Forum » Loža » Desna koalicija: Interventni zakon 2026
Desna koalicija: Interventni zakon 2026
Temo vidijo: vsi
Squirrel ::
Siolova kolumnistka (bivša poslanka na levi strani) na polno:
Volk dlako menja, nravi ne
Že po naslovu je videti, kaj bo v vsebini.
In ta dečwa res ne razočara![]()
Končno si ob vseh svoji histeriji objavil nekaj solidnega.
Krepelce, komot klikneš link zgoraj - ne gre za njegove običajne "oni delajo razkol, naši histerični manipulantski zdraharski lopovi so pa kul" blesarije.
Bi šlo mimo, če ne bi delil linka. Hvala.
JA23 ::
Sicer nisem prebral celotnega članka, sem pa pred dnevi prebral v njem omenjena izhodišča. Tudi meni se zdijo predvsem kup leporečenja in zavez, ki so v nasprotju s peeteklim delovanjem potencialnih partnerjev. Koliko je v njih laganja bo pokazal čas. Po pravici se mi niti ne zdijo posebej izdelana stališča.
Na podlagi tega se sprašujem, ali je to res kaj bolje, kot je pripavila Svoboda. Je bilo tisto res še slabše, al gre spet za sprenevedanje tretjega bloka.
To se pa ne bi strinjal. Ne za bančnike, ne za zavarovalnice. Njihove storitve imajo svoj smisel, pomen in vrednost za celotno gospodarstvo. Bolj me moti, da je dejavnost v resnici močno regulirana in podprta s strani države (recimo z jamčenjem vlog), dobički in plače so pa tržni. To se mi pa ne zdi pošteno.
Na podlagi tega se sprašujem, ali je to res kaj bolje, kot je pripavila Svoboda. Je bilo tisto res še slabše, al gre spet za sprenevedanje tretjega bloka.
Za bankirje se mi pa zdijo takšne plače se boln zgrešene, ker se mi bančništvo zdi mnogo dlje od prostega trga, imajo pravila pisana sebi v prid, na koncu se jih pa še rešuje. Sicer je razumljivo, da je tako; ampak prav se mi pa ne zdi.
Bankirji so takšen nepotreben poklic, podobno kot zavarovalničarji. Nobene realne dodatne vrednosti ne ustvarjajo.
To se pa ne bi strinjal. Ne za bančnike, ne za zavarovalnice. Njihove storitve imajo svoj smisel, pomen in vrednost za celotno gospodarstvo. Bolj me moti, da je dejavnost v resnici močno regulirana in podprta s strani države (recimo z jamčenjem vlog), dobički in plače so pa tržni. To se mi pa ne zdi pošteno.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: JA23 ()
primoz4p ::
Zanimiv zapis ...
... če ga povežemo z ...
nanaša se na Mesečevo parkiranje na mestu za invalide
Nisem našel, da bi Luka Mesec karkoli plačal.
Ampak hipotetično:
- če bi plačal kazen v enaki višini kot nekdo z minimalno, bi bilo to pošteno?
- če bi plačal sorazmerno z višino svoje ministrske plače, bi bilo to solidarno?
- če bi pa plačal progresivno bi bila pa to kraja Luke Meseca ali proračuna?
Vendar, ali smemo parkirno mesto rezervirano za invalide obravnavati samo na tak način, z vidika plačila (kazni)?
Ali ni to skrajno desni pristop?
Ker imam visoko (ministrsko) plačo in pošteno plačam, če (se) me (upajo) dobiti, lahko parkiram kjer koli?
Z mojega vidika je zapis @resničar91-ja zapis skrajnega ciničnega desničarja. Dejanje Luke Meseca pa tudi tam nekje.
150k premoženja ima skoraj vsak Slovenec. Kar začni delit po Afriki.
Kot je nekdo pameten rekel, če plačamo vsi enako za nekaj, je to pošteno. Če plačamo v procentih, je solidarno. Če plačamo progresivno, je pa to kraja. Pa nekaj progresije bi toleriral tudi jaz, ampak nekje je pa treba potegnit črto.
