Forum » Loža » Kje kupujete puloverje?
Kje kupujete puloverje?
pikachu004 ::
Živjo,
v zandjem času sem kupil nekaj puloverjev v C&A in H&M, vsi so se mi po nekaj pranjih razvlekli ali skrčili. Na nekaterih se je raztegnila elastika na rokavih, nekateri so se skrčili,... Kje jih vi kupujete? Budžet do 50€/kom. Ljubljana, Maribor.
Hvala
v zandjem času sem kupil nekaj puloverjev v C&A in H&M, vsi so se mi po nekaj pranjih razvlekli ali skrčili. Na nekaterih se je raztegnila elastika na rokavih, nekateri so se skrčili,... Kje jih vi kupujete? Budžet do 50€/kom. Ljubljana, Maribor.
Hvala

IL_DIAVOLO ::
Pa kaki puloverji, kvečjemu majica z dolgimi rokavi.
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!
Zgodovina sprememb…
- predlagalo izbris: FireSnake ()
borisk ::
sam običajno kupujem Tom Taylor, so kr vredu, tudi pranje dobro prenesejo. Običajno imam problem, da mi je pulover po telesu prav, ampak ima prekratke rokave. imam jut tudi nekaj od Galileo, ampak kot napisano, lahko bi bili rokavi 2cm daljši.
jan_g ::
Izven budgeta, a vseeno omenjam: Patagonia. Jih dobiš v Iglu šport, ampak imajo kar konkreten markup, tako da jaz raje naročam prek spleta. Majice z dolgimi rokavi 50EUR, kakšni hoodiji in puloverji pa 100 EUR.
FTad ::
Glede na to, da ima vsaka trgovina (S.Oliver, Tom Taylor, itd) puloverje z istimi vzorci, le da so gor lastni logotipi je nakupovanje le teh stvar preference. Ce imas budged to 50€/kos, potem itak vsaka trgovina ustreza tem limitu. Lahko pa pocakas na sezonske popuste, in se bolj profitiras.
Likalnik ::
ICON AMSTERDAM: https://icon-amsterdam.com/?srsltid=Afm...
Best Secret: https://www.bestsecret.com/entrance/ind...
če bi pa rad v živo videl pa Zara, Massimo Dutti, Europa 92, Galileo
Best Secret: https://www.bestsecret.com/entrance/ind...
če bi pa rad v živo videl pa Zara, Massimo Dutti, Europa 92, Galileo
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Likalnik ()
Samael ::
Mimogrede, na habeco.si imaš Gildan hoodije s kapuco po 8,79 EUR, puloverje po 6,99 EUR in crewneck puloverje po 7,99 EUR.
Če nimaš kakšnih prav specifičnih želja in si želiš predvsem praktičen kos, mislim, da z Gildanom ne moreš iti narobe. Pleteni so iz enega dela (niso ob strani z robom skupaj sešiti) in ob normalnem vzdrževanju ne spreminjajo oblike.
Na euroton.si imaš nekaj podobnega od Fruit of the Loom.
Gildan številke so rahlo večje kot pri Fruit of the Loom. Oboje je unbranded (ni tiskov, samo na etiketi vidiš znamko). Ne gre pa tu ravno za neke debele kose oblačil.
Sam H&M tip generikov (majice, puloverji, ki imajo ob strani rob, so sešiti skupaj) ne prenesem, ker te cunje zelo hitro po pranju, še posebej pa sušenju, spremenijo obliko.
Pri teh zgoraj (sploh pri majicah) sem edino pozoren na gostoto tkanja, da se izognem Fruit of the Loom valueweight ali Gildan softstyle liniji.
