Forum » Loža » Desna koalicija: Interventni zakon 2026
Desna koalicija: Interventni zakon 2026
Unilseptij ::
Unilseptij je izjavil:
Ne vem, zakaj se vedno nakladate, da gre za nevemkaksno razbremenitev gospodarstva... Firesnake, povej, za koliko se ti bo zmanjsalo davcno breme, ki ti ga je tako neusmiljeno nalozil Golob. Samo par bogatasev (prakticno nihce tule gori) bo dobilo pomembne olajsave (>7.5k bruto place)... najvecji hec je, da pravo gospodarstvo lepo raste in v resnici zelijo samo mir, tele "razbremenitve" bodo zaradi negativnih ucinkov najbolj prizadele ravno zdrave dele gospodarstva, ko bo enkrat drzava prisla v financno in dolznisko krizo.
Za začetek mi je Pernati uvalil 2% obdavčitve na moj SP za Dolgotrajno oskrbo... torej mi je defakto pobral vsaj ene 400-500EUR če ne več na leto... in to samo z 1 zakonom... Če se komu to ne zdi nič se priporočam da mi to vsako leto plačuje
Kar pa seveda NE POMENI da ni ta interventni zakon bedarija nak ubik...
Če bi interventni zakon samo uskladil davčno olajšavo na višino minimalne plače ne bi mogel nihče imeti nič proti...
2% bo ostalo tudi po interventnem zakonu, razen za pop. s.p.-je... ce pa preko popoldanskega s.p.-ja zaslusis toliko, da ti 2% pomeni 400 - 500 EUR letno, potem ti pac ni hudega in ne vem, zakaj je treba jamrati. Za normalne s.p.-je se ne spremeni nic.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Unilseptij ()
Unilseptij je izjavil:
Ne vem, zakaj se vedno nakladate, da gre za nevemkaksno razbremenitev gospodarstva... Firesnake, povej, za koliko se ti bo zmanjsalo davcno breme, ki ti ga je tako neusmiljeno nalozil Golob. Samo par bogatasev (prakticno nihce tule gori) bo dobilo pomembne olajsave (>7.5k bruto place)... najvecji hec je, da pravo gospodarstvo lepo raste in v resnici zelijo samo mir, tele "razbremenitve" bodo zaradi negativnih ucinkov najbolj prizadele ravno zdrave dele gospodarstva, ko bo enkrat drzava prisla v financno in dolznisko krizo.
Hvala za vprašanje.
Jaz ti lahko povem, koliko dodatnega bremena mi je naložil pernati: preko 4000EUR letno.
Imam tudi normiran S.P. in pernati mi je vmes preprečil, da bi ga zaprl (ker ne delam celo leto). To je všteto v zgornjo ceno.
Kaj bo pa prihodnost prinesla, ti pa še povem, ko do tega pride.
--------
Med tem: naročnino na RTV trobilo bi bilo treba ukiniti.
Saj vem, da ne bos odgovoril, ampak vprasanje je bilo, koliko se ti bo zdaj letna obremenitev zmanjsala... po mojem se ne bo kaj dosti, ampak vazno je, da lahko nakladas...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Unilseptij ()

Mato989 ::
Unilseptij je izjavil:
Unilseptij je izjavil:
Za začetek mi je Pernati uvalil 2% obdavčitve na moj SP za Dolgotrajno oskrbo... torej mi je defakto pobral vsaj ene 400-500EUR če ne več na leto... in to samo z 1 zakonom... Če se komu to ne zdi nič se priporočam da mi to vsako leto plačuje
Kar pa seveda NE POMENI da ni ta interventni zakon bedarija nak ubik...
Če bi interventni zakon samo uskladil davčno olajšavo na višino minimalne plače ne bi mogel nihče imeti nič proti...
2% bo ostalo tudi po interventnem zakonu, razen za pop. s.p.-je... ce pa preko popoldanskega s.p.-ja zaslusis toliko, da ti 2% pomeni 400 - 500 EUR letno, potem ti pac ni hudega in ne vem, zakaj je treba jamrati. Za normalne s.p.-je se ne spremeni nic.
