» »

Desna koalicija: Interventni zakon 2026

Desna koalicija: Interventni zakon 2026

Temo vidijo: vsi
««
29 / 65
»»

gen Maister ::

Olajuwon je izjavil:

tzpods je izjavil:

Naj mi kdo pove ali lahko Mesec z referendumom prepreci interventni zakon da bi se sprejel?

Lahko nekoliko zavlačuje s sprejetjem, vendar blokirat ga po mojem ne bodo mogli. Nimajo dovolj (politične) moči. Pa tudi leva opcija trenutno nima dovolj mobilizacijske moči med ljudmi, da bi lahko refendum uspel v slučaju, da se določi da ni protiustaven.

:))
Če pa nimajo dovolj politične moči, da referendum pade, potem pa naj Janez s Stevanovičevo Resnico in Logarjevimi demokrati in svojim satelitom Nova Slovenija kar vlada naslednji mandat!! 8-)

Druga, verjetnejša možnost pa je, da se volitve ponovijo! Za to pa je dovolj politične moči, se sprašujem!??
Stevanovičeva Resnica in Logarjevi demokrati nove volitve podpirajo!?? :))

Stevanovićeva Resnica pri notarju vpričo prič podpisuje izjavo, da  se interventni zakon nanaša zgolj na davke!?

Stevanovićeva Resnica pri notarju vpričo prič podpisuje izjavo, da se interventni zakon nanaša zgolj na davke!?

:)):)):)):)):))

krepelce ::

FireSnake je izjavil:

krepelce je izjavil:

primoz4p je izjavil:

Luka Mesec razloži, kaj je v ozadju manevra Janše in Stevanovića, da naj bi bila Resnica "v opoziciji"
https://www.facebook.com/reel/952450207...

UUUUuuuuu, na to pa nisem niti pomislil in pizda od Stevanoviča je odlično pozicionirana ravno za to.

Toliko o tem, da tisti, ki najbolj mahajo z zastavami, si jih najmanj zaslužijo.

V eni roki mahajo s slovensko zastavo, na drugi strani pa so čisti narodni izdajalci.

Toliko o desničarjih na slo-techu.

In kaj je slo-tech kriv, če gre kriminalec v opozicijo?

slo-tech nič, ti in tvojih 10 nickov pa veliko. Stevanovič je tukaj še najmanj problematičen, pomagal si izvoliti največje kriminalce v zgodovini
Slovenije, SDS in NSi. Boš na koncu mandata povedal, ali si imel od njih toliko koristi, kot so naredili škode.

FireSnake je izjavil:

tzpods je izjavil:

Naj mi kdo pove ali lahko Mesec z referendumom prepreci interventni zakon da bi se sprejel?

Ne more.

Seveda lahko. V celoti lahko blokira izvajanje.

FireSnake je izjavil:

T440 je izjavil:

Torej, 20 točk teoretične koalicije je objavljenih. Čemu najbolj nasprotujemo?

Da je zraven jajo ;((

Še vedno ne razumeš, da gre za kriminalno organizacijo SDS in NSi.

Zgodovina sprememb…

• predlagal izbris: delavec44 ()

Utk ::

Podatki o višini prijavljene najemnine so javni. Vse je na netu, za nek naslov in za nekega najemodajalca lahko pogledaš kolk zaračunava.
Jaz sem jih par "preveril" in je čisto jasno da so na pogodbah nižji zneski kot so v realnosti. Zato bi davek 40% vplival samo na tiste suckerje, ki prijavijo vse. Ostali, ki oddajajo na črno, zarad tega sigurno ne bi začeli legalno, tisti, ki goljufajo, bi pa goljufali še malo bolj. Najemnine so v Sloveniji v resnici nizke proti cenam stanovanj in še za te najemnine je vprašljiva matematika. Vsak višji strošek pomeni, da jih bo šlo več na črno ali pa sploh ne bojo več oddajali.

tzpods ::

Mesec z svojim bluzenjem o referendumu me ne skrbi.
Ampak Han je po drugi strani vecji lump
Zato se sam bolj nagiba k ustavni presoji. "Ta zakon je slab za državo in ljudi. S tem zakonom ljudje dobijo, da Slovenija ne bo več takšna kot je bila," je poudaril.

Ustavna presoja je verjetno res bolj nevarna za interventni zakon, glede na to da so vsa sodisca leva.
Ne vem pa koliko ne dejansko sans da pride do ustavne presoje zakona.

harmonkar9 ::

Utk je izjavil:

Najemnine so v Sloveniji v resnici nizke proti cenam stanovanj

Levaki v Sloveniji nam, uspešnim domoljubnim najemodajalcem, nabijajo noro visoke davke, mi pa nudimo najemnikom ugodne najemnine, bolj ugodne kot v tujini, kjer imajo bolj domoljubno davčno politiko za oddajanje. Levaki so krivi, da so najemnine visoke, domoljubni najemodajalci smo pa zaslužni, da so nizke.

Zgodovina sprememb…

• predlagalo izbris: FireSnake ()

krepelce ::

Utk je izjavil:

Zato bi davek 40% vplival samo na tiste suckerje, ki prijavijo vse. Ostali, ki oddajajo na črno, zarad tega sigurno ne bi začeli legalno, tisti, ki goljufajo, bi pa goljufali še malo bolj.

