Forum » Loža » Desna koalicija: Interventni zakon 2026
Desna koalicija: Interventni zakon 2026
Temo vidijo: vsi
bbbbbb2024 ::
Kakorkoli že, jaz vidim dosti pozitivnega v tem interventnem zakonu. Predvsem spoznanje poslancev, da je država pri obdavčenju šla čez rob, potrebno je malo vzdržnosti in predvsem premislek, za kaj se denar troši. Podrtija Litijska, računalniki na paletah, ter ekscesivno trošenje na nekih postavkah (NVOji, recimo). Tudi zvišanje plač BREZ definiranih zmogljivostnih kriterijev, je v bistvu nesmiselno.
Videli bomo, kako bodo stvari šle naprej.
Videli bomo, kako bodo stvari šle naprej.
Telbanc ::
V bistvu je ta zakon spet eksces, sam da je lepo zapakiran. In večji od vseh iz prejšnje vlade. Kraja na zakonit način.
Hvala bogu, nisem cepljen za covid-19.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Telbanc ()
Važno je, da se nekej najde zaj, da raja ne bo govorila o 550 milijonih izcuzanih iz ZPIZa (na leto) z novim interventnim, ampak o BMW ju ki ga na bolhi dobiš za 7000 in potem je tak minister še kavijar levičar. Kira beda. Sam še manjka uni iz GZS s svojimi pravljicami.
Važno je, da se uredi zdravstvo, obramba, gospodarska rast, razbremenitev dela, davek na nepremičnine, dvig dodane vredosti na zaposlenega. Sanirati se mora škoda na dolgotrajni oskrbi.
To so ta trenutek važne stvari.
Po moje.
V bistvu he ta zakon spet eksces, sam da je lepo zapakiran. In večji od vseh iz prejšnje vlade. Kraja na zakonit način.
Kaj točno je eksaces, zakaj in kje je tu kraja na legalen način?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: bbbbbb2024 ()
Telbanc ::
Kraja iz pokojninske blagajne. Isto sranje kot Litijska, ki je bla tud čist zakonita. Pa uni računalniki. Čist isto sranje.
Eksces je v tem, da se daje bogatim še več. Na račun revnih. Tko ko pri Litijski, ko bomo zaj vsi plačali za tisto legalno krajo.
Zadeva itak smrdi, tud zato, ker se v isti sapi še napovedujejo pa res pravi ukrepi. Ki sledijo in pol bo pa res vse zalaufalo. Kva nam prodajajo za en burek.
Eksces je v tem, da se daje bogatim še več. Na račun revnih. Tko ko pri Litijski, ko bomo zaj vsi plačali za tisto legalno krajo.
Zadeva itak smrdi, tud zato, ker se v isti sapi še napovedujejo pa res pravi ukrepi. Ki sledijo in pol bo pa res vse zalaufalo. Kva nam prodajajo za en burek.
Hvala bogu, nisem cepljen za covid-19.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Telbanc ()
Squirrel ::
bbbbbb2024 je izjavil:
Važno je, da se nekej najde zaj, da raja ne bo govorila o 550 milijonih izcuzanih iz ZPIZa (na leto) z novim interventnim, ampak o BMW ju ki ga na bolhi dobiš za 7000 in potem je tak minister še kavijar levičar. Kira beda. Sam še manjka uni iz GZS s svojimi pravljicami.
Važno je, da se uredi zdravstvo, obramba, gospodarska rast, razbremenitev dela, davek na nepremičnine, dvig dodane vredosti na zaposlenega. Sanirati se mora škoda na dolgotrajni oskrbi.
To so ta trenutek važne stvari.
Po moje.
Kaj točno od vsega tega pa ta zakon ureja?
jernejl ::
bbbbbb2024 je izjavil:
Kakorkoli že, jaz vidim dosti pozitivnega v tem interventnem zakonu. Predvsem spoznanje poslancev, da je država pri obdavčenju šla čez rob
Zanimivo je njihovo spoznanje, da je obdavčenje plač šlo čez rob samo pri 1% najvišjih zaslužkarjev, pri ostalih pa ne.