Seveda se nič ne spremeni, kar pa nespremeni dejstva da me je Golob obdavčil za cca. toliko...
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115
Unilseptij je izjavil:
ko bo enkrat drzava prisla v financno in dolznisko krizo.
Bo prišla?
Tole se ti ni posrecilo... interventni zakon deluje obratno od varcevalnih ukrepov, ker nic ne privarcuje. Odlociti se morate ali imamo hudo krizo (potem interventni zakon ni resitev) ali pa krize ni in smo trenutno med najboljsimi drzavami vzhodne in srednje evrope po rasti BDP, dobickih podjetij in tako naprej (potem interventni zakon ni resitev, ker pac ni nicesar za resiti).
Ampak vazno, da se "dogaja".
FireSnake ::
Unilseptij je izjavil:
Unilseptij je izjavil:
Hvala za vprašanje.
Jaz ti lahko povem, koliko dodatnega bremena mi je naložil pernati: preko 4000EUR letno.
Imam tudi normiran S.P. in pernati mi je vmes preprečil, da bi ga zaprl (ker ne delam celo leto). To je všteto v zgornjo ceno.
--------
Saj vem, da ne bos odgovoril, ampak vprasanje je bilo, koliko se ti bo zdaj letna obremenitev zmanjsala... po mojem se ne bo kaj dosti, ampak vazno je, da lahko nakladas...
Lepo si vprašal in lepo sem odgovoril.
Si zmožen normalne komunikacije? Očitno ne.
Ko bo kaj, ti bom povedal.
Vlade še ni, pa norite in žalite vse povprek.
Verjamem, da peče, ker se pipica zapira. In prav je tako. V dobro vseh nas. Tudi v dobro tebe, ker boš lahko počel kaj koristnega za družbo.
Unilseptij je izjavil:
Unilseptij je izjavil:
Bo prišla?
Tole se ti ni posrecilo... interventni zakon deluje obratno od varcevalnih ukrepov, ker nic ne privarcuje. Odlociti se morate ali imamo hudo krizo (potem interventni zakon ni resitev) ali pa krize ni in smo trenutno med najboljsimi drzavami vzhodne in srednje evrope po rasti BDP, dobickih podjetij in tako naprej (potem interventni zakon ni resitev, ker pac ni nicesar za resiti).
Spet ne razumeš prebranega. Se ti to velikokrat dogaja? Tudi finančni minister se ne strinja s tabo. On pravi, da je treba varčevati, ti pa, da nam vsi zavidajo. Dogovorite se, kako boste lagali.
V krizo nas je pahnila 4 letna destrukcija golobje hunte. Zdaj bo treba pa to sanirati.
Pa se lahko ti sprenevedaš in žališ koliko te je volja.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: FireSnake ()
p1nky ::
Zapira se pa pipica za vse, razen ce si superzdrava in nikoli ne rabis zdravnika
Jozef horvat, nsi, 2020
Gambino ::
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Gambino ()
gen Maister ::
Squirrel ::
Unilseptij je izjavil:
Unilseptij je izjavil:
Hvala za vprašanje.
--------
Lepo si vprašal in lepo sem odgovoril.
Si zmožen normalne komunikacije? Očitno ne.
Ko bo kaj, ti bom povedal.
Vlade še ni, pa norite in žalite vse povprek.
Verjamem, da peče, ker se pipica zapira. In prav je tako. V dobro vseh nas. Tudi v dobro tebe, ker boš lahko počel kaj koristnega za družbo.
Unilseptij je izjavil:
Unilseptij je izjavil:
Bo prišla?
Spet ne razumeš prebranega. Se ti to velikokrat dogaja? Tudi finančni minister se ne strinja s tabo. On pravi, da je treba varčevati, ti pa, da nam vsi zavidajo. Dogovorite se, kako boste lagali.
V krizo nas je pahnila 4 letna destrukcija golobje hunte. Zdaj bo treba pa to sanirati.
Pa se lahko ti sprenevedaš in žališ koliko te je volja.
Tu ni on žalil tebe, ampak si ti žaljiv do njega.
In to počneš s sogovorniki praktično ves čas.
