Forum » Loža » 15. vlada Republike Slovenije - Desna koalicija
15. vlada Republike Slovenije - Desna koalicija
Temo vidijo: vsi
p1nky ::
Niso vsi podjetniki za v isti kos. In v uspesnih podjetjih niti nisem opazila, da bi se nekaj zeleli izogibati placevanju davkov. To sem opazila tam, kjer je ponavadi nato vse skupaj tudi slo v stecaj, pa to so bile obicajno firme nategunov.
nejclp ::
Hervis zapira vse trgovine pri nas, zaposleni ostali brez dela
O zaprtju vseh trgovin je najprej poročal portal Mariborinfo, na katerega so se obrnili anonimni zaposleni, ki so opozorili na razvoj dogodkov. Za portal so povedali, da so bili zaposleni obveščeni o zaprtju vseh trgovin 31. julija 2026, brez dela pa bo tako ostalo okoli 250 zaposlenih.
https://www.zurnal24.si/slovenija/razkr...
Levica še korak bližje cilju: pregon zlobnega kapitala iz države.
Me veseli, da spet demonstriraš svojo nenavijaškost.
Utk ::
Vsak normalen, ki plačuje davke ali pa karkoli drugega, zahteva da se tisto potem naredi, kolk tolk kvalitetno, po ne previsoki ceni, in v primeru države da se ne pol pokrade in zapravi za bedarije.
Vi tega ne zahtevate. Vi zahtevate da se čim več denarja pobere in še malo več zapravi. Ostalo vas ne briga. Niti kolk se pokrade, niti kolk se porabi za bedarije niti kakšne storitve imamo za ta denar.
Edini logični zaključek iz tega je, da niste normalni. A s svojim denarjem, ko sami nekaj plačujete, tudi tako delate?
Vi tega ne zahtevate. Vi zahtevate da se čim več denarja pobere in še malo več zapravi. Ostalo vas ne briga. Niti kolk se pokrade, niti kolk se porabi za bedarije niti kakšne storitve imamo za ta denar.
Edini logični zaključek iz tega je, da niste normalni. A s svojim denarjem, ko sami nekaj plačujete, tudi tako delate?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Utk ()
krepelce ::
Niso vsi podjetniki za v isti kos. In v uspesnih podjetjih niti nisem opazila, da bi se nekaj zeleli izogibati placevanju davkov. To sem opazila tam, kjer je ponavadi nato vse skupaj tudi slo v stecaj, pa to so bile obicajno firme nategunov.
Seveda, saj, ko se v Sloveniji govori o davkih, so uspešna podjetja samo maska, ki jo desnica kaže kot sliko, zadaj se pa skriva pravi gnoj.
Imam konkretno plačo, zelo zgornji srednji razred, vsako leto maksimalen regres, božičnica in še delitev dobička ob koncu leta. Pa računovodski stroški v nulo
zračunani, največ kar sem v 8 letih plačal je bilo 10 eurov. Nobene utaje davkov, nobenega kreativnega računovodstva, nobenih tiranov za managerje, nikoli
nobenega sklicevanja na državo in davke na plače. 100% proizvodno naravnano, 100% izven slovenskega trga.
Kar desnica ves čas lajna je samo nesposobnost sociopatskih podjetnikov, ki stojijo za njo in jim je vse premalo in vedno je nekje še nekaj, da odrejo druge, od
delavcev, do družbe.
In potem, zaposleni v teh gnilih firmah, nasedejo pravljicam, da so za njihove plače krivi davki. Dejansko pa so krivi delodajalci, ki bodo tudi od nižjih davkov
profitirali predvsem sami.
Zgodovina sprememb…
- predlagal izbris: Daniel ()
Vsak normalen, ki plačuje davke ali pa karkoli drugega, zahteva da se tisto potem naredi, kolk tolk kvalitetno, po ne previsoki ceni, in v primeru države da se ne pol pokrade in zapravi za bedarije.
Sem mislila, da imamo konstruktivno debato. Lahko tudi se enkrat preberes svojo objavo in se vprasas, kaj si dejansko zapisal.
In ker ne zelim, da se spet zacnemo obmetavati, bom pocakala na tvoj bolj kulturen in argumentiran odgovor
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: p1nky ()
Jaz sem napisal kar sem napisal, normalnemu je jasno.
