» »

15. vlada Republike Slovenije - Desna koalicija

15. vlada Republike Slovenije - Desna koalicija

Temo vidijo: vsi
««
5 / 18
»»

nejclp ::

FireSnake je izjavil:

nejclp je izjavil:

in je nižja od premije, ki bi jo danes plačevali privat zavarovalnicam

Čemu pa lažeš?
- premije dopolnilnega zavarovanja pred ukinitvijo so bile približno 35–45 EUR mesečno.
- novi prispevek je bil določen na okoli 35 EUR

Pazi, da ne izgubiš živcev, da ne boš spet prosjačil, da te spustijo sem. kakšno laž sem pa napisal, genijalček? Če upoštevaš trend, bi bilo danes tistih 45 evrov (torej napovedanih aprila 2023, pa ga je vlada znižala na 35) okoli 55 -60 evrov. Moj stavek, "je nižja od premije, ki bi jo danes plačevali privat zavarovalnicam" v celoti drži.

harmonkar9 ::

nejclp je izjavil:

Utk je izjavil:

A če rečemo da je 50% in več davkov pri plači res preveč in da bi lahko shajali tudi s samo 40, je to eksperiment z vitko državo?

Smo čist poblazneli?

Ne, 45–50 % je Kuba, jasno.

Levaki po svetu so že marsikje dvignili davke na raven Kube, oz. še malo čez, rezultati so jasno vidni, propad na propad.

A se ti je Firesnake sploh kaj zahvalil, da si urgiral pri moderatorjih?

nejc_nejc ::

Volitve za predsednika DZ:

Berem veliko člankov na temo, razočaranje, bes, začudenja.....

Podajam,
Poslovno / motivacijsko verzijo vica

Človek se pritožuje:
Zakaj meni nikoli nič ne uspe? Zakaj nimam sreče?
Nekdo mu odgovori:
Si že kdaj kupil srečko?
On: Ne.
Odgovor:
No, vidiš... tudi sreča rabi nek minimalen input.

Podobnost z bližnjo preteklostjo je zgolj naključna.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: nejc_nejc ()

TheTrick ::

A je možno, da je Janez spustil petardo Stevotu in na koncu noben ne bo delal vlade ampak bodo predčasne. S tem bi potopil Resnico s šah mat potezo. No če je to naredil potem mu bom rekel nice move, čeprav SDSa ne maram lol.

nejclp je izjavil:

A se ti je Firesnake sploh kaj zahvalil, da si urgiral pri moderatorjih?

Ne še, ampak ni treba, meni je prisotnost njegovih domoljubnih agromentov in njegove uglajene retorike sama po sebi dovolj velika nagrada, zato sem se potegnil zanj. Malo se mi je tudi zasmilil, ker mu levaki podtikajo serijsko stiskanje gumba za izbris in druge poskuse cenzure, ko mu naj ne bi bili všeč odgovori na vprašanja, ki jih je sam zastavil.

FireSnake ::

nejclp je izjavil:

Moj stavek, "je nižja od premije, ki bi jo danes plačevali privat zavarovalnicam" v celoti drži.

Čemu čustveni izlivi in žalitve? Sem ti lepo razložil.
Če vztrajaš pri laži je meni vseeno. Samo v tem primeru nehaj z napadi.
Hvala.

harmonkar9 je izjavil:

zato sem se potegnil zanj.

Prihodnjič mi naredi uslugo in se ne "poteguj" zame.
Poglej in se nasmej: vicmaher.si

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: FireSnake ()

FireSnake je izjavil:

nejclp je izjavil:

Moj stavek, "je nižja od premije, ki bi jo danes plačevali privat zavarovalnicam" v celoti drži.

Čemu čustveni izlivi in žalitve? Sem ti lepo razložil.
Če vztrajaš pri laži je meni vseeno. Samo v tem primeru nehaj z napadi.
Hvala.

Kakšni čustveni izlivi in žalitve? Kaj te je pa užalilo? Madonca si občutljiv. Torej trdiš, da bi bila danes premija, ki bi jo plačevali privat zavarovalnicam nižja od prispevka, ki ga plačujemo? Po kakšni logiki?

FireSnake je izjavil:

harmonkar9 je izjavil:

Raje pazi, da ne bo "prihodnjič". Dokaj nagle jeze si.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: nejclp ()

Utk ::

Kričite "tax the rich", obdavčujete kot bogate prasce pa že tiste z 2k bruto plače.

