Forum » Loža » komu boste dali glas na volitvah
komu boste dali glas na volitvah
Temo vidijo: vsi

Scaramouche3 ::
Levica bi začela nacionalizirati.
V Levici ob tem opozarjajo na pomanjkanje nacionalnega trgovca in predlagajo razmislek o odkupu Mercatorjeve maloprodajne dejavnosti s strani države.
https://www.24ur.com/novice/slovenija/a...
S tem se v resnici strinjam, nekaj bi moralo biti državno, kjer bi podpirali določene slovenske privatnike in nekako regulirali cene!
delavec44 ::
Ampak država je v osnovi slab gospodar. Še več korupcije v vodstvu in kanaliziranje dobičkov kdo ve kam.
Cene osnovnih dobrin lahko država regulira tudi, če ni lastnik. Smo videli pri gorivu in elektriki. Hrvatje tudi pri moki, kruhu in mleku. Mogoče tudi s spustitvijo kriznega DDVja, ki velja že koliko let po krizi?
Cene osnovnih dobrin lahko država regulira tudi, če ni lastnik. Smo videli pri gorivu in elektriki. Hrvatje tudi pri moki, kruhu in mleku. Mogoče tudi s spustitvijo kriznega DDVja, ki velja že koliko let po krizi?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: delavec44 ()

Scaramouche3 ::
Ampak država je v osnovi slab gospodar. Še več korupcije v vodstvu in kanaliziranje dobičkov kdo ve kam.
Če lahko vsili v tuje verige,da se slovenski kmet in podjetnik lahko tam prodaja, sem za to. Samo to ni v njihovem interesu!
primoz4p ::
FireSnake ::
To ti trdiš, jaz se ne strinjam, samo zračunal sem iz tvojih vhodnih podatkov.
V ljubljani ne boš dobil trosobnega stanovanja za 180 jurjev, kaj pa blodiš? Jaz podpiram da dobijo mladi najemna stanovanja po neoderuških cenah, da lahko normalno delajo in magari prišparajo za lastno nepremičnino. Ne vem, kako jim nizka najemnina to preprečuje.
Še vedno se delaš neumnega:
- ti si izračunal samo to, koliko imajo manj zaradi te gnile vlade, ki jo ti podpiraš
- nizke najemnine ne obstajajo, ker je tega tako malo, da je to v rangu statistične napake
- stanovanja, ki jih gradi država so predraga (korupcija) in premalo jih je (samo ti se slepiš kako je vse super - in želiš zavajati, da bi opravičil to gnilo vlado)
- to, kar si ti izračunal še ne pomeni, da s tem stanovanje kupiš. Lepo pa pokaže, koliko pokrade ta gnila vlada, ki jo ti podpiraš
- denar, ki ostane je pa SUPER štart. Če daješ enkrat toliko zraven, si pa zmagal.
Malidelničar je izjavil:
Pri gradnji javnih najemnih stanovanj je tudi težava, da nekako ni zakonske podlage, da bi bila izključno za mlade SLOVENSKE družine oz. etnične Slovence.
Ker če/ko tega ni, potem gredo vsa državna sredstva v nič, obenem pa samo poglabljamo kulturne težave v prihodnosti ....
Potem je bolje, da se ne gradi, kot pa da se gradi.
Tega levica in Levica s svojimi predlogi ne razumeta.
Poglej si čakalno listo.
Pa ti bo takoj jasno za koga mi to gradimo.
nejči si, seveda, glede tega zatiska oči.
Dobijo jih državljani Slovenije, vas moti, da so nekateri na ić, anede, razen če niso Repić, ali kako?
Spet skušaš zavajati in lagati. To je vam levakom folklora, vidim. Lepo se ti po svojem šefu ravnaš. in potem se še čudiš, da te ne jemljemo resno.
Si pogledal seznam? Pozabljaš, da je javno objavljen?
Zdaj, ko si dokazano lagal se boš vsak opravičil?
Še to povej: si lagal zato, ker nisi vedel ali si nalašč?
Poglej in se nasmej: vicmaher.si
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: FireSnake ()
nejclp ::
V ljubljani ne boš dobil trosobnega stanovanja za 180 jurjev, kaj pa blodiš? Jaz podpiram da dobijo mladi najemna stanovanja po neoderuških cenah, da lahko normalno delajo in magari prišparajo za lastno nepremičnino. Ne vem, kako jim nizka najemnina to preprečuje.
- ti si izračunal samo to, koliko imajo manj zaradi te gnile vlade, ki jo ti podpiraš
Ne, jaz sem zračunal iz inputa, ki si ga dal, 7200EUR krat 25. Odkod ti 7200EUR ne vem
- nizke najemnine ne obstajajo, ker je tega tako malo, da je to v rangu statistične napake
Seveda obstajajo, slabih 300 evrov za 60 kvadratov v neprofitnih najemnih stanovanjih.
V rangu katere statistične napake pa?
- stanovanja, ki jih gradi država so predraga (korupcija) in premalo jih je (samo ti se slepiš kako je vse super - in želiš zavajati, da bi opravičil to gnilo vlado)
Ne, jaz hočem podobno stanovanjsko politiko, kot jo imajo v drugih, normalnih državah.
- to, kar si ti izračunal še ne pomeni, da s tem stanovanje kupiš. Lepo pa pokaže, koliko pokrade ta gnila vlada, ki jo ti podpiraš
- denar, ki ostane je pa SUPER štart. Če daješ enkrat toliko zraven, si pa zmagal.
Mhm, mediana je v slo pri jurja tristo neto, dvomim, da je takim golob pobral 7200EUR, pa prav ti rabijo nizke najemnine, če nimajo stanovanj
Malidelničar je izjavil:
Pri gradnji javnih najemnih stanovanj je tudi težava, da nekako ni zakonske podlage, da bi bila izključno za mlade SLOVENSKE družine oz. etnične Slovence.
Ker če/ko tega ni, potem gredo vsa državna sredstva v nič, obenem pa samo poglabljamo kulturne težave v prihodnosti ....
