» »

Desna koalicija: Interventni zakon 2026

Desna koalicija: Interventni zakon 2026

Temo vidijo: vsi
««
15 / 66
»»

harmonkar9 ::

karafeka je izjavil:

Nova24 je pravzaprav nastala prav zaradi rtvslo in njenega "levega" poročanja. Kot neka protiutež.

Se strinjam, domoljubi smo objektivno precenili, kakšna je RTV in ustvarili protiutež, ki ustreza naši objektivni presoji. Podobno kot domoljubi nasploh nastajamo zaradi levakov. Jaz sem letos zaradi levakov prvič po letu 2022 volil Gospoda Janšo, sami so si krivi.

Dimnik ::

karafeka je izjavil:

Nova24 je pravzaprav nastala prav zaradi rtvslo in njenega "levega" poročanja. Kot neka protiutež.

Haha, on gre primerjat državno tv z obveznim prispevkom z nova tv:))

Da ne bo pomote, to leti na unilseptilj

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Dimnik ()

FireSnake ::

free_rider je izjavil:

Ko človek malo prebira te strani, dobi občutek, da so z desne strani sami ministri tle.
Rešitve imajo za vse. Ampak, pazi... teoretične, pa še to za en k.
Hkrati bi pa radi, da debatirajo samo oni, ki se itak strinjajo med sabo.

Saj rešitev je preprosta: golobjo hunto se zradira. to je prvi korak, da lahko začne iti na bolje.

Alternativa: pernati sestavi vlado in prevzame odgovornost za kaos, ki ga je povzročil.

Saj tu ni nekih hudih variant za razmišljati in analizirati.
Poglej in se nasmej: vicmaher.si

Dimnik je izjavil:

karafeka je izjavil:

Haha, on gre primerjat državno tv z obveznim prispevkom z nova tv:))

Da ne bo pomote, to leti na unilseptilj

Se strinjam, ta zmedeni levak unilseptij gre primerjat politično pristranskost dveh televizij, ki smo ju domoljubi označili za približno enako pristranski, namesto da bi poudarjal razliko v financiranju. Pa ti levaki sploh ne razumejo, o čem mi domoljubi debatiramo!

FireSnake je izjavil:

free_rider je izjavil:

Ko človek malo prebira te strani, dobi občutek, da so z desne strani sami ministri tle.

Saj rešitev je preprosta: golobjo hunto se zradira. to je prvi korak, da lahko začne iti na bolje.

Jaz tudi menim, da bi morali zradirati golobjo hunto. Že zaradi tega, ker je pernati javno govoril o čiščenju janšistov, kar je žaljivo do vseh pravih domoljubov. Kaj ta pernati bedak misli, da je?!

Zgodovina sprememb…

• predlagalo izbris: FireSnake ()

FireSnake je izjavil:

free_rider je izjavil:

Alternativa: pernati sestavi vlado in prevzame odgovornost za kaos, ki ga je povzročil.

Saj tu ni nekih hudih variant za razmišljati in analizirati.

Točno tako, ali eno ali drugo, ni tu neke dileme ali karkoli za razmišljati, razen mogoče, če bi si še kdo kaj tretjega zaželel.

Zgodovina sprememb…

Utk ::

krepelce je izjavil:

Utk je izjavil:

Pol pa še ti prispevaj 14 evrov za norotv. A si revež?

Zakaj bi prispeval za SDSov propagandni program? Ki je zastonj, da ga reveži lahko gledajo.

Podobno kot Lidlove reklame v kaselc.

Zakaj moramo pa mi prispevat za levi propagandni stroj?

dronyx ::

Po podatkih AI je bilo v slovenskem javnem sektorju leta 2005 skupno število zaposlenih 150.000, leta 2026 jih je okrog 200.000. To je rast za 30%. SURS je izračunal, da je bila v enakem časovnem obdobju zadnjih 20 let inflacija pri nas 60%. Torej rast števila zaposlenih v javnem sektorju je močno zaostajala za inflacijo v tem času. In namesto da bi bil javni sektor deležen pohval, mnogi menijo, da je število zaposlenih zrastlo prek vseh razumnih meja. Pa kdo je tu nor? :))

Zgodovina sprememb…

• spremenil: dronyx ()

pujsekpepe ::

Lahko vprasas AI koliko casa bo trajalo, relativno na inflacijo, da bo zaposlenih 2 miljona preb v js?

