» »

Evropska Naftna Kriza

Evropska Naftna Kriza

««
24 / 38
»»

Zimonem ::

kow je izjavil:

Meni je bolj zanimivo kako tukaj zagovarjate islamofasizem. Namesto, da bi ga videli kot zlo, ga opravicujete ves cas. Sem se pa danes nasmejal, ker ocitno je tudi Blair nenadoma pojedel modro tabletko. Ze prej John Cleese. Desnica v Evropi se prebuja in se ne bo vec ozirala na zmerjanje s skrajnimi desnicarji.

Noben ne zagovarja tega vsaj nekaj strani debate ne. Obsojamo pa neokolonializem in agresijo in izkoriščanje vsega kar leze in gre. Iran ni nikogar napadel.

kow ::

imagodei je izjavil:

No, mene predvsem zanima, zakaj na Tel Aviv, Jeruzalem in druga mesta padajo navadne iranske rakete praktično brez odpora? Iron Dome ne dela sploh.

Pol so pa te iranske rakete za en drek, ker neke resne skode niso naredili. Izrael je med tem v luft vrgel pol vojaske industrije v iranu.

Zimonem je izjavil:

kow je izjavil:

Meni je bolj zanimivo kako tukaj zagovarjate islamofasizem. Namesto, da bi ga videli kot zlo, ga opravicujete ves cas. Sem se pa danes nasmejal, ker ocitno je tudi Blair nenadoma pojedel modro tabletko. Ze prej John Cleese. Desnica v Evropi se prebuja in se ne bo vec ozirala na zmerjanje s skrajnimi desnicarji.

Noben ne zagovarja tega vsaj nekaj strani debate ne. Obsojamo pa neokolonializem in agresijo in izkoriščanje vsega kar leze in gre. Iran ni nikogar napadel.

S temi filofaks frazami tipa "neokolonializem" je smesno. Najvecji kolonialisti trenutno so ravno Arabci.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: kow ()

DeeJay ::

kow je izjavil:

Meni je bolj zanimivo kako tukaj zagovarjate islamofasizem. Namesto, da bi ga videli kot zlo, ga opravicujete ves cas.

no in to je potem ta klasični whataboutizem, da opravičiš svoje opravičevanje pokola.
Osebno ne opravičujem nobene strani ampak verjamem institucijam ter znanstvenikom, ki so povedali, da iran ni bil grožnja. Če ne bi amerika in izrael delovala diktatorsko bi tudi prišli do novih pogajanj.
Vance, je že odkrito povedal, da je bil Trump zaveden in posiljen iz strani Izraela, tko da edini krivec za vso situacijo je Trump in Izrael. Zdej pa ne znajo splezat iz tega brez, da bodo sfukal cel svet.
Don't f with me.

imagodei ::

kow je izjavil:

Meni se zdi, da je tukaj ravno obratno. Kdo bi kuril zide... je jasno.

Ne podtikaj s svojim podlim jezikom.

Jaz nimam nič proti Židom. Imam pa problem z Genocidnimi sociopati. Če se Izraelci najdejo v tem opisu (pa tudi če se oni sami ne - se pa zato strinjajo praktično vsi zgodovinarji, mednarodni pravniki in drugi strokovnjaki za vprašanja vojnih zločinov), bom pač vpil, da so Zionisti genocidni blazneži.
- Hoc est qui sumus -

kow je izjavil:

imagodei je izjavil:

No, mene predvsem zanima, zakaj na Tel Aviv, Jeruzalem in druga mesta padajo navadne iranske rakete praktično brez odpora? Iron Dome ne dela sploh.

Pol so pa te iranske rakete za en drek, ker neke resne skode niso naredili. Izrael je med tem v luft vrgel pol vojaske industrije v iranu.

Zimonem je izjavil:

kow je izjavil:

S temi filofaks frazami tipa "neokolonializem" je smesno. Najvecji kolonialisti trenutno so ravno Arabci.