Poglej si čakalno listo.
Ne, nič si oči ne zatiskam, mi je jasno, da ste šovinisti, je Janša objavil en seznam na twiterju, češ da so vsi na ić, sem njegov post tudi tukaj pripopal, ker gnoj je.
Dobijo jih državljani Slovenije, vas moti, da so nekateri na ić, anede, razen če niso Repić, ali kako?
Spet skušaš zavajati in lagati. To je vam levakom folklora, vidim. Lepo se ti po svojem šefu ravnaš. in potem se še čudiš, da te ne jemljemo resno.
Nisem lagal, bil sem prepričan, da moraš biti državljan, ampak glede na to, da so tudi izjeme, je to še bolje, da se ne diskriminira, ostalo pa itak velja, moti vas, če so na ić.
Mi lahko kdo to razloži ...
Uprava RTV Slovenija je uredništvu in ustvarjalni ekipi Tarče čestitala ter izpostavila, da je zaupanje javnosti eden ključnih temeljev delovanja javnega medija.
Ja, komot, upravo zanima gledanost in s tem finance, uredništvo pa kao kvaliteta.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: nejclp ()
Levica bi začela nacionalizirati.
V Levici ob tem opozarjajo na pomanjkanje nacionalnega trgovca in predlagajo razmislek o odkupu Mercatorjeve maloprodajne dejavnosti s strani države.
https://www.24ur.com/novice/slovenija/a...
To je čist fino če hočemo ohranjat vzdržen proračun in prilive v pokojninsko blagajno, bi se moral delež podjetij v delni državni lasti zviševati. Alternativa je zviševanje davkov, kar ni ravno vzpodbudno za gospodarski razvoj, anede.
Ne, jaz sem zračunal iz inputa, ki si ga dal, 7200EUR krat 25. Odkod ti 7200EUR ne vem
Seveda obstajajo, slabih 300 evrov za 60 kvadratov v neprofitnih najemnih stanovanjih.
V rangu katere statistične napake pa?
Ne, jaz hočem podobno stanovanjsko politiko, kot jo imajo v drugih, normalnih državah.
Mhm, mediana je v slo pri jurja tristo neto, dvomim, da je takim golob pobral 7200EUR, pa prav ti rabijo nizke najemnine, če nimajo stanovanj
Malidelničar je izjavil:
Poglej si čakalno listo.
Ne, nič si oči ne zatiskam, mi je jasno, da ste šovinisti, je Janša objavil en seznam na twiterju, češ da so vsi na ić, sem njegov post tudi tukaj pripopal, ker gnoj je.
Nisem lagal, bil sem prepričan, da moraš biti državljan, ampak glede na to, da so tudi izjeme, je to še bolje, da se ne diskriminira, ostalo pa itak velja, moti vas, če so na ić.
Uprava RTV Slovenija je uredništvu in ustvarjalni ekipi Tarče čestitala ter izpostavila, da je zaupanje javnosti eden ključnih temeljev delovanja javnega medija.
Ja, komot, upravo zanima gledanost in s tem finance, uredništvo pa kao kvaliteta.
Od kje?
Od tega, da so plače bolj obdavčene.
Če bi ostalo tisto, kar je jajo sprejel, bi povprečni družini ostalo 7200EUR več na leto.
In ti podpiraš vlado, ki nam je to ukradla!
Go blodiš o nizkih najemninah pogelj koliko stanovaj se dejansko zgradi.
In koliko je prosilcev. In ti bo verjetno jasno, da v stotih letih tega ne pokrijemo.
Nadalje: kaj ti hočeš ali nočeš ne nepomembno. Kar dejansko šteje je to, da podpiraš gnilo vlado, ki situacije ni sposobna izboljšati. Še več: poslabšajujejo zadeje (beri: dvig minimalne plače in posledično težje priti do kredita).
Glede 7200 še kar blodiš in dvomiš. Lepo si izračunaj, če ne verjameš. Pa boš lahko potrdil.
Ja, še vedno si zatiskaš oči. Še več: poskušaš lagati in zavajati. Ne samo to, tudi vtikati besede v usta. Seznam čakajočih je javno objavljen! In ne govorimo o nebenem jajotove, seznamu. Očitno ga redno spremljaš, da veš kaj objavlja. Jaz ne vem kaj on objavlja. Še en poskus zavajanja, laganja in sprenevedanja.
Nisi lagal, ko si rekel, da stanovanja lahko dobijo samo Slovenci? Seveda si lagal, ker ta informacija ne drži! Ali si neizobražen ali samo lažnivec je nepomembno! Dejstvo ostaja: lagala in zavajal si!
Pod črto:
- širiš dezinformacije, da bi opral trenutno vlado
- širiš laži, da bi opral trenutno vlado
- delaš se neumnega in "dvomiš" v matematične izračune
- kjer ti pa vse to pade v vodo se pa narediš neumnega in želiš speljati debati stran od rdeče niti
In taki pajaci imate pravico voliti in soodločati kako bomo vsi skupaj živeli?
Se ti zdi to fer?
To moram posebej izpostaviti (ker ostalo je tako samo sprenevedanje, vtikanje besed v usta, zahajanje iz teme pogovora in nabijanje v prazno: nisem vedel, ne razumem in ne vem)
Tale je res cvetka, da dol padeš!
In potem gre volit levake
Bravo!
Zgodovina sprememb…
Pa to:
- gradi se za Slovence, majke mi!
- ga dobimo, da laže, kot pes teče
- ooooooo, a ne gradi se za Slovence? Jaz sem pa mislil, da se! No, še bolje je tako!
P.S. O tem, da se spet laže, da so na ić pustimo. Spet dokazuje, da seznama niti pogledal ni. Je še vse kaj drugega, kot ić. Ampak to niti ni pomembno.
Pomembno je, kako levaki brezsramno lažejo in zavajajo.
In s tem ne odnehajo niti, ko se jim nastavi ogledalo in dokaže, da lažejo.
Od kje?
Od tega, da so plače bolj obdavčene.
