Forum » Loža » 15. vlada Republike Slovenije - Desna koalicija
15. vlada Republike Slovenije - Desna koalicija
Temo vidijo: vsi
StarMafijec ::
Utk ::
Slovenski levaki mislijo da bojo priseljenci volili levo. To je lahko res v kakih US of A, v Sloveniji, kjer takih levičarjev ni na svetu kot so Slovenci, si pa s priseljenci lahko to levo povprečje samo znižaš, ne moreš ga zvišat. Še če bi vozili avtobuse iz Venezuele ali Severne Koreje bi slej ko prej se premaknili bolj v desno.
Normalno, to kar volijo nekateri Jankovića in tega, ki ga Janković podpre, nima nobene veze z levimi ali desnimi, oni pač volijo to kar jim gazda naroči. Slej ko prej pa dobijo svojo pamet. Noben glup bosanc ni dolgo tako glup, da bi volil za nekoga, ki mu bo vzel več pri plači.
Normalno, to kar volijo nekateri Jankovića in tega, ki ga Janković podpre, nima nobene veze z levimi ali desnimi, oni pač volijo to kar jim gazda naroči. Slej ko prej pa dobijo svojo pamet. Noben glup bosanc ni dolgo tako glup, da bi volil za nekoga, ki mu bo vzel več pri plači.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Utk ()
FireSnake ::
kloaka, no, no: urška klakočar zupančič o stevanoviću: To je politična prostitucija
A ni rekla, da se bo poslovila?
Čeprav to ni res, ampak smo jo državljani zalučali na politično smetišče. Velika razlika.
Čeprav to ni res, ampak smo jo državljani zalučali na politično smetišče. Velika razlika.
Poglej in se nasmej: vicmaher.si
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: FireSnake ()
harmonkar9 ::
Slovenski levaki mislijo da bojo priseljenci volili levo. To je lahko res v kakih US of A, v Sloveniji, kjer takih levičarjev ni na svetu kot so Slovenci, si pa s priseljenci lahko to levo povprečje samo znižaš, ne moreš ga zvišat. Še če bi vozili avtobuse iz Venezuele ali Severne Koreje bi slej ko prej se premaknili bolj v desno.
+1, Slovenci so najbolj glup narod na svetu, domoljubi to vemo, levaki pa še niso ugotovili, zato uvažajo migrante. Mi domoljubi pa migrante bremzamo, čeprav nam politično koristijo. Smo pač intelegentni, za razliko od levakov.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: harmonkar9 ()
Noben glup bosanc ni dolgo tako glup, da bi volil za nekoga, ki mu bo vzel več pri plači.
Se strinjam. Bo mogoče migriral v tako državo, kjer mu bodo vzeli več pri plači. Ko bo tam postal uspešen domoljubni podjetnik, pa za to ne bo volil, ker dokazano ne deluje.

endelin ::
Golob ne bo šel nikamor.
Četudi ima samo cca 40 poslancev.
Bo koruptivna kamarila že kaj skombinirala. Denarja imajo polno.

Da vidimo kako se ta post postara :p
Četudi ima samo cca 40 poslancev.
Bo koruptivna kamarila že kaj skombinirala. Denarja imajo polno.
Da vidimo kako se ta post postara :p
Zgodovina sprememb…
- spremenil: endelin ()
BuDi79 ::
kloaka... smo jo državljani zalučali na politično smetišče. Velika razlika.Pri prejšnjih volitvah smo "poslovili" skozi vrata tudi Šarca pa Bratuškovo... pa sta prišla skozi okna nazaj.
Levakarski volivci so kar ignorirali našo demokratično domoljubno odločitev iz leta 2022, da nočemo teh dveh. 2024 so žičkarja izvolili za evroposlanca, letos pa šiviljo za poslanko DZ. Levaki pač ne spoštujejo demokracije.
Malidelničar ::
A bodo uspeli razbiti Logarjeve Demokrate?
Kako se lahko Logar temu sploh upre?
Saj gre tudi za njegovo politično kariero in prihodnost?