Mhm je jasno, zdaj mi pa povej, kje pa se ta denar zapravi? Državna uprava računa sama sebi? Kam gre ta denar?
Samo tako, za foro, da vidiva kako globoko si se pripravljen zapletati v svoje nesmisle. Pardon. SDSove in NSijeve nesmisle, sam mnenja itak nimaš, prehud intelektualni napor.
Zgodovina sprememb…
- predlagalo izbris: FireSnake ()
delavec44 ::
Ali to ali so pa neto prejemniki iz proračuna.
Ocitno je debata spet padla. Nismo sposobni torej?
Zakaj bi padla, saj bo Utk razložil, kam gre ta denar, ki ga očita državi (katere del je tudi sam).
Na pamet ugibam, morda k tem ubogim podjetnikom, ki jamrajo nad previsokimi davki?
Zelo konstruktivno, ko bomo ugotovili, da je pravzaprav edini njegov problem, da ne pride k njemu.
Zgodovina sprememb…
V resnici nisem zelela, da se gremo dokazovanja en drugemu, ker nekako nima smisla.
Mislila sem, ce lahko skupaj dejansko in nepristransko pogledamo argumente.
V resnici nisem zelela, da se gremo dokazovanja en drugemu, ker nekako nima smisla.
To ne bo šlo skozi, ker desnice argumenti ne zanimajo. To je dogmatski pol, oni imajo svojega predstavnika, da jim lahko pove, kaj naj si mislijo.
Argumentiranje bi bilo prekompleksno, zato tipično tega ne počnejo, ne njihove vodje, ne njihovi fake newsi (ker jim ni treba) in tudi ne sami.
Zgodovina sprememb…
- predlagal izbris: Daniel ()
Mhm je jasno, zdaj mi pa povej, kje pa se ta denar zapravi? Državna uprava računa sama sebi? Kam gre ta denar?
Samo tako, za foro, da vidiva kako globoko si se pripravljen zapletati v svoje nesmisle. Pardon. SDSove in NSijeve nesmisle, sam mnenja itak nimaš, prehud intelektualni napor.
Če plačuješ ljudi da delajo nepotrebne bedarije, potem ne delajo kaj koristnega. Ta denar ne samo da gre v nič, dela nam škodo. Namesto da bi imeli 30,000 ljudi več v gospodarstvu, izvozu, turizmu, kar bi prinašalo denar in bi bila fizično narejena neka korist, so zaposleni (ne delajo) v JS in so neto strošek.
Zato imamo nižje plače kot Avstrija, Nizozemska in podobni. Slovenske firme so lahko konkurenčne zahodnim, ampak takoj ko bi morale plačevat zahodne plače, jih bi večina propadla.
Zgodovina sprememb…
Se mi zdi, da nam je slo ze malo boljse, zato bom vztrajala. Se nisem izgubila upanja :)
Samo zate, tole si poglej, posredno razloži marsikaj:
Zgodovina sprememb…
ripmork ::
Ne boš verjel, ampak ne spremljam sploh.
Upanje obstaja, samo vmes boš pa s svojim voljenjem poskrbel, da ne bo obstajalo nobeno upanje več.
Golobja vlada je v štiih letih v času debelih krav odgnala številna podjetja in sesula javne finance.
Ni. Samo ti si filmaš, da je tako. Si pač naiven in nasedeš SDSovi propagandi. Malo manj Nora24TV glej, pa se ti bo manj kisalo.
Sicer Boštjančič še sam zdej čudežno spregledal in nenadoma ugotavlja, da bo treba napihnjene izdatke države omejit:
Čak, da mu en pove, da je bil zadnja 4 leta finačni minister te države - ga bo na rit vrglo!
Priznam, piker sem. Težko je ostat ravnodušen ob takih novicah (Hervis je le znamka, ki je bila precej dolgo tu). In vsaj malo je to tudi posledica politike, ki smo jo imeli zadnjih nekaj let...Hervis zapira vse trgovine pri nas, zaposleni ostali brez dela
O zaprtju vseh trgovin je najprej poročal portal Mariborinfo, na katerega so se obrnili anonimni zaposleni, ki so opozorili na razvoj dogodkov. Za portal so povedali, da so bili zaposleni obveščeni o zaprtju vseh trgovin 31. julija 2026, brez dela pa bo tako ostalo okoli 250 zaposlenih.
https://www.zurnal24.si/slovenija/razkr...