Če bi ostalo tisto, kar je jajo sprejel, bi povprečni družini ostalo 7200EUR več na leto.
In ti podpiraš vlado, ki nam je to ukradla!
Go blodiš o nizkih najemninah pogelj koliko stanovaj se dejansko zgradi.
In koliko je prosilcev. In ti bo verjetno jasno, da v stotih letih tega ne pokrijemo.
Nadalje: kaj ti hočeš ali nočeš ne nepomembno. Kar dejansko šteje je to, da podpiraš gnilo vlado, ki situacije ni sposobna izboljšati. Še več: poslabšajujejo zadeje (beri: dvig minimalne plače in posledično težje priti do kredita).
Glede 7200 še kar blodiš in dvomiš. Lepo si izračunaj, če ne verjameš. Pa boš lahko potrdil.
Ja, še vedno si zatiskaš oči. Še več: poskušaš lagati in zavajati. Ne samo to, tudi vtikati besede v usta. Seznam čakajočih je javno objavljen! In ne govorimo o nebenem jajotove, seznamu. Očitno ga redno spremljaš, da veš kaj objavlja. Jaz ne vem kaj on objavlja. Še en poskus zavajanja, laganja in sprenevedanja.
Nisi lagal, ko si rekel, da stanovanja lahko dobijo samo Slovenci? Seveda si lagal, ker ta informacija ne drži! Ali si neizobražen ali samo lažnivec je nepomembno! Dejstvo ostaja: lagala in zavajal si!
Pod črto:
- širiš dezinformacije, da bi opral trenutno vlado
- širiš laži, da bi opral trenutno vlado
- delaš se neumnega in "dvomiš" v matematične izračune
- kjer ti pa vse to pade v vodo se pa narediš neumnega in želiš speljati debati stran od rdeče niti
In taki pajaci imate pravico voliti in soodločati kako bomo vsi skupaj živeli?
Se ti zdi to fer?
To moram posebej izpostaviti (ker ostalo je tako samo sprenevedanje, vtikanje besed v usta, zahajanje iz teme pogovora in nabijanje v prazno: nisem vedel, ne razumem in ne vem)
Tale je res cvetka, da dol padeš!
In potem gre volit levake
Bravo!
Mam občutek, da si mal jezen.
Itak da dvomim v tvoje izračune, če pa govoriš o "statističnih napakah", pa ni jasno o kakšnih. Dvomim tudi v cifro, ki si jo navedel, sem napisal zakaj.
Glede seznama, niso vsi javni, z imeni, tole sem napopal in rekel, da je govno.https://x.com/JJansaSDS/status/19752874...
Nisem napisal, da lahko stanovanja dobijo samo Slovenci, napisal sem, da ga lahko dobijo slovenski državljani in nekateri so pač na ić. Očitno jih lahko dobijo tudi tujci, tisti na ić, tudi iz tretjih držav, torej Bosanci in Srbi (plus Albanci, ki niso na ić), ki tebe motijo, pod pogojem da občina v svojem razpisu izrecno dopušča prijavo tujcev, kot izhaja iz pripopanega.
Plus, je pa hecno, kako hitro se razpizdiš, če drugi uporabljajo desnjakarske metode.
Pa to:
- gradi se za Slovence, majke mi!
- ga dobimo, da laže, kot pes teče
- ooooooo, a ne gradi se za Slovence? Jaz sem pa mislil, da se! No, še bolje je tako!
Nikjer nisem napisal, da se gradi za Slovence.https://slo-tech.com/forum/t850228/p871... Očitno se izjemno težko koncentriraš. Plus, itak se pa razpizdite, tudi če Slovenec dobi stanovanje, pa ni pravilne politične usmerjenosti.
Zgodovina sprememb…
Ja, laži mi pa res dvignejo pritisk. In zame je to najnižje, kar lahko padeš.
Mi ne bi smele?
O drugih klevetah ne bom, ker si nesposoben poiskati javni seznam, ki ga objavlja država.
Tu pa tiščiš naprej neki jajotov link, na katerega niti kliknil ne bom.
Lažnivec en!
Če si nisi dovolj izobražen, da bi poiskal uradni seznam se ne izmikaj in to priznaj (bi bilo pa to malo čudno, ko se ravno hvalite kako ste levaki napredni in izobraženi - ti pa znova in znova dokazuješ nasprotnno).
Točno tole si rekel:
kdor ima slovensko državljanstvo je Slovenec. Pika basta! Vse ostalo so tvoje blodnje.
Ko se te postavi na laž
pa začneš bloditi:
(pa ne samo tukaj, tole se ponovi večkrat)
Zaključimo lahko le z besedami: o ti lažnivec sluzasti!
Mi ne bi smele?
O drugih klevetah ne bom, ker si nesposoben poiskati javni seznam, ki ga objavlja država.
Lažnivec en!
Če si nisi dovolj izobražen, da bi poiskal uradni seznam se ne izmikaj in to priznaj (bi bilo pa to malo čudno, ko se ravno hvalite kako ste levaki napredni in izobraženi - ti pa znova in znova dokazuješ nasprotnno).
Točno tole si rekel:
Dobijo jih državljani Slovenije
kdor ima slovensko državljanstvo je Slovenec. Pika basta! Vse ostalo so tvoje blodnje.
Ko se te postavi na laž
Nikjer nisem napisal, da se gradi za Slovence.
Zgodovina sprememb…
Ja, laži mi pa res dvignejo pritisk. In zame je to najnižje, kar lahko padeš.
Mi ne bi smele?
Lažnivec en!
Točno tole si rekel:
Dobijo jih državljani Slovenije
To seveda ni res, ne bit smešen, tudi nekdo, ki nima slovenskega državljanstva je lahko Slovenec in kdor ima slovensko državljanstvo je lahko Nemec, Bosanec, Albanec, Rom in tako naprej, odvisno, kako se opredeli. In še posebej tisti na ić očitno po tvoje niso pravi Slovenci, četudi se sami opredeljujejo kot taki.
Ko se te postavi na lažpa začneš bloditi:
Nikjer nisem napisal, da se gradi za Slovence.
