» »

Charlie Kirk RIP

Charlie Kirk RIP

Temo vidijo: vsi
««
24 / 28
»»

kow ::

Kam si spet zabluzil (itak, da je politik in hoce nabirati politicne tocke). Ok, bomo pocakali na ugotovitve uradnih institucij.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: kow ()

arnecan1 ::

fur80 je izjavil:

arnecan1 a tebi logika sploh deluje. Primerjaš Indijce z črnci v USA, Indijcev je 1.451 miljarde. To je za 3 Evrope!!! Bili so angleška kolonija z dostopom do znanja

boma naprej, ne bom, ker bodo brisali in brezveze! Ni čudno, da vas Kirk in podobni lovijo na take glupe fore!

Ok, prišla sva torej do spoznanja, da Kirk ni rekel, da ne bo letel z črnci, ker ne znajo pilotirati, ampak zaradi nestrinjanja in skrbi za varnost, da bi bilo merilo pri zaposlovanju pilotov spol in barva kože in ne usposobljenost. Torej pade argument, da je rasist zaradi iz konteksta vzete skrajšane izjave o pilotih.

Glede prepucavanja, če je to bilo delo lone wolfa ali zarote transičev niti ni toliko važno, to bodo že uradni organi povedali svoje.

Mene bolj skrbi strinjanje z atentatom in da je dobil, kar je iskal, da kar seješ to žanješ (pa se ne spomnim, da bi pozival k nasilju). Potemtakem bi 3/4 ljudi v tej temi moralo biti ustreljenih zaradi svojih prepričanj in izražanja le-teh. In tukaj prednjačijo pri tem tisti, kateri baje zagovarjajo strpno in vključujočo stran. Zanimivo.

link_up ::

Torej je tipo topel in zraven se neuravnovesen ... cakal je, da njegov partner postane zenska? Verjetno se mu ni dalo vec cakati in se bo raje ukvarjal s pravimi moski v zaporu.

Tole je taka ironija, da vecje ni.

arnecan1 je izjavil:

fur80 je izjavil:

arnecan1 a tebi logika sploh deluje. Primerjaš Indijce z črnci v USA, Indijcev je 1.451 miljarde. To je za 3 Evrope!!! Bili so angleška kolonija z dostopom do znanja

boma naprej, ne bom, ker bodo brisali in brezveze! Ni čudno, da vas Kirk in podobni lovijo na take glupe fore!

Ok, prišla sva torej do spoznanja, da Kirk ni rekel, da ne bo letel z črnci, ker ne znajo pilotirati, ampak zaradi nestrinjanja in skrbi za varnost, da bi bilo merilo pri zaposlovanju pilotov spol in barva kože in ne usposobljenost. Torej pade argument, da je rasist zaradi iz konteksta vzete skrajšane izjave o pilotih.

Glede prepucavanja, če je to bilo delo lone wolfa ali zarote transičev niti ni toliko važno, to bodo že uradni organi povedali svoje.

Mene bolj skrbi strinjanje z atentatom in da je dobil, kar je iskal, da kar seješ to žanješ (pa se ne spomnim, da bi pozival k nasilju). Potemtakem bi 3/4 ljudi v tej temi moralo biti ustreljenih zaradi svojih prepričanj in izražanja le-teh. In tukaj prednjačijo pri tem tisti, kateri baje zagovarjajo strpno in vključujočo stran. Zanimivo.

Strpnost je neobstojec pojem za take pajace. Ali si z njimi, ali te pa ni. Ni drugega...

lahko vidis napade teh presezkov v tej temi....in ostalih.
In and Out

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: link_up ()

arnecan1 je izjavil:

Pa se ti zdi, da v primeru obratne situacije. Da bi neki tezki desnical pocil radikalnega levicarskega influencerja. V tem primeru socialna omrezja ne bi bila polna izjav, da si je zasluzil?

Bici ::

Kako se upate norčevati iz Čarlija!!!!

kow je izjavil:

arnecan1 je izjavil:

Pa se ti zdi, da v primeru obratne situacije. Da bi neki tezki desnical pocil radikalnega levicarskega influencerja. V tem primeru socialna omrezja ne bi bila polna izjav, da si je zasluzil?

Govoriš hipotetično.

Kaj bi bilo, če bi bilo. Nenazadnje so Biden, Obama in Clinton atentat obsodili brez nekih če-jev. In tako je pravilno.

To kar čitam od nekaterih na tem forumu pa je pač najmanj nedostojno in neumno. Blago rečeno.

111111111111 ::

nejclp je izjavil:

plus, bi resno rad še eno rundo? ponavadi se konča tako, da začneš panično blebetati nesmisle, modi vse pobrišejo ali celo zaklenejo temo, meni pa je žal, da sem vrgel cajt stran.

Heh, s tabo? Kadarkoli, glede na to da nimaš nekih argumentov, samo ponavljaš floskule. Brez statistike, brez dokazov...

