Forum » Loža » komu boste dali glas na volitvah
komu boste dali glas na volitvah
Temo vidijo: vsi
TheTrick ::
Stevo je pokazal da ima kvalifikacije za politika, lagal je ze, prevarant je tudi, obsojen check. Pomoje bo dobil kr dober %. Ljudje imajo ocitno radi take ker jih je v patlamentu in na obcinah polno.
PujsekPepe ::
Ce zmaga kdorkoli od starih prdcev bo ta cirkus tako hudicevo dolgocasen da bo za popizdit.
Js ze vidim stevota kako hodi v Rusijo po posojila. Ursula bi se pa na veliko pizdila
Resnica je slepa. On je pravzaprav se najbolj posten. Vsaj delovno dobo ima za razliko od Mesecnjaka ki je minister za delo brez dneva delovne dobe. Kako je to mogoce?
Js ze vidim stevota kako hodi v Rusijo po posojila. Ursula bi se pa na veliko pizdila
Stevo je pokazal da ima kvalifikacije za politika, lagal je ze, prevarant je tudi, obsojen check. Pomoje bo dobil kr dober %. Ljudje imajo ocitno radi take ker jih je v patlamentu in na obcinah polno.
Resnica je slepa. On je pravzaprav se najbolj posten. Vsaj delovno dobo ima za razliko od Mesecnjaka ki je minister za delo brez dneva delovne dobe. Kako je to mogoce?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: PujsekPepe ()
Sem za. Lahko bi bilo malo bolj pesnisko, recimo: "Resnicno korito" ali "pravicno korito"
nekikr ::
Ker ima praktično vsak nekaj za sabo, če nima čisto nič, potem je po vsej verjetnosti povsem nesposoben. In preden eksplodiraš: težko boš našel koga, ki ni kdaj kaj brez računa kupil, težko boš našel podjetnika, ki ni kakšne gotovine sprejel ali napisal kakšnega potnega naloga. Če hočeš lahko pri vsakomur kaj najdeš, tudi pri tebi. Za Šarca se je vedelo koliko računa na nastop in vedelo se je tudi, da ni izdal enega računa. Je bila kakšna debata na to temo? Ne, ker je na levi in o tem mediji ne poročajo. Če kdo na desni ukrade sendvič je pa takoj cela afera. Lagati morajo pa vsi politiki, to je del službe, kot recimo zahteva, da mora kirurg imeti mirne roke, tako pač je.
Tocno to. Sam problem bo ker bo vec albancev volilo nekoga drudzga. Za stevota eni pravjo da je jansev satelit drugi kucanov. Noben ne ve.
Je pa noro kako ga napadajo.
Poanta je da se mesecnjaka ze dol vrze pa goloba, no golob bo koncal bolj pocasi kot kresalova.
Poanta je da se mesecnjaka ze dol vrze pa goloba, no golob bo koncal bolj pocasi kot kresalova.

Miki N ::
PujsekPepe je izjavil:
Sem za. Lahko bi bilo malo bolj pesnisko, recimo: "Resnicno korito" ali "pravicno korito"
Ja recimo. Polno ime. Krajše "Korito" za pogovore. V grbu oz. insigniji pa stilizirano korito in latinski napis "SINISTRA MANU SINUM DEXTRA" (leva roka, desni žep) - ki nekako simbolično namiguje na sredinsko držo, uravnoteženost leve in desne strani. Združujemo!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Miki N ()
Nah to pri slovencih ne bo vzgal. je ze na previsokem nivoju. Mora biti enostavno tako da tud "kmet" iz psenicne police ali "albanc" iz rakove jelse razumeta vsebino.
Jaz bi dal za logo samo prasicka pa zvezdice.
Jaz bi dal za logo samo prasicka pa zvezdice.
Malidelničar ::
Zanimivo, napad Nike na Logarja glede na odzive v javnosti ni ravno uspel.
Največ se po medijih trenutno svaljkata Logar in Resni.ca, ki ju mediji trenutno dojemajo kot kingmakerja.