Kdo so ti Arabci? Arabski polotok gosti ameriške baze. Ali imajo namen napasti koga?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Zimonem ()

Jest si ne drkam tiča na velikosti bomb ki padajo okoli, kot to počnejo tuki določeni warmongerji.
Don't f with me.

Zimonem je izjavil:

Kdo so ti Arabci? Arabski polotok gosti ameriške baze. Ali imajo namen napasti koga?

V Sudanu je pobijanje drugacnih nacionalni sport. V Siriji pa si zgleda tudi ne znajo pomagati.

Zgodovina sprememb…

kow je izjavil:

Zimonem je izjavil:

V Sudanu je pobijanje drugacnih nacionalni sport.

v Mianmaru tud, tvoj point?
Don't f with me.

V Sudanu Arabci? Dej razsvetli nas , odrešenik kau.

kow je izjavil:

Analogija je slaba. Noben tukaj "prozidovski", ne zagovarja pobijaja muslimanov. Nacisti so sli v rasno racionalo za pobijanje zidov, tukajsni skrajni levicarji pa najdejo racionalo v "sveti vojni proti krivicam".
Kdor hoce najti razlog, ga bo nasel.

Temu se v najboljšem primeru reče kognitivna disonanca, v najslabšem primeru pa preprosto laganje.

Še enkrat, besede so poceni. Vaša dejanja (in podpiranje dejanj) pokažejo veliko več. Če sprejemate genocidno matematiko, da je za vsakega Hamasovega borca treba ubiti še 2-3 civiliste, pretežno ženske in otroke, potem ne moreš ubežat sodbi, da zagovarjaš pobijanje muslimanov. Če je v Iranu po enem mesecu konfliktov mrtvih več civilistov kot vojaškega osebja in ne zmoreš obsoditi Izraela in/ali ZDA, potem ne moreš ubežati sodbi, da zagovarjaš pobijanje muslimanov.
- Hoc est qui sumus -

Zimonem je izjavil:

V Sudanu Arabci? Dej razsvetli nas , odrešenik kau.

Pač zaletel se je v zid in išče izgovore in whatabautizme za svoje nebuloze
Don't f with me.

To so dejstva. Imagodei recimo laze, da so v iranu pobili vec civilistov kot vojaskega osebja. Ce gledamo stevilke, pa kaze da so iranci v nekaj dneh pobili vec protestnikov, kot enomesecno bombardiranje amerov in izraela. Ti da misliti kaksen masaker je to bil.

Zgodovina sprememb…

kow je izjavil:

To so dejstva. Imagodei recimo laze, da so v iranu pobili vec civilistov kot vojaskega osebja.

kaj so dejstva? A da je Sudan država v Afriki, in Slovenija država v Evropi. Ja to je dejstvo.
Don't f with me.

DeeJay je izjavil:

Da jih ne zmerjas z genocidnimi sociopati.

kow je izjavil:

DeeJay je izjavil:

Da jih ne zmerjas z genocidnimi sociopati.

Seevda jih, sam ni to tema za to.
Don't f with me.

DeeJay je izjavil:

kow je izjavil:

To so dejstva. Imagodei recimo laze, da so v iranu pobili vec civilistov kot vojaskega osebja.

kaj so dejstva? A da je Sudan država v Afriki, in Slovenija država v Evropi. Ja to je dejstvo.

Aja, teb ni noben povedal Arabci ne zivijo samo v Arabiji? Kam ti posljemo zemljevid?

DeeJay je izjavil:

Ti mi samo povej kje je tema. Pa kaksne vrste oblacil si nadevas v podporo zatiranih...

Zgodovina sprememb…

Pa saj whataboutizem je pomoje kar neka dobra metrika, če se za vse uporablja podobna metrika. So pa potem spet interpretacije.

