» »

Protesti v Nemčiji

Protesti v Nemčiji

Temo vidijo: vsi
1
2
3

Ales78 ::

bm1973 je izjavil:

In kdaj boš šel v vojno z Rusi?

Kateri dogodek bo tisti, ko bo sprožil vse skupaj?

Rusi, z nami, v vojno ne bodo šli, ni logično:

Ales78 je izjavil:

zakaj bi se 150ish miljonska Rusija spravila na 450ish miljonsko Evropo? Sešteto imajo EU države na voljo pribljižno 1.5 miljona vojakov, samo aktivne vojske, brez UK, policije in rezervistov.
SDS in ne-voljenje: https://slo-tech.com/forum/t835230/p8641476#p8641476
"Levi fašist" je skovanka ljudi brez izobrazbe, ki ne vedo kaj fašizem sploh
pomeni, uporablja pa se za poizkus relativiziranja/prikrivanja pravega fašizma.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Ales78 ()

kow ::

Ales78 je izjavil:

Si si prebral? https://slo-tech.com/forum/t848937/p865...

Ne. Ze prva tocka je bedasta. Pri tradiciji ne gre ze na noben kult. Ne poznam nobenega, ki bi tradicijo tako tretiral.
Mimogrede, Eco je baje nasprotoval enoumju - kot ga imamo trenutno na levici.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: kow ()

kow je izjavil:

Ales78 je izjavil:

Ne. Ze prva tocka je bedasta. Pri tradiciji ne gre ze na noben kult. Ne poznam nobenega, ki bi tradicijo tako tretiral.

Ok, skratka govoriš neumnosti. Jaz sem zelo specifičen pri izrazu fašist in ga uporabljam preverjeno pravilno za slovenske fašiste, zate je pa to izraz s katerim obkladaš druge.

c3p0 ::

endelin je izjavil:

Aleš pozablja da slovenijo 4/5 časa vodijo levi koruptivni kriminalci, dobesedno mafija. Zato pa nas prehiteva še hrvaška ki je bila leta v vojni:)):))
kolesarji so bili mehanizem rušenja vlade podkrepljen s politiki levega pola. kolesarili so eni in isti delomrzneži - predvsem volivci Levice ki jih je center ljubljane poln. Verjamem da je tudi ales eden teh kolačev. Še preprodajalce droge so uturuli zraven da so delali nered kajne - smo ze malo pozabili na razbijače? Mene bi bilo sram v takšni družbi haha. Aleš misli da je to boj proti fašizmu hahaha. Debil

Tezava je samo ker ti ljudje obvladujejo medije po vzoru severne koreje ;)

Par dni nazaj je en hvalil vlado, ker zdaj pa ni protestov, oz. kolesarjev. Torej očitno dela bolje kot prej. Se splača imeti tako protestno množico socialcev na poziv, da pridejo malo pokolesarit. Za delat tako ali tako nimajo nič.

Preprosti na umu pa to vzamejo kot kazalnik dobrega stanja.

Ales78 je izjavil:

kow je izjavil:

Ales78 je izjavil:

Ok, skratka govoriš neumnosti. Jaz sem zelo specifičen pri izrazu fašist in ga uporabljam preverjeno pravilno za slovenske fašiste, zate je pa to izraz s katerim obkladaš druge.

Mimogrede, če bi si prebral, kaj je Umberto Eco pravil (in sem dodal link tudi na to) za tistih 14 identifikacij fašizma je, da ne rabijo biti vse pokljukane, da gre za fašizem. Tako, da tudi, če vržeš stran "kult tradicije" (s tem, da nisi niti razumel razlike med tradicijo in kultom tradicije, kot očitno izkazuješ zgoraj), gre še vedno za fašizem, SDS pa je s svojimi dejanji pokljukal praktično vse.

Zgodovina sprememb…

Torej si sposoben skrajsati definicijo in nam jo predloziti v nekaj stavkih. Eca citiras samo mal za foro, da nam tratis cas, a ne?

Zgodovina sprememb…

bm1973 ::

Ales78 je izjavil:

bm1973 je izjavil:

Ales78 je izjavil:

zakaj bi se 150ish miljonska Rusija spravila na 450ish miljonsko Evropo? Sešteto imajo EU države na voljo pribljižno 1.5 miljona vojakov, samo aktivne vojske, brez UK, policije in rezervistov.

In kja že govorim zadnja 3 leta?

johnnyyy ::

Če bi Nemci kaj vedeli, potem ne bi začeli dve svetovni vojni, še manj pa obe izgubili. Zaradi teh fiaskov so sedaj kot nek abstinenčni alkoholik, kjer je greh pomislit na desno, kaj šele da bi o tem spregovoril.

c3p0 je izjavil:

endelin je izjavil:

Aleš pozablja da slovenijo 4/5 časa vodijo levi koruptivni kriminalci, dobesedno mafija. Zato pa nas prehiteva še hrvaška ki je bila leta v vojni:)):))
kolesarji so bili mehanizem rušenja vlade podkrepljen s politiki levega pola. kolesarili so eni in isti delomrzneži - predvsem volivci Levice ki jih je center ljubljane poln. Verjamem da je tudi ales eden teh kolačev. Še preprodajalce droge so uturuli zraven da so delali nered kajne - smo ze malo pozabili na razbijače? Mene bi bilo sram v takšni družbi haha. Aleš misli da je to boj proti fašizmu hahaha. Debil

Tezava je samo ker ti ljudje obvladujejo medije po vzoru severne koreje ;)

Par dni nazaj je en hvalil vlado, ker zdaj pa ni protestov, oz. kolesarjev. Torej očitno dela bolje kot prej. Se splača imeti tako protestno množico socialcev na poziv, da pridejo malo pokolesarit. Za delat tako ali tako nimajo nič.