Levica še korak bližje cilju: pregon zlobnega kapitala iz države.
Me veseli, da spet demonstriraš svojo nenavijaškost.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: ripmork ()
Daj kakšen "argument" na plano pa ga bomo, do zdaj ga še nisi.
Zelo veliko sem jih dala, le da teh nisi komentiral. Ce ne najdes, lahko se enkrat kopiram. Bova pa smetila po forumu spet. Ne vem, zakaj se moram ponavljat, ce sem 1 uro nazaj tebi to napisala kot odgovor. Oprosti, ampak meni to izgleda kot sprenevedanje, da se nato vrtimo v krogu, izgubi se pravo vprasanje, ter ponovno zacne nabijanje puhlic in enovrsticnic.
Prosim, preberi, in nato zapisi, na kaj nisem podala odgovora. Ce nisem, bom popravila
@ripmork
Za bostjancica ne bi rekla, da bi bil zgled postenja
Zgodovina sprememb…
Nič nisi napisala koristnega. Nobenga odgovora zakaj ne bi najprej nehali gradit postaj za 100 mio in potem šele višali davke.
Poglejte to z zdravnico v Borovnici. Pa pustimo zdaj kako je zdravstvo v pizdi. V Borovnici je prišla nova zdravnica namesto upokojene. Namesto da bi 1500 pacientov prepisali novi zdravnici, in kdor se ne strinja gre lahko drugam kadarkoli hoče, so postavli 1500 ljudi v vrsto kjer čakajo cel dan. Tist, ki si ni vzel dopusta, bo pa itak ostal brez zdravnika. To je totalno nespoštovanje ljudi in njihovega časa. In potem reče nekdo nekaj za debirokratizacijo, in je takoj skrajni desni fašist.
Poglejte to z zdravnico v Borovnici. Pa pustimo zdaj kako je zdravstvo v pizdi. V Borovnici je prišla nova zdravnica namesto upokojene. Namesto da bi 1500 pacientov prepisali novi zdravnici, in kdor se ne strinja gre lahko drugam kadarkoli hoče, so postavli 1500 ljudi v vrsto kjer čakajo cel dan. Tist, ki si ni vzel dopusta, bo pa itak ostal brez zdravnika. To je totalno nespoštovanje ljudi in njihovega časa. In potem reče nekdo nekaj za debirokratizacijo, in je takoj skrajni desni fašist.
Zgodovina sprememb…
Nič nisi napisala koristnega. Nobenga odgovora zakaj ne bi najprej nehali gradit postaj za 100 mio in potem šele višali davke.
Tvoj odgovor mi dokazuje, da nisi prebral mojih.
Dokler nisi niti toliko pozoren, da me nekaj vprasas, ne preveris mojega odgovora, in mi kasneje pises, da ga nisem podala, celo dvakrat tega konkretnega, te ne bom vec resno jemala, in ne bom odgovarjala na tvoje objave
Ko/ce bos zmozen konstruktivnega pogovora, pa lahko
Zgodovina sprememb…
To če rečeš "da, ne bi jih smeli tako gradit in zapravljat", potem pa vseeno voliš in navijaš za te iste ljudi, ni noben odgovor. To je navadno flancanje. To je treba konkretno ustavit. Kdo na levi je hotel ustavit Bratuškovo? Kdo hoče ustavit Jankovića? Ja, še en manda, pa se bojo kar sami spreobrnili. Itak.
Zgodovina sprememb…
Bla bla. Če bi bila res proti korupciji, bi hotela zaustavit vir korupcije.
Zgodovina sprememb…
DeeJay ::
Kater skrajni desničar je bil pa še zmožen argumentirane debate? nemogoče, ker prej začne žalit in trolat ali se izmikat z whataboutizmi. To počnejo, ker ali nimajo dovolj znanja, IQja, ali pa vejo, da imajo narobe, zato začnejo spinat na druge zadeve ali whatabaoutizme. Zguba časa pač.
Don't f with me.
Mi ne moremo toliko davkov pobrati, da ne bi imeli proračunskega primanjkljaja. Zakaj? Pač tisti pregovor o tujem kurcu in koprivah.
