Forum » Problemi človeštva » 16 Slovenska vlada 2026-2030
16 Slovenska vlada 2026-2030
Temo vidijo: vsi

CharlieKK ::
Zakaj misliš, da uprave bežijo iz države? Kaj si s tem naredil? A potem bo več?!?! Več kapitala pomeni večja potrošnja, več davkov plačanih več izvoza iz tega pa čeprav manjših, kar bi zvišalo GDP. Po tvoje je najbolša strategija višat davke na reveže in nič strateškega, dolgoročnega, samo minus na minus.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: CharlieKK ()
p1nky ::
Zanimivo, da iz drugih, zelo obdavcenih in razvitih drzav ne bezijo.
Katerekoli indekse bos sel gledat, vse drzave, kjer ljudje spodobno zivijo, imajo visoke davke
To je pac floskula, s katero ti desna zagotavlja, da ce vse damo podjetjem, da bo vse ua ljudi. Istocasno pa je problem minimalc 1000e (saj kot mlad razumes, da bi lahko zivel z manj, a ne), bozicnica in vse ostalo. Kaj mislis, da bos imel od silnih dobickov podjetij?
Ko je pa kriza, pa drzava, pomagaj
Niti pod razno nisem tega mnenja - torej, da naj se nic ne napreduje in le visa davke. Gospodarstvo se mora razviti v pametnejso smer, tovarne za neke minimalce k temu ne bodo dosti pripomogle. Naslednjih 1000 trgovin tudi ne
Ce smo ze pri gospodarstvu - sicer kar zalostno, da to sploh predlagam, sam jbga tak svet je zdj. Neki se hocejo usmerjat v orozarsko industrijo? Izkoristimo pa delimo drone, ai, in kar pride zraven.
Mamo komad lesa, ki ga izvazamo, ker smo unicili lesno industrijo. Naredimo se pohistvo in bo dodana vrednost vecja
Itd
Katerekoli indekse bos sel gledat, vse drzave, kjer ljudje spodobno zivijo, imajo visoke davke
To je pac floskula, s katero ti desna zagotavlja, da ce vse damo podjetjem, da bo vse ua ljudi. Istocasno pa je problem minimalc 1000e (saj kot mlad razumes, da bi lahko zivel z manj, a ne), bozicnica in vse ostalo. Kaj mislis, da bos imel od silnih dobickov podjetij?
Ko je pa kriza, pa drzava, pomagaj
Zakaj misliš, da uprave bežijo iz države? Kaj si s tem naredil? A potem bo več?!?! Več kapitala pomeni večja potrošnja, več davkov plačanih več izvoza iz tega pa čeprav manjših, kar bi zvišalo GDP. Po tvoje je najbolša strategija višat davke na reveže in nič strateškega, dolgoročnega, samo minus na minus.
Niti pod razno nisem tega mnenja - torej, da naj se nic ne napreduje in le visa davke. Gospodarstvo se mora razviti v pametnejso smer, tovarne za neke minimalce k temu ne bodo dosti pripomogle. Naslednjih 1000 trgovin tudi ne
Ce smo ze pri gospodarstvu - sicer kar zalostno, da to sploh predlagam, sam jbga tak svet je zdj. Neki se hocejo usmerjat v orozarsko industrijo? Izkoristimo pa delimo drone, ai, in kar pride zraven.
Mamo komad lesa, ki ga izvazamo, ker smo unicili lesno industrijo. Naredimo se pohistvo in bo dodana vrednost vecja
Itd
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: p1nky ()
Js nisem za neko ekstremno levo, je treba razlikovat. Ekstremno leve ideje so nekatere lih tolk nevarne kt nekatere ekstremno desne
Tudi niso vse desne bedne
Tudi niso vse desne bedne