Kater davek bogatim je Golob učinkovito uvedel ali dvignil?

Musashi ::

Ti si za slovenske razmere bogat če imaš stanovanje za oddajo.

feryz ::

Meni so se davki in neto že poravnali.
Približno vem, zakaj si jaz svoj neto zaslužim, niti sanja pa se mi ne, s čim si država zasluži svoj del, ravno tolikšen kot moj.

Utk je izjavil:

Kričite "tax the rich", obdavčujete kot bogate prasce pa že tiste z 2k bruto plače.

jaz nimam nič z obdavčitvami, plus saj te z dva jurja plus dodatki, so tam nekje pri 33% , nekak primerljivo z ostalimi državami. plus Nobenega, je rekel, da še bo ampak zgleda ne bo, bo desna vlada, samo ne bo, oni bojo davke nižali, pa lezbam nič dali in kulturcem, malarjem in takemu in se bo zglihalo.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: nejclp ()

jan_g ::

Utk je izjavil:

Bogatih ne Golob ne kdo drug ni sposoben obdavčiti iz že znanih razlogov (odjava rezidenstva, firme z naslovom na Cipru in tako dalje). Tako da od vseh tistih silnih milijonov Slovenski FURS ne bo videl niti centa. Sam sem sicer mnenja, da bi morali za bogate davke znižati. Recimo na 10%. Kajti bolje je pobrati 10% od milijona kot pa 50% od nule.

DeeJay ::

jan_g je izjavil:

Utk je izjavil:

Bogatih ne Golob ne kdo drug ni sposoben obdavčiti iz že znanih razlogov (odjava rezidenstva, firme z naslovom na Cipru in tako dalje). Tako da od vseh tistih silnih milijonov Slovenski FURS ne bo videl niti centa. Sam sem sicer mnenja, da bi morali za bogate davke znižati. Recimo na 10%. Kajti bolje je pobrati 10% od milijona kot pa 50% od nule.

10% za bogate in 50% za une z minimalcem, k itak ne morjo pobegnt, pa bo.
Don't f with me.

nejclp je izjavil:

Utk je izjavil:

jaz nimam nič z obdavčitvami, plus saj te z dva jurja plus dodatki, so tam nekje pri 33% , nekak primerljivo z ostalimi državami. plus Nobenega, je rekel, da še bo ampak zgleda ne bo, bo desna vlada, samo ne bo, oni bojo davke nižali, pa lezbam nič dali in kulturcem, malarjem in takemu in se bo zglihalo.

Pri 2000 bruto in 200 malic, prevoza, je skupni strošek delodajalca 2500, ven se dobi 1500. 1000 evrov od 2500 ni 33%, ampak 40.

jan_g je izjavil:

Utk je izjavil:

Jasno, pa tudi če jih bi in ne bi pobegnili, bi bil izplen tako majhen da ne bi imel nobenga vpliva na nič.

Musashi je izjavil:

Ti si za slovenske razmere bogat če imaš stanovanje za oddajo.

Ko pridem jaz pred vrtec s svojim leaf 1 sure as hell ne zgleda tako. Tudi moja toyota ne bi bila niti v povprečju. No ja, je pa res da imajo tudi moji najemniki bmwje in audije.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Utk ()

jan_g ::

DeeJay je izjavil:

jan_g je izjavil:

Utk je izjavil:

10% za bogate in 50% za une z minimalcem, k itak ne morjo pobegnt, pa bo.

Tako je. Lahko bi imeli posebno shemo obdavčenja za "bogataše". Če pristopiš k tej shemi, imaš namesto dohodninske lestvice (in prispevkov) nek osnovni letni pavšal + 10%. Ta pavšal bi lahko bil ranga 50k. Če torej letno zaslužiš pol milijona, plačaš 50k + 50k = 100k davščin. V deseetih letih bi en tak milijonar vplačal reci in piši milijon evrov v javne blagajne (FURS, ZPIZ, ...).

Utk je izjavil:

nejclp je izjavil:

Utk je izjavil:

Pri 2000 bruto in 200 malic, prevoza, je skupni strošek delodajalca 2500, ven se dobi 1500. 1000 evrov od 2500 ni 33%, ampak 40.

sem razumu, da besedna zveza "obdavčujete kot bogate prasce pa že tiste z 2k bruto plače" pomeni, da govoriš o obdavčitvi tistega s tolk plače, ne o strošku delodajalca, zgleda semantično neskladje.