Kitajci so na Tibetu , ko so začeli budisti razbijat muslimansko manjšino zadevo ustavile. Ravno tako pa radikalno ujgursko stranko v zinjangu.

kow je izjavil:

DeeJay je izjavil:

kow je izjavil:

Aja, teb ni noben povedal Arabci ne zivijo samo v Arabiji? Kam ti posljemo zemljevid?

Se prav Arabci izvajajo genocid v Sudanu? Če je res, slabo in bi mogu UN na njih uvest sankcije. In kaj ma to veze z Iranci Ameriko in Izraelom?
Don't f with me.

Palestinci zatirajo ateiste in homoseksualce. Podpiras sankcije?

kow je izjavil:

DeeJay je izjavil:

kow je izjavil:

DeeJay je izjavil:

Ti mi samo povej kje je tema. Pa kaksne vrste oblacil si nadevas v podporo zatiranih...

"Sudanskih Arabcev" Arabci ne priznavajo kot Arabcev

Ce musliman/arabec naredi nekaj slabega.. on v resnici ni pravi musliman/arabec. Ergo, musliman ne more narediti kaj slabega. Stekam. Religion of peace, pa take fore.

Zgodovina sprememb…

kow je izjavil:

Klasična trumpovska in sdsovska taktika izogibanja odgovorov na vprašanja, na katera veš, da smo te dobil bosega.
Ne odgovarjam na whataboutizme, ker jih tud nikol sam ne uporabljam.
Al smo v debati, al pa peč nismo. Izogibanja z whataboutizmi samo kažejo neizobraženost.
Don't f with me.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: DeeJay ()

Nikakor ne gre za whataboutizme. Gre za preverjanje univerzalnosti kriterijev. Ki jih ocitno nimas.

Ker so te indoktrinirali, da za zide veljajo drugacni kriteriji.

Zgodovina sprememb…

kow je izjavil:

imagodei je izjavil:

Moraš poslušat še kaj drugega kot H-Egg-sethove novinarske konference za vir informacij. Že recimo Times of Israel pove malo več:

- One killed, several wounded in Iranian ballistic missile attack on central Israel (28 March 2026, 3:23 am)
- Several hurt as Iranian missile hits Jerusalem-area town; Hezbollah continues to strike north (28 March 2026, 10:12 pm)
- Iranian missile attack sparks blaze in chemical plant, fears of hazardous leak (Today, 10:42 pm)
- Iranian strike in southern town near nuclear facility rocks residents’ sense of security (22 March 2026, 5:16 pm)
- 9 injured as Iran fires 7 missile salvos at Israel within hours, many with cluster warheads (26 March 2026, 12:34 pm)

kow je izjavil:

Neokolonializem se ti zdi za crknit smešno, islamofašizem je pa kao resna stvar?

kow je izjavil:

To so dejstva. Imagodei recimo laze, da so v iranu pobili vec civilistov kot vojaskega osebja. Ce gledamo stevilke, pa kaze da so iranci v nekaj dneh pobili vec protestnikov, kot enomesecno bombardiranje amerov in izraela. Ti da misliti kaksen masaker je to bil.

Tvoj problemček je, da jaz svoja dejstva preverim, preden jih navajam. Ti, na drugi strani, jih ne oziroma papagajčiš H-Egg-Sethovo propagando.

Day 29 of U.S. and Israeli Attacks on Iran: Strikes on Hundreds of Targets in Residential Areas @ Human Rights Activists News Agency
Aggregated data since the beginning of the conflict on February 28, 2026, based on incidents recorded in the incident tab and using minimum values for figures marked “more than”:

• Civilian fatalities: 1,551 people (including at least 236 children)

• Military fatalities: 1,208 people

• Unclassified fatalities (civilian/military): 702 people
- Hoc est qui sumus -

Zgodovina sprememb…

• spremenil: imagodei ()

Lahko recem tudi islamizem, ni problem.