Po mojem ali sebe predlaga za tehničnega oz. podpre alternativnega mandatarja (ki ni Janša - npr Romano Tomc), ali izsili enega drugega tehničnega mandatarja (omenjalo se je dr. Mojmirja Mraka)?
Ali pa nove predčasne, ampak to je verjetno rizik za Logarja, vprašanje kaj bi se na novih predčasnih zgodilo z Demokrati?
Kako se lahko Logar temu sploh upre?
Saj gre tudi za njegovo politično kariero in prihodnost?
Po mojem ali sebe predlaga za tehničnega oz. podpre alternativnega mandatarja (ki ni Janša - npr Romano Tomc), ali izsili enega drugega tehničnega mandatarja (omenjalo se je dr. Mojmirja Mraka)?
Ali pa nove predčasne, ampak to je verjetno rizik za Logarja, vprašanje kaj bi se na novih predčasnih zgodilo z Demokrati?
Don't invest like a Joe. Invest like a Simon.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Malidelničar ()
nejclp ::
kloaka, no, no: urška klakočar zupančič o stevanoviću: To je politična prostitucija
hm, a niste, po tej logiki, tudi Logarja zalučali na politično smetišče? jaz desnjakarske logike nikoli ne bom razumel.
primoz4p ::
Ja, sem, ker mi je res bad. Saj bom pustila to temo, je vse skupaj prevec zalostno
Žalostno je res, ampak zakaj zapustitev teme (in zamera) ter obup?
Saj še ni konec. Pa tudi potem se cikel ponovi.
Ali nisi spraševala, če bi volivci demokratov Logarju zamerili, če bi šel v koalicijo Goloba?
Ali nisi takrat tudi napisala nekaj v smislu, da je Levica odrasla, ker sprejema nujne kompromise, Kordiš pa ne in zato ni bil izvoljen?
Za mene je Kordiš odrasla oseba, s katero se ne strinjam v vsem, nekje bi zagotovo našla kompromis, nekje pa niti pod razno. To pa je lahko tudi dovolj za sodelovanje.
Pa je dr Golob sposoben sprejemati kompromise, postaviti svoje prioritete, meje, spoštovati tudi stališča drugih, vse skupaj zapisati v pogodbo in se jo držati? Če na to vprašanje morebitne koalicijske partnerice negativno odgovorijo, je zanj zgodba prej ali slej povsem zaključena.
p1nky ::
Samo se to objavim v tej temi, da ne bo narobe razumljeno...ni zamera do vas, da zato ne bi pisala sem.
Res sem tako zalostna, ker sem prepricana, da bo to zelo slabo za slovenijo.
Dejmo bit praktični, to je vprašanje za mtoseva, ki ga je volil in je rekel, da bi ga spet. Mtosev, bi zameril Logarju, če bi šel v koalicijo z Golobom in ne z Janšo?
Ali nisi spraševala, če bi volivci demokratov Logarju zamerili, če bi šel v koalicijo Goloba?
.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: nejclp ()
hm, a niste, po tej logiki, tudi Logarja zalučali na politično smetišče? jaz desnjakarske logike nikoli ne bom razumel.
Kako ne razumeš?
Poslovila se je, pa jo je še vedno polno povsod.
Glede logarja: hja, potem smo ga že. Kje je težava?
fur80 ::
O kakšnih predčasnih volitvah sanjate? :D Človek, ki sedi tam in je dobil glas ljudi, ne odgovarja nikomur. To je to, kaj lahko v Sloveniji kot funkcionar oz. nesposoben gospodarstvenik dosežeš. Več dobiti za manj dela ne moreš!
Kdo od teh 90-ih tam v parlametnu je sposoben ustanoviti firmo, ki bi brez poslovanja z državo, recimo na svetovnem trgu zaslužila pa recimo 400 000EUR čistega dobička.
Izvoljenim predstavnikom ljudstva pripada več pravic in ugodnosti, med katerimi je najpomembnejša plača. V novem sklicu bo tudi za poslance začela veljati plačna reforma. Razvrščeni so od 56. do 63. plačnega razreda.