Tole je rdeča nit vsega. Nemogoče je pričakovat razumen, racionalen odnos do davkoplačevalcem pobranega denarja, če za posledice neracionalnega in koruptivnega trošenja nikoli ni nobene kazni. In se kot @Utk tudi jaz sprašujem, kaj ljudem ni jasno (bolj ko država razmetava, več denarja bi pod pretvezo dobrih namenovTM vrgli vanjo?). Nekdanja pravosodna ministrica po milijonski škodi davkoplačevalcem zdej lepo fura svoj s.p. kot svetovalka. Nekdanja ministrica za digitalno preobrazbo po aferi z računalniki nazaj na fakulteti. Nekdanja ministrica za Javno Upravo po razkritju korupcije zdej zaposlena na železnicah, na odlično plačani fikusni funkciji. Vse odstopile zaradi korupcijskih afer. Vse bi morale pošteno plačat za to!
Napiši enga, drugače ne morem.
Potem ne znas prebrati dosedanje debate? In en argument na...na kaj, karkoli? Mislim da ti ne razumes, kaj je argument, ali pa zelis enostavno uniciti debato. Odloci se
Mi ne moremo toliko davkov pobrati, da ne bi imeli proračunskega primanjkljaja. Zakaj? Pač tisti pregovor o tujem kurcu in koprivah.
Tole je rdeča nit vsega. Nemogoče je pričakovat razumen, racionalen odnos do davkoplačevalcem pobranega denarja, če za posledice neracionalnega in koruptivnega trošenja nikoli ni nobene kazni. In se kot @Utk tudi jaz sprašujem, kaj ljudem ni jasno (bolj ko država razmetava, več denarja bi pod pretvezo dobrih namenovTM vrgli vanjo?). Nekdanja pravosodna ministrica po milijonski škodi davkoplačevalcem zdej lepo fura svoj s.p. kot svetovalka. Nekdanja ministrica za digitalno preobrazbo po aferi z računalniki nazaj na fakulteti. Nekdanja ministrica za Javno Upravo po razkritju korupcije zdej zaposlena na železnicah, na odlično plačani fikusni funkciji. Vse odstopile zaradi korupcijskih afer. Vse bi morale pošteno plačat za to!
Spet nekdo, ki ni prebral debate, kjer govorimo o korupcijo. Prosim, preberi.
Sploh pa sem mislila, da se bomo pogovarjali se kaj o sistemskih resitvah. Ampak na moje odgovore vam nekako nisem dobila argumentov nazaj, za vecino ne
Da vidim, kdo je sposoben argumentirane debate, kdo pa bo raje predstavil visino svojega nivoja
Zgodovina sprememb…
Telbanc ::
Ker si pravi domolljuub socialno čuteč, boš znižanje davka na oddajanje sigurno prelil tudi na najemnike in jim znižal najemnine..... Verjamem, da imaš veliko srce. Tko ko si ga mel, ko si zvišanje davka prelil v višjo najemnino.
Hvala bogu, nisem cepljen za covid-19.
DeeJay ::
Ker si pravi domolljuub socialno čuteč, boš znižanje davka na oddajanje sigurno prelil tudi na najemnike in jim znižal najemnine..... Verjamem, da imaš veliko srce. Tko ko si ga mel, ko si zvišanje davka prelil v višjo najemnino.![]()
hahaha dober vic, da bi skrajni desničar kdaj kej za ljudi naredu
Don't f with me.
Telbanc ::
Na tuj račun naredi, tko ko bojo zaj sprejeli intervetni zakon, in poskušali pomirit ljudi, ki so jih dobesedno nategnili, z foro, "no sej niso tko slabi".
Hvala bogu, nisem cepljen za covid-19.
Spet nekdo, ki ni prebral debate, kjer govorimo o korupcijo. Prosim, preberi.Se iz prebranega (česar je veliko) strinjava, da je korupcija velik problem. Sam korupcija je neločljivo vezana na slab nadzor odhodkov v JS (kar je spet neločljivo povezano z virom tega denarja, ki izhaja iz davkov). Ker živimo v razmeroma precej obdačeni državi, ki zelo rada spreminja davčno politiko (pretežno v korist lastnega slabo nadzorovanega sistema) je absolutno prav, da se tudi o tem pogovarjamo.
