» »

komu boste dali glas na volitvah

komu boste dali glas na volitvah

Temo vidijo: vsi
««
26 / 28
»»

StarMafijec ::

PujsekPepe je izjavil:

Komedijantje ste. Jansa je svercal tone orozje a vibse spravljate na stevanovica pa Luko Mesca

JJ je desničar in kot tak naj bi zagovarjal nizke davke, vitko državo, prosto trgovino, deregulacijo. Šverc orožja je ravno to.
Torej je očitno počel točno to, kar naj bi desničar zagovarjal.

Mesec pa zagovarja levičarske politike, to je čim bolj povprečno plačo in nič luksuza ... počne pa ravno obratno.

Scaramouche3 ::

Moral bi troll glasovat, neko neznano stranko..

ctxtext ::

ADIJOOO je izjavil:

Logar bo največje presenečenje teh volitev.

Upam da res, our last hope!

Miki N ::

ctxtext je izjavil:

ADIJOOO je izjavil:

Plot twist: upanja ni več.

Šele ko to dojameš se ti odprejo opcije, lahko deluješ samozavestno, pogumno, neobremejeno upal bi si trditi ... razumno.

FireSnake ::

PujsekPepe je izjavil:

Komedijantje ste. Jansa je svercal tone orozje a vibse spravljate na stevanovica pa Luko Mesca

Če so drugi delali nečedna posla to ne spremeni dejstva, da je stevanović dvakrat pravnomočno obsojen kriminalec!
Kdaj te je kazanje s prstom na drugega opralo krivde? Nikoli!
In ti poskušaš ravno to!
stevanović je kriminalec, pa lahko ti poskušaš zavajato koliko želiš.
Mi smo pa tukaj, da te popravimo.
Poglej in se nasmej: vicmaher.si

Zgodovina sprememb…

feryz ::

Potem je najboljše, da izvolimo opankota.
Nedolžen kot ovčka, par desetim tožbam navkljub.

Dandanes si brez postave kriminalcev v parlamentu mrzel - konkurenca te bo okradla do kosti. Jaz bi dodal še par pretepaćev v poslansko ekipo - zna priti prav, ko bodo stvari napete. Hm, mogoče pa Pepe stavi na pravega konja? In to ne "bećkega".

primoz4p ::

Miki N je izjavil:

Dandanes si brez postave kriminalcev v parlamentu mrzel - konkurenca te bo okradla do kosti. Jaz bi dodal še par pretepaćev v poslansko ekipo - zna priti prav, ko bodo stvari napete. Hm, mogoče pa Pepe stavi na pravega konja? In to ne "bećkega".

Ali ni nobenega, ki bi branil "svojo" ograjo?

https://siol.net/siol-plus/na-danasnji-...
Huda kri je zavrela zaradi očitkov Hvalice, da je ograja okoli Kacinove hiše v Spodnji Besnici nekoč stala okoli nekdanje bežigrajske vojašnice JLA. Torej da je ograjo, ki je državna last, Kacin vzel in odpeljal na svoj dom. Poslancu LDS je tudi nadel vzdevek ograjevarstvenik.

Kacin: Še premalo sem ga
Kot je po incidentu povedal Kacin, Hvalica "hodi dan za dnem za govorniški oder in žali vse po vrsti". "Vzel sem današnje Delo, pristopil k njemu in ga s tem Delom dobro oklofutal. (…) Mislim, da sem ga premalo," je še povedal.

Hvalica: "Fasal" sem po glavi
Hvalica je po napadu dejal: "Očitno je gospod Kacin izgubil živce. Nenadoma je planil name in me začel tolči po glavi. (…) 'Fasal' sem po glavi. Nekaj čutim. A ni hudega, hvala bogu."

Ma jaz sem samo mislil, da je dobro imeti na rezervni kopi koga v stilu Zavca, ki bo sposoben braniti "načela" stranke, če pride do parlamentarnega ravsa. Nič te ne sme presenetiti. Za kriminalce pa resno - iti v parlament brez lopovov je kot z nago ritjo po gej baru skakati. Nič narobe, pravijo.. vendar, je res dobra ideja?

Hja nič očitno se bom o tem moral bolj razpisati. Na mestu bi bila knjiga nasvetov: "Poslanec" avtor "Micchiavelli".

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Miki N ()

Miki N je izjavil:

iti v parlament brez lopovov je kot z nago ritjo po gej baru skakati. Nič narobe, pravijo.. vendar, je res dobra ideja?