Seveda, in za njihovo pokvarjenost in goljufijo bi jih ti nagradil. Jaz bi pa drugače naredil, ignoriral bi tvoje strašenje in samo preprosto povečal količino
inšpektorjev. Lepo potiho, nič obešal na veliki zvonec, pa dal bi vsakemu 10% od izterjane kazni.

tzpods je izjavil:

Zato se sam bolj nagiba k ustavni presoji. "Ta zakon je slab za državo in ljudi. S tem zakonom ljudje dobijo, da Slovenija ne bo več takšna kot je bila," je poudaril.

Ustavna presoja je verjetno res bolj nevarna za interventni zakon, glede na to da so vsa sodisca leva.

Zakaj bi te pravzaprav skrbela opozicija? Največje barabe v zgodovini Slovenije, ki že 30 let samo kradejo, so nam zrihtali TEŠ6, Patrijo in
podobne svinjarije, ste izvolili, tebe pa skrbi opozicija? Očitno ti nekaj frnikul manjka.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: krepelce ()

tzpods je izjavil:

Mene načeloma tudi ni skrbelo, potem sem pa včeraj videl, da nekatere druge domoljube skrbi, pa je tudi mene začelo skrbeti.

tzpods je izjavil:

Mogoče me bo pa jutri že nehalo skrbeti.

Zgodovina sprememb…

Mato989 ::

jernejl je izjavil:

harmonkar9 je izjavil:

Oddajanje na črno je pa tako ali tako najbolj koristno od vsega, saj davki v tem primeru ne obremenjujejo ne najemnika in ne najemodajalca, torej to logično vodi v najbolj zdrav možen prosti trk. Davki so kraja in škodljivi za vse. Zakaj bi katerikoli pravi domoljub to zanikal?
Sem že prej zapisal, pa bom še enkrat.
Glede na to, da stanovanjski inšpektorji letno preverijo okrog 10 primerov tovrstnega početja, je približno podobno verjetno, da boš na lotu zadel šestico, če celo leto vsako kolo vplačaš en sistemski listek s 7 številkami, kot je verjetno, da te bo v tem istem letu preverjal stanovanjski inšpektor, če oddajaš na črno.
Potem pa ni čudno, da je oddajanje na črno (ali prijavljanje bistveno nižjih najemnin od tržnih) nacionalni šport. V praksi vsak plača toliko davka, kot ga želi.
Zato je v resnici prva stvar, ki bi jo morali okrepiti, nadzor nad najemnimi razmerji, preden se gredo spreminjanja davčne stopnje. To, da gredo interventno zniževat davčno stopnjo, je kozlarija na kvadrat. Če že kaj, bi morali interventno zagotoviti bistveno učinkovitejši nadzor. Če se oddaja reda 100k nepremičnin, bi jih morali letno preveriti vsaj 10k (torej da bi v povprečju vsak bil na vrsti 1x na deset let), ne pa 10.

Če bi blo davka 0% ne bi rabili inšpektorjev in bi lahko šli inšpektorji delat kaj koristnega za državo, kot je dolgotrajna oskrba kajne
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

krepelce je izjavil:

tzpods je izjavil:

Zakaj bi te pravzaprav skrbela opozicija? Največje barabe v zgodovini Slovenije, ki že 30 let samo kradejo, so nam zrihtali TEŠ6, Patrijo in
podobne svinjarije, ste izvolili, tebe pa skrbi opozicija? Očitno ti nekaj frnikul manjka.

Slovenci smo izvolili koalicijo (v nastajanju), seveda me skrbi da bo opozicija hotela s prefriganimi metodami izpodbijsti voljo vecine ljudstva.
Levica je majhen kakec, ampak ocitno smrdi tako mocno da lahko zastrupi celo drazvo.

johnnyyy ::

Ne razumem zakaj hočete imeti "nov" davek na prazne nepremičnine? Ker ta davek že obstaja. Imenuje se povšalna turistična taksa. V Kopru če imaš 20m2 veliko stanovanje in v njem ni nihče prijavljen boš na leto plačal cca 100€ pavšalne turistične takse. Izola ima podobno, zraven pa imajo stalni prebivalci še možnost brezplačnega abonmaja za parkirišče, za ostale cca 10€/dan oz 30€/mesec.

Ne vem zakaj bi sprejemali nekaj novega za celotno Slovenijo, če se lahko lokalni problemi lokalno rešijo? Če ima Ljubljana težavo s turizmom, prometom in praznimi stanovanji - ni problema. Naredi se predlog in na naslednji seji sprejme - 10€/dan turistične takse, povšalno letno turistično takso 10€/m2 stanovanja, javni parking - brezplačno parkiranje za Ljubljančane (tiste ki živimo v MOL) 1-avto, ostali 1€/h, 10€/dan ali 100€/mesec.

Ker lažje je lokalno sprejemati, ker na LJ župana vplivajo samo tisti del prebivalstva ki živi v MOL oz. je tukaj prijavljen. In majhnost občin je tukaj prednost, saj lahko nek Ankaran obdavči "prišleške lastnike" in nimajo kaj. Če sprejemaš na nivoju Slovenije so stvari preveč glasne in vsak ki ima nek vikend lahko na volitvah odloča.