Nikjer nisem napisal, da se gradi samo za Slovence. Mislim, da imaš resne težave z jezico, kaj šele bo, me kar malce skrbi.
harmonkar9 ::
To seveda ni res, ne bit smešen, tudi nekdo, ki nima slovenskega državljanstva je lahko Slovenec in kdor ima slovensko državljanstvo je lahko Nemec, Bosanec, Albanec, Rom in tako naprej, odvisno, kako se opredeli. In še posebej tisti na ić očitno po tvoje niso pravi Slovenci, četudi se sami opredeljujejo kot taki.
Taki ste levakarski ksenofobi, najprej delite državljanstva vsemu, kar leze in gre, potem jih pa niti nimate za Slovence. Še na Gospoda Janšo se spravljate in rasistično lažete o njegovem poreklu. Firesnake ima vso pravico biti razburjen, jaz sem tudi!
Seveda ti bom kot pravi domoljub to razložil. Erika je zarila nož v hrbet našim domoljubnim strankam, ki so jo podpirale v najbolj težkih trenutkih:
Hvala vam za izjemno podporo v zadnjih dneh in zaupanje, kar nam zelo veliko pomeni. Enako kot smo poudarjali vsa leta, govorimo še danes, da je kritično novinarstvo temelj demokracije.
Odločno pa zavračamo podporo politike, ki nas je v prejšnjem mandatu zaradi kritičnega poročanja napadala, in se od nje ograjujemo.
zato so jo levaki zdaj nagradili in jo hvalijo
Zgodovina sprememb…
- spremenil: harmonkar9 ()
asdf_jklc ::
Kljub temu, da so volitve pred vrati, si ti klovni ne zaslužijo mojega glasu. Država je zafurana, vojna je tako ali tako pred vrati - kmalu nas ne bo, oziroma bomo imeli tujo nadoblast. Tako, da je itak vseeno. Če se bodo začel poboji in se ne bomo uspeli pravočasno umaknit imam pa tudi strup za celotno družino na voljo. Vsak se bo odločil sam.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: asdf_jklc ()
asdf_jklc ::
harmonkar9 je izjavil:
Ne obupaj prehitro in ne počni neumnosti, saj pa bomo domoljubi zmagali na volitvah in nas potem čaka svetlejša prihodnost
Da mi bodo trije orki posiljevali prednajstniske hcerke ali kej podobnega kot se je dogajalo v Ukrajini? Hvala lepa, raje grem v miru. Svetu pa se je po 2019 tak popolnoma odpeljalo - rea nima smisla, starost ki prihaja je pa tut en kurac.
Drugace pa: cisto vseeno je kdo zmaga, ker so vsi isti in delajo isto. Polna usta besed, realiazije nobene - pa so to levi, desni, stednji. Res brezveze se je ukvarjat z njimi. Narod so pa tako razdelili, da se folk za zamasek od plastenke tozari.
c3p0 ::
Daj, ne bluzi.
Daj, ne bluzi.
A dejno. Najprej stokate, da je problem, ker se stanovanja ne gradijo samo za Slovence, potem pa pravite, da sem jaz trdil, da se gradijo samo za Slovence. Če bi se gradila samo za Slovence, bi jaz protestiral, na kraj pameti mi ne bi prišlo, da bi to prikazoval kot nekaj pozitivnega. Tako diskriminacijo bi pozdravila vaša stran.
harmonkar9 je izjavil:
Taki ste levakarski ksenofobi, najprej delite državljanstva vsemu, kar leze in gre, potem jih pa niti nimate za Slovence. Še na Gospoda Janšo se spravljate in rasistično lažete o njegovem poreklu. Firesnake ima vso pravico biti razburjen, jaz sem tudi!
Deloma se strinjam, tudi mene moti, da nekateri na levici Albance žalijo z Janšo.
Zgodovina sprememb…

Miki N ::
Kljub temu, da so volitve pred vrati, si ti klovni ne zaslužijo mojega glasu. Država je zafurana, vojna je tako ali tako pred vrati - kmalu nas ne bo, oziroma bomo imeli tujo nadoblast. Tako, da je itak vseeno. Če se bodo začel poboji in se ne bomo uspeli pravočasno umaknit imam pa tudi strup za celotno družino na voljo. Vsak se bo odločil sam.
Ustanovimo stranko "Štrikec", ki se bo zavzemala za trajne rešitve. Šintota pa za predsednika vlade!
Samo to bo kratkotrajna vlada. Potem bo pa spet isti problem.
Kako že rečejo, trajna rešitev začasnega problema.
Kako že rečejo, trajna rešitev začasnega problema.
Zgodovina sprememb…
Nikjer nisem napisal, da se gradi samo za Slovence.
Seveda si!
Ko smo te pa dobili na laži si pa začel butaliti (kar še vedno počneš).
Dejstva, da si lagal (neprofitna stanovanja lahko dobijo tudi tujci) pa ne sprejmeš.
Še več, ko smo te postavili pred dejstvo, si rekel, da je to še bolje!
Po tvoje je še bolje, da stanovanja gradimo (tudi) za tujce in ne samo za nas.
V isti sapi pa blodiš kako naj bi to rešilo stanovanjsko problematiko za mlade.
Pa saj ti si zblojen in nimaš tri čiste o čem govoriš, saj sam sebi kontriraš.
A dejno. Najprej stokate, da je problem, ker se stanovanja ne gradijo samo za Slovence, potem pa pravite, da sem jaz trdil, da se gradijo samo za Slovence. Če bi se gradila samo za Slovence, bi jaz protestiral, na kraj pameti mi ne bi prišlo, da bi to prikazoval kot nekaj pozitivnega. Tako diskriminacijo bi pozdravila vaša stran.
Spet blodiš!
Da se gradi samo za državljane Slovenije si blodil in lagal ti in samo ti!
In iz tvoje laži je prišla nova iztočnica, ki te je postavila na laž!
Zdaj pa smetiš in se zvijaš, kot črv na soncu. A dejstvo ostaja, da si lagal. Pa to priznaš ali ne.