Če boš dal firmi več dobička in neko stabilno okolje bodo šle v dolgoročne investicije to kar smo imeli zdaj je pa zmišljevanje iz danes na jutri in nikakor ni stabilno. Dolgoročne investicije pa ne bodo takoj rezultirale v instant dvigu plač, ker je potrebno investicijo prvo povrnit bodo pa ustvarjena nova delovna mesta instant, plače pa bodo temu sledile z zakasnitvijo. Pri nas to ni mogoče, ker se bo čez 4 leta spet našel nek novi nastavljenec in torpediral vse tudi tisto dobro, zato imajo investitorji vsega poln kurac in odhajajo ostali so samo priskledniki, izkoriščevalci in lopovi.
Zgodovina sprememb…
No to pa je naivno ce to res verjames. Mogoce kaksna firma, ampak verjemi, delavec bo ostal revez. In vecina ljudi je delavcev.
Sploh pa je super vzpodbuda za mlade, ker ne bojo imeli nic od teh dobickov. A se ti zdi 1000 malo (tudi ce imas ti vec, to je pac minimalc)? Ce bi bila desna, ne bi niti do sem verjetno prisli. Pa verjemi, da ima kar velik delez tudi mladih minimalca. Ne pol sprasvat, zakaj ni otrok. A mislis, da bodo firme od dobicka dale, ali kako tocno bos soudelezen pri tem dobicku? Se delnice ne bodo pomagale, si bodo razni odbori izplacali miljonske nagrade. In potem imeli se obraz pametovati, kako so revezi, ker so prevec obdavceni.
Razmisli, taka politika res pomaga mladim (in vsem ostalim)?
Kar se tice pa drzavnih firm in kraje, sva pa ze prej ugotocila, korupcija je na obeh straneh, ko bomo imeli postene, bo drugace, ampak se bojim, da nismo zreli, da to uredimo
Sploh pa je super vzpodbuda za mlade, ker ne bojo imeli nic od teh dobickov. A se ti zdi 1000 malo (tudi ce imas ti vec, to je pac minimalc)? Ce bi bila desna, ne bi niti do sem verjetno prisli. Pa verjemi, da ima kar velik delez tudi mladih minimalca. Ne pol sprasvat, zakaj ni otrok. A mislis, da bodo firme od dobicka dale, ali kako tocno bos soudelezen pri tem dobicku? Se delnice ne bodo pomagale, si bodo razni odbori izplacali miljonske nagrade. In potem imeli se obraz pametovati, kako so revezi, ker so prevec obdavceni.
Razmisli, taka politika res pomaga mladim (in vsem ostalim)?
Kar se tice pa drzavnih firm in kraje, sva pa ze prej ugotocila, korupcija je na obeh straneh, ko bomo imeli postene, bo drugace, ampak se bojim, da nismo zreli, da to uredimo
Zgodovina sprememb…
Da dodam se eno pripombo, ko imas raje malo sarkasticen stil - ker podjetja tako zelijo dobro placevati delavce, selijo industrije v drzave tretjega sveta, kjer jih placajo cim bolj minimalno, kar se da? Kdo te je preprical, da so kapitalisticna podjetja dobrotniki?
Firme vedno delajo za max dobicek, pa saj to ves
Zgodovina sprememb…
fur80 ::
V tujini na Zahodu, v razvitem svetu za minimalca delajo tujci, ki se ne ali se ne
morejo buniti nad davki. ;) Pri nas je kmet, ki prodaja krompir med reveži, v Avstriji med bogataši.
morejo buniti nad davki. ;) Pri nas je kmet, ki prodaja krompir med reveži, v Avstriji med bogataši.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: fur80 ()
@charliekk
Vprasaj ai, kako je s tem, ni treba meni verjet
Vprasaj ai, kako je s tem, ni treba meni verjet
Zgodovina sprememb…

Da dodam se eno pripombo, ko imas raje malo sarkasticen stil - ker podjetja tako zelijo dobro placevati delavce, selijo industrije v drzave tretjega sveta, kjer jih placajo cim bolj minimalno, kar se da? Kdo te je preprical, da so kapitalisticna podjetja dobrotniki?
Ja v takem sistemu smo, treba je ostat konkurenčen in boljši od ostalih, ker drugače te ni. Tale vaš socializem se ne bo obnesel, nikakor. Tisti, ki delajo za minimalca in imajo premalo so si pa večinoma sami krivi, kaj si počel celo življenje? Kje je izobrazba, kje so prihranki in investicije? Lahko se ob delu izučiš za kaj boljšega ne pa samo čakat, kot nek imbecil da boš dobil več za popolnoma enak output in dodano vrednost. Zakaj bi nekomu, ki je podomače povedano glupa pizda in naredi čim manj sploh kaj dal?
Zgodovina sprememb…
Torej si mnenja, da so lahko vsi premozni in ne rabimo tradicionalno slabo placanih poklicev? Ali si mnenja, da taki ljudje nimajo pravice normalno ziveti?
Prej si nekaj govoril o mladih. Iz zdajsnje objave se ne zdi, da bi te dobrobit mladih se kaj prevec skrbela
Si se prej le pretvarjal, da verjames, da delajo za mlade?
Prej si nekaj govoril o mladih. Iz zdajsnje objave se ne zdi, da bi te dobrobit mladih se kaj prevec skrbela

