» »

Kateri avto?

Kateri avto?

1
...
3 4
5
»

IL_DIAVOLO ::

Imas point, ampak tak pac razmišlja vecina kupcev novih avtov. Hack se menjavo gum delajo na pooblascenem servisu :D
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!

iloveboobz ::

zdej se tko delamo da imajo sam en salon v sloveniji...

mg po pokrit po večini večjih slovenskih krajev. Še faking vukojebina od celja ma avtotehniko k jih servisira...
smoki

OutOfTheBox ::

iloveboobz je izjavil:

1. večja baterija pomeni daljši čas polnjenja, dražja menjava, večji avto

Daljsi čas polnjenja? Mislis rečit MG doda več kilometov v uri kot twingo. Sj nitreba vedno filat do 100%, to upam da ves?

3. več moči pomeni dražje zavarovanje, kar negira namen (čim manj stroškov)

pri osnovi ni toliko velike razlike, da bi clovek na glavo pado. Itk na nov avto dodas kakso, kjer bos pa z twingotom bolj pojeban, ker bo z neki spodobne opreme itk drazji od mg.

4. več standard opreme je lahko prikladen plus, ampak lastniki majhnih jajčkov dost ne potrebujejo ker je večinoma to mestni avto. odvisno kaj v opremi pač je

spet copium. vsak bi mel več opreme, če za to nebi blo treba doplačat

6. vodno hlajena baterija - v mestu tega ne rabiš

seveda jo rabis. vodno hlajena baterija -- daljsa zivljenska doba. tolk o tvoji dragi menjavi baterije. twingu bo baterija velik prej sla,ker ni hlajena in ker je bistveno manjsa (več ciklov za iste kilometre).

Dejmo si roko na srce; v sloveniji po večini te malčke folk kupuje zato ker so poceni, ne zato k zivijo v mali italjanski vasici, da nebi mogl met večje kante. No so izjeme, ampak teh je za vzorec.

Roko na srce si lahko damo samo kadar boš štekal da se gre za različne potrebe ljudi. Dejstvo je da je mg še vedno dražji avto, uporablja pa se večinoma kot main avto ki pokriva več situacij, medtem ko je twingo kompakten mestni avto, za delat po par deset km na dan, na dolgi rok cenejši, in primeren kot sekundarni avto.

ja, večina ljudi k jih pred oči postavis več različnih avtov podobne cene, se bo večina odločla za večjega. Zato se tut crossoverji tko dobr prodajajo in zakaj se razn nekaj izjemnih trgov ti malčki v resnic zelo slabo prodajajo.

Kot rečeno, večinoma folk kupi ta jajca ker so poceni, ne zato ker so majhna. Nenazadnje je pa odplačan ICE shitbox se vedno cenejsi sekundarni avto kot pa nov EV.

Seveda se bo tut teh twingotov neki prodal (vsaj od začetka k pr folku šopa nostalgija) sam bojo mel hudo borbo s kitajci, sploh za tako ceno k se prodajajo.
smoki

Blinder ::

OutOfTheBox je izjavil:

edina primerjava ki jo lahko delaš s twingom so dolphin, t03 in podobna jajca. Mg4 pa z ID-3..

ni slučaj, da je ID-3 mnogo dražji od dolphina in t03. Pač boljši avto. Če ti dajo ID-3 za ceno twingota, uzameš raje ID-3. Itak da je MG4 dosti bojši deal za isti denar kot Twingo, kaj se sploh pogovarjate o tem.
99.991% of over-25 population has tried kissing.
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i5-14400f rtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija

In dajmo se pretvarjati, da vsi živimo v mestu, medtem, ko je pogoj za EV da zivis v hisi.

V bližini moje vukojebine so 3 uradni serviserji za Renault, nobenega mg-ja.

Pa dobro mg je izjema, ostali kitajci se tega nimajo.
Con il Milan nel cuore!
Forza ragazzi!

