Forum » Kaj kupiti » Kateri taktični nahrbnik kupiti?
Kateri taktični nahrbnik kupiti?

FireSnake ::
Rad bi kupil taktični nahrbnik.
Želel bi nekaj kvalitetnega, da kupim samo enkrat.
Za v gore imam Deuter, a ta ni primeren za nošenje stvari po dnevnih o.
AI svetuje nekaj takega:
https://8a.si/pohodniski-nahrbtnik-myst...
a jaz ne bi želel pohodniškega.
Slišal sem tudi, da je Brandit vredu znamka.
kaj zakega:
https://militaryshop.si/nahrbtnik.html
štirioglatega bi rad imel (zaradi stvari, ki jih dajem notri).
Kaj vi uporabljate?
Želel bi nekaj kvalitetnega, da kupim samo enkrat.
Za v gore imam Deuter, a ta ni primeren za nošenje stvari po dnevnih o.
AI svetuje nekaj takega:
https://8a.si/pohodniski-nahrbtnik-myst...
a jaz ne bi želel pohodniškega.
1. 5.11 Tactical Rush 24 2.0 (37 L) Ocene uporabnikov in strokovnjakov: * Pack Hacker je nahrbtnik ocenil z 7,6/10, pohvalili so trpežne materiale in številne žepe, edina slabost naj bi bila "preveč raznolikih žepov" packhacker.com+1packhacker.com+1. * GearJunkie ga postavlja med najboljše cenovno dostopne taktične nahrbtnike (Rush 12 2.0); Rush 24 ponuja isti vrhunski občutek in prostornino packhacker.com+12hiconsumption.com+12mensjournal.com+12. * Stranke na Amazonu poročajo o izjemnem udobju in kakovosti zadrg; eden piše:? "This thing is built well. Solid stitching and materials. Worth the money easily." rayallen.com+8amazon.com+8hiconsumption.com+8? * Reddit uporabniki priporočajo Rush 24 kot "superior product" v primerjavi z GoRuckom gearjunkie.com+10reddit.com+10packhacker.com+10. Povzetek: * Prednosti: robustna konstrukcija (1050D najlon), odlična organizacija, veliko MOLLE možnost for modular attachments, hidracijski prekat, laptop pregrade, CCW skrita predal. * Slabosti: teža (?1,7 kg), "tacticool" podoba morda preveč opazna. 2. 5.11 Tactical Rush 12 2.0 (24 L) - alternativa za manjšo prostornino * GearJunkie ga označi kot najboljši budžet izdelek z vsemi taktičnimi funkcijami ob relativno nižji ceni (~100 USD) youtube.com+12hiconsumption.com+12511tactical.com+12abrotherabroad.comgearjunkie.com. * Naprednejših lastnosti sicer ni toliko kot pri Rush 24, a je dober kompromis med cenovno dostopnostjo in funkcionalnostjo. 3. Mystery Ranch 2-Day Assault Pack (?30 L) * GearJunkie ga uvršča kot najboljšega splošnega taktičnega nahrbtnika z oceno 9,1/10 . * Po mnenju strokovnjakov je to vrhunski nahrbtnik za vsakodnevne izzive ali dvodnevne avanture - izjemna ergonomija, vzdržljivost in kompaktnost.
Slišal sem tudi, da je Brandit vredu znamka.
kaj zakega:
https://militaryshop.si/nahrbtnik.html
štirioglatega bi rad imel (zaradi stvari, ki jih dajem notri).
Kaj vi uporabljate?
Poglej in se nasmej: vicmaher.si
- spremenilo: FireSnake ()

Opkow ::
Imam 30 L nahrbtnik iz military shopa, več kot 10 let.
Uporabljam ga vsakodnevno in prenašam laptop, napajalnik, službene papirje, ...
Solidna zadeva za ta denar, se pa že poznajo leta uporabe. Od zunaj niti ne, se je pa znotraj začela malo luščit zaščitna "folija", ki preprečuje vdor vlage v notranjost. Tudi zadrge niso primerne za nalive in malo pronica voda skozi. Za moje primere uporabe in ta denar sem zadovoljen. Ni pa to nekaj za večno.
Uporabljam ga vsakodnevno in prenašam laptop, napajalnik, službene papirje, ...
Solidna zadeva za ta denar, se pa že poznajo leta uporabe. Od zunaj niti ne, se je pa znotraj začela malo luščit zaščitna "folija", ki preprečuje vdor vlage v notranjost. Tudi zadrge niso primerne za nalive in malo pronica voda skozi. Za moje primere uporabe in ta denar sem zadovoljen. Ni pa to nekaj za večno.

