Forum » Pomoč in nasveti » asus a7v600 problem z ugasanjem racunalnika
asus a7v600 problem z ugasanjem racunalnika
caddie ::
Imam maticno plosco a7v600, 350w napajalnik, athlon xp 2000+, 80gb maxtor, hlajnje za procesor z bakrenim jedrom .... moj problem je: sestavil sem si racunalnik, in mi je prvi dan delal od jutra do vecera, zvecer pa se je nenadoma ugsnil. ko sem ga hotel takoj zatem prizgati se ni hotel prizgati, moral sem izklopit napajalnik, da se je prizgal...sedaj se mi ugasa nakljucno...cim dalje ga pustim izklopljenega, tem dalje mi drzi vklopljen dokler se ne izklopi...pregreva se nena ker sem preveril temp procesorja, maticne -od 25 do 35celzijev....sprobal sem vse kombinacije (da sem preveril napajalnik...recimo da je samo diskl bil priklopljen(brez cdrwja....)...poskusal vse, preveril celi manual od maticne..... kaj menite je problem? hvala za morebitno pomoc (zanimivo je da je prvi dan delal cel dan-instaliral sem si winXp, vse komponente je zaznalo...delalo vse brezhibno...in tudi zdaj dela software in hardware vse vredu, problem je samo v izklapljanju)
- spremenilo: caddie ()
pucvoler ::
Flešaj z najnovejšim biosom.
Bios lahko o temp. proca raže -> potopaj hladilnik
Plošča ima problem z očitavanjem voltaže proca in ramov.
Nastavi VCC na 1,65V.
Napetost ramov pa malo povišaj (če imaš DDR 400)
Skratka, če znaš zmeri napetost na mosfitih (voltmeter), ker baje bios tudi laže
o voltaži.
LP
Bios lahko o temp. proca raže -> potopaj hladilnik
Plošča ima problem z očitavanjem voltaže proca in ramov.
Nastavi VCC na 1,65V.
Napetost ramov pa malo povišaj (če imaš DDR 400)
Skratka, če znaš zmeri napetost na mosfitih (voltmeter), ker baje bios tudi laže
o voltaži.
LP
Ne me poslušat!!!!!!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Skurjen napajalnik?Oddelek: Strojna oprema | 1309 (1201) | Jan987 |
» | NapajalnikOddelek: Hlajenje in modifikacije | 1113 (899) | franci |
» | Mrtev računalnikOddelek: Pomoč in nasveti | 1544 (1278) | Yohan del Sud |
» | racunalnik se noce vzgat!Oddelek: Pomoč in nasveti | 1912 (1562) | rang3rus |
» | help plz!!!!!Oddelek: Pomoč in nasveti | 1415 (1268) | XsenO |