Slo-Tech - Verjetno bi se vsi strinjali, da med najbolj nadležne sopotnike na javnem prevozu sodijo neotesanci, ki telefonirajo ali si ogledujejo videoposnetke na ves glas, brez slušalk. United se je odločil, da je to preveč, zato bo takšnim potnikom prepovedal letenje. Novo zahtevo so zapisali v pogoje za prevoz (Contract of Carriage).
V 21. točko so dodali novo alinejo, v kateri so med prekrške, zaradi katere lahko posadka potnika pospremi z letala in mu letalska družba celo dosmrtno prepove potovanje na svojih letalih, uvrstili poslušanje avdio ali video vsebin brez slušalk. To seveda ne pomeni, da morate uporabljati slušalke: še vedno lahko sedite v tišini in berete knjigo, se pogovarjate s sosedom ali spite.
Kdor bi svoje slušalke pozabil, jih lahko dobi tudi na krovu od posadke. Sprememba je začela veljati konec februarja, pričakovati pa je, da bodo podobna pravila sprejele tudi druge letalske družbe. Že sedaj jih narekuje osnovni bonton, a marsikaj je treba tudi zapisati črno na belem. Čedalje več letal nudi Wi-Fi za potnike, zato bi lahko problem brez ukrepov v prihodnjih letih postal še večji.
Novice » Ostale najave » Če na letalu ne boste uporabljali slušalk, z Unitedom ne boste več leteli
Rias Gremory ::
Podpiram. Upam, da nekoč sprejme LPP enako zahtevo za vožnjo na avtobusih.
Mirno gledamo, kako naš svet propada,
saj za časa našega življenja ne bo popolnoma propadel.
saj za časa našega življenja ne bo popolnoma propadel.

mtosev ::
Dobra ideja. Podpiram
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
tikitoki ::
Po mojih izkušnjah je bil na letalu ponavadi mir, na nočnih letih večina zadrema, al pa gleda film, v tišini.
Upam, da prepovedo se noge na sedežih, pa boste noge,...
Upam, da prepovedo se noge na sedežih, pa boste noge,...
MK99 ::
Pošiljam kopijo novice na mail@lpp.si
Vec ko nas to stori, vecja je moznost, da tudi oni kaj ukrepajo glede tega.
MK99 ::
Voznik.. kot lahko zavrne oz odstrani vinjene potnike, potnike ki ogrozajo sebe in druge, itd.
Nekateri busi dejansko imajo ze zdaj nalepko za prepoved telefoniranja, problem je samo ker tega veliko oseb ne upošteva. Seveda je najvecji problem izvajanje teh pravil, samo vseeno, ce bi bil vecji pritisk na lpp, bi se mogoce vsaj malo premaknilo tudi glede tega.
Nekateri busi dejansko imajo ze zdaj nalepko za prepoved telefoniranja, problem je samo ker tega veliko oseb ne upošteva. Seveda je najvecji problem izvajanje teh pravil, samo vseeno, ce bi bil vecji pritisk na lpp, bi se mogoce vsaj malo premaknilo tudi glede tega.
nejc_nejc ::
Nisem proti, samo izvedba ni enostavna.....ce se osebek buni, ker 34 ur ni imel toplega obroka, ne vem kaj bo, ko bo kaksen šofer koga u hurac poslal.
WhiteAngel ::
starfotr ::
Zakaj še tistih butastih zaslonov ne odstranijo, svetloba tudi moti. Saj je cilj bolj mirno potovanje, kajne?
EU_zamašek- ::
Sploh ne pretirava. Za koga boga rabijo biti j... zasloni na LPP.
Da ne govorim o zaslonih na pločnikih, ki delajo samo štalo, na njih pa ponavadi neki kulturni dogodki - kot da interesenti ne dobijo informacij že prej in drugje.
Da ne govorim o zaslonih na pločnikih, ki delajo samo štalo, na njih pa ponavadi neki kulturni dogodki - kot da interesenti ne dobijo informacij že prej in drugje.
EU_zamašek- je izjavil:
Če bi bile vožnje vsaj zastojn, al pa poceni.
Tudi, če je zastonj ni treba da te terorizirajo.