Spodaj si lahko preberete se nekaj propagande na MMC. Skrajna levica popolnoma popolnoma obvladuje RTV.

https://www.rtvslo.si/svet/izraelski-po...

tony1 ::

Neumnost.

imagodei je izjavil:

Moraš poslušat še kaj drugega kot H-Egg-sethove novinarske konference za vir informacij.

Nekaj mrtvih in nekaj ranjenih ter nekaj razbitih zgradb. A to naj bi ustavilo Izrael? Ti si popolnoma izgubil stik z realnostjo. Izrael in ZDA so pobili nekaj tisoc vojakov.

kow je izjavil:

Seveda jih. Kaj predlagaš. A jih še kakšnih 70.000 pobijemo? Bo to dovolj velika kazen?
- Hoc est qui sumus -

tony1 je izjavil:

Neumnost.

Se strinjam. Neumnost je, da se kot novinar ne vprasas zakaj so izraelci to storili. Predvsem pa je zalitev inteligence bralcev.

imagodei je izjavil:

kow je izjavil:

Seveda jih. Kaj predlagaš. A jih še kakšnih 70.000 pobijemo? Bo to dovolj velika kazen?

To je bila kazen za terorizem. Kaj predlagam? Gotovo, da jim ne posiljamo denarja. Tudi ukinitev UNRWA, ker ne podpiram trgovine z ljudmi.

Zgodovina sprememb…

kow je izjavil:

Nikakor ne gre za whataboutizme. Gre za preverjanje univerzalnosti kriterijev. Ki jih ocitno nimas.

Ker so te indoktrinirali, da za zide veljajo drugacni kriteriji.

mhm seveda.
Niti ne vem zakaj se rabim skoz ponavljat, sam očitno si u bistvu ti tolk indoktriniran, da ne zastopiš, če nekdo ni proti tvojim gospodarjem, ni nujno, da opravičuje drugo stran. Jaz obsojam obe strani, sam to je zate preveč za razumet.
Imamo UN, imamo sodišča, imamo strokovnjake. Jaz zaupam njim in ne propagandi ene ali druge strani.
Don't f with me.

Jaz UN strokovnjakom ne zaupam. Sem preveckrat bral njihova porocila. Niso strokovnjaki.

kow je izjavil:

Jaz UN strokovnjakom ne zaupam. Sem preveckrat bral njihova porocila. Niso strokovnjaki.

Seveda da jim ne, če pa zaupaš tistim, ki izvajajo agresijo.
Don't f with me.

enavlaka ::

Iran targets southern Israel: impacts in Be'er Sheva, industrial plant hit in Neot Hovav

The facility, owned by ADAMA, part of the Chinese-owned Syngenta Group, produces agricultural materials including insecticides, herbicides and fungicides.

kow je izjavil:

To, da UN ni za nič trdijo samo izraelci in američani. Kam spadaš?

kow je izjavil:

imagodei je izjavil:

Moraš poslušat še kaj drugega kot H-Egg-sethove novinarske konference za vir informacij.

Nekaj mrtvih in nekaj ranjenih ter nekaj razbitih zgradb. A to naj bi ustavilo Izrael? Ti si popolnoma izgubil stik z realnostjo. Izrael in ZDA so pobili nekaj tisoc vojakov.

Navedel sem ti nekaj random člankov iz sicer hudo cenzurirane države in iz tega sedaj sklepaš, da je to celotna škoda?
- Hoc est qui sumus -

UN je leglo nemoralnosti, nesposobnosti. Se vedno pa je bolje kot nic. Bolje imeti mafijo, kot anarhijo.

Troll confirmed, move on.
Kje je Chalky dans? Piše slo-tech poročilo Trumpu?
Don't f with me.

tony1 ::

"Se strinjam. Neumnost je, da se kot novinar ne vprasas zakaj so izraelci to storili. Predvsem pa je zalitev inteligence bralcev."

Spet neumnost.

V bistvu imas prav. Novinar ni neumen, ampak nemoralen.