Sanirati se mora škoda na dolgotrajni oskrbi.In to se naredi tako, da se upokojence, ki niso vplačevali prispevkov za tovrstno zavarovanje, koristili pa bodo pravice iz zavarovanja, oprosti plačevanja prispevkov v prihodnje. Namesto da bi s prispevki pokrili vsaj manjši delež tega, kar bodo dobili, naj raje ne plačajo nič in naj to prevzamejo ostali davkoplačevalci.
Jaz bi recimo predlagal, da če imajo upokojenci že na voljo brezplačni prevoz z avtobusi in vlaki, da jim omogočimo še brezplačne letalske prevoze iz Brnika in nazaj. Preprosto se na letališču uredi en šalter, kjer uradnik ob predložitvi upokojenske kartice potniku izda letalsko vozovnico v breme proračuna.
resničar91 ::
Jaz bi recimo predlagal, da če imajo upokojenci že na voljo brezplačni prevoz z avtobusi in vlaki, da jim omogočimo še brezplačne letalske prevoze iz Brnika in nazaj. Preprosto se na letališču uredi en šalter, kjer uradnik ob predložitvi upokojenske kartice potniku izda letalsko vozovnico v breme proračuna.
Destinacije na izbiro: Rusija, Ukrajina, Sudan, DR Kongo, Jemen, Afganistan, Južni Sudan, Sirija, Izrael, Mali. Povratna z datumom šele en mesec kasneje, nič prej. Pa bi verjetno bilo pod črto ceneje za proračun.
Zgodovina sprememb…
- predlagal izbris: delavec44 ()
Saj v linku zgoraj piše, da je bila nakupna vrednost za Audi A6 48.554,78 evrov z DDV. To je kar ugodna cena za tak avto.Ponavadi se naroča flota več vozil in se dobi tudi boljšo ceno, kot če gre tak avt.....
Recimo, da si še mlad in naiven.![]()
Pa ne bi rekel, če bi ga kritizirali zaradi nakupa tega Audija, ampak da ga vlačijo po zobeh, ker se vozi s starim BMW-jem, ki ga je podedoval od prejšnjega ministra, je pa hecno. To je edino smiselno, če avto deluje in ni v slabem stanju.
Z audijem je baje začel na invalidskih parkirat, ampak je pa vsaj blinkerje začel uporabljat, ko je šel z BMWja, tako kot vsi drugi.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: resničar91 ()
gen Maister ::
gen Maister je izjavil:
Svoboda, SD ter Levica in Vesna zapustili sejo: "Demokracijo je zamenjala diktatura"
Vir.
Kaj je zdaj tem levakarskim jokicam pokvarjenim?
Jim je jasna demokracija?
Dvigneš roke:
- je dovolj
- ni dovolj
Kaj tu ni jasno?
Se že pripravljajo na rušenje, še večji razdor in mržnjo. To, kar so z nasmeški na obrazu počeli že zadnja 4 leta.
Menda jim ni jasno, da gre za slabiče, strahopetce in bedake!
Ko to naredijo Janšisti, so pa junaki in heroji!![]()
Ne razumem, kako je tvoje pisanje povezano z mojim.
Lahko bolj podrobno, prosim?
Ne znaš povezat in videti !??
Ker SDS s svojimi sateliti pa ni nikoli zapustila sej in se umaknila z glasovanja!????
resničar91 je izjavil:
Saj v linku zgoraj piše, da je bila nakupna vrednost za Audi A6 48.554,78 evrov z DDV. To je kar ugodna cena za tak avto.Ponavadi se naroča flota več vozil in se dobi tudi boljšo ceno, kot če gre tak avt.....
