» »

Slovenski spam

Slovenski spam

Lucifix ::

Ravno sem sprejel e-mail od slovenskega podjetja, ki mi ponuja nek poslovni imenik. Kot sem zvedel je v našem zakonu prepovedano pošiljanje oglasov preko internet prostora brez privolenja sprejemnika (reciver). Kaj se da v tem primeru kaj narediti. Vem da so visoke kazni za takšne stvari, a je spet vprašanje če si mi ljubi teči po sodiščih zaradi tega, da bom enega kaznoval. Mogoče pa bi to le zaleglo, da tudi Slovenija ne bi postala leglo spamerjev.:\

Lucifix ::

Še to sem pozabil dodati, da na koncu res piše obvestilo:
Sporocilo je bilo avtomatsko poslano od "xxx@-sik.si" * preko strani za priporocila poslovnih partnerjev.V primeru zlorabe servisa kliknite tukaj.
Vzdrzevanje yyy. Trieste.

* - mail sem zbrisal

Zdaj pa je že vprašanje ali je to potem sploh spam?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Lucifix ()

bradek ::

Seveda je, ker ti nisi privolil/naročil tega reklamnega sporočila.
Kaj ti je storiti? Lahko pošlješ email na inšpektorat, jaz sem že večkrat, ukrepali pa niso, vsaj ne da bi jaz vedel, čeprav so pozvali vse, naj te stvari prijavljamo na njihov naslov.

Še naslov: http://www.mg-rs.si/ministrstvo/organi_v_sestavi/trzni_inspektorat.php

lp
Miha

poweroff ::

Ne rabiš se vlačiti po sodiščih, to pa zato, ker tukaj ukrepa inšpekcija. Ti jim samo moraš dati dovolj dokazov (to, da si izbrisal mail, ni bilo preveč pametno), potem pa jih bo obravnavala inšpekcija. Ti z zadevo nimaš nič več, razen morda to, da te na koncu obvestijo o rezultatih. Je pa res, da že kar nekaj časa ne obveščajo nič - kar pa ne pomeni, da ne ukrepajo. Bom enkrat pisal tja, da mi povejo če imajo kakšno statistiko. Zadnjič je bilo na TV, da so letos obravnavali nekaj čez 40 kršitev...

Tjulenj ::

Kolikor sem jaz dojel, predvsem drugi post, to ni nikakršen spam ampak je preprosto nekdo vpisal tvoj mail nekje na njihovi strani, v smislu, njega bo to zanimal... po tej logiki bi bile spam tudi e-voščilnice/razglednice in podobna šara. če te zadeva resnično tako moti, si imel v mailu napisan da v primeru zlorabe klikni tam... čist za vsako bedarijo pa pomojem ni treba inšpekciji jamrat, malce strpnosti ne škodi
pa da ne bo pomote, razne viagre pa free stuff po mailih gre tut men ornk na jetra, ampak čist vsak nenaročen mail pa tut še ni spam.

poweroff ::

Aja, da še jaz povem kako naredim... čeje res spam... jih - če so Slovenci - kontaktiram in opozorim na zakon in kazni... in potem se ponavadi ful opravičijo in je zadeva zaključena. Sem pa naletel tudi na ene, ki so bili ful nesramni... tiste sem pa potem prijavil.

bradek ::

Matthai, vem da niso dolzni obvescat, vendar nisem dobil niti odgovora v stilu "bomo ukrepali" ali kaj podobnega, ceprav sem eksplicitno prosil, ce mi lahko sporocijo kako nameravajo ukrepati in naj mi tudi sporocijo na koncu kako se bo zadeva zakljucila. Poslal sem mail... dobil nisem niti maila z potrditvijo. Lahko da imajo enostavno prevec teh stvari, to oprostim, ce se pa dejansko nic ne spreminja potem se mi pa zdi da je potrebno na tem podrocju nekaj narediti.

Matthai poskusaj dobit kako statistiko ali kaj podobnega pa jo objavi tukaj, ce lahko, me prav zanima kako se stvari razpletajo.

lp
M

Bakunin ::

vedno ko sem poslal inspektorju primer slovenskega spama (poslan iz Slovenije), je odgovoril IN ukrepal.

kar ne morem trditi za abuse@siol.net, ki je pr(a)vo mesto za taksne zadeve.


e-naslov za prijave je tirs.info@gov.si


tjulenj:
vsaka e-posta, na katero se nisem narocil in reklamira karkoli, zame spada pod "spam".

Ce jih moti, da so ostali mediji/kanali za reklamiranje predragi/"they don't reach out potentional customers"/.... jim lahko recem samo - jebi ga.

Isto si mislil o Zurnalu. Zakaj ga ne delijo na cesti ali kakorkoli. Samo ne ga basat v MOJ postni predal. Me ne zanima, ce je zastonj ipd. Nocem ga.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Bakunin ()

poweroff ::

j - meni pa so nehali odgovarjati, čeprav sem jih prosil za odgovor in je bil spam iz Slovenije.

Glede Žurnala pa... daj si gor nalepko. Če pa boš dobil naslovljeno je pa pač tako, da te zakon ne ščiti. Sem pa govoril z enim od inšpektorjev... recimo, da imaš nalepko, pa ti vseeno dajo notri... če ga inšpektor ravno ne vidi, mu ne more nič. Tip lahko še vedno trdi, da je v tvoj nabiralnik zadevo zatlačil tvoj sosed...

TylerDurden ::

Letos so prejeli 8 prijav, vir: predavanje inšpektorja na financah včeraj ali predvčerajšnjim.
Let\'s make some soap ...

Bakunin ::

matthai - morda si v kaksnem RBL.>:D

meni ter ostalim, kar jih poznam da so posiljali tja, so VEDNO odgovorili.

glede zurnal - imam nalepko. Cel vhod jih ima, ker sem jih sel kupiti za vse.
Ampak se vedno dobim tisto smetje od Zurnala.

Sosed mi ga ne more dati, ker ima tudi on naleko gor.:D

poweroff ::

Dvomim, da bi bila owca v RBL... po mojih informacijah pa so prejeli 45 prijav.

Aja, pa prijavil sem tudi preko weba... mogoče so pa oni v RBL, pa jaz ne dobim odgovora... >:D


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Bohinjc Jože

Oddelek: Loža
183324 (2833) Icematxyz
»

Microsoft Slovenija pošilja spam? (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
739201 (8428) MTm2H37rqt7B
»

Filtriranje spama čez blackliste (RBL), (spamcop, sorbs, ...)

Oddelek: Omrežja in internet
61924 (1752) Bakunin
»

Spam

Oddelek: Problemi človeštva
333089 (2467) carota
»

Delovna inspekcija

Oddelek: Problemi človeštva
52193 (1985) swar

Več podobnih tem