Tole je zate najbolje porabljen čas, saj se pogovarjaš z inteligentimi ljudmi in se kaj novega naučiš.
Če prisloniš uho na vroč šporhet, lahko zavohaš kak si fuknjen.

mtosev ::

Jaz napišem rip in veliko sreče njegovi družini in se ne strinjam, da so ga počili. O njem pa si mislim, da je bil far right retard.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Zgodovina sprememb…

• spremenil: mtosev ()

111111111111 ::

fur80 je izjavil:

Samo ti pa si posebne sorte ja, 70 let nazaj niso mogle črne ženske sedeti na avtobusu z belci, ti bi pa sedaj imel poplavo črnih kirurginj. Ker stare mame črnskih otrok v USA so imeli zgodovino biti zdravniki v familijah. Bravo, so se črnke učile
pri svojih babicah kako so operirale in jim bile za vzgled. Vrgla
predpasnik bek in šla na fax za kirurginjo! :D jao
Zakaj so črnci v USA dobri pevci, ti je menda jasno,.. itd

Torej sam priznavaš, da črnci niso imeli pogojev, da bi se izučili. Torej drži da jih je procentualno manj. In da je neumno oblikovati kirurške ekipe glede na barvo ali spol. Danes ima praktično vsak možnost, da se izobražuje za kar želi.
Če prisloniš uho na vroč šporhet, lahko zavohaš kak si fuknjen.

GregiB ::

arnecan1 je izjavil:

Mene bolj skrbi strinjanje z atentatom in da je dobil, kar je iskal, da kar seješ to žanješ (pa se ne spomnim, da bi pozival k nasilju).

Tule malo mešaš pojme... Nihče razumen in strpen se ne strinja z atentatom... Vsi vidni demokrati v ZDA in politiki in razumniki vseh političnih vej po celem svetu so izrazili sožalje in nestrinjanje s političnim nasiljem.
Kar pa se tiče sejanja in žanjenja pa je zadeva ta, da sicer ni pozival k nasilju, ampak je s svojimi prepričanji med manj razumnimi (očitno) sejal jezo in sovraštvo. In manj razumni ljudje na take "triggerje" reagirajo različno.
Da na odru rečeš, da je treba smrti otrok v šolskih streljanjih pač sprejeti, kot dejstvo, da se lahko po drugi strani ima orožje v lasti, da se brani druge, "od Boga dane" pravice? Kaj si ob takih izrazih (setvi) misli oče 8 let starega fantka, edinčka, ki ga je s puško pokosil nek skrajnež. Ki mu je strelec, ki ga Kirk razume, kot nujno zlo, vzel vse, kar mu je v življenju drago? Tak človek nima toliko sočutja, kot tisti, ki nismo neposredno prizadeti... In taki potem pridejo na žetev...
https://www.dugout-online.com/ fajna slow pace football mgt igrica

GregiB ::

111111111111 je izjavil:

Danes ima praktično vsak možnost, da se izobražuje za kar želi.

Drži... a ne v ZDA. malo spremljaj Prof G (Scotta Gallowaya), kar prominentno javno osebnost, prfoksa NYU, filantropista... kako so fakultete v ZDA že zdavnaj opustile svoja poslanstva. Možnost željene izobrazbe ima v ZDA tisti, ki si to lahko finančno privošči. Afera z podkupovanjem komisij za vpis na fakse je najlepši primer... Od vseh študentov, katerim bogati in vplivni starši so "zrihtali" vpis na fakulteto, ni cepnil niti eden... Problem je vpi$$$, ne šolanje...
https://www.dugout-online.com/ fajna slow pace football mgt igrica

Zgodovina sprememb…

• spremenil: GregiB ()

no comment ::

Mene pravzaprav ne zanima (zgodovinsko/rasno/politično) ozadje Floyda ali pa Kirka.

Strah vzbujajoče je, da se v primeru enega ljudstvo obrne proti državi, v primeru drugega pa država proti ljudstvu (dobro, tu je olajševalna okoliščina, da samo proti ca. polovici ljudstva, ampak vseeno...).

nejclp ::

kow je izjavil:

arnecan1 je izjavil:

Ja, desnjakarji so veliko bolj spoštljivi, ko komu razbijejo lobanjo. Tudi sinko od Trumpa.

111111111111 je izjavil:

nejclp je izjavil:

plus, bi resno rad še eno rundo? ponavadi se konča tako, da začneš panično blebetati nesmisle, modi vse pobrišejo ali celo zaklenejo temo, meni pa je žal, da sem vrgel cajt stran.

Heh, s tabo? Kadarkoli, glede na to da nimaš nekih argumentov, samo ponavljaš floskule. Brez statistike, brez dokazov...

Tole je zate najbolje porabljen čas, saj se pogovarjaš z inteligentimi ljudmi in se kaj novega naučiš.

Lol, ja jaz sem znan po tem, da se izogibam statistiki. Spelji se, bebček.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: nejclp ()

DarwiN ::

Še enkrat, razlika med primeroma je gromozanska. Ta dva imena ne sodita v isti stavek. Pri primerjavi gre za klasično desničarsko hinavsko zavajanje. "Glejte kako smo mi mirni, vi pa tako nasilni". V resnici je slika prej obratna! To tudi potrjujejo številke.