Preprosti na umu pa to vzamejo kot kazalnik dobrega stanja.

Preveč projiciraš kar ste fašisti sami naredili v Novem Mestu.

Je ni stranke v Sloveniji, ki bi bila sposobna organizirati 100+ dni protestov.

Ljudje so imeli SDSove vlade dovolj in so to tudi jasno pokazali.

To, da jih zdaj ni več tam, je dejstvo, da so ljudje, s to vlado bolj zadovoljni.

bm1973 je izjavil:

Ales78 je izjavil:

bm1973 je izjavil:

Ales78 je izjavil:

In kja že govorim zadnja 3 leta?

Če imaš kaj v glavi, enako, ker to sranje, ki se ga gredo v temi o Rusiji je en kup butastega natolcevanja in strašenja ljudi z neumnostjo.

Zgodovina sprememb…

kow je izjavil:

Torej si sposoben skrajsati definicijo in nam jo predloziti v nekaj stavkih. Eca citiras samo mal za foro, da nam tratis cas, a ne?

Ena beseda bo dovolj. Fašisti.

Če bi pa rad vedel zakaj si pa pojdi prebrati.

Likalnik ::

Ales78 je izjavil:

Pred kakšnim tednom, je nemška fašistična stranka AfD ustanovila svojo skupino
mladih, kar je sprožilo masovne proteste v Giessenu, kjer je bila napovedana
ustanovna skupščina. Sicer so bili protesti večinoma mirne narave, uspelo pa jim
je za nekaj ur preprečiti dogodek.

Zanima me, kaj Nemci vedo, Slovenci pa ne? Zakaj recimo pride tisoče ljudi na
proteste ob nemških fašističnih dogodkih, mi pa recimo ne gremo protestirat, ko
ima slovenska fašistična stranka SDS, svoj letni zbor?

Med drugo svetovno vojno smo bili okupirani s strani obeh fašističnih držav,
tako Nemčije, kot Italije, med SDSovo zadnjo vlado smo protestirali pred
parlamentom in poznamo posledice fašizma ampak iz nekega čudnega razloga,
namesto, da bi jasno povedali kaj si mislimo, o fašizmu, smo danes tiho.

Ugotavljam zadnja štiri leta, da mi je bilo po Janšo lepše in bolje, kot sedaj pod Golobom...pa si kaj takega ne bi nikoli mislil. Ampak vso zapiranje , pa špricanje katero smo bili deležni pod Janšo, me ni tako motilo in bilo odveč, kot so mi teli Golobovi ukrepi...raje sem še štiri leta zaprt notri v hiši, kot pa še eno leto imeti Goloba na oblasti.
Pa priznam, ko smo bili pod Janšo, sem si mislil, da slabše ne more biti..sedaj pa vidim, da je Janša cukrček v primerjavi s trenutnim zmajem....kumi čakam volitve Go Jajo GO

Ales78 je izjavil:

kow je izjavil:

Vedno se osmesis. Zabavno.

nejclp ::

kow je izjavil:

nejclp je izjavil:

Definicije večinoma omenjajo preplet kulta tradicije, iracionalizma in retardiranosti, zavračanja modernizma, strahu pred drugačnimi, teorij zarote, konstrukcije notranjega in zunanjega sovražnika, nacionalističnega elitizma, poveličevanja nasilja, militarizma, mačizma, enoumja in uporabe poenostavljenega, manipulativnega jezika. Vse to je značilno za trenutne skrajno desne stranke, ki se pač zaradi historičnih razlogov ne morejo in nočejo deklarirati kot fašistične.

Ena definicija (moja, lol) liberalnosti in levicarstva je, da ljudje s povprecnimi mentalnimi sposobnostmi zaradi subvencioniranja formalnega izobrazevanja dejansko mislijo, da imajo v glavi kaj pameti. Nafilali so jih z raznimi izrazi, ki jih sedaj ponavljajo kot kaksen jezikovni model. Ti si tipicen predstavnik.

Hudiča, mr. Dunnig Kruger, ti pa vedno presenetiš s svojimi genijalnimi izpeljavami in predvsem z vztrajnostjo, kar naprej bi se preklal o stvareh, ki smo jih že zdavnaj predrkali.

Sem preprost človek, ko mam težave z avtom, se posvetujem z mehankarjem, ne pa z zmnedenčkom na internetu, ko mam težave z zdravjem, me zanima mnenje zdravnika, ne pa mnenje zmedenčka na internetu.

Enako je, ko me zanima definicija fašizma, grem pogledat, kaj o tem pravijo akademiki, strokovna javnost, zgodovinarji in sociologi, nimam blazne želje, da bi sam koval definicije na področjih, kjer nisem strokovnjak.

Za človečka, ki ga ne zanima mnenje strokovnjakov, sam kuje definicije, je ingnorant in nimajo blage veze, o čem govori, ma pa strokovna javnost itak splošno sprejet termin : Idiot

kow je izjavil:

nejclp je izjavil:

Plus, bojkotiranje eurosonga pomeni boj proti fašizmu. V tem primeru tistega v Izraelu.