Recimo, da si še mlad in naiven.![]()
Pa ne bi rekel, če bi ga kritizirali zaradi nakupa tega Audija, ampak da ga vlačijo po zobeh, ker se vozi s starim BMW-jem, ki ga je podedoval od prejšnjega ministra, je pa hecno. To je edino smiselno, če avto deluje in ni v slabem stanju.
Z audijem je baje začel na invalidskih parkirat, ampak je pa vsaj blinkerje začel uporabljat, ko je šel z BMWja, tako kot vsi drugi.
Takole pa izgledajo mali in mladi trolčki.
Tvoja statistika pove vse, resničar91!
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: gen Maister ()

Mato989 ::
Kraja iz pokojninske blagajne. Isto sranje kot Litijska, ki je bla tud čist zakonita. Pa uni računalniki. Čist isto sranje.
Dejansko se bogatim MANJ jemlje, ker se jim jemlje itak proporcionalno X krat več od revnih...
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

Miki N ::
Izgleda, da je Jajo res pravi židoljubec :
https://www.rtvslo.si/slovenija/bo-najv...
Počasi se že sprašujem o kaki KAPICI to govorijo.
Bo saj Stevo kaj rekel na to?
Bo saj Stevo kaj rekel na to?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Miki N ()
krepelce ::
Bo saj Stevo kaj rekel na to?![]()
Kipa mu je malo blizu ga spominja na dom in qeleshe.
Glede, na to, da gre Stevo, kot Srb, v španovijo z Albancem, mislim, da ne bo nič rekel. Je že vse povedal.
Zgodovina sprememb…
- predlagal izbris: delavec44 ()
Gambino ::
Stevotu in njegovim poslancem se sladko jebe. On bo zadnji, ki bo šel iz te barke, ker ve, da ga ne bo več če bi se šlo na nove volitve. Stevanovič bo do konca mandata lepo oproda JJu v to sem prepričan. Tukaj se gre za super plačo, ki jo po kakršnih koli ponovnih volitvah ne bo imel. Gre se za čisto osebne interese posameznikov stranke Resnice!

Kaj tole je spet JJ medij?
https://www.zanima.me/15-tisoc-uradniko...
Tam so različni liki, meni je boljši ta članek - sploh una o šimpanzji državljanski zmaga.
https://www.zanima.me/zakaj-se-slovenci...
Mi je pa sumljiva omemba Schroedingerjeve mačke - pred dnevi sem jaz omenil "Schroedingerjevo koalicijo", po mojem Zanimavci lurkajo tukaj, kot je včasih to počel Jajo!
Tečne so tudi ejajslop naslovnice, to je ena _zelo_ grda moda trenutno. Slabše kot nič.
No un (rahlo predolg) seznam vprašanj ni slaba ideja. Mogoče zanimiva domača naloga za Člane.
Zgodovina sprememb…
FireSnake ::
zelo slabo nam kaže
Da, slabo.
Nobene želje po plesu.
Ladja ni zaplula v pristan.
Bodoča desna vlada dela dela napako s socialno kapico, s katero se država odreka 56 mio na leto. Veš, kaj vse bi leva vlada s tem lahko zgradila. Skoraj skoraj en peron železniške postaje na Jesenicah!
Dobra!
Ker se ne bo letelo po nove kredite na vrat na nos in bomo zategnili pas bomo vsi pocrkali! Takoj bomo pocrkali!
Luknja bo? Pa kaj?!!? Saj pa vzameš nov kredit in jo poflikaš. To ni noben problem. To smo delali zadnja 4 leta. Sicer luknje nismo zafilali v celoti a koga to briga?
Jaz sploh ne razumem čemu toliko jokcanja, napadanja in čustvenih izlivov iz strani levakov.
A mogoče zato, ker se pipica zapira?
Kaj so popljuvali tud zvišanje plače pred volitvami, si bodo verjetno tud znižali plače....
