Forum » Problemi človeštva » Maribor, porast ksenofobije?
Maribor, porast ksenofobije?
Temo vidijo: vsi
kamiKaZaA ::
Jaz sem iz Maribora in je zelo žalostno kar se je zgodilo.
Ne, pazi, mene zanima nekaj drugega, kaj se dogaja, da do takih stvari prihaja? Ne vem, čisto primer, nogometni klubi
so znani po širjenju rasizma med navijači: Racism in association football @ Wikipedia . Ne pravim, da
je to primer z Violami ampak iščem kaj je drugače kot druge?
Samo da omenim, ker si začel s prstom kazati na Viole. Ta 12-letni deček trenira za NK Maribor. Če pa bom kaj več napisal, pa bo komentar spet izbrisan. Še video v katerem se potrdi, da je napadeni deček nogometaš NK Maribora.
https://www.facebook.com/TelevizijaMari...
Zgodovina sprememb…
- predlagalo izbris: Ales78 ()
NekdoPach ::
Ales 78IQ komaj čaka na take dogodke, da lahko odpre temo in upravičeno piše f-besedo
Zgodovina sprememb…
gen Maister ::
Pač, NE RAZUME zadeve,tako kakor 99,99% uporabnikov tega foruma!
In to ga očitno (malce) bega! 
Večina od vas se neprimerno bolj spozna na plešavost, kakor na razvoj in vzpon fašizma!
Če bi vedeli in razumeli, za kaj se sploh gre, bi vam morali zvoniti VSI alarmi!!
Tako pa lahko zamahnete z roko in zadevo preložite na Alesev IQ ... in zadeva je pometena pod preprogo!
Bo potrebno kakšno knjigo v roke vzet!!
AJA!??*
Še tale novica! Ker menda niso kolesarili črnci, to ne sodi v rubriko fašizma in rasizma!??
https://www.24ur.com/sport/ostalo/s-sle...
Večina od vas se neprimerno bolj spozna na plešavost, kakor na razvoj in vzpon fašizma!
Če bi vedeli in razumeli, za kaj se sploh gre, bi vam morali zvoniti VSI alarmi!!
Tako pa lahko zamahnete z roko in zadevo preložite na Alesev IQ ... in zadeva je pometena pod preprogo!
AJA!??*
Še tale novica! Ker menda niso kolesarili črnci, to ne sodi v rubriko fašizma in rasizma!??
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: gen Maister ()

BRBR ::
gen Maister je izjavil:
Peljejo se kot bi koze spustil na cesto. To spada pod rubriko road rage.
Never underestimate the power of idiots in large groups.
Ales78 ::
Ne, pazi, mene zanima nekaj drugega, kaj se dogaja, da do takih stvari prihaja? Ne vem, čisto primer, nogometni klubi
so znani po širjenju rasizma med navijači: Racism in association football @ Wikipedia . Ne pravim, da
Samo da omenim, ker si začel s prstom kazati na Viole. Ta 12-letni deček trenira za NK Maribor. Če pa bom kaj več napisal, pa bo komentar spet izbrisan. Še video v katerem se potrdi, da je napadeni deček nogometaš NK Maribora.
Se pravi trdiš, da je napadalec poznal dečka osebno?
SDS in ne-voljenje: https://slo-tech.com/forum/t835230/p8641476#p8641476
"Levi fašist" je skovanka ljudi brez izobrazbe, ki ne vedo kaj fašizem sploh
pomeni, uporablja pa se za poizkus relativiziranja/prikrivanja pravega fašizma.
"Levi fašist" je skovanka ljudi brez izobrazbe, ki ne vedo kaj fašizem sploh
pomeni, uporablja pa se za poizkus relativiziranja/prikrivanja pravega fašizma.
Zgodovina sprememb…
- predlagalo izbris: FireSnake ()

