Forum » Loža » Desna koalicija: Interventni zakon 2026
Desna koalicija: Interventni zakon 2026
GregiB ::
Logarjevo izjavo si bom nekam zapisal, da jo ja ne pozabim... "V politiki, saj veste, so enkrat besede tako, drugič so drugače."...
bbbbbb2024 je izjavil:
Ne pretiravaj, ker Logar ni tega rekel.
Logar, Odmevi, zavrti na 6:22
p1nky ::
Verjetno je Eiland hotel od Janše imeti neko mnenje o nečem, po moje.
Ja, jj je tako pomemben, da ga take osebe osebno pridejo sprasevat za mnenja.....
Jozef horvat, nsi, 2020
Jozef horvat, nsi, 2020
harmonkar9 ::
@bbb
Ja, jj je tako pomemben, da ga take osebe osebno pridejo sprasevat za mnenja.....
Ne samo, da je želel cenjeno mnenje Gospoda Janše, ampak je to mnenje bilo tudi striktno zasebne narave, čisto nič o slovenski politiki, volitvah ali špijoniranju. Mogoče sta se malo dotaknila samo izraelske politike, zdi se mi možno, da ga je Netanyahu poslal po nasvet h Gospodu Janši, kako naj vodi Izrael in doseže tako popularnost, kot jo ima Gospod Janša v Sloveniji.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: harmonkar9 ()

Miki N ::
@bbb
No če je tale Eiland šlomo _upokojeni_ operativec ... potem je bil aktiven tudi v 90s, ko jke Jajo zganjal židovske orožarske rabote? Časovnica ni nemogoča. Definitivno je od vseh naših politikov Jajo najbolj na liniji s Čarobno deželo, to so prijateljstva ki se ne prekinejo ... razen s kakim klicom pejdžerja.
FireSnake ::
Vse je neustavno in nezakonito >>Po vseh objektivnih kriterijih so bile volitve izpeljane neustavno in nezakonito, zaradi vplivanja tuje obveščevalne agencije. Država je pri tem kršila pravico do svobodnih volitev iz 43. člena ustave in 3. člena prvega protokola k evropski konvenciji. Te zahtevajo, da država zagotovi neodvisne volitve, in to brez vmešavanja tuje sile. Sekundarni pravni viri Evropske unije zahtevajo, da se vsake volitve izvedejo v treh mesecih pred volitvami brez tujega vpliva. Država, se pravi Republika Slovenija, ni izpolnila svojih obveznosti in državljanom ni zagotovila svobodnih volitev. Na podlagi tega so vsi akti, ki izhajajo iz tega, ter sklep drzavne volilne komisije, torej zapisnik, ki je potrdil rezultate volitev, in posledicno tudi sklep drzavnega zbora o podelitvi mandata vsem poslancem neustavni. Zato se v odprtem roku, ki še traja, zainteresirani - politične stranke, nevladne organizacije, tudi posamezniki, ki izkazujejo v tem primeru pravni interes - lahko na ustavno sodišče z ustavno pritožbo, ravno zaradi kršitve volilne pravice, in sicer na tem temelju, da država ni zagotovila svobodnih volitev." Rok Lampe doktor prava, redni profesor za področje civilnega prava, bil je raziskovalec na več elitnih univerzah in inštitutih: Univerzi Yale, v Pragi, na Inštitutu Maxa Plancka v Hamburgu in Evropskem inštitutu v Amsterdamu.
Poslanci dobivajo plače.
Vse razgnati in morajo denar vrniti?
Še več: Peterica strank bodoče desne vlade podpisala koalicijsko pogodbo. Ni to rahlo nerodno?
Nadalje:
- kaj bi lahko država naredila, da se video vsebine ne bi objavile? Konkretno me zanima!
- ko je jajo vpil, da volitve niso po pravilih so se levaki zgražali. Čemu je prišlo do preobrata? So levaki jajotove oporode?