Če nimaš kakšnih prav specifičnih želja in si želiš predvsem praktičen kos, mislim, da z Gildanom ne moreš iti narobe. Pleteni so iz enega dela (niso ob strani z robom skupaj sešiti) in ob normalnem vzdrževanju ne spreminjajo oblike.
Gildan številke so rahlo večje kot pri Fruit of the Loom. Oboje je unbranded (ni tiskov, samo na etiketi vidiš znamko). Ne gre pa tu ravno za neke debele kose oblačil.
Sam H&M tip generikov (majice, puloverji, ki imajo ob strani rob, so sešiti skupaj) ne prenesem, ker te cunje zelo hitro po pranju, še posebej pa sušenju, spremenijo obliko.
Pri teh zgoraj (sploh pri majicah) sem edino pozoren na gostoto tkanja, da se izognem Fruit of the Loom valueweight ali Gildan softstyle liniji.
Samael != Samuel
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Samael ()
matobeli ::
Tole je top kvaliteta za normalno ceno pa made in slovenija pa vse to https://www.pletenine-oblak.si/collecti...
Likalnik ::
Likalnik, kakšne imaš izkušnje z Icon Amsterdam?
v redu so, nimam nič težav oziroma kaj za pripomnit...od njih imam čevlje, hlače, puloverje in majce...s pošiljanjem tja in nazaj ni težav. Tudi glede pranja nisem opazil odstopanj.
drugače mi je tudi v redu https://tailoredathlete.co.uk/collectio... TAILORED ATHLETE...res, da so bolj oprijete zadeve, ampak so elastične in ni težav.
še največji problem je carina...
FireSnake ::
Tom Tailor in Sportina.
Iz mojih izkušenj je to še nekako nečemu podobno. V ostalih trgovinah pa sam šrot.
Eno od tega se bo zdaj peljalo...
Iz mojih izkušenj je to še nekako nečemu podobno. V ostalih trgovinah pa sam šrot.
Eno od tega se bo zdaj peljalo...
Poglej in se nasmej: vicmaher.si
Kekokekič ::
Js zadnjih nekaj let za puloverje uporabljam Galileo. Niso najcenejši, je pa top roba.
Imam nekatere že nekaj let, perejo se vsak tedn (na 60...žena
) in so še vedno okj. Niso raztegnjeni, niso (pretirano) sprani. Brez problema še vedno nosim vsak dan. Dobre izkušnje imam tudi s kavbojkami.
TomTailor so se mi raztegnili po nekaj mesecih po večini...
Kakšna mora bit gostota tkanja, da je okj?
Imam nekatere že nekaj let, perejo se vsak tedn (na 60...žena
TomTailor so se mi raztegnili po nekaj mesecih po večini...
Mimogrede, na habeco.si imaš Gildan hoodije s kapuco po 8,79 EUR, puloverje po 6,99 EUR in crewneck puloverje po 7,99 EUR.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Kekokekič ()
pero50 ::
https://www.euroton.si/tekstil/moski-mo...
Tole, jih imam pa za delat. So debeli in se ne strgajo kar tako :D
Tole, jih imam pa za delat. So debeli in se ne strgajo kar tako :D
Samael ::
Kaj pa vem... :P
Jah Fruit of the Loom valueweight je okoli 160 g/m2, Gildan softstyle pa 153 g/m2 - ta dva mi ne ležita. Sploh Gildan ima v sofstyle verziji grozno ozke kratke rokave.
Nekako okoli 180-190 g/m2 je čisto navaden t-shirt ... in je ok. Potem so pa še razne ultra, premium, bla bla... opcije majic okoli 200 g/m2 - kul, ampak mogoče ne ravno poleti.
Pulover in hoodiji pa 270 - 330 g/m²
Samael != Samuel