:O

nejclp ::

ctxtext je izjavil:

ADIJOOO je izjavil:

Drugi človek SDSa, z demenco, ne ve več, kdo je Jajo, kaj šele o rabotah SDSa, ful je enigma, a je Jajotov satelit ali pa misli iskreno, ampak to je nepomembno, ker bo itak končal v koaliciji z Jajotom, kar je edino pomembno za desnjake, plus parazit, na javnem denarju, brez dneva delovne dobe v realnem sektorju, tako da je odličen kandidat tudi za nas levake, ki to podpiramo. Odličen je.

V našem parlamentu je več satelitov ko v Starlink konstelaciji. Mislim, da so se vtirili tudi v ta forum. :|

Zgodovina sprememb…

Daniel ::

nejclp je izjavil:

ctxtext je izjavil:

ADIJOOO je izjavil:

Drugi človek SDSa, z demenco, ne ve več, kdo je Jajo, kaj šele o rabotah SDSa, ful je enigma, a je Jajotov satelit ali pa misli iskreno, ampak to je nepomembno, ker bo itak končal v koaliciji z Jajotom, kar je edino pomembno za desnjake, plus parazit, na javnem denarju, brez dneva delovne dobe v realnem sektorju, tako da je odličen kandidat tudi za nas levake, ki to podpiramo. Odličen je.

A te boli, če bo končal v koaliciji z jajotom?

nejclp je izjavil:

ctxtext je izjavil:

ADIJOOO je izjavil:

Čemu si pa nestrpen in napadalen?

Daniel je izjavil:

nejclp je izjavil:

ctxtext je izjavil:

ADIJOOO je izjavil:

A te boli, če bo končal v koaliciji z jajotom?

Lol, ne, to je 100%, da bo končal v koaliciji z jajotom. Če desna stran zbere dovolj stolčkov.

FireSnake je izjavil:

nejclp je izjavil:

ctxtext je izjavil:

ADIJOOO je izjavil:

Čemu si pa nestrpen in napadalen?

Odkod pa taka obtožba, a nisem napisal, da je Logar odlična opcija?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: nejclp ()

ctxtext ::

Logar me je najbol pozitivno presentil ker je kot desna opcija tako suvereno podprl pravico do splava, nasploh se mu je zdelo cudno vprasanje kot taksno od novinarke.

Ocitno rek "drzi desnicarje ven iz spalnice, in levicarje iz gospodarstva" pri njem ne velja.
Best of both worlds, go Logar!

c3p0 ::

Polda je izjavil:

Lev8čarji se preveč obremenjujete s Logarjem. Nimate dovolj levih anti Janša strank ?

JaJo se vseeno stara, čeprav je očitno fizično v formi. Politika, ki eksistira na enačbi SDNJ, bo z odhodom v pokoj, doživela eksistenčno krizo. Morda že razmišljajo v smeri SDNL, ki jih bo ohranjala pri življenju naslednjih 30 let.

c3p0: bo držalo!
Če se ne bi nenehno ukvarjali z SDN-XY in dejansko delali bi dobili marsi kateri glas več.

Tako pa ti bedaki ne delajo drugega, kot iščejo sovražnika in širijo razdor.
Ironija: to očitajo drugim.

StarMafijec ::

Logarja se že diskreditira. Zakaj se potem še Golobu ne očita, da je Zokijev satelit? Pa še strankarska kolega sta.

ZveeZ ::

StarMafijec je izjavil:

Logarja se že diskreditira. Zakaj se potem še Golobu ne očita, da je Zokijev satelit? Pa še strankarska kolega sta.

A ni vseeno?
Vsi vemo, da Golob ni dober za naso drzavo, tako kot tudi ostali (promovirani) kandidati ne.
Safe bet bi bila stranka, ki je v medijih nikoli ne omenijo.

nejclp je izjavil:

Čemu pa zdaj (prekomerna) obramba?
Samo potrjuješ to, kar si storil.

dronyx ::

StarMafijec je izjavil:

Ne levici je Milan Kučan sonček, Zoran Janković je Jupiter, Robert Golob pa Pluton. Tina Golob pa recimo Hidra. Janez Janša pa Strelec A, ki jih bo vse na koncu popapal.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: dronyx ()

PujsekPepe ::

Kaj pa stevanovic in mesec?

FireSnake je izjavil:

nejclp je izjavil:

Čemu pa zdaj (prekomerna) obramba?
Samo potrjuješ to, kar si storil.