Nek2 bo pa rop stoletja, sodelovali bodo oboji, levi in desni. Ne smemo iti v ta projekt ker bodo vse pokradli
Kot če bi rekla, da ne smemo cest gradit/obnavljat, ker tut "tam vse kradejo". Če hočemo prosperirat v bližnji (sploh pa v daljni prihodnosti), je nova nuklearka neizogibna. Stabilen tok, ki ga zagotavlja jedrska, je nenadomestljiv. In sedanji nuklearki se življenjska doba počasi zaključuje. Še trmasti nemci (ki so nuklearke nedolgo nazaj s ponosom zapirali) so dojeli, da samo s soncem in vetrom ni šanse. Do fuzije je še dolga, da nočemo premoga kurit se pa verjetno vsi strinjamo.
Rabimo učinkovit pregon korupcije (npr. organ po predlogu Demokratov, vzor iz Hrvaške), prevetritev in poenostavitev zakonodaje, boljše delovanje sodišč.
Pri vsem skupaj pa bi rabili neko obliko zunanjega preverjanja (ker sistem sam očitno ni zaupanja vreden, da bi sam sebe ocenjeval).
Dokler tega ne zrihtamo, je vse ostalo brez učinka.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: ripmork ()
Ker si pravi domolljuub socialno čuteč, boš znižanje davka na oddajanje sigurno prelil tudi na najemnike in jim znižal najemnine..... Verjamem, da imaš veliko srce. Tko ko si ga mel, ko si zvišanje davka prelil v višjo najemnino.![]()
Znižal sigurno ne bom, ne bom pa povišal, za kar bi bilo počasi po petih letih visoke inflacije že kar skrajni čas. Obstoječim ne višam načeloma, ko se zamenjajo naslednji plačuje več in je rešeno.
Še jaz kot mala riba imam sp za to, za kar so se sicer prispevki tudi dvignili, vi pa mislite da bojo s 15% namesto 25 profitirali bogataši. LOL. Že eno večje stanovanje v Lj se bolj splača prek sp, če že itak ne na črno, če imaš tega samo malo več se pa že bolj kot sp splača tudi doo.
Zgodovina sprememb…
Spet nekdo, ki ni prebral debate, kjer govorimo o korupcijo. Prosim, preberi.Se iz prebranega (česar je veliko) strinjava, da je korupcija velik problem. Sam korupcija je neločljivo vezana na slab nadzor odhodkov v JS (kar je spet neločljivo povezano z virom tega denarja, ki izhaja iz davkov). Ker živimo v razmeroma precej obdačeni državi, ki zelo rada spreminja davčno politiko (pretežno v korist lastnega slabo nadzorovanega sistema) je absolutno prav, da se tudi o tem pogovarjamo.
Nek2 bo pa rop stoletja, sodelovali bodo oboji, levi in desni. Ne smemo iti v ta projekt ker bodo vse pokradli
Kot če bi rekla, da ne smemo cest gradit/obnavljat, ker tut "tam vse kradejo". Če hočemo prosperirat v bližnji (sploh pa v daljni prihodnosti), je nova nuklearka neizogibna. Stabilen tok, ki ga zagotavlja jedrska, je nenadomestljiv. In sedanji nuklearki se življenjska doba počasi zaključuje. Še trmasti nemci (ki so nuklearke nedolgo nazaj s ponosom zapirali) so dojeli, da samo s soncem in vetrom ni šanse. Do fuzije je še dolga, da nočemo premoga kurit se pa verjetno vsi strinjamo.
Rabimo učinkovit pregon korupcije (npr. organ po predlogu Demokratov, vzor iz Hrvaške), prevetritev in poenostavitev zakonodaje, boljše delovanje sodišč.
Pri vsem skupaj pa bi rabili neko obliko zunanjega preverjanja (ker sistem sam očitno ni zaupanja vreden, da bi sam sebe ocenjeval).
Dokler tega ne zrihtamo, je vse ostalo brez učinka.
Ja, rabili bi nek sdk spet. Verjamem, da je bil ukinjen z razlogom.
In sicer ni problem, da se naceloma ne bi strinjala, da rabimo nek2. Najvecji problem, ki ga pri tem vidim zaradi slo korupcije, da se bo tukaj toliko pokradlo, da, ker gre ze tako za res drag projekt, da bo to dolgorocno pokopalo slovenijo. Ne da bi apriori nasprotovala nuklearki.
Znižal sigurno ne bom, ne bom pa povišal, za kar bi bilo počasi po petih letih visoke inflacije že kar skrajni čas. Obstoječim ne višam načeloma, ko se zamenjajo naslednji plačuje več in je rešeno.