Pa zakaj bi sploh nepremičnine obdavčevali... Oziroma dajmo jih ampak vsako z enakim procentom in ukinit pol NUSZ in davek na premoženje če že...

Ampak jaz bi dal eno varovalko... če država oceni nepremičnino in pobira davek od nje, naj potem tudi za tako ceno to nepremičnino odkupi... to je potrebna varovalka

Mato989 je izjavil:

Če bi blo davka 0% ne bi rabili inšpektorjev in bi lahko šli inšpektorji delat kaj koristnega za državo

Zakaj bi navijali za to, da bi kdo delal kaj koristnega za državo, če pa nam, uspešnim domoljubnim najemodajalcem in uspešnim domoljubnim trgovalcem s kriptovalutami, ki državi resnično koristimo, država v zameno samo krade? Državi je treba najprej znižat prihodke na 0, da lahko normalno zadihamo, ne pa gledat na njeno korist.

Zgodovina sprememb…

ripmork ::

Ko bi le kdaj iskali takšne rešitve, da bi se dejanske probleme in ovire razreševalo. Oddajanje praznih stanovanj bi se lahko vzpodbudilo z izboljšavo pravne varnosti za najemodajalce (marsikdo si upravičeno noče problemov z najemniki delat, en od glavnih razlogov za prazna stanovanja). Za zgled bi lahko vzeli Argentino, kjer so z debirokratizacijo in odstranjevanjem omejitev bistveno vzpodbudili oddajanje praznih nepremičnin - posledično je zaradi večje ponudba cena najemov občutno padla. Da sploh ne omenjamo tega, kako državni birokratski aparat z dolgimi / dragimi postopki in mafijaškim občinskim omejevanjem gradnje duši grajenje do točke, ko se splača gradit le še za prestiž in nadstandard.

Bilo že ene 100x predlagano v temah na forumu sicer,...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: ripmork ()

Mato989 je izjavil:

Pa zakaj bi sploh nepremičnine obdavčevali... Oziroma dajmo jih ampak vsako z enakim procentom in ukinit pol NUSZ in davek na premoženje če že...

Ampak jaz bi dal eno varovalko... če država oceni nepremičnino in pobira davek od nje, naj potem tudi za tako ceno to nepremičnino odkupi... to je potrebna varovalka

Bistvo davka na nepremičnine je da se financira lokalna infrastruktura in širše storitve. Recimo mi imamo kup teh davkov - najbolj znan NUSZ, ki ga dobijo občine. Ta denar gre potem za lokalno infrastrukturo (kanalizacija, voda, ceste, igrišča, trgi, občinski objekti - šole, kulturni domovi, gasilski domovi, vrtci itd), za storitve urejanja okolice, promocije turizma itd.

luli ::

johnnyyy je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Bistvo davka na nepremičnine je da se financira lokalna infrastruktura in širše storitve. Recimo mi imamo kup teh davkov - najbolj znan NUSZ, ki ga dobijo občine. Ta denar gre potem za lokalno infrastrukturo (kanalizacija, voda, ceste, igrišča, trgi, občinski objekti - šole, kulturni domovi, gasilski domovi, vrtci itd), za storitve urejanja okolice, promocije turizma itd.

To nikoli ni bilo bistvo. Kako boš potem upravičil, da dve nepremičnini iste kvadrature na istem območju ne "prispevata" isto?
Pravzapraj nova, nenaseljena nepremičnina bistveno manj "obremenjuje" okolje, kot stara stalno naseljena neobnovljena. Še več tista druga naj bi po mnenju nekaterih bila celo izvzeta. Torej larifari.

feryz ::

tzpods je izjavil:

Z vsakim novim zakonom ali spremembo obstoječih "ljudje dobijo, da Slovenija ne bo več takšna kot je bila".

Si zelimo biti taksni kot smo bili 5, 10,... let nazaj? Si to sploh kdo zeli, Hrvati sibajo naprej z svetlobno hitrostjo.

ripmork je izjavil:

Ko bi le kdaj iskali takšne rešitve, da bi se dejanske probleme in ovire razreševalo. Oddajanje praznih stanovanj bi se lahko vzpodbudilo z izboljšavo pravne varnosti za najemodajalce (marsikdo si upravičeno noče problemov z najemniki delat, en od glavnih razlogov za prazna stanovanja). Za zgled bi lahko vzeli Argentino, kjer so z debirokratizacijo in odstranjevanjem omejitev bistveno vzpodbudili oddajanje praznih nepremičnin - posledično je zaradi večje ponudba cena najemov občutno padla.

A jaz kot uspešen domoljubni najemodajalec, ki nimam problema najti dobrih najemnikov oz. jih spravit v red ter kreativno urediti papirologije, naj zdaj izgubim na svoji dragi investiciji zaradi nižjih najemnin, da se boste levaki nek argentinski socializem igračkali? Odpade! Slovenske najemnine so že zdaj PRENIZKE!

Utk je izjavil:

Najemnine so v Sloveniji v resnici nizke proti cenam stanovanj

Zgodovina sprememb…

Malidelničar ::

johnnyyy je izjavil:

Ne razumem zakaj hočete imeti "nov" davek na prazne nepremičnine? Ker ta davek že obstaja. Imenuje se povšalna turistična taksa. V Kopru če imaš 20m2 veliko stanovanje in v njem ni nihče prijavljen boš na leto plačal cca 100€ pavšalne turistične takse. Izola ima podobno, zraven pa imajo stalni prebivalci še možnost brezplačnega abonmaja za parkirišče, za ostale cca 10€/dan oz 30€/mesec.