Taki ste levakarski ksenofobi.
c3p0 ::
Nejc-ota sploh ne moti, da stanovanja dobijo neslovenci, pravzaprav mu to celo ustreza in za to navija. Ampak smo v predvolilnem času in zdaj se mora "lepše obnašat". Trol bo rekel "bolj domoljubno".
Malidelničar ::
Malce off-topic (mod, ne me brisat za to):
Glede stanovanjske politike in različnih pristopov - to je težava TUDI v tujini, v Zah. Evropi
Dejansko veliko evropskih metropol so poselili priseljenci, ki niso imeli državljanstev ob priselitvi v države. Seveda tudi ko je naslednja generacija njihovih otrok z rojstvom avtomatično dobila državljanstvo nove države, se pa niso integrirali.
Na Redditu so bile zanimive izpovedi Nizozemcev in Belgijcev: dejansko mladi etnični nizozemski in belgijski pari nimajo dovolj denarja, da bi si privoščili več kot 1 otroka (zaradi davkov, kreditov za flete) medtem ko socialno pomoč dobijo priseljenci (Maročani, Arabci, Pakistanci, I. ali II. generacija), ki pogosto ne delajo/minimalno delajo in nato z dodatno socialo zaslužijo več kot belgijska in nizozemska mladina.
Tako, da baje da je dizaster gor. Kar sem hodil službeno v Benelux me ni prepričal, slabo vse skupaj.
Glede stanovanjske politike in različnih pristopov - to je težava TUDI v tujini, v Zah. Evropi
Dejansko veliko evropskih metropol so poselili priseljenci, ki niso imeli državljanstev ob priselitvi v države. Seveda tudi ko je naslednja generacija njihovih otrok z rojstvom avtomatično dobila državljanstvo nove države, se pa niso integrirali.
Na Redditu so bile zanimive izpovedi Nizozemcev in Belgijcev: dejansko mladi etnični nizozemski in belgijski pari nimajo dovolj denarja, da bi si privoščili več kot 1 otroka (zaradi davkov, kreditov za flete) medtem ko socialno pomoč dobijo priseljenci (Maročani, Arabci, Pakistanci, I. ali II. generacija), ki pogosto ne delajo/minimalno delajo in nato z dodatno socialo zaslužijo več kot belgijska in nizozemska mladina.
Tako, da baje da je dizaster gor. Kar sem hodil službeno v Benelux me ni prepričal, slabo vse skupaj.
Don't invest like a Joe. Invest like a Simon.
feryz ::
Od kje sploh ti podatki o manjku stanovanj?
Najbrž iz blebetanja, da bi vsak nekaj najel ali kupil, če bi bilo na pol zastonj.
In potem oddajal ali imel prazno.
Tako pa živi, kjer pač živi in joka, da nima stanovanja.
Najbrž iz blebetanja, da bi vsak nekaj najel ali kupil, če bi bilo na pol zastonj.
In potem oddajal ali imel prazno.
Tako pa živi, kjer pač živi in joka, da nima stanovanja.
Nikjer nisem napisal, da se gradi samo za Slovence.
Seveda si!
Ne, nisem, a skušaš dokazat, da si nepismen?
Ko smo te pa dobili na laži si pa začel butaliti (kar še vedno počneš).
Dejstva, da si lagal (neprofitna stanovanja lahko dobijo tudi tujci) pa ne sprejmeš.
Še več, ko smo te postavili pred dejstvo, si rekel, da je to še bolje!
Seveda sprejmem dejstvo, da lahko stanovanja dobijo tudi tujci, to sem tudi napisal, sem se očitno motil, lahko ga dobijo, če ustrezajo določenim pogojem.
Po tvoje je še bolje, da stanovanja gradimo (tudi) za tujce in ne samo za nas.
Se pravi, nisem priznal, da se motim, ampak sem rekel, da je še bolje tako, ko sem dobil pravo informacijo? Če sem rekel, da je to bolje, potem sem verjetno sprejel dejstvo, da stanovanje lako dobijo tudi tujci
V isti sapi pa blodiš kako naj bi to rešilo stanovanjsko problematiko za mlade.
Pa saj ti si zblojen in nimaš tri čiste o čem govoriš, saj sam sebi kontriraš.
Na razpisih lahko postavijo kriterije, da so stanovanja namenjena določenim starostnim skupinam, kot recimo tule: https://www.nepremicnine-celje.si/novice
Spet blodiš!
Da se gradi samo za državljane Slovenije si blodil in lagal ti in samo ti!
In iz tvoje laži je prišla nova iztočnica, ki te je postavila na laž!
Zdaj pa smetiš in se zvijaš, kot črv na soncu. A dejstvo ostaja, da si lagal. Pa to priznaš ali ne.
Taki ste levakarski ksenofobi.
Ne, nisem lagal, motil sem se. Nikjer nisem napisal, da se stanovanja gradi samo za Slovence. Ampak teža stavka ni bila na tem delu, bistveno je, da diskriminirate na podlagi priimka.
Nejc-ota sploh ne moti, da stanovanja dobijo neslovenci, pravzaprav mu to celo ustreza in za to navija. Ampak smo v predvolilnem času in zdaj se mora "lepše obnašat". Trol bo rekel "bolj domoljubno".
To je popolnoma res, diskriminirajo in na podlagi priimka vlečejo zaključke samo takile osebki: https://x.com/JJansaSDS/status/19752874...
Očitno dobro pozna svojo volilno bazo.
Zgodovina sprememb…
LeQuack ::
Moja predikcija:
- nova vlada ne bo spremenila nič na dobro
- Hrvaška nas prehiti po plačah in gospodarstvu
- zdravstvo bo vedno slabše
- gospodarstvo bo vedno slabše
- nepremičnine bodo še vedno nedosegljive in stanje se bo še slabšalo
- standard ljudi se bo še naprej nižal
Quack !
bbbbbb2024 ::
Malidelničar je izjavil:
Malce off-topic (mod, ne me brisat za to):
No, dejansko je zgodba malenkost drugačna.