Torej si mnenja, da so lahko vsi premozni in ne rabimo tradicionalno slabo placanih poklicev? Ali si mnenja, da taki ljudje nimajo pravice normalno ziveti?
Vsak ne more bit premožen, ker večina nima dovolj inteligence ali sposobnosti. Ti povem en primer? Tip dela za minimalca in vzame flag ship telefon za 70EUR na mesec in kot sem že rekel taki naj se samo jebejo ker je vreča brez dna. In problem ni v delodajalcu, da je on reven in slabo živi ampak v njegovih debilnih odločitvah.
Zgodovina sprememb…
Ok, torej s tem delom se strinjas. A si potem mnenja, da del, ki ni premozen, nima pravice do normalnega zivljenja? Kaj pa te mladi, ki si jih prej omenjal?
Se pa strinjam, da se veliko zapravlja za neumnosti. Sam clovek na minimalcu, sploh ce je sam, itak nikol ne bo mogu kaj resnega prisparat, al pa dobit kredita za stanovanje
Se pa strinjam, da se veliko zapravlja za neumnosti. Sam clovek na minimalcu, sploh ce je sam, itak nikol ne bo mogu kaj resnega prisparat, al pa dobit kredita za stanovanje

Ok, torej s tem delom se strinjas. A si potem mnenja, da del, ki ni premozen, nima pravice do normalnega zivljenja? Kaj pa te mladi, ki si jih prej omenjal?
Definiraj normalno? Živeti v najemu je normalno. Kje piše, da ima vsak pravico do nepremičnine, če je ni je pa vse slabo? Vedno so bili manj premožni plebsi in vedno bodo tudi če jim daš 5k neto.
Zgodovina sprememb…
Da se ne rabi trest kako pride do konca cez mesec, ziveti na toplem, jesti normalno hrano, iti na normalne (ne preseraske) pocitnice, ce je priden da lahko naspara za stanovanje (pac velikost primerna placi)
Ce zivis v najemu se treses vsak mesec ce si na robu, plus namest da bi dajal za kredit za svoj flat meces vecino place stran, za momentalno prezivetje. Nikoli ne bos imel premicnine na tak nacin, s slabo placo, pa se ce si sam
Ce zivis v najemu se treses vsak mesec ce si na robu, plus namest da bi dajal za kredit za svoj flat meces vecino place stran, za momentalno prezivetje. Nikoli ne bos imel premicnine na tak nacin, s slabo placo, pa se ce si sam

Da se ne rabi trest kako pride do konca cez mesec, ziveti na toplem, jesti normalno hrano, iti na normalne (ne preseraske) pocitnice, ce je priden da lahko naspara za stanovanje (pac velikost primerna placi)
Vseh 8 milijard torej? Vsi na chill? To so res hipi pravljice in ne Janša ne Golob ne bosta tega spremenila lol.
Zgodovina sprememb…
Ce mi ne verjames, samo poglej, kako se veca delez (oziroma manjsa haha) najbogatejsih, ki imajo toliko, kot ima pol sveta
Pa leva politika (ne mislim na skrajno, tista mi ni vsec) je dalec od socializma in komunizma, kot vas skusa dejanski bivsi zelo goreci komunist jj prepricati
8 miljard, ne stekam te stevilke. Kako je nekdo, ki dela sluzbo 8ur na dan na chill?
Pa malo se odgovori, kako pa se tebi zdi, da je normalbo, da folk, ki ne more biti bogat, zivi? In kaksne vzpodbude za mlade vidis v tem (ker si to izpostavil na zacetku)
Pa leva politika (ne mislim na skrajno, tista mi ni vsec) je dalec od socializma in komunizma, kot vas skusa dejanski bivsi zelo goreci komunist jj prepricati
Vseh 8 milijard torej? Vsi na chill? To so res hipi pravljice in ne Janša ne Golob ne bosta tega spremenila lol.
8 miljard, ne stekam te stevilke. Kako je nekdo, ki dela sluzbo 8ur na dan na chill?
Pa malo se odgovori, kako pa se tebi zdi, da je normalbo, da folk, ki ne more biti bogat, zivi? In kaksne vzpodbude za mlade vidis v tem (ker si to izpostavil na zacetku)
Zgodovina sprememb…
Pa se tp da dodam, to, da bi si cidto vsak lahko kupil svoj flet, itak se dolgo ali nikoli ne bo mozno. Samo zelim pa poudarit, da bi bilo v resnici normalno to, da ima clovek lahko neko varnost, ne da je odvisen od komercialne najemnine, kjer ti jo lahko kadarkoli tudo zvisajo ali te vrzejo ven.