Ne vem zakaj bi sprejemali nekaj novega za celotno Slovenijo, če se lahko lokalni problemi lokalno rešijo? Če ima Ljubljana težavo s turizmom, prometom in praznimi stanovanji - ni problema. Naredi se predlog in na naslednji seji sprejme - 10€/dan turistične takse, povšalno letno turistično takso 10€/m2 stanovanja, javni parking - brezplačno parkiranje za Ljubljančane (tiste ki živimo v MOL) 1-avto, ostali 1€/h, 10€/dan ali 100€/mesec.

Ker lažje je lokalno sprejemati, ker na LJ župana vplivajo samo tisti del prebivalstva ki živi v MOL oz. je tukaj prijavljen. In majhnost občin je tukaj prednost, saj lahko nek Ankaran obdavči "prišleške lastnike" in nimajo kaj. Če sprejemaš na nivoju Slovenije so stvari preveč glasne in vsak ki ima nek vikend lahko na volitvah odloča.

To pa prvič berem, glede takšnih lokalnih taks/davkov, a res drži? 8-O
Ker postavi zadevo v čisto drugačno luč - glede na to, da je res nepremičninska problematika pri nas izvirala iz Ljubljane kot posledica centralizacije ...
Don't invest like a Joe. Invest like a Simon.

FireSnake ::

gen Maister je izjavil:

Olajuwon je izjavil:

tzpods je izjavil:

Lahko nekoliko zavlačuje s sprejetjem, vendar blokirat ga po mojem ne bodo mogli. Nimajo dovolj (politične) moči. Pa tudi leva opcija trenutno nima dovolj mobilizacijske moči med ljudmi, da bi lahko refendum uspel v slučaju, da se določi da ni protiustaven.

:))
Če pa nimajo dovolj politične moči, da referendum pade, potem pa naj Janez s Stevanovičevo Resnico in Logarjevimi demokrati in svojim satelitom Nova Slovenija kar vlada naslednji mandat!! 8-)

Druga, verjetnejša možnost pa je, da se volitve ponovijo! Za to pa je dovolj politične moči, se sprašujem!??
Stevanovičeva Resnica in Logarjevi demokrati nove volitve podpirajo!?? :))

Stevanovićeva Resnica pri notarju vpričo prič podpisuje izjavo, da  se interventni zakon nanaša zgolj na davke!?

Stevanovićeva Resnica pri notarju vpričo prič podpisuje izjavo, da se interventni zakon nanaša zgolj na davke!?

:)):)):)):)):))

Saj bodo vladali, kaj se zdaj peniš?

Novih volitev ne bo. Tvoje mokre sanje se ne bodo uresničile. Če bi se pa, pa ne bi bil zadovoljen, ker bi pernati še bolj pokadil.

Sprijazni se, da bomo imeli desno vlado. Prej se sprijazniš bolje bo za tvoje duševno stanje.

krepelce je izjavil:

ti in tvojih 10 nickov pa veliko.

Poglej moj ID in čas registracije, trol (nato pa primerjaj s tabo).
Ne rabim jaz drugih računov. ;) In jaz bom tukaj, ko bo tvoj trol račun že zdavnaj šel v pozabo. ;)
Poglej in se nasmej: vicmaher.si

Zgodovina sprememb…

D3m ::

Kva smo že stari, ejga. ;D
|HP EliteBook|R7 8840U|

krepelce je izjavil:

Še vedno ne razumeš, da gre za kriminalno organizacijo

Da, gre. In srčno upam, da SKOK to ustrezno posanira.

FireSnake je izjavil:

Poglej moj ID in čas registracije, trol (nato pa primerjaj s tabo).
Ne rabim jaz drugih računov. ;) In jaz bom tukaj, ko bo tvoj trol račun že zdavnaj šel v pozabo. ;)

Levaki na forumu so kot levaki v politiki. Vsakih par mesecev nov obraz. Pa še bolj pogosto bi se menjali, če bi moderatorji upoštevali naše pritožbe in jih ustrezno brisali. Domoljubi pa smo kot Gospod Janša, 40 let gospodarskih izkušenj v javnem sektorju, borba najmanj do 70. leta in čez.

Zgodovina sprememb…

borisk ::

kar se tiče novih obrazov, v novi SDS koalicijo bomo videli nekaj starih obrazov kot so Vinko in Počivalšek...

borisk je izjavil:

kar se tiče novih obrazov, v novi SDS koalicijo bomo videli nekaj starih obrazov kot so Vinko in Počivalšek...

Gospoda Vinka in Gospoda Janše nisem štel za levaka, čeprav so jima nekateri zlobni jeziki to podtikali že v prejšnjem režimu

Zgodovina sprememb…

Nesta ::

Zanimivo mi je da SDS vedno sestavi koalicijo kjer so tudi levi notri. Medtem ko levi vedno sestavijo koalicijo samo z levimi... HM....

Nesta je izjavil:

Zanimivo mi je da SDS vedno sestavi koalicijo kjer so tudi levi notri. Medtem ko levi vedno sestavijo koalicijo samo z levimi... HM....