FUCK OFF ::

mtosev je izjavil:

A se že nakazuje kdo bo predsednik vlade?

Kaj pa ti misliš? Kdo bo?

Pajo patak in miki miška
Don't f with me.

nejclp je izjavil:

Utk je izjavil:

nejclp je izjavil:

Utk je izjavil:

sem razumu, da besedna zveza "obdavčujete kot bogate prasce pa že tiste z 2k bruto plače" pomeni, da govoriš o obdavčitvi tistega s tolk plače, ne o strošku delodajalca, zgleda semantično neskladje.

Ja ker tisto pa ni bruto plača od katere se plačuje davek. Za 1500 neto, kar še povprečje ni, se plača 1000 evrov davka. Kakorkoli obračaš. Še to pod pogojem da ima 200 evrov za prevoz in malico, kar sploh ni ziher.

prispevek =/= davek
Don't f with me.

driftwood ::

mislite, da bo prišlo do predčasnih volitev?

DeeJay je izjavil:

prispevek =/= davek

Govno =/= drek

Utk je izjavil:

DeeJay je izjavil:

prispevek =/= davek

Govno =/= drek

Hja lej, če ti ni všeč da imamo v ustavi zapisano, da smo socialna država, pol lepo spakiraj kovčke in pejt v Izrael al pa Ameriko. Pomojem boš imel krasno življenje tam.
Davki grejo državi, prispevki grejo za socialne transferje in zavarovanja

prispevki =/= davki
govno = drek
Don't f with me.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: DeeJay ()

Utk je izjavil:

nejclp je izjavil:

Utk je izjavil:

nejclp je izjavil:

Utk je izjavil:

Ja ker tisto pa ni bruto plača od katere se plačuje davek. Za 1500 neto, kar še povprečje ni, se plača 1000 evrov davka. Kakorkoli obračaš. Še to pod pogojem da ima 200 evrov za prevoz in malico, kar sploh ni ziher.

Ja, 1000 evrov je celotna obremenitev dela, ne pa davek, ki ga plača tisti z 2jurja plače. Prevoz in malica pa itak nista obdavčena.

200 evrov za prevoz in malico sem vštel v 1500 neto. Če to izločimo imamo razmerje 1300 proti 2300, kar je samo še slabše.

DeeJay je izjavil:

Utk je izjavil:

DeeJay je izjavil:

prispevek =/= davek

Govno =/= drek

Hja lej, če ti ni všeč da imamo v ustavi zapisano, da smo socialna država, pol lepo spakiraj kovčke in pejt v Izrael al pa Ameriko. Pomojem boš imel krasno življenje tam.

prispevki =/= davki
govno = drek

A če bi imeli samo 45% max obdavčitve pri plači pa ne bi bli več socialna država?
Zakaj točno ne? Ker Zoki več ne bi mogel dobivat 10%, Alenka kasirat provizij pri 100 mio železniških postaj, ali ker ne bi odpirali centra za sodobni ples s 40 zaposlenimi?

Prispevki v % so zame davek. Pravi prispevek bi bil v fiksnem znesku, ali pa če bi plačeval sorazmerno več, da bi tudi sorazmerno več dobival iz tega. Pa to še za penzion ni res, kaj šele za kaj drugega. In tudi stvari za katere imamo prispevke ne bi prispeval nič proračun. Tako da zame so to vse davki.

Zgodovina sprememb…

Utk je izjavil:

200 evrov za prevoz in malico sem vštel v 1500 neto. Če to izločimo imamo razmerje 1300 proti 2300, kar je samo še slabše.

Skratka, govoril si o tem, koliko pobere država oz sistem, ne pa koliko davka plača nekdo, ki zasluži 2 jurja bruto.

nejclp je izjavil:

Utk je izjavil:

Skratka, govoril si o tem, koliko pobere država oz sistem, ne pa koliko davka plača nekdo, ki zasluži 2 jurja bruto.

V čem je faking razlika?

Utk je izjavil:

DeeJay je izjavil:

Utk je izjavil:

DeeJay je izjavil:

prispevek =/= davek

Govno =/= drek

prispevki =/= davki
govno = drek

A če bi imeli samo 45% max obdavčitve pri plači pa ne bi bli več socialna država?
Zakaj točno ne? Ker Zoki več ne bi mogel dobivat 10%, Alenka kasirat provizij pri 100 mio železniških postaj, ali ker ne bi odpirali centra za sodobni ples s 40 zaposlenimi?