V primeru Floyda se ljudstvo vstane, potem ko so OBLASTI ubile še enega predstavnika ranljive skupine. Gre za kapljo čez rob, ki je sprožila erupcijo. Poenostavljeno rečeno: oblasti pobijejo 500 črncev, jim vsakodnevno odrekajo pravice, diskriminirajo, policisti ustavljajo črnce na cestah XXX-krat pogosteje kot belce, itd, itd, itd. Potem pa pride na vrsto smrtna žrtev 501. Takrat preskoči iskra, dosežena je kritična točka in ljudje izbruhnejo. Floyd je irelevanten. On je zgolj simbol gibanja BLM.

V drugem primeru pa je neka oseba ubila usranega influencerja. Proti komu naj sploh ljudje protestirajo? Proti Tylerju Robinsonu? Proti gejem?
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: DarwiN ()

fur80 ::

arnecan1 je izjavil:

fur80 je izjavil:

Tega jaz nikoli in nikdar nisem odobraval, kaj šele, da bi se strinjal z atentatom, niti pod razno pa tega tukaj ne boš našel v mojih objavah. ;)

Meni je bolj fascinantno, zato tudi berem to temo, kako del skrajne desnice in že tudi sama desnica vedno omenja Boga, vse je vezano na Boga, nič oni ne odgovarjajo v svojem imenu, ampak je Bog tako rekel. To mi je bilo že zanimivo pri Tompsonu in posledično so nas naši desni politiki podučili o krščanskih vrednotah, tudi Putin se stalno slika v cerkvi, mi je pa še neznano in ugotavljam resnico tega početja in v čem je štos. Variant je nekaj, ne bom pa sedaj tu pisal, prelaganje odgovornosti, čeprav so vrednote vere čisto druge, vzor po islamu, kjer so verski voditelji bok in batina, kako drugače na kup spraviti ljudi kot pa z Bogom in Mašo...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: fur80 ()

DarwiN je izjavil:

V drugem primeru pa je neka oseba ubila usranega influencerja. Proti komu naj sploh ljudje protestirajo? Proti Tylerju Robinsonu? Proti gejem?

Mal se vseeno (spet) delas neumnega. Ni ubil samo influencerja. Saj ni na YT ali tiktoku reklamiral "financno neodvisnost" ali pa "tehnoloske igrace". Vseeno je bil influencer, ki je snemal zborovanja, kjer "debatira" s studenti. Nek (potencialni) politicni aspekt je vseeno tu - to moras priznati. Republikanci ga sedaj mocno potencirajo, ampak ne zdi se mi, da bi se ravno prijemalo. Dobro, da tisti poskus atentata na Trumpa ni uspel - tisto bi pa lahko res bilo sranje.

Glede ubogih afroamericanov, pa se jim s poudarjenjem krivic dela samo skoda. Tudi "rumena rasa" je bila se v prvi polovici 20. stoletja uradno manjvredna, pa jih danes nihce ne strelja po ameriskih ulicah.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: kow ()

s1m0n ::

DarwiN je izjavil:

Še enkrat, razlika med primeroma je gromozanska. Ta dva imena ne sodita v isti stavek. Pri primerjavi gre za klasično desničarsko hinavsko zavajanje. "Glejte kako smo mi mirni, vi pa tako nasilni". V resnici je slika prej obratna! To tudi potrjujejo številke.

V primeru Floyda se ljudstvo vstane, potem ko so OBLASTI ubile še enega predstavnika ranljive skupine. Gre za kapljo čez rob, ki je sprožila erupcijo. Poenostavljeno rečeno: oblasti pobijejo 500 črncev, jim vsakodnevno odrekajo pravice, diskriminirajo, policisti ustavljajo črnce na cestah XXX-krat pogosteje kot belce, itd, itd, itd. Potem pa pride na vrsto smrtna žrtev 501. Takrat preskoči iskra, dosežena je kritična točka in ljudje izbruhnejo. Floyd je irelevanten. On je zgolj simbol gibanja BLM.

Od kje so ti podatki? Si jih 2x napihnil. Pa poglejmo najbolj “mirno” okolje… Čikago, 269 ubitih s strelnim orožjem od tega 7 s strani policije ostalo je 80% black on black crime… Sama neka BLM propaganda.

delavec44 ::

fur80 je izjavil:

arnecan1 je izjavil:

fur80 je izjavil:

Tega jaz nikoli in nikdar nisem odobraval, kaj šele, da bi se strinjal z atentatom, niti pod razno pa tega tukaj ne boš našel v mojih objavah. ;)

Meni je bolj fascinantno, zato tudi berem to temo, kako del skrajne desnice in že tudi sama desnica vedno omenja Boga, vse je vezano na Boga, nič oni ne odgovarjajo v svojem imenu, ampak je Bog tako rekel. To mi je bilo že zanimivo pri Tompsonu in posledično so nas naši desni politiki podučili o krščanskih vrednotah, tudi Putin se stalno slika v cerkvi, mi je pa še neznano in ugotavljam resnico tega početja in v čem je štos. Variant je nekaj, ne bom pa sedaj tu pisal, prelaganje odgovornosti, čeprav so vrednote vere čisto druge, vzor po islamu, kjer so verski voditelji bok in batina, kako drugače na kup spraviti ljudi kot pa z Bogom in Mašo...