Ostali delajo na terenu, nekih soočenj in izpostavljenosti ni.
Za vas ne vem, ampak jaz sem še vedno čisto paf, kako je Prebilič zafrknil svojo volilno kampanijo.
Priznam, to je bila moja napaka, tukaj sem Prebiliča zelo promoviral pol leta/leto nazaj, moja teza se je zdela rock-solid, ampak nisem si mislil, da bo tako izpadel iz igre.
Največ se po medijih trenutno svaljkata Logar in Resni.ca, ki ju mediji trenutno dojemajo kot kingmakerja.
Ostali delajo na terenu, nekih soočenj in izpostavljenosti ni.
Za vas ne vem, ampak jaz sem še vedno čisto paf, kako je Prebilič zafrknil svojo volilno kampanijo.
Priznam, to je bila moja napaka, tukaj sem Prebiliča zelo promoviral pol leta/leto nazaj, moja teza se je zdela rock-solid, ampak nisem si mislil, da bo tako izpadel iz igre.
Don't invest like a Joe. Invest like a Simon.
primoz4p ::
Ne tako dolgo nazaj smo brali: Tuji medij: "2026 vam želimo, da vas nekdo gleda, kot se gledata zakonca Golob"
Nekomu je uspelo :P)
StarMafijec ::
Malidelničar je izjavil:
Ni zafkrnil in ni izpadel, le establishment ga trenutno (še) ne potrebuje.
fur80 ::

Miki N ::
Ne tako dolgo nazaj smo brali: Tuji medij: "2026 vam želimo, da vas nekdo gleda, kot se gledata zakonca Golob"
No to je to, tole Logar zna in tukaj dobiva glasove neopredeljenih. npr. tapravi SDS-ovc bi pihal tukaj gledali bi se grdo, glasove in treplanje bi dobili ali dobijo od tistih, ki jih tako že volijo, za kak nov glas si zaprejo vsa vrata in to že 30 let! :D

dronyx ::
Jebemti, Nika na tej sliki Logija prav ... lačno gleda.![]()
Nika je zračunala, da Logija njeni potrebujejo za vlado. Logi je pa nekje menda dejal, da je poslanska služba najboljša. Neki polemiziraš v tri dni in dobro plačo vlečeš. Ne bom nič presenečen, če se enkrat Logi pojavi še v Dražgošah. Anže Logar je Ciril Pucko za 21 stoletje.
tilen03 ::
Logar je bil 25 let izkljucevalen, zdaj pa se je odlocil postati povezovalen.
Kaj je bila pika na i? Izvedel je, da je SDSova pogodba, kjer si prisiljen odstopiti od polozaja poslanca, v kolikor izstopis iz stranke, nelegalna. Celjust mu je padla na tla! To pa ne!

Noah0024 ::
A je sploh kdo tle, ki misli volit NSi?
Berem same afere o teh modelih....
Link 1: https://n1info.si/novice/slovenija/odlo...
Link 2: https://www.rtvslo.si/slovenija/vonta-s...
Svašta...
Svašta...

Scaramouche3 ::
Logar je bil 25 let izkljucevalen, zdaj pa se je odlocil postati povezovalen.![]()
POLITIKI OBIČAJNO ZAGOVARJAJO VREDNOTE,
KI SO V DIREKTNEM NASPROTJU Z NJIHOVIMI PRINCIPI.![]()
Prej bi rekli, v nasprotju z vrednotami in interesi volivcev.
So pač vsi bolj povezani z interesnimi skupinami,ki imajo denar in lahko v svojem interesu podkupijo khmm oziroma lobirajo za sebe. Kar reven narod ne zmore.
Svašta...
Stevanovic je pravi angelcek proti vsem. Nimam pojma zakaj ga skoz sam njega lincajo
feryz ::
Pa ne bi bilo treba, če bi bili nekateri bolj normalni, ker pač niso, potem pride Mesec na sceno in da ljudem božičnico in 1000€ minimlne plače, baraba pokvarjena! :DIzjava leta.