Socialno pomoč dobijo sicer redki, pa to je ponavadi cca 800-1200€. Hint: jaz pokurim v Bruslju za normalno življenje cca 900€/teden, pa še to imam ene stvari službene (garažo, avto). In ni všteta najemnina stanovanja, ki je cca 2000€/mesec.
Realno težko preživiš v Bruslju cel mesec z 1000€. Belgijci "modro" držijo te svoje državljane 2. reda tako na robu. To niso "priseljenci", ampak so praviloma 3. generacija Maročanov, Tunizijcev in Kongovcev, katerih pra-starši so bili v Belgijo bolj ali manj na silo pripeljani na delo v Belgijo, da bi delali v tovarnah.
Kdor se od pravih Belgijcev nad tem pritožuje, nima pojma.
V Sloveniji take situacije praktično ni. Vsi iz bivše Juge so prišli v Slovenijo praktično prostovoljno. Resda, da se nekaj grupisajo na nacionalni osnovi, pa imamo take prikrite bosance, kot je Avdić, ki nam radi solijo pamet.
Realno so naše težave za nekaj velikostnih redov manjše od česarkoli v Belgiji.
Moja predikcija:
Moja predikcija:
Zaslišal se bo grom. To sta golob in c.ndra, ki sta prebila zvočni zid, kako letita skozi okno vladne palače nekam v tri krasne - po volitvah.
In nam bo šlo bolje. Dosti bolje.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: bbbbbb2024 ()
PujsekPepe ::
Alternativa je resnica in go. Zoran Stevanovic
LeQuack: smo zelo na meji.
Priporočam podcast Financ in pogovor z dr. Mojmirjem Mrakom, ki opozarja na to:
https://www.finance.si/mojmir-mrak-daje...
bbbbbb2024: razumem kaj želiš povedati in v osnovi imaš prav.
Kjer pa se motiš: etnični mladi Nizozemci, Belgijci, Francozi (tudi Britanci, v manjši meri celo Nemci) nimajo opcije ustvariti si družine, ker vlada stanovanjsko politiko - kot v SLO - rešuje na način, da se socialna stanovanja delijo priseljenim ljudem. Saj vsi poznamo situacijo v francoskih banlieues in določena mesta (Pariz, Marseille), kako je tam.
Delno nekatere države rešuje bolj ugodna situacija na podeželju (ki je do neke mere bolj dostopno) - to velja za Francijo (ne pa povsod, ne drži za Irsko, Nizozemsko) - ampak stanovanjska politika je zaradi napačne migrantske politike zavožena do fundamenta.
Priporočam podcast Financ in pogovor z dr. Mojmirjem Mrakom, ki opozarja na to:
https://www.finance.si/mojmir-mrak-daje...
bbbbbb2024: razumem kaj želiš povedati in v osnovi imaš prav.
Kjer pa se motiš: etnični mladi Nizozemci, Belgijci, Francozi (tudi Britanci, v manjši meri celo Nemci) nimajo opcije ustvariti si družine, ker vlada stanovanjsko politiko - kot v SLO - rešuje na način, da se socialna stanovanja delijo priseljenim ljudem. Saj vsi poznamo situacijo v francoskih banlieues in določena mesta (Pariz, Marseille), kako je tam.
Delno nekatere države rešuje bolj ugodna situacija na podeželju (ki je do neke mere bolj dostopno) - to velja za Francijo (ne pa povsod, ne drži za Irsko, Nizozemsko) - ampak stanovanjska politika je zaradi napačne migrantske politike zavožena do fundamenta.
Mene (in mislim, da tudi domoljuba Firesnakea) najbolj moti, da nejc ksenofobno ločuje pojma "slovenski državljan" in "Slovenec" in da se ksenofobno spravlja celo na poreklo Gospoda Janše, čeprav je Gospod Janša definitivno slovenski državljan. Podobno počnejo tudi drugi levaki. Ne govorimo v domoljubnih krogih brez razloga o levih fašistih in levih ksenofobih.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: harmonkar9 ()
Moja predikcija:
Domoljubna vlada bo gotovo izboljšala situacijo, levakarska pa poslabšala
Hrvaška nas je že prehitela, je bilo po domoljubni TV dejstvo, da je v treh letih potrojila svoj standard, pernata Slovenija ga je pa znižala:
Po domoljubnih podatkih se je standard pod levaki že znižal s 1400 na 1800 in če bodo levaki ohranili oblast, se bo nižal še naprej
Ne, nisem lagal, motil sem se.
Na koncu koncev je vseeno.
Trdil si nekaj, kar ni res!
Moja predikcija:
Nova vlada mora najprej sanirati to, kar je golobja hunta zafurala.
Gre lahko relativno hitro na boljše.
Hrvaška nas bo, po gospodarstvu, zelo težko prehitela. Njih turizem gor drži.
Zdravstvo: tu je golobja hunta naredila pokop. To, kar je golobja hunta uničila je ireverzibilno. To sem napovedal takoj, ko je pernati bedak dal zdravnikom ultimat in so začeli odhajati v privat firme in na privat klinike.
Dolgoročno se to sicer da sanirati. V desetih letih, če pametno delaš.
Gospodarstvo: tu lahko desna politika relativno hitro uredi pozitivne spremembe. Če pernati blefer ne bi ukinil manjšo obdavčitev plač bi bile zadeve bolj vzdržne. Zdaj pač niso. Pod levaki na bolje ne more it.
Glede nato, da se vse draži je jasno, da se bodo dražile tudi nepremičnine. Zato je pa treba industrijo dvigniti, da bojo ljudje dovolj zaslužili, da si to uredijo sami. Država tu ne bo nič naredila in je utopično pričakovati, da se bo iz strani države kaj spremenilo.
Standard ljudi: če bomo delali na tem, da bodo delovna mesta bomo že dobro živeli.
Pod črto: znebit se golobje hunte in njihovih vazalov čim bolj temeljito. Ker, ko ima blefer N5H1 davčni bič vse zgleda, kot hrbet.