In kam potem ateiste uvrščaš?

111111111111 je izjavil:

fur80 je izjavil:

Samo ti pa si posebne sorte ja, 70 let nazaj niso mogle črne ženske sedeti na avtobusu z belci, ti bi pa sedaj imel poplavo črnih kirurginj. Ker stare mame črnskih otrok v USA so imeli zgodovino biti zdravniki v familijah. Bravo, so se črnke učile
pri svojih babicah kako so operirale in jim bile za vzgled. Vrgla
predpasnik bek in šla na fax za kirurginjo! :D jao
Zakaj so črnci v USA dobri pevci, ti je menda jasno,.. itd

Torej sam priznavaš, da črnci niso imeli pogojev, da bi se izučili. Torej drži da jih je procentualno manj. In da je neumno oblikovati kirurške ekipe glede na barvo ali spol. Danes ima praktično vsak možnost, da se izobražuje za kar želi.

To se strinjam in še danes jih veliko nima. Nekateri se trudijo, da bi krivice odpravili vsaj v bljižni daljni prihodnosti in delno prizali krivice, nekateri si pa s pomočjo Boga in napačno interpertiranih naukov zatisajo oči.

kow je izjavil:

DarwiN je izjavil:

Mal se vseeno (spet) delas neumnega. Ni ubil samo influencerja. Saj ni na YT ali tiktoku reklamiral "financno neodvisnost" ali pa "tehnoloske igrace". Vseeno je bil influencer, ki je snemal zborovanja, kjer "debatira" s studenti. Nek (potencialni) politicni aspekt je vseeno tu - to moras priznati. Republikanci ga sedaj mocno potencirajo, ampak ne zdi se mi, da bi se ravno prijemalo. Dobro, da tisti poskus atentata na Trumpa ni uspel - tisto bi pa lahko res bilo sranje.

Glede ubogih afroamericanov, pa se jim s poudarjenjem krivic dela samo skoda. Tudi "rumena rasa" je bila se v prvi polovici 20. stoletja uradno manjvredna, pa jih danes nihce ne strelja po ameriskih ulicah.

Tudi jaz tako mislim, treba jim je dati $$$ in odškodnino zaradi krivic. V USA ne velja nič druga kot denar in nič bolj ne odpravi bolečine kot keš. Po letu 1970, ko so lahko zapustili jug USA, so jih trumoma pozaprli po getih na severu v večjih mestih. Tudi takrat so bili precej manj plačani, kot beli delavci, obresti na kredite so imeli večje od belcev.
Po mnenju nekaterih tukaj je bila prva briga črnca, ki je prišel v geto, verjetno kam bo vpisal svojega otroka na fax, čeprav oba nista znala ne brat in ne pisat! :D
Danes 50 let pozneje ima vsak možnost se vipsat na fax, se strinjam, predvsem po zalugi MAGE in desničarjev v USA; ki so jih toplo sprejeli medse, ter jim po krščanskih vrednotah, pomagali do udobja, ki ga imajo oni, piloti, kirurgi, bančniki,... so kar vreli iz getov, ostali so lakho prišli v elitne službe in najboljše ulice, kjer so imeli skupne piknike z belim sosedom in kramljali o preteklosti :D

Zgodovina sprememb…

endelin ::

Zadevo z gentle giantom so razpihovali demokrati zaradi političnih koristi. Kasneje se je normalno/pričakovano sprevrglo v razbijanje in ropanje po ulicah. Vodilni v black lives matter so se celo osebno okoristili in kupovali neke vile

Zgodovina sprememb…

• spremenil: endelin ()

s1m0n je izjavil:

Od kje so ti podatki? Si jih 2x napihnil. Pa poglejmo najbolj “mirno” okolje… Čikago, 269 ubitih s strelnim orožjem od tega 7 s strani policije ostalo je 80% black on black crime… Sama neka BLM propaganda.

Govoril sem o domačem terorizmu in političnem nasilju.. Tukaj številke jasno kažejo, da so desni veliko bolj smrtonosni od levakov.

Glede splošne populacije pa težko rečt.. Ja, črnci povzročijo ~7x več umorov per capita in "vsi" volijo demokrate.. Ta je še posebej huda.. Imamo skupino ljudi, ki je bila v Ameriko pripeljana za sužnje. Stoletja so bili tarča diskriminacije, rasizma in še hujših stvari. Posledično imajo nižji status, slabše živijo, več revščine, težje dobijo službo kljub identičnim kvalifikacijam, so bolj obupani in zato bolj nasilni.