Med pritoževanjem kako so žaljivi, pa četudi niso, jim namečeš en kup žaljivk in poniževanj.
Edini, ki te pa res tu pa tam užali sem jaz. Ker si nerazsodna žaljiva pizda nezmožna normalne komunikacije.
Pluvaš na vse strani. Potem se delaš pa najbolj ubogega.
Samo to citirano zgoraj poglej, pa povej kdo je tisti, ki žali in ponižuje. On tebe ali ti njega?
Katera pipica pa se zapira, firesnake? Malo povej o tem.
Zapira se pa pipica za vse, razen ce si superzdrava in nikoli ne rabis zdravnika
Pipica za plačsne levakarske trole.
99% sem preprican, da zadeva tudi tebe.
Zato si pa vse bolj avresiven.
Pravzaprav: sploh ne razumem čemu sprašuješ.
Vprašaj šefa.
FireSnake; ne vem al si glup al se delaš glupega. O kakšni krizi ti to? Sploh veš kaj je kriza. Prišla bo, ampak trenutno je ni, leto 2025 pa niti ni bilo slabo!
Minister Boštjančič pa pravi, sa si ti glup.
Dajte se zmenit, kako se boste lagali.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: FireSnake ()
Vprašaj šefa.
FireSnake; ne vem al si glup al se delaš glupega. O kakšni krizi ti to? Sploh veš kaj je kriza. Prišla bo, ampak trenutno je ni, leto 2025 pa niti ni bilo slabo!
Pol pismen si, ker ne razumeš, o čem on govori in kaj sem jaz napisal.
Primanljaj še ne pomeni, da smo v krizi, bimbo!
Jure14 ::
Kaj pa GDPR pravi na to, da delodajalec ve, kateri delavci so v sindikatu? Ali celo v več sindikatih?
aytim ::
Ironija, ker nisem v sindikatu in rabim zbrati podpise od sindikata, da nimam obveznosti do njih, da lahko uspešno zapustim delovno mesto delodajalca.
Mimogrede tle gre še za eno populistično desničarsko govno, kjer se bo dal denar iz levega žepa v desni žep in bodo desničarji vzklikali, da nam ostane več od plače. Tako kot vzklikajo, da je Holob nabil davke, ker zdravstveni prispevek oziroma en del njega več ne gre PO plači ampak direkt od plače.
Suma sumarum se znesek v žepu ne spremeni za proletariat.
Vprašaj šefa.
Pol pismen si, ker ne razumeš, o čem on govori in kaj sem jaz napisal.
Primanljaj še ne pomeni, da smo v krizi, bimbo!
Super!
Potem pa tako ni težav.
Nova vlada in HOP.... po nove kredite.
Kaj imaš lepšega?
fikus_ ::
Glede na to, da podjetje mora za vsakega delavca še dodarno plačevati sindikatu že mora nekako vedeti, kateri delavci so to.
Ironija, ker nisem v sindikatu in rabim zbrati podpise od sindikata, da nimam obveznosti do njih, da lahko uspešno zapustim delovno mesto delodajalca.
Mimogrede tle gre še za eno populistično desničarsko govno, kjer se bo dal denar iz levega žepa v desni žep in bodo desničarji vzklikali, da nam ostane več od plače. Tako kot vzklikajo, da je Holob nabil davke, ker zdravstveni prispevek oziroma en del njega več ne gre PO plači ampak direkt od plače.
Pojma nimaš o stvar pa kar nekaj pišeš!
Podjetje nič ne plačuje sindikatu in ne za vsakega delavca. Podjetje samo posreduje pri plačilu od delavca, ki je v sindikatu.
PS Ne odgovarjam trolom in provokatorjem!
Zakaj tale uporabnik Firesnake nima že ST kazenskega naziva je čisto nerazumljivo!?
Uff!?? Zdaj si me pa našel! Obstaja beseda za take, jo imam na koncu jezika, pa se je ne morem spomniti. Če jo bo kdo napisal, jo lahko potrdim.
Označuje tiste grobe kaznjence v zaporu, ki z odobravanjem zapora maltretirajo ostale kaznjence namesto varnostnikov in v sodelovanju z njimi.... obstajajo v vseh zaporih, tudi v kamniseški delavnici na otoku po vojni so...