PujsekPepe je izjavil:
Alternativa je resnica in go. Zoran Stevanovic
Ne, ni!
Zgodovina sprememb…
Če se navežem na FireSnake - najtežje do najlažje rešit:
1. Najtežje: zdravstvo - tu bo trende zelo težko obrniti brez tega da se naslovi status ZZZS in korupcija povezana z dobavami in overall financiranjem zdravstva
2. Najtežje: zunanja politika - tu je naš standing zaradi neke "Neuvrščene" politike zelo načet in bo potrebnega ogromno truda, da se zopet utirimo med jedrne države Zahoda
3. Najtežje: javne finance - vprašanje ali se lahko naredi preobrat brez vsaj milega ZUJFA in potem kako to javno skomunicirati, da ne bodo penziči in javnoesktoraši 10 let nabijali, da jim je "Janša pobral" kar je "moje"
3. Srednje: stanovanjska politika - z ureditvijo pravic najemodajalcev, sprostitvijo gradnje, politično ureditvijo kako deluje Stanovanjski sklad in komu oddaja se tu da kar nekaj naredit
4. Lažje: gospodarstvo - je odporno kljub sranju zadnjih let se da hitro narediti obrat, model zame sta tu a) JJ-ev odziv na COVID ter b) Cerarjeva in Mramorjeva stabilizacija 2014-2018
5. Lažje: draginja - tu ima vlada dejansko veliko manevrskega prostora in se že z manjšimi tweaki da olajšati življenje ljudem npr. DDV-ja (manjše stopnje za osnovna živila), korak, dva nazaj glede trošarin, počasen tweaking dohodninskih stopenj
1. Najtežje: zdravstvo - tu bo trende zelo težko obrniti brez tega da se naslovi status ZZZS in korupcija povezana z dobavami in overall financiranjem zdravstva
2. Najtežje: zunanja politika - tu je naš standing zaradi neke "Neuvrščene" politike zelo načet in bo potrebnega ogromno truda, da se zopet utirimo med jedrne države Zahoda
3. Najtežje: javne finance - vprašanje ali se lahko naredi preobrat brez vsaj milega ZUJFA in potem kako to javno skomunicirati, da ne bodo penziči in javnoesktoraši 10 let nabijali, da jim je "Janša pobral" kar je "moje"
3. Srednje: stanovanjska politika - z ureditvijo pravic najemodajalcev, sprostitvijo gradnje, politično ureditvijo kako deluje Stanovanjski sklad in komu oddaja se tu da kar nekaj naredit
4. Lažje: gospodarstvo - je odporno kljub sranju zadnjih let se da hitro narediti obrat, model zame sta tu a) JJ-ev odziv na COVID ter b) Cerarjeva in Mramorjeva stabilizacija 2014-2018
5. Lažje: draginja - tu ima vlada dejansko veliko manevrskega prostora in se že z manjšimi tweaki da olajšati življenje ljudem npr. DDV-ja (manjše stopnje za osnovna živila), korak, dva nazaj glede trošarin, počasen tweaking dohodninskih stopenj
harmonkar9 je izjavil:
Mene (in mislim, da tudi domoljuba Firesnakea) najbolj moti, da nejc ksenofobno ločuje pojma "slovenski državljan" in "Slovenec" in da se ksenofobno spravlja celo na poreklo Gospoda Janše, čeprav je Gospod Janša definitivno slovenski državljan. Podobno počnejo tudi drugi levaki. Ne govorimo v domoljubnih krogih brez razloga o levih fašistih in levih ksenofobih.
To seveda ni res, nikoli se nisem spravljal na poreklo g. Janše, mene anatomske značilnosti prav nič ne zanimajo. Še več, vedno sem nasprotoval primerjavam z določeno etnično skupino s strani levakov, ker je to sovražni govor, čemur odločno nasprotujem.
Ne, nisem lagal, motil sem se.
Na koncu koncev je vseeno.
Trdil si nekaj, kar ni res!
Niti najmanj ni vseeno. Jaz sem napisal, da ločujete slovenske državljane glede na priimek, pri čemer sem se motil, da lahko neprofitna najemna stanovanje dobijo samo tisti z državljanstvom in brez težav sprejel popravek, ti si pa včeraj cel dan histeriziral in zavestno lagal, da sem napisal, da lahko stanovanja dobijo samo Slovenci.
Zgodovina sprememb…
To seveda ni res, nikoli se nisem spravljal na poreklo g. Janše, mene anatomske značilnosti prav nič ne zanimajo. Še več, vedno sem nasprotoval primerjavam z določeno etnično skupino s strani levakov, ker je to sovražni govor, čemur odločno nasprotujem.
Naj ti bo, mogoče sem te zamešal s kom drugim, ker vas je 99 % levakov istih. Pazi, da bo tako tudi ostalo, ker te pozorno spremljam. Moram pa poudariti, da se ksenofobni levaki ne ukvarjajo samo z anatomskimi značilnostmi Gospoda Janše, ampak tudi z njegovim častnim doktoratom in podporo integriranih Albancev, kar je še hujša ksenofobija
harmonkar9 je izjavil:
Naj ti bo, mogoče sem te zamešal s kom drugim, ker vas je 99 % levakov istih. Pazi, da bo tako tudi ostalo, ker te pozorno spremljam. Moram pa poudariti, da se ksenofobni levaki ne ukvarjajo samo z anatomskimi značilnostmi Gospoda Janše, ampak tudi z njegovim častnim doktoratom in podporo integriranih Albancev, kar je še hujša ksenofobija
Ampak si tudi ti malo ksenofoben, ko to vedno znova omenjaš.
Bradellist ::
Bi tole štimalo? Da razvita država v treh letih potroji svoj standard, si zasluži da gre v šolske učbenike po vsem svetu.
So se zbudili zjutraj in so politiki začeli manj krasti ali hrvat danes dela 3x bolj kot je pred tremi leti.
Ali gre vse na račun vojnega profita dragih turističnih storitev?
