Forum » Loža » Ali sem tarča hekerskega nadzora?
Ali sem tarča hekerskega nadzora?

johanblond ::
Delam doma na službenem računalniku pisarniško (procesorsko nezahtevno) delo. V enem trenutku se mi počrni zaslon (za dobro sekundo), pojavi se mi slika nazaj. Se mi je kdaj v zivljenju to pripetilo (Thinkpad), nadaljevanje pa je bilo povsem nepricakovano.
- V tistem trenutku, ko se mi nazaj pojavi slika, se mi na dnu monitorja (na sredini, ne pri ikonah - mikrofon, baterija,...) za res kratek cas pojavi (relativno velika) ikona za mikrofon, pa graficno je izgledala kot da je nek sistemski znak (kot BIOS grafika), skratka netipicno po izgledu
- Tipkovnica se mi je iz slovenske prestavila na anglesko.
Win 11, antivirusni program je Windows defender, nimamo specialnega antivirusnega programa. Imam admin pravice, s tem da so nekatere stvari urejene (blokirane) s group policy, vse programska oprema je licencna ali open source (piratskp programje zagotovo ni tezava), sem pa tudi precej previden na kaj klikam.
Glede na to, kje sem zaposlen, bi lahko celo lahko bil na kaksni sekundarni listi za nadzor. V tujini so iste institucije ze bile tarca drzavnega/paradrzavnega nadzora.
Je bilo vse to le golo nakljucje (Win tezave) ali je kaj na tem in imam dejasnko gosta? A lahko kaj sam pogledam (processes ?)
PS: samo resni odgovri, pacienti S-T obvoz od te teme
- V tistem trenutku, ko se mi nazaj pojavi slika, se mi na dnu monitorja (na sredini, ne pri ikonah - mikrofon, baterija,...) za res kratek cas pojavi (relativno velika) ikona za mikrofon, pa graficno je izgledala kot da je nek sistemski znak (kot BIOS grafika), skratka netipicno po izgledu
- Tipkovnica se mi je iz slovenske prestavila na anglesko.
Win 11, antivirusni program je Windows defender, nimamo specialnega antivirusnega programa. Imam admin pravice, s tem da so nekatere stvari urejene (blokirane) s group policy, vse programska oprema je licencna ali open source (piratskp programje zagotovo ni tezava), sem pa tudi precej previden na kaj klikam.
Glede na to, kje sem zaposlen, bi lahko celo lahko bil na kaksni sekundarni listi za nadzor. V tujini so iste institucije ze bile tarca drzavnega/paradrzavnega nadzora.
Je bilo vse to le golo nakljucje (Win tezave) ali je kaj na tem in imam dejasnko gosta? A lahko kaj sam pogledam (processes ?)
PS: samo resni odgovri, pacienti S-T obvoz od te teme

iloveboobz ::
skoraj sigurno kaksn feler v winsih ali hw.... mogoče se gpu driver sesuva in ti dela blackscreen.

johanblond ::
Kaj lahko najdem v logih, kar je sumljivega?
zapisi v Windows Event Logs so tipa
User Account Management / Special Logon / Logon / System Integrity / Security Group Management / Logoff / Other System Events / Security State Change
Za Other System Events mi izpiše:
This event is generated when the system time is changed. It is normal for the Windows Time Service, which runs with System privilege, to change the system time on a regular basis. Other system time changes may be indicative of attempts to tamper with the computer.
zapisi v Windows Event Logs so tipa
User Account Management / Special Logon / Logon / System Integrity / Security Group Management / Logoff / Other System Events / Security State Change
Za Other System Events mi izpiše:
This event is generated when the system time is changed. It is normal for the Windows Time Service, which runs with System privilege, to change the system time on a regular basis. Other system time changes may be indicative of attempts to tamper with the computer.

JanBrezov ::
Mogoče je res grafična kriva, meni se je neka AMD grafična sesuvala na tak način, relativno redno. Se zgodi enako, če resetiraš GPU stack s tipkami Win + Ctrl + Shift + B? Da nisi po nesreči to pritisnil.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Računalnik se ne zbudi ampak se sesede, po nadgradnji na SSDOddelek: Pomoč in nasveti | 976 (685) | medus |
» | Trojan.Gpcoder.G (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 200712 (193900) | Cold1 |
» | VarnostOddelek: Informacijska varnost | 24203 (5904) | techfreak :) |
» | Windows Server 2003 - mnenje ? (strani: 1 2 3 4 … 7 8 9 10 )Oddelek: Operacijski sistemi | 31831 (15265) | darkolord |
» | Varnost v LinuxuOddelek: Operacijski sistemi | 1716 (1422) | d0rK |