Praktično se taki hierarhiji v zaporu ne moreš ogniti. Alternativa temu je samo, da se povežeš v kakšno večjo skupnost, lahko tudi na podlagi barve; ki te 'ščiti' pred takimi in podobnimi drugimi skupinami.
Zgodovina sprememb…
- predlagal izbris: delavec44 ()
bbbbbb2024 ::
Glede na to, da podjetje mora za vsakega delavca še dodarno plačevati sindikatu že mora nekako vedeti, kateri delavci so to.
Podjetje nič ne plačuje sindikatu in ne za vsakega delavca. Podjetje samo posreduje pri plačilu od delavca, ki je v sindikatu.
Podjetje obračunava, knjigovodi in plačuje sindikatu od neto plače delavca (za toliko je neto plača zmanjšana) v višini, ki je določena od bruto plače delavca.
Pa saj sem bil v sindikatu 10 let in vem, kdo pije in kdo plača.
Resda gre na konto delavca, ampak plačuje pa firma. In še ne more obračunati tega dela (stroške dela in transakcije) ne delavcu, ne sindikatu.
V nekaj severnjaških državah (ne v Avstriji, niti Nemčiji) je tako, pa še tam to ni zakonska prisila, ampak tradicija. Povsod drugje se vpišeš v sindikat, odpreš trajnik in pač plačuješ. Firma nima nič s tem. Če nimaš denarja, ni plačila sindikatu, pa pač ni.
mirator ::
Enako velja za praznik žrtvam komunizma.
Zakaj se s temi zadevami tako mudi. Ko bi vlada dejansko zavladala, bi lahko povsem mirno te zadeve sproti urejala, tako pa se mi zdi, da gre za izredno naslajanje, ker jim je, kljub temu, da niso bili relativni zmagovalci, uspelo pridobiti zadostno število poslanskih glasov.
Ne vem, če sem na tem forumu, nekje pač sem, zapisal asociacijo na Ikarja. Se mi zdi, da je povolilna evforija nekatere poslance že zelo približala soncu, tako da, kaj se je že zgodilo z Ikarjem?
Telbanc ::
"Volk: Gre za manipulacijo posnetkov in utemeljen sum hudih kaznivih dejanj"
"Državni sekretar za nacionalno in mednarodno varnost v kabinetu predsednika vlade Vojko Volk je dejal, da je bilo poročilo naročeno 18. marca, prispelo pa je šele 18. maja. "19. Maja je bil operativni sestanek med policijo in tožilstvom. Preiskava se intezivno nadaljuje. Sekretariat je pozval, naj preiskava teče čim hitreje in strokovno ter neodvisno. Večno ne moremo živeti v negotovosti."
Dejal je, da je razprava na seji SSNAV šla v smeri ugotovitev, da gre za podobnosti, ki jih poznamo iz tujine. "Šlo je za manipulacijo posnetkov za vplivanje na volitve in voljo volivcev. Gre za utemeljene sume hudih kaznivih dejanj," je dejal Vovk."
Zanimivo, da tole šele zaj pride ven. Torej je nekaj le blo. Zato so dali ven šele po volitvah.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Telbanc ()
Jaz mislim, da sploh ni problem v izplačevanju sindikalne članarine. To je v bistvu še ostanek od sistema samoupravljanja in se do sedaj v to še nihče ni vtaknil. Problem pa je, da si virtualna bodoča vlada že v naprej pripravlja bojišča in nasprotnike.
Zakaj se s temi zadevami tako mudi. Ko bi vlada dejansko zavladala, bi lahko povsem mirno te zadeve sproti urejala, tako pa se mi zdi, da gre za izredno naslajanje, ker jim je, kljub temu, da niso bili relativni zmagovalci, uspelo pridobiti zadostno število poslanskih glasov.
Ne vem, če sem na tem forumu, nekje pač sem, zapisal asociacijo na Ikarja. Se mi zdi, da je povolilna evforija nekatere poslance že zelo približala soncu, tako da, kaj se je že zgodilo z Ikarjem?
