» »

switch ne prenese multicast paketa

switch ne prenese multicast paketa

vohamBS ::

Pozdravljeni,
Preko switcha (cisco se1500) bi rad prenašal multicast pakete (destination mac = 01-80-c2-00-00-0e), pa ne gredo skozi - vidim na lučki: utrupne samo ta po kateri pridi, drugi kabli pa ne. Wireshark tudi nič ne pokaže.

Ali mogoče kdo ve, v čem bi bil problem, ali je možno, da vsi switchi ne podpirajo tega? Broadcast (destination mac = ff-ff-ff-ff-ff-ff) gre lepo slozi.

TilenS ::

Ne poznam prav tega switcha ampak nekateri cenješi L2 ne podpirajo multicasta in v tem primeru gre multicast po defaultu v broadcast domeno katera je pa lahko pri nekaterih (vsaj po default) blokirana. Preveri nastavitve, če ima switch to opcijo. Sem imel podobno zadevo z enim L2 switchem.

bosto ::

Imaš na switchu vklopljen igmp snooping? Preveri z wiresharkom če vidiš join multicast group.

vohamBS ::

Sploh nisem vedel, da lahko switch nastavljam - kako pa se to naredi, saj nima IP-ja?

Drugače je je to nek čip šit switch, nekaj kar se mi je valjalo. Sicer ni problem kupit novega, ampak ne bi rad eksperimentiral in preizkušal, kateri je OK - pričakoval sem, da je to nek standard, da to vsi podpirajo.

Youbety ::

vohamBS je izjavil:

Pozdravljeni,
Preko switcha (cisco se1500) bi rad prenašal multicast pakete (destination mac = 01-80-c2-00-00-0e), pa ne gredo skozi- vidim na lučki: utrupne samo ta po kateri pridi, drugi kabli pa ne. Wireshark tudi nič ne pokaže.

Ali mogoče kdo ve, v čem bi bil problem, ali je možno, da vsi switchi ne podpirajo tega? Broadcast (destination mac = ff-ff-ff-ff-ff-ff) gre lepo slozi.

Cisco SE1500 ni ravno najbolj napreden model… Mogoče rabiš IGMP snooping ali kakšno posebno nastavitev [url=https://spacewaves.io]space waves[/url]

Zgodovina sprememb…

• predlagal izbris: kloko ()

bosto ::

Ah, sem prebral cisco in avtomatsko predpostavil da imaš managed switch. Lahko da res tvoj switch ne podpira multicasta. Poglej v specifikacije, morda v kakem drobnem tisku piše da tega pač ne zna.

Sam o kaki multicast komunikaciji ti govoriš? To običajno nima veze z mac adresami, ampak z multicast grupo. So vpleteni socketi pridruženi v multicast grupo, in msg o tem vidiš v wiresharku?

KTr1sk ::

Jaz sem imel težavo pri Telekomu na optiki (500/500), če sem iz Steama prenašal je TV preko Neolite kockalo sliko.
Kupil sem switch
ZYXEL GS1200-8 8 Port Gigabit Web/Smart Managed Desktop Switch
https://profiservis.si/zyxel-gs1200-8-8...
in preko tega imam tv in zdaj deluje brez težav tudi ob polni obremenitvi, naj bi se ga dalo tudi konfigurirat.
Ryzen5-7600x,32gb ddr5,rx9060xt16gb,nvme2x,hdd4x, Dell G3223Q

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Siol TV preko layer 2 switcha

Oddelek: Omrežja in internet
3912408 (5795) Daniel
»

Priklop več televizij na telekomov modem

Oddelek: Omrežja in internet
289644 (6460) Vaseer