» »

16 Slovenska vlada 2026-2030

16 Slovenska vlada 2026-2030

Temo vidijo: vsi
««
36 / 38
»»

krepelce ::

kzzzz je izjavil:

Kva pa pravimo na napovedi/razkritja Požarja, da bo vlada GS+NSI+SD+D z Mojmirjem Mrakom kot mandatarjem? Pustmo, da je Požar treš, ki zadane svoje napovedi/razkritja ravno tokrat, kolikokrat ima pokvarjena ura prav na dan. Kaj menimo o taki vladi, če se formira?

Samo tole: :)):)):)):)):)):)):)) Mogoče Golob ni najbolj pameten glede besedišča, zagotovo pa ni tako neumen. Recimo zame je politično mrtev, nikoli več ga ne bi volil, če bi krščanske zastrupljevalce uma spustil zraven.

Zgodovina sprememb…

• predlagal izbris: Daniel ()

DeeJay ::

krepelce je izjavil:

DeeJay je izjavil:

krepelce je izjavil:

DeeJay je izjavil:

No in če smo mi kao najbolj odvisni od njih, kdo je potem kriv za to? Zakaj nismo odvisni še od česa drugega?
Kokr sm reku, politika naj rešuje take probleme, ne pa da se ukvarja že 20 let sama s sabo.

Podjetniki, ki niso razmišljali v dobro Slovenije (režim se, ker vedno povdarjajo kako so domoljubni) ampak so se odločili iti za najboljšim zaslužkom. In to je rezultat, ki ga ne bo rešila nobena vlada.

Preprosti na duši, pa to pripisujejo Golobu.

In kdo jim je naredil take pogoje? Vlade. Na koncu vedno vlada vozi Slovenijo in jo usmerja z zakoni in pravili. Če so ti slabi in nepremišljeni imamo na koncu korupcijo in krizo. Obtožujem vse vlade zadnjih 20 let. Dokler je bil še Drnovšek, smo vsaj neki ustvarjal, ko je žal šel, se je pa začela masovna kraja.

Kakšne vlade? Nemška? Ki je dovolila nemškim podjetjem poslovati s slovenskimi, ob tem pa so slovenska gradila enormne dobičke, hkrati pa niso tega prenašala na delavce, zdaj se pa kurčijo, ko je Golobova vlada to malo poflikala?

Aja, bi slovenske vlade morale prepovedati poslovati podjetjem z nemčijo, s čimer bi si nakopale sankcije EU? Sploh veš kaj je EU, razen črk?

In ja, Drnovšek in Pučnik sta bila idealista. Zdaj so ostale pa samo še pizde, kjer je Levica edina idealistična stranka, ki ostane, razen Kordiša.

Ne vem zakaj se zapikaš v to nemčijo, govorim nasplošno. O kaki prepovedi zdej govoriš?? Ne vem zakaj si tako sovražno nastrojen? Noben ti nič noče.

Država še vedno pobira davke, vendar pa bi mogli tudi ustvarjat pogoje, da se ne stavi samo ne enega konja. Jest govorim za 20 let delovanja, ti pa tupiš o Golobu.
Don't f with me.

DeeJay je izjavil:

krepelce je izjavil:

DeeJay je izjavil:

krepelce je izjavil:

DeeJay je izjavil:

No in če smo mi kao najbolj odvisni od njih, kdo je potem kriv za to? Zakaj nismo odvisni še od česa drugega?
Kokr sm reku, politika naj rešuje take probleme, ne pa da se ukvarja že 20 let sama s sabo.

Podjetniki, ki niso razmišljali v dobro Slovenije (režim se, ker vedno povdarjajo kako so domoljubni) ampak so se odločili iti za najboljšim zaslužkom. In to je rezultat, ki ga ne bo rešila nobena vlada.

In kdo jim je naredil take pogoje? Vlade. Na koncu vedno vlada vozi Slovenijo in jo usmerja z zakoni in pravili. Če so ti slabi in nepremišljeni imamo na koncu korupcijo in krizo. Obtožujem vse vlade zadnjih 20 let. Dokler je bil še Drnovšek, smo vsaj neki ustvarjal, ko je žal šel, se je pa začela masovna kraja.

Kakšne vlade? Nemška? Ki je dovolila nemškim podjetjem poslovati s slovenskimi, ob tem pa so slovenska gradila enormne dobičke, hkrati pa niso tega prenašala na delavce, zdaj se pa kurčijo, ko je Golobova vlada to malo poflikala?

Aja, bi slovenske vlade morale prepovedati poslovati podjetjem z nemčijo, s čimer bi si nakopale sankcije EU? Sploh veš kaj je EU, razen črk?

In ja, Drnovšek in Pučnik sta bila idealista. Zdaj so ostale pa samo še pizde, kjer je Levica edina idealistična stranka, ki ostane, razen Kordiša.

Ne vem zakaj se zapikaš v to nemčijo, govorim nasplošno. O kaki prepovedi zdej govoriš?? Ne vem zakaj si tako sovražno nastrojen? Noben ti nič noče.

Država še vedno pobira davke, vendar pa bi mogli tudi ustvarjat pogoje, da se ne stavi samo ne enega konja. Jest govorim za 20 let delovanja, ti pa tupiš o Golobu.

Sploh nisem sovražno nastrojen, to je tvoje dojemanje nestrinjanja. Privlekel si ven GDP, ki je bullshit, kot kriterij - 0% pomeni, da živimo vsi popolnoma enako kot smo prejšnje leto. Trdim samo, da si slabo razmislil in opletaš z nekimi medijskimi floskulami, ki dejansko ne pomenijo nič, pa tega ne razumeš. Da sploh ne omenjam neomejene gospodarske rasti v omejenem sistemu.