Izrael ima popolno medijsko blokado. Čudež je, da sploh karkoli pride ven.

"The Israeli government has reportedly implemented a strict emergency law imposing a 5-year prison sentence on anyone who posts videos of Tel Aviv to social media. This drastic measure follows reports of significant casualties among high-ranking military and intelligence officials, as well as claims of compromised strategic facilities during recent Iranian retaliatory strikes.

Authorities are framing the ban as a critical security necessity to prevent "real-time intelligence" from being used by adversaries to coordinate further precision attacks on the city. By restricting the flow of amateur footage, the IDF aims to maintain a strategic "blackout" over the impact zones and the current state of urban defense readiness."

kow je izjavil:

imagodei je izjavil:

kow je izjavil:

To je bila kazen za terorizem. Kaj predlagam? Gotovo, da jim ne posiljamo denarja. Tudi ukinitev UNRWA, ker ne podpiram trgovine z ljudmi.

Kolektivna kazen za terorizem, jasno. Pobijmo tudi otroke, da ne bodo zrasli v teroriste. Za bruhat!

Zakaj ne napadete Severne Koreje, tudi tam surovo ravnajo z lastnimi ljudmi?! Na Kitajskem prav tako. Zakaj tam ne naredite reda?

Ali pa še boljše vprašanje: zakaj ne uvedete sankcij za Saudsko Arabijo, kjer ravno tako zatirajo homoseksualce? Zakaj slabo ravnanje z ljudmi v SA ni izgovor za vojaško posredovanje?

Samo ne, tam imaš drugačne vatle, ker so kolegi od Američanov. Da te ni sram!
- Hoc est qui sumus -

enavlaka je izjavil:

"The Israeli government has reportedly implemented a strict emergency law imposing a 5-year prison sentence on anyone who posts videos of Tel Aviv to social media. This drastic measure follows reports of significant casualties among high-ranking military and intelligence officials, as well as claims of compromised strategic facilities during recent Iranian retaliatory strikes.

Authorities are framing the ban as a critical security necessity to prevent "real-time intelligence" from being used by adversaries to coordinate further precision attacks on the city. By restricting the flow of amateur footage, the IDF aims to maintain a strategic "blackout" over the impact zones and the current state of urban defense readiness."

Če lahko to počne Iran, zakaj tud oni ne bi smel? Verjetno bodo tu protestnike začel kmal strelat. Niso nič boljši oz še slabši kot Iran.
Don't f with me.

DeeJay je izjavil:

enavlaka je izjavil:

Če lahko to počne Iran, zakaj tud oni ne bi smel? Verjetno bodo tu protestnike začel kmal strelat. Niso nič boljši oz še slabši kot Iran.

Samo zanimivo, da Iran tujim novinarjem dovoli pristop in poročanje o napadih. Brez posebne cenzure.
- Hoc est qui sumus -

Severna Koreasrael:
https://www.youtube.com/shorts/qNFcgpx4...

Israeli police beat ultra-Orthodox Jewish protesters to disperse them
Tega maš kakor češ
Tale je od danes
Israel Anti-War Protests Turn Violent | Police Crackdown in Tel Aviv

Samo zanimivo, da Iran tujim novinarjem dovoli pristop in poročanje o napadih. Brez posebne cenzure.

Saj jim tudi izbranoglavci, sam potem jim spustijo metek v glavo.
Israel kills 3 journalists in Lebanon, including reporter for Hezbollah-run broadcaster

Tole še čakam odgovor @kow, da ne boš slučajno rekel, da si spregledal... Ker je forum vsled eni svojih najbolj butastih funkcionalnosti združil k prejšnjemu postu:

kow je izjavil:

Tvoj problemček je, da jaz svoja dejstva preverim, preden jih navajam. Ti, na drugi strani, jih ne oziroma papagajčiš H-Egg-Sethovo propagando.