Malidelničar ::

Sindikati že napadajo zakon trojčka in so napovedali konflikt. 8-)
Neverjetno.
Pa mi moramo kot država propasti in začeti graditi vse na novo.
Don't invest like a Joe. Invest like a Simon.

Telbanc ::

Vlado bodo zgleda omogočile dve stranke, ki so pred volitvami prisegale "na majke mi" da z Jajčkom ne bojo skočile u vlado. Tud Logar na zadnjem soočenju...

Da ne omenjamo še Petrola z dobavami benza...

In zaj se čudijo, ko bo folk dovzeten za "sindikalno borbo" in jim bo j, majkicu. Itak da bo zaj hitr zakuhalo. :D
Hvala bogu, nisem cepljen za covid-19.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Telbanc ()

Če smo realni bojo protestirali tisti, ki itak niso teh volili.

Tako da...zero fucks given, vse vas bomo depolitizirali. Tudi sindikate če bo treba. Jaz upam da grejo tokrat do konca. Sindikate se zjebe že tako da se ukine plačevanje direktno. Naj pošljejo sindikati položnice, pa bomo videli koliko ljudi bo prispevalo denar sindikatu, ki se bori za nižji neto.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Utk ()

Malidelničar ::

Ma ne vem, meni se ne zdi pametno prevzemati vlade.
Levica vse sfuka, potem bi desnica nekaj stabilizirala in bila za vse kriva.
Bedarija.
Don't invest like a Joe. Invest like a Simon.

errhec ::

Levi desni ista sCENA. Samo še spregledati moramo.

dd

Squirrel ::

Malidelničar je izjavil:

Sindikati so zgodovinsko po mojem mnenju glavni krivec za pomanjkanje reform v SLO.
Spomnimo se samo Semoliča.
Je pa koncept sindikalizma iz 19. stol in 1. polovice 20. stol passe po mojem.
Sploh ker deluje izsiljevalsko, politično pristransko - sindikalizem v bistvu ruši parlamentarno demokracijo.

ter

Malidelničar je izjavil:

Sindikati že napadajo zakon trojčka in so napovedali konflikt. 8-)
Neverjetno.
Pa mi moramo kot država propasti in začeti graditi vse na novo.

Ti na stvari gledaš predvsem, ker izhajaš iz perspektive lastnega ekonomskega interesa in so ti potemtakem sindikati res videti kot ovira.
Ampak problem je, da družba ne more delovati samo na logiki individualnega dobička.
Sindikati niso popolni, so pa eden redkih mehanizmov, ki uravnotežijo moč kapitala. Če jih odstraniš ali ignoriraš, dobiš sistem, kjer o pogojih dela odločajo izključno tisti, ki imajo ekonomsko moč. Delavci nismo zgolj strošek ali optimizacijski faktor, pa če si ti še tako želiš, da bi bili.

Konflikt ni nujno znak problema ampak znak, da obstajajo nasprotujoči si interesi, ki jih je treba uskladiti, ne pa povoziti. Kaj ti ni jasno?
Recimo ta predlog zakona, ki v večjem delu sploh ni interventni (a rabiš pojasnilo?), nosi pa takšno ime, je zastavljen katastrofalno slabo. Ampak ker je to izpostavil sindikat, je zdaj sindikat problem. Ne - problem si ti, ker zakona ne prepoznaš kot slabega in ti je težava tisti, ki na to opozarja, pa četudi bi bilo narobe, če ne bi.
To, kar ti imenuješ "politično pristransko" v resnici pomeni, da ne zagovarja moči kapitala, ampak kdaj slabše, kdaj bolje interese delavcev, kar je tudi njegov osnovni namen.