In kako so se desničarji odzvali na to dogajanje? V stilu: "Črnci niso naši. Dajmo jih izbrisat iz obličja Zemlje." Lepo so si obrisali roke. To ni naš problem.

Jasno, črnci si ne bodo pljuvali v lastno skledo in so šli k demokratom. Demokrati so jih seveda sprejeli, saj gre za Američane. Ampak pazi zdaj to!!! Zdaj lahko dejansko vse te odvečne umore, ki jih zagrešijo črnci, pišemo na račun demokratom in levici. Ni to fajn? Ko bi lahko demokrati isto rekli "ko jim jebe črnsko mater, to niso naši ljudje, to ni naš problem".. :///////////////////

Pa črnci po vrednotah dejansko bolj spadajo k republikancem. Tu mislim predvsem na versko fanatičnost. Povprečen črnec je bolj veren kot povprečen belec. In Jesus freaki tradicionalno spadajo k desnim.
Ampak kako naj podpirajo rasistično republikansko stranko? Kako naj si pljuvajo v lastno skledo, tako izrazito glasujejo proti svojim interesom? No, ene 10-20% jih dejansko podpira republikance.

Ampak ja.. Še ena klasika. Podobno kot so desničarji med kovidom rekli: "kovid je kamilica, naj vsak še naprej počne kakor sam želi".. problem rešen. Tako so si obrisali roke in danes za vse ekonomske posledice odgovarjajo demokrati. Kot tudi za val migrantov, ki ga je sprožil kovid. Za vse so krivi demokrati. Republikanci so kovid rešili v enem dnevu.. So rekli, kovid je prehlad, gremo dalje.. Rešeno!!!!! V 24 urah so rešili epidemijo v Ameriki!!! Če ne bi bilo hudobnih demokratov, njihovih znanstvenikov, infektologov, medijev, itd...

Ni to super taktika? Pri vseh enormno zapletenih vprašanjih enostavno rečeš: boli me qrac, naj se drugi s tem ukvarjajo.

Zgodovina sprememb…

endelin je izjavil:

Zadevo z gentle giantom so razpihovali demokrati zaradi političnih koristi. Kasneje se je normalno/pričakovano sprevrglo v razbijanje in ropanje po ulicah. Vodilni v black lives matter so se celo osebno okoristili in kupovali neke vile

Seveda so in bodo, vsaka skupnost oz narod vdari enkrat nazaj, ko je dovolj močna, kaj misliš, ko bodo črnci čez generacije pola pola z belci in močnejši, kaj misliš, da bodo gledali te MAGa fanatike? Kaj misliš, da jim bo bog pomagal, če isti bog takrat ni pomagal črncem! ;)

DarwiN je izjavil:

Govoril sem o domačem terorizmu in političnem nasilju.. Tukaj številke jasno kažejo, da so desni veliko bolj smrtonosni od levakov.

Mogoce so samo bolj spretni z orozjem? :))

kow je izjavil:

DarwiN je izjavil:

Mogoce so samo bolj spretni z orozjem? :))

To vsekakor so, saj si tudi lastijo veliko več orožja.

Ampak si predstavljaš obratno situacijo današnji, ko "levičarski Trump" nategne ljudstvo in pride na prestol, nakar začne napadat krščanstvo, ga enačit z islamom in drugimi verami.. Podpiše EO, da je treba zaplenit 99% orožja v Ameriki. Njegovo vrhovno sodišče to potrdi.. In tako dalje, in tako dalje.. Iz dneva v dan nove radikalne poteze levičarskega Trumpa.. Nafta out, EVji so obvezni. Obvezno cepljenje s 650 različnimi cepivi ob rojstvu. Splav for the win. Obvezna uporaba zaimkov povsod.. Obvezno izobraževanje o spolnih identitetah in usmerjenosti. Izraelu bi zaprl pipico. Kovid cepivo na 3 mesece ali pa te deportiramo v El Salvador :D. itd, itd, itd..

Si predstavljaš koliko mrtvih bi imeli danes Američani?????

Ker namreč točno tak scenarij se danes dogaja demokratom.. Pa je odziv kakšen? Ostajajo mirni. Jočejo, kričijo v noč, kar nekaj se jih je izselilo.

Zgodovina sprememb…

tilen03 ::

Ja, tako daleč smo prišli, da so glavni revolucionarji desničarji. :P
99.991% of over-25 population has tried ChatGPT.
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.

DarwiN je izjavil:

Kriminalec in odvisnik ni ranljiva skupina. Njegova smrt, ko je poskušal vnovčiti ponarejeni denar, je bila samo vprašanje časa. Samo sreča, da še koga drugega ni potegnil s seboj.