Na eurosongu nastopa tudi Azerbajdzan, ki je precej bolj fasisticna drzava kot Izrael. Levica seveda protestira proti Izraelu.
Gre za antisemitizem (lahk recemo kar fasizem - ker fraza ocitno pomeni karkoli), ki je na levici prakticno zapovedan.

Hudiča, pa ne da tam "korakajo v uniformah in nadlegujejo ljudi" (tvoja definicija fašizma).

Ko bojo v Azerbajdžanu izvajali genocid v enaki meri, kot ga izvaja Izrael v Gazi, bomo tudi vsi spodobni ljudje proti temu protestirali, bojkotirali in vse kar je takega.

Plus, antisionizem ni antisemitizem. Maš morje desnjakarjev, ki so antisemiti, podpirajo pa Izrael, ker pobija muslimane. In maš morje Judov, ki so antisionisti.

Miki N ::

nejclp je izjavil:

Sem preprost človek, ko mam težave z avtom, se posvetujem z mehankarjem, ne pa z zmnedenčkom na internetu, ko mam težave z zdravjem, me zanima mnenje zdravnika, ne pa mnenje zmedenčka na internetu.

Enako je, ko me zanima definicija fašizma, grem pogledat, kaj o tem pravijo akademiki, strokovna javnost, zgodovinarji in sociologi, nimam blazne želje, da bi sam koval definicije na področjih, kjer nisem strokovnjak.

A ne bi bilo bolj logično in preprosto glede na prvi odstavek da ko imaš težave s fašizmom, se posvetuješ s fašistom? Insajderji pa to.

kow je izjavil:

Ales78 je izjavil:

Ne, ti malce težje dojemaš. Kult tradicije pomeni, da so običaji, vera in načini življenja dokončni, da je to sveto, vsaka kritika pa nesprejemljiva.

Miki N je izjavil:

nejclp je izjavil:

A ne bi bilo bolj logično in preprosto glede na prvi odstavek da ko imaš težave s fašizmom, se posvetuješ s fašistom? Insajderji pa to.

Komot. Ko se pogovarjaš s fašistom, dokaj hitro eksplicira vse tisto, kar definira fašizem. Še ful radi o tem govorijo, kar bruhne iz njih, ker se morajo sicer zadrževati. Nekateri celo jasno povedo, da so fašisti, ampak izjemno redko. Še ni cajt za to.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: nejclp ()

Mr.B ::

Trenutno vemo zagotovo, da Nemčija nima NIKAKRŠNIH zadržkov sprejeti nacije na Evrovizijo. Lahko pa se motim. In trenutno je na oblasti , zagotovo ne Fašist, v kontekstu biti deni, razen da kot Lei fašist nimajo nikakršnih problemov nadzora nad populacijo..
Lol se Hutiji delajo Facpalm USA:
A Navy fighter jet fell overboard Monday when the USS Harry S. Truman
aircraft carrier veered to avoid fire from the Houthis

Scaramouche3 ::

Mr.B je izjavil:

Trenutno vemo zagotovo, da Nemčija nima NIKAKRŠNIH zadržkov sprejeti nacije na Evrovizijo. Lahko pa se motim. In trenutno je na oblasti , zagotovo ne Fašist, v kontekstu biti deni, razen da kot Lei fašist nimajo nikakršnih problemov nadzora nad populacijo..

Nemci imajo krivico druge svetovne vojne, bojijo se kritizirati Izrael..

Poldi112 ::

Nemci oziroma njihova hlapčevska oblast sledi svojim (gospodarjevim) interesom in podpora Izraelu jim je pač v interesu.

To, da izvajajo genocid, je zgolj eno neprijeto dejstvo, ki pa na politiko nima silnega vpliva. Pač označijo vse, ki so proti genocidu, za antisemite, jih cenzurirajo/sankcionirajo, pa je problem rešen.
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Poldi112 ()

Scaramouche3 ::

Poldi112 je izjavil:

Nemci oziroma njihova hlapčevska oblast sledi svojim (gospodarjevim) interesom in podpora Izraelu jim je pač v interesu.

To, da izvajajo genocid, je zgolj eno neprijeto dejstvo, ki pa na politiko nima silnega vpliva. Pač označijo vse, ki so proti genocidu, za antisemite, jih cenzurirajo/sankcionirajo, pa je problem rešen.

Se pa treba vprašati,ali bi Nemci bili isti, če nebi pobili toliko Židov v WW2?

To, da imajo krivdo, je primarno posledica šolskega sistema, ki jih indoktrinira v to krivdo.

Kar jaz pravim je, da ta krivda nima opaznega vpliva na njihovo politiko. Politika ne sledi moralnim vzgibom ampak interesom. Morala je tam primarno zato, da populacija da mir. To je vzorec, ki se vtrajno ponavlja že tisočletja, tako da nekako ni sila verjetno, da so za žide zaradi morale. Ali kolektivne krivde.

Saj je praktično kompletna zahodna oblast na strani Izraela. Pač razumejo, kaj se jim osebno izplača.

kow je izjavil:

Ales78 je izjavil:

kow je izjavil:

Vedno se osmesis. Zabavno.

Nekaj zanimivega sem ugotovil, pri fašistih. Da prav trpijo od tega, da druge krivijo za lastno početje, tako, da se od njih lepo učim kakšni so, recimo rekel si: "da nam tratis cas, a ne?", kar se prevede, da bi mi rad tratil čas. :)

nejclp je izjavil:

Nekateri celo jasno povedo, da so fašisti, ampak izjemno redko. Še ni cajt za to.

