Forum » Pomoč in nasveti » M.2 SSD ADAPTER
M.2 SSD ADAPTER

T-Mac ::

Bi mogel kaj dodatno ojacati da ga ne zazna, ampak ce tako prodajajo bi moralo zaznati?
Ko ga priklopim ga zazna potem pa nic vec nic...
Ko ga priklopim ga zazna potem pa nic vec nic...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: T-Mac ()

zajtam123 ::
Kje si kupil to zunanjo enoto? Kitajci prodajajo vse živo.
Pa obstajajo različne enote za nvme in navadne m.2 (sata) diske. Tako, da preveri če imaš sploh pravega.
Pa obstajajo različne enote za nvme in navadne m.2 (sata) diske. Tako, da preveri če imaš sploh pravega.

srus ::

SSD disk gre lepo v to enoto, ga zaprem in priklopim na USB ga racunalnik zazna in potem nic...
Ce bi ga priklopil na drug racunalnik mislm da bi bilo isto, ker enota nima dodatnega svojga napajanja...
Vem da prejsni vecji sata disk ko sem ga priklapljal na ta nacin da isto ni slo pa sem takrat vzel s svojim napajanjem in je potem slo...
Mogoce je tudi isto?
Ima kdo kak predlog kaksnega vzeti?
Ce bi ga priklopil na drug racunalnik mislm da bi bilo isto, ker enota nima dodatnega svojga napajanja...
Vem da prejsni vecji sata disk ko sem ga priklapljal na ta nacin da isto ni slo pa sem takrat vzel s svojim napajanjem in je potem slo...
Mogoce je tudi isto?
Ima kdo kak predlog kaksnega vzeti?

Hvala. Zanima me se to kaj tocno moram gledati pri teh diskih SSD in kaj se? Imam disk Intenso M.2 SSD TOP 128GB
Te mali diski so NVMe? Zanima me razlika SATA ali NVMe je tukaj kaka razlika?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: T-Mac ()

Napiši model diska in ohišja. Nekje bi moralo biti napisano.
Razlika med nvme in sata m.2 je ta, da nvme deluje preko pcie vodila. Sata pa preko sata. In zato ne deluje vsak čitalnik z vsakim diskom. Mora biti kompatibilen. Seveda se dobi tudi takšne, ki berejo vse. Ampak mora imeti primerni krmilnik.
Razlika med nvme in sata m.2 je ta, da nvme deluje preko pcie vodila. Sata pa preko sata. In zato ne deluje vsak čitalnik z vsakim diskom. Mora biti kompatibilen. Seveda se dobi tudi takšne, ki berejo vse. Ampak mora imeti primerni krmilnik.

Hvala. Zanima me se to kaj tocno moram gledati pri teh diskih SSD in kaj se? Imam disk Inteso M.2 SSD TOP 128GB
Google mi je povedal da je to sata diske. Ti imaš pa nvme čitalce. Ne bo delalo.
https://www.techtrade.si/digitus-citale...
Ta podpira oba standarda
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kateri SSD? (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 9272 (883) | Han |
» | M2 SSDOddelek: Pomoč in nasveti | 3678 (2054) | orreel |
» | Prenosnik ne zazna NVMe ssd-jaOddelek: Pomoč in nasveti | 1684 (1237) | Han |
» | Matična plošča in M.2 ssd kompatibilnostOddelek: Pomoč in nasveti | 3981 (2200) | Fsegula62 |
» | Navaden ssd disk kot prenosni diskOddelek: Strojna oprema | 3316 (2188) | hojnikb |