Par tednov prej je skoraj umrl v drugi aretaciji, za malo se je rešil smrti. Še malo več fentanyla in alkohola v par tednih pa več ni bilo rešitve v drugi aretaciji, ko je prišel malo bolj neusmiljen policist. Ta video pač ne kroži po mainstream medijih, pa tudi tukaj ga nihče noče komentirati. Edini način, da Floyd med aretacijo nekoč ne bi umrl bi bil, da bi ga policisti udarili po zapestju, rekli ne počni več tega in ga izpustili ter bi pač čez leto ali dve umrl naravne smrti.

Arnecan, si ti sploh prebral moj post, ali se delaš neumnega? Floyd je nerelevanten. Zgolj še en črnec, ki so ga nedolžno umorili.

BTW, kak bi se ti počutil, če te škifi mimogrede ubijejo, ker nisi preveč simpatičen, in potem kasneje preverijo tvojo policijsko kartoteko. Če ti najdejo serijo preteklih prekrškov, vsi rečejo "huh, tale barabin bi itak umrl vsak cajt, nobene škode ni." Če pa ugotovijo, da si bil zgledni državljan, pa rečejo "mea culpa, gremo dalje".

V takšnem sistemu bi ti rad živel?

Zgodovina sprememb…

s1m0n ::

DarwiN je izjavil:

Arnecan, si ti sploh prebral moj post, ali se delaš neumnega? Floyd je nerelevanten. Zgolj še en črnec, ki so ga nedolžno umorili.

BTW, kak bi se ti počutil, če te škifi mimogrede ubijejo, ker nisi preveč simpatičen, in potem kasneje preverijo tvojo policijsko kartoteko. Če ti najdejo serijo preteklih prekrškov, vsi rečejo "huh, tale barabin bi itak umrl vsak cajt, nobene škode ni." Če pa ugotovijo, da si bil zgledni državljan, pa rečejo "mea culpa, gremo dalje".

Če že govorimo o umorih s strani policiji, a ti veš, da tam pobijejo policisti več belcev kot črncev? Ali to ni pomembno ker smo belci superiorna rasa, nismo zatirani itd., zato se nas pač lahko več pobije s strani policije čeprav ne delamo takšne štale v ZDA.

DarwiN je izjavil:

Črnci zagrešijo ca. 50 % umorov in nasilnih dejanj v ZDA.

Kako misliš to zaustaviti? Z rožami? ZDA so precej nasilna država, če izzvzamemo Novo Anglijo in še par ruralnih okrajev, kako zaustaviti zločince? S cvetjem?

Kako bi zaustavil morilca Charlie Kirka?

P.S.: A videa predhodne aretacije in skorajšnjega zastoja srca Floyda ne boš omenil? Aja, Floyd ni relevanten. Je samo sinonim sistemskega zatiranja.

arnecan1 je izjavil:

DarwiN je izjavil:

Kriminalec in odvisnik ni ranljiva skupina. Njegova smrt, ko je poskušal vnovčiti ponarejeni denar, je bila samo vprašanje časa. Samo sreča, da še koga drugega ni potegnil s seboj.

Par tednov prej je skoraj umrl v drugi aretaciji, za malo se je rešil smrti. Še malo več fentanyla in alkohola v par tednih pa več ni bilo rešitve v drugi aretaciji, ko je prišel malo bolj neusmiljen policist. Ta video pač ne kroži po mainstream medijih, pa tudi tukaj ga nihče noče komentirati. Edini način, da Floyd med aretacijo nekoč ne bi umrl bi bil, da bi ga policisti udarili po zapestju, rekli ne počni več tega in ga izpustili ter bi pač čez leto ali dve umrl naravne smrti.

In kaj sta Floyd in policaj, posledica ali razlog ameriške družbe in politike.

Je pa zanimivo, če malo zafilozofiramo ene 50 let nazaj. Če bi bil takrat Trump na oblasti z temi Maga prijemi, bi takrat črnce lepo deportiral iz USA, podobno kot je rekel za Palestince.
Če bi pa se črnci prej osvodili suženjstva in postali enakopravni člani družbe in človeštva, pa Trumpa sploh ne bi bilo v USA ni bi štalo delal v Nemčiji.

Zgodovina sprememb…

arnecan1 je izjavil:

DarwiN je izjavil:

Črnci zagrešijo ca. 50 % umorov in nasilnih dejanj v ZDA.

Kako misliš to zaustaviti? Z rožami? ZDA so precej nasilna država, če izzvzamemo Novo Anglijo in še par ruralnih okrajev, kako zaustaviti zločince? S cvetjem?

Kako bi zaustavil morilca Charlie Kirka?

P.S.: A videa predhodne aretacije in skorajšnjega zastoja srca Floyda ne boš omenil? Aja, Floyd ni relevanten. Je samo sinonim sistemskega zatiranja.

Saj pa imajo vse napisano, z boljšo socialno politiko, z višjimi davki bogatašev in digitalnih korporacij vrednih miljarde in omogočajo trans ljudem zatočišče in zbiranje idej, ter z boljšo dostopnejšo zdravstveno oskrbo za vse po vzoru krščansta in njihovimi vrednotami.