Zgodovina sprememb…

kzzzz ::

krepelce je izjavil:

DeeJay je izjavil:

krepelce je izjavil:

DeeJay je izjavil:

krepelce je izjavil:

DeeJay je izjavil:

Sploh nisem sovražno nastrojen, to je tvoje dojemanje nestrinjanja. Privlekel si ven GDP, ki je bullshit, kot kriterij - 0% pomeni, da živimo vsi popolnoma enako kot smo prejšnje leto. Trdim samo, da si slabo razmislil in opletaš z nekimi medijskimi floskulami, ki dejansko ne pomenijo nič, pa tega ne razumeš.

Zakaj misliš, da je GDP bullshit kot kriterij, če tako dobro korelira z vsemi ostalimi metrikami, ki so nam fine - plače, sreča, pravice, dostop do javnih dobrin, etc?

GDP je samo medijska floskula? oookeeeej
I rest my case.
Don't f with me.

kzzzz je izjavil:

krepelce je izjavil:

DeeJay je izjavil:

krepelce je izjavil:

DeeJay je izjavil:

krepelce je izjavil:

DeeJay je izjavil:

Sploh nisem sovražno nastrojen, to je tvoje dojemanje nestrinjanja. Privlekel si ven GDP, ki je bullshit, kot kriterij - 0% pomeni, da živimo vsi popolnoma enako kot smo prejšnje leto. Trdim samo, da si slabo razmislil in opletaš z nekimi medijskimi floskulami, ki dejansko ne pomenijo nič, pa tega ne razumeš.

Zakaj misliš, da je GDP bullshit kot kriterij, če tako dobro korelira z vsemi ostalimi metrikami, ki so nam fine - plače, sreča, pravice, dostop do javnih dobrin, etc?

Poglej si strip in razmisli. Ne morem nadoknadit tvojega nerazumevanja krilatic, s katerimi opletaš.

Zgodovina sprememb…

Vse jasno, ne odgovoriš na vprašanje sploh. Adios, trol.

Če ne bi omenil, da si volil Goloba bi bil 100% da si janšist.
Don't f with me.

DeeJay je izjavil:

GDP je samo medijska floskula? oookeeeej
I rest my case.

Ja. Realno, 0% GDP pomeni samo to, da kapitalisti niso zaslužili nič dodatno (še vedno pa enako kot prejšnje leto).

Samo jaz razumem GDP. Ti ga pa ne.

GDP ja narjen samo za tvoje razumevanje, jasno.
Don't f with me.

DeeJay je izjavil:

Ne, kaj je GDP je zelo dobro znano, sam si pa niti osnov nisi pogledal in zdaj pametuješ o zadevah, ki jih ne razumeš.

Daj bodi že enkrat tiho in se nehaj sramotiti, poglej, naštudiraj in se javi nazaj, ko boš imel "case" (pa ga pri tej temi ne boš imel - to, da gre državi enako, oz. celo malo bolje, kot ji je šlo v prejšnjih letih, pač ne moreš opravičiti). Mimogrede, ko boš naštudiral strip, se ti bo zdel zabaven. Dokler se ti ne zdi, nekaj ne razumeš, poizkusi znova.

Zgodovina sprememb…

krepelce je izjavil:

DeeJay je izjavil:

Ne, kaj je GDP je zelo dobro znano, sam si pa niti osnov nisi pogledal in zdaj pametuješ o zadevah, ki jih ne razumeš.

Zelo jasno mi je kaj predstavlja in tudi zelo jasno, da naš raste dosti počasneje kot okoliškim državam. Se pravi nekaj delamo narobe že 20 let. Predvsem to, da nam vsako leto odtečejo miljarde v žepe kriminalcev.
Don't f with me.

DeeJay je izjavil:

krepelce je izjavil:

DeeJay je izjavil:

Zelo jasno mi je kaj predstavlja in tudi zelo jasno, da naš raste dosti počasneje kot okoliškim državam. Se pravi nekaj delamo narobe že 20 let. Predvsem to, da nam vsako leto odtečejo miljarde v žepe kriminalcev.

In, kaj je s tem narobe, če je GDP 0%? Kapitalisti služijo samo enako kot prejšnje leto? Kaj se navadnega državljana EU to sploh tiče? Še če bi šel v minus, bi rabil leta, da bi bil izguba. Kaj je torej problem?

Zgodovina sprememb…

krepelce je izjavil:

DeeJay je izjavil:

krepelce je izjavil:

DeeJay je izjavil:

In, kaj je s tem narobe, če je GDP 0%? Kapitalisti služijo samo enako kot prejšnje leto? Kaj se navadnega državljana EU to sploh tiče? Še če bi šel v minus, bi rabil leta, da bi bil izguba. Kaj je torej problem?

Tebe se očitno nič ne tiče. Mene pa se, ker je kvaliteta življenja vsako leto slabša in večini manj ostane konc meseca, kot leto povprej.
Višji BDP pomeni tudi več pobranih davkov, ki grejo v boljše pogoje vsem sektorjem v državi. No pri nam gre na žalost samo več v korupcijo.
Ceste so vedno slabše in bolj zrukane, čakalne vrste se samo daljšajo, še vedno ljudje nimajo osebnih zdravnikov itd itd.. če država stagnira ne bo isto, ampak slabše.
Don't f with me.

