Forum » Omrežja in internet » switch ne prenese multicast paketa
switch ne prenese multicast paketa
vohamBS ::
Pozdravljeni,
Preko switcha (cisco se1500) bi rad prenašal multicast pakete (destination mac = 01-80-c2-00-00-0e), pa ne gredo skozi - vidim na lučki: utrupne samo ta po kateri pridi, drugi kabli pa ne. Wireshark tudi nič ne pokaže.
Ali mogoče kdo ve, v čem bi bil problem, ali je možno, da vsi switchi ne podpirajo tega? Broadcast (destination mac = ff-ff-ff-ff-ff-ff) gre lepo slozi.
Preko switcha (cisco se1500) bi rad prenašal multicast pakete (destination mac = 01-80-c2-00-00-0e), pa ne gredo skozi - vidim na lučki: utrupne samo ta po kateri pridi, drugi kabli pa ne. Wireshark tudi nič ne pokaže.
Ali mogoče kdo ve, v čem bi bil problem, ali je možno, da vsi switchi ne podpirajo tega? Broadcast (destination mac = ff-ff-ff-ff-ff-ff) gre lepo slozi.
TilenS ::
Ne poznam prav tega switcha ampak nekateri cenješi L2 ne podpirajo multicasta in v tem primeru gre multicast po defaultu v broadcast domeno katera je pa lahko pri nekaterih (vsaj po default) blokirana. Preveri nastavitve, če ima switch to opcijo. Sem imel podobno zadevo z enim L2 switchem.
bosto ::
Imaš na switchu vklopljen igmp snooping? Preveri z wiresharkom če vidiš join multicast group.
vohamBS ::
Sploh nisem vedel, da lahko switch nastavljam - kako pa se to naredi, saj nima IP-ja?
Drugače je je to nek čip šit switch, nekaj kar se mi je valjalo. Sicer ni problem kupit novega, ampak ne bi rad eksperimentiral in preizkušal, kateri je OK - pričakoval sem, da je to nek standard, da to vsi podpirajo.
Drugače je je to nek čip šit switch, nekaj kar se mi je valjalo. Sicer ni problem kupit novega, ampak ne bi rad eksperimentiral in preizkušal, kateri je OK - pričakoval sem, da je to nek standard, da to vsi podpirajo.
Youbety ::
Pozdravljeni,
Preko switcha (cisco se1500) bi rad prenašal multicast pakete (destination mac = 01-80-c2-00-00-0e), pa ne gredo skozi- vidim na lučki: utrupne samo ta po kateri pridi, drugi kabli pa ne. Wireshark tudi nič ne pokaže.
Cisco SE1500 ni ravno najbolj napreden model… Mogoče rabiš IGMP snooping ali kakšno posebno nastavitev [url=https://spacewaves.io]space waves[/url]
Zgodovina sprememb…
- predlagal izbris: kloko ()
bosto ::
Ah, sem prebral cisco in avtomatsko predpostavil da imaš managed switch. Lahko da res tvoj switch ne podpira multicasta. Poglej v specifikacije, morda v kakem drobnem tisku piše da tega pač ne zna.
Sam o kaki multicast komunikaciji ti govoriš? To običajno nima veze z mac adresami, ampak z multicast grupo. So vpleteni socketi pridruženi v multicast grupo, in msg o tem vidiš v wiresharku?
Sam o kaki multicast komunikaciji ti govoriš? To običajno nima veze z mac adresami, ampak z multicast grupo. So vpleteni socketi pridruženi v multicast grupo, in msg o tem vidiš v wiresharku?
KTr1sk ::
Jaz sem imel težavo pri Telekomu na optiki (500/500), če sem iz Steama prenašal je TV preko Neolite kockalo sliko.
Kupil sem switch
ZYXEL GS1200-8 8 Port Gigabit Web/Smart Managed Desktop Switch
https://profiservis.si/zyxel-gs1200-8-8...
in preko tega imam tv in zdaj deluje brez težav tudi ob polni obremenitvi, naj bi se ga dalo tudi konfigurirat.
Kupil sem switch
ZYXEL GS1200-8 8 Port Gigabit Web/Smart Managed Desktop Switch
https://profiservis.si/zyxel-gs1200-8-8...
in preko tega imam tv in zdaj deluje brez težav tudi ob polni obremenitvi, naj bi se ga dalo tudi konfigurirat.
Ryzen5-7600x,32gb ddr5,rx9060xt16gb,nvme2x,hdd4x, Dell G3223Q
Vredno ogleda ...
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
|---|---|---|---|
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
| » | Siol TV preko layer 2 switchaOddelek: Omrežja in internet | 12410 (5797) | Daniel |
| » | Priklop več televizij na telekomov modemOddelek: Omrežja in internet | 9644 (6460) | Vaseer |
| » | Siol IPTV - 2 switcha in trunkOddelek: Omrežja in internet | 9634 (8886) | liver |
| » | SwitchOddelek: Omrežja in internet | 1696 (1475) | bajker |
| » | ebtables+linux+brctl+siol-tvOddelek: Omrežja in internet | 2521 (2373) | korenje_ver2 |