Še jaz kot mala riba imam sp za to, za kar so se sicer prispevki tudi dvignili, vi pa mislite da bojo s 15% namesto 25 profitirali bogataši. LOL. Že eno večje stanovanje v Lj se bolj splača prek sp, če že itak ne na črno, če imaš tega samo malo več se pa že bolj kot sp splača tudi doo.
Kar se tice oddajanja, tukaj bi bilo marsikaj za urediti, tudi za zascito tistega, ki oddaja. Parkrat sem poslusala razpravo v teh parlamentarnih delovnih skupinah, so pri nepremicninskem davku govorili tudi o tem
Samo mora se tega nekdo lotiti, pa ni enostavno, in se ogromno drugih problemov je. Ampak ce se pogovarjamo konstruktivno, bomo lazje prisli do boljsih resitev
Zgodovina sprememb…
In se zanima me vas komentar na novi predlog desnega zakona. Bi to zamajalo slovenijo, ali jo popeljalo v raj:
https://www.rtvslo.si/slovenija/delodaj...

Kayzon ::
In se zanima me vas komentar na novi predlog desnega zakona. Bi to zamajalo slovenijo, ali jo popeljalo v raj:
Zakaj bi tole sploh zamajalo slovenijo? Ce se sprejme azkon se lahko z njim popravijo golobove napake ki jih je delal vsa stiri leta.
Cilj predloga zakona je po navedbah njegovih avtorjev interventno znižati davčno obremenitev na področju dohodnine, prispevkov in DDV-ja za temeljne dobrine, zmanjšati administrativne obremenitve na področju malega podjetništva in sobodajalstva ter izboljšati dostopnost storitev v javnem zdravstvenem sistemu.
harmonkar9 ::
Težko je ostat ravnodušen ob takih novicah (Hervis je le znamka, ki je bila precej dolgo tu). In vsaj malo je to tudi posledica politike, ki smo jo imeli zadnjih nekaj let...
Pernati je kriv za premočno online shopping konkurenco in menjavo lastnika Hervisa. Naredil je tako katastrofo, da se bo Hervis še iz domoljubne Hrvaške umaknil:
Za portal so še omenili, da se je o koncu poslovanja šušljalo že marca, nova lastnika naj ne bi več želela nadaljevati s poslovanjem trgovin Hervis v Sloveniji in na Hrvaškem.
Spet se bo pa hvalil s povišanjem dodane vrednosti na zaposlenega, ker so prodajalci športnih copatov verjetno zbijali povprečje. Pod Gospodom Janšo bi mogoče bila nižja, ampak bi imeli vsi slabo plačani in manj produktivni še vedno službo z nizkimi stroški dela za delodajalce in brez napihnjenih minimalcev.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: harmonkar9 ()
Če bi Golob sestavil vlado se bi res preselil.
Po fotošutingu še selitev uspešnih domoljubnih podjetnikov. Vidite zdaj, kakšno škodo nam pernati lahko naredi?
Tole je rdeča nit vsega.
Zato nas pa vsi postrani gledajo! Še enkrat hvala, pernati!
Če plačuješ ljudi da delajo nepotrebne bedarije, potem ne delajo kaj koristnega. Ta denar ne samo da gre v nič, dela nam škodo. Namesto da bi imeli 30,000 ljudi več v gospodarstvu, izvozu, turizmu, kar bi prinašalo denar in bi bila fizično narejena neka korist, so zaposleni (ne delajo) v JS in so neto strošek.
Zato imamo nižje plače kot Avstrija, Nizozemska in podobni. Slovenske firme so lahko konkurenčne zahodnim, ampak takoj ko bi morale plačevat zahodne plače, jih bi večina propadla.
Nisi odgovoril na vprašanje. Kam gre ta denar, ki ga očitaš zapravljanju javne uprave?
Plače imamo nižje, kot v Avstriji, ker delodajalci nočejo plačati zaposlenih več. Samo iz tega razloga.
In ker nočejo plačati več (oz. hočejo pobasati več v svoj žep), pride vsak izgovor prav, vključno z davki.
Imaš skandinavske države, višji davki, vseeno imajo zaposleni višje plače.