A to da fuzbalerji služijo par 10 mio, to te pa nič ne moti?
... če ga povežemo z ...
resničar91 je izjavil:
Bo ponižno plačal globo, službeni avto pa prevzel kak desni minister, ki bolj vestno parkira.
Ampak hipotetično:
- če bi plačal sorazmerno z višino svoje ministrske plače, bi bilo to solidarno?
Vendar, ali smemo parkirno mesto rezervirano za invalide obravnavati samo na tak način, z vidika plačila (kazni)?
Ker imam visoko (ministrsko) plačo in pošteno plačam, če (se) me (upajo) dobiti, lahko parkiram kjer koli?
Z mojega vidika je zapis @resničar91-ja zapis skrajnega ciničnega desničarja. Dejanje Luke Meseca pa tudi tam nekje.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: primoz4p ()
Fuzbalerji pa jo?
Banke delajo kar delajo, če kdo lahko brez njih, naj izvoli. Imam pa občutek da če gledamo recimo NLB, imajo na njej še zmeraj račun v glavnem levaki, ki se ne zmorejo znajti drugače, nujno rabijo vse njihove kreditne kartice, hitre in počasne kredite, in so za to pripravljeni plačevat kolk Brodnjak zahteva. Naj grejo drugam, pa ne bo imel od kod dobit 165 jurjev plače.
Jaz nimam z NLB popolnoma nič. Nikoli imel tam računa. Kaj me boli kurac kdo ima tam koliko plače.
Po moje tudi fuzbalerji in na slpoh športniki ne. Samo so vseno na relatvno zelo prostem trgu in večino denarja za profesionalni šport pride iz prostovljne izbire (dajmo recimo zanemarit sponzorstva državnih podjetij, pri katerih je težko določit prostovoljnost).
Z NLB sem pa že povedal, zakaj mi ni vseeno. Pa so še drugi kaj dodali. Banka, v delni lasti države, pa še dokapitalizirti smo morali.
Telbanc ::
Sem zasledil, da po najnovejših anketah, bi Demokrati in Resnica dobile 2% glasov, če bi ble zaj volitve. 
Ko v okviru kampanje referenduma o int. zakonu, raji razložimo še kje je caka, bojo obe skup dobile 2%.
Ko v okviru kampanje referenduma o int. zakonu, raji razložimo še kje je caka, bojo obe skup dobile 2%.
Hvala bogu, nisem cepljen za covid-19.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Telbanc ()
Ganon ::
Sem zasledil, da po najnovejših anketah, bi Demokrati in Resnica dobile 2% glasov, če bi ble zaj volitve.![]()
Kar ni presenetljivo. Pri Demokratih bi sicer zaradi politične zgodovine pričakoval malce več pameti oz. taktičnosti, ampak so na srečo oboji enako neumni. Ne bomo jih pogrešali.
delavec44 ::
Daj objavi celo anketo (in vir) no. Me zanima koliko bi dobile ostale stranke.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: delavec44 ()
Utk ::
Zanimiv zapis ...
150k premoženja ima skoraj vsak Slovenec. Kar začni delit po Afriki.
Kot je nekdo pameten rekel, če plačamo vsi enako za nekaj, je to pošteno. Če plačamo v procentih, je solidarno. Če plačamo progresivno, je pa to kraja. Pa nekaj progresije bi toleriral tudi jaz, ampak nekje je pa treba potegnit črto.
A to da fuzbalerji služijo par 10 mio, to te pa nič ne moti?
... če ga povežemo z ...
resničar91 je izjavil:
Bo ponižno plačal globo, službeni avto pa prevzel kak desni minister, ki bolj vestno parkira.
Ampak hipotetično:
Pri kaznih ne gre za poštenje in solidarnost, ampak za to da si kaznovan obenem minimalno in toliko, da naslednjič tega ne boš ponovil. Policaj, ali pa potem sodnik, ni psihiater, da bi ocenil kakšna kazen bi to za vsakega posameznika bila, zato je to pri prometnih prekrških skrajno poenostavljeno na vsi enako. Jaz bi tu šel vsaj na procente od nečesa. Morda kar od vrednosti avta, da ne kompliciramo preveč.