Utk je že priznal :)

Zgodovina sprememb…

Malidelničar ::

No, da še jaz pokomentiram, ker bolj intimno poznam zadeve.

Spremljam že od Trumpa naprej spremembe na političnem parketu na Zahodu, t.j. Amerika + Evropa. Zanimiv razvoj dogodkov, po mojem je nepovratno t.j. vrnitev v status quo na desni pred 2016/15 ni več mogoča.

Torej - AfD je samo zadnja domina. Imamo:

ZDA: Trump
VB: Farage
Brazilija: Bolsonaro
Argentina: Millei
POL: Morawieczki & Kaczynski
ITA: Melonijeva & Salvini
ŠPA: Abascal (VOX, Španija)
ŠVE: Akkesson (Švedski demokrati)
NIZ: Wilders
BEL: de Wever
FRA: Le Penova, Bardella, Marion Marechal Le Pen, Zemmour, Knafo
Nazadnje zdaj Čile: Kast (https://www.rtvslo.si/svet/s-in-j-ameri...

Po mojem je to izjemno zanimivo, gre pa v temelju za uničenje statusa-quo post-1945. V smislu, demokratični tabor sega od zmernih krščanskih demokratov vse do komunistov na levi. To se je kazalo tako, da sta bili KP Francije in Italije prepoznani kot legitimna akterja. Vse je na bazi WWII mitologije Stalina in SZ-ja. Tega je zdaj konec po mojem.

V ZDA je zadnji simbol tega Nick Fuentes. Njegov (manj uspešni) predhodnik je bil Andrew Tate.

Gre za to, da se obudi bogata (pluralna) konservativno-reakcionarna politična filozofija pred-1945 in pred 1918. Ker post 1945 je bilo vse zreducirano na (nenevarno) nežno, zmerno desno krščansko-demokratsko sredino, ki ni konzervirala NIČESAR in je bila že v prvem šusu v 1960ih in 1970ih impotentna in na koncu še enkrat celo post 1990 impotentna ob levem kulturnem valu v 1990ih in 2000ih kar je vodilo v post-GFC post-2008 skrajno levo obuditev marksizma.

ZAKAJ SE TO DOGAJA: Ker sredinska ljudsko-strankarska, krščansko-demokratska povojna linija ni izpolnila svoje vloge, t.j. ustavitve marksizma.

Marksizem smo (začasno???) premagali po sreči, z nekaj posamezniki, Reagan, Thatcherjeva in sv. JP II. Ki gredo levičarjem še vedno na živce. Nobenega ne motijo Alcide de Gasperi, Robert Schuman, Helmut Kohl. Oni so neškodljivi.

ČE desna sredina ni sposobna uničiti marksizma, potem NIMA SMISLA.

Torej politični prostor se bo formiral po političnih izhodiščih iz obdobja 1800-1918/45. V ospredje bodo prišli misleci kot je Joseph de Maistre in ostali. Gre za celo plejado mislecev, političnih filozofov, ki so bili v Zahodnem šolskem kurikulumu blokirani/zamolčani.

To se zelo vidi na Amazonu, kako se je razširila kvalitetna politična filozofija.

Si moram razširiti mojo domačo knjižnico. Nekaj knjig že berem, ene pa me še čakajo.

P.S. brez skrbi, NE berem Mein Kampfa, preden vprašate
Don't invest like a Joe. Invest like a Simon.

karafeka ::

In kako se v takšnih časih poziocionirat oz. jih čimbolje izkoristit?

Tako, da nam ne bo elita vse pobrala...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: karafeka ()

Malidelničar je izjavil:

Torej - AfD je samo zadnja domina. Imamo:

Slovenija: Janša
ZDA: Trump
VB: Farage
Brazilija: Bolsonaro
Argentina: Millei
POL: Morawieczki & Kaczynski
ITA: Melonijeva & Salvini
ŠPA: Abascal (VOX, Španija)
ŠVE: Akkesson (Švedski demokrati)
NIZ: Wilders
BEL: de Wever
FRA: Le Penova, Bardella, Marion Marechal Le Pen, Zemmour, Knafo
Nazadnje zdaj Čile: Kast (https://www.rtvslo.si/svet/s-in-j-ameri...

Malo sem še dopolnil, ne moreš ob tako blestečih imenih spustiti Slovenije.

Malidelničar je izjavil:

Seveda ne, ti bereš: 1994 - Zarota Depala vas.

Mimogrede, Reagan in Thatcherjeva bi morala iti na živce vsakomur, ki ve karkoli o zgodovini, dejansko sta uničila kontrolo nad finančnimi institucijami, uničila "ameriške sanje" in z razbremenitvijo davkov za bogate omogočila neomejeno bogatenje, preko tega pa iz kapitalizma naredila katastrofo, ki je zdaj - neskončno kupčkanje in borbo za moč - zelo verjetno pa pripeljala v korporativni fevdalizem, kar bo verjetno pokazal čas.

Marksizem je omenjen po nepotrebnem, ker v kapitalističnih sistemih, za razliko od fašizma, nikomur ni delal zares problema. Danes, ga pa fašisti in fašistične stranke uporabljajo za še eno orodje strašenja ljudi.

