Forum » Problemi človeštva » Charlie Kirk RIP
Charlie Kirk RIP

IL_DIAVOLO ::
Ne morem mimo tega, kako močno je postaran. Čeprav ne vem kako bi zadrogiran tip bil zmozen taksnega strela.
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!
Forza ragazzi!

DarwiN ::
D3m, EXCLUSIVE, Tyler Robinson lived with his parents.
Bova videla v prihodnjih dneh, kdo ima bolj kredibilne vire.. Jaz ali Brooke Singman in Laura Loomer, dve priznani fake news propagandistki.
Bova videla v prihodnjih dneh, kdo ima bolj kredibilne vire.. Jaz ali Brooke Singman in Laura Loomer, dve priznani fake news propagandistki.
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!

Scaramouche3 ::
SA Smith kot demokrat govori,da so proslave tega odraz padca Amerike..
Charlie Kirk assassination marks bad tipping point for US: Stephen A. Smith
Charlie Kirk assassination marks bad tipping point for US: Stephen A. Smith

Pa saj ZDA ne iztopajo bistveno od EU povprečja.
Dober graf, ki dokazuje, če bi v ZDA živeli samo belci, se ta država kljub lahkemu dostopu do orožja, po stopnji umorov s strelnim orožjem ne bi v ničemer razlikovala od Evrope. Glavni vzrok za visok nivo umorov s strelnim orožjem v ZDA je prisotnost 13% črncev v celotem prebivalstvu. Skratka, multikulturnost je glavni vzrok za streljanje, ne pa liberalni zakoni o dostop do orožja.
Fake tabela! Avstrija denimo ~0.1, Francija ~0.2, belci v ZDA ~2.5
Anyone surprised?

Goran10 ::
Scaramouche3 je izjavil:
Problem levičarjev tukaj je da če se z njegovim govorom ne strinjajo, je nekako cool,da je bil ubit...
Maher mi je všeč, ker je levičar in dobro opozarja
Problem obojih oziroma v tem primeru bolj problem desničarjev je da se ne fokusirajo pri storilcu o enem dejstvu o katerem se strinjajo oboji to je da se je poba prosto po prešernu sprehajal z orožjem. Tega nihče ne zanika. Raje si med sabo očitajo kateri politični pol ga je radikaliziral.

Oboji so že smešni. "Bil je belec ki je odraščal v desničarskem okolju. Ne ne na metkih je pisalo ciao bella ciao. In tako v neskončnost.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Goran10 ()

Žal več verjamem wiki kot random internet personu.
Pa še "anti-socialen"
Čeprav iščeš "prijatelje" na Facebooku in drugje.
Si poseben tič Toše. :)
Kirk je bil pralec možganov dostikrat se je pa tudi mastno zlagal...
To je pa dober opis čisto vsakega politika ali na eni ali na drugi strani.
Namesto da bi znanost dominirala moramo še vedno trpeti pralce možganov. Kot da smo še vedno v srednjem veku.
Desni se zdaj na polno hvalijo koliko "nevernikov" so že odpustil. To bodo odvetniki imeli zabavo.
Ja, res je, da se (tudi) desni hvalijo koliko fašistov so odpustili, ampak jaz si ne želim, da me oskrbijo tisti, ki bi podpirajo likvidacije, pa naj gre za zdravstvo ali kje drugje. Tudi precej levičarjev je obsodilo leve skrajneže.
No to bodo na koncu sodišča odločala kdo je bil zasluženo odpuščen.
Rezultati na koncu štejejo. Znanost jih ima največ kar pa ne pomeni da ni tudi ona podvržena evoluciji.

PovemVfaco ::
PovemVfaco je izjavil:
INCA = instantaneous neurogenic cardiac arrest. Od tega ni umrl, so pa še drugi vzroki smrti zrad blokiranih poti in pomanjkanja kisika. Ne razumeš, kar lepiš.
Ja, morda tudi fentanil in druge substance, ki so pod dodatnim stresom dokončno presilile dolga leta abusan srčnožilni sistem.
Substanca ni medicinski simptom, č te nekdo davi, zapira dihalne poti,fašeš drugo vrsto CA, pa še kaj druzga, ne samo INCA, zto tisto sploh nč ne pove.
Oba z belatorjem sta preveč glupa al pa nepismena z te debate. Ti ne veš, ka je sploh poanta linka, ovi pa direkt n zna sploh prebrat, ka je prilepu. Z jegovega linka:
Conclusion: The death of George Floyd is unlikely to have been from a rare lethal neck reflex mechanism; other causes and mechanisms of death can explain his death. He did not die instantaneously of neck pressure but prolonged neck pressure