hotig ::
En nasvet: če boš kupoval takšnega kot je na linku iz militaryshop, potem to raje opravi pri kakšnem kitajcu. Na Temu maš tiste 30L od okoli 12€, večje 50L pa od 20€ naprej. Imam 2 večja in enega manjšega. Sicer so ok, ampak kot je omenil Opkow, se čez čas začne lupiti notranja folija - manjši koščki odpadajo. Pri meni je blo to pri enem večjem po cca 2 letih skoraj vsakodnevne uporabe - 3-4 dni na teden sem nosil vse kar sem spravil noter. Tako da to glih ni nek high end nahrbtnik za večjo obrabo. Je pa povsem enak model kot tisti iz tvojega linka, jst sem našel enega 50L celo v lokalni kitajski štacuni za 39€, verjetno pa vse delajo v isti kitajski tovarni.

Samael ::
30 l "tactical backpack" (z MOLLE sistemom) z Aliexpressa za cca 25 eur.
Ne pričakujem sicer, da ga bom imel za celo življenje, pa tudi, roko na srce, nekaj, kar pogosto uporabljaš, se sčasoma, ne glede na kvaliteto, znuca (najmanj kar je, da se začne lupiti notranja zaščitna folija), izgublja vizuelno privlačnost itd. in si želiš slej ko prej zamenjati.
Tako da, če bom kupil tri ali štiri oz. bom imel na vsakih 6 let novega, se mi zdi še vedno bolj smiselno kot enega, skoraj identičnega za 200 eur, ki ga bom potem nosil 25-30 let.
Ali pa tudi to ne, ker ga bom ravno tako želel po nekem času zamenjati za novega.
Deuterja uporabljaš občasno, recimo za vikende, ko greš v hribe in podobno. Zato ga imaš lahko res dolgo. Pomisli pa, koliko boš uporabljal tega. Če bo tvoj stalni, dnevni spremljevalec recimo naslednjih 20 ali nekaj let, ga ne boš kupil samo enkrat, ne glede na kvaliteto.
Ne pričakujem sicer, da ga bom imel za celo življenje, pa tudi, roko na srce, nekaj, kar pogosto uporabljaš, se sčasoma, ne glede na kvaliteto, znuca (najmanj kar je, da se začne lupiti notranja zaščitna folija), izgublja vizuelno privlačnost itd. in si želiš slej ko prej zamenjati.
Tako da, če bom kupil tri ali štiri oz. bom imel na vsakih 6 let novega, se mi zdi še vedno bolj smiselno kot enega, skoraj identičnega za 200 eur, ki ga bom potem nosil 25-30 let.
Ali pa tudi to ne, ker ga bom ravno tako želel po nekem času zamenjati za novega.
Deuterja uporabljaš občasno, recimo za vikende, ko greš v hribe in podobno. Zato ga imaš lahko res dolgo. Pomisli pa, koliko boš uporabljal tega. Če bo tvoj stalni, dnevni spremljevalec recimo naslednjih 20 ali nekaj let, ga ne boš kupil samo enkrat, ne glede na kvaliteto.
Samael != Samuel

nejcek74 ::
Ne razumem zadnjih dveh nasvetov. V isti sapi svetujete nakup robe najnižje možne kvalitete hkrati pa poveste da je šrot? Nahrbtnike, torbe za kolesa in motor imam v rangu starosti do 30 let pa od nikjer ne letijo koščki. Ja marsikaj sem prekuril, pa kje tudi strgal, stopil na ene par klipsen, ampak to je to. Še no-brand plezalni ruzak iz decathlona ima vsaj 20 let pa je pač samo obrabljen. Taktični nahrbtniki so delani da jih lahko vlečeš po tleh, pa človeka na njem, deset let mestne rabe se mu ne bi smelo poznat. Če se le da se splača izogibat cenenega Temu šrota.