Zgodovina sprememb…

Več o fašizmu pa si lahko preberete tule, vključno z linkom na povzetek eseja o fašizmu, Umberta Eca, ki ponuja analizo fašizma, njegovo definicijo in skupne značilnosti razdelane kot 14 točk, ki pomagajo identificirati fašizem, za njegovo prepoznavo pa ni potrebno, da so izpolnjene vse od njih ampak se običajno zbirajo v gručo posameznih lastnosti:
https://slo-tech.com/forum/t848937/p865...

Recimo notri vam bo jasno, zakaj je Malidelničar uporabil Marksizem, čeprav je danes praktično nepomemben, kot orodje strašenja, zakaj imate celo temo o "Ruski nevarnosti", kjer vam fašisti in njihove žrtve, trdijo, da bo Rusija zavzela Evropo (čeprav je to noro) in zakaj fašizem redno vzklije v obdobjih pomanjkanja, kriz, negotove življenske situacije ipd., kjer se predstavlja za edinega odrešitelja, izumlja nove besede (npr. "udbomafija", "komunajzar",...), relativizira svojo škodljivost za družbo, itd.

Zgodovina sprememb…

karafeka je izjavil:

Zelo zelo dobro vprašanje karafeka.

Libertarstvo ekonomsko seveda je opcija, okej, ampak je 1) šibko (Milei je edini, nekaj držav ala Singapur) 2) nima moči ustaviti marksistične komunistične prerazdeljevalne levice na Zahodu (nima te aure kot v 80ih) 3) kompromisira na področju migracij, ki sesujejo ekonomski temelj oz. a dolgi rok spodjedajo libertarske principe in krepijo prerazdeljevalno levico

Preostane desno oz. alt-right, reakcionarne politične opcije. Tu je velik minus: ta politična filozofija ima prerazdeljevalni moment (iz narodnostno-etničnega vidika, demografije, ohranitve naroda in zvišanja rodnosti).

Levica je nazadnje imela velik obdavčitveno-prerazporeditveni val tam 2008-2015 (Syriza, Podemos, Linke, Movimento5Stelle, itd.). Od takrat desnica (CDU/CSU verzija in prvi poizkusi alt-right-a) niso še uspeli tega premakniti nazaj.

Kaj ti ostane? Moj nasvet: voliš alt-right in reakcionarje in skrbno paziš kaj delajo. Vseeno ne kaže, da bi reakcionarji šli v smer progresivne obdavčitve (?).

Torej premoženjsko se pozicioniraš tako, da zaščitiš premoženje, cashflowe, narediš lastne pasivne prihodke neodvisne od SLO, od politike, optimiziraš davke, izkoristiš še vedno relativno visoko svobodo gibanja kapitala/investiranja.

Malidelničar je izjavil:

karafeka je izjavil:

Zelo zelo dobro vprašanje karafeka.

Libertarstvo ekonomsko seveda je opcija, okej, ampak je 1) šibko (Milei je edini, nekaj držav ala Singapur) 2) nima moči ustaviti marksistične komunistične prerazdeljevalne levice na Zahodu (nima te aure kot v 80ih) 3) kompromisira na področju migracij, ki sesujejo ekonomski temelj oz. a dolgi rok spodjedajo libertarske principe in krepijo prerazdeljevalno levico

Preostane desno oz. alt-right, reakcionarne politične opcije. Tu je velik minus: ta politična filozofija ima prerazdeljevalni moment (iz narodnostno-etničnega vidika, demografije, ohranitve naroda in zvišanja rodnosti).

Levica je nazadnje imela velik obdavčitveno-prerazporeditveni val tam 2008-2015 (Syriza, Podemos, Linke, Movimento5Stelle, itd.). Od takrat desnica (CDU/CSU verzija in prvi poizkusi alt-right-a) niso še uspeli tega premakniti nazaj.

Kaj ti ostane? Moj nasvet: voliš alt-right in reakcionarje in skrbno paziš kaj delajo. Vseeno ne kaže, da bi reakcionarji šli v smer progresivne obdavčitve (?).

Torej premoženjsko se pozicioniraš tako, da zaščitiš premoženje, cashflowe, narediš lastne pasivne prihodke neodvisne od SLO, od politike, optimiziraš davke, izkoristiš še vedno relativno visoko svobodo gibanja kapitala/investiranja.

... skratka postaneš žival, nesposobna obstoja v družbi, hkrati pa družbo izkoriščaš in zajedaš do maksimuma, nesposoben priti do nekega blagostanja, ker si še vedno nepomembna manjša riba, ki tekmuje, po pokvarjenosti, z veliko večjimi, ki jih s svojimi dejanji in opravičevanji svojih dejanj, aktivno podpiraš in sabotiraš družbene podsisteme, v upanju, da nekoč zrasteš.

Skratka žagaš si vejo na kateri sediš, v zmotnem prepričanju, kako velika riba si.

Ne vem, če je to ravno pot, ki bi se jo šel normalen človek, po drugi strani pa se normalen človek tudi ne bi šel fašizma, kjer je libertarizem samo pot vanj.

Zgodovina sprememb…

Da dopolnim mojo tezo zgoraj, zanimiva razlaga volitev v Čilu:

Kast's Victory Signifies Chile's Refusal To Become Another Venezuela
What Kast's election means is that Chileans understand that destroying the foundations of prosperity is not how one corrects its imperfections.
https://europeanconservative.com/articl...

