Forum » Problemi človeštva » Nekaj se kuha v Kanadi
Nekaj se kuha v Kanadi

mtosev ::
Trump spet.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Zimonem ::
Mal mi je čudno da jih ne preimenujejo, kot imajo navado.
Na primer ementalec- wašingtonec, gauda - Georgia, ....
Chalky ::
BREAKING: Google Maps officially updates "Lake Ontario" to "Lake America"
https://x.com/_TheNorthTruth/status/209...
Sem šel preveriti...drži.
T440 ::
To imate boti eno svojo photoshop verzijo 
Ostalim nam še vedno lepo kaže Lake Ontario, enako tudi Apple.
Ostalim nam še vedno lepo kaže Lake Ontario, enako tudi Apple.

mtosev ::
Super. Mission accomplished za trumpa. Kdaj pa bo rešil problem z Iranom? Aja, ta vojna mu ne gre po načrtih.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
Zgodovina sprememb…
- spremenil: mtosev ()

Ganon ::
BREAKING: Google Maps officially updates "Lake Ontario" to "Lake America"
Smo ti že razložili, ampak ti se še naprej "delaš" idiota. Kar je pacient ukazal narediti, velja za ZDA. Povsod drugje velja originalno ime in se ne spremeni nič. V ZDA imajo lahko planet Amerika in oceane z imeni Amerika I, Amerika II, Amerika III itd. Za nas to ne spremeni ničesar.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Ganon ()
Super. Mission accomplished za trumpa. Kdaj pa bo rešil problem z Iranom? Aja, ta vojna mu ne gre po načrtih.
Neumnost. Iran je tudi zaključena zgodba ker je ameriška mornarica naredila novo pot kot rimski imperij v svojem obdobju:
https://x.com/bennyjohnson/status/20938...
Če ne drugega, nam vsakič znova lepo demonstrira iz kje vse MAGA zombiji črpajo vse laži.![]()
Jaz nisem MAGA ne vem kdo ti je to oslarijo povedal. Drugače pa kaj točno je laž? To da imajo ZDA popolno kontrolo nad Hormuško ožino in da že skoraj ves teden vsak dan iz nje pride skoraj 15 milijonov sodov nafte je dejstvo. Če si na copiumu in še naprej upaš na neko čudežno zmago s strani Irana je pa to tvoj problem. Jaz grem po dejstvih.
Poldi112 ::
Roko na srce, to, da EU prepoveduje Mehiki prodajati parmezan, ki ni iz Italije, brez oznake "fake", je bedasto. Tu dam američanom prav, da gre za generična imena.
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.
enavlaka ::
Plesoči čaki sanja, kakor vsak dan
Step 1: Ožina je odprta
Step 2: Trump naredi nov prekop za že odprto ožino
Step 3: Profit ??
Step 1: Ožina je odprta
Step 2: Trump naredi nov prekop za že odprto ožino
Step 3: Profit ??

Stane2 ::

WizzardOfOZ ::
Ta tema je odličen odraz debilnosti Chalkya.
Trump uničuje ZDA chalky je pa tako neumne da temu ploska.
Levi pa desni v sloveniji ste enaki. Eni in drugi politiki uničujejo državo, vi pa vsak svojemu ploskate.
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!
enavlaka ::
Sem samo bežno prebral
Nemčija je kapitulirala pod boljšimi pogoji.
Zgleda, da bo amerika tudi kanado spravila pod trgovsko blokado