DeeJay je izjavil:

krepelce je izjavil:

DeeJay je izjavil:

krepelce je izjavil:

DeeJay je izjavil:

Tebe se očitno nič ne tiče. Mene pa se, ker je kvaliteta življenja vsako leto slabša in večini manj ostane konc meseca, kot leto povprej.
Višji BDP pomeni tudi več pobranih davkov, ki grejo v boljše pogoje vsem sektorjem v državi. No pri nam gre na žalost samo več v korupcijo.
Ceste so vedno slabše in bolj zrukane, čakalne vrste se samo daljšajo, še vedno ljudje nimajo osebnih zdravnikov itd itd.. če država stagnira ne bo isto, ampak slabše.

Zakaj bi rabil več pobranih davkov, če so že zdaj enaki kot leto pred tem?

Pač tvoj problem, jaz že skoraj 30 let ne delam več za nobeno slovensko nategunsko podjetje, dobivam denar iz multikorporacij in sem se zaklel, da nikoli več ne bom delal za nobeno slovensko podjetje več. Zadeva čudovito deluje, rade volje plačam vse davke, ker so mi tako minoren strošek, da mi je zanj čisto vseeno. In ne, ni mi bilo treba iti nikamor drugam, denarja imam pa več kot ga lahko porabim, b2b.

Ergo, bolj mi je pomembna socialna stabilnost, da ne živim v državi, kjer bi me vsakdo hotel oropati. In temu v imenu volim, hkrati pa sem vesel, da s svojim zaslužkom pomagam drugim, ki se jim ni tako usralo. Priznam, imel sem srečo in zavedam se tega. Ne bom pa zdaj drkal na to, da sem bolj pameten, bolj izobražen, bolj razgledan. Ne rabim. Prispevam k družbi.

Ja, veliko več kot nekdo, ki komaj preživi, pa mu nič ne zavidam in se tudi nočem okoriščat iz njega. Vesel sem, da zaradi mojih davkov nekdo bolje živi, sam pa sem preskrbljen za vse svoje potrebe.

Zgodovina sprememb…

harmonkar9 ::

Daniel je izjavil:

Te so verjetno še iz časov, ko si na FDV lahko padel še kje drugje, kot po stopnicah.

Drži, v Jugoslaviji je bila FDV oz. FSPN še kvalitetna fakulteta, kjer so študirali intelektualni velikani, kot je Gospod Janša in še bi lahko našteval. V samostojni Sloveniji pa je iz te fakultete nastala katastrofa, lahko iz prve roke povedo gospodje Zver, Grims, Mahnič, Lisec, Tonin, Cigler Kralj in še marsikateri drug domoljub, ki se je infiltriral v študijske klopi.

Mato989 ::

kzzzz je izjavil:

Mato989 je izjavil:

kzzzz je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Še bolj pa dobim ošpice, ker se vse povprek, tudi v MSM, uporablja le levo-desno, pa nihče ne pove, da obstajata vsaj 2 osi - družbena in ekonomska. Pri nas se vse meče v svoj koš. Jaz bi npr. volil ekonomsko desno in družbeno levo stranko - pa je ni in je še nikoli ni bilo. Morda se ji je približal Virant, ampak le delno.

Kako boš družbeno volil levo brez levega načina davkov? Ki zagovarja da družbi častimo vsi to kar rabi... (v osnovi)

To je zgrešeno.

Realno v slovenskem prostoru res manjka stranka z desno ekonomsko logiko in levo družbeno usmerjenostjo. Tako pa so na desni sami kristjanarji, tradicionalne vrednote, marihuana te bo pripeljala v pekel, itd. Eni zavirajo ekonomsko svobodo, drugi pa družbeno svobodo. Ni stranke, ki bi oboje integrirala.

Ja ampak problem družbene usmeritve na levi, prinaša v 80%+ višje davke... oz moraš pa nekje drugje vzet logiko...

Recimo ok, marihuana je end primer ko ni v teh 80%, ampak če pogledava recimo ostale družbene ideje, pa dejansko večinoma delajo probleme, od zaimkov (WOKE) do recimo postavljanja ne PIEDESTAL kulturo LGBTQ (nimam nič proti njim ampak tako kot jaz ne marširam kot hetero, tako ne rabi gej to počet, naj delajo doma karkoli hočejo kot to počnem jaz z mojo)

Skratka tudi dolgotrajna oskrba je recimo nek družbeni sistem in logika levice, ki pa prinese davke vsem, da eni dobijo... to je tako družbena logika kot ekonomska... ne gre eno brez druge.

80% je zelo pavšalno rečeno, ne vem, če je res, ampak taka debata najbrž presega prostore te teme. Postavljanje na piedestal LGBTQ kulture je pa ravno tvoja percepcija, ki izhaja iz desničarske družbene zavesti. Kaj je LGBTQ kultura? Kaj to pomeni postavljanje na piedestal? Ali misliš, da neka Parada ponosa obstaja zato, ker je v odziv desetletjem zatiranj? Ker je do teh manjšin še vedno več nasilja v splošni družbi, kot do nekih drugih nemanjšin? A misliš, da bi Parada ponosa obstajala, če v preteklosti (in še vedno) diskriminacije ne bi bilo? Izd itd. Ampak tole se mi ne zdi produktivna tema, nočem pa zapasti v kulturne vojne, ker to ni moj point in se mi zdi škoda časa ob boljšem vprašanju, zakaj takih strank ni.

