» »

Problem v kopalnici

Problem v kopalnici

Tekubi ::

V kopalnici imam problem, ker mi na stiku tuš kabine in kadi pušča ogromno vode. Kad je stara, tuš kabina pa je bila zamenjana, kar pomeni, da seveda ne pašeta ravno dobro skupaj. Kad tudi nima police, tako da je kabina nasajena prav na vrh.

Vse sem že večkrat poskusil zasilikonizirati. Ob stenah to še nekako deluje, medtem, ko na opisanem stiku ne. To ne pomeni, da je okoli kabine majhna lužica, temveč je te vode kar precej.

Slika za oris in moj prst za merilo. Stvari so stare in tako je. Ker sem se silikonom pretiraval, je le ta vsepovsod. Ampak to je samo lepotni faktor.
https://ibb.co/zhzkvW4Q
https://ibb.co/SDDQ7B1C
https://ibb.co/k2dKD9Fk

Razmišljal sem, da na notranjo stran prilepim izolirni trak. Tak, ki se ga ponavadi da med kad in steno. Izgledalo bi malo bolj bosansko, vendar bi znalo biti funkcionalno. Je pa tega hudiča v trgovini težko dobit.

Drugih idej zaenkrat nimam.

Kaj mi priporočate?

Hvala.

DarwiN ::

Ne razumem, zakaj tega ne gre rešit s silikonom? Namaži še 3x več silikonskega kita... Potem daš zamašek na odtok, naliješ polno vode in preveriš, če še kje teče..

Najbrž ti nisem veliko pomagal, ampak ... :8)
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!

Tekubi ::

To sem že poskusil. Meni se dozdeva, da silikon deluje samo takrat, ko sta obe površini približno ravni. Po moje je ponekod preveč prostega prostora in silikon ne deluje.

Pomislil sem tudi, da bi na notranjo stran obesil zaveso. Izgledalo bi kar čudno.

impre ::

To je pa res katastrofa zatesnjeno... Vse zamazano in samo tam kjer bi moral biti silikon ga ni. Na drugi sliki se prav vidi reža med kadjo in okvirejem.
Poreži tole dol in naredi na novo kot se gre in ima da tesni.

Ganon ::

Tako grdo imaš zapacano, da bi bilo potrebno vse kompletno očistiti, najprej namazati s primerjem za silikon in potem natančno zasilikonirati. Garantirano ne pride skozi niti kapljica.

MTB ::

Dobro očisti, razmasti, potem pa silikon. Lepo zamaži in ne špricaj s kakšnim sredstvom za pomivanje posode, "da se bo lažje razmazalo", ker ponavadi ti potem na tistem mestu silikon ne prime.

fikus_ ::

Odsttrani ves sedanji silikon, se dobijo plastična strgala. Dobro očisti in razmasti s kakšnim čistilom, posuši, zalepi "abdek" trak, do koder bo segal silikon, da ga potem ne rabiš čistiti. Režo zapolniš s sanitarnim kislinskim silikonom in postrgaš odvečni silikon z namenskim strgalom (jih imajo praktično povsod zraven silikonov) in bi moralo držati kakšno leto, dve,... Če je reža kakšen cm ali več, potem delaj postopoma, najprej samo malo zapolni, počakaj kakšen dan in potem do konca ter še kakšen dan do prve uporabe tuša. Silikon se pri sušenju krči.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.
PS Ne odgovarjam trolom in provokatorjem!

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Sanacija tuš kadi

Oddelek: Loža
162336 (1620) nejc_nejc
»

Plesen v tuš kabini

4214619 (12864) louser
»

Kopalnica bug

193489 (2576) mat xxl
»

Popravila v kopalnici (kitanje in odtok pralnega stroja)

122975 (1766) Dimnik
»

Problem v kopalnici (strani: 1 2 )

5029920 (26679) Malajlo

Več podobnih tem