Prispevki v % so zame davek. Pravi prispevek bi bil v fiksnem znesku, ali pa če bi plačeval sorazmerno več, da bi tudi sorazmerno več dobival iz tega. Pa to še za penzion ni res, kaj šele za kaj drugega. In tudi stvari za katere imamo prispevke ne bi prispeval nič proračun. Tako da zame so to vse davki.

Vse kar si napisal, nima nobene povezave z mojo trditvijo. Nikjer nisem omenjal višino prispevkov ali davkov.
Prispevki se pa v socialni državi seveda odmerjajo v %. Tud kazni bi se morale, tako kot na Švedskem.
Don't f with me.

Utk je izjavil:

nejclp je izjavil:

Utk je izjavil:

V čem je faking razlika?

Ni je samo spreneveda se, mora vedno imeti prav pa čeprav puši v vsaki debati.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: FUCK OFF ()

Prispevki se pa v socialni državi seveda odmerjajo v %

Zato tudi prispevki spadajo pod davke. Ne glede kako fensi naziv jim daš da ne bi izpadli davki.

Utk je izjavil:

Prispevki se pa v socialni državi seveda odmerjajo v %

Zato tudi prispevki spadajo pod davke. Ne glede kako fensi naziv jim daš da ne bi izpadli davki.

Nope, ker gre ta denar za socialno državo in to je čist drug namen, kot ostali davki.
Ker smo solidarna država, tako to gre, vem pa da bi ti raje imel egoistični kapitalizem, ki skrbiš samo zase in te boli za vse ostale.
Večina v Sloveniji si želi socialne in solidarne države, tko da če ti to pač ni všeč pejt v AMeriko, kjer imajo sistem, ki ga želiš sam. Noben te ne sili, da živiš tuki. Dokler se pa ustava ne spremeni, boš pa vedno plačeval socialne transferje glede na zaslužek.
Don't f with me.

Zgodovina sprememb…

Še enkrat vprašam, pri 40% od plače in brez 100 mio železniških postaj ne bi bli več socialna država?

Btw, zdaj si res dokazal kako strpni ste levaki do drugače mislečih in kako ti je res program NSi drugače najbližje.
Lažeš kot Golob.

Zgodovina sprememb…

FireSnake je izjavil:

harmonkar9 je izjavil:

To se nikoli ne bo spremenilo, pravi domoljubi smo proti cenzuri, se borimo za sočloveka, pa še nujno te rabimo na forumu za uspešno borbo proti levakom.

Utk je izjavil:

nejclp je izjavil:

Utk je izjavil:

V čem je faking razlika?

Ne bit živčen. Ja v tem, koliko plača državi prejemnik plače (prispevki + dohodnina) in koliko delodajalec (prispevki, malica, prevoz...), kolikšna je celotna obremenitev dela. Ker ti si rekel, Kričite "tax the rich", obdavčujete kot bogate prasce pa že tiste z 2k bruto plače. Saj sem rekel, da gre za semantična neskladja.

Plus, si potem še razpredal, da bi bogate prasce pravzaprav pa minimalno obdavčil.

40% je minimalno?

Utk je izjavil:

Še enkrat vprašam, pri 40% od plače in brez 100 mio železniških postaj ne bi bli več socialna država?

Btw, zdaj si res dokazal kako strpni ste levaki do drugače mislečih in kako ti je res program NSi drugače najbližje.
Lažeš kot Golob.

Razlagam ti samo kakšno ustavo imamo. Socialna država bomo dokler piše to notr. Neglede na vlado, bo treba sledit tej ustavi, razen če jo spremenijo. Misliš, da če bi SDS želel ukinit socialne transferje, da bi to šlo skozi? Nemogoče, ker ne bo šlo čez ustavno sodišče.
Kokr sm pa že prej rekel, nikjer nisem omenjal ali argumentiral višine prispevkov.
Don't f with me.

Zgodovina sprememb…

Utk je izjavil:

40% je minimalno?

Se opravičujem, sem bil nepozoren, zamenjal sem te s tem:

jan_g je izjavil:

DeeJay je izjavil:

Utk je izjavil:

Lažeš kot Golob.

Razlagam ti samo kakšno ustavo imamo. Socialna država bomo dokler piše to notr. Neglede na vlado, bo treba sledit tej ustavi, razen če jo spremenijo. Misliš, da če bi SDS želel ukinit socialne transferje, da bi to šlo skozi? Nemogoče, ker ne bo šlo čez ustavno sodišče.