Tud plačevanje potnih stroškov in malica in čas za malico (realno narod dela samo 7ur in pol) je še iz časa socializma. Bilo bi prav da se vse to ukine!
Jure14 ::
bbbbbb2024 je izjavil:
Podjetje obračunava, knjigovodi in plačuje sindikatu od neto plače delavca (za toliko je neto plača zmanjšana) v višini, ki je določena od bruto plače delavca.
Resda gre na konto delavca, ampak plačuje pa firma.
A potem firma plačuje moj kredit?
Pa prometne kazni?
Ne. To je denar od delavca, delavec plačuje.
Podjetje le nakaže del plače drugam (ne na delavčev TRR).
Malcolm_Y ::
https://www.24ur.com/novice/slovenija/s...Kaka manipulacija? So izrekli kar so izrekli ali ne? To je pomembno. In to, da Tatušek (domnevno) krade, je pomemben podatek za njene potencialne volivce. In ta podatek seveda vpliva na volitve. A fabrikacije Patrija, Trenta in kaj-vem-kaj še, pa ne vplivajo na volitve in voljo volivcev?
"Državni sekretar za nacionalno in mednarodno varnost v kabinetu predsednika vlade Vojko Volk je dejal, da je bilo poročilo naročeno 18. marca, prispelo pa je šele 18. maja. "19. Maja je bil operativni sestanek med policijo in tožilstvom. Preiskava se intezivno nadaljuje. Sekretariat je pozval, naj preiskava teče čim hitreje in strokovno ter neodvisno. Večno ne moremo živeti v negotovosti."
Dejal je, da je razprava na seji SSNAV šla v smeri ugotovitev, da gre za podobnosti, ki jih poznamo iz tujine. "Šlo je za manipulacijo posnetkov za vplivanje na volitve in voljo volivcev. Gre za utemeljene sume hudih kaznivih dejanj," je dejal Vovk."
Zanimivo, da tole šele zaj pride ven. Torej je nekaj le blo. Zato so dali ven šele po volitvah.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Malcolm_Y ()
bbbbbb2024 je izjavil:
Pa prometne kazni?
Glej, lahko besede obračaš, kakor želiš, v našem poslovnem svetu, ki ga jaz poznam, je plačnik firma, v imenu delavca.
Če bi plačeval delavec, bi šlo iz njegovega TRR.
Saj, sčasoma bo to tako, pa bodo delavci plačevali, kar bodo želeli - sami.
delavec44 ::
mirator ::
Glej, lahko besede obračaš, kakor želiš, v našem poslovnem svetu, ki ga jaz poznam, je plačnik firma, v imenu delavca.Ja, vendar ne v breme firme ampak v breme delavčevega bruto dohodka. Torej ni plačnik ampak izplačevalec. Firme izplačevanje članarine nič ne stane, je pa seveda nekoliko več administrativnega računovodskega dela.
feryz ::
https://www.24ur.com/novice/slovenija/s...Človeku gre na bruhanje ko vidi, kaj se futra iz naših davkov.
Res je škoda vsakega centa za to sprijeno in skorumpirano državo.
bbbbbb2024 je izjavil:
bbbbbb2024 je izjavil:
Pa prometne kazni?
Glej, lahko besede obračaš, kakor želiš, v našem poslovnem svetu, ki ga jaz poznam, je plačnik firma, v imenu delavca.
Če bi plačeval delavec, bi šlo iz njegovega TRR.
Saj, sčasoma bo to tako, pa bodo delavci plačevali, kar bodo želeli - sami.
Ne vem, v katerem poslovnem svetu ti živiš
To (denarno) TRANSAKCIJO firma izvrši iz devačevega OSEBNEGA računa, ki ga dobi in mu pripada (po zakonu in pogodbi) za opravljeno delo v firmi!???
Bo šlo!??
Kdo je zdaj plačnik!??
Komu gre v minus!?? Firmi!??
tzpods ::
https://www.finance.si/podpisi-za-refer...
bbbbbb2024 je izjavil:
Resda gre na konto delavca, ampak plačuje pa firma. In še ne more obračunati tega dela (stroške dela in transakcije) ne delavcu, ne sindikatu.