Zgrešil si poanto.
Jaz imam tudi nahrbtnik, ki ga nekajkrat na na leto vzamem na kakšen tedenski festival, taborjenje cca 25 let. No, pa roko na srce, tudi za to ne vzamem vedno istega, kdaj se odločim za 60l, drugič 85l - odvisno od okoliščin. Ravno razmišljam, kateri bo šel čez 4 tedne z menoj na Tolminatorja :)
25 - 30l, ki ga pa nosim 5krat na teden (kdaj več, drugič manj, ampak komot damo pod dnevno uporabo) pa prav gotovo ne nosim 30 let istega. A ti ga?
Jaz imam tudi nahrbtnik, ki ga nekajkrat na na leto vzamem na kakšen tedenski festival, taborjenje cca 25 let. No, pa roko na srce, tudi za to ne vzamem vedno istega, kdaj se odločim za 60l, drugič 85l - odvisno od okoliščin. Ravno razmišljam, kateri bo šel čez 4 tedne z menoj na Tolminatorja :)
25 - 30l, ki ga pa nosim 5krat na teden (kdaj več, drugič manj, ampak komot damo pod dnevno uporabo) pa prav gotovo ne nosim 30 let istega. A ti ga?
Samael != Samuel

nejcek74 ::
30 ne, 10 pa. Moj dnevni nagrbtnik je zelo simple Ucon acrobatics, iz cordure, vsak dan na kolesu v košari ali pa na hrbtu. Včasih gre na izi izlet, ni ravno športen nahrbtnik. Uporabljan za vse. Material ne razpada, šivi ne razpadajo, barve so rahlo izprane ampak je popolnoma ok. Pojdi na bolho pa poišči klasični Porenta nahrbtnik. Verjetno po čez 50 let star, pa bo še vedno lahko v zelo dobrem stanju. Očitno so naši možgani že res dobro oprani da je kupovanje šit robe nekaj popolnoma normalnega.

Ah, ja... ok.
Ko bi prebral vsaj prvi stavek teme, namesto da iz naftalina vlečeš 50 let stare ruzačke ...
Se pa strinjam, da pri ruzačku iz Cordure zgoraj "ne letijo koščki", ker za razliko modernih nahrbtnikov, ne glede na ceno, najbrž PU laminacije niti nima (to je pač tisto, kar pri sodobnih nahrbtnikih pri pogosti uporabi poči prvo) medtem ko se je tudi DWR prevleka po recimo dveh, treh letih stalne uporabe razgradila.
Ko bi prebral vsaj prvi stavek teme, namesto da iz naftalina vlečeš 50 let stare ruzačke ...
Se pa strinjam, da pri ruzačku iz Cordure zgoraj "ne letijo koščki", ker za razliko modernih nahrbtnikov, ne glede na ceno, najbrž PU laminacije niti nima (to je pač tisto, kar pri sodobnih nahrbtnikih pri pogosti uporabi poči prvo) medtem ko se je tudi DWR prevleka po recimo dveh, treh letih stalne uporabe razgradila.
Samael != Samuel
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Samael ()

8====D~~ ::
Ni kaj, school shooter drip je kar modern to sezono :^)
Za daily commute se malo bolj stegni in vzemi kaj od north facea, osprea ali patagonie, če želiš malo bolj tech videz.
Če pa je tacticool videz mus, ti pa priporočam 5.11.
Za daily commute se malo bolj stegni in vzemi kaj od north facea, osprea ali patagonie, če želiš malo bolj tech videz.
Če pa je tacticool videz mus, ti pa priporočam 5.11.

hotig ::
@nejcek74
Meni se tudi zdi, da nisi razumel point mojega komentarja. Avtor v prvem postu navaja različne modele in linke. Jst sem mu samo dobronamerno svetoval, da tiste modele lahko kupi za cca 30% od slovenske cene neposredno pri kitajskih ponudnikih. In pa majhen komentar o kakovosti iz lastnih izkušenj. Lahko pač izgledajo kot nek "tuf stuf" vojaški nahrbtniki ampak verjetno nebi zdržali prvega napada v vojnem stanju
. Z modeli za 200€ in več pač nimam izkušenj, verjetno so kaj boljši, omenjeni (z linki) pa so bili tako eni kot drugi. L.p.
Meni se tudi zdi, da nisi razumel point mojega komentarja. Avtor v prvem postu navaja različne modele in linke. Jst sem mu samo dobronamerno svetoval, da tiste modele lahko kupi za cca 30% od slovenske cene neposredno pri kitajskih ponudnikih. In pa majhen komentar o kakovosti iz lastnih izkušenj. Lahko pač izgledajo kot nek "tuf stuf" vojaški nahrbtniki ampak verjetno nebi zdržali prvega napada v vojnem stanju

WizzardOfOZ ::
Že nekaj let imam mil-tecov 25l hextac nahrbtnik za vsak dan(prenosnik in ostala oprema) pa nič ne kaže preveč znakov obrabljenosti
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!