Dober graf, ki dokazuje, če bi v ZDA živeli samo belci, se ta država kljub lahkemu dostopu do orožja, po stopnji umorov s strelnim orožjem ne bi v ničemer razlikovala od Evrope.
Pa ne žvijo, k so eni tm pč hotl sužnje met, zj so pa tm. Ni nben kriv, če so današn republkanci tk samomorilski k čarli, pa hočejo, da jih črnci čim lažji strelajo (al pa d se med sabo). Še reagan je bil tok pametn, d je zategnu, pa magari zaradi črnih panterjv. Cali je 2. najmanj bela država v US, ma najbolj zategnjene zakone v US glde orožja, pa gun umore pod US povprečjem
UK ma tud 3,7 % črncev, kar ni tk malo, pa en kp nekih pakistancev pa drugih muslimanov, jim pač nben ne tala orožja ko bonbone, pa zgleda primerjava pol tk:
Zgodovina sprememb…
- spremenil: PovemVfaco ()

delavec44 ::

paradajzos ::
Od tega, da naj bi šlo za zaroto trannyev in podobnih republikanskih blodenj in da je treba double downat proti "lefty trannyem", do tega, da je treba molit za zablodelo dušo belega iz republikanske mormonske družine izvirajočega morilca, smo prišli.
V resnici gre pa za bolano aboten poskus preusmerjanja pozornosti iz pedofilskega škandala Trumpovega BFFa Epstina.
Ali se je ponesrečilo ponoviti zadetek v uho ali so morilca naročili republikanci brez vednosti Kirka ali pa se je morilski zblojenc sam odločil, da bo deloval v korist Trumpa in preusmeril pozornost iz njegovega pedofilskega škandala.
Republikanski idioti so v paniki, ker jim vsak dan futrajo novo zgodbo - pa so bli že čist napaljeni na to, da bojo začeli državljansko vojno proti "leftardom", nato pa hladen tuš.
Moja stava je na to, da bo GOP kult poskusil na vse pretege tipa porinit na levo stran, ga prepričat, da pove kako je zablodil pod vplivom "leftardske propagande" in zažgal pregovorni Reichstag (če bo priden in sodeloval, bo odsedel nekje na toplem kakšno leto, nato pa dobi pomilostitev, ker se bo “rehabilitiral, pozdravil” aka spet našel pravo pot kulta)
Nakar sledi poskus tega, kar je Hitler naredil po tistem požaru takrat v 1930tih.
Kako se bo izšlo pa dejansko ne znam napovedati.
V resnici gre pa za bolano aboten poskus preusmerjanja pozornosti iz pedofilskega škandala Trumpovega BFFa Epstina.
Ali se je ponesrečilo ponoviti zadetek v uho ali so morilca naročili republikanci brez vednosti Kirka ali pa se je morilski zblojenc sam odločil, da bo deloval v korist Trumpa in preusmeril pozornost iz njegovega pedofilskega škandala.
Republikanski idioti so v paniki, ker jim vsak dan futrajo novo zgodbo - pa so bli že čist napaljeni na to, da bojo začeli državljansko vojno proti "leftardom", nato pa hladen tuš.
Moja stava je na to, da bo GOP kult poskusil na vse pretege tipa porinit na levo stran, ga prepričat, da pove kako je zablodil pod vplivom "leftardske propagande" in zažgal pregovorni Reichstag (če bo priden in sodeloval, bo odsedel nekje na toplem kakšno leto, nato pa dobi pomilostitev, ker se bo “rehabilitiral, pozdravil” aka spet našel pravo pot kulta)
Nakar sledi poskus tega, kar je Hitler naredil po tistem požaru takrat v 1930tih.
Kako se bo izšlo pa dejansko ne znam napovedati.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: paradajzos ()

delavec44 ::
Dobro se je to žrtvoval in živel kot gej, ker je pač vedel da bo enkrat moral pomagati Trumpu iz Epstein škandala. Čudno da ga niso aktivirali že prej. Bo dober film.
Da pa hkrati teroriziraš, da je tudi Trump planiral svoj atentat je pa že smešno. Veš kako težko je namerno zadeti uho na taki razdalji? Predvsem pa kritično nevarno, malo zapiha veter...
Da pa hkrati teroriziraš, da je tudi Trump planiral svoj atentat je pa že smešno. Veš kako težko je namerno zadeti uho na taki razdalji? Predvsem pa kritično nevarno, malo zapiha veter...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: delavec44 ()