V primeru Mesca pa res upam da so že objave na X naredile dovolj, tista kazen par 10 evrov gor al dol, če ga ni sram tega, ne bi smel bit več nikoli minister za socialo niti nič drugega.
Z NLB sem pa že povedal, zakaj mi ni vseeno. Pa so še drugi kaj dodali. Banka, v delni lasti države, pa še dokapitalizirti smo morali.
Dokapitalizirali smo je takrat ko so politiki nastavljali direktorje. Za to krivit Brodnjaka je mimo. Lahko je bi tudi že prej prodali.
Od takrat je banka povrnila ta denar. Tudi zarad Brodnjaka in njegovih tarif.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Utk ()
Ne bom, sej itak veš da je res.
Kar se tiče Brodnjaka, najajča mu je ta, da pri 1.8 milijona letne plače, on menda pravi, da je treba spodbujat ljudi, da bi delali še po 67 letu.
V Skandinavskih letalskih družbah, ko napolniš 65 let avtomatsko greš u penzijo z vodilnega položaja.
Zgodovina sprememb…
Pri kaznih ne gre za poštenje in solidarnost, ampak za to da si kaznovan obenem minimalno in toliko, da naslednjič tega ne boš ponovil. Policaj, ali pa potem sodnik, ni psihiater, da bi ocenil kakšna kazen bi to za vsakega posameznika bila, zato je to pri prometnih prekrških skrajno poenostavljeno na vsi enako. Jaz bi tu šel vsaj na procente od nečesa. Morda kar od vrednosti avta, da ne kompliciramo preveč.
Cigani v neregistriranih shitboxih bi bili srečni. Ampak lej, sej oni itak ne plačujejo kazni ne glede na višino.
Zgodovina sprememb…
@Utk
Verjetno je tudi zaradi Brodnjaka. Se mi pa zdi, da iz njegive plače izhaja, da je predvsem zaradi njega. Bomo videli ob kakšni krizi, če bo, kako bo takrat. Verjetno so tudi njegovi predhodniki imeli pred zadnjo kapitalizacijo dobre kazalce. No, to slednje bolj ugibam.
Verjetno je tudi zaradi Brodnjaka. Se mi pa zdi, da iz njegive plače izhaja, da je predvsem zaradi njega. Bomo videli ob kakšni krizi, če bo, kako bo takrat. Verjetno so tudi njegovi predhodniki imeli pred zadnjo kapitalizacijo dobre kazalce. No, to slednje bolj ugibam.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: JA23 ()
Ne bom, sej itak veš da je res.![]()
A to je kot v cerkvi?
btw. sem za ponovne volitve
Od takrat je banka povrnila ta denar. Tudi zarad Brodnjaka in njegovih tarif.
Higienično bi bilo, da povrne še dokapitalizacijo nazaj v proračun.
ps. Če mi Brodnjak ni šel prej na živce, mi je pa ko je uvedel nadomestilo za quasi cash transakcije in so ostale banke začele posnemati. Čeprav s tem nimajo nobenega stroška, ker provizijo kartičnih plačil krije prejemnik. Dobički grejo pa gor ja.
Zgodovina sprememb…
bbbbbb2024 ::
resničar91 je izjavil:
To pa je zavzemanje za reveže ala Luka Mesec:
https://slovenskenovice.delo.si/bralci/...
Črn BMW.
Ti si pa precej zaostal v cajtu. To je avto za nekje 10-30 jurjev (odvisno od kilometrov in starosti) z osnovno dizel motorizacijo. Pa še služben, enak kot ga je mel prejšnji minister (piše v članku), če ne celo isti, verjetno si ga ni on izmislil ali nabavil. Če bi luksuz trajbal, bi ga šofer vozil, verjetno v čem večjem. Nismo več leta 95, da bi črn bmw bil objektivno ne vem kaj, na cestah je tega ko dreka
Ti to govoriš meni, ko imamo črne službene BMWje? Pa ne enega. Več njih. Pa ne samo v Sloveniji, tudi v Belgiji. In to že več kot 10 let. Tako starih, kot jih ima Mesec, seveda nimamo.