V bistvu je izjava precej pomembna. Če je zastonj ali poceni, potem nastaviš rit za praktično vse možno?
V bistvu je izjava precej pomembna. Če je zastonj ali poceni, potem nastaviš rit za praktično vse možno?
nejc_nejc ::
EU_zamašek- je izjavil:
Ja res, jaz recimo, vsak vecer pohledam na porrale e davki, drama, opera ter na portal ministrstva za kulturo.
Furbo ::
Pošiljam kopijo novice na mail@lpp.si
In kdo bo to nadziral? Stevardesa na troli?
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 64GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX 5080 AORUS, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC
Toughpower GF3 1000W, RTX 5080 AORUS, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC
V-i-p ::
Ravno oni dan sem videl in poslušal starejšo "južno sosedo" na 2-ki, ki je enih šest postaj, očitno preko Viber-a na zvočniku, imela video klic s kolegico. Mahanje in vzneseno klepetanje kot, da je sama na svetu :). Jp, neokusno na polnem busu, res.
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!
Apple ::
Rias Gremory je izjavil:
Podpiram. Upam, da nekoč sprejme LPP enako zahtevo za vožnjo na avtobusih.
Na Malti imajo že nalepko za ta namen v njihovih javnih prevoznih sredstvih...
Še vedno se pa najdejo šolarji, ki še niso videli te nalepke :)
LP, Apple
A niso celo na LPP postajališčih sramežljive nalepkice o prepovedi kajenja ...
Seveda je največ cigaretnega dima na LPP postajah. Čakanje na trolo je stresno.
Seveda je največ cigaretnega dima na LPP postajah. Čakanje na trolo je stresno.
Tudi, če je zastonj ni treba da te terorizirajo.
Vsaj vedel bim zakaj me posiljujejo z reklamami.
Ali isto veš tudi pri jumbo plakatih? Ker jaz to vidim kot onesnaževanje in posilstvo v prostoru.
Predkambrij ::
Imel eno "funny" izkušnjo. V večpostelnem hostlu cimr ob treh ponoč začne gledat videje na full blast. Ne, ni bil oopsie, samo nobenga instinkta ni imel.
kixs ::
Gremo danes po parku in nekdo na klopci sedi in gleda tiktok videje, da se je slisalo 10 metrov proc...
PluribusUnum ::
Gremo danes po parku in nekdo na klopci sedi in gleda tiktok videje, da se je slisalo 10 metrov proc...
Si preveril če slučajno nima mobi montiranega padala v primeru zračne nesreče?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: PluribusUnum ()
Pogovorjanje po telefonu je na Rožniku in Šišenskem hribu je tudi postala stalnica, posebej prednjačijo v tem dame ...
Človek se res nima več kam umakniti, da bi imel nekaj miru.
Sicer še vedno bolje kot tisti pihalniki, s katerimi strašijo, takoj ko je lepo vreme in bog ne daj da je kak odpadli listek z drevesa na tleh.
V primerjami z njimi je prelet helikopterja popolnoma nemoteč.
kow ::
Potrebno je prepovedati dojencke. /s
V praksi se vedno derejo dojencki. Tako, da s takimi prepovedmi v praksi za potnike ne resijo kaj veliko. Bolj pomagajo svojemu osebju, da se ne rabijo baviti z idioti.
V praksi se vedno derejo dojencki. Tako, da s takimi prepovedmi v praksi za potnike ne resijo kaj veliko. Bolj pomagajo svojemu osebju, da se ne rabijo baviti z idioti.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: kow ()
Dojencek je dojenček. Neprilagojeni, ki niste sposobni prenesti dojenčka, ste sami največji egocentrični problem.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: tikitoki ()
Še je vsakemu jasno, da misliš, da so dojenčki glavni problem. Če pa ne dojames kaj si napisal, pa si resnično funkcionalno nepismen.
Ce gres na nakljucno letalo, je veliko vecja verjetnost da bo glasen dojencek kot "nadlezen sopotnik". To je dejstvo. Ampak razumem, si skrajen levicar. Dejstva niso pomembna.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: kow ()
Tudi to ne bi bil problem v veliki večini primerov, če bi starši šli raje kam drugam na dopust, kot pa z letalom z dojenčkom.