Ampak da greva nazaj na temo/vodilo ekonomska in družbena svoboda: Isto je na desni. Oni bi več denarja dajal svojim institucijam, ta denar pa seveda prihaja iz davkov.

Če pa pogledava, kje je družbena svoboda, ki se ne kaže v davkih in jo desna bremza: Droge sva že omenila, še en velik primer smo imeli lani (evtanazija - tudi plačljiva ne obstaja), regulacija tudi niso davki (recimo omejevanje airbnb), zmanjševanje subvencij raznim okoljsko slabim industrijam (mesna mlečna), dopuščanje poljubnega poimenovanja izdelkov (slo desnica v EU izglasovala, da tradicionalnih imen mesnih in mlečnih izdlekov ne sme rabiti industrija veganskih izdelkov (čeprav te besede uporabljamo tudi za druge reči, recimo kokosovo mleko in meso jabolka)) ... To mi zdaj na hitro pade na pamet, lahko gremo pa seveda tudi globlje. Potem imaš mejne primere - razobdavčenje dela je nekaj drugega (tudi politofilozofsko) kot obdavčitev premoženja. Je pa v Sloveniji tega manj kot kje druge, ker smo trenutno ekstremno socialna država in imamo veliko teh reči porihtanih, fajn bi pa bilo, da jih ne izgubimo (in politiki, ki so jim idoli Orban, bi za to poskrbeli).

Torej moja poanta je, da je čudno, da ni takih strank, pa je pomoje prostora dovolj. Moja teorija? Ugrabitev JJ-ja vsega, kar je diši po desnem, tudi če bi bila to stranka, kjer je desna ekonomika, drugače pa niso desni tradicionalisti.

Za evtanazijo recimo se strinjam, ampak plačljivo in BREZ nekih regulacij (če že) dajmo se tu odločit tako levi kot desni, ali ima človek pravico do končanja lajfa ali ne, če jo ima mora biti absolutno...

Regulacija večinoma NEUMORNO posega v davke in ekonomijo... ko nekomu prepoveš nekaj delat na državnem (ali lokalnem) nivoju, mu s tem dejansko prepoveš ustvarjat dohodek ali prihodke... in če mu to omejiš, je to anti desno...

Razobdavčenje dela ali obdavčevanje premoženja je ekonomsko gledano enako... ker NAČELOMA se je do vsakega prmeoženja prišlo (filozofsko gledano) z nekim DELOM, najsi bo to osvajanje ozemlja, ali pa zaposlitvijo ali nečim kar je predčasno bilo obdavčeno...

Moj point je, da ne vidim veliko družbenih tem kjer bi trenutne desne stranke bile preveč ekstremistične (ker so vse preveč socialne in napredne razen parih vprašanj) da bi bila potrebna tretja opcija...

Naša težava (IMO) je Nanny state, torej to nenehno siljenje v kolektivistična zavarovanja tipa dolgotrajna oskrba... tega je v SLO preveč, dajmo ljudem denar in jim zaupajmo da se bodo z generacijami naučili kako z njim delat, ne pa jim ga jemljimo da potem ministri prerazporejajo ta naš denar...
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

Gaspeerr ::

krepelce je izjavil:

Pač tvoj problem, jaz že skoraj 30 let ne delam več za nobeno slovensko nategunsko podjetje, dobivam denar iz multikorporacij in sem se zaklel, da nikoli več ne bom delal za nobeno slovensko podjetje več. Zadeva čudovito deluje, rade volje plačam vse davke, ker so mi tako minoren strošek, da mi je zanj čisto vseeno. In ne, ni mi bilo treba iti nikamor drugam, denarja imam pa več kot ga lahko porabim, b2b.

Ergo, bolj mi je pomembna socialna stabilnost, da ne živim v državi, kjer bi me vsakdo hotel oropati. In temu v imenu volim, hkrati pa sem vesel, da s svojim zaslužkom pomagam drugim, ki se jim ni tako usralo. Priznam, imel sem srečo in zavedam se tega. Ne bom pa zdaj drkal na to, da sem bolj pameten, bolj izobražen, bolj razgledan. Ne rabim. Prispevam k družbi.

Ja, veliko več kot nekdo, ki komaj preživi, pa mu nič ne zavidam in se tudi nočem okoriščat iz njega. Vesel sem, da zaradi mojih davkov nekdo bolje živi, sam pa sem preskrbljen za vse svoje potrebe.

Država mora pobrati čim več davkov, ker smo solidarna družba. Če bi bilo po moje, bi bilo vso premoženje last družbe in rešili bi se podjetnikov, ki so čisto vsi po vrsti pohlepni. Če delavec lahko preživi z miloščino, lahko tudi podjetniki.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Gaspeerr ()

Unilseptij ::

krepelce je izjavil:

DeeJay je izjavil:

krepelce je izjavil:

DeeJay je izjavil:

krepelce je izjavil:

DeeJay je izjavil:

Hehe, tule imamo spet kongitivni razkorak... jasno je, da je "levicarstvo" dejansko ultimativni egoizem, ker zelis s tem, da nekaj das skupnosti, zagotoviti, da te ta skupnost varuje in ti pomaga, ko in ce je potrebno. Torej gre za predvsem za sebicni motiv... dobrotniki in altruisti so sele dalec za tem glavnim vodilom.