Day 29 of U.S. and Israeli Attacks on Iran: Strikes on Hundreds of Targets in Residential Areas @ Human Rights Activists News Agency
Aggregated data since the beginning of the conflict on February 28, 2026, based on incidents recorded in the incident tab and using minimum values for figures marked “more than”:

• Civilian fatalities: 1,551 people (including at least 236 children)

• Military fatalities: 1,208 people

• Unclassified fatalities (civilian/military): 702 people
- Hoc est qui sumus -

Očitno je konec prijateljstva med Španci in Severno Palestino
https://www.facebook.com/techtimespage/...

These comments follow Madrid's historic decision to sever diplomatic ties and recall its ambassador from Tel Aviv. Sánchez's suggestion of a disconnect between Washington and Jerusalem has introduced a new layer of tension into the Western alliance, questioning whether the U.S. is being "dragged" into a conflict it does not fully control.

Telbanc ::

https://x.com/MegaGeopolitics/status/20...

"U.S. government officials and Wall Street analysts are starting to consider the prospect that oil prices might surge to an unprecedented $200 per barrel, according to Bloomberg."

https://x.com/SecretaryBrexit/status/12... :D
Hvala bogu, nisem cepljen za covid-19.

imagodei je izjavil:

kow je izjavil:

imagodei je izjavil:

kow je izjavil:

Kolektivna kazen za terorizem, jasno. Pobijmo tudi otroke, da ne bodo zrasli v teroriste. Za bruhat!

Zakaj ne napadete Severne Koreje, tudi tam surovo ravnajo z lastnimi ljudmi?! Na Kitajskem prav tako. Zakaj tam ne naredite reda?

Ali pa še boljše vprašanje: zakaj ne uvedete sankcij za Saudsko Arabijo, kjer ravno tako zatirajo homoseksualce? Zakaj slabo ravnanje z ljudmi v SA ni izgovor za vojaško posredovanje?

Samo ne, tam imaš drugačne vatle, ker so kolegi od Američanov. Da te ni sram!

ker pač dvojna merila.
Države k majo denar, imajo moč. "na kle mate in pššššššššt (s prstom na ustih), glejte stran".
Če bi se šlo tolk za "red" in "svobodo", pol bi mogl tud v Mianmar it ali Sudan (kokr je kowči omenjal) in še verjetno na desetine držav kjer je podobna pizdarija. Sam zakaj ne grejo? Ker pač nimajo kej za vzet tam. Ni nafte, ni redkih kovin, ni ničesar in se jim ne splača.
Kar se pa strinjam je, da se premalo sankcionira take države kjer izvajajo teror nad ljudmi.
Don't f with me.

200$ za sod bodo goriva po 4€ liter. Tega ekonomija ne bo preživela

enavlaka je izjavil:

Očitno je konec prijateljstva med Španci in Severno Palestino
https://www.facebook.com/techtimespage/...

These comments follow Madrid's historic decision to sever diplomatic ties and recall its ambassador from Tel Aviv. Sánchez's suggestion of a disconnect between Washington and Jerusalem has introduced a new layer of tension into the Western alliance, questioning whether the U.S. is being "dragged" into a conflict it does not fully control.

Upam, da cel svet obrne hrbet Izraelu in kolaborantom.
no sej Amerika počas začenja razumevat, da so bli potegnjeni v kolaboracijo z novodobnimi fašisti. Naslednjih 14 dni je ključnih.
Don't f with me.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: DeeJay ()

Svet se ne obrne kar tako. Vseeno interesi delajo. Nezanesljivost partnerja se izrazi potem ko mu zmanjka soldov
««
24 / 38
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Iran - Vojna (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
612180 (258) imagodei
»

Propad ZDA - Odštevanje (strani: 1 2 )

814810 (258) EU_zamašek-
»

Iran - naslednja tarča zahodnih imperialistov? (strani: 1 2 3 4 )

15549452 (46695) Mipe

Več podobnih tem