Kako rešiti problem v Ameriki lahko gremo po vzoru Kirka, da nadaljujemo njegovo delo, se zavedamo krščanski vrednot in gremo po želji Boga.

Dvignejo davke bogatim in omogočijo zdravstveno oskrbo in dostopnost tudi tistim, ki si to težko privoščijo.

Vzel bi pa tele stavke:
Pismo Galačanom 3,28 (Pavel):
"Ni več Juda ne Grka, ni več sužnja ne svobodnjaka, ni več moškega in ženske; kajti vsi ste eno v Kristusu Jezusu."
To je jasen nauk enakosti, ne glede na narodnost, spol ali družbeni položaj. Škoda niso še napisali trans, bi imeli danes manj problemov

Matej 25,35-40 (Jezus):
govori o skrbi za lačne, žejne, tujce, nage, bolne, zapornike. Kdor to dela, "meni ste storili".
Poudarek na solidarnosti in enakosti v dejanjih ljubezni.

Jakobovo pismo 2,1-4:
opozarja, naj v cerkvi ne delajo razlik med bogatimi in revnimi (npr. da bogatega posedejo spredaj, revnega pa zadaj).

Glavni nauki: pomoč revnim, pravičnost, solidarnost, ljubezen do bližnjega.

Zgodovina sprememb…

arnecan1 je izjavil:

Kako misliš to zaustaviti?

Vsekakor ne tako, da tolčeš po črncih, spodbujaš rasizem in kričiš reverse racism in anti-white racism, ko si kdorkoli drzne pomagat črncem, da bi jim omogočil malo boljše življenje in enakopravnost.

Ampak ti na vse pretege upravičuješ Floydov umor, tko da si izgubljen primer.

mtosev ::

Yes, Derek Chauvin's act of kneeling on George Floyd's neck was not police procedure; multiple police training experts and the Minneapolis police chief testified that this action was a violation of department policy, ethics, and training. The training did not include using a knee to the neck, particularly on a subdued and handcuffed suspect. Instead, Chauvin's actions went against the department's guidelines for de-escalation and the use of appropriate, least-force necessary techniques.

Vem, da bodo drugi zagovarjali policista kako je pravilno ravnal.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

PovemVfaco ::

arnecan1 je izjavil:

Je ž blo pokomentirano 100x. Srčnega bolnika Floyda je retard od policaja, k je že prej bil nevarn ljudem, šel davit s kolenom 9 min, in ga ubil. Pr prejšni aretaciji pa ni blo tga retardiranga policaja zravn, pa je blo vse korektno.

Bici je izjavil:

Vsaj umrl je za tisto kar je verjel in sicer da pravica do orožja odtehta par mrtvih na leto. Seveda ni mislil da bo sam med njimi, pa vseeno. Pokazal je stvari na lastnem primeru. Respect!

Tk je. Ni kej dodat. Vse drugo je proti čarlijevim željam. Mormo spoštvat jegove besede, jegove želje, jegove vrednote na njgovem primeri, ne pa bit hinavske cmere neke.

Zgodovina sprememb…

Že pri tej aretaciji sta manjkala dva odmerka fentanila, pa bi se stvar že takrat končala. Ded je bil celi slinasti in panični, jokal je in klical mamico. Bilo je samo vprašanje časa, kdaj ga bo prvi stres ali višji odmerek pokončal. Se je pač zgodilo par tednov pozneje.

Pa manjkal j koleno na vrati za 9 min. Za policijskega retarda je blo vprašanje cajta, kdaj bo koga fentu. Se je že prej izkazal večkrat, d ni primern za polcaja, ampk za rešetke

PovemVfaco je izjavil:

Že pri tej aretaciji sta manjkala dva odmerka fentanila, pa bi se stvar že takrat končala. Ded je bil celi slinasti in panični, jokal je in klical mamico. Bilo je samo vprašanje časa, kdaj ga bo prvi stres ali višji odmerek pokončal. Se je pač zgodilo par tednov pozneje.

Pa manjkal j koleno na vrati za 9 min. Za policijskega retarda je blo vprašanje cajta, kdaj bo koga fentu. Se je že prej izkazal večkrat, d ni primern za polcaja, ampk za rešetke

Ni ga ubilo koleno za vrat, ubila ga je droga in alkohol.

In stres od aretacije

1. Ni bil umor

Pol se ne strinjaš s Floydovim morilcem, Derekom Chauvinom? :))

In the plea documents, Chauvin agreed that the sentencing for this crime should be based on the sentence for second-degree murder because he acted willfully and in callous and wanton disregard of the consequences to Mr. Floyd's life.

arnecan1 je izjavil:

PovemVfaco je izjavil:

In stres od aretacije

Stres od aretacije je bil na vrat, ja. Tak ko čarlija, blo je malo stresa na vrat, nič hujšga

NuMaN ::

arnecan1 je izjavil:

PovemVfaco je izjavil:

In stres od aretacije

Đizs, pa sem te imel za razumnega človeka.