Večina ljudi, tako eno 80% ne loči med novim in starim modelom. To kot prvič. Kot drugič, če hočeš tudi star BMW servisirati, to vseeno stane. Že samo proper gume z zvezdico stanejo.
Jaz vedno, ko tak avto vidim, pogledam firmo gum. Če so na G60 gume Pirelli Cinturato P7 do mere 225, ali Pirelli Pzero na 245 in širših, to so proper gume za tak avto. V Sloveniji taka guma na servisih stane 350+ EUR, ena.
Če so gume slabše ali brez zvezdice, se vidi, da lastnik črnega lepotca ne vzdržuje do njegove polne kapacitete.
Mi je pa to prvič rekel moj sorodnik, ki je enega od teh črnih BMWjev uporabljal. Rekel je, da je efekt, ko se med ljudmi pojavi s črnim BMWjem, takim, ko se mimoidoči vidijo v črni zloščeni pločevini viden. Od spoštljivosti, do ustrežljivosti.
Vem jaz zelo dobro, kakšen efekt ima črn zloščen BMW na ljudi. In Lukec je to ugotovil. In se bori za reveže. Bljak, laže ko pes. Samo oblast mu je všeč.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: bbbbbb2024 ()
karafeka ::
bbbbbb2024 je izjavil:
In Lukec je to ugotovil. In se bori za reveže. Bljak, laže ko pes. Samo oblast mu je všeč.
Ni treba zdaj samo njega izpostavljat. Čisto vsem je všeč oblast in moč. Kaj češ lepšega, da sam sebi plačo zvišuješ? Za isto ali manj dela kot prej.
Ko poslušaš njihove seje in odbore, bi si morali plače znižat, ker taki otroci si niti žepnine ne zaslužijo.
bbbbbb2024 je izjavil:
In Lukec je to ugotovil. In se bori za reveže. Bljak, laže ko pes. Samo oblast mu je všeč.
Ni treba zdaj samo njega izpostavljat. Čisto vsem je všeč oblast in moč. Kaj češ lepšega, da sam sebi plačo zvišuješ? Za isto ali manj dela kot prej.
Ko poslušaš njihove seje in odbore, bi si morali plače znižat, ker taki otroci si niti žepnine ne zaslužijo.
+1
Podpišem!
Res je, redki so taki, ki najprej svojih žepov ne napolnijo.
"Oblast si najbolj zasluži tisti, ki si je ne želi."
"Oblast si najbolj zasluži tisti, ki si je ne želi."
Tko je ja. Kje ste pa še videli, da se ministri vozijo v službenih BMW-jih. Če bi dal Luka kaj nase, bi kot je za ministre v navadi, prevzel dostavnega pickupa.
Kok debilnosti in to v obliki esejev, se da prebrati na tem forumu.
Tko je ja. Kje ste pa še videli, da se ministri vozijo v službenih BMW-jih. Če bi dal Luka kaj nase, bi kot je za ministre v navadi, prevzel dostavnega pickupa.
To si pa povsem zgrešil. Jaz nimam nič proti BMWjem. Sploh črnim ne.
Težava je samo ta, da se nekdo deklarira, da je tam za reveže. Najs.
Papež Frančišek je uvedel v svoj vozni park par vozil od Fiat 500L, do Dacie Duster. Težko je pridigati o skromnosti, če se voziš z mercedez G okoli. Oziroma, pridigaš že lahko, samo resno te nihče ne jemlje.
Novi papež več ne najeda o skromnosti, pa če se vozi z Mercedezom G, je čisto v redu (zanj). In tudi zame. On prodaja nebeško kraljestvo in če se vozi okrog z Mercedez Gjem, je to meni čisto kul.
Lukec (v odhajanju) je bil tam za brezpravne in reveže. In se vozil okrog s črnim BMWjem. Vsaj jaz njegovih besed nisem jemal resno.
Zgodovina sprememb…
Od leta 2016 je NLB ne le vrnila velik del vloženih davkoplačevalskih sredstev, temveč jih je prek dividend, davkov in rasti vrednosti delnice tudi presegla.
https://www.zanima.me/sporocilo-ministr...
