Forum » Omrežja in internet » SIM kartica za GPS
SIM kartica za GPS

krefi ::
Zdravo,
zaradi vse večih kraj motorjev sem nabavil GPS oddajnik kateri pa potrebuje za delovanje SIM kartico sedaj me pa zanima katera je najbolj ugodna ali predplačniška ali da jo vzamem kot drugo kartico? Kateri ponudnik je najboljši za tovrstne stvari? Ne znam si predstavljati koliko podatkov sploh pokuri taka GPS naprava.
Hvaležen bi bil za vsakaršnjo pomoč.
zaradi vse večih kraj motorjev sem nabavil GPS oddajnik kateri pa potrebuje za delovanje SIM kartico sedaj me pa zanima katera je najbolj ugodna ali predplačniška ali da jo vzamem kot drugo kartico? Kateri ponudnik je najboljši za tovrstne stvari? Ne znam si predstavljati koliko podatkov sploh pokuri taka GPS naprava.
Hvaležen bi bil za vsakaršnjo pomoč.
e3 1231v3|asus gtx 970 strix OC edition|2x8gb kingston|
cosair rm650| crucial 500gb|fractal define s
cosair rm650| crucial 500gb|fractal define s

johnnyyy ::
Stvari po navadi delujejo tako, da se naprava poveže na nek server in potem periodično pošilja gps podatke tja. Oblika je nešifriran string, kjer vse skupaj redko preseže 500B na poslano lokacijo. Perioda se lahko nastavlja na sekundno bazo.
Koliko bo naprava poslala podatkov je najbolj odvisno od periode pošiljanja. Če nastaviš na sekundo potem pričakuj cca 22MB/mesec, če imaš na 15min potem samo 1.5MB/mesec.
Kaj je bolje vzeti je težko reči. Problem predplačniških karic je v tem, da če je ne polniš potem poteče. Če imaš naročnino pa imaš dodatno položnico za par centov.
Koliko bo naprava poslala podatkov je najbolj odvisno od periode pošiljanja. Če nastaviš na sekundo potem pričakuj cca 22MB/mesec, če imaš na 15min potem samo 1.5MB/mesec.
Kaj je bolje vzeti je težko reči. Problem predplačniških karic je v tem, da če je ne polniš potem poteče. Če imaš naročnino pa imaš dodatno položnico za par centov.

d4vid ::
Jaz sem vzel bob sim kartico za neko poceni gps iz alija. Nekaj dobroinetja je bilo gor, pa ga v tistem času, ko je bila sim kartica veljavna, ni skurilo. Pa je pošiljalo na moj lasten server, gor sem imel traccar. Tako, da mogoče razmišljaš v tej smeri, najprej poskusi. Drugače pa bob 4c.
Jaz se sicer za skiro, nagibam bolj proti android airtag alternativam. Zna kdo povedat, a chipolo pop (oz nekaj s google find my device) dela OK?
Jaz se sicer za skiro, nagibam bolj proti android airtag alternativam. Zna kdo povedat, a chipolo pop (oz nekaj s google find my device) dela OK?
Main PC: HP Z240 | i5-7400 | 32 GB ram
Homelab: HP DL380g9 | Xeon E5-2680 | 192 GB ram
Homelab: HP DL380g9 | Xeon E5-2680 | 192 GB ram
Zgodovina sprememb…
- spremenil: d4vid ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Najcenejši internet za klimo na vikenduOddelek: Mobilne tehnologije | 2323 (317) | joez7 |
» | Kje dobiti predplačniško SIM kartico, ki ne poteče?Oddelek: Mobilne tehnologije | 10547 (1797) | Oktan |
» | Najugodnejša SIM kartica za GPS sledilecOddelek: Loža | 11526 (5276) | gorazdkop |
» | M2M SIM karticaOddelek: Mobilne tehnologije | 4762 (3091) | bastadu |
» | SIM kartica za majhno količino prenosa podatkovOddelek: Mobilne tehnologije | 7932 (4660) | mksoft |