Daj povej mi, zakaj ti ne napadaš intevencijskega zakona trojčka, kljub temu, da je v večjem delu zastavljen katastrofalno slabo. Ajde, da te vidim, kdo je pristranski.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Squirrel ()

Utk je izjavil:

Tako da...zero fucks given, vse vas bomo depolitizirali. Tudi sindikate če bo treba. Jaz upam da grejo tokrat do konca. Sindikate se zjebe že tako da se ukine plačevanje direktno. Naj pošljejo sindikati položnice, pa bomo videli koliko ljudi bo prispevalo denar sindikatu, ki se bori za nižji neto.

Desnica je dobla 37 glasov in še to ob pomoči Petrola, ostalo je prevara. Tko da je zadeva nestabilna in lah bomo sam počakali da ob prvih težavah celotna koalicija implodira. Poslance demokratov zaj kontrolira oni Logar, ki sploh ni prišel v parlament, kaj so že oni risali zvezdice ali pikice.....
Da ne omenimo Lažnjive resni.ce....kjer sam čakamo da se pojavijo padalci, ki bojo preskočili. :))

Glede na situacijo, ki prihaja bi lahko nori intervetni zakon preimenovali v Zadnja večerja.

Zgodovina sprememb…

Utk je izjavil:

Predlagam, da najprej malo depolitiziraš lastno presojo in si vzameš čas za razumevanje tem, o katerih govoriš.
Lotevaš se vprašanj, ki zahtevajo vsaj osnovno poznavanje družbenih in ekonomskih razmerij, ne pa zgolj površinskih ocen.

Sindikati se bi morali borit za višji neto, borijo se pa proti Janši in "neoliberalizmu", karkoli naj bi že to bilo, in s tem omogočajo levim vladam da kradejo, tudi delavcem, in trošijo denar za NGOje od katerih ta raja v sindikatih nima absolutno nič.
Jaz nimam nič proti sindikatom, ampak ne taki kot so ti, ki so najbolj glasni. Pobirajo članarino in delajo v nasprotju z interesi članstva. To je zblojeno do amena.

Ko je meni Telekom premešal kanale na ukaz Janše, sem poslal mail da odpovedujem vse skupaj, in da če delajo to kar jim naroči Janša in ne to kar naročim jaz, potem jim naj položnico plačuje Janša.
Isto bi naredil s Štrukljem, če bi bil njihov član. V čigavem interesu delaš, v mojem ne, potem te naj oni plačujejo.

Telbanc je izjavil:

Vlado bodo zgleda omogočile dve stranke, ki so pred volitvami prisegale "na majke mi" da z Jajčkom ne bojo skočile u vlado. Tud Logar na zadnjem soočenju...

Da ne omenjamo še Petrola z dobavami benza...

In zaj se čudijo, ko bo folk dovzeten za "sindikalno borbo" in jim bo j, majkicu. Itak da bo zaj hitr zakuhalo. :D

Ne ne bo nič zakuhalo.
Edino kar je, boste levi troli počasi pregoreli tukaj gori. Prav zabavno vas je brati.
Kot sem napovedal: ko se bo prašičevec vlekel stran od državnih jasli bo zelo zabavno.
Niste razočarali. :D Pinki, OsmiMarčarAljoša, ti ... neprecenljivo! :))

---------------------------------------------------------

Kar še manjka je nekaj takega: plačujemo to levo greznico od RTVja. Treba bi jih bilo tožiti na enak način, kot je na viru. Ker ne poročajo nevtralno.

errhec je izjavil:

Levi desni ista sCENA. Samo še spregledati moramo.

Ne bo držalo!
Nobena "scena" v preteklosti meni ni odžla 4000€+ na letni ravni. Nobena!

Squirrel je izjavil:

Daj povej mi, zakaj ti ne napadaš intevencijskega zakona trojčka, kljub temu, da je v večjem delu zastavljen katastrofalno slabo. Ajde, da te vidim, kdo je pristranski.