Vse je neustavno in nezakonito >>Po vseh objektivnih kriterijih so bile volitve izpeljane neustavno in nezakonito, zaradi vplivanja tuje obveščevalne agencije. Država je pri tem kršila pravico do svobodnih volitev iz 43. člena ustave in 3. člena prvega protokola k evropski konvenciji. Te zahtevajo, da država zagotovi neodvisne volitve, in to brez vmešavanja tuje sile. Sekundarni pravni viri Evropske unije zahtevajo, da se vsake volitve izvedejo v treh mesecih pred volitvami brez tujega vpliva. Država, se pravi Republika Slovenija, ni izpolnila svojih obveznosti in državljanom ni zagotovila svobodnih volitev. Na podlagi tega so vsi akti, ki izhajajo iz tega, ter sklep drzavne volilne komisije, torej zapisnik, ki je potrdil rezultate volitev, in posledicno tudi sklep drzavnega zbora o podelitvi mandata vsem poslancem neustavni. Zato se v odprtem roku, ki še traja, zainteresirani - politične stranke, nevladne organizacije, tudi posamezniki, ki izkazujejo v tem primeru pravni interes - lahko na ustavno sodišče z ustavno pritožbo, ravno zaradi kršitve volilne pravice, in sicer na tem temelju, da država ni zagotovila svobodnih volitev." Rok Lampe doktor prava, redni profesor za področje civilnega prava, bil je raziskovalec na več elitnih univerzah in inštitutih: Univerzi Yale, v Pragi, na Inštitutu Maxa Plancka v Hamburgu in Evropskem inštitutu v Amsterdamu.
Kako to, da so Svobodnjaki slavili zmago in odpirali šampanjce, če pa so zmagali na nesvobodnih volitvah? Robi je rekel, da pelje barko v varen pristan in da nimamo kaj za skrbeti. Sedaj, ko pa levi niso mogli sestaviti vlade, pa izvajajo ustavni državni udar.
In plust tole, seveda.
Bodo levaki sposobni tole razližiti? Ali bodo spet rekli, da smo neumni, ker nismo izobraženi in ne razumemo.
Jaz sem visoko izobražen, pa tega ne razumem :)
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: FireSnake ()
Zakaj se mi zdi, da je ravno jj zacel s tem prvi...
Čemu so levaki tako neizviorni, da ponavljajo za jajotom?
So levaki dejansko agenti SDSa?
Levi pravijo tako dolgo ponavljamo volitve, da je po naše.. ee![]()
Če je mentor ta pravi, vse gre
Imajo levaki "kasno paljenje", da so začeli enako govoriti po tako dolgem času?
Če so tako počasni: kako lahko mislijo, da lahko vodijo državo?
Zgodovina sprememb…
Nimam pojma... in mi dol visi... Kar se mene tiče, dobili smo, koga (in ne kar) smo volili. Nateg tipa Počivalškov SMC, osebno nisem oškodovan so I don't (really) care. Bodo pa škodo nosili zanamci... Me zanima, kako... ko bo enkrat... udarilo?!
Ko nimas odgovora napises kar nekaj
Jozef horvat, nsi, 2020
mirator ::
Nima se smisla z njim ukvarjati, ker je preprosto trol. Vsak replika na njegov post je hrana za novo trolanje.
V SBC pozdravljajo ukrepe interventnega zakona
Yap... kdo bi rekel... bi pa pozval g. Bitenca, da naj pove... koliko od njegovih cca. 80 zaposlenih, ki se ne pišejo Bitenc, prejema plačo, ki bi presegla socialno kapico...?
Pa pozorno preberite ijavo... "Uvedba socialne kapice pri 7.500 evrov bruto plače po navedbah SBC neposredno znižuje stroške dela za visoko kvalificirane delavce"... Strošek dela je kategorija delodajalca, ne delavca. Torej dragi cenjeni visokokvalificirani skorajšni ekonomski migranti na sever... Socialna kapica ne pomeni, da boste imeli višje plače, kot delavci... pomeni, da bo g. Bitenc imel nižje stroške, ko vam bo plačo izplačeval... z drugimi besedami. "viški" po Bitenčevo gredo delodajalcu, ne delavcu...
Sc0ut ::
Meira Hot SD je rekla, da kot pravnica ne vidi, da bi šla ta ustavna obtožba čez. Ampak pri nas na sodišču ustavnem imamo leve politične aktiviste in ne sodnike tako, da je vse možno.