Jaz ti samo govorim, da tvoja utopija ni možna in nikoli ne bo. Tisti na minimalcu pa naj pač živijo minimalno, ker so tudi minimalno vložili vase in čakali, da pade z neba. Pa tudi ne štartamo z nule imamo starše, ki so tudi imeli starše ampak se ničemur niso odrekli in kaj prispevali naprej svojim potomcem torej je zahojenost genetska.
Pa živim v najemu, da ne bo pomote.
Pa živim v najemu, da ne bo pomote.
Zgodovina sprememb…
No...sam ne pol reci, da te skrbi za mlade. In je cisto izvedljivo, samo ce zelijo eni imeti zeeeeloooo veliko, kamor ta pot pelje, za ostale zmanjka. S tem se pa strinjam, ja
Samo zgleda je potem vseeno, kako revnejsi del zivi. Bilo bi zanimivo enkrat izkusiti svet, kjer ne bi bilo teh, smetarjev, medicinskih sester, trgovcev, delavcev v tovarnah itd itd bili bi sami influencerji, top sit programerji itd, svet bi laufal brez problema
zdaj pa se razmisli, kolikim si ravno rekel, da si zasluzijo slabo zivljenje, ker niso najboljsi. In kaksno bi bilo zivljenje brez njih
Samo zgleda je potem vseeno, kako revnejsi del zivi. Bilo bi zanimivo enkrat izkusiti svet, kjer ne bi bilo teh, smetarjev, medicinskih sester, trgovcev, delavcev v tovarnah itd itd bili bi sami influencerji, top sit programerji itd, svet bi laufal brez problema
zdaj pa se razmisli, kolikim si ravno rekel, da si zasluzijo slabo zivljenje, ker niso najboljsi. In kaksno bi bilo zivljenje brez njih
Zgodovina sprememb…

Tudi ce imas najemnino lahko dovolj prišparaš v 10 letih za kakšno investicijo z minimalcem. Greš v sobo za 200EUR in še vedno živiš bolje, kot 70% sveta. Če pa živiš prek zmožnosti se pa seveda ne da.
Zgodovina sprememb…
Tisti z minimalcem nikakor. In zivljenje 10let v sobi res spodbuja mlade druzine, ko si nekaj prej omenjal, da ni otrok

Tisti z minimalcem nikakor. In zivljenje 10let v sobi res spodbuja mlade druzine, ko si nekaj prej omenjal, da ni otrok
Pri 30 si še vedno mlad. Hopa cupa pri 22 2 otroka potem pa jamrat? Ja poznam veliko takih in vsi so na minimalcu otrok pa nevzgojen in bo naredil isto.
Zgodovina sprememb…
V dvoje je sicer lazje, ampak vseeno s slabimi placami ne
Pa se to, jaz se ne pritozujem prevec nad trenutno situacijo, tukaj sva nekje zasla. Jaz nocem, da se vse skupaj zacne spreminjati v nizanje davkov bogatim, ne da naj se zdaj daje vec za socialo itd, se da povsem dovolj
Pa se to, jaz se ne pritozujem prevec nad trenutno situacijo, tukaj sva nekje zasla. Jaz nocem, da se vse skupaj zacne spreminjati v nizanje davkov bogatim, ne da naj se zdaj daje vec za socialo itd, se da povsem dovolj
Zgodovina sprememb…