No, saj zato je pa @Hotig svetoval, da se pogleda še po Aliexpressu.
Mil-Tec, ki nima lastne produkcije, je eden večjih preprodajalcev/outsourcerjev kitajske low/mid-end opreme, na katero doda svoj logotip, pri čemer je omenjeni nahrbtnik iz cenejšega 300D ali 600D Oxford poliestra, s čimer, dokler je cena prava, seveda ni nič narobe.
Tisti, ki je zgornje komentarje interpretiral, da bo kitajski taktični nahrbtnik (ki je običajno ravno tako iz 300D ali 600D poliestra) za 25€ kar razpadel, je pač v zmoti oziroma ni razumel. Saj pa spet ni tako zelo poceni, recimo omenjeni Mil-Tecov model je pri nas 50€, torej isti šmorn, če prišteješ marže, davek ...
Tisto, kar se bo sčasoma začelo luščiti oziroma razpadati pri takem nahrbtniku, ne bo sam poliester, ampak notranja PVC prevleka, kar je čisto normalno ... Temu se lahko izogneš pri recimo zgoraj omenjeni 5.11 taktični opremi, kjer je v uporabi kakovostnejši 500D ali 1050D najlon (in ne poliester) brez PVC prevlek (ampak še vseeno verjetno ne boš želel nositi dnevno isti zjahan nahrbtnik celih 30 let - ker ti pač ni treba).
Mil-Tec, ki nima lastne produkcije, je eden večjih preprodajalcev/outsourcerjev kitajske low/mid-end opreme, na katero doda svoj logotip, pri čemer je omenjeni nahrbtnik iz cenejšega 300D ali 600D Oxford poliestra, s čimer, dokler je cena prava, seveda ni nič narobe.
Tisti, ki je zgornje komentarje interpretiral, da bo kitajski taktični nahrbtnik (ki je običajno ravno tako iz 300D ali 600D poliestra) za 25€ kar razpadel, je pač v zmoti oziroma ni razumel. Saj pa spet ni tako zelo poceni, recimo omenjeni Mil-Tecov model je pri nas 50€, torej isti šmorn, če prišteješ marže, davek ...
Tisto, kar se bo sčasoma začelo luščiti oziroma razpadati pri takem nahrbtniku, ne bo sam poliester, ampak notranja PVC prevleka, kar je čisto normalno ... Temu se lahko izogneš pri recimo zgoraj omenjeni 5.11 taktični opremi, kjer je v uporabi kakovostnejši 500D ali 1050D najlon (in ne poliester) brez PVC prevlek (ampak še vseeno verjetno ne boš želel nositi dnevno isti zjahan nahrbtnik celih 30 let - ker ti pač ni treba).
Samael != Samuel

