalcev
To je res minimum in gotovo se bo zgodilo, lahko tudi notarsko overim svojo intelegenco, zaradi katere to verjamem.
Zgodovina sprememb…
Mogoce je tudi levo stran srecala pamet.
Je pa tko da je bil pomojem stevo nastiman ker med tistimi protestimi je bilo cudno da ni bil po hitrem postopku aretiran.
Zgodovina sprememb…
Če za nekoga kričiš da je Janšev podtaknjenec, porušiš vse mostove, se ne moreš potem čudit da ni nekaj navdušen nad tabo. Sploh če itak nimaš programa.
Logarja in Stevota so potisnili k Janši, namesto da bi jih pokrili.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Utk ()
gen Maister ::
Aja!?? Seveda!! No ti se kar norca delaj iz admina, harmonika6!
Saj brihten res ravno ni!!
In tega ni treba niti notarsko overiti niti biti brihten za to.
Na levi bi mogoce bil najbolj sposoben kak ceferin drudzga se ne spomnim
Če za nekoga kričiš da je Janšev podtaknjenec, porušiš vse mostove, se ne moreš potem čudit da ni nekaj navdušen nad tabo.
+1. Če za nekoga trdiš, da je Janšev podtaknjenec, se ne moreš potem čudit, da ga je to tako užalilo, da potem podpre Gospoda Janšo in dokaže, da si se motil in da je Gospoda Janšo podprl ravno zaradi tega, ker ni Janšev podtaknjenec.
Zgodovina sprememb…
Aha, vsi ki dajo glas Janši so Janševi podtaknjenci. Kaj pa tistega na levici ste že našli?
Levaki pač ne znajo precenit verjetnosti. Če daš glas Gospodu Janši, je 95 %, da nisi njegov podtaknjenec. Če se poleg tega, da mu daš glas za PV, strinjaš z njim še glede vseh dosedanjih zakonodajnih predlogov, pa verjetnost, da nisi njegov podtaknjenec, naraste na 100 %. Ker si potem dokazano pravi samostojni sredinski domoljub tretjega bloka, ne pa podtaknjenec.
primoz4p ::
harmonkar9 je izjavil:
Ne poznam nobenga, ki bi imel karkoli z Mukijem, recimo. Zakaj bi morala država ga financirat? Je kako hišo pogasil, odpeljal kakšnega cigana na morje?
Ko je bil nazadnje JJ premier, so se proračunska sredstva za duhovnike zaradi zakonskih sprememb več kot podvojila, tako da bi bil jaz glede trditev o ukinjanju financiranja stvari, ki so nepotrebne, precej previden.
Verjetno so se tudi zdaj, v 4 letih, ker grejo obvezni prispevki stalno gor.
Ko smo že pri nadzoru, ali ni najboljši nadzor po B. Mekini občan, ki ni del elite in si kruh služi z minimalno plačo?
Nagrada, ki si jo je zaslužil, pa je? Minimalna plača? Muki pa smetana?
Borut Mekina
V današnji Tarči je Janez Cigler Kralj dejal, da smo Nika Kovač, Filip Muki Dobranić in jaz bili nekakšni pajaci, preko katerih je politika preko zlorabljene Sove in policije v javnost poslala informacije o aferi. Zato bo očitno ustanovljena tudi preiskovalna komisija, ki bo to poskušala dokazati. Ker bo očitno nova oblast s svojimi megafoni želela na ta način reinterpretirati dogodke, bi rad ponovil: Ne, afera se je začela z občanom, ki se je obrnil na nas. Z občanom, ki ni del elite in si kruh služi z minimalno plačo. Vse ostale institucije so na ta način dobile informacije od nas, in ne obratno. Policija nas je na informativni pogovor povabila dan kasneje, 17.3. ko je ta del vključila v že začeto preiskavo o posnetkih, dan kasneje pa se je javila tudi Sova, ki je potem svoje ugotovitve sporočila konec tedna. Nauk te zgodbe je: imejte odprte oči in ne molčite.
https://www.facebook.com/borut.mekina/p...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: primoz4p ()
delavec44 ::
Aha, se pravi, če nehajo financirat gasilska društva, bo to dobro, ker se bo sumarno porabilo manj denarja za NVO. Še sreča, da velika večina državljanov ne razmišlja tako neumno.
Če se sredstva zmanjšuje, jih je treba zmanjševati za nepotrebne stvari, ne pa po nekem škodljivem ključu.
Ne, ker piše v koalicijski pogodbi, da gasilcem ne bodo zmanjševali sredstev ampak bodo zmanjševali ravno po ključu, ki ga ti omenjaš. Je pa to tudi edini primer, ki ga nasprotniki cel čas izpostavljate in govorite ostalim kako so neumni. Racionalizacija pač ni neumna.
Sicer je pa že v originalnem citiranem sporočilu na katerega se užigaš beseda nepotrebni NVOji.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: delavec44 ()
mirator ::
Sicer je pa že v originalnem citiranem sporočilu na katerega se užigaš beseda nepotrebni NVOji.
besede kot so: nepotrebni, blaginja, nudimo sodelovanje, odgovorni državljani itd so zelo raztegljivi pojmi, ki sprožajo vprašanja:
- za koga nepotrebni
- za koga blaginja
- pod kakšnimi pogoji nudijo sodelovanje
- kdo so odgovorni in kdo neodgovorni državljani - po čigavi oceni?
V bistvu gre za povsem populistične izjave in zapise.
Za nas, prave domoljube, so vsi NVOji nepotrebni, ker nam samo kradejo za nekaj, česar ne rabimo in nas o tem noben ni vprašal. Prosti trk naredi vse bolje in bolj poceni. Še noben ni dal primera res potrebnega NVOja.