Zgodovina sprememb…

iKst_ ::

iloveboobz je izjavil:

ene prednosti ne vidis?

how about bistveno večja baterija, več prostora, več moči, več standard opreme, hitrejse polnjenje, standard tč, vodno hlajena baterija...

No če bi pa rad nostalgično mini jajčko, pol pa res twingo...

Nič od naštetega me ne gane pretirano. Večje baterije ne rabim, več prostora tudi ne, za to imam drug avto. Več moči? Resno, zakaj? Za 0-50kmh po mestu je 85 konjev vrh glave.

Pri Twingu verjetno niti 50kW DC polnjenja ne bom doplačal, ker enostavno ne rabim, tako, da mi dol visi kako hitro se polni MG.

Ima pa Twingo za moje pojme par velikih prednosti.
- Narejen je v Sloveniji. Jebiga, ne maram podpirati kitajske komunistične partije, če lahko kupim domač proizvod pa toliko boljše.

- Dizajn. Zunanjost je huda, nostalgija pač. Notranjost je tudi super, res proper avto. MG4 Urban še nisem videl od blizu, ampak že na slikaj izgleda dolgočasno.

- Velikost (oz. majhnost) je zame prednost.

- Cena in nakup. Twinga dobim v domačem kraju, par km stran, MGja bi moral uvažati iz nemčije. Nimam časa in volje. Pa pod črto je še vedno dražji (če bi ga sploh lahko kupil, vem, da nekateri prodajalci ne prodajajo novih avtomobilov za izvoz).

Mg4 je konkreten avto, ki nadomesti ice v celoti.
Con il Milan nel cuore!
Forza ragazzi!

- Narejen je v Sloveniji. Jebiga, ne maram podpirati kitajske komunistične partije, če lahko kupim domač proizvod pa toliko boljše.

mislis sestavljen. Kjučne stvari so se vedno iz kitajske :))
Ampak glavn da pise gor made in slovenia in da pali nostalgija. Ti si pač tarčn kupec takega avta. Sam da nebo pol grenkokisla, k nebos nicesar doplačal, doma se bo pa filal z 3.5kW. Ker enofazn polnilc.

Sramota da je v 2026 sploh treba doplačat DCFC. Se vid kako evropejci lupijo base modele. Čudno da ma radio stadardno...

Notranjost je tudi super, res proper avto

super notranjost? Base model je isti plastik fantastik k clio mk2 iz leta 2002. Temu tezko rečes super notranjost, razn če prehajas iz yugo koral45.
smoki

Zgodovina sprememb…

aytim ::

Preplačal bo Twingeca zato, da bo Revoz drugo leto spet izsiljeval za subvencije firme, lasntiki pa si bodo izplačevali mastne dobičke.
Vmes se bo pa tolkel po prsih in vzklikal "Durrr-ah, podpiram slovensko" "durr-ah, naj stane kar hoče"

ZveeZ ::

Ce pogledamo Dolphina Surf in Twingota..
Kaksni so objektivni razlogi za 3k drazjega Twingota?
Pa vzamimo v zakup, da je tudi za Renault tezko dobit proper servis, ko gre kaj narobe znotraj garancije.

https://www.avto.net/Ads/details.asp?id...

nwm no, men tole deluje uber plastik fantastik. Pa zici skor taksni k klop pr 2CV... Ampak ja... to pač lahko ponudi made in slovenija za 20 jurjov..
smoki

iloveboobz je izjavil:

https://www.avto.net/Ads/details.asp?id...

nwm no, men tole deluje uber plastik fantastik. Pa zici skor taksni k klop pr 2CV... Ampak ja... to pač lahko ponudi made in slovenija za 20 jurjov..

Mene boli pri srcu, ko Renault vprasa 21k za tak avto.

iloveboobz je izjavil:

Kot rečeno, večinoma folk kupi ta jajca ker so poceni, ne zato ker so majhna.

Če govorimo o deležu, ki sestavlja odločitev zakaj nekdo nekaj kupi, potem normalno. Kaj bomo odkrili toplo vodo? Ravno iz tega razloga je tudi začel obstajat prvi Twingo in podobni mestni jajčki.