Se moram strinjati. Gospod Janša se nima problema povezati z levimi Nsi, Demokrati in Resnico, medtem ko je pernati spet vabil samo leve Nsi, Demokrate, Resnico, Levico in SD, pa še to mu zaradi nesposobnosti ni uspelo.

Zgodovina sprememb…

Vsi tisti, ki govorte, da levaki delajo vse, da bi mladi dobili stanovanja se boste morali zbuditi.

FireSnake je izjavil:

Vsi tisti, ki govorte, da levaki delajo vse, da bi mladi dobili stanovanja se boste morali zbuditi.

+1, levaki bi očitno stanovanja uredili samo tem starcem na slikah

ripmork ::

@Firesnake: kaj je sploh svojevrstna ironija je to, da taisti (Levica) ki ves čas demagoško opozarjajo na oteženo pridobivanje stanovanj za mlade, hkrati nasprotujejo širitvi zazidalnih območij in podpirajo zbirokratiziran aparat, ki draži kakršnokoli gradnjo. Hkrati bi pa radi, da država (ki vedno znova izkazuje koruptivnost, potratnost, negospodarnost in počasnost v svojih procesih) gradi namesto zasebne pobude. Dobesedno aktivno pomagajo ustvarjat probleme, proti katerim se (kao) borijo. Ljudje pa jim še kar nasedajo. Neverjetno.

+1. Levaki od 1991 naprej same probleme z gradnjo delajo. Še mi, uspešni domoljubni podjetniki, v takem okolju težko pridemo do nepremičnin, potem pa ni čudno, da mladi nimajo šans. Na srečo jim vsaj oddamo potem, ugodno, po nizkih cenah.

Zgodovina sprememb…

bbbbbb2024 ::

ripmork je izjavil:

@Firesnake: kaj je sploh svojevrstna ironija je to, da taisti (Levica) ki ves čas demagoško opozarjajo na oteženo pridobivanje stanovanj za mlade, hkrati nasprotujejo širitvi zazidalnih območij in podpirajo zbirokratiziran aparat, ki draži kakršnokoli gradnjo. Hkrati bi pa radi, da država (ki vedno znova izkazuje koruptivnost, potratnost, negospodarnost in počasnost v svojih procesih) gradi namesto zasebne pobude. Dobesedno aktivno pomagajo ustvarjat probleme, proti katerim se (kao) borijo. Ljudje pa jim še kar nasedajo. Neverjetno.

In Svoboda in Levica in SD so bii na istem vlaku demagogije. SD je obljubila 30 dni do specialista pogrebca, Svoboda je obljubila mah, reform do krova, Levica pa stanovanja za vse in še več.

To je bil samo demagoški moniker, nič drugega. Catch fraza, da se ujame naivce na limanice. Nikoli niso nameravali nič narediti.

To se lepo vidi po še enem monikerju "dolgotrajni oskrbi", ki so jo spremenili v kaos.

Vmes pa šibajo službe za svoje.

Zgodovina sprememb…

jernejl ::

Mato989 je izjavil:

jernejl je izjavil:

harmonkar9 je izjavil:

Oddajanje na črno je pa tako ali tako najbolj koristno od vsega, saj davki v tem primeru ne obremenjujejo ne najemnika in ne najemodajalca, torej to logično vodi v najbolj zdrav možen prosti trk. Davki so kraja in škodljivi za vse. Zakaj bi katerikoli pravi domoljub to zanikal?
Sem že prej zapisal, pa bom še enkrat.
Glede na to, da stanovanjski inšpektorji letno preverijo okrog 10 primerov tovrstnega početja, je približno podobno verjetno, da boš na lotu zadel šestico, če celo leto vsako kolo vplačaš en sistemski listek s 7 številkami, kot je verjetno, da te bo v tem istem letu preverjal stanovanjski inšpektor, če oddajaš na črno.
Potem pa ni čudno, da je oddajanje na črno (ali prijavljanje bistveno nižjih najemnin od tržnih) nacionalni šport. V praksi vsak plača toliko davka, kot ga želi.
Zato je v resnici prva stvar, ki bi jo morali okrepiti, nadzor nad najemnimi razmerji, preden se gredo spreminjanja davčne stopnje. To, da gredo interventno zniževat davčno stopnjo, je kozlarija na kvadrat. Če že kaj, bi morali interventno zagotoviti bistveno učinkovitejši nadzor. Če se oddaja reda 100k nepremičnin, bi jih morali letno preveriti vsaj 10k (torej da bi v povprečju vsak bil na vrsti 1x na deset let), ne pa 10.