25% delež države je danes vreden več kot je bila prej vredna cela banka.
Če bi je prodali prej, bi si prišparali 1,5 milijarde.
Če bi je prej vodili nepolitično, bi si prišparali še veliko več.
Če bo politika spet prevzela NLB, bomo spet slej ko prej rabili milijarde. Bi pa prišparali 150 jurjev na mesec pri plači.
Skupaj naj bi povrnili cca 800-850 mio. To je čez prst dobro polovico dokapitalizacije. Pri tem dvomim, da je to zasluga samo Brodnjaka; vprašanje, če je sploh pretežno on za to zaslužen. Pa tudi za dobro primerjavo bi morali imeti alternativo v enakih pogojih.
Pa sicer nimam nič proti njemu konkretno. Za enkrat zgleda, da dobro vodi stvari. Me niti ne motijo njegove izjave; vsaj generalno ne. Meni se ne zdi prav, da je za njegovo delovno mesto predvidena taka plača.
Pa sicer nimam nič proti njemu konkretno. Za enkrat zgleda, da dobro vodi stvari. Me niti ne motijo njegove izjave; vsaj generalno ne. Meni se ne zdi prav, da je za njegovo delovno mesto predvidena taka plača.
Za njegovo delovno mesto ni predvidene plače.
Država je 25% lastnik. Ne določa ona plače.
Pri tem kolk je vrnila državi je treba upoštevat tudi kolk je (več) vredna banka kot je bila takrat.
Država je 25% lastnik. Ne določa ona plače.
Pri tem kolk je vrnila državi je treba upoštevat tudi kolk je (več) vredna banka kot je bila takrat.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Utk ()
@Utk
Po moje bi bilo bolje, da bi bila placa predvidena. Te individualne pogodbe vodstva v podjetjih v državni lasti, se mi zdijo še ena napaka. Pole tega je tudi njihiva plača do neke mere strukturirana, tudi za Brodnika.
Povečanje vrednosti državnega deleža nlb je že vkljuceno v 800-850 mio...vsaj tako piše v članku in znaša 600 mio.
Plačo je posledica pogajanj z nadzornim svetom, člane nadzornega sveta predlaga sdh (v bistvu torej država), delničarji pa jih formalno potrdiji (torej spet v bistvu država). Ni, vsaj tako pravi AI.
Po moje bi bilo bolje, da bi bila placa predvidena. Te individualne pogodbe vodstva v podjetjih v državni lasti, se mi zdijo še ena napaka. Pole tega je tudi njihiva plača do neke mere strukturirana, tudi za Brodnika.
Povečanje vrednosti državnega deleža nlb je že vkljuceno v 800-850 mio...vsaj tako piše v članku in znaša 600 mio.
Plačo je posledica pogajanj z nadzornim svetom, člane nadzornega sveta predlaga sdh (v bistvu torej država), delničarji pa jih formalno potrdiji (torej spet v bistvu država). Ni, vsaj tako pravi AI.
Država je 25% lastnik. Nič več. Hvala bogu.
Če bi bila 51%, bi delali po tvoje, banka bi bila pa pol manj vredna.
Država je 25% lastnik. Nič več. Hvala bogu.
To sicer že. A verjetno razumeš, če bo huda kriza, bo prišel Brodnjak ali njegov naslednik, trkat na vrata Gregorčičeve. NLB ni propadla enkrat. Vsaj 3x je bila dokapitalizacija, ko so imeli kapital na 0 ali minusu.
Zdaj pa berejo slovenski narod. Vsaka transakcija stane. Tega v nekaterih državah ni. Recimo v Belgiji ne. Pa na Nizozemskem tudi ne. Pa pri N26 tudi ne, če smo že pri tem.
V tem trenutku so izrazito nekonkurenčni, napram tujim gospodarstvom in tujim bankam.
bbbbbb2024 je izjavil:
Ti živiš v fantazijskem svetu. Podedovan službeni avto na ministrstvu je pač službeni avto. Kaj je tukaj sploh za komplicirati? A bi moral zato, da bi kot minister zadovoljil tvoj fantazijski svet, reči "Odpeljite mi tega stran in mi dajte dostavni pickup". Pa naj bo še malo obtolčen, tako za kamero. Aja, ga ni? Potem pa javni razpis in naročilo novega.