Kdo? Kje? Vir za tole trditev? Ali je spet na tvojem zeljniku zraslo?
V bistvu je ta zakon spet eksces, sam da je lepo zapakiran. In večji od vseh iz prejšnje vlade. Kraja na zakonit način.
Če se manj troši kako se več krade?
Daj to malo bolj konkretno razloži, prosim.
Ali pa je to spet ena, ki je zrasla na tvojem zeljniku in ne doseže niti gostilniške debate?
Poglej in se nasmej: vicmaher.si
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: FireSnake ()
Stevotu in njegovim poslancem se sladko jebe. On bo zadnji, ki bo šel iz te barke, ker ve, da ga ne bo več če bi se šlo na nove volitve. Stevanovič bo do konca mandata lepo oproda JJu v to sem prepričan. Tukaj se gre za super plačo, ki jo po kakršnih koli ponovnih volitvah ne bo imel. Gre se za čisto osebne interese posameznikov stranke Resnice!
Meni se pa zdi, da je Stevo najboljši kandidat, da desnico prevzame jajotu, bolj avtentično deluje. In tudi se mi zdi, da ima edini dovolj drugačno politiko od SDS, da se bo lahko kredibilno prodal kot nekaj novega na desnici. Nsi je čista kopija, Logar je čista kopija, ki naklada o nekem povezovanju in spremembah, Stevo pa sicer tudi naklada, ampak vsaj ima neko malenkostno spremembo zadaj. Pa še večji mačo je od shujšanega jajota samega (ki ima verjetno 20 kg benča max). Verjetno ima Stevo na desnici edini cojones, da metaforično zaštiha jajota, tako mi vsaj deluje. Ima tudi neko samozavestno mirnost, bil je v manj sodnih postopkih kot jajo in nima nekih prehudih tviter izpadov. Bo pač moral izkoristit priložnost vse našteto unovčit, mislim da voha priložnost, zna pa res večino mandata držat štango SDS, da bo počasi prevzemal SDS bazo, trenutno se mi zdi, da mu že kar jedo iz roke, skoraj bolj kot jajotu.

resničar91 je izjavil:
Meni se pa zdi, da je Stevo najboljši kandidat, da desnico prevzame jajotu, bolj avtentično deluje.
Narod se na veliko pita, "Ko je novi Jajo?" ... šalo na stran, ni tako noro. Ker sicer, kdo? Logi? Črnec, prosim.
Sploh zdaj, ko bumerski desničarji počasi odhajajo na piknik v Krtovo deželo se mi zdi, da je Stevo boljši "Jajo" za nove čase in recimo novo generacijo. Boljši v smislu da bolj "vajba" z njimi.
In ja, mislim, da dejansko je še kar avtentičen - in precej manj "analno retentiven" kot Jajo, ki čisto prevečkrat fura ono foro ko kao ne pove kaj misli in samo namiguje stalno z nekimi napol grožnjami kot da je kul. Stevo je vseeno bolj odprt značaj.
Zgodovina sprememb…
resničar91 je izjavil:
Meni se pa zdi, da je Stevo najboljši kandidat, da desnico prevzame jajotu, bolj avtentično deluje.
Narod se pita, "Ko bo novi Jajo?" ... šalo na stran, ni tako noro. Ker sicer, kdo? Logi? Črnec, prosim.
Točno to. Logarja ma jajo zdresiranega na kliker, Nsi pa preko RKC. Od teh dvojnih ne more bit nobene konkurence. V sami SDS pa sploh, je jajo skrbno izbiral podložne antipatike 20 let
"Razvojna kapica" bi finančno osrečila okoli 13.750 zaposlenih
Popravite me, če se motim. Torej bodo 99.5% državljanom vzeli skupaj milijardo evrov, da bodo "nasitili" tistih 0,5%, proračunsko luknjo pa bodo polnili iz pokojninske blagajne in socialnih projektov ?!