Ko sem bil v usa leta 2006 in 2007 sem videl, da so v Walmart trgovinah prodajali orožje. Walmart je kot slovenski Mercator. Ker fail.
Pa si ga probal tudi kupiti? Ker ni tako enostavno in ti ga ne bi mogel.
samo najbol enostavn na celem svetu. No, jemen konkurira, med tma dvema državama n veš, kira je bolj kresnjena v glavo

jest10 ::

paradajzos ::
Dobro se je to žrtvoval in živel kot gej, ker je pač vedel da bo enkrat moral pomagati Trumpu iz Epstein škandala. Čudno da ga niso aktivirali že prej. Bo dober film.
Ja, vem kako težko. Ampak eni so gamblerji. Pri Trumpu je alternativa bil zapor do konca življenja in finančni propad dinastije, če pa rata pa neomejena oblast za zmeraj. Pa razdalja pri Trumpu je bila pol manjša od razdalje pri Kirku, je pa res, da je v prvem primeru atentator uporabil red dot, v drugem pa je atentator uporabil daljnogled s povečavo (obakrat pa gun loving GOP družina).
Po drugi strani pa zakaj bi imeli zgolj Trump fanatiki pravico objavljati neverjetne teorije zarote?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: paradajzos ()

jest10 ::
Btw, kot vse kaže, jih je fasal v vrat zaradi odboja metka od ščita pod majco.
Brez bi verjetno preživel.

OutOfTheBox ::
Pri mehkem jopiču je to praktično nemogoče. Pa tudi tista slika ki naj bi nosil ščit naj bi bila AI generirana.
In pa tudi če ne bi imel ščita in bi ga zadelo v prsa, bi pri tem kalibru bila kar težka.
In pa tudi če ne bi imel ščita in bi ga zadelo v prsa, bi pri tem kalibru bila kar težka.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: OutOfTheBox ()

mtosev ::
Ko sem bil v usa leta 2006 in 2007 sem videl, da so v Walmart trgovinah prodajali orožje. Walmart je kot slovenski Mercator. Ker fail.
Ne rabim orožje. Sem strictly anti gun.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

mtosev ::
Ne bom se branil. Nobenega orožja pri sebi nimam. Pa v Mariboru živim že 35let pa se še nikoli nisem počutil ogroženega.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,

Dober graf, ki dokazuje, če bi v ZDA živeli samo belci, se ta država kljub lahkemu dostopu do orožja, po stopnji umorov s strelnim orožjem ne bi v ničemer razlikovala od Evrope. Glavni vzrok za visok nivo umorov s strelnim orožjem v ZDA je prisotnost 13% črncev v celotem prebivalstvu. Skratka, multikulturnost je glavni vzrok za streljanje, ne pa liberalni zakoni o dostop do orožja.
Anyone surprised?
Pa še pr tem, d ma francija 11 % črncev. Tud če zgorni tabelci verjamš, se morš prašat, ka gunburgerji s črnci delajo, d majo tok hujš štalo k francozi

c3p0 ::
Kje si pa zdaj našel to zelo hitro debunkano in milo rečeno glupo teorijo? Ni nosil jopiča, zraven tega se metek ne odbije od jopiča.
Problem obojih oziroma v tem primeru bolj problem desničarjev je da se ne fokusirajo pri storilcu o enem dejstvu o katerem se strinjajo oboji to je da se je poba prosto po prešernu sprehajal z orožjem. Tega nihče ne zanika. Raje si med sabo očitajo kateri politični pol ga je radikaliziral.
Objavljeno kaže, da se je sprehajal s puško delno skrito v hlačnici in zato zelo očitno šepal. Še to verjetno le krajšo razdaljo do stavbe, kjer je streljal.
Če imaš posnetek, kjer se s puško prosto šeta po kampusu, pa kar na plan z njim.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: c3p0 ()

Legon ::
Odvisno od zvezne drzave. Iz prve roke je v Tennessee trajalo tocno 5 minut. Edina razlika med kupovanjem kruha in puske je bila v tem, da mora tvoje podatke spustit skozi sistem (Bacground check) ki traja 2-3 minute. Za imetnika zelenega karte pa zna trajat do 24 ur. In to je to.