Če bi blo davka 0% ne bi rabili inšpektorjev in bi lahko šli inšpektorji delat kaj koristnega za državo, kot je dolgotrajna oskrba kajne

Se strinjam, vse davke na 0%, država se ukine (skupaj s policijo, gasilci, zemljiško knjigo, ...), folk pa naj se sam med sabo zmeni, kdo bo kje živel in kdo bo komu plačeval kakšno najemnino ali kupnino.
Stranski učinek bo ta, da bodo cene nepremičnin strmoglavile in da bo večina trenutnih lastnikov ostala brez nepremičnin in najemnin, ampak who cares. Naj se vidi, kdo je sposoben imeti nepremičnino in kdo ne.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: jernejl ()

johnnyyy je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Seveda... se strinjam, ampak zato pa enostavno dvignit NUSZ x3 in ukinti davek na oddajanje... in rešitev je kaj? Ne rabiš inšpektorjev... samo to se vi butalci ne spomnite

ripmork je izjavil:

Lepo si opisal.
To je zato, ker delajo eno, govorijo (lažejo) pa nekaj popolnoma drugega.
Kar še doda k problematiki: to, da dobiš stanovanje ni pogojeno s slovenskim državljanstvom. Torej mi stanovanj ne gradimo zase.
levica podpira migracije in oni želijo, da se stanovanja gradijo (tudi) za njih.
Kar se pa meni, kot davkoplačevalcu, ne zdi prav. Za primer: kdo za mene gradi stanovanja v Nemčiji? Nihče! In tako je edino pravilno.

EDIT: vidim, da so me že prehiteli.

Zgodovina sprememb…

FireSnake je izjavil:

Kar še doda k problematiki: to, da dobiš stanovanje ni pogojeno s slovenskim državljanstvom. Torej mi stanovanj ne gradimo zase.
levica podpira migracije in oni želijo, da se stanovanja gradijo (tudi) za njih.
Ne vem sicer, kaj točno imaš v mislih, ampak načeloma vsak, ki pri nas živi, mora nekje prebivati, ne glede na to, ali ima slovensko državljanstvo ali kako tuje.
Da pa je velika večina migrantov tukaj zaradi interesa kapitala (poceni delovna sila), pa upam da ni treba posebej razlagati. Da stanovanja gradijo pretežno migranti in ne vi, prav tako.

Zgodovina sprememb…

delavec44 ::

Večina migrantov je tukaj tranzitno, ostali pa zaradi socialne po azilnih domovih.

Koliko jih je redno zaposlenih?

Stanovanja gradijo pa pretežno tujci s slovenskim državljanstvom.

jernejl je izjavil:

FireSnake je izjavil:

Ne vem sicer, kaj točno imaš v mislih, ampak načeloma vsak, ki pri nas živi, mora nekje prebivati, ne glede na to, ali ima slovensko državljanstvo ali kako tuje.
Da pa je velika večina migrantov tukaj zaradi interesa kapitala (poceni delovna sila), pa upam da ni treba posebej razlagati. Da stanovanja gradijo pretežno migranti in ne vi, prav tako.

Ni samo poceni migrantska delovna sila problem za nas, uspešne domoljubne podjetnike, ampak tudi migrantski severnjaki iz EU. Slovensko sploh ne znajo, slovenskega državljanstva nimajo, pridejo dol in zaradi levakarske EU neovirano za nore denarje speljejo marsikatero nepremičnino nam, uspešnim domoljubnim najemodajalcem, ki želimo ugodno razširiti svojo najemodajalsko dejavnost na več nepremičnin, pa nam zaradi njih ne uspe, ker preveč in predrago pokupijo. Pogosto so pa še levaki in malo čudno spolno usmerjeni, potem pa naši vnuki ne pojejo več slovenskih pesmi, če ne še kaj hujšega. Ko pa jaz katero nepremičnino prodajam, jih pa seveda nikjer ni, da bi imel kaj od njihovega kapitala, ampak se vedno samo Albanci zanimajo za nakup.

delavec44 je izjavil:

Večina migrantov je tukaj tranzitno, ostali pa zaradi socialne po azilnih domovih.

Zaposlenih tujcev je okrog 150.000. Vsak šesti zaposleni je tujec.

Zgodovina sprememb…

jernejl je izjavil:

delavec44 je izjavil:

Prav. Nezaposlenih je pa 80.000 tujcev, torej 35%.

Pri Slovencih je pa nezaposlenih 4%.

Malidelničar je izjavil:

To pa prvič berem, glede takšnih lokalnih taks/davkov, a res drži? 8-O
Ker postavi zadevo v čisto drugačno luč - glede na to, da je res nepremičninska problematika pri nas izvirala iz Ljubljane kot posledica centralizacije ...

Povem iz prve roke. In "pavšalno turistično takso" imajo vse obalne občine in Bled tudi. In kjer so problemi s parkirišči jih povsod precej dobro zaračunavajo v korist domačinov (razen v LJ).

Mato989 je izjavil:

Seveda... se strinjam, ampak zato pa enostavno dvignit NUSZ x3 in ukinti davek na oddajanje... in rešitev je kaj? Ne rabiš inšpektorjev... samo to se vi butalci ne spomnite

Dvignit NUSZ je zakonsko enostavno saj so zakoni že predpisani, višino pa določa občina, a je politično težje, saj NUSZ najbolj tepe domačine - ki imajo efektivno volilno pravico (volijo župana in svetnike). Ukinitev davka od oddajanja je težje, saj se to odloča v državnem zboru na nivoju države.

Pač na koncu je odvisno od občine in od tega kaj občina ima. Če ima ogromno turizma - turistične takse, če ima industrije potem povečanje NUSZ za podjetja, če ima ogromno dnevnih migrantov potem parkirnina.

Pa še NUSZ gre občini, davek na oddajanje pa državi.

Definitivno pa ne moreš potem z dvigi takih davkov rezbremenjevati proračunskih prilivov, recimo dohodnino na plače.