Semantika. V vsakem primeru podpiraš slovensko gospodarstvo. To je vsekakor dodana vrednost, če ni bistvenih razlik v končni ceni za potrošnika.

Base model je isti plastik fantastik k clio mk2 iz leta 2002

Verjetno samo potrebuješ očala. A se res tako poceni prodaš kitajcem?

ZveeZ je izjavil:

Mogoče to da Dolphin zgleda kot avto za stare mame in potem raje voziš zgonjeno Ibizo 2008 ibizo, ki ma hude felge.

Pa vzamimo v zakup, da je tudi za Renault tezko dobit proper servis, ko gre kaj narobe znotraj garancije.

Bo potreba malo več argumentirat glede tega.

Zgodovina sprememb…

Verjetno samo potrebuješ očala. A se res tako poceni prodaš kitajcem?

a se res tako poceni prodas francozu?

Edina "dodana" vrednost revoza je, da je par 100 ljudi na minimalki, namest socki. Ves dobiček gre se vedno francozu. In za piko na i mi tega tujca se subvencioniramo. (nazadnje si jim senkal 29M subvencij). Vse za to, da dobiček uide iz slovenije in da lahk dela par 100 mick in janezov za 1000€ neto. Yey.

hint; 90% teh "servisov v vsaki vasi" je specializiran za bencinske kante, ne EV. In ne si mislat, da ti rezervni del za EV sklop dobvijo naslednji dan. Lahko si sploh srečn, da se na lokalnem servisu sploh lotijo takega avta namesto da te ne posljejo na kako večjo podruznco.

To je vsekakor dodana vrednost, če ni bistvenih razlik v končni ceni za potrošnika.

dodana vrednost je to, da dobis za isti dnar oguljen avto do amena. In za ta privilegij more nasa drzava vsake par let vrzit par 10M subvencij, ker vedno jokajo, kako ne gre. Kitajca ni treba nobenga subvencionirat, vsaj pri nas ne.

In velik rajs podprem fabriko, k ne guli nase drzave za odpustke. Al se bogati kitajski, al nemski al pa francoski miljarder je pa za tebe,kot navadnega smrtika čisto vseeno.
smoki

Zgodovina sprememb…

Ahim ::

iloveboobz je izjavil:

Sam da nebo pol grenkokisla, k nebos nicesar doplačal, doma se bo pa filal z 3.5kW. Ker enofazn polnilc.

Sramota da je v 2026 sploh treba doplačat DCFC.

Koliko si pa s tem DCFC v 2026 lahko pomagam, ce zivim v relativno novem bloku, kjer je v garazi pod objektom mozno uredit polnilnico na svojem parkirnem mestu? Vsi stanovalci imamo 1f priklope v omarici od koder se dela instalacija.

Za tisti 80% ostalih blokarjev k nima sanse doma filat (vsaj zanekrat ne) je pa DCFC bistveno bolsa opcija. Micka bo sla v lidl po nakupis, prklopla twingiča in prsla v avto, k bo skoraj poln. Z 6kW bo pa avto mogu stat na ulici cel dan, da bo kaj.

Ironično je, da za tiste, k ma twingo kaj smisla, glih domače filanje ne pride tolk v postev.
smoki

nejc_nejc ::

aytim je izjavil:

Preplačal bo Twingeca zato, da bo Revoz drugo leto spet izsiljeval za subvencije firme, lasntiki pa si bodo izplačevali mastne dobičke.
Vmes se bo pa tolkel po prsih in vzklikal "Durrr-ah, podpiram slovensko" "durr-ah, naj stane kar hoče"

Reno bo kmal od kinezov.

No, zaradi hlastanja po nizjih cenah, smo pri javnih naročilih tam kjer smo. V privat zgodbi, je pa podobno.
Nerazsodno in samo, da je, brez pameti.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: nejc_nejc ()

OutOfTheBox je izjavil:

ZveeZ je izjavil:

Mogoče to da Dolphin zgleda kot avto za stare mame in potem raje voziš zgonjeno Ibizo 2008 ibizo, ki ma hude felge.