Razen tega, višina plače ni pomemben kriterij. Če imaš plačo 100 eurov, kila kruha (in ostalo) pa je 0.01 eura, boš še vedno bolje živel kot v Avstriji.
Kdo pa nastavlja ceno kruha in vsega ostalega? Država? Pa ne, da morda točno ti, ki jih desnica zagovarja in poganjajo visoke cene (in visoke marže) in nizke plače (in še višje marže)?
Samo za foro in nasvet, sem šel prav pogledat, 29 let nisem kupil enega izdelka elektronike, v Sloveniji. Enega samega. TV, pralni stroj, pomivalni stroj, vse računalniške komponente, vse
je iz najmanj Avstrije in Italije, večina pa iz cele EU ali direktno iz Kitajske. Zakaj? Ker nekdo nabije 50% maržo na izdelke. Toliko o večini slovenskih podjetnikov, saj vredu, imamo nekaj
zvezd, ki jih populistična desnica rada prikazuje kot "takšni so vsi", ampak ne rabim ne akrapovičevih auspuhov, ne boscarolijevih letal.
Zgodovina sprememb…
- predlagal izbris: Dimnik ()
... Žal ne morem enako početi tudi s prehrano. Velika večina ostalih so pa samo pohlepne pizde, nič kaj dosti bolj koristni od FDVjevcev (kamor spada tudi Janša), ki jih radi mečete po zobeh.
Nemčija mogoče? Nižje cene splošnih izdelkov, višje plače - o ne, tudi, ko upoštevajo naš DDV, so še vedno precej cenejši. Desnici v sloveniji očitno rešitve gradi na kompleksnih rešitvah za preproste ne-probleme.
Nemčija mogoče? Nižje cene splošnih izdelkov, višje plače - o ne, tudi, ko upoštevajo naš DDV, so še vedno precej cenejši. Desnici v sloveniji očitno rešitve gradi na kompleksnih rešitvah za preproste ne-probleme.
Zgodovina sprememb…
Dejanska težava je "over the edge" pohlep Slovencev, in točno to je nekaj kar slovenska desnica podpira, odpovejte se vsem dobrobitim družbe (plačanih čez davke in razdeljenih glede na "premožensko stanje" - popreprosteno, da boste razumeli), da boste dobili več denarja, s katerim boste plačevali predrage izdelke, da bo slovenski "podjetnik" zaslužil več.
Zgodovina sprememb…
Mimogrede, samo še malo obrnjene perspektive, za ljudi, kot je Utk "diplomirani inženir računalništva" - dolga leta nazaj je bil moj direktor pameten o tem, kako mi ustvarja plačo.
Odvrnil sem mu, da ne znam prodajati svojega znanja na trgu, niti me to ne zanima, zato sem najel njega, da to počne namesto mene in prvi trenutek, ko se bo izkazal nekonkurenčen
ali nesposoben, ga bom odpustil. Umolknil je (kar mu štejem za bonus, dojel je, večina "podjetnikov" tega ni sposobna). Za nekaj tednov. Nikoli več ni potegnil na dan svoje
"podjetniške" superiornosti. Jaz pa sem ga sčasoma odpustil. In to sem naredil še velikokrat za tem, danes vem, da žal premalokrat.
Mogoče komu od prodesničarskih šalabajzerjev to odpre oči v nov svet, kjer jim ne bo treba sovražiti države (katere solastniki so), imigrantov, davkov in ostalih brezveznih izgovorov
nekonkurenčnih in nesposobnih prodajalcev njihovega dela. Če imate slabo plačo, je mogoče problem, da ste si izbrali prodajalca vašega dela, ki je tako nesposoben, da ga prodaja pod
ceno, kljub temu, da je "diplomirani inženir računalništva" zelo zaželjen ponudnik dela.
Ali pa vas preprosto nateguje in si odreže prevelik kos vašega dela. Kar ni nič nenavadnega, v IT branži večina "body leasing" podjetij dobi za eno vašo uro vsaj še enkrat več denarja
od naročnika. Da pa sploh ne omenjam, kakšni zaslužki so, ko deluješ na globalnem trgu z izdelkom, ki se prodaja.