Ob nastopu mandata bo njihova osnovna plača znašala od 4655 do 5994 evrov bruto. Od 1. junija letos z novo tranšo reforme se bo plača zvišala na 4926 do 6285 evrov bruto, od 1. januarja leta 2028 pa bo znašala od 6372 do 7837 evrov bruto.
Dodatki in ugodnosti: Poslanci so upravičeni do funkcionalnih dodatkov, ki vključujejo:
Regres za prehrano med delom.
Povračilo stroškov prevoza na delo in z dela.
Dnevnice za službena potovanja.
Posebno nadomestilo za ločeno življenje, če poslanec stalno prebiva v kraju, ki je precej oddaljen od Ljubljane.
Regres in dopust: Poslanci imajo pravico do 40 dni letnega dopusta ter regresa za letni dopust v skladu z veljavno zakonodajo v javnem sektorju.
Kdo od teh 90-ih tam v parlametnu je sposoben ustanoviti firmo, ki bi brez poslovanja z državo, recimo na svetovnem trgu zaslužila pa recimo 400 000EUR čistega dobička.
Izvoljenim predstavnikom ljudstva pripada več pravic in ugodnosti, med katerimi je najpomembnejša plača. V novem sklicu bo tudi za poslance začela veljati plačna reforma. Razvrščeni so od 56. do 63. plačnega razreda.
Ob nastopu mandata bo njihova osnovna plača znašala od 4655 do 5994 evrov bruto. Od 1. junija letos z novo tranšo reforme se bo plača zvišala na 4926 do 6285 evrov bruto, od 1. januarja leta 2028 pa bo znašala od 6372 do 7837 evrov bruto.
Dodatki in ugodnosti: Poslanci so upravičeni do funkcionalnih dodatkov, ki vključujejo:
Regres za prehrano med delom.
Povračilo stroškov prevoza na delo in z dela.
Dnevnice za službena potovanja.
Posebno nadomestilo za ločeno življenje, če poslanec stalno prebiva v kraju, ki je precej oddaljen od Ljubljane.
Regres in dopust: Poslanci imajo pravico do 40 dni letnega dopusta ter regresa za letni dopust v skladu z veljavno zakonodajo v javnem sektorju.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: fur80 ()
Malidelničar ::
fur80: zanimivo, Finance so objavile članek o podjetnikih v trenutnem sklicu DZ: 

Podjetni poslanci: kdo uspešno vodi posle in kdo je že bil v stečaju
Med novinci v državnem zboru najdemo tako resne podjetnike kot tudi take, ki jim, vsaj po evidencah sodeč, v poslu ne gre najbolje.
https://www.finance.si/podjetni-poslanc....
Med novinci v državnem zboru najdemo tako resne podjetnike kot tudi take, ki jim, vsaj po evidencah sodeč, v poslu ne gre najbolje.
Don't invest like a Joe. Invest like a Simon.
Samo se to objavim v tej temi, da ne bo narobe razumljeno...ni zamera do vas, da zato ne bi pisala sem.
Razumemo.
In vsi bomo veseli, če na koncu ne boš imela prav (ker bomo vsi na boljšem).
Samo, mi pa ni jasno čemu nisi bila žalostna, ko je pernati slabo delal za Slovenijo. To je pa zame misterij.
Če lahko, bi pa dal nasvet: žalosten biti zaradi politike se ne splača. Ker bo človek zaradi politike vesel malo kdaj (ali pa sploh nikoli).
Zgodovina sprememb…
fur80 ::
Malidelničar je izjavil:
fur80: zanimivo, Finance so objavile članek o podjetnikih v trenutnem sklicu DZ:
Mogoče 2, 3,... ok, da ne bom delal krivice vsem! :D
Kaj ima ena učiteljica slovenščine iz osnovne šole, ki je dobila poslansko mesto možnost, da bo preoblikovala finančno stanje Slovenije. Naj mi eden pove, kako bo nas ona popeljala v blaginjo. Verjetno sploh ne ve kaj je npr. DDV in kako se računa. Kaj bo kritična, kaj bo nadzorovala, kaj bo gledela? :D
6000€ na račun in vse ugodnosti in to je to. tisti gumbek bo pa že pritisnila!
Kako ne razumeš?