bambam20 ::
Tudi kvaliteta oblačil pada.
Sam imam zelo dobre izkušnje z oblačili iz trgovine NKD. Se ne raztgnejo, dober materijal. Nisem pričakoval, da bom v tej trgovini našel res dobro zimsko jakno, položeno, ki je izjemno topla in tudi tople puloverje.
V preteklosti sme našle tudi nekaj puloverjev od Jack n Jonesa, ki so izjemno kvalitetni.
Sam imam zelo dobre izkušnje z oblačili iz trgovine NKD. Se ne raztgnejo, dober materijal. Nisem pričakoval, da bom v tej trgovini našel res dobro zimsko jakno, položeno, ki je izjemno topla in tudi tople puloverje.
V preteklosti sme našle tudi nekaj puloverjev od Jack n Jonesa, ki so izjemno kvalitetni.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: bambam20 ()
Klamzi ::
Peek & Cloppenburg, Tom Tailor, Sportina dokler je bila...
Od C&A so bili po nekaj pranjih le za brisanje šmira, medtem ko je njihov kratki rokav iz bombaža kar OK.
Od C&A so bili po nekaj pranjih le za brisanje šmira, medtem ko je njihov kratki rokav iz bombaža kar OK.

gruntfürmich ::
od vseh teh znamk bi jaz stavil na pletenine oblak. po videnem moški kroji niso tako napačni.
od ostalih tu naštetih znamk pa samo najdražje, ker je kvaliteta zadnje desetletje postala obupna, če kupiš na blef...
od ostalih tu naštetih znamk pa samo najdražje, ker je kvaliteta zadnje desetletje postala obupna, če kupiš na blef...
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...
kixs ::
Zadnjega volnenega sem kupil tam okoli 2003. Se v H&M v Celovcu. Se vedno za nosit. Ampak jih zadnja leta ne nosim vec - pretopli. Imam tudi nekaj bombaznih Tom Tailor, ki jih tu in tam nosim. Iz umetnega materiala pa so samo za v smeti...

Iz umetnega materiala pa so samo za v smeti...vidiš ko ne poznaš namembnosti določenih tkanin...
alešhojs ::
Boss, brez zajebancije. Vse kar sem kupil od njih je po kvaliteti top - tako po feelingu materiala, kot obstojnosti.
gruntfürmich je izjavil:
Iz umetnega materiala pa so samo za v smeti...vidiš ko ne poznaš namembnosti določenih tkanin...
Verjetno imam drugo definicijo kaj pomeni pulover.
velikBrokoli ::
A daš isti pulover gor, ko greš športat, ali pa ko greš na večerjo v restavracijo s poslovnimi partnerji? Najbrž ne.
Sej. Js puloverju za sporatat pac ne recem pulover. Za mene je pulover tezji vrhnji kos, pleten in vsaj vecinoma iz volne. Zato sem tudi napisal, da so iz umetnih materialov za v smeti.

mr_chai ::
Izven budgeta, a vseeno omenjam: Patagonia. Jih dobiš v Iglu šport, ampak imajo kar konkreten markup, tako da jaz raje naročam prek spleta. Majice z dolgimi rokavi 50EUR, kakšni hoodiji in puloverji pa 100 EUR.
Pulovorji od Patagonije so kar krepko nad 100, od cca 150, a en bedn pulovor od patagionije te lahko stane tudi 250 eur in več. Tko da vsak naj si sam ustvari mnenje, če je to res vredno toliko denarja.
jan_g ::
Pulovorji od Patagonije so kar krepko nad 100, od cca 150, a en bedn pulovor od patagionije te lahko stane tudi 250 eur in več. Tko da vsak naj si sam ustvari mnenje, če je to res vredno toliko denarja.
Dobro, če prav iščeš, sigurno najdeš tudi kaj za 200+ EUR. A na linku, ki sem ga dal, torej raznorazne majice z dolgimi rokavi, hoodiji in puloverji (za moške), je velika večina ranga 100-150 evrov. Sem zdaj šel še enkrat pogledati in ja, od 83 izdelkov so trije nad 200 evrov.

Boss, brez zajebancije. Vse kar sem kupil od njih je po kvaliteti top - tako po feelingu materiala, kot obstojnosti.močno dvomim, razen če je tisto že staro 20 let. danes ne upam kupit od boss-a praktično nič, ker je kvaliteta občutno padla.
Technics ::
Kaj ste vi bolani 200€ za en kurcevi pulover ?? Maš NkD,Mana,KiK,sportdirect,Intersport, trgovin ko dreka dobiš za 20-30€ že lepe stvari..o nekem habecu in podobnih Jajcah pa raje nebi zgubljal besed ker jim je kvaliteta padla zadnja leta pod greznico.