Ni pa fer jemati bogatim, ker so se precej odrekali in reskirali zato, da so tam kot so. Zakaj bi morali oni nositi breme neodgovornih imbecilov?
Zgodovina sprememb…
Pa caki, a nisi ti na zacetku neki izpostavljal, da si mladi nicesar ne morejo privosciti zaradi levih vlad, pa sva sem prisla
Moja trditev je, da nizanje davkov bogatim pomaga bogatim in posredno skodi revnim. ce se bodo ustrezno obdavcile nepremicnine, ce jih ima nekdo vec, bi se mogoce lahko zmanjsal davek na delo, ki je res visok (ne skrbi, se ne bo zgodilo)
Predlagam ti, da se enkrat preberes svet brez smetarjev, medicinskih sester itd, in se malo premislis o tem. mogoce bos malo spremenil pogled o nekaterih stvareh
Pa lahko ki razlozis, zakaj bogatas s petimi nepremicninami pa jahto nujno rabi se tri, medtem ko nevemkoliko ljudi, ki pac nimajo, komaj prezivijo. Ce to lahko pri sebi upravicis, pa ne vem, jaz ne morem
Moja trditev je, da nizanje davkov bogatim pomaga bogatim in posredno skodi revnim. ce se bodo ustrezno obdavcile nepremicnine, ce jih ima nekdo vec, bi se mogoce lahko zmanjsal davek na delo, ki je res visok (ne skrbi, se ne bo zgodilo)
Ni pa fer jemati bogatim, ker so se precej odrekali in reskirali zato, da so tam kot so. Zakaj bi morali oni nositi breme neodgovornih imbecilov?
Predlagam ti, da se enkrat preberes svet brez smetarjev, medicinskih sester itd, in se malo premislis o tem. mogoce bos malo spremenil pogled o nekaterih stvareh
Pa lahko ki razlozis, zakaj bogatas s petimi nepremicninami pa jahto nujno rabi se tri, medtem ko nevemkoliko ljudi, ki pac nimajo, komaj prezivijo. Ce to lahko pri sebi upravicis, pa ne vem, jaz ne morem
Zgodovina sprememb…
enavlaka ::
Vse kar je trenutno napisano na papirju pomaga bogatim
Ta klika ne plačuje davkov, ker so naredili davčno optimizacijo, da jim nič ne moreš. Edino tako lahko posameznik kopiči sredstva.
Za preostanek civilizacije je iz rok v usta.
Ta klika ne plačuje davkov, ker so naredili davčno optimizacijo, da jim nič ne moreš. Edino tako lahko posameznik kopiči sredstva.
Za preostanek civilizacije je iz rok v usta.
Pa vprasaj se, ali res vsi bogati toliko prispevajo? Izumljajo zdravila, resujejo zivljenja? sploh ta podedovana bogastva, sigurno so zelo vredni ljudje, ce so potomci bogatih
Dnar dela dnar, se nisi slisal? Zakaj mislis, da se tako rece?
Dnar dela dnar, se nisi slisal? Zakaj mislis, da se tako rece?
twenzac ::
p1nky ali lahko definiras kdo je bogat, pa najbolje konkretno s placo, drugace se tezko pogovarjamo o definicijj?
Torej primer razbremenitve nizjih davkov, socialne kapice, levica se pritozuje da to ni ok.
Mislim nek tehnolog ki dela v sloveniji za recimo 3-4k bruto placo se steje za bogatega in ne sme ven dobiti vecji neto?
Mimogrede tudi tisti na minimalcu torej "ne bogat" bo dobil ven vecji neto, v cem je problem?
Torej primer razbremenitve nizjih davkov, socialne kapice, levica se pritozuje da to ni ok.
Mislim nek tehnolog ki dela v sloveniji za recimo 3-4k bruto placo se steje za bogatega in ne sme ven dobiti vecji neto?
Mimogrede tudi tisti na minimalcu torej "ne bogat" bo dobil ven vecji neto, v cem je problem?

Pa caki, a nisi ti na zacetku neki izpostavljal, da si mladi nicesar ne morejo privosciti zaradi levih vlad, pa sva sem prisla
Sem sva prišla, ker ti nočeš nižjih davkov. Mladi so pa vsi slišali prisluhe in izpostavljno sistemsko korupcijo na vseh koncih zato so volili desno, ker jim ugrabljeni mediji niso uspešno sprali možganov.
Kar se tice samih plac, niso nujno pogoj za bogastvo, tezko definiram, nekdo, ki zivi v hiso, ni ravno bogat, ce ima pa se tri nepremicnine pa 5000 na mesec, ima pa ze kar precej npr.
Sploh so place pri nas res zelo obdavcene. Ampak problem pri manjsanju davkov na placo je, da moras potem nekje drugje vzeti (npr nepremicnine). Potem lahko sorazmerno razbremenis place. Ampak to se ne bo zgodilo ce mene vprasas
Sploh so place pri nas res zelo obdavcene. Ampak problem pri manjsanju davkov na placo je, da moras potem nekje drugje vzeti (npr nepremicnine). Potem lahko sorazmerno razbremenis place. Ampak to se ne bo zgodilo ce mene vprasas

Kar se tice samih plac, niso nujno pogoj za bogastvo, tezko definiram, nekdo, ki zivi v hiso, ni ravno bogat, ce ima pa se tri nepremicnine pa 5000 na mesec, ima pa ze kar precej npr.
Nič ni treba vzeti samo optimizirati in zmanjšati javni sektor in jim prenehat metat bombončke in povišice za nič̣ dodane vrednosti ter s tem vplivati na volitve obenem pa zajebat privat sektor ob koncu leta.
Zgodovina sprememb…
Sem sva prišla, ker ti nočeš nižjih davkov. Mladi so pa vsi slišali prisluhe in izpostavljno sistemsko korupcijo na vseh koncih zato so volili desno, ker jim ugrabljeni mediji niso uspešno sprali možganov.
Pa saj ti razlagam, zakaj.
Ampak zdaj imas dve kontra trditvi:
A) skrbi te za mlade, ki se nimajo in imajo premalo za normalen zacetek
B) vseeno ti je za tiste, ki imajo manj.
Ne gre skupaj. Ce zate velja moznost a) in mi ne verjames, kako je s tem, prosim, vprasaj ai, ti bo nepristransko navedel dejstva. Ce velja moznost b), nima smisla, da to razpravljava, ker potem je vse jasno
Nič ni treba vzeti samo optimizirati in zmanjšati javni sektor in jim prenehat metat bombončke in povišice za nič̣ dodane vrednosti ter s tem vplivati na volitve obenem pa zajebat privat sektor ob koncu leta.
Pa ti ves, kdo je javni sektor? Mi jih malo nastejes, katere bi odpustil?