Mato989 ::
Tale novica je v stilu tistega Jokerjevega citata
100 white boys get assaulted noone has a problem, 1 black boy assaulted, everyone loses their mind.
Nothing to see here, move along!
100 white boys get assaulted noone has a problem, 1 black boy assaulted, everyone loses their mind.
Nothing to see here, move along!
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115
Se pravi trdiš, da je napadalec poznal dečka osebno?
Ne, to so spet tvoja podtikanja in do takšnih zaključkov lahko pride samo mentalno prizadeta oseba na tabletah.
In sedaj si celo noč si študiral kaj bi odgovoril na to, ko sem dokazal, da je napadeni deček nogometaš NK Maribora, ko si pred tem s prstom kazal in omenjal Viole in jih povezoval z rasizmom in napadom na dečka, pa se ti je naenkrat vsa agenda porušila. Mentalni bolnik si, ko prihajaš do takšnih zaključkov. Da si pa ravno ti največji ksenofob, ker zaničuješ Albance na tem forumu pa že vemo. Lahko bi še eno temo o sebi odprl na račun lastne ksenofobije do Albancev?
Mimogrede, sem se v prejšnjem komentarju tudi malo bolj razpisal o samem primeru, pa mi je moderator izbrisal komentar. In sem ponovno napisal komentar, kjer sem več kot polovico stvari izpustil in je komentar na srečo ostal. In kaj več o tem primeru in Violah kot kaže ne smem napisati...
Zgodovina sprememb…
Tudi ni nekaj takega, kar bi pričakoval drugje, ne vem, v Ljubljani, tega praktično ni, tudi, ko sem malo, po ovinkih spraševal
mularijo, ni bilo videti, da je rasizem nekaj s čimer bi se sploh ukvarjali. Tudi recimo NM se mi ne zdi tako, kjer so Romi pač
lokalna posebnost.
Ja, rasizem v Sloveniji je samo v Mariboru prisoten. Ko se pa boš enkrat ti pogledal v ogledalo (špegl), pa boš videl tudi rasista iz Ljubljane (sebe). In to enega največjih. Do takrat pa živi v zmoti, da je rasizem prisoten samo v Mariboru...
Mimogrede, to je tudi bil namen tvojega odprtja te teme. Prikazati, da je v Mariboru vse narobe in da je v Ljubljani in Novem mestu vse v najlepšem redu. In se ti vidi, da ti je celi dan rit ploskala, ko si prebral to novico o napadu na 12-letnega dečka. Iz komentarjev se razbere, da si si prav želel, da se kaj takega zgodi izven ringa Ljubljane in da lahko začneš spet kakati po forumu kot to počneš že cel čas...
In ironija, ravno največji ksenofob na forumu gre odpreti temo o ksnofobiji (v kraju, kjer ne živiš).
Zgodovina sprememb…
bm1973 ::
Ja no, Mariborčani niso ravno cvetke...
Ne marajo nikogar, zraven pa svojo rit nosijo prodajat v Avstrijo...
Na koncu bi pa še radi cel kup socialnih ugodnosti od slovenske države.
Počasi bomo morali narediti referendum, da odcepimo Maribor
.
Ne marajo nikogar, zraven pa svojo rit nosijo prodajat v Avstrijo...
Na koncu bi pa še radi cel kup socialnih ugodnosti od slovenske države.
Počasi bomo morali narediti referendum, da odcepimo Maribor
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: bm1973 ()

D3m ::
Se strinjam.
Slovenija naj gre na kose.
Štajerska in gorejska avstrijcem, prekmurje madžarom, primorska in notranjska italiji.
Dolenjska pa ciganom.
Slovenija naj gre na kose.
Štajerska in gorejska avstrijcem, prekmurje madžarom, primorska in notranjska italiji.
Dolenjska pa ciganom.
|HP EliteBook|R7 8840U|

