» »

Nagradnja Windows 11 25H2 za najbolj neučakane že na voljo

Slo-Tech - Microsoft je peto inačico Windows 11, ki v skladu z aktualnim modelom poimenovanj nosi ime 25H2, sprostil v Release Preview Channel. To je zadnja stopnja pred izidom za širšo javnost in že omogoča namestitev vsem, ki to izrecno zahtevajo. V naslednjih tednih, ki nas še ločijo do prestavitve v splošni kanal, ni pričakovati bistvenih sprememb. Večino hroščev so že polovili v minulih mesecih, ko so verzijo uporabljali beta preizkuševalci.

V nasprotju s prejšnjo inačico 24H2, ki je prinesla precej novih funkcionalnosti, bo 25H2 precej manj polna novosti. Verzijo imenujejo paket omogočitev (enablement package), ki sicer v drobovje doda precej novosti, a ostanejo zaklenjene. Ko Microsoft v prihodnosti posamezno funkcionalnost aktivira, jo s kratko posodobitvijo odklene. Hkrati pa tak paket kakšno funkcionalnost tudi pobriše. Microsoft je potrdil, da se poslavljata PowerShell 2.0 in Windows Management Instrumentation Command-line (WMIC), po drugi strani pa bodo poslovne inačice (končno!) dobile možnost odstraniti prednameščene aplikacije Windows 11.

Nekaj novosti vendarle najdemo, če podrobno pogledamo. Meni Start je nekoliko predrugačen, zlogasne Nastavitve (ki so nepopolno zamenjale Nadzorno ploščo) imajo več funkcij in možnost iskanja z umetno inteligenco. Računalnike, ki se ne zaženejo več, bo reševal Quick Machine Recovery, iskalnik pa dobiva možnost semantična iskanja (npr. "letno poročilo, ki sem ga pisal prejšnji mesec").

Kdor želi novo verzijo namestiti, se lahko včlani v kanal Release Preview.

11 komentarjev

mtosev ::

Jaz bom počakal na final release.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

opeter ::

po drugi strani pa bodo poslovne inačice (končno!) dobile možnost odstraniti prednameščene aplikacije Windows 11.

Zakaj samo poslovne različice? Zakaj ne tudi Home verzija?
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

joez7 ::

Build 26100.5074 vs Build 26200.5074
V čem je razlika?
Sem mali provokator, po potrebi diktator, dvomim v vse in nič ne vem.
Marsikdaj se motim, zato prosim me popravi.

Anney ::

The Windows 11 2024 update (also known as version 24H2) is the third version of Windows 11. It carries the build number 10.0.26100. The upcoming version of Windows 11 is 25H2 with build number 10.0.26200, and it will be released in later half of year 2025.
Obstajata samo dva načina kako živeti svoje življenje:
Prvi pravi, da nič ni čudež, drugi pa, da vse je čudež.

darkolord ::

opeter je izjavil:

po drugi strani pa bodo poslovne inačice (končno!) dobile možnost odstraniti prednameščene aplikacije Windows 11.

Misliš, zakaj ne tudi Pro?

bbbbbb2024 ::

opeter je izjavil:

Ker recimo, jaz imam na enem računalniku custom verzijo Windows 11, prav custom, torej ne to, kar si lahko instaliraš sam. Tega ni v prodaji, to je bilo narejeno po meri.

Razlog je recimo, da ne moreš narediti printscreen in ne moreš snemati videa. Ta del orodij je odstranjen. Pa ne samo to, ogromno drugega tudi. Kaj več ne morem povedati.

Če bi lahko vzeli navadno poslovno verzijo in odstranili orodja, za katera firma noče, da jih imaš, bi s tem dosti prihranili.

Za Home verzijo to ni tako pomembno, če sploh.

sbawe64 ::

Razlog je recimo, da ne moreš narediti printscreen in ne moreš snemati videa. Ta del orodij je odstranjen.

Tipke za printscreen tudi nimaš na tipkovnici ?

https://www.dell.com/support/kbdoc/en-u...
2020 is new 1984
Corona World order

Zimonem ::

Ne pomaga screenshoti so disejblani. Pač ena postavka za Explorer v registriju. Noben bau bau ali kastm vindovzi.

bm1973 ::

Kaj ti to pomaga, če jo pa uporabnik lahko spremeni nazaj...

Zato je potem Group Policy...

Zimonem ::

GP ne dela nič kaj dosti več kot da prek ad deploya na mašino ravno te ključe. Politiko spreminjanja se dela prek acl. In tudi lokalno lahko zakleneš registry ključe. Gpedit je pa bolj za vas klik klik strokovnjake kateri ne veste kako stvari delujejo.
Pa še težje je trackat kakšne stvari si uvedel bi sistem.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Zimonem ()

beta1 ::

Ta 25H2 bo počakal do tazadnjega, ko bo res treba posodobit. Tako, kot vse večje posodobitve do sedaj.

Vmes naj beta testerji pofixajo večino issuesov.
Huawei LTE CPE master.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
113510 (106) beta1
»

Windows 11 24H2 na voljo za vse (strani: 1 2 )

6814836 (6583) _Denny_
»

Microsoft umaknil predogledno verzijo Windows 11 24H2 z Recallom

165785 (3857) Invictus
»

Predogledna verzija Windows 11 24H2 na voljo

216097 (2848) DamijanD
»

Ali Windows 11 res ne more delovati na starih procesorjih? (strani: 1 2 )

5915955 (12179) simnov

Več podobnih tem