Ok, torej objektivnega nic?

Sem imel Renaulta v garanciji in sem se dajal z lokalnim servisom skoraj eno leto zaradi trzanja in neodzivnosti turbine v hladnejsih dnevih. Nikoli niso nasli nic. Tudi ko je gorela lucka za motor.
Ko sem se ga odlocil znebit in dat v avtohiso pa je kar naenkrat za tisto "check engine light" stala napaka "turbo pressure" or sth.

Me niti ni vec zanimalo kj tocno.

Sedaj sodelujem s podjetjem, ki ima 99% Renaultov vozni park. Servisirajo se na servisu 100km stran, ker je pac lokalni neresen.

Seveda sem te zgodbe potegnil iz riti, ker ti ne mislim nic od tega dokazovat, ampak taka je pac realnost.
Pa imam spet Renaulta, ki pa uradnega servisa ne bo videl.

Utk ::

Ah bolj malo uradnih je resnih, ne samo za renault. Če je resen lastnik in sam (tudi) dela, ampak takih je vse manj. Bolj je "resna firma" bolj je podn.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Utk ()

fikus_ ::

ILB je MG vernik, takšni delajo škodo EV .
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.
PS Ne odgovarjam trolom in provokatorjem!

js sn vernik price/performance... če to dons mg, jutri dača, naslednji teden pa VW, so be it.

ampak seveda samo debili ta koncept povezujejo z fanboy-ostvom in vernikom.

**facepalm**
smoki

Zgodovina sprememb…

Vidis kaksen buthurt si, ko nekdo nekaj napise, kar ti ne ustreza, ko nekdo ne nasede tvojemu pisanju, razmislja drugače,...

Nwm no, men ravno ti delujes nezmerno zaljubjen v tega twinga, čeprav je objetkivno slab deal tudi za 20 jurjov. Cel spis si napisal, kako si samsebe prepričal, da je to dobra stvar.

Js sn objektivno podkrepil zakaj je alternativa dobr value, nobenih emocij. Če bo gor pisal dača, vw ali šaolingdong, je men vseen. Dokler je p/p there, bo moj pick.

Vi kot fanboji pa uletite z koncepti kot so "nostalgija" pa "podpirajmo slovensko k ni slovensko" in podobnimi neumnostmi. Torej nič objektivnega, sam subjektivnost in emocije. Pač tipičn slotech bullshit as usual.
smoki

Zgodovina sprememb…

Tako kot s ti za MG je nekdo za Twingota, za Teslo, za....

ja, ampak tle se pogovarjamo o price/performance. Tle lahko objektivno rečemo da pod 25kEUR ponuja MG največ. Kot za 35kEUR daleč največ ponodi tesla. Itd. Nobeno fanbojostvo, just pure facts.

Ampak seveda fikus nemore prezivet, da so njegov ljubki twingo z trpalcami popljuval na forumu in more zdej crashoutat do jutra. Guess what, tudi brez tvojih crashoutov se bo tako en in drug prodajal:))

Al je pa tvoja uvertura za prihod iz omare?
smoki

Zgodovina sprememb…

Ne moti me MG, ne moti me Twingo, moti me tvoj ego, ki vdi sam sebe in to naj bi bilo zakon.
Super, imas E MGja, poves svojo izkušnjo, kaj vec pa samo škodis EVjem.
Zivljenje niso samo racionalni P/P nakupi....
PS nimam Twingota.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: fikus_ ()

ne moti te, da pisemo proti tvojmu twingiču s trpalcami, v katerga si se tako zaljubo. It's cute, WE GET IT.

Če bi faking prebral prvi post, bi celo dojel, zakaj je twingo taksen nesmisel.

Ampak ne...
smoki

ZveeZ je izjavil:

OutOfTheBox je izjavil:

ZveeZ je izjavil:

Ok, torej objektivnega nic?