Poslovila se je, pa jo je še vedno polno povsod.
Glede logarja: hja, potem smo ga že. Kje je težava?
No, po moji logiki lahko daje intervjuje, bi rekel. Enostavno ne razumem, zakaj ne.
Zato.
In predvsem zato, ker je toksična. Šla si? Hvala lepa za rože! Nihče te ne bo pogrešal.
Takim, ki ne gre najbolje, so najbolj nevarni.
Ker bolje je fojtrati sito vrano kot lačno.
In predvsem zato, ker je toksična. Šla si? Hvala lepa za rože! Nihče te ne bo pogrešal.
Malidelničar je izjavil:
Takim, ki ne gre najbolje, so najbolj nevarni.
Ker bolje je fojtrati sito vrano kot lačno.
Zgodovina sprememb…
Kaj ima ena učiteljica slovenščine iz osnovne šole, ki je dobila poslansko mesto možnost, da bo preoblikovala finančno stanje Slovenije. Naj mi eden pove, kako bo nas ona popeljala v blaginjo. Verjetno sploh ne ve kaj je npr. DDV in kako se računa. Kaj bo kritična, kaj bo nadzorovala, kaj bo gledela? :D
Jah, ne vem, zakaj ne bi razumela. kle eni navijajo, da bi bil predsednik vlade nekdo s teološkim faksom
predsedniku DZ pa pripada 67. razred z 8.821,04 evra osnovne bruto plače.
Ne vem kdo bo PV, bi pa stavil nek denar, da mi ta stavek garantira znižanje obdavčitve višjih plač...
Potem me niti ne briga kdo bo PV.
Zgodovina sprememb…
Zato.
Tudi intervjujev ne sme dajat, ali kako? tvoja razlaga se mi ne zdi logična. bi si drznil reči, da čutim neko čustveno komponento s tvoje strani.
Zgodovina sprememb…
Ne vem kdo bo PV, bi pa stavil nek denar, da mi ta stavek garantira znižanje obdavčitve višjih plač...
skušam se vživeti v desnjaka, predvidevam, da bi, po desnjakarski logiki, morali vsi izvoljeni iz Levice odstopiti, ker pri taki plači ne morejo biti pravi levičarji?
Zgodovina sprememb…
krepelce ::
skušam se vživeti v desnjaka
Ne moreš se, za to rabiš prav poseben model možganov, ki ravno prav ne deluje in je deden.
Ker, da na pol socialen problem glasuješ za desnico, ki podpira kapital, ali pa kot mlad glasuješ za skrajno desne konzervativce,
da greš sploh na kakršenkoli način volit Stevanoviča, ti mora nekaj v glavi manjkat.
In mladi bi radi preko desnice poceni stanovanja dobili, saj niso resni...
Največja fora pa je, da bodo z desno vlado, ravno mladi najbolj najebali, ki so jo izvolili. Bravo mularija, sedi, šut.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: krepelce ()
skušam se vživeti v desnjaka, predvidevam, da bi, po desnjakarski logiki, morali vsi izvoljeni iz Levice odstopiti, ker pri taki plači ne morejo biti pravi levičarji?
Ne vem iz kje si to potegnil niti me ne zanima.
Samo vem da Stevo, če bo imel kaj besede pri tem in zgleda da bo, ne bo plačeval 55% davkov na svojo plačo. Če so poslanci Levice tako neumni, da so za take davke, on že ni. Ne glede kako glup je.
Ne vem iz kje si to potegnil niti me ne zanima.
Samo vem da Stevo, če bo imel kaj besede pri tem in zgleda da bo, ne bo plačeval 55% davkov na svojo plačo. Če so poslanci Levice tako neumni, da so za take davke, on že ni. Ne glede kako glup je.
jaz sem tudi neumen in sem za take davke oz. prispevke in za to, da se vzpostavi sistem, ampak ne za to, ker bi me skrbelo za ostarele, ki rabijo dodatno oskrbo, ampak iz čistega egoizma, ker sem vsako sekundo bolj star.
LOL. To da ste levičarji za višje davke, ki jih naj plačujejo drugi, da boste vi pobirali socialo, res ni neka novica. To nam je vsem jasno da je to cel point levičarstva.