trololololo ::
No, saj zato je pa @Hotig svetoval, da se pogleda še po Aliexpressu.
Bodimo realni – danes nikoli ne veš, kaj v resnici dobiš. Tudi pri materialih te lahko hitro zavedejo. Sam sem imel primere, ko sta dva izdelka izgledala povsem enako – eden je imel logotip priznane znamke, drugi pa je bil iz Aliexpressa. Na zunaj sta bila identična, a tisti z Alija se je hitro razpadel, medtem ko je drugi zdržal. In zanimivo – oba sta bila narejena v isti tovarni! Le da je bil en iz kakovostnejših materialov, drugi pa iz slabših ali celo izmet (škart roba). Včasih gre za enake stroje in delavce.
Veliko tovarn proizvaja izdelke za različne naročnike – od priznanih blagovnih znamk do "no-name" prodajalcev z Aliexpressa.
Kupci (znamke ali trgovci) določijo specifikacije: kvaliteto materiala, končno obdelavo, preverjanje kvalitete itd.
Če je cena nizka, se uporabi cenejši material, manj stroge kontrole kakovosti – čeprav je izdelek "na oko" isti.
OEM in ODM praksa:
OEM = Original Equipment Manufacturer – tovarna izdeluje po navodilih naročnika (lahko tudi za več različnih blagovnih znamk).
ODM = Original Design Manufacturer – tovarna razvije svoj izdelek, ki ga potem drugi lahko re-brandirajo.
V obeh primerih se pogosto uporablja enaka proizvodna linija, a različna kakovost.
Včasih delavci ali posredniki ukradejo ali odkupijo izmet (npr. poškodovane serije, presežke, neodobrene vzorce) in jih prodajo na sivi trg, pogosto preko Aliexpressa, Wish-a itd.
Lahko gre tudi za ponaredke – kopije originala, narejene drugje, z uporabo cenejših materialov.
Vizualna podobnost ne pomeni enake kvalitete. Notranji materiali, spoji, lepljenja, elektronika itd. so lahko bistveno slabši – kar se pokaže šele po uporabi.

Saj mi je to povsem jasno, po drugi strani pa te stvari pogosto primerjamo z najcenejšo kitajsko robo. Načeloma lahko tudi na Kitajskem kupiš povsem solidne izdelke, a boš za to pač plačal nekoliko več, česar pa običajno ne naredimo.
Če se vrnemo k nahrbtnikom, saj 25 evrov v resnici ni tako zelo malo. To je cena, ki primerljiva na primer s 30l Decathlonovimi nahrbtniki v Sloveniji ali z Mil-Tec taktičnimi nahrbtniki Sloveniji in Nemčiji, če pri slednjem odmislimo maržo in uvozne dajatve.
Najcenejši "taktični nahrbtnik", ki sem ga včeraj našel na Aliju, je stal okoli 9 evrov. Ampak nihče ni predlagal, da bi se kupilo prav tega, ane :)
(jaz sem sicer za tole robustno 25l reč z množico prekatov in žepkov spodaj pred leti dal nekih 12 eur, pa tudi še ne kaže nobene znake obrabe, je pa res, da mi ne služi kot "daily driver" - mi je pa povsem jasno, da se bo z leti notranja PVC podloga začela luščiti, ampak to je še daleč od tega, da bo razpadel)
Če se vrnemo k nahrbtnikom, saj 25 evrov v resnici ni tako zelo malo. To je cena, ki primerljiva na primer s 30l Decathlonovimi nahrbtniki v Sloveniji ali z Mil-Tec taktičnimi nahrbtniki Sloveniji in Nemčiji, če pri slednjem odmislimo maržo in uvozne dajatve.
Najcenejši "taktični nahrbtnik", ki sem ga včeraj našel na Aliju, je stal okoli 9 evrov. Ampak nihče ni predlagal, da bi se kupilo prav tega, ane :)
(jaz sem sicer za tole robustno 25l reč z množico prekatov in žepkov spodaj pred leti dal nekih 12 eur, pa tudi še ne kaže nobene znake obrabe, je pa res, da mi ne služi kot "daily driver" - mi je pa povsem jasno, da se bo z leti notranja PVC podloga začela luščiti, ampak to je še daleč od tega, da bo razpadel)
Samael != Samuel

FireSnake ::
Po vsem prebranem: zgleda, da je 5.11. dobra izbira.
Hvala za mnenja.
P.S. Jaz se ne naveličam. Gonim dokler lahko :)
Hvala za mnenja.
P.S. Jaz se ne naveličam. Gonim dokler lahko :)
Poglej in se nasmej: vicmaher.si
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Preperji norost ali je kaj na tem (strani: 1 2 3 4 … 24 25 26 27 )Oddelek: Loža | 234499 (9933) | Magic1 |
» | Nakup pohodniškega nahrbtnika (strani: 1 2 )Oddelek: Šport | 11808 (1900) | Vesoljc |
» | Potovalni nahrbtniki "kabinske" velikostiOddelek: Šport | 17780 (4629) | Steinkauz |
» | Nakup nahrbtnika za prenosnikOddelek: Kaj kupiti | 4134 (2224) | kuglvinkl |
» | Skupinski nakup - nahrbtniki GoruckOddelek: Loža | 14565 (12890) | Okapi |