V nekaj severnjaških državah (ne v Avstriji, niti Nemčiji) je tako, pa še tam to ni zakonska prisila, ampak tradicija. Povsod drugje se vpišeš v sindikat, odpreš trajnik in pač plačuješ. Firma nima nič s tem. Če nimaš denarja, ni plačila sindikatu, pa pač ni.
Firma izvaja plačevanje samo od tistih, ki so v sindikatu. Zgoraj je pisal, tako da je razumeti, da firma plačuje sindikatu in to za vse delavce.
Zgoraj nekdo piše, da je delavec podpisal pristopno izjavo k sindikatu in mu je firma trgala od plače. Kolikor vem bi moral nujno podpisati še firmi dovoljenje za trganje.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: delavec44 ()
Jaz mislim, da sploh ni problem v izplačevanju sindikalne članarine. To je v bistvu še ostanek od sistema samoupravljanja in se do sedaj v to še nihče ni vtaknil. Problem pa je, da si virtualna bodoča vlada že v naprej pripravlja bojišča in nasprotnike.
Tud plačevanje potnih stroškov in malica in čas za malico (realno narod dela samo 7ur in pol) je še iz časa socializma. Bilo bi prav da se vse to ukine!
Če primerjamo z AT, imajo čas malice tudi plačan, potne stroške pa preko " Pendlerpauschale".
Glej, lahko besede obračaš, kakor želiš, v našem poslovnem svetu, ki ga jaz poznam, je plačnik firma, v imenu delavca.Ja, vendar ne v breme firme ampak v breme delavčevega bruto dohodka. Torej ni plačnik ampak izplačevalec. Firme izplačevanje članarine nič ne stane, je pa seveda nekoliko več administrativnega računovodskega dela.
Ma daj odyebi. Ker očitno nisi nikoli plačeval članarine. Gre v breme delavčevega NETO dohodka, se pravi, odteguje se na koncu, tik pred izplačilom, v višini, kjer je podlaga za izračun delavceva bruto plača.
Firmo seveda plačevanje stane administrativno delo, stroški procesiranja transakcije.
Če je to tako simpl, pa zakaj to sindikati ne delajo sami? Dobijo obvestilo o delavčevem brutu od firme, ter sami delavcu odtegnejo denar (trajnik) ali pa delavec dobi položnico in članarino sam plača. Če ima kaj denarja, seveda.
Procenti so od delavčevega bruto, odšteje se od neto.
In firma samo izvaja nakazovanje denarja, ne plača iz svojega "žepa", kot je bilo zgoraj napisano.
Zgodovina sprememb…
- odbrisalo: Samael ()
tzpods ::
Glede na to da je teme o interventnem zakonu, lahko kdo sharea oziroma odklene tale clanek, kaj tocno cakamo sedaj?
Da parlament predlog za referendum zavrne ali odobri.
In kaj cakajo, kdaj bo to?
Zgodovina sprememb…
Pa verjetno si tudi danes delavec lahko izbere, da sam plačuje preko UPN.
Zgoraj nekdo piše, da je delavec podpisal pristopno izjavo k sindikatu in mu je firma trgala od plače. Kolikor vem bi moral nujno podpisati še firmi dovoljenje za trganje.
Ko sem bil jaz delavec, se je k temu pristopalo bistveno bolj zrelaksirano.
Da boš imel občutek, ko sem jaz delal prvi mesec na firmi, so me vprašali, če imam tekoči račun odprt. Sem rekel, da ga nimam.
Je iz računovodstva šla na šalter Poštne banke Slovenije (ki je danes več ni), ročno odprla bančni račun zame, mi prinesla papirje na mizo. Jaz sem teden dni kasneje domov dobil kartico, ter v pol meseca prvi izpisek, na katerem se je svetila moja prva plača.
Ko si podpisal za sindikat, so ti kar odtegovali, nihče te ni nič vprašal. Niti za to, če bi sam plačeval.
Pa še pristopna izjava je bila čudna. To se prav spomnim, ker je pisalo neka izjava o podpori sindikatu ali nekaj takega. Zdaj, če je sindikalni to namerno delal ali ne, ne vem. Meni je izrecno rekel, da bom s term članb sindikata in da se plačuje članarina. Sodelavcu nihče ni nič rekel.