Vsaka čast novi vladi, ki je toliko napravila, čeprav uradno sploh še ne obstaja, "dobro" ste začeli..
Popravite me, če se motim. Torej bodo 99.5% državljanom vzeli skupaj milijardo evrov, da bodo "nasitili" tistih 0,5%, proračunsko luknjo pa bodo polnili iz pokojninske blagajne in socialnih projektov ?!
Vsaka čast novi vladi, ki je toliko napravila, čeprav uradno sploh še ne obstaja, "dobro" ste začeli..
Utk ::
Dej bodi malo pameten. Milijarda na 13,750 zaposlenih bi pomenila 72 jurjev na enega.
Si res siguren, da ti nekdo ne malo laže, ali pa lažeš ti?
Brodnjak je eden, pa še par takih je res, ki bi profitirali tudi več. Ampak ni jih 10,000.
Si res siguren, da ti nekdo ne malo laže, ali pa lažeš ti?
Brodnjak je eden, pa še par takih je res, ki bi profitirali tudi več. Ampak ni jih 10,000.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Utk ()
Meni deluje kar kredibilna številka. Koliko več denarja bi pa po tvoje zadovoljilo top 0,5 % zaposlenih? 500 EUR?
mojsterleo ::
"Razvojna kapica" bi finančno osrečila okoli 13.750 zaposlenihSe tudi jaz sprašujem od kje bodo pri ZZZS vzeli manjkajoča sredstva. Predvidevam, da si bodo znižali plače oziroma odpovedali menedžerskim nagradam.
Da JS kadrov sploh ne omenjam.
Janša naj rešuje probleme tam kjer so in naj se čim manj vtikava v ideološke in zunanjepolitične zadeve.
feryz ::
"Razvojna kapica" bi finančno osrečila okoli 13.750 zaposlenihZveni popolnoma enako kot ... verjeti ali ne, dolgotrajna oskrba.
99 procentom Slovencev redno pobirajo denar, da se 1 procent omasti.
Utk ::
resničar91 je izjavil:
Meni deluje kar kredibilna številka. Koliko več denarja bi pa po tvoje zadovoljilo top 0,5 % zaposlenih? 500 EUR?
Kako bo nekdo z 10 jurji bruto na mesec plačal 6 jurjev manj prispevkov. Daj mi to razloži.
Bodo ta desni ukinili prevozne stroške in malico in uvedli osem urni delovnik?!? To bi bilo v smeri pravega kapitalizma!

"Razvojna kapica" bi finančno osrečila okoli 13.750 zaposlenihZveni popolnoma enako kot ... verjeti ali ne, dolgotrajna oskrba.
99 procentom Slovencev redno pobirajo denar, da se 1 procent omasti.
Točno to ja haha... pri Dolgotrajni oskrbi je IDENTIČNO samo omastijo se med drugim bogati penziči v DSOjih z 2k penzije. Moj deda ki ma pa 700EUR penzije in mati zanj skrbi pa ma nižjo penzijo ja...

Saj veš, da lahko vloži vlogo?
Saj veš da lahko vsak zasluži 7.500 EUR+ če je dovolj sposoben?

Ma glede da mata Matota za vnuka sta lahko vesela, da je kot je
Zgodovina sprememb…
Dolgotrajna oskrba nikoli ni bila in nikoli ne bo namenjena vsem Slovencem.
Takole kot ta socialna kapica ni.
Elitneži pridejo do tega, večina ne.
Squirrel ::
Bodo ta desni ukinili prevozne stroške in malico in uvedli osem urni delovnik?!? To bi bilo v smeri pravega kapitalizma!
Ter seveda dvignili splošno davčno olajšavo, se razume.