US bo seveda vzela zadevo v obravnavo.
Označila bo jo z zvezdico absolutno (ampak res absolutno absolutno) prednostno.
To pomeni, da bo prišla na vrsto ne prej kot čez tri leta. Tako kot podobne volilne pritožbe (op Državljan K.).
Takrat pa bo zadevo zavrglo kot nepomembno in jo sploh ne bo obravnavalo.
Do takrat pa bo to aktivna tema za razpredanje po MSM in družbenih omrežijih.
in tako kot pritozva na golobovo razveljavitev dogodninske olajsave
bbbbbb2024 ::
Logarjevo izjavo si bom nekam zapisal, da jo ja ne pozabim... "V politiki, saj veste, so enkrat besede tako, drugič so drugače."...
bbbbbb2024 je izjavil:
Logar, Odmevi, zavrti na 6:22
Pa saj poslušaj do konca, kar ti Logar govori. On je želel, Demokrati so želeli, tretjo pot - pot brez cufanja. To so propagirali in to so želeli. A volitve so pokazale drugače. To je najbolj jasna anketa, kaj volilci hočejo.
Potem ni druge, kot da se pridružijo ali enemu ali drugemu polu. Ker ti je lepo rekel, da če se ne pridružijo vladi, oz. poziciji, bodo kar lepo nove volitve. Kaj je problem z Golobom - je bilo povedano že večkrat, da se ne ponavljam.
Potme ni druge, kot da se pridružijo drugemu bloku, razen - lahko bi šli v opozicijo, če bi dve največji stranki šli v pozicijo. Kar pa ne bosta.
Kar ti pa Logar z besedami pri 6:22 želi povedati, pa je naslednje:
Vsak politik pred volitvami da obljube, oz. se zavzema za nekaj. BTW, Logar nikoli ni rekel, da ne bo šel z levo stranjo, niti da ne bo šel z desno stranjo. Potem pridejo volitve, kot ultimativna anketa, kaj volilci hočejo.
Potem pa se je potrebno prilagoditi rezultatu.
Rekel je tudi, da ga žalosti, da ideja sredine ni uspela tako, kot so upali in mislili Demokrati.

lynxslo5 ::
MSI PRO B760-P, MSI Nvidia RTX 4070 12GB, NVME Samsung 990 PRO 2TB,
Antec DF700 Flux, Win 11 Pro, ASUS PA279CV ProArt
Gambino ::
V SBC pozdravljajo ukrepe interventnega zakona
Logično, oni bi sprejeli tudi to, da narod dela za pest riža. Ko sprejemaš zakone brez deležnikov samo na račun delodajalcev, potem veš, da je nekaj hudo narobe!
bbbbbb2024 je izjavil:
bbbbbb2024 je izjavil:
Pa saj poslušaj do konca, kar ti Logar govori.
I see, moving the goal post...
Lej... meni Logar ne govori ničesar... govori takšnim, kot si ti... Sem pa vseeno slišal njegovo izjavo o takšnih in drugačnih besedah... To pa si bom zapomnil...
bbbbbb2024 je izjavil:
On je želel, Demokrati so želeli, tretjo pot - pot brez cufanja. To so propagirali in to so želeli. A volitve so pokazale drugače. To je najbolj jasna anketa, kaj volilci hočejo.
Delaš preste ali si akrobat? Logar je že konec leta 2024 izjavil (intervju za Dnevnik), da ne bo šel v vlado JJ če v njej ne bo vsaj ene levosredinske vlade, da gre raje v opozicijo. Nič ni zadeve pogojeval s tem, da gredo volitve... drugače.
bbbbbb2024 je izjavil:
Potem ni druge, kot da se pridružijo ali enemu ali drugemu polu. Ker ti je lepo rekel, da če se ne pridružijo vladi, oz. poziciji, bodo kar lepo nove volitve.