Celoten ZRSZ lahko dela AI za začetek, itak so nesposobni fikusi. Upravne enote lahko vodi AI. Pol CSD-ja nima kaj počet samo kofetkat.
Zgodovina sprememb…
Nič me ne skrbi za mlade samo povedal sem zakaj so volili desno.
Aja, ok. No, nategnjeni so bili. Potem verjetno tudi razumes, da desna ne skrbi za mlade in pushas agendo, da je to kao res.
Ce resnicno mislis, da nizji davki pomagajo revnim, prosim, vprasaj ai
Celoten ZRSZ lahko dela AI za začetek, itak so nesposobni fikusi. Upravne enote lahko vodi AI.
Ok, vecino teh mogoce. Sam mors vedt, da ima drzava tok zastarel it, da je vecino dela ze zarad tega pocasna.
Sam ostalih je pa bl mal. nekaj bi se jih sigurno naslo, sam dvomim, da v takem obsegu, da bi se kaj spremenilo. Prej rabimo vec med sester in policije, itd
Zgodovina sprememb…

Nadaljujmo z župani potrebujemo 4 za celotno državo ajd mogoče 5 vse njihove svete in odbore za ne vem kaj pa samo zgonit.
Zgodovina sprememb…
Ej sm predlgala, pa so me desni tukaj poducili, da to nima veze
To bi js dala na iste obcine kot pred to noro delitvijo
Fak pariz je ena obcina mi jih mamo vec k 200
Sami probi ene tm z malega kraja prepricat, da ne bodo vec obcina. Good luck
To bi js dala na iste obcine kot pred to noro delitvijo
Fak pariz je ena obcina mi jih mamo vec k 200
Sami probi ene tm z malega kraja prepricat, da ne bodo vec obcina. Good luck
Zgodovina sprememb…
twenzac ::
Se naceloma strinjam z tvojim zapisom, ne vidim nic kaj spornega, verjetnk vsi (levo in desni) na koncu zelimo enako, prosperity.
Kot zanimivost na to temo, Ivan Simcic (disclaimer Jansev clovek, pa sem dalec od tega da sem za JJ) je bil gost v Selakovicevem podcastu, kjer je dejal ali obdavcami vse, torej malo ampak res vse torej hise, delnice, place, prvi avto drugi itd. ali pa smo davcna oaza, kjer selektivno obdavcevanje vedno priprelje do razkolov ljudstva, skrivanje oziroma prelivanje premozenja v manj obdavcene oblike itd.
Tu se strinjam z njem.
Kakorkoli moj point je da ne znamo strogo definirati kdo ali kaj je bogat, ker ce oziroma dokler tega ne naredimo, ne moremo strogo definirati zakonov ki morajo biti nedvoumni.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: twenzac ()
@charlikk
Js grem zdj mal dol s foruma, ti bom pol odpisala ce bos se kj pisal, ce seveda hoces debatirat :))
Js grem zdj mal dol s foruma, ti bom pol odpisala ce bos se kj pisal, ce seveda hoces debatirat :))
FireSnake ::
pujsekpepe je izjavil:
Torej?
Ma pa resnica kar nekaj dobrih in kompetentnih kadrov ki zgledajo normalno za razliko od levih in desnih.
No, pa jih naštej.
Ket tole, kar si napisal ne doseže niti gostilniške debate.
Poglej in se nasmej: vicmaher.si
Se naceloma strinjam z tvojim zapisom, ne vidim nic kaj spornega, verjetnk vsi (levo in desni) na koncu zelimo enako, prosperity.
Kot zanimivost na to temo, Ivan Simcic (disclaimer Jansev clovek, pa sem dalec od tega da sem za JJ) je bil gost v Selakovicevem podcastu, kjer je dejal ali obdavcami vse, torej malo ampak res vse torej hise, delnice, place, prvi avto drugi itd. ali pa smo davcna oaza, kjer selektivno obdavcevanje vedno priprelje do razkolov ljudstva, skrivanje oziroma prelivanje premozenja v manj obdavcene oblike itd.
Tu se strinjam z njem.
Kakorkoli moj point je da ne znamo strogo definirati kdo ali kaj je bogat, ker ce oziroma dokler tega ne naredimo, ne moremo strogo definirati zakonov ki morajo biti nedvoumni.
Ja, to je ful problem, tudi pri nepremicninah. Najlazje je obdavciti place (res bogati, ne tisti z enim fletom pa malo boljso placo, pa od tega seveda spet profitirajo). V resnici ni enostavne resitve
Lepo, da se dejansko pogovarjamo, z argumenti,ne samo navijamo