Sem imel Renaulta v garanciji in sem se dajal z lokalnim servisom skoraj eno leto zaradi trzanja in neodzivnosti turbine v hladnejsih dnevih. Nikoli niso nasli nic. Tudi ko je gorela lucka za motor.
Ko sem se ga odlocil znebit in dat v avtohiso pa je kar naenkrat za tisto "check engine light" stala napaka "turbo pressure" or sth.

Me niti ni vec zanimalo kj tocno.

Sedaj sodelujem s podjetjem, ki ima 99% Renaultov vozni park. Servisirajo se na servisu 100km stran, ker je pac lokalni neresen.

Seveda sem te zgodbe potegnil iz riti, ker ti ne mislim nic od tega dokazovat, ampak taka je pac realnost.
Pa imam spet Renaulta, ki pa uradnega servisa ne bo videl.

Še vedno nisi povedal nič objektivnega. To je pač tvoja izkušnja in imaš vso pravico izbrat drug brand ob naslednjem nakupu. Moja izkušnja je pa taka, da vem, da je to neodvisno od znamke - problem je globlji in sicer pomankanje strokovnega kadra. Z drugimi besedami, ali boš šel na VW, Renault, Škoda, Citroen , BMW,.. v povprečju boš imel vedno podobno servisno izkušnjo. Če je problem jasen že od začetka in ga lahko repliciraš, obstaja velika verjetnost da boš dobil nazaj popravljen avto. Ko imaš nek problem, ki ni jasen, pojavlja se občasno in je odvisen od zunanjih oz nekih nejasnih dejavnikov, je problem mnogo težji.

Pred nekaj tedni mi je kolega pravil, da je imel na novi službeni škodi problem z radiem, kjer se je sam od sebe vklapljal, izkapljal in spreminjal glasnost tudi med vožnjo.. dogajalo pa se je naključno. Avto v garanciji in je bil zaradi tega problema 8x na servisu (kjer so večinoma samo posodabljali software ali pa niso znali replicirat problema), dokler ni potem šefe popizdil in zahteval menjavo unita, ki je potem rešilo problem.

Dafak,.. itak da če človek pripelje avto več kot 2x in nisi rešil problem, boš zadevo zamenjal.

Pred leti sem imel s praktično novim audijem problem s check engine lučko - noben zadeve ni znal zrihtat (avto je normalno delal, le CE je skoz gorel). Avto bil na servisu, pri 4 različnih mehanikih. Dokler si en ni vzel 2 dni časa in pregledal celo zadevo in ugotovil en razrahljan kabel.

Skratka, vsi so nesposobni.

Zgodovina sprememb…

a_borlak ::

iloveboobz je izjavil:

iKst_ je izjavil:

endelin je izjavil:

Mene pri vseh teh evjih moti da so tako po občutku težki avti. Vsak ice hatchback vozi kergakoli električarja kar se voznosti tiče. Lahkotnejši avto kot ev.

Meni se pa zdi ravno obratno, ko jih vozim. Baterije v dnu avtomobila, skoraj 50/50 razporeditev teže koncentrirane med osema...

Z njemačke maš itak že Urbana ceneje.

Lahko kak link? Za tiste mg4 je 3 jurje subvencije, kolikor vem, tako, da nisi blizu Twingu.

Kar se pa T03 tiče je pa kanta proti Twingu. Dolphin Surf je boljši, ampak še vedno raje vzamem Twinga. Je bolj udoben, porabi manj, notranjost je bolj prijetna in uporabna...

izvoli
https://suchen.mobile.de/fahrzeuge/deta...

v teoriji z naso odsteto subvencijo prides na 10kEUR neto. Jasno tle je treba vračunat se prevozne stroske in razliko davkov. Je pa nemska cena brez subvencij, pred se začne kdo usajat.

Samo v vednost, nemški novi avti imajo všteto državno subvencijo, ker jo tam drugače obračunavajo, kot pri nas.

last i checked imajo nemci od 2026 naprej subvencoje povezane z letnimi prihodki in otroci (manj k zasluzis in več k mas otrokv, več lahko dobis).