In? Pa ne, da jih jaz zagovarjam... sprejemam stanje, kakršno je, sem pač iz "tistega tabora", ki smo vseskozi govorili, da je Anže jajotov podtaknjenec. Ampak... praviš... bolje nelegitimna vlada (v smislu, legalna, a zlagana), kot držanje predvolilnih... "floskul" in sprejetje posledic, kakršne so?
bbbbbb2024 je izjavil:
Kar ti pa Logar z besedami pri 6:22 želi povedati, pa je naslednje:
Oh please... stop... Z izjavo je zajebal, kot sem napisal, naglas je povedal tisto, kar je javnosti zamolčano... Potem pa se najdete kekci, ki na veliko razlagate, kaj je mislil... Trump je tudi rekel, da ga boli uvo za finančno stanje Američanov, ko zapravlja njihov davkoplačevalski denar... pa je potem v intervjuju par dni zatem zadevo še enkrat potrdil... A se je takoj našla armada politikov, politikantov in političnih vsevedov, ki so orkestrirano šli folku razlagat.... "kaj je želel povedati"
bbbbbb2024 je izjavil:
Vsak politik pred volitvami da obljube, oz. se zavzema za nekaj. BTW, Logar nikoli ni rekel, da ne bo šel z levo stranjo, niti da ne bo šel z desno stranjo. Potem pridejo volitve, kot ultimativna anketa, kaj volilci hočejo.
+1. Volivci so jasno pokazali, da nočejo Levice, SD in pernatih, zato so jim dali samo 40 %, ampak so pokazali, da hočejo SDS in Gospoda Janšo, zato so mu dali kar 28 %. Logar se je pa potem prilagodil volivcem. Enako tudi sredinska Nsi in sredinski Stevanovič. Volivci so jasno povedali, da hočejo nov, svež, sredinski, tretji blok z Gospodom Janšo.
Zgodovina sprememb…

Bellator ::
harmonkar9 je izjavil:
bbbbbb2024 je izjavil:
+1. Volivci so jasno pokazali, da nočejo Levice, SD in pernatih, zato so jim dali samo 40 %
+1. GS je imela sama več poslancev, kot jih imajo danes vse leve stranke skupaj.
https://mojkviz.neocities.org/
gen Maister ::
bbbbbb2024 je izjavil:
Politika je pa kurba. Zakaj taka naivnost odraslega (?) človeka.
Ne gre za naivnost, gre za normalizacijo politične korupcije, ki jo volilci očitno sprejemaj(m)o kot nekaj povsem vsakdanjega. Globalna trumpizacija politike. V bistvu Logar z izjavo povsem javno in odprto pove, da vendar vsi vemo, da njegovim (in seveda preneseno vsem) besedam pač ne gre zaupati oz. ne nosijo nobene teže. Pa da nam spet etiketiran kot nek neomarksist... dogaja se na vseh političnih straneh, da se razumemo... Ampak da greš zadevo javno... promovirat? To je zame novo...
Predstavljaj si, da pred naslednjimi volitvami Logarja nihče ne povabi na predvolilna soočenja z argumentom, da je sam povedal, da njegove besede niso vredne nič... bi se s tem strinjali?
Ne pretiravaj, ker Logar ni tega rekel. Rekel je predvsem, da se je zavzemal za politično širino (malo z leve, malo z desne), da se preseka to nenehno cufanje. Jaz se s tem strinjam in sem med drugim volil Logarja.
Je pa pač rekel, da so volilci odločili drugače, torej velik del je barko nagnil v levo in velik del v desno, torej se niso odločili za pot po sredi (vsaj za sedaj še ne).
Takšni so pač volilni rezultati, t.j. volja volilcev.
Logar je rekel tudi (pred volitvami), da si bo prizadeval spraviti skupaj obe veliki stranki. Po volitvah pa je lepo rekel, da mandata za kaj takega nima, torej Demokrati niso dosegli toliko glasov, da bi bili v tem kontekstu relevantni.
Če je temu tako, potem se pa Demokrati pridružujejo koaliciji, kjer lahko svoj program najbolje uresničijo. Za Goloba je pa jasno komentiral, da nima programa, samo pamflet na 2 straneh.
Janša pa je dopustil, da Demokrati dodajo svoje točke v koalicijsko pogodbo.
To je to. Jaz vsaj tu ne vidim neko trumpizacijo ali karkoli.