fur80 ::
PovemVfaco je izjavil:
Anyone surprised?
Pa še pr tem, d ma francija 11 % črncev. Tud če zgorni tabelci verjamš, se morš prašat, ka gunburgerji s črnci delajo, d majo tok hujš štalo k francozi
Francoski črnci in ameriški črnci imajo drugačno
zgodovino in so v omenjenih državah s čisto
drugim namenom. Zato so pa tudi francoski črnci malo manj atletski. ;)
Poglej si samo box kot zanimivost, tezko
kategorijo. Kdaj je kak USA boxar belec prevladoval, medtem ko ima Evropa kar nekaj svetovnih prvakov.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: fur80 ()

Kje si pa zdaj našel to zelo hitro debunkano in milo rečeno glupo teorijo? Ni nosil jopiča, zraven tega se metek ne odbije od jopiča.
Objavljeno kaže, da se je sprehajal s puško delno skrito v hlačnici in zato zelo očitno šepal. Še to verjetno le krajšo razdaljo do stavbe, kjer je streljal.
Če imaš posnetek, kjer se s puško prosto šeta po kampusu, pa kar na plan z njim.
Dober ajd mal je šepal to ne spremeni moje poante da bi oboji lahko gradil na nečem kar jim je skupno ampak kaj ko je ideologija kurba.

PovemVfaco je izjavil:
Tudi pri nas je telo enostavno dobiti orožje (na črnem trgu).
Zto pa mamo pr nas tolk umorov z orožjem, več ko v amerik, k majo oni boljšo ureditev, pr nas se pa good guys teži branijo. Pa to itk veš, ker nis proti regulaciji baje
Rešitev je pa kaj? Izgon črncev in hispanosov?

PovemVfaco je izjavil:
Zto pa mamo pr nas tolk umorov z orožjem, več ko v amerik, k majo oni boljšo ureditev, pr nas se pa good guys teži branijo. Pa to itk veš, ker nis proti regulaciji baje
Rešitev je pošteno plačilo in povrnjeni stroški za delo sužnjev v teh letih. Torej, da se vsem plača pošteno opravljeno delo, denar se razdeli potomcem črncev v USA, plačajo ga pa naj potomci belih gospodarjev in država USA, ki je na tak nezakonit, svinjski in nepošten način pridobila bogastvo. Pač treba it v srčiko problema.
Pri izračunu odškodnine mi je pomagal ChatGPT:
Delovni čas sužnjev
Na plantažah bombaža, tobaka, sladkorja ipd. so sužnji delali:
od sončnega vzhoda do sončnega zahoda, pogosto 10–16 ur na dan (odvisno od letnega časa).
V času žetve tudi 18 ur dnevno.
Po končanem delu na polju so imeli še opravila doma (priprava hrane, oblačil, popravila).
Ob nedeljah in redkih praznikih so imeli delni počitek.
Če vzamemo povprečje: ~70–80 ur na teden.
Pošteno plačilo (ocena v današnjem denarju)
Povprečna urna postavka za fizično delo danes v ZDA (2025) je približno 15–20 USD na uro.
Če vzamemo 75 ur/teden × 52 tednov = 3.900 ur/leto.
3.900 ur × 20 USD ≈ 78.000 USD letno.
Skupna vrednost neplačanega dela
Leta 1860 je bilo približno 4 milijone sužnjev.
Če bi vsak "zaslužil" 78.000 USD letno → to je 312 milijard USD/leto (v današnjih vrednostih).
Če to pomnožimo z ~250 leti suženjstva (1619–1865), je vsota ogromna: v rangu bilijonov (trilions) USD.
Obresti
Če bi vzeli še obrestno obrestovanje, bi bil dolg praktično "neskončen".
Primer: če vzamemo 5 % letne obresti od leta 1865 do danes:
1 USD iz 1865 bi bil danes vreden več kot 2000–3000 USD (odvisno od formule).
To pomeni, da bi moral dolg za neplačano delo biti tisočkrat večji od že omenjenih bilijonov.
In evo problem rešen na pošten način na takega kot ga kapitalist in skrajni desničar razume! Samo vrneš ukradeno in je to to, pri ceni bi se lahko pogajali, seveda, amapak nič manj od 50% celotne vrednosti, ker potem je spet nepošteno! In ja ti sužnji niso bili zavedeni, kot Indijci, ki danes pridejo k nam vozit tovornjak, ampak so bili prisiljeni in neplačani, ter brez vsake pravice! In danes beli gospodar spet želi, da bi se prekvalificirali v inženirje in naprej polnili blagajno!
Zgodovina sprememb…