Industrija se ne strinja.
In oni, verjetno, vedo malo več, kot ti ;)

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: FireSnake ()

Telbanc je izjavil:

Utk je izjavil:

Desnica je dobla 37 glasov in še to ob pomoči Petrola, ostalo je prevara. Tko da je zadeva nestabilna in lah bomo sam počakali da ob prvih težavah celotna koalicija implodira. Poslance demokratov zaj kontrolira oni Logar, ki sploh ni prišel v parlament, kaj so že oni risali zvezdice ali pikice.....
Da ne omenimo Lažnjive resni.ce....kjer sam čakamo da se pojavijo padalci, ki bojo preskočili. :))

Glede na situacijo, ki prihaja bi lahko nori intervetni zakon preimenovali v Zadnja večerja.

Tale mi je vsec. Zadnja vecerja. Slovensko se to imenuje prispodoba za propad

Tole v sloveniji se vse bere kot ena tragikomedija, vedo da kradejo napisejo zgodbo in jutri je nov dan:
https://www.24ur.com/novice/slovenija/p...

Arsenovic, jankovic, v manjsih obcinah pa se verjetno ne splaca preiskovat ce so zneski manjsi od 500 jurjev.

c3p0 ::

Našli že, epilog bo pa... Pozabljeno v predalu, pomanjkanje dokazov, zastaranje, izberi poljubno, efekt je enak.

Bellator ::

Vprašanje, če bi/bodo desne stranke dobile znatno več glasov. Mnogi ne razmišljajo racionalno, ker če bi, GS, SD in Levica ne bi niti v sanjah imele 40 poslancev. Komunisti so še vedno globo zažrti v sistemu in obvladujejo najmanj tožilstvo, MSM, sindikate, NVO,...
Preveri koliko mtoseva si v resnici!

https://mojkviz.neocities.org/

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Bellator ()

Pa se ti zdi da se komu mudi s to vlado? Meni bolj zgleda da je nihče noče.

Če bi moral stavit 100 evrov, bi stavil da ne bo niti Janša niti Golob. Prvi je noče, drugi je ne more.

Zgodovina sprememb…

fur80 ::

pujsekpepe je izjavil:

Tole v sloveniji se vse bere kot ena tragikomedija, vedo da kradejo napisejo zgodbo in jutri je nov dan:

Arsenovic, jankovic, v manjsih obcinah pa se verjetno ne splaca preiskovat ce so zneski manjsi od 500 jurjev.

Točno to sem hotel objavit, pa nisem vedel kam!!! Evo Jankovićev človek, na prisluhih lepo povedo, v MB samo kopirajo ljubljanski model, krivi pa Izraelci! Čakam, da se oglasi osmi marec in njihova predstavnica, kako so jim kršene pravice!!!

Po odhodu Arsenovča pa naj bi Polak, je razvidno iz odredbe, Jovanoviću dejal: da je lahko srečen, da jo je tako še dobro odnesel, ker običajno Arsenovič zateva plačilo vnaprej in da tudi sam plačuje županu, saj druge izbire nima, če hoče kaj delati.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: fur80 ()

fur80 ::

Utk je izjavil:

Če bi moral stavit 100 evrov, bi stavil da ne bo niti Janša niti Golob. Prvi je noče, drugi je ne more.

Potem bo predsednica razpustila parlament in bodo ponovno volitve. Ker cilj volitev in to da kandidirajo je to, da sestavijo vlado, ne to, da so vsi v opoziciji. Res pa je, da so sedaj prekleto lepe plače tudi za navadnega poslanca.

En bedak se bo že našel. Tako kot se je takrat Alenka Bratušek.

Bellator je izjavil:

Vprašanje, če bi/bodo desne stranke dobile znatno več glasov. Mnogi ne razmišljajo racionalno, ker če bi, GS, SD in Levica ne bi niti v sanjah imele 40 poslancev. Komunisti so še vedno globo zažrti v sistemu in obvladujejo najmanj tožilstvo, MSM, sindikate, NVO,...

Jasno in tistih 200.000 v js voli njih plus penzjonisti in gospodje z borcevskimi penzijami

fur80 je izjavil:

pujsekpepe je izjavil:

Točno to sem hotel objavit, pa nisem vedel kam!!! Evo Jankovićev človek, na prisluhih lepo povedo, v MB samo kopirajo ljubljanski model, krivi pa Izraelci! Čakam, da se oglasi osmi marec in njihova predstavnica, kako so jim kršene pravice!!!