Mesec da je dal božičnico in minimalno plačo!
Ima ludih na tem svetu.
Zgodovina sprememb…
- odbrisalo: Samael ()
c3p0 ::
Požar včasih kakšno dobro izjavi:
https://x.com/BojanPozar/status/2016417...
https://x.com/BojanPozar/status/2016417...
Medtem ko vodilni politiki levice nemoteno paradirajo z izjavami o holokavstu, čeprav med njimi ne (z)manjka antisemitizma, se gre desnosredinski politik Logar na dve največji televiziji prepirati z Niko Kovač, ki nikogar ne predstavlja, razen plačanih uličnih vojakov radikalne levice. Logar pade na zrežirano finto in odrine v medijsko bitko, ki jo je proti fanatični ter natrenirani aktivistki, ki lahko izusti, karkoli ji pride na pamet, ob polni podpori gostujočih televizij, nemogoče dobiti.
Uf, kakšna amaterska napaka, in to sredi njegovega največjega javnomnenjskega vzpona?! Zakaj pa mislite, da ravno zdaj štartali nanj ...
Bakunin ::
Polda ::
Hahaha Joc Pečecnik pravi, da je Golobova vlada naredila največ za gospodarstvo.
Odkar je bil Pečečnik med svati na ptičji poroki je popolnoma obrnil ploščo zdaj dobesedno je iz ptičje riti.
Odkar je bil Pečečnik med svati na ptičji poroki je popolnoma obrnil ploščo zdaj dobesedno je iz ptičje riti.
Dimnik ::
Svašta...
Svašta ja.....a drugih afer od aktualne vlade oz strank ne bereš oz jih ne najdeš?
Svašta
harmonkar9 ::
Hahaha Joc Pečecnik pravi, da je Golobova vlada naredila največ za gospodarstvo.
A v dveh temah moraš o tem spammat, levak plačani? Pelji si domov tega pečečnika pa pernatega, domoljubi bomo volili Gospoda Janšo!
nejc_nejc ::
Goran10 ::
PujsekPepe je izjavil:
Tocno to. Sam problem bo ker bo vec albancev volilo nekoga drudzga. Za stevota eni pravjo da je jansev satelit drugi kucanov. Noben ne ve.
Stevanoviča so začeli napadat po tem ko je zavrnil povabilo Goloba na tisto kosilo po moje timing ni naključje. Stevanovič do konca hoče jahat na sloganu da je on antiestablišment tukaj on vidi priložnost da pobere največ glasov. Lahko bi se vsaj v ozadju dogovoril z Golobom da zaradi interesov stranke ne more na kosilo ampak je pa pripravljen sodelovat z Golobom ker je itak že svoji bazi obljubil da z Janšo ne bo sestavljal koalicije. Tako bi se elegantno ognil napadov.
Bog ve kaj bodo še vse od njega izbrskal.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Goran10 ()
Brskajo lahko samo ma v ozadju podzemlje.
Ima tudi dobro bazo rusofilov in srbofilov. Torej ogromen delez bi moral priti iz Lj, Kranja itd...
Cist je bil samo kramberger pa so ga hitro likvidiral.
Nevem, razmisljam.
Je pa stevanovic najman zoprn za gledat. Ce bi ukinu se 8 marec pa spdrinu mesce in ostale filofaks gobcace bi naredil vec kot dovolj za slovenijo. Mogoce bi s podzemljem uredil se bolj funkcionalno sodstvo
Ima tudi dobro bazo rusofilov in srbofilov. Torej ogromen delez bi moral priti iz Lj, Kranja itd...
Cist je bil samo kramberger pa so ga hitro likvidiral.
Nevem, razmisljam.