Je pa povedno, kar je rekel Boštjan Penko, nekdanji direktor KPK, kar se meni zdi *ZELO* relevantno. Rekel je, da je sicer SKOK v redu koncept, lahko je boj proti korupciji bom rekel vzet iz sistema, a da mi imamo v glavnem vse mehanizme, NPU, KPK, posebno tožilsko skupino, znotraj te pa boj proti korupciji.
Malo preprosto povedano, imamo 80% SKOKa, samo pač ne tako nabrano skupaj. In vendar se zdi, da nismo uspešni pri boju proti korupciji. In da je, po njegovem, problem v ljudeh, ki nimajo moralnega kompasa in sedijo v teh institucijah. To se pa celo jaz strinjam.
VRHUNSKO!! RES VRHUNSKO!!
Če malo skrajšam in povem na kratko: Logar Resnični je odkril, da mu volilci niso podelili (ŠIROKEGA) mandata, za katerega je prosil in se za njega potegoval; zato je moral sedaj, po sili razmer prikrojiti svoje skromne enote novonastali situaciji in z Novoslovenci in Resnico sestavil manifest zakona, na katerem se bo - naj bi se oblikovala nova vlada!??
Prenehanje pobiranja naričnine za RTV prispevek, polna pokojnina za upokojence, ki delajo, zmanjševanje davkov ..... in še kup ostalih zadev, bodo napolnili državni proračun, ki že sedaj, z -3,5% primanjklaja poka po šivih!??
Telbanc ::
A to misliš na petek, in nadalje, ko bojo o Jajotu glasovali "dokler bo potrebno".
Volilci niso bli več toliko za Slobodo, šli so malo v sredino in to se jim je takoj maščevalo.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Telbanc ()
harmonkar9 je izjavil:
bbbbbb2024 je izjavil:
+1. Volivci so jasno pokazali, da nočejo Levice, SD in pernatih, zato so jim dali samo 40 %
+1. GS je imela sama več poslancev, kot jih imajo danes vse leve stranke skupaj.
Točno tako. Levaki 40 %, domoljubni blok (Gospod Janša) 28 %, sredinski blok je pa z 20 % samo upošteval voljo volivcev.
Nekateri cinični levaki pa celo Nsi ne verjamejo, da so sredinski, ampak nesramno lažejo, da so samo satelit Gospoda Janše. Po njihovi žaljivi matematiki pa potem imajo levaki 40 %, domoljubni blok 37 %, sredinski blok pa se je potem z 11 % spet samo prilagodil volji volivcev, torej podprl domoljubni blok.
Zgodovina sprememb…
@bbb
No, zadevo je treba razsvetlit, da se bo vedlo, da je šlo za specijalno izraelsko operacijo. Postavljene so bile lažne spletne strani izraelskih podjetij, ki so ugasnile takoj po koncu operacije. Izraelci so se predstavili kot predstavniki teh neobstoječih podjetij, ki so obstajala samo na netu. Zanimali so jih kao pogoji za gospodarsko delovanje v Sloveniji....vlaganje in podobne izmišljenje oslarije.
In pač iz naivnih sodelujočih izvlekli okoli 30 ur pogovorov, ki so bili potem v laboratoriju zlimani skupaj po potrebi.
Tko da se ve, da ni šlo tle za neko mnenje o določeni stvari, ampak za maščevanje izraelcev, ki hočejo zaj nastaviti take, ki podpirajo njihovo politiko. Sam tok. Da ne flancate neumnosti.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Telbanc ()
Ne vem, če si razumel.
Bom posebej napisal, se opravičujem, če ni bilo dovolj jasno zastavljeno: moje pisanje je vprašanje in ne trditev.
Lahko odgovoriš, če ti je (zdaj, če že komentiraš - brez vsake vsebine).
---------------------
Peterica strank bodoče desne vlade podpisala koalicijsko pogodbo.
Obstaja realna možnost, da se jutri potrdi vlada.
In potem pričakujem spremembe v stilu, kot je začrtano. In, da gre na bolje.
Dimnik ::
A to misliš na petek, in nadalje, ko bojo o Jajotu glasovali "dokler bo potrebno".