Ja, ti si ful inteligenten, ti je težko parirat. Takoj prepoznaš trola, to lahko tudi PujsekPepe potrdi.

Noah0024 ::

In, ste že kej zmatrani od te politke? Ker po 22. marcu bo pa vse drugač. :D

PujsekPepe je izjavil:

Kaj pa stevanovic in mesec?

Stevanović je zame nekaj podobnega Jelinčiču. Močan na besedah, to je pa tudi vse. Glas vržen stran, po moje.

Samo jebemti, če tale Stevo res tako krade bi bilo mogoče za razmisliti o kandidaturi na njegovi listi. Jbg. v teh časih je treba biti pragmatičen, sploh zdaj ko je kripto bolj švoh bi prav prišel kak kovanec alternativnega pasivca. :|

a_borlak ::

Skratka, ko boste glasovali se je smiselno spomniti na en stari rek, kar Peter govori o Pavlu več pove o Petru kot o Pavlu. SDS si je naredil stranska vrata skozi Demokrate, zato lahko malo več žalijo, kot bi sicer, par njihovih pomembnih bo v vsakem primeru prišlo v parlament, ker vsaj 200k trde baze, ostalo bo, kakor bo.

Daniel ::

A to imaš v mislih izjave tipa "črnuhi" in podobne?

Kar se jaz pogovarjam z znanci jih bo kar nekaj volilo Demokrate, so pa večinoma to volivci levice. Upal bi si trditi, da bodo nekje 80% glasov Demokratov prispevali pristaši levice, samo 20% desnice. Za nekatere je Logar celo nov obraz na levici. Skratka to, kar ni Prebelič. Kakšna zmešnjava! :))

Ma ti se giblješ bolj med posebneži doktor - gliha pa to ;). Ve se, da taprav "standardni slovenskli levak" ne bo nikoli volil Logija - bo že prej prej Stevota - ma še Pirate bo prej ali pa celo BMK. Logi je po mojem res čisto na koncu "levih alternativ".

Miki N je izjavil:

Ma ti se giblješ bolj med posebneži doktor - gliha pa to ;). Ve se, da taprav "standardni slovenskli levak" ne bo nikoli volil Logija - bo že prej prej Stevota - ma še Pirate bo prej ali pa celo BMK. Logi je po mojem res čisto na koncu "levih alternativ".

Malo jih strašim, ker vidim, da jih panika grabi. Pirati so pa ena žalost od stranke. če ne uspeš priti v parlament enkrat, pa drugič in še tretjič je čas, da se častno razpustiš po moje. :D

dronyx je izjavil:

Kar se jaz pogovarjam z znanci jih bo kar nekaj volilo Demokrate, so pa večinoma to volivci levice. Upal bi si trditi, da bodo nekje 80% glasov Demokratov prispevali pristaši levice, samo 20% desnice. Za nekatere je Logar celo nov obraz na levici. Skratka to, kar ni Prebelič. Kakšna zmešnjava! :))

Zanimivo, moji znanci pa, če smo že pri tem, tisti, ki so volili Levico, bojo volili Levico, nekateri, ki so prej taktično volili Svobodo, bojo zdaj volili Levico. Je pa res, da se gibljem v bolj urbanem okolju, kjer ima Levica višjo podporo.

EU_zamašek- ::

dronyx je izjavil:

Miki N je izjavil:

Malo jih strašim, ker vidim, da jih panika grabi. Pirati so pa ena žalost od stranke. če ne uspeš priti v parlament enkrat, pa drugič in še tretjič je čas, da se častno razpustiš po moje. :D

Ali pa dobivaš denar iz proračuna - Pirati, Jelinčič, Rupar. Če se stranka nepredvideno ojača, jo oklestiš - Saško Pečetov in tista bjonda pri Zmagecu ...

Skratka Logi lahko na Čegevara glasove kar pozabi. To so sanje o koruzi, ki je ni. Realno: po mojem bo maznil Jajotu kakega BMK-jevca - kar bi bil dejansko najbolši uplen. Neopredeljeni volilci so zaželeni na volitvah ko najstnice na Epsteinovi zabavi. Samo so to plahe ptice - in radi planinarijo ob nedeljah.

Malidelničar ::

Ja ampak Logi nikoli ni ciljal na Čegevara glasove.
Don't invest like a Joe. Invest like a Simon.

dronyx je izjavil:

A je kdo tudi ki bo podrl stevanovica?