Zgodovina sprememb…
Racionalizacija ni neumna, neumno je jemati denar tam, kjer prinaša veliko koristi, in to imenovati racionalizacija. Neumno je dajati dodatne milijone župnikom in se hkrati hvaliti z racionalizacijo.
Ne, ker piše v koalicijski pogodbi, da gasilcem ne bodo zmanjševali sredstev ampak bodo zmanjševali ravno po ključu, ki ga ti omenjaš. Je pa to tudi edini primer, ki ga nasprotniki cel čas izpostavljate in govorite ostalim kako so neumni. Racionalizacija pač ni neumna.
Sicer je pa že v originalnem citiranem sporočilu na katerega se užigaš beseda nepotrebni NVOji.V originalnem že, ampak potem si pa prišel do neumnega spoznanja, da je dobro, če se bo sumarno financiralo manj NVO-jev.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: jernejl ()
za koga nepotrebni
Dobro madona, lahko se jaz spomnem da bom varoval pravico do nošenje modre majice. Vsak, ki nasprotuje državnemu financiranju, je fašist, ki hoče da nam država določa barvo oblek.
Tak NVO je nujno potreben vsem z modro majico v omari. Predvsem pa meni, ker se mi ne da več hodit v zaresno službo.
delavec44 ::
V originalnem že, ampak potem si pa prišel do neumnega spoznanja, da je dobro, če se bo sumarno financiralo manj NVO-jev.
In zakaj misliš, da izjavi nista povezani? Moram vsakič še enkrat delati povzetek vsega kar sem prej napisal in je že itak citirano?
Torej, samo zate, vmes je AND.
Pa še to s temi župniki. Ja so nepotrebni. Ukiniti vse.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: delavec44 ()
Pa še to s temi župniki. Ja so nepotrebni. Ukiniti vse.
Gasilci tudi:
Če prostovoljci gasijo požare, lahko tudi to kdo dela prostovoljno če hoče, mu noben ne sme branit. Ni ga pa treba financirat z ne vem kolk 100 jurji.
Tako da nehajte levaki nakladati o nekih potrebnih in nepotrebnih NVO. Potrebnega še nobenega niste našli.
Ne, ni treba, ker nam je jasno, kako stvari stojijo. Tvoj predhodnik je zapisal, da ne bodo racionalizirati tam, kjer je to smiselno, ampak po ključu naši-vaši, ti si pa na to odgovoril, da če se bo sumarno manj financiralo, bo OK. Kar pomeni, da ti je vseeno, kaj se bo ukinilo in četudi se bo to počelo po neumnem ključu, bo v redu, samo da se manj plačuje.V originalnem že, ampak potem si pa prišel do neumnega spoznanja, da je dobro, če se bo sumarno financiralo manj NVO-jev.
In zakaj misliš, da izjavi nista povezani? Moram vsakič še enkrat delati povzetek vsega kar sem prej napisal in je že itak citirano?
Če ukineš nekaj, kar prinaša več koristi kakor stane, to ni racionalizacija. Sploh pa ni racionalizacija, če potem na drugi strani začneš dodatno financirati nekaj, kar ne prinaša koristi.
Je pa res, da plačevanje prispevkov za župnike ne spada v kategorijo NVO, tako da če Mukiju vzamejo 100kEUR in župnikom dajo milijone, se lahko hvalijo, da so državljanom privarčevali 100kEUR neracionalno porabljenega denarja.
Da sploh ne začnemo omenjati milijard, ki jih je JJ v prejšnji vladi zmetal za nepotrebne dodatke JS.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: jernejl ()
gen Maister ::
Revanšizem ali pokojninska reforma?
Janez Janša
Dedovanje privilegijev bomo ukinili prvi mesec po prisegi nove vlade.
https://x.com/JJansaSDS/status/19429100...
Objavljamo poimenski seznam prejemnikov borčevskih dodatkov, ki smo ga pridobili po 4 mesecih. Najmlajši borec je bil ob koncu vojne star 8 let, najmlajši svojec, ki prejema borčevsko pokojnino pa šteje 44 let. Borčevski dodatek se namreč deduje. Svojci borcev - teh je kar 6 krat več od borcev - prejemajo tudi tisoč evrov na mesec dodatka, kažejo podatki ZPIZ za leto 2024.
V letu 2023 je bilo za borčevske pokojnine iz pokojninske blagajne namenjenih 6.630.496 evrov, do tega dodatka pa je bilo upravičenih 3.906 posameznikov in posameznic.
Najnovejši podatki ZPIZ za leto 2024 pa kažejo, da je v bilo v letu 2024 za te dodatke skupno izplačanih 5.769.828 evrov. Do dodatka je bilo upravičenih 3.266 oseb.
https://info360.si/aktualno/pridobili-s...
Borčevski dodatek se ne deduje!!
Vsak pravnik to ve in vsakemu pravniku, ki kaj tagega izusti ali napiše, bi bilo potrebno odvzeti licenco in diplomo!! Zadevo pa objaviti v Uradnem Listu Republike Slovenije!
Če nekdo dobi dodatek za vdovstvo, ali pa prevzame pokojnino po vdovcu, ki je višja, to ni dedovanje!!
3k ljudi torej dobi 150€/mesec še iz naslova borčevstva, kar znese letno 6M!??
In kaj boš dobil za teh 6M!?? Poleg tega je jasno iz tvojih podatkov, kako znesek in število upravičencev iz tega naslova pada. Pa tudi, če ga v končni fazi ukinejo, poleg vseh drugih stvari, ki jih mislijo, ne bo nobenega pretiranega haska...
Še kakšno tako bedarijo napišeš, pa boš na seznamu pacientov Utk, harmonikarja, garača44, sluzaste gliste, bbbbbbbb2402 in ostalih primerkov....