Zgodovina sprememb…

primoz4p ::

krepelce je izjavil:

FireSnake je izjavil:

krepelce je izjavil:

primoz4p je izjavil:

Luka Mesec razloži, kaj je v ozadju manevra Janše in Stevanovića, da naj bi bila Resnica "v opoziciji"
https://www.facebook.com/reel/952450207...

UUUUuuuuu, na to pa nisem niti pomislil in pizda od Stevanoviča je odlično pozicionirana ravno za to.

Toliko o tem, da tisti, ki najbolj mahajo z zastavami, si jih najmanj zaslužijo.

V eni roki mahajo s slovensko zastavo, na drugi strani pa so čisti narodni izdajalci.

Toliko o desničarjih na slo-techu.

In kaj je slo-tech kriv, če gre kriminalec v opozicijo?

slo-tech nič, ti in tvojih 10 nickov pa veliko. Stevanovič je tukaj še najmanj problematičen, pomagal si izvoliti največje kriminalce v zgodovini
Slovenije, SDS in NSi. Boš na koncu mandata povedal, ali si imel od njih toliko koristi, kot so naredili škode.

FireSnake je izjavil:

tzpods je izjavil:

Ne more.

Seveda lahko. V celoti lahko blokira izvajanje.

FireSnake je izjavil:

T440 je izjavil:

Torej, 20 točk teoretične koalicije je objavljenih. Čemu najbolj nasprotujemo?

Da je zraven jajo ;((

Še vedno ne razumeš, da gre za kriminalno organizacijo SDS in NSi.

primoz4p ::

bbbbbb2024 je izjavil:

ripmork je izjavil:

In Svoboda in Levica in SD so bii na istem vlaku demagogije. SD je obljubila 30 dni do specialista pogrebca, Svoboda je obljubila mah, reform do krova, Levica pa stanovanja za vse in še več.

To je bil samo demagoški moniker, nič drugega. Catch fraza, da se ujame naivce na limanice. Nikoli niso nameravali nič narediti.

To se lepo vidi po še enem monikerju "dolgotrajni oskrbi", ki so jo spremenili v kaos.

Ko pa je kaos, potem pa ...
Pred stavbo zdravstvene postaje pa se je že zjutraj začela nabirati vrsta čakajočih. K temu jih je spodbudil podatek, da bo zdravnica opredelila le 490 pacientov, ker bo delala v skrajšanem obsegu delovnega časa in bo ambulanta zaenkrat delala le dvakrat tedensko.

Čakajoči od predstavnikov ZD danes prejmejo liste s številko, z datumom in žigom, kjer je navedeno, kdaj naj se oglasijo v ambulanti za dejanski podpis izjave za opredelitev pri novi zdravnici. A še preden je ZD Idrija začel deliti uradne številke, so med čakajočimi zaokrožili listki z napisano zgolj številko, brez datuma in žiga.

Prišlo je do zmede, ker ni bilo jasno, ali gre že za "uradne" številke, ki jih deli ZD Idrija, ali ne. Ko so bili v ZD Idrija obveščeni o listkih, ki so jih delile nepooblaščene osebe, so čakajočim večkrat pojasnili, da listi niso pravi in jih ne deli ZD Idrija. Nekateri pacienti so namreč po prejetju nepravih listov že odhajali iz vrste, misleč, da že imajo številko, ki jim zagotavlja mesto na seznamu za vpis pri novi zdravnici.

Kdo je bil povzročitelj zmede, bodo pristojni še ugotavljali. Da bi zaščitili čakajoče pred slabim vremenom, je sicer ZD Idrija v sodelovanju s civilno zaščito na parkirišču pred zdravstveno postajo Cerkno postavil šotore.

https://n1info.si/novice/slovenija/ljud...

delavec44 je izjavil:

Pa še NUSZ gre občini, davek na oddajanje pa državi.

Definitivno pa ne moreš potem z dvigi takih davkov rezbremenjevati proračunskih prilivov, recimo dohodnino na plače.

Saj če dobi občina več pač dobi manj glavarine ane??? Simpl...

delavec44 je izjavil:

jernejl je izjavil:

delavec44 je izjavil:

Samo čakam, kdaj bo kak levak začel lagat, da je po enako intelegentnih domoljubnih kriterijih Slovencev skupno okoli 1,9 milijona, delovno aktivnih Slovencev pa okoli 0,9 milijona (in moramo od tega še tuje zaposlene odštet, da dobimo zaposlene Slovence).

0,75 mil. / 1,9 mil. pomeni 96 % slovensko zaposlenost. 0,15 mil / 0,22 mil. pa pomeni 68 % tujo zaposlenost v Sloveniji, samo niso vsi tako dobri v matematiki, kot mi domoljubi, da bi to znali izračunat.

Zgodovina sprememb…

primoz4p je izjavil:

bbbbbb2024 je izjavil:

ripmork je izjavil:

Ko pa je kaos, potem pa ...
Pred stavbo zdravstvene postaje pa se je že zjutraj začela nabirati vrsta čakajočih. K temu jih je spodbudil podatek, da bo zdravnica opredelila le 490 pacientov, ker bo delala v skrajšanem obsegu delovnega časa in bo ambulanta zaenkrat delala le dvakrat tedensko.