Danes je seveda drugače.
bbbbbb2024 je izjavil:
Firma izvaja plačevanje samo od tistih, ki so v sindikatu. Zgoraj je pisal, tako da je razumeti, da firma plačuje sindikatu in to za vse delavce.
Ne, samo za delavce, ki so včlanjeni v sindikat, seveda.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: bbbbbb2024 ()
Ja, ampak vseeno, zakaj tako burno reagiraš? Ali si mogoče ti izplačevalec?
Že 20 let in več sem direktor firme. Vsi so informatiki in noben ni član sindikata. Včasih kdo pride z željo, da se mu odteguje kredit. Sedaj ni nikogar takega. Načeloma vsakemu povem, da bi raje, da si kreditne zadeve vsak rihta sam z banko.
Ena banka je imela pogoj, da se delvcu odteguje od plače, temu smo ustregli, načeloma samo zato, ker pač je banka vztrajala.
Za nas dela zunanje računovodstvo. Verjetno to ne vpliva na ceno, ki jo plačujemo.
Zgodovina sprememb…
Glede na to da je teme o interventnem zakonu, lahko kdo sharea oziroma odklene tale clanek, kaj tocno cakamo sedaj?
Da parlament predlog za referendum zavrne ali odobri.
In kaj cakajo, kdaj bo to?
Zaenkrat ni nič navedeno, kdaj bo seja za to. Jaz mislim, da bo najprej vlada na vrstu in glasovanje. O rokih pa ne vem. Pač na neki seji bi morali odločati tudi o tem, torej, da se zbira 40k podpisov (ki so že zbrani) ali se zavrne referendum.
V tem konekstu se strinjam, da je Poslovnik DZ pomemben, ne kot je Kloakarca krakala, da je "ona" zakon in bo ona odločala. Procedura je pomembna, v demokraciji.
Zgodovina sprememb…
Polda ::
Strah pred izgubo oblasti je prevelik za levičarje + korupcija je prevelika in pregloboka zato bo levo večinsko Ustavno sodišče razveljavilo volitve na to je že nakazal predsednik ustavnega socišča Rok Čeferin.
To bodo pa ustavni sodniki povedali, ne ti!
Dejstvo je, da se je JJ šel res podle igre, ali bo pa to dovolj za ustavne sodnike, bodo pa oni povedali. Sam dvomim da bi potrdili razveljavitev rezultatov volitev!
Sicer pa mi je všeč igra Stevanoviča, zvit lisjak, ki bo prvo zlomil levico in jih spravil na prafaktorje, da se ne bodo pobrali, potem bo na vrsti še desnica, ko bo seveda čas za to. Ni on neumen!
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Gambino ()
bbbbbb2024 je izjavil:
Že 20 let in več sem direktor firme. Vsi so informatiki in noben ni član sindikata. Včasih kdo pride z željo, da se mu odteguje kredit. Sedaj ni nikogar takega. Načeloma vsakemu povem, da bi raje, da si kreditne zadeve vsak rihta sam z banko.
Ena banka je imela pogoj, da se delvcu odteguje od plače, temu smo ustregli, načeloma samo zato, ker pač je banka vztrajala.
Za nas dela zunanje računovodstvo. Verjetno to ne vpliva na ceno, ki jo plačujemo.
Se strinjam s tvojo razlago zgoraj, da se je pred leti to delalo drugače kot danes.
Kar se tiče pa računovodstva firme, mi pravijo, da je največje sranje z izvršbami od plače. Razni dolžniki, prekrškarji, preživnine. Menda sodišče pove kakšen znesek naj se trga in kam ampak v praksi baje ni tako enostavno (minimalna plača, vzdrževani družinski člani, vrstni red in prednostne terjatve, kaj se lahko rubi, komunikacija z upniki). Če namreč podjetje (delodajalec) izvršbe ne izvede pravilno, postane osebno odgovorno za dolg svojega zaposlenega. Verjetno med tvojim visokoizobraženim kadrom nimaš takih, v navadnih firmah je pa kar problem.