Je pa stevanovic najman zoprn za gledat. Ce bi ukinu se 8 marec pa spdrinu mesce in ostale filofaks gobcace bi naredil vec kot dovolj za slovenijo. Mogoce bi s podzemljem uredil se bolj funkcionalno sodstvo
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: PujsekPepe ()
Malidelničar ::
Pišejo, da se je Logar po eni strani ponižal pred Niko Kovač in da je pokazal šibkost, po drugi strani imam pa občutek, da je moralni zmagovalec Logar, zaradi tega, ker je zadevo zavil v nek celofan poslušanja, pogovarjanja, Nika je pa šla na njega brutalno. In je bilo tudi preveč javno očitno - veliko backlasha je bilo na njo tukaj.
Don't invest like a Joe. Invest like a Simon.
harmonkar9 je izjavil:
A v dveh temah moraš o tem spammat, levak plačani? Pelji si domov tega pečečnika pa pernatega, domoljubi bomo volili Gospoda Janšo!
Pernati in Joc sta oba neoliberalca, ki gravitirata okrog "sredine".
Ni tu nobenega nagibanja na levo.
vinkop ::
če bi že v današnjem času vladal SDS, mi sigurno nebi dvignil delovno dobo za upokojitev, kot so to storili " nesramni Levičarji ", zato bo moj glas šel k SDS

Malidelničar je izjavil:
Pišejo, da se je Logar po eni strani ponižal pred Niko Kovač in da je pokazal šibkost, po drugi strani imam pa občutek, da je moralni zmagovalec Logar, zaradi tega, ker je zadevo zavil v nek celofan poslušanja, pogovarjanja, Nika je pa šla na njega brutalno. In je bilo tudi preveč javno očitno - veliko backlasha je bilo na njo tukaj.
Logar je zanimiva pojava. Volivci levice so prepričani, da je že njihov, ker se je tako nasmehnil fajterki na državne stroške Niki Kovač, ampak tudi volivci desnice so prepričani, da je njihov in da sta z Janšo poštudirala nateg, da pobere Logar glasove levici (nateg v smislu, da se "kao" ne marata, dejansko je pa Logar otrok SDS). Kaj je res po moje ne ve niti Logar sam. Zna se pa zgodit da bo ravno on odločil, kdo bo lahko sestavil vlado.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: dronyx ()
če bi že v današnjem času vladal SDS, mi sigurno nebi dvignil delovno dobo za upokojitev, kot so to storili " nesramni Levičarji ", zato bo moj glas šel k SDS
Ljubi svoju zemlju
na njoj ti sagradi dom
i brani je krvlju svojom
povezan si s njom
Ljubi svoju zemlju
ljubi blagoslovljen plod
i ponosno po njoj hodaj
svoj zemaljski hod
Dajte mi komad zemlje svete
zemlja je i mati i dijete
Bijeli vitez krenu natrag kroz nebeska vrata
ostavio lijepu nasu bez gladi i rata
pred nebeskog Oca klekne s rijecima od zlata
predao sam zemlju svetu u ruke Hrvata
A junacka zemlja moja mila
do danas je rijeci zapamtila
tilen03 ::
Pazi, da ti ne bodo (spet) znizali penzije
Ker to so sposobni narediti samo SDS in NSi, ker so pac proti temu sistemu
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: tilen03 ()
ZveeZ ::
Jaz bom volil tistega, ki mi ponudi jurja za glas.
Ce ne, na volilni dan ostanem doma. Nategnjen bom v vsakem primeru.
Ce ne, na volilni dan ostanem doma. Nategnjen bom v vsakem primeru.
delavec44 ::
Pazi, da ti ne bodo (spet) znizali penzije
Ker to so sposobni narediti samo SDS in NSi, ker so pac proti temu sistemu
SDS ni nikoli znižal penzije. So jih pa obtoževali ja, ekonomsko nepismeni levičarji.
Raznen če je bil sarkazem, potem rabim detektor ;)
AI pravi
"Ne, ni šlo za klasično "rezanje penzij". Je pa v času druge Janševe vlade (2012–2013) prišlo do ukrepov, zaradi katerih so se pokojnine realno poslabšale in nove generacije upokojencev dobivajo manj, kot bi sicer."