Po odhodu Arsenovča pa naj bi Polak, je razvidno iz odredbe, Jovanoviću dejal: da je lahko srečen, da jo je tako še dobro odnesel, ker običajno Arsenovič zateva plačilo vnaprej in da tudi sam plačuje županu, saj druge izbire nima, če hoče kaj delati.

Po pravic js sploh bral nisem ker nima smisla. Pac krade se jutri pa enako kot danes veselo naprej. Sej epiloga nikol ni blo. Ce so zunaj vsaj mal bolj pregnani v Sloveniji kradejo “podnevi” pbsijani z “lucni” vsem na oceh za kazen pa se jih se enkrat postavi na isto pozicijo.

Zgodovina sprememb…

Utk je izjavil:

Je malo čudna situacija.
A, če viri o prekomernem razsipavanju, držijo (vse kaže, da držijo) niti ne peseneča, da jajo noče.
kuštravi bi, ob podpori medijev in nevladnikov, ki mu držijo štango, še komot državo izčrpaval 4 leta.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: FireSnake ()

FireSnake je izjavil:

Industrija se ne strinja.
In oni, verjetno, vedo malo več, kot ti ;)

Kaj naj bi ta prazna floskula zgoraj sploh pomenila? Jasno, da se kapital, ki ga zanima zgolj lasten interes, s tem ne strinja.

Kaj pa če rečeš, da imajo oni s perspektive kapitala in polnjenja lastnih žepov v predlogu "interventnega zakona" ki to ni, več osebnega interesa kot jaz, ki sem za njih zgolj potrošni material?
Saj sem lepo zgoraj napisal, pa si citiral selektivno. Konflikt ni nujno znak problema ampak znak, da obstajajo nasprotujoči si interesi, ki jih je treba uskladiti, ne pa povoziti. Kaj ti ni jasno?

Zgodovina sprememb…

Zakaj bi bil lasten interes tistih s 7500 bruto kaj manj vreden kot lasten interes socialcev?
Katerih rabimo več v državi? Koga treba vzpodbujat? Koga privabljat?

Zgodovina sprememb…

fur80 je izjavil:

Utk je izjavil:

Potem bo predsednica razpustila parlament in bodo ponovno volitve. Ker cilj volitev in to da kandidirajo je to, da sestavijo vlado, ne to, da so vsi v opoziciji. Res pa je, da so sedaj prekleto lepe plače tudi za navadnega poslanca.

Res je. Plače so lepe. Kake predčasne? No, sicer bi bla volilna kampanja zanimiva, sploh Logarjeva in od Stefanota. Zaj ko sta zajebala svoje volilce.

V primeru predčasnih sta oba gotova. In lahko gresta v privat sektor vlečt po 9000 bruto na mesec. :))

Kaj pa je stevo narobe naredil?

Sicer pa je kar veselo v Sloveniji, ustavil se je parlament skupaj s prometom
https://www.24ur.com/novice/slovenija/o...

Resnica ima pravzaprav zelo pametne ljudi
https://x.com/johanca_4me/status/204734...

Zgodovina sprememb…

Dimnik ::

pujsekpepe je izjavil:

Kaj pa je stevo narobe naredil?

Sicer pa je kar veselo v Sloveniji, ustavil se je parlament skupaj s prometom
https://www.24ur.com/novice/slovenija/o...

Leve, jebe to, da logar in stevo nista šla v levo, da bi še 4leta do konca izropali državo

Utk je izjavil:

Zakaj bi bil lasten interes tistih s 7500 bruto kaj manj vreden kot lasten interes socialcev?
Katerih rabimo več v državi? Koga treba vzpodbujat? Koga privabljat?

Nihče ni rekel, da je interes kogarkoli "manj vreden". To si se izmislil.