gruntfürmich ::
A vi bi radi, da jih je več za posvojit? Od kod pa mislite da pridejo taki?
da, ker vidim kdo vse ima otroke.
gen Maister je izjavil:
Pač, NE RAZUME zadeve,tako kakor 99,99% uporabnikov tega foruma!In to ga očitno (malce) bega!
AJA!??*
res je. zaskrbljujoča je popularnost fašizma med slovenci:
izgleda da podlegaš levi propagandi
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: gruntfürmich ()
ššš ::
Nikjer ne piše, da je bil otrok target zarad tega, ker je bil črn. To si je izmislila mama in vi ste zgodbo povzeli. Je pa zamolčano, kake polti je bil napadalec? Lahko je bil črn.
gen Maister je izjavil:
Peljejo se kot bi koze spustil na cesto. To spada pod rubriko road rage.
Sem si ogledal videoposntek! 3X! Pred tvojim komentarjem si ga nisem!!
Peljejo se čisto v redu! In Italija oz. italjanski šoferji, ne glede na to, kako vozijo, so imeli (vsaj včasih) spoštovanje in neko kuluro vožnje do kolesarjev! Verjetno ravno zaradi njihove nadšunesti nad tem športom! Verjetno jih ima velika večina še zdaj. Se pa (tudi tukaj) očitno kažejo prve razpoke utrujenosti in obremenitve (novih) časov, kot bi nekoliko strokovno nekoč rekli v moji stroki.
Ali če povem še drugače: tudi italjanski vozniki v strpnosti do (profesionalnih) kolesarjev, pa čeprav na treningu, niso več to kar so bili!
Zdaj ali ti je potrebno eksplicitno povedati in razložiti, v katero skupino (očitno) sodiš ti, naj ostane pa retorično vprašanje.
gruntfürmich je izjavil:
res je. zaskrbljujoča je popularnost fašizma med slovenci:
izgleda da podlegaš levi propagandi![]()
Ne vem sicer, kako izgleda! Ker je pogled vedno odvisen od položaja in gibanja opazovalca, kot nas uči zakon o relativnosti!!
Sem malce preveč star in močno preveč izkušen, da bi nasedal levi (ali desni) propagandi. Še posebno domači! Gre za neke zelene smrkave kljukce, uradno, in za nekatere tudi nekoliko starejše mačke s Kordežem,
Video sem še enkrat pogledal. Sem ga videl ob nastanku po TV, pa mi ni bil kaj preveč všeč! Danes ga vidim drugače. Dejansko je zelo realen posnetek in prikaz stanja (v družbi)! Ima pa resno pomanjkljivost! Slovencu je Sirija španska vas in čista vukolebina, praktično na ravni malo nad Avganistanom. Pa ne pravim, da to je, ampak da toliko povprečen državljan ve in razume danes in pref 10 leti o razmerah v Siriji...
Drugače pa DA, se povsem strinjam s komentatorjem! Slovenci pojma nimajo, kaj je to fašizem, kako deluje in kako in zakaj je zlorabljen.
Sem kar malo presenečen, verjetno bi bil izraz ogorčen veliko bolj primeren! Tako nad sabo, kakor tudi nad mojimi sodržavljani in vsemi institucijami v tej naši državi, ki bi za to morale poskrbeti!
Potrebni bi bilo odpreti posebno temo s področja fašizma, da bi si vsaj nekateri lahko predstavljali osnovne pojme, vzvode, sociologijo, psihologijo in ekonomiko s tega področja!? Saj kakšnega večjega zanimanja in preobrata ne bi bilo. Bil pa bi vsaj neki začetek...
Končno sem pa tudi sam dobil ta manjkajoči, pomembni in dragocen košček sestavljanke, ki sem ga tako dolgo iskal in pogrešal.
Za vse to se moram zahvaliti neki mami, ki je bila dovolj odločna in pogumna, da se je pripravljena zoperstaviti in izpostaviti vsemu sistemu v Butalah!! In verjemi mi, takih ženski in ljudi nam v tej naši domovini krvavo primanjkuje!!
Samo kapo dol pred njo!!

WizzardOfOZ ::
Skrajni čas, da en EMP zadane zemljo in da gremo par stoletij nazaj.
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!
FireSnake ::
WizzardOfOZ je izjavil:
Skrajni čas, da en EMP zadane zemljo in da gremo par stoletij nazaj.
Hja, dejansko bi brez tegnologije na dolgi rok ratali malo bolj pametni.
Poglej in se nasmej: vicmaher.si
To seveda ni res! Tako kot je marsikatera trditev v zgornjih postih čisto kr neki!!
Da ti prevedev v tvoj jezik in 'tvoje razumevanje in dojemanje' sveta, pojavov in oblik okoli tebe:
Če bi imeli tu na forumu odprto temo z naslovom Fašizem in vse okoli njega, ali pa npr. Fašizem za TELEBANE, potem bi se forum sesul, pregorel in POgorel pod težo vseh, ki bi zadevo polivali z neskončnim količinami bencina!
Kar bi definitivno še dramatično poslabšalo podnebne spremembe, za katere ni kriv človek!!
Da ti prevedev v tvoj jezik in 'tvoje razumevanje in dojemanje' sveta, pojavov in oblik okoli tebe:
Če bi imeli tu na forumu odprto temo z naslovom Fašizem in vse okoli njega, ali pa npr. Fašizem za TELEBANE, potem bi se forum sesul, pregorel in POgorel pod težo vseh, ki bi zadevo polivali z neskončnim količinami bencina!
Kar bi definitivno še dramatično poslabšalo podnebne spremembe, za katere ni kriv človek!!
Eduardo ::
Sem preletel in vidim, da se govori, da je Rom? Morda kdo ve, če je rasizem, če Rom napade "temnopolto osebo"?
Rasizem je vse, kar je in se dogaja na osnovi rase! Seveda tudi romi lahko izvajajo rasizem ali pa njem temelječe elemente...
Rasizem je, med drugim tudi (močan) element fašizma (ali pa narcizma, če hočeš)!
Rasizem je, med drugim tudi (močan) element fašizma (ali pa narcizma, če hočeš)!