Desnicarji, ker imajo vecinoma menda nizjo izobrazbo :D, tega ne vidijo, in tako zagovarjajo logiko, da naj se vsak znajde sam, drzava pa naj se cim manj vmesava in zapravlja za socialo, varnost (vodni top in vojska ni nalozba v varnost, btw), ter splosno javno dobro. Ko tak desnicar potem ugotovi, da so ga vsi nategnili, drzava pa mu ne more pomagati, ker nima sredstev, postane dovzeten za desnicarske spine tipa krivi so migranti, woke kultura, itd... potem hitro dobimo zacaran krog navzdol direktno do fasizma.

Gaspeerr je izjavil:

krepelce je izjavil:

Država mora pobrati čim več davkov, ker smo solidarna družba. Če bi bilo po moje, bi bilo vso premoženje last družbe in rešili bi se podjetnikov, ki so čisto vsi po vrsti pohlepni. Če delavec lahko preživi z miloščino, lahko tudi podjetniki.

Naah, postaviš kapico, ko meja zaslužkov presega preseravanje, pobereš vse nad tem, s čimer omogočiš sociopatu, da se mu bolj splača uživati v zasluženem, hkrati pa sprostiš trg njegovega umešavanja. Recimo, kapica na 30 miljonov. Ni problema, ko zaslužiš toliko, greš na eksotične otoke in uživaš življenje, hkrati pa omogočiš, da si še kdo drug zasluži ta denar. Kar se pa danes dogaja, pa je, da pohlep nima meje in uničuje še vse ostale, v neskončnost, ne glede na to, da dejansko sociopat, ne bo nikoli zmogel porabiti tega denarja.

Zgodovina sprememb…

Unilseptij je izjavil:

Desnicarji, ker imajo vecinoma menda nizjo izobrazbo :D, tega ne vidijo, in tako zagovarjajo logiko, da naj se vsak znajde sam, drzava pa naj se cim manj vmesava in zapravlja za socialo, varnost (vodni top in vojska ni nalozba v varnost, btw), ter splosno javno dobro. Ko tak desnicar potem ugotovi, da so ga vsi nategnili, drzava pa mu ne more pomagati, ker nima sredstev, postane dovzeten za desnicarske spine tipa krivi so migranti, woke kultura, itd... potem hitro dobimo zacaran krog navzdol direktno do fasizma.

Levaki se motite, desničarji pa imamo prav. Davke je treba znižat, večkrat dokazano, da se z nižjimi davki odlično živi, z visokimi pa propada.

Zgodovina sprememb…

Mislim, dejstvo je, da svetovno gledano, v povprečju, višji davki pomenijo boljšo družbo. Podatki ne lažejo.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: kzzzz ()

Mato989 ::

kzzzz je izjavil:

Mislim, dejstvo je, da svetovno gledano, v povprečju, višji davki pomenijo boljšo družbo. Podatki ne lažejo.

Kako torej imamo družbe ki so boljše od naših z manj davkov od naših, če bi korelacija držala, bi moralo biti pri max davkih na prvem mestu družba oz. država, pa to ne drži.
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

Utk ::

kzzzz je izjavil:

Že mogoče, ampak jebe te kavzalnost. Ko družba napreduje hoče uredit še to in to, in viša davke. Ne pa da zvišaš davke, pol pokradeš, in ko se najde nekdo, ki te hoče ustavit, začneš kričat o socialni državi. Tako končaš kot Venezuela, ne pa kot Danska.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Utk ()

kzzzz je izjavil:

Drži. Zato potrebujemo višje davke, da bo družba še boljša. Odgovornost vseh nas je, da poskrbimo zato, da nekateri nimajo preveč, nekateri pa nič

krepelce je izjavil:

Gaspeerr je izjavil:

krepelce je izjavil:

Naah, postaviš kapico, ko meja zaslužkov presega preseravanje, pobereš vse nad tem, s čimer omogočiš sociopatu, da se mu bolj splača uživati v zasluženem, hkrati pa sprostiš trg njegovega umešavanja. Recimo, kapica na 30 miljonov. Ni problema, ko zaslužiš toliko, greš na eksotične otoke in uživaš življenje, hkrati pa omogočiš, da si še kdo drug zasluži ta denar. Kar se pa danes dogaja, pa je, da pohlep nima meje in uničuje še vse ostale, v neskončnost, ne glede na to, da dejansko sociopat, ne bo nikoli zmogel porabiti tega denarja.

Kje si našel 30 milijonov :) Ljudem 100 tisočakov predstavlja razliko med suženjstvom in lagodnim življenjem. Mislim, da boš moral brzdati kapitalistične težnje. Kakor koli obrenete, komunizem je najvišja stopnja človeškega razvoja in je neizogiben, če se prej ne pobijemo.

Zgodovina sprememb…

Utk je izjavil:

kzzzz je izjavil:

Že mogoče, ampak jebe te kavzalnost. Ko družba napreduje hoče uredit še to in to, in viša davke. Ne pa da zvišaš davke, pol pokradeš, in ko se najde nekdo, ki te hoče ustavit, začneš kričat o socialni državi. Tako končaš kot Venezuela, ne pa kot Danska.

Se strinjam, levaki to čisto narobe razumejo, države z visokimi davki so se najprej uredile z nizkimi davki, potem so pa vpeljale višje davke, ko je bilo vse že bolj ali manj urejeno, višje davke imajo samo za statistiko. Pri nas imamo tudi unikaten problem, da levaki kradejo iz proračuna, kar se drugje ne dogaja, to tudi naši levaki radi pozabljajo.

Zgodovina sprememb…

Glede na to, da smo v velikem zaostanku, moramo na tem delati pospešeno. Stanovanjske in zdravstvene krize ne bomo rešili z nižjimi davki.