Tudi tvoja retorika, ko začneš govoriti o socialcih, ni vredna resne debate, ker s tem ne deluješ dovolj razsodno, da bi razumel, da vsi, ki nimajo 7.500 bruto (ali pa 2.500 bruto), niso "socialci", ampak da večina trdo dela za svoj denar.
Kar se pa vprašanja koga rabimo več tiče pa potrebujemo oboje, produktivna delovna mesta z višjo dodano vrednostjo in hkrati ljudi, ki sistemu zagotavljajo stabilnost in delovanje osnovnih storitev. Tudi privabljanje enih ali drugih ni ali-ali razen v tvoji mogoče v tvoji buči, ampak odvisno od tega, kakšno gospodarstvo in družbo želiš imeti.
Ampak to slednje vem, da ni vprašanje za slo-tech.
Daj vzemi si raje par minut pa preberi nekaj prvih objav te teme. Da boš pred morebitno nadaljnjo razpravo sploh razumel o čem dejansko govori ta predlog "interventnega zakona" v katerem je bore malo interventnosti.

Zgodovina sprememb…

Ne, če nekdo joka po tv, da ne more preživet z neko plačo, socialo, mu sigurno ne boš reku "samo za lastno rit mu gre". To bi bil bedast očitek.

Zakaj bi bil kaj manj bedast pri nekomu z 8k bruto?

Če odganjaš tiste z 8k iz države, ne bo država zarad tega bogatejša. To je jasno vsem razen levakom.

Zgodovina sprememb…

Squirrel je izjavil:

Nihče ni rekel, da je interes kogarkoli "manj vreden". To si se izmislil.

Interes uspešnih domoljubnih podjetnikov je za levake manj vreden, ker smo izjemni in nas je manj, levakarski socialci bi nas pa radi preko nedemokratičnih volitev preglasili samo zato, ker jih je več. Na srečo pa imamo določena orodja, da jim dopovemo, da v bistvu mi delamo za njih in ne oni za nas in da trpimo uspešni domoljubni podjetniki najbolj od vseh. In ker je tako, je prav, da se nam zniža davke.

Zgodovina sprememb…

Utk je izjavil:

Če odganjaš tiste z 8k iz države, ne bo država zarad tega bogatejša. To je jasno vsem razen levakom.

+1. Levaki ne razumejo, da domoljubi v bistvu želimo, da bi država obogatela, čeprav je slab gospodar in od nje nihče nič nima, še najmaj socialci, ampak vseeno želimo, da bi obogatela. Najbolje bi bilo, da bi obogatela s čim manj davki, ki so pač kraja.

Zgodovina sprememb…

ripmork ::

nejclp je izjavil:

No tisti del, o zaposlovanju jajotovih, si prikladno izpustil. Moj point je, da označujete zaposlovanje za časa te vlade kot ekscesno in namerno manipulirate s podatki, Jajo pa je zaposloval še bistveno bolj intenzivno.
Izpustil sem ga, ker nisem nikjer tajil, da je tudi predprejšnja vlada (do katere sem bil tudi takrat tule gor kritičen) delala stvari narobe. Bi pa v strmem trendu digitalizacije in avtomatizacije, ki se zadnja leta vsepovspod dogaja, pričakoval veliko več racionalnosti. Da ne omenjam tega, da smo v slabem mesecu prišli od "vsi nam zavidajo" do "hja... treba bo šparat, ker preveč trošimo". Pa ravno po volitvah, kako naključje.

nejclp je izjavil:

Libertarci vedno nabijate, da ste ideološko nepristranski, smešna in znana taktika, češ, jaz sem objektiven, ti si pa pristranski. Vsi imamo kognitivne pristranskosti, razlika je zgolj ta, da jih opranoglavci zanikate, jaz jih ne, in če podatki in dejstva kažejo drugače, mnenje tudi spremenim.
Noben ni 100% objektiven, to je jasno. Sem se pa ob spremljanjenu zelo slabe (leve) vlade in boljšega razumevanja delovanja ekonomije (in upravičeno naraščajočega nezaupanja v državni aparat) pomaknil proti desni sredini. Debate z levičarji so tudi pripomogle. Forumski primer:

- Golobja vlada (feat. Levica) predlaga zvišanje davka na dobiček od najemnin
- desni / libertarci opozarjajo, da bo to bo samo še dodatno pognalo cene najemnin gor
- levi pol: “fašisti / kapitalisti! Can’t happen, ker so najemnine že na maksimumu! Eat the rich!”
Rezultat: zvišan davek lastniki prelijejo na dodatno zvišanje najemnin (najverjetneje pa še več oddajanja na črno)
- levi pol: (šok) prokleti kapitalisti!!!
- desni / libertarci: “Told ya”

Primer, kaj bi lahko naredili:
- izboljšanje pravne varnosti najemodajalcev s smiselno spremembo zakonodaje (marsikdo ima raje prazno stanovanje, kot pa, da se zapleta v težavne situacije / potencialno dolge in drage pravne spore)
- več lastnikov praznih stanovanj se odloči za oddajanje (zakaj bi šli stroški v nič, če lahko relativno varno profitiram?)
- ker je večja ponudba, cene najemnin padejo
- v idealnem scenariju potencialno celo več pobranega davka + dostopnejša stanovanja za najem (Win / Win)

Ampak ta druga varianta se ne sliši tako udarno in revolucionarno. V osnovi je pa vedno ista zgodba:
Dobri nameniTM + nerazumevanje osnov človeške psihe + nerazumevanje delovanja tržnega ekonomije = fail.

Kdorkoli, ki "upošteva podatke in dejstva” nikakor ne more več bit več podpornik Levice.

DeeJay ::

1. člen
Slovenija je demokratična republika.

2. člen
Slovenija je pravna in socialna država.

To je vse kar treba vedt. Un zakon k so ga spacal skupi, je proti socialni državi. Nej naberejo ustavno večino in spremenijo ustavo, do takrat pa noben tak zakon ne bo pršu skoz ustavno sodišče.
Don't f with me.

https://www.mladina.si/189499/nosili-so...

""Janša v času komunizma ni bil disident, temveč eden od mnogih mladih ljudi, ki so tedaj gradili kariero s službovanjem v partiji in njenih izpostavah. Pri tem pa je izstopal po svoji privrženosti idealom partizanskega odpora. "Prav zato so ga sredi 80. let tudi izključili iz ZKS; bil je namreč preveč radikalen in je kritiziral tedanji sistem ljudske obrambe, pri čemer je izhajal iz leninističnega koncepta totalnega odpora," razlaga zgodovinar dr. Božo Repe. "Po domače povedano se je zavzemal za to, da bi bil vsak jugoslovanski državljan tudi vojak, ki bi lahko imel pod posteljo puško, s katero bi se uprl sovražnikom socializma.""

No, če zadevo pogledamo plastično, bo po mojem mnenju vlada v vsakem primeru, Leva z pridihom socijalizma. :))

Puškice pa vam bo Jajček kmalu potalal.

Zgodovina sprememb…

ripmork je izjavil:

Primer, kaj bi lahko naredili:
izboljšanje pravne varnosti najemodajalcev s smiselno spremembo zakonodaje (marsikdo ima raje prazno stanovanje, kot pa, da se zapleta v težavne situacije / potencialno dolge in drage pravne spore)
- več lastnikov praznih stanovanj se odloči za oddajanje (zakaj bi šli stroški v nič, če lahko relativno varno profitiram?)

Se strinjam. Ampak nekateri levaki bi nam žal radi priskutili, otežili in podražili celo lastništvo nepremičnin, ki jih ne uporabljamo sami, namesto da bi nam omogočili še bolj varno vmesno profitiranje v koristnem poslu zbiranja nepremičnin.

Zgodovina sprememb…

Evo to je to. Močna UI podpora na vseh nivojih v JS; višja učinkovitost in hitrost. Potem pa še debirokratizacija, poenostavljanje, boljša kontrola kvalitete (verjetno veliko bolj učinkovito kje od zunaj?), redukcija uradnikov / administracije. Prihranjen denar gre pa lahko za boljše plače vzgojiteljic, gasilcev, pomočnic v domovih, ipd. Bo ob istem izdatku večina državljanov bolje živela.