Čakajoči od predstavnikov ZD danes prejmejo liste s številko, z datumom in žigom, kjer je navedeno, kdaj naj se oglasijo v ambulanti za dejanski podpis izjave za opredelitev pri novi zdravnici. A še preden je ZD Idrija začel deliti uradne številke, so med čakajočimi zaokrožili listki z napisano zgolj številko, brez datuma in žiga.

Prišlo je do zmede, ker ni bilo jasno, ali gre že za "uradne" številke, ki jih deli ZD Idrija, ali ne. Ko so bili v ZD Idrija obveščeni o listkih, ki so jih delile nepooblaščene osebe, so čakajočim večkrat pojasnili, da listi niso pravi in jih ne deli ZD Idrija. Nekateri pacienti so namreč po prejetju nepravih listov že odhajali iz vrste, misleč, da že imajo številko, ki jim zagotavlja mesto na seznamu za vpis pri novi zdravnici.

Kdo je bil povzročitelj zmede, bodo pristojni še ugotavljali. Da bi zaščitili čakajoče pred slabim vremenom, je sicer ZD Idrija v sodelovanju s civilno zaščito na parkirišču pred zdravstveno postajo Cerkno postavil šotore.

https://n1info.si/novice/slovenija/ljud...

Komedija. Prvo zato, ker če se zamenja zdravnik, bi moral novi avtomatsko prevzeti paciente starega. Pacient pa soglasje podpiše prvič, ko je tam.

Drugo pa kaj bodo naredili tistemu, ki je delil listke, da bo v vrsti potem ostal sam? Kateri zakon je kršil. :))

harmonkar9 je izjavil:

delavec44 je izjavil:

jernejl je izjavil:

delavec44 je izjavil:

Samo čakam, kdaj bo kak levak začel lagat, da je po enako intelegentnih domoljubnih kriterijih Slovencev skupno okoli 1,9 milijona, delovno aktivnih Slovencev pa okoli 0,9 milijona (in moramo od tega še tuje zaposlene odštet, da dobimo zaposlene Slovence).

0,75 mil. / 1,9 mil. pomeni 96 % slovensko zaposlenost. 0,15 mil / 0,22 mil. pa pomeni 68 % tujo zaposlenost v Sloveniji, samo niso vsi tako dobri v matematiki, kot mi domoljubi, da bi to znali izračunat.

To pa si sedaj zabluzil. V obeh primerih se gleda le delovno sposobno populacijo, ne pa otrok, šolajočih in upokojencev.
Zakaj bi od delovno aktivnih Slovencev tujce odšteval pa tudi ne vem.

Zgodovina sprememb…

Mato989 je izjavil:

Saj če dobi občina več pač dobi manj glavarine ane??? Simpl...

Tako je, jutri lahko sprejmemo in do parlamentarnih počitnic lahko imamo že višje plače. Živel socializem.

Aja samo še ena stvar, odločbe za NUSZ so že razposlane, tako letos višjih prihodkov s tega naslova ne bo, bodo pa manjši prihodki z naslova povprečnin (glavarine so pri zdravstvu). Ampak ni panike, bomo povišali ceno vrtcev. Aja pa v obrobnih občinah bodo cene vrtcev ostale, saj je sistem poprečnin "socialen" saj bolj bogate/razvite občine financirajo manj bogate.

delavec44 je izjavil:

To pa si sedaj zabluzil. V obeh primerih se gleda le delovno sposobno populacijo, ne pa otrok, šolajočih in upokojencev.

Okoli 220k (kar smo domoljubi vzeli, da pridemo na "zaposlenost" okoli 65 %) je v Sloveniji vseh tujcev, vključno z otroki, šolajočimi in upokojenci in vsemi drugimi delovno neaktivnimi kot tudi aktivnimi.

Pri "delovno aktivnih Slovencih" je pa res napaka z moje strani, tistih približno 900k je v resnici število vseh aktivnih v Sloveniji in so tujci še vmes. Bi pa res lahko tudi te tujce domoljubi šteli med delovno aktivne Slovence in jih ne odštevali, da si še dodatno po domoljubno malo izboljšamo statistiko zaposlenosti oz. aktivnosti

Zgodovina sprememb…

harmonkar9 je izjavil:

delavec44 je izjavil:

Okoli 220k (kar smo domoljubi vzeli, da pridemo na "zaposlenost" okoli 65 %) je v Sloveniji vseh tujcev, vključno z otroki, šolajočimi in upokojenci in vsemi drugimi delovno neaktivnimi kot tudi aktivnimi.

Pri "delovno aktivnih Slovencih" je pa res napaka z moje strani, tistih približno 900k je v resnici število vseh aktivnih v Sloveniji in so tujci še vmes. Bi pa res lahko tudi te tujce domoljubi šteli med delovno aktivne Slovence in jih ne odštevali, da si še dodatno po domoljubno malo izboljšamo statistiko zaposlenosti oz. aktivnosti

Priznam popravek:
Slovenci: Realno ne dela (je brezposelnih) le okoli 4% do 5%. Skoraj vsi, ki so delovno sposobni, so vpeti v delovni proces.
Tujci (celotna masa): Če vseh teh ~23.000 neaktivnih tujcev postavimo ob bok tistim 150.000, ki delajo, dobimo stopnjo neaktivnosti okoli 13% do 15%.
««
29 / 65
»»