Mislim, da fak? Pa ajde, da bi se res vozil z neko bogatijo, ne pa s staro rabljeno službeno limuzino, ki jo je podedoval od predhodnika.
To je en tipičnih primerov zakaj mi greste desnjakarji na tem forumu tako na kurac - če ni problema, si ga pa izmislite. Ker vi ste vedno najboljši in veste vse - predvsem pa kako obiti zakonodajo in krasti. Kaj vse nosita ta zemlja in ta forum...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Squirrel ()
Ta bmw je stara kanta.
Ampak, sej nam je jasno da je tudi parola "poslance na minimalce" bila samo parola.
Ampak, sej nam je jasno da je tudi parola "poslance na minimalce" bila samo parola.
Tako je, stara kanta, ki si pa zasluži cel esej, ali pa kar dva, ker če je možnost, zakaj tega ne bi izkoristili za pljuvanje in če je ni, jo bomo pa naredili. Potem pa želite, da se vas jemlje resno, z vsemi temi vašimi debilizmi.
Poglejte si raje Ribiča, direktorja darsa. Celo življenje dela v državnih firmah za državne plače, lasti si pa 800,000 vredno jadrnico.
Poleg še česa najbrž.
Tu se matematika ne izide.
Poleg še česa najbrž.
Od leta 2016 je NLB ne le vrnila velik del vloženih davkoplačevalskih sredstev, temveč jih je prek dividend, davkov in rasti vrednosti delnice tudi presegla.
To pač ni enako, ker bi lahko naredili oboje. Torej najprej poplačilo dolgov in nato ustvarjanje dobička delničarjem.
Tako je, stara kanta, ki si pa zasluži cel esej, ali pa kar dva, ker če je možnost, zakaj tega ne bi izkoristili za pljuvanje in če je ni, jo bomo pa naredili. Potem pa želite, da se vas jemlje resno, z vsemi temi vašimi debilizmi.
Stara kanta predraga za vzdrževanje. Bi lahko kupili novo cenejšo kanto. Kaj električnega recimo, če že država daje subvencije. Naj bo vzgled. Bodo pač ministri spili kakšno kavico več.
Zgodovina sprememb…
T440 ::
Vprašanje za vse, kateri ste se zataknili na črne BMW-je. Ste sploh pogledali kateri avto je tam na slikah, kjer naj bi Lukec parkiral na mestu za invalide? Res da je črn, sam ni pa BMW. Sploh. Štirje krogci so, bo šlo?
oz. lud zbunjenog, jebat ga.
Tam narobe parkiran je audi, tam v novicah pa en random bmw. In kateri je pravi?
Tam narobe parkiran je audi, tam v novicah pa en random bmw. In kateri je pravi?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: T440 ()
Vprašanje za vse, kateri ste se zataknili na črne BMW-je. Ste sploh pogledali kateri avto je tam na slikah, kjer naj bi Lukec parkiral na mestu za invalide? Res da je črn, sam ni pa BMW. Sploh. Štirje krogci so, bo šlo?
Najprej se je vozil z enim starim BMW petico, nato pa z Audijem A6. Ampak to ni point. Point bi bil, če bi se okrog vozil z Dacio Duster.
Poglejte si raje Ribiča, direktorja darsa. Celo življenje dela v državnih firmah za državne plače, lasti si pa 800,000 vredno jadrnico.
Poleg še česa najbrž.
Sigurno ga je za pogledat, to pa ja. In FURS in SKOK, ki ga še nimamo. Verjetno je gojil lubenice ali ne vem kaj, orehe ali kaj.