Ne bo dolgo trajalo trolli prihajajo.. Čeprav danes so mogoče izven delovnega mesta pa ne bo tok hudo.
Zgodovina sprememb…
Itak da bo folk na terenu znoru. Ni še konc.
Čemu tako noriš?
Zakaj taki čustveni izpadi?
Ti govoriš, kako drugi norijo.
Ostali smo čisto mirni (jaz čakam, da pernati narcis sestavi vlado).
Samo ti si tisti, ki nori.
Jaz mislim, da je to zato, ker je ura, ko se bo vleklo stran od državnega seska, vse bližje.
Sem večkrat rekel, da bo cviljenje, ko se bo vleklo stran od državnega seska zelo lepo poslušati.
Nisi razočaral. Meni pa je tudi ostalo še nekaj kokic
Unilseptij je izjavil:
No ja, ni še vsega konec... ne vidim, da bi Resnica lahko vstopila v vlado, brez da to pri njih povzroči resen razkol, ker proti Janši ni samo Stevo z overjenim dokumentomampak tudi njihova volilna baza, ki se malo še spomni COVIDa. Če pa samo podpre Janševo vlado, v koalicijo pa ne vstopi, potem bo to nočna mora za vlado, ker brez Resnice ne bodo spravili skozi nobenega zakona in nisem prepričan, da bi Janša bil za to. On in Golob namreč lahko z novimi volitvami samo pridobita, vsi ostali bodo izgubljali, ker se bodo glasovi še bolj polarizirali. Najbolj me moti, da Svoboda kot največja poslanska skupina ni predlagala kandidata, to pomeni, da igrajo na zavlačevanje in morda nove volitve.
Ja sej to sem jaz tud razmišljal. Da Stevo tvega tud razpad stranke. Če podpre Tega ki nas je maltretiral med korono. Če stranka razpade, je za zmeraj konec z Resnico. Razpade lah v enem mesecu. Tko da lepo počasi. Smanjite doživljaj. Poleg tega je Stevo dost prorusko usmerjen....
Desničarji, dihejte, k še ni konec. Resnica lah razpade, to je dejstvo. In pol jo ne zlima več živ bog. Stevo gre k Jajotu.....ste vidli, kag ga držal za rokce, smrk, smrk....
Z novimi volitvami ni več Resnice, levičarji bi dobili več, zato bo Jajo naredu vse da do teh volitev ne pride. Oni nimajo več kje postrgat po volilni bazi.K tud Logar pol skor sigurn izpade, jajčkotov satelit....vprašanje če bi zlezu spet not.
Še en čustven izpad.
Pajac umiri se.
Četudi pernati pokadi (lepo je bilo včeraj gledati njegovo hinavsko faco) se bo svet vrtel dalje.
Včeraj je pernati lažnivec dobil lekcijo, ko je padel na realna tla.
Zbuditi se je moral iz svojih sanj.
In, glede na videno, je to težko požrl.
Niti izjav ni dajal. Kradljivec strahopetni.
Sesulo se mu je vse in na to ni bil pripravljen. Tipični narcis.
Če bi bile pa nove volitve bi pernati še bolj pokadil.
V krogih, kjer se gibljem jaz so bili začudeni kako veliko je dobil. In kako malo han z SD.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: FireSnake ()
Pa takole lahko rečemo:
- pernati blefer je imel 14 dni časa
- da bi povezoval
- pa ni povezoval, ker je v štartu odslovil SDS
- vmes je delal račun brez krčmarja (N.Si, resnica)
- na veliko blodil
- zadnji teden totalno zaplaval (še v sredo, 8.4. ponujal 3 sedeže N.Si)
- v tem zadnjem tednu, kaj je pričakoval? Da bo N.Si kot cucki prileteli k njemu? Po tem, ko jih je 4 leta poniževal?
Pernatemu bedaki bi moralo biti že v ponedeljek jasno, da je vrag vzel šalo in, da je zasral svoje šanse.
Prav je tako, ker je to zdaj odraz njegovega "dela".
Kar seješ to žanješ in sejal je sovraštvo in razkol. Povezovati pa nikoli ni znal.
levaki, kako je zdaj z vašo barčico?
Gobcal je o vladi narodne enotnosti. Ampak, dlje od gobcanja ni prišel, ker ne zna povezovati.
Šel je tako daleč, da je po košarici iz strani N.Si začel igrati, kot užaljen otrok (na čustveno noto). No, sploh tale je bila totalno idiotska poteza, s katero se je osmešil do konca. In v tistem trenutku mu je moralo postati jasno, da je pokadil.
Vmes je še grobar Adrie nekaj gobcal, a v prazno.