In sedaj skrajni desničarju tulijo o ugrabljeni državi, prepravljeni z gibanji LGBT, BLM,... :D
To je podobno kot bi mene Vinko Gorenjak sedaj učil verouk! ;)
Vzamimo še en zanimiv primer v USA, kjer je danes skrajna desnica najbolj pametna. Pa recimo Trump in Musk, ter ubiti George Floyd ter kdo je kdaj prišel v USA in kako je možno, da imajo novi priseljenci tako moč pred ljdumi, ki so že stoletja živeli v USA. In sedaj bi rad Trump izganjal, pobijal,...
Trump:
Trumpova družina je prišla v ZDA iz Nemčije leta 1885 in iz Škotske leta 1929.
Umorjeni George Floyd:
Njegova družina se ni preselila v ZDA v novejšem času (kot npr. družina Trumpa), ampak so bili že več generacij del afroameriške skupnosti na jugu ZDA.
Predniki Georgea Floyda so bili med milijoni Afričanov, ki so bili med 1600-1800 prisilno pripeljani v Ameriko.
Floyd je odraščal v Houstonu, Texas, v soseski Third Ward.
Torej: njegova družina je v ZDA že od časa suženjstva, torej več stoletij, ne gre za prostovoljno preselitev v novejši zgodovini.
Musk:
Elon Musk sam ni priseljenec v ZDA iz rojstva, ampak se je rodil leta 1971 v Pretoriji, Južna Afrika. Njegova družinska pot v ZDA je potekala takole:
Mladost v Južni Afriki: odraščal je v Pretoriji.
Šolanje v Kanadi: leta 1989, pri 17 letih, se je preselil v Kanado (preko kanadskega državljanstva svoje mame, ki je bila rojena v Kanadi). Najprej je obiskoval Queen's University v Ontariu.
ZDA: leta 1992 se je preselil v ZDA na študij na University of Pennsylvania (Philadelphia). Od tam naprej je ostal v ZDA in tam ustanovil svoja podjetja (Zip2, PayPal, Tesla, SpaceX ...).
To je podobno kot bi mene Vinko Gorenjak sedaj učil verouk! ;)
Vzamimo še en zanimiv primer v USA, kjer je danes skrajna desnica najbolj pametna. Pa recimo Trump in Musk, ter ubiti George Floyd ter kdo je kdaj prišel v USA in kako je možno, da imajo novi priseljenci tako moč pred ljdumi, ki so že stoletja živeli v USA. In sedaj bi rad Trump izganjal, pobijal,...
Trump:
Trumpova družina je prišla v ZDA iz Nemčije leta 1885 in iz Škotske leta 1929.
Umorjeni George Floyd:
Njegova družina se ni preselila v ZDA v novejšem času (kot npr. družina Trumpa), ampak so bili že več generacij del afroameriške skupnosti na jugu ZDA.
Predniki Georgea Floyda so bili med milijoni Afričanov, ki so bili med 1600-1800 prisilno pripeljani v Ameriko.
Floyd je odraščal v Houstonu, Texas, v soseski Third Ward.
Torej: njegova družina je v ZDA že od časa suženjstva, torej več stoletij, ne gre za prostovoljno preselitev v novejši zgodovini.
Musk:
Elon Musk sam ni priseljenec v ZDA iz rojstva, ampak se je rodil leta 1971 v Pretoriji, Južna Afrika. Njegova družinska pot v ZDA je potekala takole:
Mladost v Južni Afriki: odraščal je v Pretoriji.
Šolanje v Kanadi: leta 1989, pri 17 letih, se je preselil v Kanado (preko kanadskega državljanstva svoje mame, ki je bila rojena v Kanadi). Najprej je obiskoval Queen's University v Ontariu.
ZDA: leta 1992 se je preselil v ZDA na študij na University of Pennsylvania (Philadelphia). Od tam naprej je ostal v ZDA in tam ustanovil svoja podjetja (Zip2, PayPal, Tesla, SpaceX ...).
Zgodovina sprememb…