Malidelničar je izjavil:

Bi ga pomoje moral. Jaz sem ga večkrat in noter ni nič takega, s čimer se desnjakarji tukaj ne bi strinjali. Občasno se zdi, da ga dobesedno citirate.

nejclp je izjavil:

Malidelničar je izjavil:

Bi ga pomoje moral. Jaz sem ga večkrat in noter ni nič takega, s čimer se desnjakarji tukaj ne bi strinjali. Občasno se zdi, da ga dobesedno citirate.

Hm glede na to, da sem masovno pro-Židovski ne vem kje bi jaz citiral Mein Kampf oz. bi se strinjal z tezami v tej knjigi.
Mislim, da imaš preprosto težavo, da sploh ne razumeš razlik med različnimi političnimi pozicijami in vse skupaj mečeš v koš "fašizma/nacizma" z namenom diskreditacije ogromnega dela političnih pozicij.
To deluje zelo ..... stalinistično :))

Scaramouche3 je izjavil:

Poldi112 je izjavil:

Se pa treba vprašati,ali bi Nemci bili isti, če nebi pobili toliko Židov v WW2?

Rabili so samo zunanjega sovražnika, tako kot se danes Nemčija hoče igrati evropske velesile.

Malidelničar je izjavil:

nejclp je izjavil:

Malidelničar je izjavil:

Hm glede na to, da sem masovno pro-Židovski ne vem kje bi jaz citiral Mein Kampf oz. bi se strinjal z tezami v tej knjigi.
Mislim, da imaš preprosto težavo, da sploh ne razumeš razlik med različnimi političnimi pozicijami in vse skupaj mečeš v koš "fašizma/nacizma" z namenom diskreditacije ogromnega dela političnih pozicij.
To deluje zelo ..... stalinistično :))

Ja no, na hitro par odlomkov, ki jih je tvoj somišljenik napisal o nevarnosti marksizma, proti kateremu se spet borite s svojimi kameradi, pa povej, s čim se ne strinjaš:

... v ozkih krogih svojih znancev sem se prepiral o nemški zunanji politiki ter o neverjetni lahkomiselnosti, s katero so obravnavali po mojem mnenju sploh največjo težavo za Nemčijo, marksizem. Res nisem mogel razumeti, kako so se slepo opotekali proti nevarnosti, ki bo v skladu z dejanskimi namerami marksizma nekoč imela pogubne posledice.

Marksizem bo stopal z ramo ob rami z demokracijo tako dolgo, dokler mu posredno ne uspe za svoje zločinske cilje celo podpore tistih, ki so nacionalno naravnani in jim grozi, da jih bo marksizem iztrebil. Toda če bi marksist danes spoznal, da mu iz čarovniškega kotla naše parlamentarne demokracije grozi resna nevarnost nenadne tvorbe neke večine, ki bi zaradi številčne prevlade lahko sprejemala marksistom nenaklonjene zakone, bi se parlamentarne skrivalnice takoj končale.

Splošno mirovniško paraliziranje narodovega nagona po samoohranitvi so začeli prostozidarji v krogih tako imenovane inteligence posre-dovati širokim množicam ter predvsem meščanstvu z dejavnostjo velikih časopisov

Zato je tudi mednarodni marksizem, ki ga je utemeljil žid Karl Marx, samo prenos sicer dejansko že dolgo časa prisotnega svetovnega nazora in dojemanja v obliko nekakšnega političnega verskega spoznanja. Brez podlage takega ţe splošno prisotnega zastrupljanja bi tako zavidljiv političen uspeh tega nauka sploh ne bil moŽen. V resnici je bil Kari Marx samo eden med milijoni, kije v močvari počasi propadajočega sveta z ostrim pogledom preroka spoznal najbistvenejše strupe, jih zbral in kot kak čarovnik iz njih zmešal kon-centrirano raztopino za hitrejše uničevanje neodvisnega obstoja svo-bodnih ljudstev na tej Zemlji.

…medtem pa si je marksizem brez oklevanja nenadoma prigrabil številčno večino zase, pri čemer ga je podpirala drhal cestnih potepuhov, dezerterjev, političnih stremuhov ter židovskih literatov.

Nesmisel brez primere je bila v dneh avgusta 1914 enačiti nemškega delavca z marksizmom. Nemški delavec seje v tistih urah vendar iztrgal iz objema te strupene kuge, ker sicer sploh ne bi mogel niti pomisliti na sodelovanje v boju. Vendar so bili dovolj neumni, da so menili, kako je morda marksizem postal »nacionalen«; preblisk duha, ki kaŽe le na to, da se v vseh tistih letih nobenemu od vodilnih uradniških drţav-nikov ni ljubilo preučiti bistva tega nauka.

... povsem neodvisno od tega pa nam kaţe majhno miselno sposobnost naše tako imenovane inteligence, saj prav v teh krogih ne dojamejo...
Tu nima smisla ugovarjati … daje vendar marksizem prav s svojim pisanjem , po-sebej z vplivom temeljnega dela Karla Marxa, nasproten dokaz za to tr-ditev. …. Delo sicer sploh ni bilo napisano za te sloje, ampak izključno za intelektualno vodstvo ţidovskega stroja za osvajanje sveta; kot gorivo zanj pa so uporabljali povsem drugo snov: tisk.

Ko sem poskušal prebirati te marksistične tiskarske izdelke, sem se moral premagovati, hkrati pa je v meni neskončno naraščal odpor proti njim.

Najboljša drŽavna ureditev in oblikuje tista, ki z najbolj naravno zanes-ljivostjo pripelje najboljše glave vsega ljudstva do vodilnega pomena in pre-vladujočega vpliva.

