» »

Natisnjena datoteka različna barva

Natisnjena datoteka različna barva

Temsi ::

Imam eno vprašanje za tiste ki se spoznajo na te zadeve. Od nekdanjega sodelavca sem si izposodil eno delavsko karto iz leta 1992 ali 1993 ker sem svojo izgubil in bi si rad naredil točno kopijo le te. Z skenerjem Epson Perfection v600 Photo sem si poskeniral karto tako v jpg kot tiff formatu za vsak slučaj. Potem sem to kopijo/ sliko uvozil v illustrator in sem zraven te kopije izrisal točno kopijo (velikost,barva,oblika) omenjene karte. V samem illustratorju sta identični ko pa to izvozim v pdf in natisnem pa je natisnjena različica čisto drug odtenek. Isto je če natisnem direkt iz Illustratorja. Ker nisem nek znalec v teh zadevah me zanima kje se je zalomilo da se barve tako razlikujejo? Spodaj prilagam poslikano to natisnjeno karto in originalno karto za primerjavo (podatke sem zakril ker ni moja). Za izdelavo in tiskanje sem uporabil skener Epson Perfection v600 Photo, tiskalnik Brother DCP-T730DW (vem ni nek presežek pa vseeno mislim da bi moralo biti dovolj za tako zadevo.
Kje sem ga pokronal da je taka razlika v barvi?
Lp
https://ibb.co/Dg8zvc9t
  • spremenilo: Temsi ()

bobby ::

Tu imaš več problemov
če greva od zadaj, ali je medij, na kateraga tiskaš isti ali kar nek kartonček ali papir? Vpijanje črnila ima velik pomen.
printer je samo CMYK pa še to so dye barve, drugačna vpojnost kot pigment.
potem je lahko gonilnik, če je PCL in ne postscript in tako nazaj do nekalibriranjega ckenerja in pomanjkanje profilov.
Na oko se poigraj z barvnimi toni v ilustratorju, to je pa vse, kar ti bo mogoče ratalo.
Ce eksplicitno ne odgovorim osebam PNG ali PR,..I dont care about your opinion.

c3p0 ::

Zadeve morajo bit skalibrirane. Lahko najdeš pantone odtenek iste barve že natisnjen (pri kakem tiskarju, ipd.) in če boš jo natisnil na boljšem tiskalniku ali pri tiskarju, bo barva nato enaka.

cortez ::

Photoshop in podobni :

Rendering Intent : Perceptual

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Skeniranje starih fotografij

Oddelek: Loža
111686 (1079) Tene
»

Kje kupiti epson perfection v600