Sta pa imela Floyd in Kirk eno stvar skupno: oba sta bila človeška izmečka, vendar nedolžno umorjena.
Prvi je postal mučenik oz. simbol gibanja proti sistemskemu rasizmu in policijski brutalnosti, Kirk pa bo postal kaj? Mučenik belega supremacizma, rasizma, krščanskih vrednot, mizoginije, LGBTQ-fobije, ksenofobije? Vsega najslabšega, kar premore človeštvo? No, lahk bi postal mučenik za svobodo govora, ker so ga tako grdo umorili.. A kaj, ko je v življenju sejal sovražni govor in nestrpnost.. Pa ljudje ga niso podpirali zaradi svobode govora, ampak zato, ker so se strinjali z njegovimi izprijenimi/nemoralnimi/regresivnimi pogledi.
Še en le opis, kak scumbag je v resnici bil Charlie:
Prvi je postal mučenik oz. simbol gibanja proti sistemskemu rasizmu in policijski brutalnosti, Kirk pa bo postal kaj? Mučenik belega supremacizma, rasizma, krščanskih vrednot, mizoginije, LGBTQ-fobije, ksenofobije? Vsega najslabšega, kar premore človeštvo? No, lahk bi postal mučenik za svobodo govora, ker so ga tako grdo umorili.. A kaj, ko je v življenju sejal sovražni govor in nestrpnost.. Pa ljudje ga niso podpirali zaradi svobode govora, ampak zato, ker so se strinjali z njegovimi izprijenimi/nemoralnimi/regresivnimi pogledi.
Še en le opis, kak scumbag je v resnici bil Charlie:

jimyboy ::
Hitri povzetek dogajanja: 
"I don´t support what happened to Charlie Kirk, but Charlie Kirk supported what happened to Charlie Kirk."

"I don´t support what happened to Charlie Kirk, but Charlie Kirk supported what happened to Charlie Kirk."

IL_DIAVOLO ::
Verjetno ni verjel v karmo.
Con il Milan nel cuore!
Forza ragazzi!
Forza ragazzi!

PovemVfaco je izjavil:
Rešitev je pošteno plačilo in povrnjeni stroški za delo sužnjev v teh letih. Torej, da se vsem plača pošteno opravljeno delo, denar se razdeli potomcem črncev v USA, plačajo ga pa naj potomci belih gospodarjev in država USA, ki je na tak nezakonit, svinjski in nepošten način pridobila bogastvo. Pač treba it v srčiko problema.
Pri izračunu odškodnine mi je pomagal ChatGPT:
Delovni čas sužnjev
Na plantažah bombaža, tobaka, sladkorja ipd. so sužnji delali:
od sončnega vzhoda do sončnega zahoda, pogosto 10–16 ur na dan (odvisno od letnega časa).
V času žetve tudi 18 ur dnevno.
Po končanem delu na polju so imeli še opravila doma (priprava hrane, oblačil, popravila).
Ob nedeljah in redkih praznikih so imeli delni počitek.
Če vzamemo povprečje: ~70–80 ur na teden.
Pošteno plačilo (ocena v današnjem denarju)
Povprečna urna postavka za fizično delo danes v ZDA (2025) je približno 15–20 USD na uro.
Če vzamemo 75 ur/teden × 52 tednov = 3.900 ur/leto.
3.900 ur × 20 USD ≈ 78.000 USD letno.
Skupna vrednost neplačanega dela
Leta 1860 je bilo približno 4 milijone sužnjev.
Če bi vsak "zaslužil" 78.000 USD letno → to je 312 milijard USD/leto (v današnjih vrednostih).
Če to pomnožimo z ~250 leti suženjstva (1619–1865), je vsota ogromna: v rangu bilijonov (trilions) USD.
Obresti
Če bi vzeli še obrestno obrestovanje, bi bil dolg praktično "neskončen".
Primer: če vzamemo 5 % letne obresti od leta 1865 do danes:
1 USD iz 1865 bi bil danes vreden več kot 2000–3000 USD (odvisno od formule).
To pomeni, da bi moral dolg za neplačano delo biti tisočkrat večji od že omenjenih bilijonov.
In evo problem rešen na pošten način na takega kot ga kapitalist in skrajni desničar razume! Samo vrneš ukradeno in je to to, pri ceni bi se lahko pogajali, seveda, amapak nič manj od 50% celotne vrednosti, ker potem je spet nepošteno! In ja ti sužnji niso bili zavedeni, kot Indijci, ki danes pridejo k nam vozit tovornjak, ampak so bili prisiljeni in neplačani, ter brez vsake pravice! In danes beli gospodar spet želi, da bi se prekvalificirali v inženirje in naprej polnili blagajno!
No za tale zapis bi te obtožili da si skrajni levičar. Amerika bo pač živela s tem s da imajo več kriminala pralci možganov bodo pa še vedno po kampusih hodil.