Sindikat v nacionalsocialističnem smislu nima naloge zdruţevanja določenih ljudi znotraj narodnega telesa ter njihovega postopnega spre-minjanja v razred, s katerim bi potem začeli boj proti drugim, podobno organiziranim tvorbam znotraj ljudske skupnosti. Te naloge sploh ne moremo pripisati sindikatu kot takemu, ampak mu je bila dodeljena šele v trenutku, ko je postal orodje marksističnega boja.

Sindikat ni orodje »razrednega boja«, ampak je marksizem iz njega naredil orodje za svoj razredni bolj. ... Nacionalsocialistični sindikat mora temu nasprotovali ter z organizacij-skim zdruţevanjem določenih skupin udeleŽencev v narodnem gospodar-skem procesu povečati varnost narodnega gospodarstva in krepiti njegovo moč z odstranjevanjem vseh nepravilnosti, ki uničujoče delujejo na narodovo telo, ki škodujejo ţivi sili ljudske skupnosti in s tem tudi drţave, ter ki ne nazadnje škodujejo samemu gospodarstvu in ga uničujejo.

Tistega dne, ko bo v Nemčiji zdrobljen marksizem, se bodo v resnici za vedno zdrobili tudi naši okovi.

HITLER, Adolf Moj boj; [prevod Marjan Furlan]. - Celje : Mavrica, 2006

plus, ne, desnjakarji niste pro židovski, ste v veliki večini pro Izraleski. Tako kot Steve Bannon, ki zase pravi, da je krščanski sionist. MAga gibanje, ki trenutno razpada, ma več frakcij, če se omejimo na fašistične, obstajata dve: post rasistični fašizem Steva Bannona in klasični rasistični fašizem Nicka Fuentesa, ki je antisemit in tudi kritizira podporo ZDA Izraelu.

'mednarodni marksizem, ki ga je utemeljil žid Karl Marx' - to nikoli nikjer ni del mojih idej.
'v krogih tako imenovane inteligence posre-dovati širokim množicam ter predvsem meščanstvu z dejavnostjo velikih časopisov...' - jaz absolutno nisem anti-intelektualistični in sem vedno bil pro-meščanski
'majhno miselno sposobnost naše tako imenovane inteligence, saj prav v teh krogih ne dojamejo...' - še ena oblika anti-intelektualizma kar je povsem kontra moji poziciji
Tako, da se motiš.

nejclp je izjavil:

Akademiki nimajo jasne definicije - ni konsenza. Zato pa si nametal solato izrazov, ki jih ne razumes - si le preprost clovek.

nejclp je izjavil:

Ne, ti malce težje dojemaš. Kult tradicije pomeni, da so običaji, vera in načini življenja dokončni, da je to sveto, vsaka kritika pa nesprejemljiva.

Na desnici je delez ljudi, ki bi to verjeli zanemarljiv. Skratka, ni nobenega kulta tradicije. Imamo pa precej vecji delez ljudi na levici, ki verjamejo v "sveto" "progresivnost".
Kdo agresivno vsiljuje zivljenjske nazore, je precej ocitno.

Zgodovina sprememb…

kow je izjavil:

nejclp je izjavil:

Akademiki nimajo jasne definicije - ni konsenza. Zato pa si nametal solato izrazov, ki jih ne razumes - si le preprost clovek.

Dovolj velik konsenz obstaja, večinski. Vedno bo obstajal odstotek degenčkov, z nasprotnim mnenjem, isti kurac je z vakcinacijo.

kow je izjavil:

nejclp je izjavil:

Na desnici je delez ljudi, ki bi to verjeli zanemarljiv. Skratka, ni nobenega kulta tradicije. Imamo pa precej vecji delez ljudi na levici, ki verjamejo v "sveto" "progresivnost".

To nima nobene veze s tem, da ti nimaš osnovnega razumevanja o pojmih, ki so v splošni uporabi. Plus, Če ne bi verjeli v progresivnost in se ravnali po mnenju nazadnjakov bi še vedno viseli z dreves in se obmetavali z drekom.

kow je izjavil:

nejclp je izjavil:

nejclp je izjavil:

Potem naj se trenutna politična Fašistična/Naci elita spoka s položajev. SE pa razume, da sem morda napačno razumel kaj si hotel dodati z zaključkom Kdo agresivno vsiljuje zivljenjske nazore

Malidelničar je izjavil:

'mednarodni marksizem, ki ga je utemeljil žid Karl Marx' - to nikoli nikjer ni del mojih idej.
'v krogih tako imenovane inteligence posre-dovati širokim množicam ter predvsem meščanstvu z dejavnostjo velikih časopisov...' - jaz absolutno nisem anti-intelektualistični in sem vedno bil pro-meščanski
'majhno miselno sposobnost naše tako imenovane inteligence, saj prav v teh krogih ne dojamejo...' - še ena oblika anti-intelektualizma kar je povsem kontra moji poziciji
Tako, da se motiš.

Ne, ne motim se, ti se sprenevedaš, pa še bedarije pišeš. Zapičil si se v to, da je Hitler pred Karla maksa postavil besedo žid, si pa mnenja, da je treba opraviti z marksizmom. In citat na katerega si se obregnil ne govori prav nič o tem, da je bil Hitler antimeščanski ali anti intelektualističen, pravi, da so intelektualci in časopiosi okuženi z marksističnimi idejami, enako, kot trdite desnjakarji.

Sam v info Karl Marx je bil Nemec...