LOL. To da ste levičarji za višje davke, ki jih naj plačujejo drugi, da boste vi pobirali socialo, res ni neka novica. To nam je vsem jasno da je to cel point levičarstva.
Hja, glede glasove zaposlenih v tujini, bi prej rekel, da levaki delamo, desnjaki pa čepite doma in vlečete socialko.

FUCK OFF ::
Jaz rad plačujem visoke davke, privoščim Mtosevu in podobnim, da uživajo. Zakaj pa ne.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: FUCK OFF ()
Če bi kaj delal in imel normalno plačo ne bi računal na državno miloščino.
Genijalc, je ne bom rabil. Avtistični sociopati pač ne razumete koncepta solidarnosti, se ne da pomagat.
Solidaranost do koga? Do nadzorne firme za drugi tir, ki ima 2 zaposlena in dobi posel za 2 mio?
Do graditeljev železniških postaj za 100 mio?
Do prodajalca litijske?
Do prodajalca starih računalnikov?
Do prodajalca medinskih pripomočkov po 5x ceni kot jih plačuje privatnik s 100x manjšim letnim naročilom?
Do koga smo res solidarni?
Če zmanjšamo dohodnino za 50 evrov bojo pa jutri invalidi lačni.
Ne bi bit tak naivnež madona.
Jaz rad plačujem visoke davke, privoščim Mtosevu in podobnim, da uživajo. Zakaj pa ne.
Vi levaki mogoče, ampak mtosev je na srečo malo večji domoljub in je volil za Logarja in nižje davke. Levaki bi mu takoj obdavčili družinski kapital in potem mu ne bi ostalo nič in bi moral delat neka nizka dela, zaradi domoljubne politike bo pa verjetno lahko še naprej delal koristne stvari (o katerih je že pisal): pobiral najemnine za stanovanje ter trgoval z delnicami in kriptom.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: harmonkar9 ()
KG-348 ::
Toliko se je govorilo da golobova vlada ne bo zdržala mandata, tole na kar pa trenutno kaže je še manj stabilno od tistega, kar je imel Šarec
Če bi kaj delal in imel normalno plačo ne bi računal na državno miloščino.
Genijalc, je ne bom rabil. Avtistični sociopati pač ne razumete koncepta solidarnosti, se ne da pomagat.
Solidaranost do koga? Do nadzorne firme za drugi tir, ki ima 2 zaposlena in dobi posel za 2 mio?
Do graditeljev železniških postaj za 100 mio?
Do prodajalca litijske?
Do prodajalca starih računalnikov?
Do prodajalca medinskih pripomočkov po 5x ceni kot jih plačuje privatnik s 100x manjšim letnim naročilom?
Do koga smo res solidarni?
Če zmanjšamo dohodnino za 50 evrov bojo pa jutri invalidi lačni.
Ne bi bit tak naivnež madona.
Plača je bila dodatno obremenjena s prispevkom za dolgotrajno oskrbo in vsoto, ki nadomešča dodatno zavarovanje in je nižja od premije, ki bi jo danes plačevali privat zavarovalnicam. Enostavno sem za to, da se stvari sistemsko uredijo. Ljudje brskajo po smetnjakih, jebemti, stari 80 let in to počnejo ob treh zjutraj, ker jih je sram. Mene je sram, da živim v družbi, kjer se to dogaja.
Ja, in levica bo to preprečila. Kot je tudi na Kubi.
Mhm, da majo ljudje, ki delajo 8 ur na dan in tisti s pokojninami, ki ne morejo več delati dovolj za preživetje, to pomeni, da hočemo levaki tukaj Kubo. Lolek.
Če bodo levaki slučajno še za en mandat penatega spravili gor, nam bo gospod Trump nabil sankcije, tako kot Kubi, da se vidi, da na prostem trku socializem ne deluje.
Ja, in levica bo to preprečila. Kot je tudi na Kubi.
Mhm, da majo ljudje, ki delajo 8 ur na dan in tisti s pokojninami, ki ne morejo več delati dovolj za preživetje, to pomeni, da hočemo levaki tukaj Kubo. Lolek.