GregiB ::
No, glede na to, da se Trumptardi tako zelo trudijo Tylerja iz Groyperja narediti far left nut job-a, takle to zgleda na faksu, na katerega je Tyler hodil tisti “usodni” en semester
https://www.dugout-online.com/ fajna slow pace football mgt igrica

Lahko me obtožijo levičarstva, vendar je zadeva čisto kapitalistična, torej delo za pošten denar in povrnjen dolg za nazaj. Trenutno Trump vodi največji proračun države v zgodovini človeštva, ta denar in državo ni polnil Trump niti njegovi predniki, pač pa predniki Georga Floyda, ki za delo niso dobili pošteno plačilo.
Kaj ti potem preostane v zivljenju ko vidiš kdo ti je ukradel državo, proračun in stavbe, zemljo, drugega kot droge in kriminal.
Pri nas se že pošten privatnik zapije in fenta, če gre firma v nič zaradi dolgq. Ko bodo turbo kapitalisti vrnili nakradeno črncem, takrat pa bo možen stavek, enake možnosti za vse.
250 let so jim zastonj delali, da bo sedaj prišel Trump, Kirk, Musk,... in bodo pametni.
Kaj ti potem preostane v zivljenju ko vidiš kdo ti je ukradel državo, proračun in stavbe, zemljo, drugega kot droge in kriminal.
Pri nas se že pošten privatnik zapije in fenta, če gre firma v nič zaradi dolgq. Ko bodo turbo kapitalisti vrnili nakradeno črncem, takrat pa bo možen stavek, enake možnosti za vse.
250 let so jim zastonj delali, da bo sedaj prišel Trump, Kirk, Musk,... in bodo pametni.
Zgodovina sprememb…

David Mayer ::
Kako daleč v preteklost bi pa gledal glede vse te teoretične retribucije? In kako bi enolično določil odgovorne? In kdo bi to vse kril in kako? 80 let, 500 let, 1000 let, 2000 let, 5000 let, več? Kakšne bi bile posledice na današnji svet?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: David Mayer ()

lynxslo5 ::
Lahko me obtožijo levičarstva, vendar je zadeva čisto kapitalistična, torej delo za pošten denar in povrnjen dolg za nazaj. Trenutno Trump vodi največji proračun države v zgodovini človeštva, ta denar in državo ni polnil Trump niti njegovi predniki, pač pa predniki Georga Floyda, ki za delo niso dobili pošteno plačilo.
Thomas Sowell se ne bi strinjal s tabo.
Pa zanima me, če bi Oprah tudi dobila te tvoje reparacije, ker ji gre v Ameriki zelo slabo.
Core i7-14700F, Kingston DDR5 32GB (2x16GB) 5600MHz,
MSI PRO B760-P, MSI Nvidia RTX 4070 12GB, NVME Samsung 990 PRO 2TB,
Antec DF700 Flux, Win 11 Pro, ASUS PA279CV ProArt
MSI PRO B760-P, MSI Nvidia RTX 4070 12GB, NVME Samsung 990 PRO 2TB,
Antec DF700 Flux, Win 11 Pro, ASUS PA279CV ProArt
Zgodovina sprememb…
- spremenil: lynxslo5 ()

David Mayer je izjavil:
Kako daleč v preteklost bi pa gledal glede vse te teoretične retribucije? In kako bi enolično določil odgovorne? In kdo bi to vse kril in kako? 80 let, 500 let, 1000 let, 2000 let, 5000 let, več? Kakšne bi bile posledice na današnji svet?
Zakaj druge države, gre se za problem najbogatejše kapitalistične države na svetu USA in njenimi prebivalci. Ne pravim, da morajo, pravim kaj bi bilo pošteno za njihovo denarno politiko. Vsaj plačali bi lahko svoje ljudi za pošteno delo, verjamem da bi bila USA potem great again.
Pa zanima me, če bi Oprah tudi dobila te tvoje reparacije, ker ji gre v Ameriki zelo slabo.
Baje so imena sužnjev skozi zgodovino presenetljivo dobro ohranjena. Seveda bi familija od Oprah bila tudi upravičena. Izstaviš račun za
pošteno opravljeno delo takrat, saj pa Oprah ni kradla komu, saj so pošteno delali. Temu se reče kapitalizem.
Zgodovina sprememb…

To bi bilo mogoče pošteno iz tvojega trenutnega stališča, čez čas bi se pojavilo kakšno drugo bolj glasno stališče, morda povezano z novimi ali še starimi krivicami, ki bi bilo v konfliktu s tvojimi. In potem, kaj? Si kar nukice zmečemo, da zapremo potencialne retribucije vse tja v prazgodovino? Te iste države, ki so danes najbolj bogate, vrjetno ne bodo ves čas, tudi ves čas niso bile, kako boš določil potek zgodovine in odgovornosti? Ampak se mi zdi, da imajo eno rdečo belo nit, kako to, da prav in samo BELO? Sicer pa raje grem iz te teme, ko vidim nivo debate.