Seprav tako subvencijo tezko vkjučujes v list ceno avta, glede na to da vsak dobi drugače.

edit:

se faking pod oglasom pise to...

17.890,-€ Fahrzeugpreis
- 6.000,-€ Staatliche Förderung
= 11.890,-€ Endpreis*
smoki

Zgodovina sprememb…

Utk ::

Naši prodajalci pravijo da mg4 verjetno sploh ne bo prišel k nam. Tako so nesposobni. Nisem pa ziher če se niso tega zlagali da bi prodali te zaloge ostale krame, ki jo imajo.

doma se bo pa filal z 3.5kW. Ker enofazn polnilc.

Doma filam na 1 fazo že 5 let. Za moje potrebe je OK.

Razlika je cca. jurja, ne 3.

Dolphin surf je 19k, Twingo 20. Tista cena 9,990€ je v primeru financiranja in neke menjave staro za novo.

Razlogi za enega ali drugega so pa verjetno pri vsakem malo drugačni, tako, da pojdi probat in se odloči. Jaz bi vzel Twingota tudi, če bi bil 5k dražji od BYD, se mi zdi bistveno boljši avto. Tebi se mogoče ne bo zdelo tako. Oz. drugače. BYDja ne bi kupil za noben denar, Twingo mi je pa dejansko všeč, čeprav ima kar nekaj omejitev.

Opremo imata podobno, meni je Twingo v notranjosti veliko bolj všeč. Armaturka, materjali, zadnja pomična klop... Vožnja je veliko bolj zabavna.

nima pa niti standard radar tempomata.. v 2026...
smoki

Kar je še vedno veliko več kot pri BYD, a ne?

iloveboobz je izjavil:

ne moti te, da pisemo proti tvojmu twingiču s trpalcami, v katerga si se tako zaljubo. It's cute, WE GET IT.

Če bi faking prebral prvi post, bi celo dojel, zakaj je twingo taksen nesmisel.

Ampak ne...

Vidim da se ti je odpeljalo.... Si ne lastim Twingota.
Ti kot EV vernik, delaš škodo popularizaciji EV.

GenZNPC ::

Tistih, ki so pripravljeni sprejemati kompromise pri budget EVjih je vedno manj, bodo pa prisiljeni kupiti, ko pac vec drugega kruha ne bodo dobili na trgu.
Dokler pa pridejo EVji z 3x kapacitete kWh za isto ceno, kot danes bo pa zaradi razvoja in predvsem kapitalizma trajalo se enkrat tako dolgo, kot je stara tema o EVjih na ST.
Ker tudi nizji sloj z malim avtom, bi se rad peljal malo dlje, da ne rabi polnit na bodocih dragih polnilnicah ob avtocesti in nizji sloj po vecini nima lastne hise z odplacanimi solarnimi paneli.

PS: Sploh nevem zakaj bi nekdo sel in prodal svojga "cliota, polota, fabio, corso na ice" ce je mlajsi od 10 let in sel po nov EV za 20k, ki bo oskubljen in imel 3x manj dosega pozimi.
skibidi

brett ::

Sam nisem pristaš EV. Sem tudi Evropa patriot, ampak roko na srce: kar se tiče avtomobilizma so nas Kitajci prehiteli za vsaj desetletje. Evropa je zaspala na lovorikah, kupca imajo za norca kar se tiče kaj nam ponujajo za €€€. Pa če nam je prav ali ne.
Bil sem na Kitajskem: čeljust ti samo dol pade! In kaj ti nudi večina njihovih vozil za €€. Kar se tiče skladišč, opreme, delov, so se učili in naučili od Japoncev, Korejcev. Logistika sploh ni oz. ne bo težava. Edino vprašanje je tehnika, ker je še nepoznana. Ampak v roku dekade bo to vprašanje rešeno. In če bodo na nivoju naših, potem lahko naredimo križ nad našimi znamkami. Bojim pa se, da bodo tehnično nad nami oziroma so marsikatere njihove znamke že. Ker vedo zakaj je treba to tako izpeljati. Imajo vizijo in poslanstvo.