gruntfürmich ::
edino če črnec napade belca, potem to ni rasizem ampak je stara pravda...
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
Eduardo ::
To pomeni, da če ropar izbere belca ker je verjetnost, da ima keš večja je to rasizem? Ce Rom namesto Roma napade Belega Slovenca, ker je verjetnost, da se bo branil manjša rasizem? V definicijo pade tudi, če je ista rasa? Da recimo belec izbere za finančno prevari belca, ker sklepa, da ima denar je tu potem rasizem?
Polda ::
Malidelničar ::
Je pa res, da po mojem dolgoročno multi-kulti v Evropi ne bo vzdržal, v vzhodni (in Srednji) Evropi še toliko manj.
Ja okej, zadeva je neprimerna, ampak razumem pa razvoj družbenih dogodkov, ki vodi v to smer ....
Ja okej, zadeva je neprimerna, ampak razumem pa razvoj družbenih dogodkov, ki vodi v to smer ....
Don't invest like a Joe. Invest like a Simon.

gen Maister je izjavil:
To se ne bo zgodilo.
Kaj pa tebe muči, čarovnik!?![]()
Kaj je otrok kriv, da ga greš s solzivcem špricat.
Še cegle naj začnejo prodajat, pa bomo spet v devedesetih.
WizzardOfOz: da ampak časi multi-kulti, mavričnih, fluidnih družb na Zahodu so mimo.
Multi-kulti je mrtev in to se kaže v takšnih nesrečnih dogodkih.
Mislim, da se bomo morali na to navaditi.
matobeli ::
Sej lahko vzameš stvari v svoje roke, vsak teden si 2x špricni solzilec v uč in poročaj koliko mesecev si potreboval da si se navadil.

Malidelničar je izjavil:
WizzardOfOz: da ampak časi multi-kulti, mavričnih, fluidnih družb na Zahodu so mimo.
Zadnji res pravi multikulti je bil v bizantinskem cesarstvu. In mutikulti je mrtev od padca Konstantinopla, ko so ga turki zavzeli. Utopisti so sicer še kar naprej to idejo vlekli, sam se jim je sedaj dokončno sesula.
FireSnake ::
Kako pa rečemu temu, ko župan arsenović tepe slovenskega otroka?
Poglej in se nasmej: vicmaher.si
Kako pa rečemu temu, ko župan arsenović tepe slovenskega otroka?
Napad imigrantov na avtohtone Slovence?
WizzardOfOZ je izjavil:
gen Maister je izjavil:
To se ne bo zgodilo.
Kaj pa tebe muči, čarovnik!?![]()
Kaj je otrok kriv, da ga greš s solzivcem špricat.
Še cegle naj začnejo prodajat, pa bomo spet v devedesetih.
Ceglov ni več za prodajat! Zdaj so drugi časi. Menda jih zdaj primanjkuje.
Otrok je verjetno preveč izstopal iz povprečja in je bil zato tarča!?
Kaj misliš, da če bi bil takrat z očetom, bi se ta žalostni dogodek zgodil?

Zelo verjetno ja. Ker taki ne razmišljajo dosti z zgornjo glavo. Verjetno bi še foter dobil porcijo solzivca.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: WizzardOfOZ ()
Torej se lahko strinjamo, da pri tem dogodku v Mariboru v temelju gre za težavo, ki izvira iz pojava t.i. Velike zamenjave (ang. The Great Replacement, fra. Le grand remplacement)?
Squirrel ::
Ja, ta pojav je precej značilen za ljudi z neta, ki imate pisker povit v srebrno folijo. Ampak brez panike, dokler folije ne snameš z betice, si pred zamenjavo varen!
Kaj vse si boste še namislile budale neizobražene. A si pogledal pod posteljo, če se kakšen majhen Soroš skriva pod njo?
Kaj vse si boste še namislile budale neizobražene. A si pogledal pod posteljo, če se kakšen majhen Soroš skriva pod njo?
harmonkar9 ::
Malidelničar je izjavil:
Torej se lahko strinjamo, da pri tem dogodku v Mariboru v temelju gre za težavo, ki izvira iz pojava t.i. Velike zamenjave (ang. The Great Replacement, fra. Le grand remplacement)?
Drži, elite so krive, da mora pravi domoljub pošpricat invazivnega otroka s solzivcem.
Ja, ta pojav je precej značilen za ljudi z neta, ki imate pisker povit v srebrno folijo. Ampak brez panike, dokler folije ne snameš z betice, si pred zamenjavo varen!
To kar si napisal ni povsem noben (proti)argument?
Btw. glede tinfoil primerjav si zgrešil, jaz namreč mislim, da so Soroš-zarote popolnoma mimo in Soroš ni noben player.