Zgodovina sprememb…

Mato989 je izjavil:

kzzzz je izjavil:

Kako torej imamo družbe ki so boljše od naših z manj davkov od naših, če bi korelacija držala, bi moralo biti pri max davkih na prvem mestu družba oz. država, pa to ne drži.

Model, preberi, kaj pomeni korelacija. Osnov statistike nimaš, pa boš butal take ven.

Utk je izjavil:

kzzzz je izjavil:

Bolj jebe to, da najbrž obstaja nek range v svetovnem merilu visokih davkod, vendar ne najvišjih, kjer je najbolj varno bivati.

Ne vem, zakaj vmešavaš še tono drugih reči, o čemer ne govorimo. Ne govorimo o kraji, ne govorimo o socialni državi in kričanju. To so tvoji neki podtaknjenci, zato da kontriraš nekemu pointu, ki ga nihče ni naredu. In verjemi, da je v državah, kjer so davki minimum, miljon hujši stvari od korupcije v stilu tega, kar se dogaja npr. v zahodnih državah.

Zgodovina sprememb…

karafeka ::

Gaspeerr je izjavil:

Kje si našel 30 milijonov :) Ljudem 100 tisočakov predstavlja razliko med suženjstvom in lagodnim življenjem. Mislim, da boš moral brzdati kapitalistične težnje. Kakor koli obrenete, komunizem je najvišja stopnja človeškega razvoja in je neizogiben, če se prej ne pobijemo.

Od 100.000€ pa res ne moreš lagodno živet celo življenje, recimo 60, 70 let. V tem času imaš ziher za pol milijona stroškov, če ne milijon.
Ampak ideja je pa prava. Omejitev premoženje na nekih "znosnih" 30 milijonov, ostalo gre državi. Na tak način se hkrati tudi monopoli onemogočijo, ker posamezniki ne bodo imeli več premoženja kot pa posamezne države in ne bodo mogli več korup....eee.. lobirat nekje iz ozadja. Seveda morajo potem politiki pošteno ravnati s tem premoženjem države, ampak glavna razlika med komunizmom je, da so ti politiki izvoljeni vsake 4 leta na (vsaj) upam pošten način.
Kakšne bi bile negativne posledice takšnega pristopa v primerjavi z današnjo ureditvijo, kjer imamo že skoraj trilijonarje, ostali folk pa na pumpah ure čaka, da privarčuje 10€ ?

Korelacija ni vzročnoposledična vez. Kakor koli, korelacija dokazuje, da je možno imeti dobro delujočo družbo tudi ob višjih davkih, ki vodijo v bolj egalitarno družbo, zato je samoumevno, da je takšna družba boljša.

karafeka je izjavil:

Gaspeerr je izjavil:

Od 100.000EUR pa res ne moreš lagodno živet celo življenje, recimo 60, 70 let. V tem času imaš ziher za pol milijona stroškov, če ne milijon.
Ampak ideja je pa prava. Omejitev premoženje na nekih "znosnih" 30 milijonov, ostalo gre državi. Na tak način se hkrati tudi monopoli onemogočijo, ker posamezniki ne bodo imeli več premoženja kot pa posamezne države in ne bodo mogli več korup....eee.. lobirat nekje iz ozadja. Seveda morajo potem politiki pošteno ravnati s tem premoženjem države, ampak glavna razlika med komunizmom je, da so ti politiki izvoljeni vsake 4 leta na (vsaj) upam pošten način.
Kakšne bi bile negativne posledice takšnega pristopa v primerjavi z današnjo ureditvijo, kjer imamo že skoraj trilijonarje, ostali folk pa na pumpah ure čaka, da privarčuje 10EUR ?

Upokojitev pri 20ih je paradoks, ki ga družba ne bi smela tolerirati. Neumno in nepravično je, da je zdrav in dela sposoben mladenič v penzijonu kar 60 let. Če lahko vsi drugi garamo do sredi 60. leta, potem lahko tudi on. V solidarni družbi ni takšnih anomalij.

Zgodovina sprememb…

Gaspeerr je izjavil:

Upokojitev pri 20ih je paradoks, ki ga družba ne bi smela tolerirati. Neumno in nepravično je, da je zdrav in dela sposoben mladenič v penzijonu kar 60 let.

Se strinjam, ampak:
1. Kje sem omenjal upokojevanje?
2. Večina ljudi dela za drobiž (in je potem paradoksalno vedno pod stresom če bo tako službo sploh obdržala, še posebej v kriznih časih), zato da je elita, tistih par procentov na vrhu, kamor se vse steka, vedno bolj bogata. Ta denar bi se moral stekat k vsem. Bi ga bilo več kot dovolj za vse.

PS: V bistvu se ravno elita upokuje zgodaj oz. njihovi potomci sploh nimajo rednih služb oz. ne delajo za preživetje kot vsi ostali.

Zgodovina sprememb…

Sicer se z zadnjim prispevkom v celoti strinjam, ampak 100.000 evrov je za večino izmed nas ogromno denarja. Če se znajdemo z manj kot povprečno plačo, potem ja, 100.000 pomeni lagodno življenje. Ne pomeni pa 100k tega, da si prijel boga za jajca, zgolj neobremenjeno boš lahko živel, če boš premišljeno ravnal s tem denarjem, kar je zame lagodno življenje.

Mimogrede, ali kdo ve, zakaj so nekateri prispevki rdeče obarvani?