Zgodovina sprememb…
Sindikati naj se borijo za tiste delavce, ki jih plačajo. Če se sindikat z delodajalcem zdila za božičnico, dvig plač, naj potem dobijo samo tisti delavci, ki plačujejo sindikat, tako bi moralo biti!
Diskriminacija much? Glede božičnice nekaj glede tega piše tudi v zakonu. So že imeli idejo, da bi jo dobili le tisti, ki ne hodijo na bolniško. Plače bodo pa tudi kmalu javne znotraj firme. V JU imaš itak razrede in niso odvisni od članstva v sindikatu.
Kaj dobi novo zaposleni potem?
Dejstvo je, da se je JJ šel res podle igre, ali bo pa to dovolj za ustavne sodnike, bodo pa oni povedali. Sam dvomim da bi potrdili razveljavitev rezultatov volitev!
Kje so dokazi za to dejstvo?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: delavec44 ()
bbbbbb2024 je izjavil:
Se strinjam s tvojo razlago zgoraj, da se je pred leti to delalo drugače kot danes.
Kar se tiče pa računovodstva firme, mi pravijo, da je največje sranje z izvršbami od plače. Razni dolžniki, prekrškarji, preživnine. Menda sodišče pove kakšen znesek naj se trga in kam ampak v praksi baje ni tako enostavno (minimalna plača, vzdrževani družinski člani, vrstni red in prednostne terjatve, kaj se lahko rubi, komunikacija z upniki). Če namreč podjetje (delodajalec) izvršbe ne izvede pravilno, postane osebno odgovorno za dolg svojega zaposlenega. Verjetno med tvojim visokoizobraženim kadrom nimaš takih, v navadnih firmah je pa kar problem.
JA! Včasih rabiš dobro pravno pomoč!!
Ni se za hecat s temi paragrafi!!
Lahko te drago pride!
Zgodovina sprememb…
jernejl ::
Še bolj pravično bi bilo, da bi se verske institucije financirale preko položnic, ki bi jih dobile fizične osebe direktno, seveda tiste, ki bi želele. Ne pa da to direktno plačuje država namesto nas in si s tem povzroča stroške in birokracijo, in kar je najhuje, za razliko od članstva v sindikatih tukaj ne obstaja opt-in.
Ampak sklepam da se tega ne bodo spomnili, ali pač?
bm1973 ::
To je isti šit kot plačevanje sindikalnih članarin.
Kaj ima firma s tem?
Strah pred izgubo oblasti je prevelik za levičarje + korupcija je prevelika in pregloboka zato bo levo večinsko Ustavno sodišče razveljavilo volitve na to je že nakazal predsednik ustavnega socišča Rok Čeferin.
A volitve so bile protiustavne?
In zmaga Svobode?
Svašta, šta pička rodi...
Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet
skrivljen, biča vajen in željan! [Ivan Cankar]
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: bm1973 ()
bbbbbb2024 je izjavil:
Ne, takih res ni. To sploh nisem pomislil, ampak ja, to bi bilo možno.

lynxslo5 ::
To bodo pa ustavni sodniki povedali, ne ti!
Sicer pa mi je všeč igra Stevanoviča, zvit lisjak, ki bo prvo zlomil levico in jih spravil na prafaktorje, da se ne bodo pobrali, potem bo na vrsti še desnica, ko bo seveda čas za to. Ni on neumen!
Je že včeraj Rok Čeferin na Brdu napovedal, da bo levo ustavno sodišče razveljavilo volitve.
MSI PRO B760-P, MSI Nvidia RTX 4070 12GB, NVME Samsung 990 PRO 2TB,
Antec DF700 Flux, Win 11 Pro, ASUS PA279CV ProArt
Telbanc ::
Levica ma zaj po zadnji raziskavi skor 10%. Tko da je sigurno, da gre Stevo v pozabo, čim se zdilajo Dodik in naši. Mislim kaj eni pišete....
Lah bi dons na kolegiju sprejeli, da bojo glasovanje o Jajotu opravili najmajn 10X oziroma dokler ne po potrjen in ne samo dvakrat.
U petak.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Telbanc ()