Tole je pa tako ali tako za v arhiv (pernati narcis in grobar Adrie na slikah).
Slovenija se lahko končno oddahne.
Če mu pa uspe sestaviti vlado pa tudi v redu, bomo plesali dalje. A se mi zdi, da je golobje gruljenje malo pojenjalo.
P.S. Škoda, ki jo je golobja hunta naredila pa ni sam na gospodarskem in zdravstvenem področju.
S svojo podivjano mržnjo do vseh, ki jim ne ližejo rit so uničili dialog. Včasih so politiki na nasprotni strani normalno komunicirali. golobja hunta je to TAKOJ po nastopu mandata uničila. In bojim se, da bo to težko popraviti. Če sploh.
- pernati blefer je imel 14 dni časa
- da bi povezoval
- pa ni povezoval, ker je v štartu odslovil SDS
- vmes je delal račun brez krčmarja (N.Si, resnica)
- na veliko blodil
- zadnji teden totalno zaplaval (še v sredo, 8.4. ponujal 3 sedeže N.Si)
- v tem zadnjem tednu, kaj je pričakoval? Da bo N.Si kot cucki prileteli k njemu? Po tem, ko jih je 4 leta poniževal?
Pernatemu bedaki bi moralo biti že v ponedeljek jasno, da je vrag vzel šalo in, da je zasral svoje šanse.
Prav je tako, ker je to zdaj odraz njegovega "dela".
Kar seješ to žanješ in sejal je sovraštvo in razkol. Povezovati pa nikoli ni znal.
levaki, kako je zdaj z vašo barčico?
Gobcal je o vladi narodne enotnosti. Ampak, dlje od gobcanja ni prišel, ker ne zna povezovati.
Šel je tako daleč, da je po košarici iz strani N.Si začel igrati, kot užaljen otrok (na čustveno noto). No, sploh tale je bila totalno idiotska poteza, s katero se je osmešil do konca. In v tistem trenutku mu je moralo postati jasno, da je pokadil.
Vmes je še grobar Adrie nekaj gobcal, a v prazno.
Tole je pa tako ali tako za v arhiv (pernati narcis in grobar Adrie na slikah).
Slovenija se lahko končno oddahne.
Če mu pa uspe sestaviti vlado pa tudi v redu, bomo plesali dalje. A se mi zdi, da je golobje gruljenje malo pojenjalo.
P.S. Škoda, ki jo je golobja hunta naredila pa ni sam na gospodarskem in zdravstvenem področju.
S svojo podivjano mržnjo do vseh, ki jim ne ližejo rit so uničili dialog. Včasih so politiki na nasprotni strani normalno komunicirali. golobja hunta je to TAKOJ po nastopu mandata uničila. In bojim se, da bo to težko popraviti. Če sploh.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: FireSnake ()
nejclp ::
Velik korak naprej za Slovenijo, kar se korupcije tiče. Že začetek je obetaven, na mestu druge najpomembnejše funcije v državi je pravnico zamenjal parkrat obsojeni kriminalec.
primoz4p ::
... ter velik korak nazaj pri izobraževanju
Vir:
Nacionalno poročilo o kakovosti sistema vzgoje in izobraževanja v Sloveniji
Vir:
Nacionalno poročilo o kakovosti sistema vzgoje in izobraževanja v Sloveniji
pol3ni ::
Jansa bo ocitno ze 4.vodil vlado kljub temu da se nobenih volitev ni zmagal. Kot presednik parlamenta pa bo Slovenijo zastopal Srb s kriminalno preteklostjo,ki je spet eden tistih,ki je ves cas lagal svojim volilcem in jih izdal prav tako kot Logar. Na tak nacin kot druzba ne bomo nikoli napredovali. Vracamo se spet na rob EU, kjer nas noben vec ne bo jemal resno. Madzari se bodo avtoritarca resili mi pa ga ustolicujemo..Noro, kaj je z nami Slovenceljni ? Si res ne zasluzimo nic boljsega ?
driftwood ::
jaz sem tudi proti takemu vodji DZ in taki vladi, polni kompromisom.
vladajo nam psihopati.
še enkrat volit. gremo.
vladajo nam psihopati.
še enkrat volit. gremo.
Vredno ogleda ...
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
|---|---|---|---|
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
| ⊘ | Fasisti imajo veliko za povedati proti sedamnji vladi (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Problemi človeštva | 26858 (25119) | Samael |