Dobro, pa kaj si rahlo retardiran? Kdo govori o ukinitvi vseh davkov in prispevkov, če bi radi samo neko "normalno" mejo, recimo 40%?

Imaš ti slučajno celo (normiran) sp? Ker vidim da si zelo kvalificiran za to da navijaš za te visoke davke, tako da dvomim da jih sam pa plačuješ.

Utk je izjavil:

DeeJay je izjavil:

Utk je izjavil:

Lažeš kot Golob.

Dobro, pa kaj si rahlo retardiran? Kdo govori o ukinitvi vseh davkov in prispevkov, če bi radi samo neko "normalno" mejo, recimo 40%?

Imaš ti slučajno celo (normiran) sp? Ker vidim da si zelo kvalificiran za to da navijaš za te visoke davke, tako da dvomim da jih sam pa plačuješ.

Ne vem kje vidiš iz mojih prispevkov, da navijam za karkoli. Mal zadihej pa preberi še enkrat, mogoče boš spoznal, kaj ti sploh hočem povedat.
Don't f with me.

Mi je vse jasno. Plačuješ 4%, mi pa moramo več kot 40, drugače bo konec socialne države in propad ustave. Razumemo.

Utk je izjavil:

če bi radi samo neko "normalno" mejo, recimo 40%?

Pa saj to ni problem, zakaj to ponavljaš, vse živo se lahko obdavči in plače razbremeni. Konec koncev ma to Levica v programu, kolikor vem.

Utk je izjavil:

Mi je vse jasno. Plačuješ 4%, mi pa moramo več kot 40, drugače bo konec socialne države in propad ustave. Razumemo.

Konec socialne države bo samo, ko bo spremenjena ustava.
Nikjer nisem omenjal višine prispevkov ali davkov.
Ne vem zakaj je to težko razumet? Ne se obnašat kot pubertetna najstnica, ker s tem res ne prispevaš k konstruktivni debati.
Don't f with me.

Zgodovina sprememb…

TheTrick ::

Utk je izjavil:

Me zanima kako si prišel do te matematike? A ti slučajno na eni strani šteješ vse prispevke nekje pa samo davek na dohodke? Kako si zračunal teh 40%?

Z Levico bo konec čez 4 leta ne bodo prišli v parlament, że zdaj so komaj. Komu mar kaj imajo oni v programu? So imeli 4 leta časa, naredili nič.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: FUCK OFF ()

nejclp je izjavil:

Utk je izjavil:

če bi radi samo neko "normalno" mejo, recimo 40%?

Pa saj to ni problem, zakaj to ponavljaš, vse živo se lahko obdavči in plače razbremeni. Konec koncev ma to Levica v programu, kolikor vem.

Od programa Levice smo dobili 2% dodatnega davka, 50 evrov prispevka in zvišanje dohodninskih razredov za manj kot je bila inflacija.

Hvala, je bilo dovolj.

Če bi blo kej normalnega v Sloveniji, bi resnica in levica obe mogle ostat zuni.
Don't f with me.

TheTrick je izjavil:

Utk je izjavil:

Me zanima kako si prišel do te matematike? A ti slučajno na eni strani šteješ vse prispevke nekje pa samo davek na dohodke? Kako si zračunal teh 40%?

40% so samo moje mokre sanje da bi moral bit nek maksimum prispevkov in davkov pri plači. Pa pravijo da je to protiustavno in da drug dan vsi reveži pomrejo od lakote.

FUCK OFF je izjavil:

Z Levico bo konec čez 4 leta ne bodo prišli v parlament, że zdaj so komaj. Komu mar kaj imajo oni v programu? So imeli 4 leta časa, naredili nic.

A ti je dolgcajt?

Utk je izjavil:

TheTrick je izjavil:

Utk je izjavil:

40% so samo moje mokre sanje da bi moral bit nek maksimum prispevkov in davkov pri plači. Pa pravijo da je to protiustavno in da drug dan vsi reveži pomrejo od lakote.

Tvoje mnenje je o višini prispevkov, moje mnenje je pa, da dokler smo socialna država bodo moral bit prispevki.
Višino prispevkov in za kaj gre denar pa določa vlada, ker v ustavi seveda nimamo napisan kolk se more dajat za to.
Je pa res, da leve vlade večajo prispevke, desne pa določene manjšajo, vendar pa še vedno obe strani ohranjata določene prispevke v % glede na prihodke.
Don't f with me.
««
5 / 18
»»