Jasno. Samo a ves koliko kolesarjev bo potem pred parlamentom. In glej narod bo raje sel nazaj v kameno dobo kot dopustil kaj taksnega.

Telbanc je izjavil:

https://www.mladina.si/189499/nosili-so...

""Janša v času komunizma ni bil disident, temveč eden od mnogih mladih ljudi, ki so tedaj gradili kariero s službovanjem v partiji in njenih izpostavah. Pri tem pa je izstopal po svoji privrženosti idealom partizanskega odpora. "Prav zato so ga sredi 80. let tudi izključili iz ZKS; bil je namreč preveč radikalen in je kritiziral tedanji sistem ljudske obrambe, pri čemer je izhajal iz leninističnega koncepta totalnega odpora," razlaga zgodovinar dr. Božo Repe. "Po domače povedano se je zavzemal za to, da bi bil vsak jugoslovanski državljan tudi vojak, ki bi lahko imel pod posteljo puško, s katero bi se uprl sovražnikom socializma.""

No, če zadevo pogledamo plastično, bo po mojem mnenju vlada v vsakem primeru, Leva z pridihom socijalizma. :))

Puškice pa vam bo Jajček kmalu potalal.

Jaz sem pa v mladosti kadil. Kaj želiš povedati s tem? A ste res tako ozkogledni nekateri?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Bellator ()

Fuge problematizirajo tisti, ki bi legalizirali precej bolj nevarne droge.

DeeJay ::

fuge so problem, 90% ostalih pa smuča na stranišču
Don't f with me.

pujsekpepe je izjavil:

Evo to je to. Močna UI podpora na vseh nivojih v JS; višja učinkovitost in hitrost. Potem pa še debirokratizacija, poenostavljanje, boljša kontrola kvalitete (verjetno veliko bolj učinkovito kje od zunaj?), redukcija uradnikov / administracije. Prihranjen denar gre pa lahko za boljše plače vzgojiteljic, gasilcev, pomočnic v domovih, ipd. Bo ob istem izdatku večina državljanov bolje živela.

Jasno. Samo a ves koliko kolesarjev bo potem pred parlamentom. In glej narod bo raje sel nazaj v kameno dobo kot dopustil kaj taksnega.

Smo že videli ZF filmih kot npr. Terminator in Matrica. Vedno bo par levakov, ki bodo bremzali strojni razvoj, učinkovitost in dodano vrednost ter nas vlekli nazaj v kameno dobo neučinkovitih človeških fikusov

ripmork ::

harmonkar9 je izjavil:

Smo že videli ZF filmih kot npr. Terminator in Matrica. Vedno bo par levakov, ki bodo bremzali strojni razvoj, učinkovitost in dodano vrednost ter nas vlekli nazaj v kameno dobo neučinkovitih človeških fikusov

:))
Ma, v bistvu je matrično baterizirana človeška vrsta odličen približek končnega cilja, kakršnega bi na levi radi dosegli (striktno centralno voden/planiran sistem, ki zagotavlja popolno enakost).
V končni fazi je čist vseeno, ali je Commie Overlord iz mesa / krvi, ali pa iz silicija.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: ripmork ()

Če bo iz mesa, bomo vsi enaki v revščini, če bo iz silicija, pa vsi skoraj enaki v bogastvu, ker bo večja prostotrkovska učinkovitost in nižji stroški dela.

p1nky ::

DeeJay je izjavil:

1. člen
Slovenija je demokratična republika.

2. člen
Slovenija je pravna in socialna država.

To je vse kar treba vedt. Un zakon k so ga spacal skupi, je proti socialni državi. Nej naberejo ustavno večino in spremenijo ustavo, do takrat pa noben tak zakon ne bo pršu skoz ustavno sodišče.

Pa sigurno niso, desni skrbijo za mlade pa razvoj, pa za kmete pa postene, male delovne ljudi, kako lahko kaj takega podtikas? A nisi slisal, da so oni razvojni trojcek?
<strong>Stojimo na robu prepada, ampak mi bomo naredili korak naprej.</strong>
Jozef horvat, nsi, 2020
««
15 / 66
»»