Kaj ste vi bolani 200EUR za en kurcevi pulover ?? Maš NkD,Mana,KiK,sportdirect,Intersport, trgovin ko dreka dobiš za 20-30EUR že lepe stvari..o nekem habecu in podobnih Jajcah pa raje nebi zgubljal besed ker jim je kvaliteta padla zadnja leta pod greznico.
izpod 100EUR ne računaj da boš dobil kvaliteten pulover s premium materiali - od noname proizvajalcev!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: gruntfürmich ()
Mah, kaj pa vem.
50 volna, 50 akril, made in slovenia, 45EUR. Ni blazno premium, ampak še vedno nad povprečjem, cena pa kot iz H&M.
Edit: vidim da že odobravaš, nevermind.
50 volna, 50 akril, made in slovenia, 45EUR. Ni blazno premium, ampak še vedno nad povprečjem, cena pa kot iz H&M.
Edit: vidim da že odobravaš, nevermind.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: matobeli ()
Technics ::
gruntfürmich je izjavil:
Kaj ste vi bolani 200EUR za en kurcevi pulover ?? Maš NkD,Mana,KiK,sportdirect,Intersport, trgovin ko dreka dobiš za 20-30EUR že lepe stvari..o nekem habecu in podobnih Jajcah pa raje nebi zgubljal besed ker jim je kvaliteta padla zadnja leta pod greznico.
izpod 100EUR ne računaj da boš dobil kvaliteten pulover s premium materiali - od noname proizvajalcev!
Potem raje kot dolgočasne puloverje nosim Softshell mikice ki se jih dobi od elegantnih do športnih modelov,ter še enostavnejše so za čiščenje..cene dobrih modelov pa so že od 30€ dalje. ;)
Magic1 ::
Kaj ko bi se prvo zmenili, o kakšnih pulovererjih je sploh govora. Vsaka zadeva s dolgimi rokavi pač ni pulover. Tisto par postov višje je jopica.
Oziroma je pulover preveč splošen izraz in ne pove nič.
Oziroma je pulover preveč splošen izraz in ne pove nič.
Magic
donvito ::
https://www.zara.com/si/sl/man-knitwear...
https://www.pravimoski.si/Puloverji-in-...
https://www.soliver.si/c/moski/oblacila...
Meni so bili včasih zelo dobri puloverji Rašica.
Recimo, meni je ta lep.
https://www.soliver.si/p/pulover-187165/
https://www.pravimoski.si/Puloverji-in-...
https://www.soliver.si/c/moski/oblacila...
Meni so bili včasih zelo dobri puloverji Rašica.
Recimo, meni je ta lep.
https://www.soliver.si/p/pulover-187165/
Zgodovina sprememb…
- spremenil: donvito ()

kriptobog ::
Kaj ste vi bolani 200€ za en kurcevi pulover ?? Maš NkD,Mana,KiK,sportdirect,Intersport, trgovin ko dreka dobiš za 20-30€ že lepe stvari..o nekem habecu in podobnih Jajcah pa raje nebi zgubljal besed ker jim je kvaliteta padla zadnja leta pod greznico.
200 je đabe. Jaz za kak kos odbjem tudi jurja

Kaj ko bi se prvo zmenili, o kakšnih pulovererjih je sploh govora. Vsaka zadeva s dolgimi rokavi pač ni pulover. Tisto par postov višje je jopica. Oziroma je pulover preveč splošen izraz in ne pove nič.ja potem pač recimo pletenina: cardigan, pul-over, jopca, puli. od teh sta pul-over in puli najmanj praktična.
200 je đabe. Jaz za kak kos odbjem tudi jurja![]()
Ja in? Ene ženske tudi odbijejo par jurčkov za torbice. Pa še te se lahko uporablja samo za posebne priložnosti, ker se lahko znucajo (kot vse ostale)... Maksimalna cena zaradi prestiža nima nobene veze.
Magic