Sveda se črn plačan token propagandist za GOP neb strinju, kak srprajz. Pa candace owens pa clarence thomas tud ne. Oprah ma dnar, to pomen, da črni otrok dons štarta z istga materialno ku beli. Eni st res retarded

Veliki_Blek ::
PovemVfaco je izjavil:
Sveda se črn plačan token propagandist za GOP neb strinju, kak srprajz.
Sowell ni noben propagandist. On je eden najboljših ekonomistov v ZDA. Kljub temu, da prihaja iz revne družine, ki vleče korenine na ameriškem jugu, je bil v življenju uspešen. Očitno se v Ameriki da uspeti, samo če se hoče, tudi če si Afro Američan.
Namesto, da bi levičarji takšne osebe dali za vzgled, jih seveda takoj blatite, ker ne pašejo v vašo matrico.

David Mayer je izjavil:
To bi bilo mogoče pošteno iz tvojega trenutnega stališča, čez čas bi se pojavilo kakšno drugo bolj glasno stališče, morda povezano z novimi ali še starimi krivicami, ki bi bilo v konfliktu s tvojimi. In potem, kaj? Si kar nukice zmečemo, da zapremo potencialne retribucije vse tja v prazgodovino? Te iste države, ki so danes najbolj bogate, vrjetno ne bodo ves čas, tudi ves čas niso bile, kako boš določil potek zgodovine in odgovornosti? Ampak se mi zdi, da imajo enordečobelo nit, kako to, da prav in samo BELO? Sicer pa raje grem iz te teme, ko vidim nivo debate.
Kake nukice, govorim o USA in Kirku, Trumpu, Musku,… ki ne zastopijo, da so črnci, kot predniki Floyda, davno pred prihodom njihovih družin v USA gradili državo, polnili blagajne, dvigovali borzo, vendar zastonj, pod prisilo. In sedaj skrajni desničarji s tujim kurcem opletajo brez malo spoštovanja. Naj plačajo ljudem in potem govorijo o kapitalizmu, bogu,…

Ok, kar se mene tiče, samo, glej, da bo to rešilo vsa vprašanja za preteklost in prihodnost, da se ne bodo kakšni ostareli predsedniki nekdanjih imperijev spomnili za kakšne operacije. Očitno meniš, da si prvi, ki se je tega spomnil, ali pa vsaj zadnji, in boš rešil situacijo brez krivic kot pač dojemaš danes in sedaj za vselej pred tem in po tem, pač v letu 2025. Saj to ni tako redko, je še v hujši obliki, ko nekdo javno obžaluje propad imperija v trajanju 50-100 let, ki bi ga rad povrnil in marsikdo ga nostalgično podpira! Aja, aja, to pa meda ja ni pomembno zate v letu 2025. Zate
Nič, to je to, grem preden se golide greznice začnejo zlivati, že vonjam, so v 'bližini'.

Zgodovina sprememb…
- spremenilo: David Mayer ()

Veliki_Blek ::
David Mayer je izjavil:
To bi bilo mogoče pošteno iz tvojega trenutnega stališča, čez čas bi se pojavilo kakšno drugo bolj glasno stališče, morda povezano z novimi ali še starimi krivicami, ki bi bilo v konfliktu s tvojimi. In potem, kaj? Si kar nukice zmečemo, da zapremo potencialne retribucije vse tja v prazgodovino? Te iste države, ki so danes najbolj bogate, vrjetno ne bodo ves čas, tudi ves čas niso bile, kako boš določil potek zgodovine in odgovornosti? Ampak se mi zdi, da imajo enordečobelo nit, kako to, da prav in samo BELO? Sicer pa raje grem iz te teme, ko vidim nivo debate.
Kake nukice, govorim o USA in Kirku, Trumpu, Musku,… ki ne zastopijo, da so črnci, kot predniki Floyda, davno pred prihodom njihovih družin v USA gradili državo, polnili blagajne, dvigovali borzo, vendar zastonj, pod prisilo. In sedaj skrajni desničarji s tujim kurcem opletajo brez malo spoštovanja. Naj plačajo ljudem in potem govorijo o kapitalizmu, bogu,…
Suženjstvo je kvečjemu zaviralo kapitalistični razvoj ZDA, zato pa je bil kapitalistični sever, kjer suženjstva ni bilo, veliko bolj razvit kot jug.