Pa saj v stranki Levica niso nič boljši, če smo odkriti.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: bbbbbb2024 ()
aytim ::
Malidelničar ::
Samo na hitro malce off-topic, kar ste pisali glede Stevota:
Kar opažam je recimo poslanka Resni.ce Katja Kokot postala izjemno popularna na desni sredini na x-u in na različnih kanalih.
Tako, da nekaj je na tem.
Resni.ca ima nek tak populizem, ki pa je drugačen od levega populizma Levice: Levica pravi, da so ljudje revni zaradi 'ta bogatih', Resni.ca pa pravi, da so revni zaradi skorumpirane, davčno požrešne elite in države, ki krade denar ljudem in ta zgodba kar pali v Sloveniji.
Narrative zgodbe okoli interventnega zakona bo na dolgi rok šel okoli bitke interpretacije, ali smo revni zaradi 'ta bogatih', ali pa smo revni zaradi požrešnosti 'države in izpostave sindikatov in Štruklja in Jerkičeve'.
Kar opažam je recimo poslanka Resni.ce Katja Kokot postala izjemno popularna na desni sredini na x-u in na različnih kanalih.
Resni.ca ima nek tak populizem, ki pa je drugačen od levega populizma Levice: Levica pravi, da so ljudje revni zaradi 'ta bogatih', Resni.ca pa pravi, da so revni zaradi skorumpirane, davčno požrešne elite in države, ki krade denar ljudem in ta zgodba kar pali v Sloveniji.
Narrative zgodbe okoli interventnega zakona bo na dolgi rok šel okoli bitke interpretacije, ali smo revni zaradi 'ta bogatih', ali pa smo revni zaradi požrešnosti 'države in izpostave sindikatov in Štruklja in Jerkičeve'.
Don't invest like a Joe. Invest like a Simon.
Priklopljenih je deset ali dvajset tisoč ljudi, denarja je že zmanjkalo.Dolgotrajna oskrba nikoli ni bila in nikoli ne bo namenjena vsem Slovencem.
Do elaborate
Kako boš dodal nove? Nihče še ni tega razložil.
Ni to zdravstvo, penzija ali v končni fazi policija in ceste, do česar imamo vsi dostop.
To je bilo že v štartu zamišljeno, kot usluga le za določene.
V glavnem za ljubljanske elitneže. Ostale raje je zanemarljivo v tem sistemu.
Tako pač je. Ti pa se lahko še tako glupega delaš in trdiš, da je sistem pravičen, namenjen vsem Slovencem.

Torej sta tvoj dedek in babica nesposobna?
Toliko kot vsi ki ne zmoremo zaslužit 7.500 EUR...
mojsterleo ::
Predlagam, da v inverventni zakon zapišemo zlato državljanstvo za ljudi, ki zanj plačajo milijon eurov.
bbbbbb2024 je izjavil:
Kakorkoli že, jaz vidim dosti pozitivnega v tem interventnem zakonu. Predvsem spoznanje poslancev, da je država pri obdavčenju šla čez rob
Zanimivo je njihovo spoznanje, da je obdavčenje plač šlo čez rob samo pri 1% najvišjih zaslužkarjev, pri ostalih pa ne.
Sanirati se mora škoda na dolgotrajni oskrbi.In to se naredi tako, da se upokojence, ki niso vplačevali prispevkov za tovrstno zavarovanje, koristili pa bodo pravice iz zavarovanja, oprosti plačevanja prispevkov v prihodnje. Namesto da bi s prispevki pokrili vsaj manjši delež tega, kar bodo dobili, naj raje ne plačajo nič in naj to prevzamejo ostali davkoplačevalci.To je resnično korak k razbremenitvi aktivnega prebivalstva
Šlo je čez rob pri meni, mojih sodelavcih in moji družini. Upokojenci pa naj imajo samo pokojnino. Nobenih bombonov, niti plačil.