Roko na srce, to, da EU prepoveduje Mehiki prodajati parmezan, ki ni iz Italije, brez oznake "fake", je bedasto. Tu dam američanom prav, da gre za generična imena.
Traparija. Ne morš prodajat sira z žaganjem in ga poimenovati parmezan , kot to počnejo američani.
https://abbeythefoodscientist.com/is-th...
Velki ::
Sem samo bežno prebral
Žalostno je da se zna zgoditi da bodo sprejeli velik del teh zahtev. Zna biti da so to kar govori carney samo pravljice za rajo, v resnici pa vse vodi elita.
StarMafijec ::
T440 ::
Vsi ljudje umrejo.
Vsi imperiji propadejo.
Vse civilizacije izumrejo.
(vse teme se zaklenejo).
Za perspektivo.
Vsi imperiji propadejo.
Vse civilizacije izumrejo.
(vse teme se zaklenejo).
Za perspektivo.
Traparija. Ne morš prodajat sira z žaganjem in ga poimenovati parmezan , kot to počnejo američani.
https://abbeythefoodscientist.com/is-th...
Zakaj ne? Desetletja so ga prodajali kot parmezan, sedaj pa EU zahteva, da mora 95% parmezanov po novem nositi oznako, da ne gre za original Parmigiano‑Reggiano. Kot da bo kdo zamenjal ameriško žaganje za italijanski sir.
S tem bodo samo zakomplicirali življenje Mehiki, ko jih bodo povsem po nepotrebnem postavili v konflikt z USA.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Poldi112 ()
c23po ::
Res je. Kdorkoli na tem svetu se lahko odloči pakirati kraški pršut, istrski teran (z mehurčki?) in kransko klobaso (Minnesota made). Tudi tesle lahko ponarejamo v Novem mestu, mar ne? Saj bomo pošteno gor napisali "Like tesla"
Računalniki nimajo spominov.
Kolega, originalno italijansko ime sira je itak že zaščiteno, medtem ko je ime parmezan v svetu generično ime, tako da vaši primeri niso ravno relevantni.
Smiselna primerajava bi bila, da bi švicarji po novem od nas zahtevali, da moramo namesto Ementaler na embalaži po novem napisati Neoriginalni Ementaler.
Smiselna primerajava bi bila, da bi švicarji po novem od nas zahtevali, da moramo namesto Ementaler na embalaži po novem napisati Neoriginalni Ementaler.
Zgodovina sprememb…
fikus_ ::
Poldi, v EU je specifična hrana lahko geografsko zaščitena, prav tako ime.
Še en primer so Grški jogurti, ki se izdelujejo in tako poimenujejo samo tisti pripravljeni v Grčiji, drugi imajo naziv jogurt na grški način. Podobno je s siri,....
Še en primer so Grški jogurti, ki se izdelujejo in tako poimenujejo samo tisti pripravljeni v Grčiji, drugi imajo naziv jogurt na grški način. Podobno je s siri,....
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.
Kolega, originalno italijansko ime sira je itak že zaščiteno, medtem ko je ime parmezan v svetu generično ime, tako da vaši primeri niso ravno relevantni.
Kolega, originalno ime Tesla je itak že zaščiteno, zato v Novem mestu lahko izdelujemo Like Tesla? Elon bo razumel.
Grimnir3 ::
Imamo pa Tesla tv-je in Tesla klime.
Zanimivo da mask to dovoli.
Sej ne da firma Tesla, ki dela oz. je delala razno razno elektroniko obstaja že kakih 100 let
Ampak itak vem da trolaš.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Grimnir3 ()
Dispute was resolved on 6 October 2010 by a trademark coexistence agreement between Tesla Holding a.s. and Tesla Motors Inc. The agreement allowed both parties to use the TESLA trademark and set rules governing how their respective trademarks could coexist.
Kolega, originalno ime Tesla je itak že zaščiteno, zato v Novem mestu lahko izdelujemo Like Tesla? Elon bo razumel.
Kolega, Tesla je v Eu že skoraj 20 let zaščitena blagovna znamka, medtem ko je parmezan onkraj luže že (več kot) 20 let generično ime za ta tip sira.
Mejčkena razlika, se vam ne zdi?
Kolega, Tesla je v Eu že skoraj 20 let zaščitena blagovna znamka, medtem ko je parmezan onkraj luže že (več kot) 20 let generično ime za ta tip sira.
Mejčkena razlika, se vam ne zdi?
Kolega, Teslo sem uporabil kot karikirani primer, na katerega bi Američani najprej skočili s tožbami. Seveda česar takega ne bomo počeli.
Kranjska klobasa in teran ostaneta. Cel cirkus smo imeli s Hrvati, ko so s težavami pristali na "teran - hrvatska Istra". Zato prav nobenega razloga ne vidim v podpori Američanom, da lahko sestavijo svoj "seznam generičnih imen" in jih prosto po Prešernu uporabljajo, ter potem še zagrozijo s carinami, če jih ne bomo hoteli uvažati z njihovimi generičnimi imeni. Nekaj podobnega se bo kmalu začelo dogajajti z Ameriškim zalivom in jezerom Amerika. Administracija se tega ne gre zaradi lepih zemljepisnih kart.
Kolega, kakšno sestavljanje seznama? Parmezan je generično ime, saj se je uporabljajo že desetljetja predno se je EU odločila, da je ta sir nekaj posebnega in začela težiti ostalim, da morajo na embalažo napisati še, da ne gre za original.
Zgodovina sprememb…
Vredno ogleda ...
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
|---|---|---|---|
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
| » | Trump predlagal obrambni proračun v višini 1500 milijard dolarjev (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Loža | 23030 (18) | feryz |
| » | Google že preimenoval Ontarijsko jezero (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Ostale najave | 2913 (187) | Lojzze |