Zgodovina sprememb…

Ker ti jih je moderator pobrisal
Don't f with me.

Ne vem, zakaj vmešavaš še tono drugih reči, o čemer ne govorimo. Ne govorimo o kraji, ne govorimo o socialni državi in kričanju. To so tvoji neki podtaknjenci, zato da kontriraš nekemu pointu, ki ga nihče ni naredu. I

Praviš da moramo brez ugovarjanja plačevat visoke davke, ne glede kolk se pokrade, kolk železniških postaj za 100 mio se dela, kolk procentov pobere Janković od vsakega projekta (ki bi prinesel nova stanovanja), kolk računalnikov se za brez veze kupi in kolk podrtij, da zaslužijo prijatelji, in kolk prijatljov se zaposli v izmišljeni službi izmišljenega direktorata, ki spada pod izmišljeno ministrstvo?

Well, se ne strinjam. In to ni noben podtaknjenec. Država mora vsak dan dokazovat da porablja denar racionalno, šele potem se lahko menimo o kakih višjih davkih. Kako ga porablja Slovenija, jih bi morali znižat vsaj za 1/3.

Utk je izjavil:

Ne vem, zakaj vmešavaš še tono drugih reči, o čemer ne govorimo. Ne govorimo o kraji, ne govorimo o socialni državi in kričanju. To so tvoji neki podtaknjenci, zato da kontriraš nekemu pointu, ki ga nihče ni naredu. I

Praviš da moramo brez ugovarjanja plačevat visoke davke, ne glede kolk se pokrade, kolk železniških postaj za 100 mio se dela, kolk procentov pobere Janković od vsakega projekta (ki bi prinesel nova stanovanja), kolk računalnikov se za brez veze kupi in kolk podrtij, da zaslužijo prijatelji, in kolk prijatljov se zaposli v izmišljeni službi izmišljenega direktorata, ki spada pod izmišljeno ministrstvo?

Well, se ne strinjam. In to ni noben podtaknjenec. Država mora vsak dan dokazovat da porablja denar racionalno, šele potem se lahko menimo o kakih višjih davkih. Kako ga porablja Slovenija, jih bi morali znižat vsaj za 1/3.

> Praviš da moramo brez ugovarjanja plačevat visoke davke

Kje sem to rekel?

> Država mora vsak dan dokazovat da porablja denar racionalno

Mi pokažeš, kje sem rekel nasprotno?

Drži. Zato potrebujemo višje davke, da bo družba še boljša. Odgovornost vseh nas je, da poskrbimo zato, da nekateri nimajo preveč, nekateri pa nič

Hvala da si se registriral samo zato, da si napisal to bedarijo. Kdo nima nič in kaj bi mu še treba dat, da bil mir s tem?

Utk je izjavil:

kolk procentov pobere Janković od vsakega projekta (ki bi prinesel nova stanovanja), kolk računalnikov se za brez veze kupi in kolk podrtij, da zaslužijo prijatelji, in kolk prijatljov se zaposli v izmišljeni službi izmišljenega direktorata, ki spada pod izmišljeno ministrstvo?

Kaj vam gre Jankovic tako v nos. Koruptiven ali ne, več je naredil za Ljubjano kot kdorkoli drug. Enako velja za prenosnike in podrtije, kljub omenjenim spodrsljajem je vlada dr. Roberta Goloba za državljane storila več, kot so vse predhodne skupaj.

Tu: Ne vem, zakaj vmešavaš še tono drugih reči, o čemer ne govorimo

Kje sem to rekel?

Tu: Mislim, dejstvo je, da svetovno gledano, v povprečju, višji davki pomenijo boljšo družbo. Podatki ne lažejo.

Gaspeerr je izjavil:

Utk je izjavil:

kolk procentov pobere Janković od vsakega projekta (ki bi prinesel nova stanovanja), kolk računalnikov se za brez veze kupi in kolk podrtij, da zaslužijo prijatelji, in kolk prijatljov se zaposli v izmišljeni službi izmišljenega direktorata, ki spada pod izmišljeno ministrstvo?

Kaj vam gre Jankovic tako v nos. Koruptiven ali ne, več je naredil za Ljubjano kot kdorkoli drug. Enako velja za prenosnike in podrtije, kljub omenjenim spodrsljajem je vlada dr. Roberta Goloba za državljane storila več, kot so vse predhodne skupaj.

Vse kar je storila vlada doktorja Roberta Goloba bi bilo na splošno za vse bolje če ne bi.

Zgodovina sprememb…

Zakaj ne dajo iz proračuna kako leto ali dve 100% več sredstev policiji in sodstvu, z namenom uničenja korupcije in po hitrem postopku obsodit vpletene ljudi... to bi jih koštal kako miljardo več, vendar bi pa v naprej pršparal 3 na leto. Mislm, da bi bla to vrhunska investicija in bi jo takoj podpisal.
Don't f with me.

Utk je izjavil:

Tu: Ne vem, zakaj vmešavaš še tono drugih reči, o čemer ne govorimo

Kje sem to rekel?

Tu: Mislim, dejstvo je, da svetovno gledano, v povprečju, višji davki pomenijo boljšo družbo. Podatki ne lažejo.

Gaspeerr je izjavil:

Utk je izjavil:

Vse kar je storila vlada doktorja Roberta Goloba bi bilo na splošno za vse bolje če ne bi.

Hvala, da si dokazal, da si nepismen. Nič od tega niti približno ne piše niti ne trdi tega, kar si mi ti očital. Neverjetno.