Zgodovina sprememb…
Dimnik ::
Evo vozni park ministrov in ja mesec že en čas v audiju a6...
https://www.24ur.com/novice/dejstva/kdo...
bbbbbb2024 je izjavil:
Ti živiš v fantazijskem svetu. Podedovan službeni avto na ministrstvu je pač službeni avto. Kaj je tukaj sploh za komplicirati? A bi moral zato, da bi kot minister zadovoljil tvoj fantazijski svet, reči "Odpeljite mi tega stran in mi dajte dostavni pickup". Pa naj bo še malo obtolčen, tako za kamero. Aja, ga ni? Potem pa javni razpis in naročilo novega.
Mislim, da fak? Pa ajde, da bi se res vozil z neko bogatijo, ne pa s staro rabljeno službeno limuzino, ki jo je podedoval od predhodnika.
To je en tipičnih primerov zakaj mi greste desnjakarji na tem forumu tako na kurac - če ni problema, si ga pa izmislite. Ker vi ste vedno najboljši in veste vse - predvsem pa kako obiti zakonodajo in krasti. Kaj vse nosita ta zemlja in ta forum...
Za začetek, jaz sem levičar. Nadalje, Luka Mesec ni levičar. Je mali buržuj. In ja, BMW serije 5 je problem, star nov, kakšenkoli. Pri Luki Mesecu ja. Pri Golobu, Boštjančiču, Janši, Stevotu, Logarju - pa ne. Oni se niso deklarirali kot da pomagajo bogim.
Ima pa Renault Megane 1.5 DCI, pa se ne vozi z njim. S tem bi se lahko. Kaj Meganu manjka?
Zgodovina sprememb…
karafeka ::
Ali ima en minister sploh možnost, da naroči eno svojo znamko? Verjetno imajo določena kaka pravila oz. so zlobirani tako, da si lahko službene avte naročijo samo pri hišnih dobaviteljih.
Ali ima en minister sploh možnost, da naroči eno svojo znamko? Verjetno imajo določena kaka pravila oz. so zlobirani tako, da si lahko službene avte naročijo samo pri hišnih dobaviteljih.
Ah, daj no. Papež Frančišek je lahko naročil (oziroma dobil) Dacio Duster. Najjači borec za siromašne(C) v R Sloveniji pa to ne zna. Saj.
Kakorkoli že, interventni zakon je signal, da je (bo) država stopila na bremzo pri davkih. Posledično tudi pri stroških. To seveda podpiram.
Zgodovina sprememb…
A ta se pa še kar s to debilnostjo ukvarja?
Ker je bil ministru dodeljen nek star službeni avto. Namesto da bi odprli razpis in naročili posebej zanj novega, recimo kakšnega brand new dostavnega pickupa na baterije al pa neki.
Možno samo na slo-techu.
Ker je bil ministru dodeljen nek star službeni avto. Namesto da bi odprli razpis in naročili posebej zanj novega, recimo kakšnega brand new dostavnega pickupa na baterije al pa neki.
Možno samo na slo-techu.
Luka Mesec, minister za delo, socialne zadeve in enake možnosti, se v službenem času prevaža s protokolarnim vozilom Audi A6 limuzina, njegova nakupna vrednost je bila 48.554,78 evrov z DDV. Službeno vozilo Renault Megane 1.5 DCI pa ima v osebni uporabi, njegova nabavna vrednost je bila 12.993,00 EUR.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Squirrel ()
jernejl ::
bbbbbb2024 je izjavil:
Za začetek, jaz sem levičar. Nadalje, Luka Mesec ni levičar. Je mali buržuj. In ja, BMW serije 5 je problem, star nov, kakšenkoli. Pri Luki Mesecu ja.Edini problem pri tem BMWju si ti.
Naprej voziti stara jajca, ki si jih podedoval od predhodnika, je ekonomsko čisto OK, če je reč v takem stanju, da se ne kvari preveč. Če bi ga prodal in kupil novega Megana za enak dnar, bi naredil približno nič. Verjetno bi ga en tebi podoben kritiziral, da je šel kupit nov avto, ker se s starim modelom že ne bo vozil, ali kaj podobno butastega.