ter še enostavnejše so za čiščenje..
sj če imaš kakšno mešanico pol-pol (akril-volna/kašmir...) bo normalno za vzdrževanje. samo 100% volna in podobno bodo možni veliki problemi.
gruntfürmich je izjavil:
Kaj ko bi se prvo zmenili, o kakšnih pulovererjih je sploh govora. Vsaka zadeva s dolgimi rokavi pač ni pulover. Tisto par postov višje je jopica. Oziroma je pulover preveč splošen izraz in ne pove nič.ja potem pač recimo pletenina: cardigan, pul-over, jopca, puli. od teh sta pul-over in puli najmanj praktična.
Zakaj pa? Oblečeš se itak za stalno temperaturo. Daš pulover enkrat dnevno gor in enkrat dol. Kaj je tukaj nepraktičnega?
Magic
Smartydug ::
Kvaliteta zadnja leta je šla v poden od podna. Od cunj čevljev itd. sploh nevem več kaj tam na Kitajskem delajo.
Jaz sem v zadnjih letih tako hudo alergijo na poliester razvil (težko dihanje, muckanje itd.), da mam res probleme dobit kak pameten pulover, poceni bombaž je tudi slabo.
Kar sem denarja znosil v C&a ipd. crap trgovine je smešno. Imam en pulover iz Primark, ki ga zares če nimam nič drugega oblečem.
Sicer pa mislim da je point da se dobi lokalne EU izdelke, Poljska roba je dobra (čeulji), V Sloveniji pa kak Oblak, tud Mana, Pletenine Špenko, ...
Kar se materiala tiče moj osebni filing, najbolj mi je nosit kak layer več, pa rad mam viskozo.
Jaz sem v zadnjih letih tako hudo alergijo na poliester razvil (težko dihanje, muckanje itd.), da mam res probleme dobit kak pameten pulover, poceni bombaž je tudi slabo.
Kar sem denarja znosil v C&a ipd. crap trgovine je smešno. Imam en pulover iz Primark, ki ga zares če nimam nič drugega oblečem.
Sicer pa mislim da je point da se dobi lokalne EU izdelke, Poljska roba je dobra (čeulji), V Sloveniji pa kak Oblak, tud Mana, Pletenine Špenko, ...
Kar se materiala tiče moj osebni filing, najbolj mi je nosit kak layer več, pa rad mam viskozo.

kriptobog ::
200 je đabe. Jaz za kak kos odbjem tudi jurja![]()
Ja in? Ene ženske tudi odbijejo par jurčkov za torbice. Pa še te se lahko uporablja samo za posebne priložnosti, ker se lahko znucajo (kot vse ostale)... Maksimalna cena zaradi prestiža nima nobene veze.
Torbica je drugo kot pulover. Pulover niti ni za posebne priložnosti. Tam je potem suknjič itd. Kupim kar mi je všeč, cene pa pa ne gledam, ker mi je vseeno.
Jah kje pa je večino folka? Praktično povsod so pozimi temp. 22-23°C. Ko greš ven pa daš toplo jakno/bundo gor.
Magic
22-23 je itak prevroče za pulover, to je kvečjem za tshirt ali srajco. Potem imamo še cel kup ljudi ki nosijo namenska oblačila (zaščitna, odsevna, uniforme...).
Na koncu pridemo da puloverje nosijo samo bolj zmrznjeni ljudje v pisarnah kjer ni predpisana bolj formalna oblika.
In pa ljudje ki se radi preoblačijo.
Na koncu pridemo da puloverje nosijo samo bolj zmrznjeni ljudje v pisarnah kjer ni predpisana bolj formalna oblika.
In pa ljudje ki se radi preoblačijo.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: matobeli ()
Prevroče je mogoče za volnen, ali kakšen ekstra debel pulover. Takega iz 100% bombaža imaš lahko čist enostavno:
Magic
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Magic1 ()
Ja, če ti je pri 22-23 hladno v kratki majici je rešitev en tanek puloverček. Ampak dvomim da sem edini ki je pri 21.5 v kratki majici ali srajci in je ravno prav.
Vredno ogleda ...
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
|---|---|---|---|
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
| » | Cunje puloverjiOddelek: Loža | 3139 (1132) | nejcek74 |
| » | Polo MajiceOddelek: Loža | 2533 (817) | Map |
| » | majica GildanOddelek: Loža | 4525 (822) | mulc007 |
| » | Skate stil in oblacenj ?Oddelek: Loža | 6109 (5400) | OwcA |