Volilci niso bli več toliko za Slobodo, šli so malo v sredino in to se jim je takoj maščevalo.
Niso bili za svobodo, pa se jim je masčevalo?
Saj pa ni svoboda v koaliciji in če niso glasovali za svobodo, kako se jim maščuje?
Ajaaaa, demokrati in resnica bi mogli it v golobovo vlado, potem bi vse bilo vredu, kokesa počivala in sindikati, še 4leta
Nima se smisla z njim ukvarjati, ker je preprosto trol. Vsak replika na njegov post je hrana za novo trolanje.
Namesto, da smetiš raje daj odgovor na konkretno vprašanje, ki glasi: levaki so se jajotu smejali, ko je rekel, da so volitve nelegitimne.
Zdaj ste pa začeli ponavlati isto!
Ali pomeni, da se z jajotom zdaj strinjate? Ukolikor da: čemu se niste strinjali takoj?
Niso bili za svobodo, pa se jim je masčevalo?...kako?
Saj pa ni svoboda v koaliciji in če niso glasovali za svobodo, kako se jim maščuje?
Ajaaaa, demokrati in resnica bi mogli it v golobovo vlado, potem bi vse bilo vredu, kokesa počivala in sindikati, še 4leta
Pač najedli so se mal Goloba, kar ni čudno. Naslednjič pač ne bojo šli v sredino, ker so zaj vidli, da to pelje skrajno desno.
Prišlo bo še do večje polarizacije, sredina ki to ni, pa bo izginila. Zlo verjetno bojo šli nazaj na levo. Teli ki so se zaj nasankali.
Ne vem, če si razumel.
Bom posebej napisal, se opravičujem, če ni bilo dovolj jasno zastavljeno: moje pisanje je vprašanje in ne trditev.
Lahko odgovoriš, če ti je (zdaj, če že komentiraš - brez vsake vsebine).
---------------------
Peterica strank bodoče desne vlade podpisala koalicijsko pogodbo.
Obstaja realna možnost, da se jutri potrdi vlada.
In potem pričakujem spremembe v stilu, kot je začrtano. In, da gre na bolje.
Tebi se ne splaca odgovarjati, ti nisi odgovorila se na nic. Niti ne znas
Jozef horvat, nsi, 2020
Zgodovina sprememb…
- predlagal izbris: delavec44 ()
harmonkar9 je izjavil:
bbbbbb2024 je izjavil:
+1. Volivci so jasno pokazali, da nočejo Levice, SD in pernatih, zato so jim dali samo 40 %, ampak so pokazali, da hočejo SDS in Gospoda Janšo, zato so mu dali kar 28 %. Logar se je pa potem prilagodil volivcem. Enako tudi sredinska Nsi in sredinski Stevanovič. Volivci so jasno povedali, da hočejo nov, svež, sredinski, tretji blok z Gospodom Janšo.
Aljoša: volilno telo je dalo relativno zmago pernatemu.
Kar pa je bolj slaba tolažba, če nikoli ni resno pristopil k sestavljanju vlade. Od prvega dne, ko so se volitve končale je mencal in blefiral.
Skropucala na dveh straneh, o katerem je toliko blebetal, pa ni nihče resno jemal. In prav je tako! pernati niti po štirih letih vladanja ni imel programa! Zato tudi ni čudno, da nič niso naredili (razen kaosa in veliko škode).
Rezultat? Jutri, mogoče, desna vlada.
Jozef horvat, nsi, 2020
Zgodovina sprememb…
- predlagal izbris: delavec44 ()
gen Maister je izjavil:
Prenehanje pobiranja naričnine za RTV prispevek, polna pokojnina za upokojence, ki delajo, zmanjševanje davkov ..... in še kup ostalih zadev, bodo napolnili državni proračun, ki že sedaj, z -3,5% primanjklaja poka po šivih!??![]()
Normalno!!!
Saj pa nam je pernati uredil vse na način, da nam vsi zavidajo.
In potemtakem ni problema leteti še po več kreditov. Šli smo tudi na Japonsko. Kam bomo šli tokrat? Argentino?
Od kje, čez noč, ideja, da je treba šparati?