Likalnik ::

PujsekPepe je izjavil:

vsa leta me je to motilo, to njegovo švercanje...zato nisem nikoli volil Jajota...ko sem pa videl, kdaj je Golob z državo naredil...me pa tudi Jajotovo švercanje ne moti več in to je p*čkin dim v primerjavi z Golobom.
ja obkrožil bom Janšo...pa ga še nikoli nisem

PujsekPepe je izjavil:

dronyx je izjavil:

A je kdo tudi ki bo podrl stevanovica?

A kar podrli ga bodo? No to je en način, da si pridobiš "napredne" volilce. Kaj vse ne bi nekateri naredili za prgišče pik. 8-O

Zgodovina sprememb…

Podprli*

primoz4p ::

Bravo, sedaj pa bomo uspešno počrpali EU sredstva.
Ampak, ali se to sme - tako pristransko tuje financiranje volilne kampanje?

primoz4p je izjavil:

EU je čisto navadna farsa. V EU lahko uvedeš diktaturo, pa ne bo nihče imel nič proti. Morda te nekaj časa grdo gledajo, potem se pa navadijo. Drugače pa bi mi morali obvezno naredit tako kot imajo Švicarji in še kdo. "Nevladniki" (NVO-ji) se nimajo kaj za ukvarjat s politiko! Pri nas pa so številni ti "nevladniki" speče politične celice, ki jih aktivirajo po potrebi.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: dronyx ()

Noah0024 ::

dronyx je izjavil:

primoz4p je izjavil:

EU je čisto navadna farsa. V EU lahko uvedeš diktaturo, pa ne bo nihče imel nič proti. Morda te nekaj časa grdo gledajo, potem se pa navadijo. Drugače pa bi mi morali obvezno naredit tako kot imajo Švicarji in še kdo. "Nevladniki" (NVO-ji) se nimajo kaj za ukvarjat s politiko! Pri nas pa so številni ti "nevladniki" speče politične celice, ki jih aktivirajo po potrebi.

Ne pozabit, da je Evropa tisti kontinent, od koder izvira diktatura. In Slovenija je del tega kontinenta. :)

mikena ::

EU seveda ni popolna, ampak reči, da lahko nekdo brez posledic uvede diktaturo, je pretirano. Videli smo, da so bile proti nekaterim državam uvedene sankcije in postopki (npr. Madžarska, Poljska itd.).

free_rider ::

dronyx je izjavil:

primoz4p je izjavil:

Ali je v Švici res prepovedano, da se nevladne organizacije ukvarjajo s politiko?
Ne, to ni res.
V Švici nevladne organizacije (NVO-ji) povsem normalno sodelujejo v političnih procesih. Pravzaprav so tam pogosto zelo vplivne, ker je švicarski sistem neposredne demokracije zasnovan tako, da lahko:
- vsakdo (posamezniki, interesne skupine, NVO-ji, sindikati, cerkve, gospodarske zbornice …)
- zbira podpise,
- predlaga referendume,
- vodi kampanje,
- lobira,
- komentira zakonodajo.
To je del njihove politične kulture. Švica ima eno najbolj odprtih demokratičnih ureditev na svetu, kjer je politično udejstvovanje civilne družbe nekaj povsem običajnega.
Če bi NVO-ji v Švici “ne smeli imeti nič s politiko”, bi njihov sistem neposredne demokracije sploh ne mogel delovati.

Kaj pa trditev, da lahko v EU uvedeš diktaturo in nihče ne reagira?
To je močna, čustvena izjava, ki pa ne drži dejanskega stanja. EU ima precej mehanizmov za zaščito demokracije in pravne države, med drugim:
- Člen 7 Pogodbe o EU, ki omogoča sankcije proti državi članici, če krši temeljne vrednote (npr. Madžarska in Poljska sta bili predmet postopkov).
- Sodišče EU, ki lahko razveljavi zakone, ki kršijo evropsko pravo.
- Mehanizem pogojevanja evropskih sredstev, ki omogoča zamrznitev financiranja, če država krši načela pravne države.
- Monitoring Evropske komisije, ki vsako leto objavi poročilo o stanju pravne države v vseh državah članicah.
Drži pa, da so ti postopki pogosto počasni in politično občutljivi. EU ni federacija kot ZDA, zato ne more kar “poslati policije” ali “odstaviti vlade”. Deluje predvsem preko pravnih in finančnih vzvodov.