To je tako kot liberalci, ki so "začasno" dvignili DDV na 22% in nikoli znižali. Pozabili.
"Ne, ni šlo za klasično "rezanje penzij". Je pa v času druge Janševe vlade (2012–2013) prišlo do ukrepov, zaradi katerih so se pokojnine realno poslabšale in nove generacije upokojencev dobivajo manj, kot bi sicer."
To je tako kot liberalci, ki so "začasno" dvignili DDV na 22% in nikoli znižali. Pozabili.
AI pravi
Kontriram z mojim AI, da je šlo dejansko za izboljšanje.
Da, imaš prav – ta trditev ni bila "demantirana" v smislu, da bi bila napačna, ampak je treba pogledati celoten kontekst sprememb v pokojninski reformi ZPIZ-2 (sprejeta decembra 2012, veljavna od 2013). Odmerni odstotek je bil numerično res znižan, vendar je bila hkrati spremenjena celotna formula za izračun pokojnine (pokojninska osnova, valorizacijski količniki in prehod na "neto" odstotke), kar je pomenilo, da se realni zneski pokojnin za nove upokojence niso bistveno zmanjšali v primerjavi s trendom po prejšnjem zakonu (ZPIZ-1 iz 1999/2000). Poglejmo podrobneje.
Spremembe odmernega odstotka
Pred ZPIZ-2 (po ZPIZ-1): Odmerni odstotek je bil "bruto" in se je postopoma zniževal iz začetnih 85 % (za 40 let delovne dobe) na končnih 72,5 % do leta 2023, če reforma ne bi prišla. V letu 2012 je bil za moške z 40 leti približno 78 %, za ženske z 38 leti pa okoli 84–87 % (zaradi nižje upokojitvene starosti in ugodnejših pogojev). Valorizacija (prilagoditev osnove) je vključevala dodatne prilagoditve, ki so realno zniževale pokojnine (do 20 % manj zaradi zaostajanja za plačami).
Po ZPIZ-2 (od 2013): Uveden je bil "neto" odmerni odstotek, prilagojen s faktorjem (približno 0,732), da upošteva prejšnje zaostajanje pokojnin. Za 40 let delovne dobe:
Moški: 57,25 %.
Ženske: Postopen prehod iz 64,25 % (2013–2016) na 60,25 % (do 2023, za izenačenje splev).
To je numerično nižje, ampak ekvivalentno staremu: Novi 57,25 % za moške ustreza približno 78 % bruto po ZPIZ-1, novi 64,25 % za ženske pa 86–87 % bruto.
Dodatno: Valorizacija je postala ugodnejša (samo po rasti povprečnih plač, brez dodatnih znižanj), pokojninska osnova pa temelji na povprečju najboljših 24 zaporednih let (namesto 18), kar je rahlo znižalo osnovo za nekatere, ampak skupaj z neto odstotki stabiliziralo zneske.
Vpliv na realne zneske pokojnin
Ni bistvenega znižanja za nove upokojence: Reforma je preprečila nadaljnje padanje, ki bi ga povzročil ZPIZ-1 (ki je že postopoma zniževal odstotke). Po uradnih analizah (npr. Bela knjiga o pokojninah iz 2016) so začetne pokojnine po ZPIZ-2 primerljive ali celo rahlo višje kot bi bile po starem trendu, zaradi boljše valorizacije in neto pristopa. Primer:
Ženska z 40 leti delovne dobe v 2013: Po ZPIZ-2 (64,25 % neto) dobi primerljiv ali višji znesek kot po ZPIZ-1 (86–87 % bruto), kljub nižjemu numeričnemu odstotku.
Moški z 40 leti: 57,25 % neto ≈ 78 % bruto po starem.
Povprečni zneski v praksi: Povprečna starostna pokojnina za nove upokojence je v 2013 znašala okoli 617 EUR (bruto), v 2015 pa rahlo padla na 613 EUR – ampak to ni zaradi formule, temveč zaradi manj novih upokojencev (43 % manj vlog v 2015 zaradi strožjih pogojev, kot višja starost) in demografije. Brez reforme bi izdatki za pokojnine narasli na 15 % BDP do 2060, z reformo pa so se stabilizirali okoli 11–12 %.