Toliko o blodnjah tega naroda...

bm1973 je izjavil:

Sam v info Karl Marx je bil Nemec...

Toliko o blodnjah tega naroda...

Kaj so pa bili Judi, ki so jih pobili v konc lagerjih?

Če se vrnemo na izvorno temo o AfD-ju.
V glavnem argumenta nimate.
Ker so preprosto vaši argumenti, da celotno opozicijo delegitimizirate iz stalinističnega stališča.
Zato gre tudi pri shamingu AfDja.

Jarno ::

AfD je reakcionistična tvorba na mnoge nesmisle. Sicer pa so pod čudnimi vplivi in dolgovi financiranj iz preteklosti. Nacijev ne maramo.
Chuck Norris je med števili 0.999... in 1 uspel vriniti konstanto imenovano CN.
#65W!

Sabka8812 ::

Zgleda da je to neki propagandni account....

Jarno ::

Zgleda, da je to nekaj dni star account sicer bivšega PNG-ja.
V vednost, Nemci imajo ustavne obveze do nacističnega delovanja na območju lastne države, AfD je že dolgo na radarju.
Chuck Norris je med števili 0.999... in 1 uspel vriniti konstanto imenovano CN.
#65W!

Že res. Samo pro naci so že od nekdaj, tako da deluje, kot da so zadnje čase na udaru ne zaradi nacijev, ampak ker so proti vojni z rusi.

Nemci niso bili nikoli anti-naciji...

Poldi112: tu se seveda strinjam, da je njihova ruska naveza izjemno sporna in jim tudi v osnovi dela največ škode.
Ne bi pa rekel, da so naciji, glede na background stranke itd.

Jarno ima tu prav: so pa reakcionarji ampak upravičeno na dogodke zadnjih 20 let. Sicer zanimivo profilirali so se takrat na ekonomskem nivoju na temo evra, potem pa je prišlo še do zlitja z gibanjem Pegida.

Po mojem bodo obstali, če jih prepovedo pa takoj v štartu nastane nova stranka. Ker je problem za to med volivci, ki to hočejo. Problem je - kot sem pisal - da so CDU/CSU brezzoba desnica; ok morda ima CSU nekaj potenciala, ampak bi mogla prevladati v dvojčku.

Naš nemški desni primer kaže neustreznost političnega prostora, kjer imajo impotentno CDU/CSU, potem pa razne iniciative na desni, od političnih (Freie Wähler, WertenUnion) do aktivističnih (Reichsbürger) itd.

Francozi so to bolje rešili z Le Penovo, Zemmourjem, Marechalovo.

Malidelničar je izjavil:

Poldi112: tu se seveda strinjam, da je njihova ruska naveza izjemno sporna in jim tudi v osnovi dela največ škode.

Škodo v kakšnem smislu?

Poldi112 je izjavil:

Malidelničar je izjavil:

Škodo v kakšnem smislu?

Mislil sem v smislu večje politične legitimitete doma in mednarodno.
Če AfD primerjaš z ostalimi podobnimi strankami/gibanji:
1. Melonijeva anti-ruska že od štarta - to ji je ključno pomagalo da je dobila mesto pri evropski mizi odločanja kot legit faktor
2. Rassemblement National - včasih pro-ruska, potem Le Penova začne malo tu malo tam, zdaj Bardella vsaj na področju Izraela pro-izraelski - potencial da dobijo isti renome kot Melonijeva
3. Nekatere alter desne stranke, ala Chega in VOX: anti-ruske zaradi politične zgodovine na Iberskem polotoku - velik plus pri mednarodnem pozicioniranju, veliko svobode, lahko prehajajo med EP skupinami, so slišani itd.

Glede na to, da dajejo prednost interesom Nemčije pre interesi globalistov bi rekel, da ima med domačini volilci kar precej legitimnosti, kar se je pokazalo tudi na volitvah. Seveda pa to v trenutnem enoumju EU politike pomeni izolacijo. Menim pa, da jim bo ta načelna drža na dolgi rok pomagala - enako kot madžarom, slovakom in ostalim, ki imajo dovolj hrbtenice, da sledijo svojemu programu namesto ameriškemu.

Poldi112 je izjavil:

Glede na to, da dajejo prednost interesom Nemčije pre interesi globalistov bi rekel, da ima med domačini volilci kar precej legitimnosti, kar se je pokazalo tudi na volitvah. Seveda pa to v trenutnem enoumju EU politike pomeni izolacijo. Menim pa, da jim bo ta načelna drža na dolgi rok pomagala - enako kot madžarom, slovakom in ostalim, ki imajo dovolj hrbtenice, da sledijo svojemu programu namesto ameriškemu.

Hja okej ja, morda, ampak dejansko poteka zdaj formacija mednarodne desne fronte. In tu ne bo dobro za njih, če bodo izključeni.
Reakcionarne stranke moč dobijo iz mednarodne legitimitete, do dviguje ceno Le Penovi, Bardelli, Melonijevi in ostalim.
Recimo takoj zdaj ko je bil izvoljen nov čilski predsednik se je dobil z Milleijem.
To je stara napaka reakcionarjev, da so omejeni na nac. delovanje in nimajo mednarodne zaslombe, ker podcenijo mednarodni vidik politike.
1
2
3

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kronologija SDSove vlade in Logar (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
11418804 (1358) anoq

Volitve v Nemčiji končane (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Problemi človeštva
30379683 (65318) AndrejO

Več podobnih tem