Popravek: niso za svobodo in se nam je oddahnilo
Posledica: jutri (mogoče) desna vlada.
Zgodovina sprememb…
Goloba smo se najedli, ja. Upam, da bodo delavni ljudje tudi v bodoče glasovali za tiste, ki ne bodo večino njihovega truda prekanalizirali lenuharjem. Mimogrede, imaš kaj novih informacij o tem, koliko poslancev resnice bo prestopilo?
Vsi poslanci bojo glasovali po svoji vesti.
Prišlo bo še do večje polarizacije, sredina ki to ni, pa bo izginila. Zlo verjetno bojo šli nazaj na levo. Teli ki so se zaj nasankali.
Mogoče. Ampak, šele čez 4 leta.
Zakaj mogoče? Ker se še nič, kar si do sedaj napovedal, ni uresničilo
volilno telo je dalo relativno zmago pernatemu.
Kar pa je bolj slaba tolažba, če nikoli ni resno pristopil k sestavljanju vlade. Od prvega dne, ko so se volitve končale je mencal in blefiral.
Res je, pernati blefer je blefiral. Namesto da bi sestavil vlado z resnicoljubnimi sredinskimi demokrati, ki niso blefirali, zdaj blefira, da so oni blefirali. In celo namiguje, da niso upoštevali volilnega rezultata.
gen Maister je izjavil:
Če malo skrajšam in povem na kratko: Logar Resnični je odkril, da mu volilci niso podelili (ŠIROKEGA) mandata, za katerega je prosil in se za njega potegoval; zato je moral sedaj, po sili razmer prikrojiti svoje skromne enote novonastali situaciji in z Novoslovenci in Resnico sestavil manifest zakona, na katerem se bo - naj bi se oblikovala nova vlada!??
Prenehanje pobiranja naričnine za RTV prispevek, polna pokojnina za upokojence, ki delajo, zmanjševanje davkov ..... in še kup ostalih zadev, bodo napolnili državni proračun, ki že sedaj, z -3,5% primanjklaja poka po šivih!??![]()
Glej, đenerale, prejšnja, golobova vlada je ocenila primanjkljaj na račun dviga plač v JS na cca 700 mio €, realnost je ta, da so fasali račun za 1,9 mrd € - IN ŠE NI KONEC. To je samo to, potem pa še zapravljanje na vseh koncih.
Gospodarstvo mora zadihati (=gospodarska rast), nekaj rezov v JS, pa spraviti bilanco v črno. Boštjančiča pa v arest za 60 let. Skupaj z Golobom. Ne bo ušel Golob, daleč od tega.
Aljoša: volilno telo je dalo relativno zmago pernatemu.
Skropucala na dveh straneh, o katerem je toliko blebetal, pa ni nihče resno jemal. In prav je tako! pernati niti po štirih letih vladanja ni imel programa! Zato tudi ni čudno, da nič niso naredili (razen kaosa in veliko škode).
Rezultat? Jutri, mogoče, desna vlada.
Ah, pa daj... tole sam sebi razlagaj, ko se zjutraj briješ pred ogledalom. "plan" jajota je uspel, in zdaj ga imamo. Hlodar je prepričal, da je povezovalec, Lažni.ca-r pa, da je "un, ta tretji... proti vsem". Pa je... "gratalo". Sicer pa... 8. vlada pod kandelabrom je bila vsaj priblišno "poštena", čeravno je takrat dobil na volitvah 29%.. vse nadaljne... na nategu grajene... Prove me wrong
bbbbbb2024 je izjavil:
Gospodarstvo mora zadihati (=gospodarska rast), nekaj rezov v JS, pa spraviti bilanco v črno. Boštjančiča pa v arest za 60 let. Skupaj z Golobom. Ne bo ušel Golob, daleč od tega.
Se strinjam. Čas je, da se konča propadanje gospodarstva, pernato krčenje in delniška inflacija.
delavec44 ::
@bbb
No, zadevo je treba razsvetlit, da se bo vedlo, da je šlo za specijalno izraelsko operacijo. Postavljene so bile lažne spletne strani izraelskih podjetij, ki so ugasnile takoj po koncu operacije. Izraelci so se predstavili kot predstavniki teh neobstoječih podjetij, ki so obstajala samo na netu. Zanimali so jih kao pogoji za gospodarsko delovanje v Sloveniji....vlaganje in podobne izmišljenje oslarije.