Kasnejše spremembe: Pozor, od 2019/2020 (ZPIZ-2G in kasnejše dopolnitve) so odmerne odstotke zvišali (npr. na 63,5 % za 40 let), kar je dodatno izboljšalo položaj. Ampak tvoja trditev se nanaša na originalno reformo 2012–2013, kjer je bil namen stabilizacija, ne znižanje.
Zakaj se zdi, da so pokojnine padle?
Realno (ob upoštevanju inflacije) so pokojnine v kriznem obdobju (2012–2015) stagnirale ali rahlo padle zaradi zamrznjenega usklajevanja (npr. le 0,1 % v 2013, brez usklajevanja 2014–2015). Ampak to ni neposredno zaradi odmernega odstotka, temveč drugih ukrepov (ZUJF in kriza).
Kritike (npr. iz sindikatov ali opozicije) so pogosto poudarjale numerično znižanje odstotka, brez upoštevanja celotne formule – zato se je zdelo, kot da so pokojnine "zmanjšane". Ampak uradni podatki ZPIZ in vlade kažejo, da je reforma zaustavila erozijo in ohranila realne zneske.
Skratka, tvoja opomba je točna: Odstotek so znižali numerično, ampak formula je spremenjena tako, da realni znesek ni padel – nasprotno, reforma je preprečila še hujše znižanje, ki bi sledilo po starem zakonu.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: delavec44 ()
anoq ::
Ziher ne kake SDS + njihov satelit ala NSi/Logar, ker vsakič ko so oni na oblasti se zgodijo največje korupcijske afere in ekonomska kriza.
Zdej pa sploh ne, ko se staremu albancu meša po absolutni oblasti, tko kot se je Trampu zmešalo.
Kdo pri zdravi pameti bi si želu nazaj Komunizem???
Si to ti Diana Dimnik?
A so posli usahnili v zdravstvu odkar ni albanskega Janeza na ablasti?
A fotr še hodi špilat golf na Mavrici?
Zdej pa sploh ne, ko se staremu albancu meša po absolutni oblasti, tko kot se je Trampu zmešalo.
Kdo pri zdravi pameti bi si želu nazaj Komunizem???
Svašta...
Svašta ja.....a drugih afer od aktualne vlade oz strank ne bereš oz jih ne najdeš?
Svašta![]()
Si to ti Diana Dimnik?
A so posli usahnili v zdravstvu odkar ni albanskega Janeza na ablasti?
A fotr še hodi špilat golf na Mavrici?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: anoq ()
Ziher ne kake SDS + njihov satelit ala NSi/Logar, ker vsakič ko so oni na oblasti se zgodijo največje korupcijske afere in ekonomska kriza.
Nič jim ni prov, pa če prav imamo zdaj boljše pogoje, kot smo jih imel pod prejšnjo vlado, ki je znižala prag izstopa iz 150k na 100k.
Nisi kredibilen s takimi lažmi. Te kdo sploh jemlje resno?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: delavec44 ()
anoq ::
Nič jim ni prov, pa če prav imamo zdaj boljše pogoje, kot smo jih imel pod prejšnjo vlado, ki je znižala prag izstopa iz 150k na 100k.
Ahahah SDS kletnik triggered
Raje povej kolko te plačajo, da smetiš po forumu
Ahahah SDS kletnik triggered
Raje povej kolko te plačajo, da smetiš po forumu![]()
Kot pravim, en in isti lažnivi trol. Nekredibilen.
Vredno ogleda ...
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
|---|---|---|---|
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
| ⊘ | Fasisti imajo veliko za povedati proti sedamnji vladi (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Problemi človeštva | 22911 (21172) | Samael |
| ⊘ | Predsedniške volitve 2022 (strani: 1 2 3 4 … 11 12 13 14 )Oddelek: Loža | 151729 (92960) | T440 |