Uredil je stanovanjsko politiko, dolgotrajno oskrbo, poskrbel, da si je Slovenija opomogla po hudih poplavah. V tem mandatu bo uredil še zdravstvo, za bonus pa še Janša ni na oblasti.

Seveda piše. Če rečemo kaj o korupciji, to ni pomembno.
Če rečemo kaj o previsokih davkih, začnete o naprednih družbah.

To je kot da bi klošar kupil jahto na kredit in rekel zdaj sem pa bogat.

Gaspeerr je izjavil:

Uredil je stanovanjsko politiko, dolgotrajno oskrbo, poskrbel, da si je Slovenija opomogla po hudih poplavah. V tem mandatu bo uredil še zdravstvo, za bonus pa še Janša ni na oblasti.

Nič ni uredil. Ampak kar naj ima ta mandat, da boste tudi slepi spregledali.

Zgodovina sprememb…

T440 ::

Gaspeerr je izjavil:

A to ste čist’ zapohani ali kaj?

Bosta rekla, da ni res? Stanovanja se pospešeno gradijo, dolgotrajna oskrba pa že deluje.

Zgodovina sprememb…

Utk je izjavil:

Gaspeerr je izjavil:

Še enkrat mi pokaži, kje sem rekel, da moramo plačevati visoke davke ne da bi zahtevali, da ob tem ni korupcije. Jaz sem samo zapisal dejstvo, da imajo boljše družbe več davkov gledano svetovno v povprečju, ti si pa bil striggeriran in si s slino okoli ust začel kričati o Jankoviću. Ponavljam - si nepismen.

Zgodovina sprememb…

Meni osebno korupcija sama ni tako pomembna, kot so rezultati dela vlade/župana. Če je nek politik korumpiran, naredi pa za meščane ali državljane več kot nekorumpirani, potem mu dam kapo dol.

Gaspeerr je izjavil:

A se ti hecaš ali kaj? Golob oz. Levica je na teh stvareh popolnoma popušila in pokazala svojo nesposobnost. Za opravičilo ti pa v faco povejo, da se še učijo. Hkrati si pa še plače povečajo.

- koliko stanovanj so zgradili? Koliko so jih obljubljali pred 4 leti? Trenutna sitacija je, da si jih lahko vedno manj privošči svoje stanovanje. Še najemnine si marsikdo ne more privoščit.
- davek za dolgotrajno oskrbo so začeli pobirat, še predno so sploh cel sistem postavli. Še danes ne vem, če je.
- Slovenija si je po poplavah opomogla predvsem na račun prostovoljnega dela. Golob je imel polna usta obljub, ljudje pa še kar čakajo, da se uresničijo. Slikal pa se je zraven privatnikov, ki so na svoje stroške postavili hišo v Slovenj gradcu. Verjetno je župan tam v njegovi stranki, pa se je golob mimgrede oglasil.

Takega mandatarja, polnega samohvale, važenja in širokoustenja pa res še nismo imeli. Da ne omenjam, kako je človeka, ki je prispeval levji delež v osamosvojitvi Slovenije, obtožil veleizdaje brez karkšnihkoli dokazov, zato da bi preusmeril žaromete iz svoje koruptivnosti.
Glede na to, kako je vlada čisto pogrnila že pri teh cenah za gorivo, zaradi česar so se ljudje zagnali v stampedo, resno dvomim, da bi cela Slovenija sploh preživela Covid, če bi bil vrhunski manager takrat na oblasti.

Gaspeerr je izjavil:

Meni osebno korupcija sama ni tako pomembna, kot so rezultati dela vlade/župana. Če je nek politik korumpiran, naredi pa za meščane ali državljane več kot nekorumpirani, potem mu dam kapo dol.

Wow! No in zato mamo državo kot jo imamo. Vedno več korupcije, ker folk stran gleda in to dopušča, zato ker mu je nek župan cesto do vikenda asfaltiral. LoL

Še mal trenda korupcije pri nas in naših sosedih. Italiji in Hrvaški gre na bolje, Avstriji in Sloveniji slabše... Madžarska je pa itak izgubljena.

Don't f with me.

T440 ::

Gaspeerr je izjavil:

Zapohan in zahojen si.
Zato voliš levo.

kzzzz je izjavil:

Utk je izjavil:

Gaspeerr je izjavil:

Še enkrat mi pokaži, kje sem rekel, da moramo plačevati visoke davke ne da bi zahtevali, da ob tem ni korupcije. Jaz sem samo zapisal dejstvo, da imajo boljše družbe več davkov gledano svetovno v povprečju, ti si pa bil striggeriran in si s slino okoli ust začel kričati o Jankoviću. Ponavljam - si nepismen.

Še enkrat, tu:

Ne vem, zakaj vmešavaš še tono drugih reči, o čemer ne govorimo. Ne govorimo o kraji, ne govorimo o socialni državi in kričanju.

Ne vem zakaj "ne govorimo" o korupciji. Seveda govorimo. Cel point te vlade je da je bila koruptivna in nesposobna. Kako to misliš da ne govorimo o tem? Vsi govorimo o tem, razen tebe in tvojih alterjih, dajte se malo zreducirat, ker ne vem več kdo je kdo.
««
36 / 38
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

Fasisti imajo veliko za povedati proti sedamnji vladi (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Problemi človeštva
16025924 (24185) Samael

Predsedniške volitve 2022 (strani: 1 2 3 411 12 13 14 )

Oddelek: Loža
662157866 (99097) T440

Več podobnih tem