Trditev o “spečih političnih celicah” med NVO-ji
To je tipična politična retorika, ki jo pogosto slišimo v državah z napetim političnim prostorom. Realnost je bolj kompleksna:
- NVO-ji so zelo raznoliki: od gasilcev in kulturnih društev do okoljskih organizacij in humanitarnih skupin.
- Nekatere se ukvarjajo s politiko, ker je to njihova vloga (npr. varstvo človekovih pravic, okolje, transparentnost).
- Financiranje NVO-jev je javno dostopno in podvrženo nadzoru.
- V demokraciji je normalno, da civilna družba vpliva na politiko – to ni “celica”, ampak del sistema.
Če bi NVO-jem prepovedali politično delovanje, bi to pomenilo:
- brez Amnesty International,
- brez Transparency International,
- brez okoljskih organizacij,
- brez zagovorniških skupin za invalide, manjšine, potrošnike, živali …
To bi bila precej avtoritarna ureditev.

Povzetek:
Trditev Resnica
“V Švici se NVO-ji ne smejo ukvarjati s politiko.” ❌ Napačno. V Švici so NVO-ji zelo politično aktivni.
“V EU lahko uvedeš diktaturo in nihče ne reagira.” ❌ Pretirano. EU ima mehanizme, a so počasni.
“NVO-ji so speče politične celice.” ❌ To je politična interpretacija, ne dejstvo. NVO-ji so del civilne družbe.

Fact check! Sedi, cvek!
Imagine there's no religion :)

dronyx je izjavil:

primoz4p je izjavil:

Kako pa naj kultura prezivi brez financiranja? Kultura je del druzbe, naroda!

mikena je izjavil:

EU seveda ni popolna, ampak reči, da lahko nekdo brez posledic uvede diktaturo, je pretirano. Videli smo, da so bile proti nekaterim državam uvedene sankcije in postopki (npr. Madžarska, Poljska itd.).

Kakšne sankcije? Orbanova Madžarska morda ni prava diktatura, je pa klasična ugrabljena država in nihče mu ne more nič.

Malidelničar ::

dronyx je izjavil:

mikena je izjavil:

Kakšne sankcije? Orbanova Madžarska morda ni prava diktatura, je pa klasična ugrabljena država in nihče mu ne more nič.

Orban je prišel do takšne moči, ker so socialisti zjebali državo pod Gyurczanijem.

V Sloveniji so zdaj ljudje kot je PujsekPepe, ki promovira Srba Stevanovića, ker so po njegovem zadeve tako daleč, da je potrebno iti all-in s Srbi proti Slovencem.
Pa mi je žal, ker sem 2 leti nazaj mislil, da je Stevo prvi slovenski politični chad. Ampak se je outiral kot anti-slovenski in s povezavami do Zokija in Vučića.
Don't invest like a Joe. Invest like a Simon.

Zgodovina sprememb…

mikena ::

dronyx je izjavil:

mikena je izjavil:

Kako kakšne sankcije?
EU je proti Madžarski sprožila postopek po 7. členu Pogodbe o EU in s tem zamrznitev več milijard evrov evropskih sredstev.

Če Orbanu ne morejo nič, zakaj potem Madžarska že dve leti pogaja z Brusljem, da dobi denar nazaj? Diktatorji običajno ne prosijo za izplačila.

free_rider je izjavil:

Fact check! Sedi, cvek!

AI slop. Zamenjaj naročnino. Grok pravi, da so v Švici dva tipa NVO. Običajni politični Verein / NVO brez davčne oprostitve, ti se lahko ukvarjajo tudi s politiko. Gemeinnützige NVO / NVO s statusom javne koristi (steuerbefreit), politična dejavnost omejena. Ampak bistvo je kako se te NVO financirajo. Nekaj je, če to država neposredno financira in razmetava proračunski denar, nekaj drugega pa če gre za druge vire. Grok pravi da pri nas gre iz proračuna za NVO-je 300 do 350 MIO € letno, Švica 235 MIO CHF. na prebivalca to pomeni SLO 140 €, Švica pa 25 CHF. Če nekdo spravi financiranje iz proračuna NVO-jev pri nas na Švicarsko raven bo čisto v redu. ;)
««
26 / 28
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

Fasisti imajo veliko za povedati proti sedamnji vladi (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Problemi človeštva
16023666 (21927) Samael

Predsedniške volitve 2022 (strani: 1 2 3 411 12 13 14 )

Oddelek: Loža
662153737 (94968) T440

Več podobnih tem