Tule je lep primer: https://www.avto.net/Ads/details.asp?id...
Sedel v njem, se peljal z njim lani na Kitajskem. Četudi ne bi bil nič znižan, je še vedno fer cena napram evropskim, ZDA modelom. Kaj bi dal, da bi obstajal z ICE motorjem.

GenZNPC ::

Preveč visokih plač je neposredno vezanih na evropsko avtomobilsko industrijo. To, da Nemci proizvajajo v Španiji in na Madžarskem, pomaga le toliko, da lahko birokrati in uprava ohranijo svoje visoke stroške. Če pa kdo misli, da imajo kitajski delavci na tekočem traku z dodatki 4.000 € neto ekvivalenta, se zelo moti.

Če avtomobilska industrija v Evropi pade na kolena, padejo z njo tudi vsi podizvajalci. Zmanjša se kupna moč, kar potegne navzdol še druge panoge. Brez solidnih plač se celoten gospodarski krogotok začne sesuvati.

Kaj bodo delali vsi ti Romuni, Poljaki, Madžari, Rusi, zdaj še Ukrajinci in novi priseljenci iz arabskih držav, ki danes privijajo vijake v BMW-ju, Wolfsburgu ali Giga Berlinu? Se bodo vrnili domov delat za trikrat manj? Recimo, da se bodo -- ampak potem tudi v trgovino ne bodo več hodili toliko, ne k frizerju, ne bodo gradili hiš, ne bodo trošili. In ko potrošnja pade, pade vse.

Poglej samo Štajersko in jutranje kolone pri Šentilju. Ljudje se vozijo gor delat zato, ker se tam denar troši -- in troši se ga lahko samo takrat, ko ga nekdo drug ustvarja in troši naprej. Če pa kapital tako velikega dela trga odpotuje na Kitajsko, ga bo zmanjkalo marsikje: ne samo v avtomobilski industriji, ampak na koncu tudi v žepu tistega, ki gre po kruh v trgovino. Kruh pa ne bo nič cenejši -- razen če ga bomo jutri pekli na sončne celice kar na dvorišču.
skibidi

Se strinjam!
Samo kar se tiče avto. industrije, je žal ta vlak odpeljal. Lahko pa bi se iz tega nekaj naučili! In dali energijo, znanje v področja kjer smo še vodilni! In temu primerno nadgradili, izobrazili delavce.

Sedel v njem, se peljal z njim lani na Kitajskem. Četudi ne bi bil nič znižan, je še vedno fer cena napram evropskim, ZDA modelom. Kaj bi dal, da bi obstajal z ICE motorjem.

Za podoben denar bi osebno raje vzel Model Y ali ID7. Meni ta BYD daje take "temu" vibe.

iKst_ je izjavil:

Za podoben denar bi osebno raje vzel Model Y ali ID7. Meni ta BYD daje take "temu" vibe.

Smo si različni:D
Mene je Y obupen vizualno. Tako zunaj kot notri. Nasploh so mi Tesle notri izredno puste.
ID7 zunaj ok, notri pa žal ne. Mi je že passat lepši.
Sealion 7 pa notri po materialih na otip in estetiko meni nivo, dva višje. Že samo sedeže če primerjaš je to čist nekaj drugega: fotelj napram klopci.

endelin ::

Xpeng ima veliko manj Temu vibea kot Byd. Meni byd deluje kot kopija 5 drugih avtov natlačenih v en avto.

Jaz bi šel že danes po renault 5 če bi mel ene 65kwh baterijo :/

Zgodovina sprememb…

• spremenil: endelin ()

Ja, xpeng je IMHO drug nivo, pa Zeekr prav tako.
1
...
3 4
5
»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Avto za minimalno uporabo (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
763216 (441) Stane2
»

golf 1.5 e hibrid (strani: 1 2 3 )

1085659 (3022) iloveboobz
»

rabljen poceni ev (strani: 1 2 3 4 )

19144031 (38836) iloveboobz

Več podobnih tem