Odvrnil sem mu, da ne znam prodajati svojega znanja na trgu, niti me to ne zanima, zato sem najel njega, da to počne namesto mene in prvi trenutek, ko se bo izkazal nekonkurenčen
ali nesposoben, ga bom odpustil. Umolknil je (kar mu štejem za bonus, dojel je, večina "podjetnikov" tega ni sposobna). Za nekaj tednov. Nikoli več ni potegnil na dan svoje
"podjetniške" superiornosti. Jaz pa sem ga sčasoma odpustil. In to sem naredil še velikokrat za tem, danes vem, da žal premalokrat.
Mogoče komu od prodesničarskih šalabajzerjev to odpre oči v nov svet, kjer jim ne bo treba sovražiti države (katere solastniki so), imigrantov, davkov in ostalih brezveznih izgovorov
nekonkurenčnih in nesposobnih prodajalcev njihovega dela. Če imate slabo plačo, je mogoče problem, da ste si izbrali prodajalca vašega dela, ki je tako nesposoben, da ga prodaja pod
ceno, kljub temu, da je "diplomirani inženir računalništva" zelo zaželjen ponudnik dela.
Ali pa vas preprosto nateguje in si odreže prevelik kos vašega dela. Kar ni nič nenavadnega, v IT branži večina "body leasing" podjetij dobi za eno vašo uro vsaj še enkrat več denarja
od naročnika. Da pa sploh ne omenjam, kakšni zaslužki so, ko deluješ na globalnem trgu z izdelkom, ki se prodaja.
Zgodovina sprememb…
Ganon ::
Že, pričakovano, serje.
Manj kot teden dni po izvolitvi na čelo druge najvplivnejše funkcije v državi, na slovenskem in evropskem političnem parketu odmevajo besede predsednika državnega zbora Zorana Stevanovića, ki je napovedal obisk Moskve in podporo referendumu o Natu.
nejclp ::
Jaz sem, kot levak, podpiral zakon, saj sem mislil, da je namen zakona vrtanje milijardne luknje v proračun. Potem sem ugotovil, da to sploh ni cilj, ampak je cilj:
...interventno znižati davčno obremenitev na področju dohodnine, prispevkov in DDV-ja za temeljne dobrine, zmanjšati administrativne obremenitve na področju malega podjetništva in sobodajalstva ter izboljšati dostopnost storitev v javnem zdravstvenem sistemu.
Tako da sem zdaj proti, saj je milijardna luknja v proračun zgolj nusefekt.
FireSnake ::
Ti si bil vseskozi proti. Kaj si že volil?
Niti za sekundo se ne pretvarjaj, da si kdaj bil za.
Levaki težko govorijo o luknjah v proračunu.
pernati je pobral več davkov a nas obenem bolj zadolžil in povečal proračunski primanjkljaj.
In pot, po kateri nas je vodil je bila katastrofa. So ugotovili, a prepozno.
Niti za sekundo se ne pretvarjaj, da si kdaj bil za.
Levaki težko govorijo o luknjah v proračunu.
pernati je pobral več davkov a nas obenem bolj zadolžil in povečal proračunski primanjkljaj.
In pot, po kateri nas je vodil je bila katastrofa. So ugotovili, a prepozno.
Poglej in se nasmej: vicmaher.si
Malidelničar ::
Mi je pa všeč, da se tu desnica pozicionira bolj jasno reformno, ker do sedaj so bili preveč ne-tič-ne-miš.
Nek čuden socialistični podton je bil na slo desnici.
SDS je takrat med korono preveč naredila fokus na upokojence - od katerih itak ni dobila glasov - pozabila pa na S.P.-jevce (ki presegajo samo male ponudnike turističnih storitev, ki jih je roko na srce, kvalitetno rešila med koronskimi zaprtji turizma z boni) in to je bilo usodno tudi na volitvah.
Malo gospodarstvo je bil pomembni blok, ki je izvolil takrat Goloba.
Seveda so ironično s tem sebi pljunili v skledo.
Nek čuden socialistični podton je bil na slo desnici.
SDS je takrat med korono preveč naredila fokus na upokojence - od katerih itak ni dobila glasov - pozabila pa na S.P.-jevce (ki presegajo samo male ponudnike turističnih storitev, ki jih je roko na srce, kvalitetno rešila med koronskimi zaprtji turizma z boni) in to je bilo usodno tudi na volitvah.
Malo gospodarstvo je bil pomembni blok, ki je izvolil takrat Goloba.
Seveda so ironično s tem sebi pljunili v skledo.
Don't invest like a Joe. Invest like a Simon.