Ali ima en minister sploh možnost, da naroči eno svojo znamko? Verjetno imajo določena kaka pravila oz. so zlobirani tako, da si lahko službene avte naročijo samo pri hišnih dobaviteljih.Ponavadi se naroča flota več vozil in se dobi tudi boljšo ceno, kot če gre tak avto naročit en navaden smrtnik. Čeprav če bi jih naročala Stojmenova, bi plačali ceno po uradnem ceniku, brez popustov :)
nejc_nejc ::
Ponavadi se naroča flota več vozil in se dobi tudi boljšo ceno, kot če gre tak avt.....
Recimo, da si še mlad in naiven.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: nejc_nejc ()
Sigurno ima možnost, da se s svojim avtom vozi. Saj ni (vsak minister) varovana oseba. Mogoče to je kot podpredsednik vlade.
Službeno vozilo Renault Megane 1.5 DCI pa ima v osebni uporabi, njegova nabavna vrednost je bila 12.993,00 EUR.
Uff, to pa nisem vedel da imajo ločena službena vozila še za osebno uporabo. Verjetno boniteto plačuje ampak vseeno zakaj je to sploh opcija?
Zgodovina sprememb…
Dimnik ::
Sigurno ima možnost, da se s svojim avtom vozi. Saj ni (vsak minister) varovana oseba. Mogoče to je kot podpredsednik vlade.
Službeno vozilo Renault Megane 1.5 DCI pa ima v osebni uporabi, njegova nabavna vrednost je bila 12.993,00 EUR.
Uff, to pa nisem vedel da imajo ločena službena vozila še za osebno uporabo. Verjetno boniteto plačuje ampak vseeno zakaj je to sploh opcija?
Prej sem prilepil člsnek o vozilih...preberi...tudi bratuškova ima službeno vozilo, ona se je modernizirala ima električno
T440 ::
zelo slabo nam kaže
Da, slabo.
Nobene želje po plesu.
Ladja ni zaplula v pristan.
Bodoča desna vlada dela dela napako s socialno kapico, s katero se država odreka 56 mio na leto. Veš, kaj vse bi leva vlada s tem lahko zgradila. Skoraj skoraj en peron železniške postaje na Jesenicah!
primoz4p ::
...en čas - kmalu bo dve leti.
Res se je vozil s starejšim BMW-jem. Tudi je res, da je Audi sedaj že star.
Mesca so namreč v zadnjem času večkrat videvali pri vožnji z avtomobilom znamke BMW. Prav tako naj bi pred kratkim za potrebe svojega kabineta podpisal naročilo za nakup vozila Audi A6 / 3.0 / TDI Q AUT, pri katerem naj bi zahteval posebne specifikacije, cena vozila pa naj bi bila 40.000 evrov.
16. 05. 2024
https://moja-dolenjska.si/mesec-se-za-j...
Zaj se bo pokazalo domoljublje. Desnakarji bojo takoj se odpovedali audijem in benflom, in na avtonetu nabavili stare kante v stilu Jose Mujica, bivšega uragvajskega predsednika. Kaj so popljuvali tud zvišanje plače pred volitvami, si bodo verjetno tud znižali plače....
Ali pač ne in so še slabši ko Luka mesec. Najprej pljuvajo nato poližejo.
jernejl ::
Saj v linku zgoraj piše, da je bila nakupna vrednost za Audi A6 48.554,78 evrov z DDV. To je kar ugodna cena za tak avto.Ponavadi se naroča flota več vozil in se dobi tudi boljšo ceno, kot če gre tak avt.....
Recimo, da si še mlad in naiven.![]()
Pa ne bi rekel, če bi ga kritizirali zaradi nakupa tega Audija, ampak da ga vlačijo po zobeh, ker se vozi s starim BMW-jem, ki ga je podedoval od prejšnjega ministra, je pa hecno. To je edino smiselno, če avto deluje in ni v slabem stanju.
Važno je, da se nekej najde zaj, da raja ne bo govorila o 550 milijonih izcuzanih iz ZPIZa (na leto) z novim interventnim, ampak o BMW ju ki ga na bolhi dobiš za 7000 in potem je tak minister še kavijar levičar. Kira beda. Sam še manjka uni iz GZS s svojimi pravljicami.
Zgodovina sprememb…