Precej malo je neturističnih potovanj z dojenčki.
Precej malo je neturističnih potovanj z dojenčki.
Markoff ::
Voznik.. kot lahko zavrne oz odstrani vinjene potnike, potnike ki ogrozajo sebe in druge, itd.
Se strinjam. Voznik bi moral še streči kavico, čistiti okna in tla vsakih 5 minut, se pogovarjati s potniki, ki potrebujejo čustveno podporo in še marsikaj drugega.
Antifašizem je danes poslednje pribežališče ničvredneža, je ideologija ničesar
in neizprosen boj proti neobstoječemu sovražniku - v zameno za državni denar
in neprofitno najemno stanovanje v središču Ljubljane. -- Tomaž Štih, 2021
in neizprosen boj proti neobstoječemu sovražniku - v zameno za državni denar
in neprofitno najemno stanovanje v središču Ljubljane. -- Tomaž Štih, 2021
Scorpy84 ::
EU_zamašek- je izjavil:
Pogovorjanje po telefonu je na Rožniku in Šišenskem hribu je tudi postala stalnica, posebej prednjačijo v tem dame ...
Človek se res nima več kam umakniti, da bi imel nekaj miru.
Sicer še vedno bolje kot tisti pihalniki, s katerimi strašijo, takoj ko je lepo vreme in bog ne daj da je kak odpadli listek z drevesa na tleh.
V primerjami z njimi je prelet helikopterja popolnoma nemoteč.
Ce gres na obljudne hribe, seveda ne bo miru. Je pa toliko hribov okoli, sam 10 min stran vec, pa ni zive duse. Ampak ne, prej se bo jamralo.
Kateri hrib je 10 minut stran, pametnjakovič?
Glede obljudenosti: samo ob vikendih ob določenih urah, sicer ni neke krize.
Pihalniki pa mi res gredo na živce in menim, da pretiravajo z njimi. Bolje bi bilo, da bi namesto pihanja listkov raje bolj redno praznili koše ... Kar pridno počnejo vrane ali jih vandali prevrnejo.
Sicer smo se oddaljili od teme, vrnimo se k slušalkam, če ima še sploh kaj za dodati ...
Pihalniki pa mi res gredo na živce in menim, da pretiravajo z njimi. Bolje bi bilo, da bi namesto pihanja listkov raje bolj redno praznili koše ... Kar pridno počnejo vrane ali jih vandali prevrnejo.
Sicer smo se oddaljili od teme, vrnimo se k slušalkam, če ima še sploh kaj za dodati ...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: EU_zamašek- ()
Scorpy84 ::
EU_zamašek- je izjavil:
Kateri hrib je 10 minut stran, pametnjakovič?
Klobuk, lenoba...
mepako ::
Mene bolj moti posiljevanje s srečkami in ostalo kramo iz hreščečih zvočnikov nizkocenovcev. Ampak verjetno sem si sam kriv, ker letim z nizkocenovci.
Nisi si sam kriv. Ko začnejo govorit reklame po zvočniku, bi morali potniki začeti kričat glasen "buuuu". Parkrat bi to naredili, pa bi se že zamislili. Dokler pa to toleriramo, gredo pa zadeve samo na slabše in vsak dan prihajajo nove prakse posiljevanj.
bm1973 ::
Mene bolj moti posiljevanje s srečkami in ostalo kramo iz hreščečih zvočnikov nizkocenovcev. Ampak verjetno sem si sam kriv, ker letim z nizkocenovci.
Kupiš si noice cancelling slušalke
Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje.
Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet
skrivljen, biča vajen in željan! [Ivan Cankar]
Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet
skrivljen, biča vajen in željan! [Ivan Cankar]
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: bm1973 ()
Vredno ogleda ...
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
|---|---|---|---|
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
| » | Če na letalu ne boste uporabljali slušalk, z Unitedom ne boste več leteliOddelek: Novice / Ostale najave | 4636 (237) | bm1973 |
| » | Na letalih ne bomo telefoniraliOddelek: Novice / Znanost in tehnologija | 9144 (7644) | ales85 |
| » | Otroci na letalihOddelek: Loža | 5720 (5522) | Cervantes |