To je to.
johnnyyy ::
Malidelničar je izjavil:
Ah saj to je tipično slovensko. Kot bi gledal povprečno skregano familijo. En čez drugega za vsako ceno, ker stvari je potrebno najprej razčistiti, da se gre naprej.
jernejl ::
Bodoča koalicija ima odgovor. Ukinitev plačevanja prispevkov za dolgotrajno oskrbo vsem upokojencem. Potem bo v blagajni dovolj denarja za vse trenutne uporabnike, in še za cel kup dodatnih.Priklopljenih je deset ali dvajset tisoč ljudi, denarja je že zmanjkalo.Dolgotrajna oskrba nikoli ni bila in nikoli ne bo namenjena vsem Slovencem.
Do elaborate
/s
delavec44 ::
Priklopljenih je deset ali dvajset tisoč ljudi, denarja je že zmanjkalo.Dolgotrajna oskrba nikoli ni bila in nikoli ne bo namenjena vsem Slovencem.
Do elaborate
Ni to zdravstvo, penzija ali v končni fazi policija in ceste, do česar imamo vsi dostop.
Tako pač je. Ti pa se lahko še tako glupega delaš in trdiš, da je sistem pravičen, namenjen vsem Slovencem.
Saj zato se je verjetno ustavilo pri novih odločbah. Po moje bo cel sistem kmalu propadel.
Bodoča koalicija ima odgovor. Ukinitev plačevanja prispevkov za dolgotrajno oskrbo vsem upokojencem. Potem bo v blagajni dovolj denarja za vse trenutne uporabnike, in še za cel kup dodatnih.
/s
Saj primarno je bilo mišljeno, da bi se krilo iz obstoječih prispevkov oz. iz proračuna.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: delavec44 ()
Malidelničar je izjavil:
Samo na hitro malce off-topic, kar ste pisali glede Stevota:
Korupcija dokazano zmanjšuje učinkovitost in dodano vrednost države. Vsake države, ne samo Slovenije. To je generalna ugotovitev, ki ni vezana na Slovenijo in ni populizem.
Do elaborate
Dofinanciras? Tako kot dofinanciramo zdravstvo? Dejstvo je, da bomo dolgotrajni oskrbi vedno bolj morali povecevati budget.
Dimnik ::
6 seja državnega zbora se začela in že takoj napad levice, sploh ne morejo začeti z sejo, hujsi kot otroci, sicer je pred levico imela hot nekaj za povedat, čisto drugo kot je vsebina...ima stevo dost dela
Dofinanciras? Tako kot dofinanciramo zdravstvo? Dejstvo je, da bomo dolgotrajni oskrbi vedno bolj morali povecevati budget.Kaj dofinanciraš, če je zadeva urejena?
Koliko boš pa dofinanciral? 15 procentov od plače bo dovolj? Ali rečemo raje 20 procentov? Pa bo še vedno zgolj par ljudi dobilo to. Ne bo kar za vse, čeprav vsi plačujejo.
In, btw, zakaj bi to sploh morali plačevati? Da bo nekaterim lepo, večina bo pa doma v dreku crkovala?
Imeli smo urejeno, lepo, sistem je funkcioniral. Zdaj so ga sprivatizirali v dobro par starih elitnežev na oskrbi in par prikoritnih privat firm, ki bodo požrle glavnino denarja.
S kje si pa ti padel? Zakaj bi ga dofinanciral? Ker se prebivalstvo stara, inflacija veca stroske dela, uporabnikov bo zmerom vec. Kje vzeti? Pri tistih, ki imajo ogromne presezke. Naceloma pri tistih, ampak jim je Saban raje ponudil davcne odpustke.
Nismo imeli lepo. Se danes nimamo. Mest za starejse obcane je premalo, kadra ni, cene so visoke.
Govoris, kot da zivis v alternativni dezeli (LSDja)
Nismo imeli lepo. Se danes nimamo. Mest za starejse obcane je premalo, kadra ni, cene so visoke.
Govoris, kot da zivis v alternativni dezeli (LSDja)