Ker kolikor gledam se niso veliko bolj zadolževali.
Matr da, se vam da toliko debatirat in izgubljati z zagrizjenemi volilci SDS-a in levice.
Moj glas ne gre ne JJ, in ne levemu polu. JJ je imel 3 mandate v preteklosti, da se izkaže. Itak je dost star za v pokoj. Sam bi omejil 55 ali 60 potem pa ti je v politiki odklenkalo. Kaj bos delal spremembe, ki se te ne tičejo.
Svoboda se ni izkazala v tem mandatu. Polomij je bilo ogromno, še posebno ko imaš pod kontrolo večino medijskega prostora.
Levica se za denarnico primem vsakič, ko vidim Meseca, pa sem finančno dokaj povprečen državljan.
Najverjetneje gre glas SLS in NSI.
Bi vzel v obzir piratsko stranko, ampak bo treba malce več pokazat.
primoz4p ::
Hmm, kam spada direktorica Televizije Slovenija Ksenija Horvat?
Danes sta pred novinarje stopili direktorica Televizije Slovenija Ksenija Horvat in odgovorna urednica informativnega programa Polona Fijavž, ki sta zanikali kakršnekoli pritiske na ustvarjalce Tarče. »Zaupanja, ki so ga imeli vsa leta, v to ekipo Tarče nimam več,« je povedala Fijavževa.
Direktorica Televizije Slovenija Ksenija Horvat je povedala, da od vseh brez izjem pričakuje dosledno spoštovanje programskih standardov. »Želim program v službi javnosti.«
Dejala je, da informacij o pritiskih in vmešavanju v delo novinarjev Tarče ne more označiti drugače kot insinuacije in laži. »Namigovanja o domnevnih pritiskih na oddajo Tarča so natanko to: manipulacija in laž. Poudarjam: niti vodstvo niti uredniki v informativnem programu niso nikoli prepovedali nobene teme, ki bi jo predlagala ekipa Tarče.«
Razložila je, da je v ponedeljek na kolegiju slišala, da pripravljajo oddajo na temo zapiranja bank in pošt na podeželju. Po njenih navedbah so si ustvarjalci Tarče nato premislili in napovedali soočenje med Robertom Golobom in Janezom Janšo.
Nato so po besedah Horvatove prejeli sporočilo, da »voditeljice zaradi nepredvidenih dogodkov od torka dalje ne bo«. Podrobnosti zaradi varstva osebnih podatkov ni želela razkriti, je pa povedala, da je Erika Žnidaršič zavrnila vodenje dveh od osmih predvolilnih soočenj, ki bodo od naslednjega tedna do volitev v četrtkovem terminu Tarče.
»Ekipa je prejšnji teden pripravila oddajo, za katero etično in tudi poklicno preprosto ni mogoče stati,« je nadaljevala in dodala, da jo je sram, ker je oddaja po vsebini, zasedbi in izvedbi bolj spominjala na »politični ring« kot pa na preiskovalno oddajo. Kot direktorica si v programih RTV ne želi senzacionalističnih vsebin.
https://domovina.je/vodstvo-rtv-zanika-...
Bradellist je izjavil:
Bi tole štimalo? Da razvita država v treh letih potroji svoj standard, si zasluži da gre v šolske učbenike po vsem svetu.
So se zbudili zjutraj in so politiki začeli manj krasti ali hrvat danes dela 3x bolj kot je pred tremi leti.
Ali gre vse na račun vojnega profita dragih turističnih storitev?
Ker kolikor gledam se niso veliko bolj zadolževali.
Matr da, se vam da toliko debatirat in izgubljati z zagrizjenemi volilci SDS-a in levice.
Moj glas ne gre ne JJ, in ne levemu polu. JJ je imel 3 mandate v preteklosti, da se izkaže. Itak je dost star za v pokoj. Sam bi omejil 55 ali 60 potem pa ti je v politiki odklenkalo. Kaj bos delal spremembe, ki se te ne tičejo.
Svoboda se ni izkazala v tem mandatu. Polomij je bilo ogromno, še posebno ko imaš pod kontrolo večino medijskega prostora.
Levica se za denarnico primem vsakič, ko vidim Meseca, pa sem finančno dokaj povprečen državljan.
Najverjetneje gre glas SLS in NSI.
Bi vzel v obzir piratsko stranko, ampak bo treba malce več pokazat.
Kaj NSI pa ni bila v vladi s SDS? Pa Janša je imel 7 let vlado, od tega 3 leta v zadnjem času kjer je obakrat reševal krizo. Daleč od 3 polnih mandatov. Dajmo mu končno 4 leta, da pokaže kaj zna :D
feryz ::
Saj jih je imel. Razprodal je, kar se je razprodati dalo in se umaknil kokodakat v opozicijo.
ferzyz: razprodala je Bratuškova. Ker ni bilo denarja.
Plus okradla nas delničarje. Ker je bilo potrebno reševati situacijo 'po domače' samo, da ne bo Trojke in se zaščiti rabote domačih tranzicijskih tajkunov.
Plus okradla nas delničarje. Ker je bilo potrebno reševati situacijo 'po domače' samo, da ne bo Trojke in se zaščiti rabote domačih tranzicijskih tajkunov.
Daleč od tega da je JJ razprodal vse kar se je dalo. Koliko so šele prodale leve vlade za njim.
https://moja-dolenjska.si/kako-so-razpr...
https://demokracija.si/fokus/najvec-drz...
https://nova24tv.si/kako-so-razprodajal...
https://moja-dolenjska.si/kako-so-razpr...
https://demokracija.si/fokus/najvec-drz...
https://nova24tv.si/kako-so-razprodajal...
Zgodovina sprememb…
Vredno ogleda ...
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
|---|---|---|---|
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
| ⊘ | Fasisti imajo veliko za povedati proti sedamnji vladi (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Problemi človeštva | 24507 (22768) | Samael |
| ⊘ | Predsedniške volitve 2022 (strani: 1 2 3 4 … 11 12 13 14 )Oddelek: Loža | 155209 (96440) | T440 |