Torej je Floydu odvzel nekaj časa življenja na tej zemljici in za to ni opravičila, pa če se na trepalnice postaviš.
Imam 124,9 delnic Vzajemne.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: NuMaN ()

Leta zlorab alkohola in drog.

Tudi v trenutku smrti. Pa je bil nekoč kandidat za ligo NBA.

Vse je imel pred seboj, pa se je odločil za drugo življenje. Poskušal z rapom, preporodajo drog, 5 otrok z različnimi ženskami, rop nosečnice s pištolo, uživanje droge, vnovčevanje ponarejnega denarja....

Ne pravim, da si je zaslužil umreti, ampak takšno življenje je najlažji način, da se ti to zgodi.

GregiB je izjavil:

Najboljš je blo gledat argumentacijo Keri Lake... Ker je tale Tyler skrajnim desničarjem (SD) vzel praktično vso argumentacijo...
Odraščal je v dvostarševski heteroseksualni družini, po navajanju SD najbolj zdravo okolje za vzgojo otroka.
Odraščal je v bogaboječi, precej verski družini, spet okolje, kjer se je po SD lahko najbolj naužil vrednot.
Bel moški... no comment needed.
Odraščal v mestu oz. primestju (subrb), spet po SD okolje, najbolj zdravo za vzgojo otroka.
Imel je precej stika z orožjem od malih nog... po SD je torej družina spoštovala ustavo...

zj če je bil topli, je al prvzgojeno od zgodnjega otroštva pr desničarski familiji, al pa so krivi geni od desničarske familije.

Zgodovina sprememb…

arnecan1 je izjavil:

Leta zlorab alkohola in drog.

Tudi v trenutku smrti. Pa je bil nekoč kandidat za ligo NBA.

Vse je imel pred seboj, pa se je odločil za drugo življenje. Poskušal z rapom, preporodajo drog, 5 otrok z različnimi ženskami, rop nosečnice s pištolo, uživanje droge, vnovčevanje ponarejnega denarja....

Ne pravim, da si je zaslužil umreti, ampak takšno življenje je najlažji način, da se ti to zgodi.

Se je mogu najdit retard, k ga je fentu. Tak ko pr čarliju, čprav je bil za javne usmrtitve, pravico do orožja za retarde, se je mogu najt retard, k ga je fentu v skladu s tem, kr je zagovarju. Karma al pa bog čist sama ne naredta svojga. Mata neke pomočnike, ponavad retardirane

Zgodovina sprememb…

Floyd se je fental sam s svojim načinom življenja in ne koleno policista.

Kirka pa je ubil metek. Namerno sprožen.

Eh, Kirk se je tudi sam ubil s svojim načinom debatiranja. Prej ko slej bi ga en speko, ker si jih je prosil. ;)

Zgodovina sprememb…

NuMaN ::

Ja, pa tisti ki se nažira in ga kap si tudi zasluži ...

Huje kot v vrtcu ...
Imam 124,9 delnic Vzajemne.

arnecan1 je izjavil:

Tk ko Kirk, če ful karmično/bogaboječe razmišlaš. Če ne bi ml takega načina življenja, bi verjetn bil živ. Če p se spustiš na zemlo nazaj, je pa tk:

In the plea documents, Chauvin agreed that the sentencing for this crime should be based on the sentence for second-degree murder because he acted willfully and in callous and wanton disregard of the consequences to Mr. Floyd's life.

Grimnir3 ::

arnecan1 je izjavil:

Kirka pa je ubil metek. Namerno sprožen.

Ne govori neumnosti.

Potemtakem se je Kirk ubil zaradi s svojim jezikom ?

In Islamisti te lahko ubijejo če šimfaš alaha?

Floyda je ubil policist, ki ni bil dorasel svojemu poklicu. Sej verjamem da ti kot policistu gre en tak model kot je Floyd na kurac ampak če si primerno usposobljen in dorasel poklicu pač ne klečiš človeku za vratom. Pika konec.
Pa ne odobravam BLM protestov, ki so temu sledili, ker se strinjam da so bili eno navadno primitivno divjanje. In Floyd sam je en navaden kriminalec kateremu ne gre postavljat spomenikov pa poimenovati ulic po njem.

Še vedno pa je tvoja originalna izjava neumnost.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Grimnir3 ()

Še enkrat. To, da policist ne bi smel klečati na FLoydu še ni vzrok smrti Floyda.

Človek je imel v sebi fentanila in alkohola, da bi dobesedno lahko uspaval konja! In to je delal več let. Prebolel je covid. To ga je ubilo, ne koleno.

Sem prilepil zgoraj, kako podobno je reagiral pri aretaciji par tednov prej. Tam je manjkal samo en bolj nepopustljiv policist, tudi brez kolena in ga več ne bi bilo že takrat.
««
24 / 28
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

Imigrantski val 2.0 (strani: 1 2 3 444 45 46 47 )

Oddelek: Problemi človeštva
2332308505 (206709) Slopek

Wokizem kot element TV serij (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Sedem umetnosti
20125286 (21235) Bosnic

Več podobnih tem