Ne, ne bomo zato kot Kuba, kot Kuba bomo zato, ker levaki neskončno dvigujete davke pod izgovorom sociale, v resnici se pa ta denar pol pokrade in četrt izgubi. Če bi pustili normalne davke bi bilo še zmeraj dovolj za normalno socialo. Samo ne bi več imeli v vsaki občini še 152 kulturnih delavcev.
Starčke, ki brskajo po kontejnerjih, rabite levičarji. Če njih ne bi bilo, ne bi imeli smisla. Pusti desnim dva mandata in ne bo več noben brskal, ker bi s tem dokazali da normalni davki bolje delujejo.
Tudi to državno zdravstvo, ki se tolk brani. Če je tako super, v čem je problem, pustimo ga takega kot je. Če ni dobro, ga pa spremenimo. Meni je vseeno. Samo ne pa samo z lopato metat denarja vanj.
Zgodovina sprememb…
Jaz naj desnim pustim dva mandata? To ni od mene odvisno. To kar si nasral je histerično desnjakarsko ideološko predrkavanje s pretiravanji o neskončnem dvigovanju davkov in poenostavitvami. Sploh pa delajte libertarci in ostali desnjakarski navdušenci nad vitko državo in nevidno roko trga eksperimente na podganah, ne pa na ljudeh.Ja, in levica bo to preprečila. Kot je tudi na Kubi.
Ne, ne bomo zato kot Kuba, kot Kuba bomo zato, ker levaki neskončno dvigujete davke pod izgovorom sociale, v resnici se pa ta denar pol pokrade in četrt izgubi. Če bi pustili normalne davke bi bilo še zmeraj dovolj za normalno socialo. Samo ne bi več imeli v vsaki občini še 152 kulturnih delavcev.
Starčke, ki brskajo po kontejnerjih, rabite levičarji. Če njih ne bi bilo, ne bi imeli smisla. Pusti desnim dva mandata in ne bo več noben brskal, ker bi s tem dokazali da normalni davki bolje delujejo.
In mladi bi radi preko desnice poceni stanovanja dobili, saj niso resni...
Največja fora pa je, da bodo z desno vlado, ravno mladi najbolj najebali, ki so jo izvolili. Bravo mularija, sedi, šut.
Ne drži! Volijo mladi, ki si stanovanje želijo kupiti.
Saj veš, pošteno delati in si pošteno kupiti. Ne poceni, ampak zasluženo!
Spomni me, kaj so mladi dobili zadnja 4 leta pernate vlade?
Koliko jaz vidim:
- marsikdo na cesto (stečaji)
- novi davki (levica reče obdavčimo bogate, potem pa nabijejo davke vsem)
kaj sem izpustil?

mtosev ::
A se že nakazuje kdo bo predsednik vlade?
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
A če rečemo da je 50% in več davkov pri plači res preveč in da bi lahko shajali tudi s samo 40, je to eksperiment z vitko državo?
Smo čist poblazneli?
Smo čist poblazneli?
in je nižja od premije, ki bi jo danes plačevali privat zavarovalnicam
Čemu pa lažeš?
- premije dopolnilnega zavarovanja pred ukinitvijo so bile približno 35–45 EUR mesečno.
- novi prispevek je bil določen na okoli 35 EUR
V nekem trenutku je bil res nižji ali podoben, vendar:
- višina se lahko spreminja (valorizacija),
- nekateri so že prej plačevali manj ali več (odvisno od paketa).
Tako, da je tole samo en čustven izliv, nič več.
Kar pa je bistveno:
- prispevek za dolgotrajno oskrbo se že pobira,
- sistem dolgo časa še ni v celoti deloval ali ni zagotavljal vseh storitev
- informacijski sistem ne deluje
Kaj sem še pozabil, ja SEVEDA: koliko prošenj na teden se obdela? Prosilcev pa je na tisoče.
Klik in klik.
Dovoli, da si izposodim tvoje besede (eno besedo sem pa ven vzel):
To kar si nasral je histerično ideološko predrkavanje
Zgodovina sprememb…