In pač iz naivnih sodelujočih izvlekli okoli 30 ur pogovorov, ki so bili potem v laboratoriju zlimani skupaj po potrebi.
Tko da se ve, da ni šlo tle za neko mnenje o določeni stvari, ampak za maščevanje izraelcev, ki hočejo zaj nastaviti take, ki podpirajo njihovo politiko. Sam tok. Da ne flancate neumnosti.
Pa saj je že Golob podpiral njihovo politiko. Ali zakaj je Slovenija takrat zavrnila pridružitev tožbi proti Izraelu. Jih je takrat BlackCube že obrnil?
@bbb
Pa saj je že Golob podpiral njihovo politiko. Ali zakaj je Slovenija takrat zavrnila pridružitev tožbi proti Izraelu. Jih je takrat BlackCube že obrnil?
Ti kar zagovarjaj pernatega. Zakaj pa domoljubi nismo smeli eurovizije gledat na levakarski RTV greznici, ki je nikoli ne gledamo, ampak so bili namesto tega antisemitski palestinski propagandni dokumentarci? Izrael je spet bil odličen!
Zgodovina sprememb…
@bbb
Ma toliko je jasno vsem, še golobu, da so jih dobili po pyčki. Morda Fajonki ni jasno, ampak verjetno njo niso dobili na "pogovorih".
Večji problem vidim v tem, da je po moje bilo ljudi tukaj 10+ in da imajo Izraelci skoraj neskončno brezno kompromata "elite" iz LJ. Kako bo recimo Pipanca še kakšno koli funkcijo zasedala, pa magari v zasebnem, sektorju? Kako naj vemo, da je to vse o njih?
hendriks ::
bbbbbb2024 je izjavil:
Rekel je tudi, da ga žalosti, da ideja sredine ni uspela tako, kot so upali in mislili Demokrati.
Ideja sredine? Dobili bomo najbolj sredinsko stranko v zgodovini Slovenije!
bbbbbb2024 je izjavil:
Najbolj sredinsko stranko že imamo dolgo, to je SDS, mogoče se po sredinskosti lahko primerja še Nsi. Ne vem, če bo to ravno najbolj sredinska vlada v zgodovini, ker Logar in Stevanovič vlečeta preveč v levo za moj domoljubni okus. Bo pa verjetno najbolj uravnotežena vlada vseh časov, ker se bo izločilo skrajne levake (pernatega, SD in mesečnike).
bbbbbb2024 je izjavil:
Ideja sredine je pri Demokratih, da se razumemo.
Jozef horvat, nsi, 2020
Zgodovina sprememb…
- predlagalo izbris: FireSnake ()
gen Maister ::
bbbbbb2024 je izjavil:
gen Maister je izjavil:
Glej, đenerale, prejšnja, golobova vlada je ocenila primanjkljaj na račun dviga plač v JS na cca 700 mio €, realnost je ta, da so fasali račun za 1,9 mrd € - IN ŠE NI KONEC. To je samo to, potem pa še zapravljanje na vseh koncih.
Pa kaj tebi ni jasno, bre!??
Golobček je odletel, to je ena stran (enačbe)! In vesel sem, da je tako!
Druga stran (enačbe) je pa, koliko se bo povečal javni dolg, po domače ZRASEL, in KOLIKO bo zdržala sploh ta vlada!???
Ker dokktor Hojs na šprical s solzilvcem po zgornjem dupleku in selu pred Kranjem, kjer domuje vodja Resnice..... In ko bodo letele kocke po zraku, bodo izžvižgavali tudi predsednico države in ljubljanskega šerifa!
Kje boš pa takrat ti in kako boš posloval in dihal?? JAH, to se mi pa tukaj, v tem trenutku; se ti od srca opravičujem, me ne zanima in tudi ni relevantno.
Še glazbeno dobiš:
aytim ::
Vsekakor pa zmerom kroži okrog Janeza.